Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θερμόμετρο χρησιμοποιείτε???

Τι θερμομετρο χρησιμοποιειτε?  

691

1. 1. Τι θερμομετρο χρησιμοποιειτε?

• Υδραργύρου
      370
    • Ηλεκτρονικό
      529
    • Αυτιού
      104
    • Μετώπου
      133

Recommended Posts

εγω να κανω μια ασχετη ερωτηση?γιατι ενω βαζω στη μπεμπα το ηλεκτρονικο η θερμοκρασια της ειναι η ιδια με του υδραργυρου κ οταν το βαζω σε μενα με δειχνει ΠΑΝΤΑ με υποθερμια 35 το πολυ...? :? ειναι χαλασμενο? :roll:

Διαφημίσεις

εγω να κανω μια ασχετη ερωτηση?γιατι ενω βαζω στη μπεμπα το ηλεκτρονικο η θερμοκρασια της ειναι η ιδια με του υδραργυρου κ οταν το βαζω σε μενα με δειχνει ΠΑΝΤΑ με υποθερμια 35 το πολυ...? :? ειναι χαλασμενο? :roll:

μήπως δεν το βάζεις καλά στον εαυτό σου?

Για πειτε γνωμες και για το αυτοκολητο 24ωρο?

Το ειδα αλλα δεν τολμησα να το παρω. Αν ομως αποδιδει θα γλιτωναμε μεγαλες ταλαιπωριες .

Το κολας στο παιδι και βλεπεις ανα πασα στιγμη ποσο πυρετο εχει χωρις να το κουραζεις βαλε βγαλε. Κανει δουλεια ομως?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το ειδα αλλα δεν τολμησα να το παρω. Αν ομως αποδιδει θα γλιτωναμε μεγαλες ταλαιπωριες .

Το κολας στο παιδι και βλεπεις ανα πασα στιγμη ποσο πυρετο εχει χωρις να το κουραζεις βαλε βγαλε. Κανει δουλεια ομως?

Δεν ξέρω για το αυτοκόλητο αλλά Το υπέρυθρο "μετώπου" κάνει περίπου αυτό που λες... Το δικό μας μάλιστα δεν χρειάζεται να το ακουμπήσεις στο μέτωπο , παίρνει την θερμοκρασία από απόσταση 2 εκατοστών οπότε δεν τον ξυπνάς τον μπεμπάκο για να θερμομετρήσεις....

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω για το αυτοκόλητο αλλά Το υπέρυθρο "μετώπου" κάνει περίπου αυτό που λες... Το δικό μας μάλιστα δεν χρειάζεται να το ακουμπήσεις στο μέτωπο , παίρνει την θερμοκρασία από απόσταση 2 εκατοστών οπότε δεν τον ξυπνάς τον μπεμπάκο για να θερμομετρήσεις....

Δινει σωστο αποτελεσμα? Μου ειπε η φαρμακοποιος οτι τα αποσυρε λογω δυσκολιας χειρισμού και διαφορες. Μηπως ηταν απλα που εφερνε εκεινή?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Όλα τα θερμόμετρα έχουν σφάλμα περίπου ±2°C. Το ±2 σημαίνει ότι δύο συσκευές μέτρησης μπορεί να έχουν εώς και τέσσερεις βαθμονομήσεις απόκλιση μεταξύ τους. Εξηγώ :

Ας πούμε ότι με κάποιον τρόπο γνωρίζουμε ότι η πραγματική και ακριβής θερμοκρασία ενός μωρου είναι 37,3°C. Όμως ,οι μετρήσεις μπορεί δυνητικά να δείξουν :

37,5 στο Υδραργυρικό (+2)

37,1 στο Ηλεκτρονικό (-2)

37,4 στο αυτιού (+1)

37,2 στο μετώπου (-1)

χιχιχι :lol::lol:

Πήγες να με τρελλάνεις με το +/- 2°C. Καλά που το εξηγείς παρακάτω!

0,2°C καλέ! :wink::lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Παιδιά, μήπως τρελενόμαστε λιγάκι?

Τι σημασία έχει αν το παιδί έχει 38.5 ή 38.7. Ετσι κι αλλιώς το ίδιο θα κάνεις. Δεν νομίζω ότι 2,3 δέκατα έχουν σημασία. Πιστεύω ότι όλα τα θερμόμετρα κάνουν τη δουλειά τους, αρκεί να μην έχουν πρόβλημα οι μπαταρίες στα ηλεκτρονικά.

Όλα τα θερμόμετρα έχουν σφάλμα περίπου ±2°C. Το ±2 σημαίνει ότι δύο συσκευές μέτρησης μπορεί να έχουν εώς και τέσσερεις βαθμονομήσεις απόκλιση μεταξύ τους. Εξηγώ :

Ας πούμε ότι με κάποιον τρόπο γνωρίζουμε ότι η πραγματική και ακριβής θερμοκρασία ενός μωρου είναι 37,3°C. Όμως ,οι μετρήσεις μπορεί δυνητικά να δείξουν :

37,5 στο Υδραργυρικό (+2)

37,1 στο Ηλεκτρονικό (-2)

37,4 στο αυτιού (+1)

37,2 στο μετώπου (-1)

χιχιχι :lol::lol:

Πήγες να με τρελλάνεις με το +/- 2°C. Καλά που το εξηγείς παρακάτω!

0,2°C καλέ! :wink::lol:

Παρόραμα , που λέγανε παλιά !!! Το διόρθωσα , ευχαριστώ!!

Παιδιά, μήπως τρελενόμαστε λιγάκι?

Τι σημασία έχει αν το παιδί έχει 38.5 ή 38.7. Ετσι κι αλλιώς το ίδιο θα κάνεις. Δεν νομίζω ότι 2,3 δέκατα έχουν σημασία. Πιστεύω ότι όλα τα θερμόμετρα κάνουν τη δουλειά τους, αρκεί να μην έχουν πρόβλημα οι μπαταρίες στα ηλεκτρονικά.

ελα ντε!! λες κι αν εχει υψηλο πυρετο το 0,2 θα μας σωσει!!

καλε αποβαλλετε αυτο το αγχος! απολαυστε τα ζουζουνια σας! εγω στη μπεμπα μου ελαχιστες φορες εχω βαλει θερμομετρο! καταλαβαινεις αν εχει πυρετο με φιλακι στο μετωπο!

Διαφημίσεις

Μου εχει τυχει η διαφορα 0,2 να παιζει ρολο...π.χ. μου ειχε πει η παιδιατρος "αν αυριο κανει πανω απο 38,5 να δωσεις την ταδε αντιβιωση..."

Αλλα μου εχει τυχει επισης, κ αυτο ειναι το δυσκολο, η διαφορα να μην ειναι μονο 0,2 αλλα πολυ περισσοτερο...

Να ρωτησω κατι, αυτο το υπερυρθρο μετωπου ποσο εγκυρο ειναι?Ειναι ευκολο στην χρηση?Ποσο περιπου κοστιζει?Ποια μαρκα προτεινετε?

.png.png[/url]

Εγώ πήρα αυτό που αποδείχθηκε αξιοπιστότατο πέρνει μέτρηση σε μόνο 2 δευτερόλεπτα ενώ το μπεμπάκι πχ κοιμάται και ήταν και εξαιρετικά οικονομικό για αυτά που προσφέρει (μετώπου/αυτιού/χώρου)

http://www.viselectronics.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=59&category_id=15&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

Προσοχή!! Αυτό που ΔΕΝ λένε οι οδηγίες είναι ότι για αξιόπιστη μέτρηση στο μέτωπο πρέπει να πέρνετε την μέτρηση από απόσταση 1-2 εκατοστά από το μετωπάκι του μωρού. Με αυτή τη μέθοδο έχω απόλυτη συμφωνία και με το ηλεκτρονικό αλλά κυρίως ΚΑΙ με το υδραργύρου (που δυστυχώς έχω ακόμα!!! Πρέπει να το δώσω για ανακύκλωση....)

• 7 months later...

Γεια σας κοριτσια,τιθερμομετρο χρησιμοποιειτε στα μωρακια σας;Εμει σημερα καναμε εμβολιο και τωρα τις παιρνω τη θερμοκρασια καθε μια ωρα. εχω δυο θερμομετρα ενα του λεπτου και ενα ομρον αλλα δυσκολα τις παιρνω θερμοκρασια κατω απο τη μασχαλη και φοβαμαι μηπως δεν εχω βαλει και σωστα. Εσεις πως περνετε τον πυρετο.Το θερμομετρο πιπιλα βολευει,το εχω και αυτο,αλλα δεν το χρησιμοποιω γιατι δεω ξερω αν αυτο αποστειρωνετε και αν ειναι ασφαλες;

Καλημέρα, εγώ χρησιμοποιώ ένα θερμόμετρο του λεπτού και το βάζουμε στο ποπουδάκι της.. Για το θερμόμετρο-πιπίλα δεν γνωρίζω, απλά από προσωπική πείρα σου λέω να μην πολυεμπιστεύεσαι τα ψηφιακά θερμόμετρα γιατί την έχω πατήσει...

Διαφημίσεις

και εμενα η παιδιατρος μου εχει πει να χρησιμοποιω θερμομετρο απο τα κλασσικα με τον υδραργυρο για να τσεκαρω το ψηφιακο αν χρησιμοποιω και η καλυτερη θερμομετρηση γινεται απο τον ποπουδακο..

καλη επιτυχια..

Καλημέρα. Τα ψηφιακά θερμόμετρα και εγώ δεν τα εμπιστέυομαι. Θερμόμετρο πιπίλα δεν είχα ποτέ και δεν ξέρω αλλά έχω διαβάσει εδώ ότι δεν είναι πολύ αξιόπιστα.

Εγώ έχω του λεπτού, σαν αυτό που λες και το βάζω στην μασχάλη του. Έχω και ένα που μου είχαν φέρει από Αμερική που το βάζω στο αυτί του και κάνει 5 δευτερόλεπτα για να σου δείξει αλλά και αυτό δεν το πολυεμπιστέυομαι. Έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές έχει μια μικρή απόκλιση με το θερμόμετρο το κλασσικό του λεπτού.

Νομίζω ότι το πιο σίγουρο τελικά είναι αυτό που κάνεις.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Το θερμομετρο πιπιλα βολευει,το εχω και αυτο,αλλα δεν το χρησιμοποιω γιατι δεω ξερω αν αυτο αποστειρωνετε και αν ειναι ασφαλες;[/quote

Το θερμόμετρο πιπίλα δε θεωρείται το πιο αξιόπιστο και η αποστείρωση δεν είναι απαραίτητη. Χρειάζεται όμως πλύσιμο με καυτό νερό. Θερμομετρο υδραργύρου θεωρείται το καλύτερο.

K-ERIE-REA-ERATO

κι εγώ το κανονικό με τον υδράργυρο κάτω από τη μασχάλη! αλλά της το βάζω μόνο όταν είναι ζεστή αν έχει πυρετό θα το καταλάβεις δεν χρειάζεται να βάζεις συνέχεια θερμόμετρο θα αρχίσει να γκρινιάζει το μωρό και θα είναι ζεστό!

EPLX.jpg.png

.png

Το θερμόμετρο-πιπίλα η δική μας δεν το επαιρνε ούτε στον ύπνο της. Εχουμε κι ένα ψηφιακό του αυτιού, αλλα δειχνει διαφορά ενος βαθμού μεταξυ των δυο αυτιών. Το απλό ψηφιακό το βάζουμε μόνο στη μασχάλη, αν και λένε ότι είναι πιο αξιόπιστο στον ποπό.

Πάντως του υδραργύρου είναι τα πιο αξιόπιστα και πρέπει να προμηθευτούμε μερικά γιατί μεσα στο 2010 θα καταργηθούν.

tndLp2.png

FgHKp2.png

κι εγώ του υδραργύρου είχα, κι έπεσε κι έσπασε την ώρα που χτυπιόταν το μωρό να μην της το βάλω...

είδα κι έπαθα να μαζέψω τον υδράργυρο. κι επειδή ο υδράργυρος είναι ιδιαίτερα τοξικός - κανονικά πετιέται στα τοξικά απόβλητα, δεν πρέπει να τον πιάσεις, να μην τον εισπνεύσεις όσο γίνεται,κλπ- ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΩ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ.

Πήρα το ψηφιακό, και της το βάζω 2-3 φορές και υπολογίζω στο περίπου. Ας πουμε έδειξε 38,2 και 37,9 σε 2 διαφορετικές μετρήσεις μέσα σε 2 λεπτά, άρα υπολογίζω ότι έχει περίπου 38...

ξέρω δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά καλύτερα έτσι παρά υδράργυρος. τον φοβάμαι... :?

1Iik.png

• 1 month later...

Γεια σε όλες και όλους σας. έχω διδυμάκια την έφη και τον χρήστο 16 μηνών και φυσικά όπως όλα τα παιδάκια κάθε τρεις και μία υποφέρουμε από ιώσεις κλπ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τη θερμομέτρησή τους, δεν κάθονται να τους βάλω θερμόμετρο πόσο μάλλον να το περιμένουμε να ανέβει. Θα ήθελα να μου γράψετε αν είναι εύκολο τι κάνατε εσείς και αν χρησιμοποιείτε ψηφιακά θερμόμετρα, αυτιού ή τι άλλο γιατι κυριολεκτικά δεν έχω ιδέα έτσι ώστε να αγοράσω κάτι, προτείνετε ότι νομίζετε. Ευχαριστώ

• 1 month later...

Για τον μικρουλη μας χρησιμοποιω ηλεκτρονικο και στον ποπο ακομη (ειναι 21 μηνων). Πηρα ενα του αυτιου και του δειχνει παντα υποθερμια ενω εγω εχω με τ ισιο κανονικη θερμοκρασια. Το Γεναρη περασαμε μια ιωση και πηρα για μενα ενα υδραργυρου κατοπιν συστασης του γυναικολογου (εγκυος στο πρωτο τριμηνο). Εδειχνε χαμηλοτερη θερμοκρασια απο αυτο του αυτιου παντως.

Εγω εχω ενα του αυτιού αλλά όταν ειναι σοβαρ΄λα τα πραγματα τσεκάρω και με ένα υδραργύρου που θεωρω πιο αξιοπιστο. Μερικές φορες εχουν μεγαλη διαφορά το ένα από το άλλο.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Πηρα 3 ηλεκτρονικα απο αξιοπιστα καταστηματα και απο φαρμακειο. Κανενα, μα κανενα δεν δειχνει σωστη θερμοκρασια. Μιλαμε για αποκλιση 1 βαθμου. Χρησιμοποιω αρα υδραργυρου που ειναι μεγαλη ταλαιπωρια γιατι παντα ξυπναει και δεν καθεται ακινητος.Να παρω λετε μετωπου ή τα ιδια θα εχουμε ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...