Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

Να πώ βέβαια ότι ο γιός μου στο κρεβάτι του ξυπνάει από 1-2 ως 4-5 φορές τη νύχτα (μέχρι πριν δυο μήνες ξυπνούσε 7-8 φορές), ενώ αν κοιμάται δίπλα μου δεν θα ξυπνήσει ποτέ από μόνος του!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η μεγάλη μας κόρη (σε λίγο κλείνει τα 5) όταν κοιμάται στο κρεβατάκι της δίπλα από το δικό μας μπορεί να ξυπνήσει καμια φορά τη νύχτα αλλά συνήθως κοιμάται συνεχόμενα. Το δύσκολο είναι μεεεεεχρι να την πάρει ο ύπνος το βράδυ. Δεν κοιμάται με τίποτα. 

Η μικρή εντάξει, είναι 19 μηνών σχεδόν. Ξυπνάει κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα για θηλασμό - πιπιλισμα αλλά ευτυχώς ξανακοιμαται εύκολα. 

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι ότι για εμένα μέχρι πρότινος το ιδανικό ήταν να κοιμάται η μικρή στο κρεβάτι της. Με είχε κακομάθει βέβαια και εκείνη γιατί από την αρχή έκανε απροβλημάτιστο ύπνο. Ακόμα και την περίοδο των κολικών που τους περάσαμε πολύ βαριά, τη νύχτα κοιμόταν σαν πουλάκι. Ίσως είμαι και επηρρεασμένη και από τη δική μου περίπτωση ως παιδί που οι δικοί μου είδαν και έπαθαν να με ξεκολλήσουν από το κρεβάτι τους και τελικά έφυγα μεγαλούτσικη με δική μου πρωτοβουλία. Έλα όμως που όταν κοιμόμαστε αγκαλίτσα τρελαίνομαι!

Σήμερα την πήρα στο κρεβάτι μας στις 5:30 αφού στριφογύρναγε στην κούνια χωρίς διάθεση να χαλαρώσει. Είχαν προηγηθεί 2 ξυπνήματα που τα διαχειρίστηκα στην κούνια. Θα δείξει πως θα το πάμε...

On 4/9/2018 at 5:30 ΜΜ, Anna3011 είπε:

Δυστυχώς η κούνια δε χωράει στο δωμάτιό μας, αυτός είναι και ο λόγος που την πήγαμε στο άλλο δωμάτιο όταν τη βγάλαμε από το λίκνο.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δε με "χαλάει" καθόλου ο ύπνος με το μωρό, απεναντίας, είναι μια πολύ τρυφερή κατάσταση και την απολαμβάνω. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως αργότερα όπου θα καταλαμβάνει και περισσότερο χώρο, αρχίσουν οι μπουνιές και οι κλωτσιές και χαλάσει η ποιότητα του ύπνου όλων μας. Με έχουν τρομοκρατήσει και κάποιες φίλες που κοιμούνται με τα παιδιά τους και μου λένε ότι το βράδυ γίνεται μάχη. Επίσης φοβάμαι ότι αν καλομάθει τον ύπνο με παρέα, μπορεί με θέλει από την αρχή μαζί της και δε θα μπορούμε πια να κάτσουμε λίγο με τον άντρα μου στο σαλόνι να χαλαρώσουμε όπως τώρα. 

Κατά τα άλλα ό άντρας μου όταν πολεμάω να την κοιμίσω στην κούνια της μου φωνάζει από μέσα να την φέρω στο κρεβάτι μας και όταν την πάω άρχίζουν τις αγκαλιές και τις αγάπες. Οπότε μπορεί απλά να πρέπει να δεχτώ ότι η πλειοψηφία μίλησε :).

Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να προβλέψεις τι θα γίνει αργότερα, και στο κάτω κάτω, αν κάτι σε ενοχλεί αργότερα για λόγους χώρου, ησυχίας, προσωπικής ζωής ή οτιδήποτε άλλο, αλλάζεις τα πράγματα πάλι. Ετσι κι αλλιώς το ότι ένα μωρό κοιμάται με τη μαμά δε σημαίνει ότι θα το θέλει και 2 και 3 και 5 χρονών, ή ότι και να το θέλει είσαι υποχρεωμένη μιας και έτσι ξεκίνησες έτσι και να συνεχίσεις για πάντα. Δοκίμασε ό,τι σας βοηθά τώρα να κοιμηθείτε όλοι καλύτερα, και αν και όποτε γίνει πρόβλημα σε ένα μήνα, ένα χρόνο ή όποτε είναι αυτό, το ξαναβλέπετε τότε.

9 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Νομίζω πως επί το πλείστον τα παιδιά που ξυπνάνε όταν δεν είναι οι γονείς τους δίπλα (και κυρίως η μαμά) είναι τα μωρά, όχι τα μεγαλύτερα παιδάκια. 

Εμείς είμαστε 20 μηνών. Τον κοιμιζω και βγαινω στο σαλόνι. Αν ξυπνησει και δεν είμαι διπλα του κλαίει σπαρακτικά! Αντίθετα αν είμαι εκεί, με κοιτά στριφογυρνα σαν κοκορέτσι ώσπου κοιμάται! Τι να πω! 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Mama_Anesti_ είπε:

Εμείς είμαστε 20 μηνών. Τον κοιμιζω και βγαινω στο σαλόνι. Αν ξυπνησει και δεν είμαι διπλα του κλαίει σπαρακτικά! Αντίθετα αν είμαι εκεί, με κοιτά στριφογυρνα σαν κοκορέτσι ώσπου κοιμάται! Τι να πω! 

Κ μένα το ίδιο.

πρίν από 22 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Θα συμφωνήσω κ εγώ με αυτό που λες αλλά σε μένα ευτυχώς με το που κοιμηθεί την πρώτη ώρα δεν ξυπνάει οπότε αν δεν είμαστε πολύ κουρασμένοι έχουμε λίγη ωρίτσα στην διάθεσή μας!

9 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Είστε πάνω στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού. Δεν είναι παράλογο να υπάρχει αυτή η αντίδραση. Αν θυμάμαι καλά @Lenia16 κι εσείς στην ίδια ηλικία δεν είστε?

Δεν ξέρω αν το κάνετε ήδη, όμως δοκιμάστε ΠΡΙΝ κοιμηθεί να επικοινωνήσετε στο παιδί πως ΑΦΟΥ κοιμηθεί θα πάτε στο σαλόνι και θα είστε εκεί. Δεν θα έχετε φύγει, όποτε κι αν ξυπνήσει θα πάτε αμέσως.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 36 λεπτά , marakiz είπε:

Είστε πάνω στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού. Δεν είναι παράλογο να υπάρχει αυτή η αντίδραση. Αν θυμάμαι καλά @Lenia16 κι εσείς στην ίδια ηλικία δεν είστε?

Δεν ξέρω αν το κάνετε ήδη, όμως δοκιμάστε ΠΡΙΝ κοιμηθεί να επικοινωνήσετε στο παιδί πως ΑΦΟΥ κοιμηθεί θα πάτε στο σαλόνι και θα είστε εκεί. Δεν θα έχετε φύγει, όποτε κι αν ξυπνήσει θα πάτε αμέσως.

Βρε Μαρία εδώ έχω δοκιμάσει τα πάντα λες να μην της έχω πει ότι θα είμαι στο σαλόνι;;;:lol: Χτες πάντως δεν καταλάβαμε ότι ξύπνησε κ βγήκε στο σαλόνι κ μας είδε να καθόμαστε κ φαίνεται της έκανε διαφορά γιατί μετά κοιμήθηκε σερί μέχρι το πρωί. Ποιος τα ξέρει κ αυτά..

πρίν από 1 λεπτό , Lenia16 είπε:

Βρε Μαρία εδώ έχω δοκιμάσει τα πάντα λες να μην της έχω πει ότι θα είμαι στο σαλόνι;;;:lol: Χτες πάντως δεν καταλάβαμε ότι ξύπνησε κ βγήκε στο σαλόνι κ μας είδε να καθόμαστε κ φαίνεται της έκανε διαφορά γιατί μετά κοιμήθηκε σερί μέχρι το πρωί. Ποιος τα ξέρει κ αυτά..

Εντάξει η δικιά σου είπαμε είναι περιπτωσάρα, δεν ανήκει στο μέσο όρο χαχα. Πάντως τα σερί που κάνει τελευταία είναι μια θεαματική πρόοδος έτσι?!

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , marakiz είπε:

Εντάξει η δικιά σου είπαμε είναι περιπτωσάρα, δεν ανήκει στο μέσο όρο χαχα. Πάντως τα σερί που κάνει τελευταία είναι μια θεαματική πρόοδος έτσι?!

Ναι μην το συζητάς! Χτες γύρισε ο άντρας μου κατά τη μια κ του λέω κοιμάται από τις 10.30 συνεχομενα κ μου λέει ουαου! Χαχαχα λες και μιλάμε για νεογέννητο!

Υπαρχει καποια ηλικια που τα παιδια αλλαζουν αποτομα συνηθειες; η κορη μου ειναι τωρα 27 μηνων και ενω μεχρι πριν λιγους μηνες κοιμοταν μονη της σερι στο δωματιο της, τελευταια αρνειται πεισματικα να παει για υπνο, ειτε μεσημερι ειτε βραδυ, ειτε μονη της ειτε μαζι μας. Το αποτελεσμα ειναι να πηγαινει για υπνο οταν πια κοιμηθουμε κι εμεις μετα απο πολυ κλαμα και φασαρια ή να την παιρνρι ο υπνος στον καναπε. Ομως τελικα κοιμαται μετα τις 11 καθε βραδυ!

1 hour ago, CMES είπε:

Υπαρχει καποια ηλικια που τα παιδια αλλαζουν αποτομα συνηθειες; η κορη μου ειναι τωρα 27 μηνων και ενω μεχρι πριν λιγους μηνες κοιμοταν μονη της σερι στο δωματιο της, τελευταια αρνειται πεισματικα να παει για υπνο, ειτε μεσημερι ειτε βραδυ, ειτε μονη της ειτε μαζι μας. Το αποτελεσμα ειναι να πηγαινει για υπνο οταν πια κοιμηθουμε κι εμεις μετα απο πολυ κλαμα και φασαρια ή να την παιρνρι ο υπνος στον καναπε. Ομως τελικα κοιμαται μετα τις 11 καθε βραδυ!

Είναι της ηλικίας πιστεύω τώρα μαθενει τις δυνάμεις της κ θέλει να γίνει το δικό της προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει τα θέλω της ..!!! Εκεί χρειαζετε σταθερά όρια από εσάς ενσυναίσθηση κ σταθερή ρουτίνα κάθε βράδυ ώστε να νιώθει ασφάλεια φτιάξε μια σταθερή ρουτίνα κάθε βράδυ όσο γίνετε ( ξέρω πως είναι δύσκολο με δύο παιδιά ) προσπάθησε να την ενημερώνεις μισή ώρα ποιο πριν σε μισή ώρα θα παμε για ύπνο να τις το θημησεις 5 λεπτά ποιο πριν κ γενικά λίγο πριν τον ύπνο να υπάρχει χαλαρω πρόγραμμα .!!!

1 ώρα πρίν, xaroumenh mama είπε:

Είναι της ηλικίας πιστεύω τώρα μαθενει τις δυνάμεις της κ θέλει να γίνει το δικό της προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει τα θέλω της ..!!! Εκεί χρειαζετε σταθερά όρια από εσάς ενσυναίσθηση κ σταθερή ρουτίνα κάθε βράδυ ώστε να νιώθει ασφάλεια φτιάξε μια σταθερή ρουτίνα κάθε βράδυ όσο γίνετε ( ξέρω πως είναι δύσκολο με δύο παιδιά ) προσπάθησε να την ενημερώνεις μισή ώρα ποιο πριν σε μισή ώρα θα παμε για ύπνο να τις το θημησεις 5 λεπτά ποιο πριν κ γενικά λίγο πριν τον ύπνο να υπάρχει χαλαρω πρόγραμμα .!!!

Τα κανουμε ολα αυτα, τα καναμε κι απο πριν και ημουν πολυ περηφανη που ειχαμε ολοκληρο προγραμμα και το τηρουσαμε παντα. Αυτο που κανω τωρα και βοηθαει (και παραλληλα εξοικονομω χρονο) ειναι το βραδυ κανω και τα 2 παιδια μαζι μπανιο και τους δινω και ταυτοχρονα το γαλα τους. Μετα βεβαια το μωρο ξεραινεται στον υπνο και η μεγαλη κοβει βολτες στο σαλονι!

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, CMES είπε:

Τα κανουμε ολα αυτα, τα καναμε κι απο πριν και ημουν πολυ περηφανη που ειχαμε ολοκληρο προγραμμα και το τηρουσαμε παντα. Αυτο που κανω τωρα και βοηθαει (και παραλληλα εξοικονομω χρονο) ειναι το βραδυ κανω και τα 2 παιδια μαζι μπανιο και τους δινω και ταυτοχρονα το γαλα τους. Μετα βεβαια το μωρο ξεραινεται στον υπνο και η μεγαλη κοβει βολτες στο σαλονι!

Το θέμα είναι να της μάθετε ότι όταν είναι η ώρα του ύπνου είμαστε στο κρεβάτι μας εκεί πρέπει να έχετε σταθερά όρια μένεις μαζί της στο δωμάτιο της διαβάζεις ένα παραμύθι της λες ένα τραγουδάκι μέχρι να χαλαρώσει κ όταν πάει να σηκωθεί με ήρεμο κ ωραιο τρόπο την ξανά ξαπλώνεις στο κρεβάτι της ..!!!

Τώρα αλλάζει αν κοιματε το μεσημέρι αν κοιματε ίσως να της φτάνει ο ύπνος κ να θέλει να κοιμηθεί ποιο αργά το βράδυ ο γιος μου από την ηλικία σας κ μετά αν κοιμόταν κ μισή ώρα το μεσημέρι το βράδυ πηγενε 11 για να κοιμηθεί ... Ενώ όταν δε κοιματε τα μεσημέρια τις περισσότερες φορές 9 η ώρα έχει πάει μόνος του κ έχει ξαπλώσει ...!!!

πρίν από 5 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Το θέμα είναι να της μάθετε ότι όταν είναι η ώρα του ύπνου είμαστε στο κρεβάτι μας εκεί πρέπει να έχετε σταθερά όρια μένεις μαζί της στο δωμάτιο της διαβάζεις ένα παραμύθι της λες ένα τραγουδάκι μέχρι να χαλαρώσει κ όταν πάει να σηκωθεί με ήρεμο κ ωραιο τρόπο την ξανά ξαπλώνεις στο κρεβάτι της ..!!!

Τώρα αλλάζει αν κοιματε το μεσημέρι αν κοιματε ίσως να της φτάνει ο ύπνος κ να θέλει να κοιμηθεί ποιο αργά το βράδυ ο γιος μου από την ηλικία σας κ μετά αν κοιμόταν κ μισή ώρα το μεσημέρι το βράδυ πηγενε 11 για να κοιμηθεί ... Ενώ όταν δε κοιματε τα μεσημέρια τις περισσότερες φορές 9 η ώρα έχει πάει μόνος του κ έχει ξαπλώσει ...!!!

Το μεσημεριανο υπνο της τον εχω κοψει και πολλες φορες κουτουλαει απο τη νυστα και επιτηδες δεν την αφηνω. Αν την βαλω στο κρεβατι της και καθισω μαζι της καθεται, δεν σηκωνεται. Ομως δεν κοιμαται με κανεναν τροπο. Εχω δοκιμασει τραγουδια, παραμυθια, χαδια, να κανω την αδιαφορη, να κανω οτι κοιμαμαι, τα παντα! Περνανε 2-3 ωρες κι αυτη παιζει με τα κουκλακια της και μιλαει μονη της! Κι εγω ξυπναω στις 6 το πρωι να παω για δουλεια, οταν γυρισω ταισματα, βολτες τα παιδια και δουλειες σπιτι. Ο μικρος κοιμαται γυρω στις 9 και μετα βαζω τη μεγαλη. Αν κατσω μαζι της στο δωματιο παει η ωρα 11-12 για να την παρει ο υπνος και μετα πρεπει να μαγειρεψω για την αλλη μερα και να κανω μπανιο. Δεν αντεχω!!!

πρίν από 57 λεπτά , marakiz είπε:

Μωρέ είναι μεγάλη η αλλαγή με το νέο μωρό μέσα στο σπίτι. Υπομονή!

Μετακομισαμε κιολας πριν 2 μηνες...πολλες αλλαγες!!

E πολλές αλλαγές όντως!! Μήπως τον μεσημεριανό τον ύπνο τον έχει ακόμα ανάγκη και επηρεάζεται κι από αυτό ο βραδινός? Είναι λιγότερο από 3χρ ή δεν θυμάμαι καλά?

πρίν από 2 λεπτά , CMES είπε:

Το μεσημεριανο υπνο της τον εχω κοψει και πολλες φορες κουτουλαει απο τη νυστα και επιτηδες δεν την αφηνω. Αν την βαλω στο κρεβατι της και καθισω μαζι της καθεται, δεν σηκωνεται. Ομως δεν κοιμαται με κανεναν τροπο. Εχω δοκιμασει τραγουδια, παραμυθια, χαδια, να κανω την αδιαφορη, να κανω οτι κοιμαμαι, τα παντα! Περνανε 2-3 ωρες κι αυτη παιζει με τα κουκλακια της και μιλαει μονη της! Κι εγω ξυπναω στις 6 το πρωι να παω για δουλεια, οταν γυρισω ταισματα, βολτες τα παιδια και δουλειες σπιτι. Ο μικρος κοιμαται γυρω στις 9 και μετα βαζω τη μεγαλη. Αν κατσω μαζι της στο δωματιο παει η ωρα 11-12 για να την παρει ο υπνος και μετα πρεπει να μαγειρεψω για την αλλη μερα και να κανω μπανιο. Δεν αντεχω!!!

Μετακομισαμε κιολας πριν 2 μηνες...πολλες αλλαγες!!

Ακόμα κ που άλλαξες τη ρουτίνα ύπνου το βράδυ κ αυτό να έχει σημασία δλδ που κάνεις κ τα δυο παιδιά μπάνιο μαζί ενώ πριν αποτι κατάλαβα τα έκανες ξεχωριστά άφησε της χρόνο να το συνηθησει τότε εάν αυτός ο τρόπος εξυπηρετεί την οικογένεια σου ..!!!!

Πάντως ότι βιβλία έχω διαβάσει για παιδιά ένα εκ των οποίων είναι κ του γνωστού παιδιάτρου .. στον ύπνο υποστηρίζουν τη σταθερή ρουτίνα κάθε βράδυ δλδ το παιδί να ξέρει τι θα γίνει μετά από κάθε βήμα πχ πλένουμε χέρια τρώμε μετά κάνουμε μπάνιο βουρτσίζουμε δόντια βάζουμε μπιτζαμες ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας διαβάζει η μαμα ένα παραμύθι μετά φιλάκι κ ύπνος ..ένα παράδειγμα ήταν αυτό ..!!!!! Πιστεύω πως θα προσαρμοστεί σιγά σιγά ..!!!!!

πρίν από 1 λεπτό , xaroumenh mama είπε:

Ακόμα κ που άλλαξες τη ρουτίνα ύπνου το βράδυ κ αυτό να έχει σημασία δλδ που κάνεις κ τα δυο παιδιά μπάνιο μαζί ενώ πριν αποτι κατάλαβα τα έκανες ξεχωριστά άφησε της χρόνο να το συνηθησει τότε εάν αυτός ο τρόπος εξυπηρετεί την οικογένεια σου ..!!!!

Πάντως ότι βιβλία έχω διαβάσει για παιδιά ένα εκ των οποίων είναι κ του γνωστού παιδιάτρου .. στον ύπνο υποστηρίζουν τη σταθερή ρουτίνα κάθε βράδυ δλδ το παιδί να ξέρει τι θα γίνει μετά από κάθε βήμα πχ πλένουμε χέρια τρώμε μετά κάνουμε μπάνιο βουρτσίζουμε δόντια βάζουμε μπιτζαμες ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας διαβάζει η μαμα ένα παραμύθι μετά φιλάκι κ ύπνος ..ένα παράδειγμα ήταν αυτό ..!!!!! Πιστεύω πως θα προσαρμοστεί σιγά σιγά ..!!!!!

Τη ρουτινα την αλλαξα πριν 3 ημερες και ειναι ενθουσιασμενη. Το προβλημα με τον υπνο ειναι μηνες τωρα! Ολα τα κανουμε ιδια ομως νομιζω πως το καινουριο σπιτι την εχει επηρεασει πολυ γιατι το δωματιο της ειναι σε αλλο οροφο. 

πρίν από 8 λεπτά , marakiz είπε:

E πολλές αλλαγές όντως!! Μήπως τον μεσημεριανό τον ύπνο τον έχει ακόμα ανάγκη και επηρεάζεται κι από αυτό ο βραδινός? Είναι λιγότερο από 3χρ ή δεν θυμάμαι καλά?

Ναι ειναι 27 μηνων. Αν κοιμηθει το μεσημερι ομως το βραδυ τα πραγματα ειναι χειροτερα!!

πρίν από 2 λεπτά , CMES είπε:

Ναι ειναι 27 μηνων. Αν κοιμηθει το μεσημερι ομως το βραδυ τα πραγματα ειναι χειροτερα!!

Βρε κορίτσι μου, είναι μόνο 27 μηνών και κοιμάται 11 το βράδυ χωρίς να έχει κοιμηθεί ΟΛΗ μέρα? Είναι τόσο κουραστικό αυτό που είναι λογικό μέχρι το βράδυ να την έχει πιάσει υπερένταση και να μην θέλει να κοιμηθεί. Τι ώρα ξυπνάει το πρωί? Πόσες ώρες κοιμάται συνολικά? 

πρίν από 3 λεπτά , marakiz είπε:

Βρε κορίτσι μου, είναι μόνο 27 μηνών και κοιμάται 11 το βράδυ χωρίς να έχει κοιμηθεί ΟΛΗ μέρα? Είναι τόσο κουραστικό αυτό που είναι λογικό μέχρι το βράδυ να την έχει πιάσει υπερένταση και να μην θέλει να κοιμηθεί. Τι ώρα ξυπνάει το πρωί? Πόσες ώρες κοιμάται συνολικά? 

Γυρω στις 8 ξυπναει, μεσο ορο. Αν κοιμηθει μεσημερι το βραδυ την παιρνει ο υπνος μετα τις 12.30-1!!!

Επισης αρνειται να παει για υπνο και το μεσημερι...

πρίν από 11 λεπτά , CMES είπε:

Τη ρουτινα την αλλαξα πριν 3 ημερες και ειναι ενθουσιασμενη. Το προβλημα με τον υπνο ειναι μηνες τωρα! Ολα τα κανουμε ιδια ομως νομιζω πως το καινουριο σπιτι την εχει επηρεασει πολυ γιατι το δωματιο της ειναι σε αλλο οροφο. 

Τις έχουν πέσει πολλές αλλαγές μαζί κ θέλει χρόνο να το συνηθίσει άφησε της χρόνο προσαρμογής έχοντας πάντα βέβαια σταθερά όρια ξέρω ότι είναι κουραστικό αλλά πρέπει να μπενουμε λίγο στη ψυχολογία τον παιδιών ...!!!!!

Όταν βρω χρόνο θα γράψω τι περίπου λέει το βιβλίο μήπως βοηθήσει εσένα η κάποια άλλη μανούλα ..!!!

Αν ξυπνάει στις 8 και κοιμάται στις 11 μιλάμε για 9 ώρες ύπνου οι οποίες είναι πολύ λίγες για την ηλικία της. Εγώ θα σου πρότεινα να μεταφέρεις το πρόγραμμα της ΟΣΟ γίνεται λίγο νωρίτερα. Αν ξυπνάει πχ στις 7 και κοιμάται στις 12-1 για 1-2 ώρες θα μπορέσει να σου κοιμηθεί στις 10-11 το βράδυ. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί άμεσα. Ότι αλλαγή κι αν κάνεις, θα πρέπει να δώσεις ένα χρονικό περιθώριο 2-4 εβδομάδων για να δεις το όποιο αποτέλεσμα. Πάντως είναι λάθος να κουτουλάει και να μην την αφήνεις να κοιμηθεί, είναι βασανιστήριο αυτό το πράγμα. Στο δείχνει δηλαδή πως τον έχει ανάγκη το μεσημεριανό τον ύπνο. Στο λέω με αγάπη, καμιά επικριτική διάθεση.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

2 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Αν ξυπνάει στις 8 και κοιμάται στις 11 μιλάμε για 9 ώρες ύπνου οι οποίες είναι πολύ λίγες για την ηλικία της. Εγώ θα σου πρότεινα να μεταφέρεις το πρόγραμμα της ΟΣΟ γίνεται λίγο νωρίτερα. Αν ξυπνάει πχ στις 7 και κοιμάται στις 12-1 για 1-2 ώρες θα μπορέσει να σου κοιμηθεί στις 10-11 το βράδυ. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί άμεσα. Ότι αλλαγή κι αν κάνεις, θα πρέπει να δώσεις ένα χρονικό περιθώριο 2-4 εβδομάδων για να δεις το όποιο αποτέλεσμα. Πάντως είναι λάθος να κουτουλάει και να μην την αφήνεις να κοιμηθεί, είναι βασανιστήριο αυτό το πράγμα. Στο δείχνει δηλαδή πως τον έχει ανάγκη το μεσημεριανό τον ύπνο. Στο λέω με αγάπη, καμιά επικριτική διάθεση.

Εχεις απολυτο δικιο! Κι εγω αυτο σκεφτομαι, οτι οι ωρες υπνου ειναι πολυ λιγες! Οτι ωρες ομως κερδιζει το μεσημερι τις χανει το βραδυ γιατι αν κοιμηθει μεσημερι κοιμαται ακομα πιο αργα το βραδυ! Ο μονος τροπος να κοιμηθει μεσημερι ειναι να παει μαζι με τον μπαμπα της, οποτε τυχαινει να ειναι σπιτι αυτο κανει. Αλλιως ουτε να το ακουσει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...