Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

πρίν από 33 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Συγνώμη δεν διάβασα προσεκτικά γιατί βιαζομουν. Εμένα τις φορές που ξυπνά με κλάμα έντονο πιστεύω πως βλέπει κάποιο ονειρο. Τα δόντια ευθύνονται επίσης. Ο δικός μου ξυπνουσε πολύ συχνά τα βράδυα μέχρι που έβγαλε αλλά δύο δόντια και τώρα κοιμάται 5ωρα σερί.  Μην τα αποκλείεις. 

Μπορείς να το βάζεις ξύπνιο εκεί για να εξοικειωθεί με το χώρο.

Το τυλιγεις σε μία κουβέρτα και το αφήνεις κάτω για να μην ξυπνήσει απ την διαφορά θερμοκρασίας. 

Βάλε μία μπλούζα σου μέσα (όταν δεν ειναι εκεί το μωρό για λόγους ασφαλείας) να πάρει την μυρωδιά σου. 

εκτος απο την μπλουζα τα υπολοιπα τα εχω κανει κ δεν πιανουν

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , μαγιοπουλας είπε:

εκτος απο την μπλουζα τα υπολοιπα τα εχω κανει κ δεν πιανουν

Δοκίμασε το κι αυτό κ βλέπεις. Θα γκρινιάζει λίγο στην αρχή αλλά είναι μικρουλι και θα συνηθίσει εύκολα. 

12 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

εχει κουμπι τοποθετησης.το θεμα δεν ειναι η ασφαλεια αλλα το οτι δεν καθεται.

Τα περισσότερα τόσο μικρά μωράκια νιώθουν ανασφάλεια και θέλουν πολύ αγκαλιά. Μην το βλέπεις σαν κάτι μόνιμο, ούτε περίεργο. Είστε ακόμη στο τέταρτο τρίμηνο. Υπομονή.

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

δεν με ενοχλει αλλα φοβαμαι μην γινει συνηθεια κ δεν ξεκολλαει.

Εμείς έχουμε αλλάξει χίλιους δυο τρόπους ύπνου. Αγκαλιά εγώ,κούνια,πάνω μου,μπλούζα καρότσι,αγκαλιά ο μπαμπάς,βόλτες στο σπίτι,μόνη της στην κούνια.Και εκεί που είπα επιτέλους την βάζω στην κούνια κ κοιμάται ξαφνικά άλλαξαν πάλι όλα.Θέλει να την πάρω αγκαλιά για να κοιμηθεί ακόμα κ έξω που κοιμόταν με το καρότσι.Τελικά αποφάσισα να μην της πάω κόντρα κ να ακολουθήσω τις ανάγκες της.Στο κάτω κατω δε μου λέει κ τπτ να την πάρω αγκαλιά 5 λεπτά κ να την κουνήσω να κοιμηθεί.Οπότε μην σκας..Είναι πολύ μικρή ακόμα η δική σου κ έχετε μέλλον.7+ και ακόμα δεν ξέρω τι μου ξημερώνει,κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα.Σκέψου κιόλας ότι εσύ ακόμα Θηλάζεις οπότε είναι λογικό να θέλει ολη την ωρα αγκαλιά κ να κοιμάται έτσι.

(Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν μπορώ να απομακρυνθω σε απόσταση αναπνοής..αμα το πάρει χαμπάρι κάνει χαμό)

Κι ο δικός μου άλλαξε τις παλιές του συνήθειες. Έχω τώρα τεσσερεις-πεντε μέρες που τον κάνω  μπανιο στις 7-7.30 και καταλήγει να κοιμηθεί στις 9. 

Την πρώτη μέρα είπα είχε υπερενταση. Την δεύτερη υπεθεσα πως κοιμήθηκε πολύ το μεσημέρι. Μάλλον θέλει να αλλάξει την ώρα ύπνου, δεν είμαι και βέβαιη. Πάντως κάνω κατα γραμμα την ρουτίνα μας και μόλις τον βάλω να θηλασει για να κοιμηθεί τραβιέται πίσω και σηκώνεται. Αλλαζω στήθος πάλι τα ίδια. 

Ώσπου βγαίνουνε στο σαλόνι παίζουμε και νυσταζει χωρίς γκρίνια κατά τις εννιά όπου θέλει να θηλασει για να κοιμηθεί. Νομίζω πως πρέπει να μεταφέρω αργοτερα την ώρα ύπνου.

11 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

δεν με ενοχλει αλλα φοβαμαι μην γινει συνηθεια κ δεν ξεκολλαει.

Δεν υπάρχουν συνήθειες σε ηλικίες που το παιδί αλλάζει τόσο γρήγορα. Το μωρό 1 μηνός με 6 μηνών ή 12 μηνών ή 24 μηνών , είναι άλλα πλάσματα, με άλλες ικανότητες, άλλες ανάγκες και εντελώς άλλα πράγματα τους αρέσουν. Μπορεί να δοκιμάζεις κάτι στους 3 μήνες και να μην τραβάει με τίποτα και στους 6 να το λατρεύει ενω στους 9 να το μισεί :)

On 5/1/2018 at 10:12 ΠΜ, marakiz είπε:

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά τι εννοείς καραγκιοζιλίκια? Πως ακριβώς ένα 19 μηνών νήπιο κάνει καραγκιοζιλίκια?

Για να κοιμάται τόσο καιρό τόσο καλά και τώρα να έχει αλλάξει αυτό, σημαίνει πως κάτι συμβαίνει και προσπαθεί να στο επικοινωνήσει, πιθανόν ότι σε έχει ανάγκη. Και είναι λογικό να σε έχει ανάγκη γιατί όπως είπαμε είναι πάνω στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού και λίγο πριν τη μεγάλη άφιξη. Λες πως θεωρείς σκληρό να την αφήνεις να κλαίει κι όμως την άφησες και ήταν μόνη της, παρόλο που οι αλλαγές αυτές δεν είναι ότι σας συμβαίνουν πολύ καιρό για να έχει εξαντληθεί η υπομονή σου. Βέβαια είσαι ετοιμόγεννη κι αυτό από μόνο του κάνει τα νεύρα πιο εύθραυστα και το καταλαβαίνω. Το πως θα αντιμετωπίσεις αυτή την κρίση έχει να κάνει (και) με τις τακτικές που θέλετε σαν οικογένεια να ακολουθήσετε.

9.30 για την ηλικία της είναι αργά να πέφτει για ύπνο, μπορεί να λειτουργούσε τόσο καιρό, μπορεί να χρειάζεται και να αλλάξει. Μήπως την ώρα που την πας για ύπνο είναι ήδη σε υπερένταση? Δοκίμασε να την παρατηρήσεις μήπως έχει νυστάξει από πιο νωρίς και να τη βάλεις τότε. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι σε εγρήγορση την ώρα που την πας για ύπνο, είναι  λίγο δύσκολο να κοιμηθεί, όσο καλόβολη κι αν είναι γενικά.

Καταλαβαίνω για τα όρια που λες, όμως ο ύπνος είναι κάτι που από τη μία μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να τα πηγαίνει καλά, από την άλλη όμως δεν βοηθάει να τον επιβάλλουμε. Και τόσο καιρό κοιμάται χωρίς πίεση. Όσο κι αν θες να την επαναφέρεις γρήγορα, πρέπει να συνυπολογίσεις και αυτό.

Όταν λέω ότι κάνει καραγκιοζιλίκια εννοώ πως σηκώνεται όρθια στο κρεβάτι και πηδάει απότομα να πέσει ξαπλωμένη, σηκώνεται όρθια, βάζει το κεφάλι κάτω και προσπαθεί να κάνει κωλοτούμπα, χοροπηδάει γενικώς, μου φωνάζει "μαμά" και την ρωτάω τι θέλει και αυτή γελάει και άλλα τέτοια. Το θέμα είναι πως όσο είμαι στο δωμάτιο μαζί της δεν την παίρνει ο ύπνος και δεν ηρεμεί. Την πάω 9.30 για ύπνο γιατί ξυπνάει από το μεσημεριανό ύπνο στις 6, και μετά θα πρέπει να φάει βραδινο, να κάνει μπάνιο και να πιει γάλα, αν την βάλω νωρίτερα δεν θα κοιμηθεί ποτέ! Δοκίμασα να της κόψω και τελείως το μεσημεριανό ύπνο και να τη βάζω νωρίτερα το βράδυ αλλά δεν το αντέχει και είναι μέσα στη γκρίνια. Δοκίμασα να της διαβάσω παραμύθι ή να της τραγουδήσω αλλά φώναζε και δεν ήθελε. Δοκίμασα να βάλω την καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι της για να τη χαϊδεύω ή να της κρατάω το χέρι αλλά με έσπρωχνε. Τον πατέρα της δεν τον θέλει καθόλου στον ύπνο. Αγκαλιά δεν μπορώ να την πάρω λόγω της τεράστιας κοιλιάς μου. Το θέμα είναι πως όσο είμαι στο δωμάτιο μαζί της δεν την παίρνει ο ύπνος ακόμα και αν νυστάζει πολύ. Σαν να είναι σε εγρήγορση να δει μήπως φύγω. Δεν είναι θέμα υπομονής, ούτε την έχω αφήσει να κλαίει εκτός από 1-2 φορές για πολύ λίγο να δω τι θα κάνει δοκιμαστικά. Το θέμα είναι να είναι ήρεμη και να κοιμάται σωστά από τη μία και να δω πως μπορώ να τα συνδυάσω όλα όταν θα έρθει το μωρό, το οποίο έρχεται σε 2 βδομάδες!

πρίν από 26 λεπτά , CME2205 είπε:

Όταν λέω ότι κάνει καραγκιοζιλίκια εννοώ πως σηκώνεται όρθια στο κρεβάτι και πηδάει απότομα να πέσει ξαπλωμένη, σηκώνεται όρθια, βάζει το κεφάλι κάτω και προσπαθεί να κάνει κωλοτούμπα, χοροπηδάει γενικώς, μου φωνάζει "μαμά" και την ρωτάω τι θέλει και αυτή γελάει και άλλα τέτοια. Το θέμα είναι πως όσο είμαι στο δωμάτιο μαζί της δεν την παίρνει ο ύπνος και δεν ηρεμεί. Την πάω 9.30 για ύπνο γιατί ξυπνάει από το μεσημεριανό ύπνο στις 6, και μετά θα πρέπει να φάει βραδινο, να κάνει μπάνιο και να πιει γάλα, αν την βάλω νωρίτερα δεν θα κοιμηθεί ποτέ! Δοκίμασα να της κόψω και τελείως το μεσημεριανό ύπνο και να τη βάζω νωρίτερα το βράδυ αλλά δεν το αντέχει και είναι μέσα στη γκρίνια. Δοκίμασα να της διαβάσω παραμύθι ή να της τραγουδήσω αλλά φώναζε και δεν ήθελε. Δοκίμασα να βάλω την καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι της για να τη χαϊδεύω ή να της κρατάω το χέρι αλλά με έσπρωχνε. Τον πατέρα της δεν τον θέλει καθόλου στον ύπνο. Αγκαλιά δεν μπορώ να την πάρω λόγω της τεράστιας κοιλιάς μου. Το θέμα είναι πως όσο είμαι στο δωμάτιο μαζί της δεν την παίρνει ο ύπνος ακόμα και αν νυστάζει πολύ. Σαν να είναι σε εγρήγορση να δει μήπως φύγω. Δεν είναι θέμα υπομονής, ούτε την έχω αφήσει να κλαίει εκτός από 1-2 φορές για πολύ λίγο να δω τι θα κάνει δοκιμαστικά. Το θέμα είναι να είναι ήρεμη και να κοιμάται σωστά από τη μία και να δω πως μπορώ να τα συνδυάσω όλα όταν θα έρθει το μωρό, το οποίο έρχεται σε 2 βδομάδες!

Στην αντίστοιχη φάση με το 1ο παιδί , έπαιρνα ενα βιβλίο, καθόμουν δίπλα και την αγνοούσα. Ναι μεν ήμουν εκεί για παρέα, αλλά δεν έκανα κάτι ενδιαφέρον, δεν αντιδρούσα. Με τα επόμενα το εφάρμοσα από τη φάση των πρώτων μηνών, ακόμη και ενώ θήλαζα. Και εγώ χαλάρωνα, δεν το έβλεπα σαν χαμενο χρόνο, και εκείνα ηρεμούσαν και το έβλεπαν σαν ώρα χαλάρωσης.

Διαφημίσεις

Με το μωρό να έρχεται σε 2 βδομάδες, θα ήταν πολυ πιο λογικό να αρχίσει άμεσα ο μπαμπας να αναλαμβάνει τον ύπνο. Το έχετε ήδη αργήσει πολύ. Τι θα πει "δεν τον θέλει"; Συγγνώμη κιολας, μεγάλος άνθρωπος είναι, αν ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος να αναλάβει, μια μέρα θα βλαστημήσουν, δυο μέρες, τρεις μέρες, κάτι θα σκεφτεί :)

πρίν από 42 λεπτά , CME2205 είπε:

Δε δοκιμάζεις να μεταθέσεις νωρίτερα το μεσημεριανό ύπνο; Ή αν δεν πιάσει κ αυτό μήπως να την άφηνες να το ρυθμίσει μόνη της κ να μην τη βάζεις "με το ζόρι" να κοιμηθεί; Η καημένη χαίρεται που σε έχει κοντά της κ έχει εκστασιαστει! Λες κ καταλαβαίνει ότι σε λίγες μέρες θα χάσει την αποκλειστικοτητα.. Τα μικρουλια, ποιος ξέρει πως νιώθουν μέσα τους κ δεν μπορούν να το διαχειριστούν...

Αν κ δεν έχω δεύτερο παιδί νομίζω από αυτά που έχω ακούσει ότι δε θα μπορείς να βάλεις ιδιαίτερο πρόγραμμα τον πρώτο καιρό, το μωρό θα ακολουθεί τους ρυθμούς της μεγάλης αναγκαστικά κ σίγουρα αυτοί θα αλλάξουν με την έλευση του νέου μέλους, ακόμα κ αν τώρα πήγαιναν όλα ρολόι. Οποτε χαλάρωσε κ απόλαυσε το! Με το καλο!

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

1 ώρα πρίν, CME2205 είπε:

Πρέπει να μεταθέσεις τον μεσημεριανό ύπνο νωρίτερα ή να την ξυπνάς πιο νωρίς.

Ειναι πια μεγάλη, χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των δυο υπνων. Για να κόψει τον ύπνο είναι μικρή ακόμα και δεν το θες κιόλας ενόψει νέου μωρού.

2 ώρες πρίν, CME2205 είπε:

και ο γιος μου οταν ειναι να κοιμηθει δε θελει κανεναν στο δωματιο του του αρεσει να ειναι μονος ..... ακομα και οταν ξυπνησει θελει πρωτα να χουζουρεψει λιγο να παιξει με το νινι του και μετα θα με φωναξει αν παω να τον σηκωσω πριν με φωναξει τσατιζετε και κλαιει και ειδικα μετα τον μεσημεριανο υπνο...19 μηνων εμενα μπορει να ξυπναγε και 6¨30 η ωρα και 9 το πολυ 915 το βραδυ εβλεπε ιδη ονειρα και τοτε εκανε ακομα και δεκατιανο υπνο.....θα ξαναεπανελθει πιστευω συντομα ισως τωρα ειναι στη φαση που θα κανει καποια αλλαγη  εχει ισως καταλαβει οτι κατι θα αλλαξει σε λιγο καιρο και προσπαθει να κερδησει λιγο χρονο.... εγω σου προτεινω να μην αλλαξεις οτι εκανες μεχρι τωρα στη συμπεριφορα σου σιγα σιγα θαεπανελθει και μη σε αγχωνει τοσο που ερχετε και το νεο μελος γιατι συγουρα τις το περνας...... ετσι και αλιως δε ξερεις ακομα πως θα ειναι η ζωη σας τοτε.. μπορει και τελειος διαφορετικη αποτι ηταν μεχρι τωρα η αποτι ηταν η μικρη σου βρεφος..απολαυσε τις δυο εβδομαδες που σου μενουν παρεα με την μικρη σου.. και οταν θα ερθει και το μωρο ολα θα δρομολογηθουν οπως πρεεπει....!!!!!!!

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Στην αντίστοιχη φάση με το 1ο παιδί , έπαιρνα ενα βιβλίο, καθόμουν δίπλα και την αγνοούσα. Ναι μεν ήμουν εκεί για παρέα, αλλά δεν έκανα κάτι ενδιαφέρον, δεν αντιδρούσα. Με τα επόμενα το εφάρμοσα από τη φάση των πρώτων μηνών, ακόμη και ενώ θήλαζα. Και εγώ χαλάρωνα, δεν το έβλεπα σαν χαμενο χρόνο, και εκείνα ηρεμούσαν και το έβλεπαν σαν ώρα χαλάρωσης.

Ναι αυτο λεω να κανω κι εγω. Θα παιρνω ενα βιβλιαρακι να περναει η ωρα γιατι αλλιως κουραζομαι κι εκνευριζομαι. Οσο για τον μπαμπα της, οσες φορες εχει δοκιμασει να τη βαλει για υπνο, ειτε μεσημερι ειτε βραδυ, τον κλωτσαει, κλαιει, φωναζει μαμα και προσπαθει να βγει απο την κουνια. Θα συνεχισουμε τις προσπαθειες ομως αναγκαστικα! Οταν θα ειμαι στο μαιευτηριο δεν θα εχει αλλη επιλογη!

Διαφημίσεις

1 hour ago, CME2205 είπε:

Ναι αυτο λεω να κανω κι εγω. Θα παιρνω ενα βιβλιαρακι να περναει η ωρα γιατι αλλιως κουραζομαι κι εκνευριζομαι. Οσο για τον μπαμπα της, οσες φορες εχει δοκιμασει να τη βαλει για υπνο, ειτε μεσημερι ειτε βραδυ, τον κλωτσαει, κλαιει, φωναζει μαμα και προσπαθει να βγει απο την κουνια. Θα συνεχισουμε τις προσπαθειες ομως αναγκαστικα! Οταν θα ειμαι στο μαιευτηριο δεν θα εχει αλλη επιλογη!

To θέμα είναι οτι ακριβώς το ίδιο επι 100 θα κάνει και μόλις έρθεις από το μαιευτηριο, αν σε δει να κοιμιζεις το μωρό και να μην έχεις το κουραγιο να περάσεις και 2 ώρες να πηγαινοέρχεσαι ενώ η ιδια νυσταζεις. Καλύτερα τώρα ο,τι είναι να γίνει, παρα να έχετε και το νεογέννητο

Πρέπει να μεταφέρεις το μεσημεριανό ύπνο (που είναι απογευματινός βασικά) νωρίτερα, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε. Είναι πολύ λογικό αν ξυπνάει στις 6 το απόγευμα να μην μπορεί να κοιμηθεί στις 9, απορώ πως κοιμόταν τόσο καιρό.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Καλημερα!! Ειπες οτι το κοριτσακι σου ξεκινησε πριν λιγο καιρο να το κανει αυτο.. Μηπως εχει αγχωθει στρεσαριστει με κατι? μηπως εχει καταλαβει για το νεο μελος κ εχει ταυτοχρονα κ αγχος αποχωρισμου.. Επειδη εσυ λογω προχωρημενης εγκυμοσυνης δεν μπορεις να της προσφερεις φανταζομαι οσες αγκαλιες ειχε πριν? Αυτα που περιγραφεις οτι κανει τα κανει κ η δικια μου (13μηνων σχεδον) οταν περναει καποιο αλμα αναπτυξης η προσφατα που ελειπα 2 μερες απο το σπιτι.Θα  σου προτεινα κ εγω να κοιμαται νωριτερα το μεσημερι. Απο εκει κ περα συμβουλεψου καποιον για την προετοιμασια της μεγαλης σου για τον ερχομο του νεογεννητου! 

Εχω δοκιμασει να την κοιμισω νωριτερα αλλα δεν κοιμαται με τιποτα πριν τις 3. Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να μην την αφηνω να κοιμαται πολυ το μεσημερι, δηλαδη στη 1 ωρα να την ξυπναω. 

@balletina  ολο αυτο ξεκινησε μετα απο μια ιωση που την ταλαιπωρησε πολυ. Απο αγκαλιες αλλο τιποτα, αφου εδω και 1 μηνα εχω βγει σε αδεια και ειμαστε συνεχεια μαζι, ενω πριν ελλειπα απο τις 7 το πρωι ως τις 6 το απογευμα + καποιες μερες που δουλευα και εκτος ωραριου ή ειχα ταξιδια και ελειπα ακομα και μερες. Να φανταστεις το σεπτεμβριο ειχα λειψει 6 ημερες οπου ειχε μεινει στη γιαγια. Τωρα ειμαστε πιο αυτοκολλητες απο ποτε!

Αν ξυπνάει αργά το πρωί, τότε λογικά να μην κοιμάται πριν τις 3 το μεσημέρι. Είναι ένας κύκλος όλο αυτό. Νομίζω πως θα πρέπει να ξεκινήσεις από την πρωινή αφύπνιση, Θα το τραβάς νωρίτερα λίγο λίγο κάθε μέρα. Αν ξυπνάει νωρίς το πρωί, θα νυστάζει νωρίτερα το μεσημέρι και θα κοιμάται νωρίτερα και το βράδυ.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 6 λεπτά , marakiz είπε:

Αν ξυπνάει αργά το πρωί, τότε λογικά να μην κοιμάται πριν τις 3 το μεσημέρι. Είναι ένας κύκλος όλο αυτό. Νομίζω πως θα πρέπει να ξεκινήσεις από την πρωινή αφύπνιση, Θα το τραβάς νωρίτερα λίγο λίγο κάθε μέρα. Αν ξυπνάει νωρίς το πρωί, θα νυστάζει νωρίτερα το μεσημέρι και θα κοιμάται νωρίτερα και το βράδυ.

Ξυπναει στις 9 περιπου. Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να την ξυπναω νωριτερα! Το προβλημα δεν ειναι οτι δεν νυσταζει το βραδυ. Ολα αυτα τα κανει ενω τριβει τα ματια της και προσπαθει να μεινει ξυπνια! Νομιζω πως φοβαται πως θα φυγω απο διπλα της και κανει οτι μπορει για να μην την παρει ο υπνος!

πρίν από 45 λεπτά , CME2205 είπε:

Ξυπναει στις 9 περιπου. Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να την ξυπναω νωριτερα! Το προβλημα δεν ειναι οτι δεν νυσταζει το βραδυ. Ολα αυτα τα κανει ενω τριβει τα ματια της και προσπαθει να μεινει ξυπνια! Νομιζω πως φοβαται πως θα φυγω απο διπλα της και κανει οτι μπορει για να μην την παρει ο υπνος!

Κ εγω αυτο πιστευω οτι ειναι που λες στο μηνυμα σου. Δεν θελει να αποχωριστει εσενα. Κ εμενα ξυοναει 9 το πρωι κοιμαται 3 το μεσημερι αλλες φορες μια ωρα αλλες μιαμιση. κ 8 το βραδυ πεφτει ξερη! Υπαρχουν κ μερες που δεν κανουμε τιποτα και δεν ειναι κουρασμενη αλλα με λιγο χαλαρωμα παραπανω κοιμαται παλι.. Εγω θα σου ελεγα να μενεις εκει οσο χρειαζεται. Εγω αυτο εκανα αλλα με το που σηκωνοταν την ξαπλωνα παλι της εβαζα τον φωτεινουλη της που παιζει μουσικη την χαιδευα στη κοιλια της ελεγα νανι νανι!!  κ κοιμοταν.Φροντιζα να φευγω στη φαση που γλαρωνε για να καταλαβαινει οτι φευγω αλλα λιιγο πριν κοιμηθει γτ αλλιως ξεκιναγε παλι γκρινια!! Φαση ειναι καλη μου θα περασει!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Δε θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το thread πάντως θα ήθελα να κάνω update στην πορεία του βραδινού μας ύπνου.. Ακολούθησα τη συμβουλή της @Deena -αν θυμάμαι καλα- και πλέον κοιμομαστε στρωματσαδα αλλα ξυπνάει μόνο δύο φορές! Δεν το περίμενα οφείλω να ομολογήσω.. @marakiz ακολούθησα φυσικά κ τη δική σου συμβουλή -μη μείνεις παραπονεμενη!- κ τοποθέτησα κάμερα πριν βαλω το στρώμα καταχαμα αλλά έπεσε πάλι απτό κρεβάτι! Ωστόσο την έχω αφήσει γιατί τώρα που είναι στα χαμηλά ναι μεν δε φοβάμαι μην πέσει αλλά μου άρεσε κ θέλω να την ελέγχω. Ελπίζω να έχει συνέχεια αυτή η θετική εξέλιξη με τον ύπνο κ να μην ειναι απλά ένα διάλειμμα... Ιδωμεν! 

πρίν από 45 λεπτά , Lenia16 είπε:

Δε θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το thread πάντως θα ήθελα να κάνω update στην πορεία του βραδινού μας ύπνου.. Ακολούθησα τη συμβουλή της @Deena -αν θυμάμαι καλα- και πλέον κοιμομαστε στρωματσαδα αλλα ξυπνάει μόνο δύο φορές! Δεν το περίμενα οφείλω να ομολογήσω.. @marakiz ακολούθησα φυσικά κ τη δική σου συμβουλή -μη μείνεις παραπονεμενη!- κ τοποθέτησα κάμερα πριν βαλω το στρώμα καταχαμα αλλά έπεσε πάλι απτό κρεβάτι! Ωστόσο την έχω αφήσει γιατί τώρα που είναι στα χαμηλά ναι μεν δε φοβάμαι μην πέσει αλλά μου άρεσε κ θέλω να την ελέγχω. Ελπίζω να έχει συνέχεια αυτή η θετική εξέλιξη με τον ύπνο κ να μην ειναι απλά ένα διάλειμμα... Ιδωμεν! 

αυτο με το στρωμα στο πατωμα οταν το ειχα διαβασει στο μοντεσοριανο συστημα μου αρεσε παρα μα παρα πολυ σαν ιδεα.....!!!!!! ευχομαι καλους υπνους απο εδω και περα και να ξεκουραστεις και εσυ...!!!!!!!

Εμεις ειμαστε στην φαση που προσπαθουμε να κανουμε μεταβαση απο την κουνια στο μονο κρεβατι  γιατι εκτος του οτι ο μικρος ειναι 27 μηνων πλεον.. τον απριλιο ερχετε πρωτα ο θεος και το αδερφακι μας και δε θελω να το συνδεσει αρνητικα...!!!!!  αλλα δε μπορω να καταλαβω ακομα αν βρησκομαστε σε καλο δρομο η οχι μου φενεται πως το εχει παρει παιχνιδι ποιο πολυ και οταν τον αφησω στο κρεβατι το μονο σηκωνεται και παιζει με τα παιχνιδια του κ κανει βολτες σε ολο το σπιτι..θελω να πιστευω οτι θα βρουμε τους ρυθμους μας και θα αποχωριστουμε την κουνια σιγα σιγα...!!!

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Μπράβο!

Κοιμάσαι μαζί ή μόνη της?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...