Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ EMBRYOLAB στη θεσσαλονικη

Recommended Posts

Αν δεν έχεις θέμα ηλικίας,θα μπορούσες να πάρεις το χρόνο σου,για να ξεκουραστεί και ο οργανισμός σου και παράλληλα με μια αγωγή να βελτιωθεί και το σπέρμα. Εγώ είχα κάνει σπερματέγχυση και αμέσως μετά ivf εκεί και φυσικά τζίφος.Θέλω να πω ότι δε θέλει τόσο pressing και εκ μέρους μας .Μήπως τα καταφέρετε και πάλυ μόνοι σας...

Διαφημίσεις

Στο συγκεκριμένο κέντρο είχα κάνει σπερματέγχυση με εγκυμοσύνη που παλλινδρόμισε και μια αποτυχημένη ivf.To θέμα μου ήταν πως με το γιατρό είχα ένα πρόβλημα <επικοινωνιακό> θα έλεγα.Δε με κάλυπτε καθόλου ,περισσότερο μιλούσα εγώ παρά αυτός.Αξιώνω περισσότερα από έναν γιατρό αν καταλαβαίνεις τι εννοώ,αυτός αρκούνταν στο ρόλο του ακροατή,δε μου είπε και κάτι που δε γνώριζα,ούτε από ανάλυση ούτε από

εξηγήσεις με κάλυψε.Μπορεί να είναι φιλικός και καλός επιστήμονας(?),δε ξέρω γι αυτό,αλλά στον τομέα που αναφέρομαι για τις δικές μου απαιτήσεις είναι λίγος.

οντως εχεις δικιο...και στην περιπτωση μου μονο εγω μιλαω...αλλα ξερω:-( εγω θεωρειται απο τους καλυτερους... δεν θελω να ξαναλλαξω ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!!!

σ ευχαριστω πολυ synik για τις ευχες σου και ανταποδιδω σε σενα και ολες τις κοπελες εδω μεσα να τα καταφερουμε!!!!

διαβασα πανω κατω τα θεματα που εγραψες...μηπως να δειτε το φυσικο κυκλο ή τον τροποιημενο κυκλο σαν εναλλακτικη λυση; καμια φορα ο οργανισμος μας ανταποκρινεται καλυτερα οταν δεν παιρνει πολλες ορμονες...ο γιατρος τί σου εχει πει;

karkinaki:grin:

εχω ραντεβου την Δευτερα ..οποτε τοτε θα συζητησουμε την πορεια μου απο εδω και περα..αλλα με πιανεις αδιαβαστη...για τον φυσικο ξερω ..ο τροποποιημενος τι ειναι???:confused:

Synik,κοίταξε να πας διαβασμένη τη Δευτέρα στο γιατρό,γιατί πρέπει να έχεις να του προτείνεις λύσεις,δε θα μιλάει συνέχεια αυτός :P (ας γελάσουμε και λίγο μ'αυτά που περνάμε)

Synik,κοίταξε να πας διαβασμένη τη Δευτέρα στο γιατρό,γιατί πρέπει να έχεις να του προτείνεις λύσεις,δε θα μιλάει συνέχεια αυτός :P (ας γελάσουμε και λίγο μ'αυτά που περνάμε)

ετσι !!! ετσι !!! θα παρουμε πτυχιο στο τελος...θα μου κανω παιδι μονη μου...χα χα:-)

Διαφημίσεις

Για να κανουμε και λιγο πλακα οταν μιλουσαμε με τον αντρα μου για αυτον τον γιατρο λεγαμε συνεχεια ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ μια φραση που λεει αυτος συνεχεια και την λεει με καπως βαρεια προφορα ( δυστιχως ο γραπτος λογος υστερει στο να το εξηγησω ) οταν μιλας εσυ.Μαλον εχει μαθει οτι στις γυναικες πρεπει να λεμε μονο ναι αν θελουμε να τα εχουμε καλα.Χωρις να θελω να επηρεασω αρνητικα κανενα κοριτσακι εγω θα ελεγα απλα '' οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι''.Ειναι πολυ προσιτος και σιγουρα εχει πολλες επιτυχιες αλλα στην δικη μου περιπτωση νομιζω πως ισως θα μπορουσε να την χειριστει καλυτερα.Μονο αυτο

με λενε στελλα

mariabe τι νεες επιλογες συζητησατε???

εγω εχω ραντεβου την δευτερα ...ειμαι πολυ μπερδεμενη μετα απο 2 αποτυχημενες εξωσωματικες..δεν εχω αποφασισει τι θελω να κανω ωστε να πετυχω και γω τον στοχο μου δηλαδη ενα παιδακι!!

σε παρακολουθει η ιωακιμιδου? γιατι ειπες η γιατρος...εγω εχω ραντεβου με τον χριστοφοριδη...

καλη σου επιτυχια!!

Μου ανέλυσε όλη την προσπάθεια synik από την δική της πλευρά δηλαδή για το πρωτόκολλο που επέλεξε να κάνω ,γιατί το επέλεξε, τι επιλογές έχω από εδώ και στο εξής κλπ. Η επόμενη θα είναι φυσικός κύκλος. Αλλά και επιτέλους κάποιος με άκουσε πως ένιωθα μετά την ψυχρολουσία του αρνητικού και δεν μου είπε ξεκινάμε την επόμενη προσπάθεια το συντομότερο. Εμένα με παρακολουθεί η Ιωακειμίδου από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ο Χριστοφορίδης με είδε μια φορά μαζί με τη Ιωακειμίδου στο προγραμματισμό της προσπάθειας και μου άρεσε πολύ, επίσης μου φάνηκε πολύ ενημερωμένος.

Τώρα τι να πω ... Άρχισα τις πρώτες μου προσπάθειες από μεγάλα ονόματα στον χώρο και ίσως προσγειώθηκα ανώμαλα....

καλή μας επιτυχία κορίτσια

Καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία στα κορίτσια για τα οποία ξεκινά η "Εβδομάδα των Παθών" μετά το Πάσχα.Αν κάποια έκανε μακρύ πρωτόκολλο θα με ενδιέφερε η εμπειρία ...

Nicky B.

καλη σου επιτυχια κοπελα μου....εγω εκανα μακρυ πρωτοκολλο στην πρωτη μου εξωσωματικη...το πλανο εχει ως εξής:

21η μερα του κυκλου υπερυχος και αν ολα ειναι καλα(χωρις κυστες) αρχιζεις τις ενεσεις καταστολης (εγω επαιρνα τις arvekap) τις εκανα στην κοιλια με βελονα μικρουλα και δεν καταλαβαινα τιποτα...

στις 29 μερες μου ηρθε περιοδος και εγω συνεχιζα τις avekap στην 3 μερα περιοδου(νομιζω) ξεκινας παραλληλα με τις arvekap και τις puregon

..οι οποιες ειναι οιστρογονα...εγω ξεκινησα με 225 μοναδες(τις μοναδες τις καθοριζει ο γιατρος σου και τις μεταβαλλει συμφωνα με την πορεια σου)

αφου ξεκινησα τις puregon πηγαινα μερα παρα μερα για υπερυχο και μετρουσαμε τα ωοθυλακια...

οταν αυτα εγινα περιπου 16-18 χιλ.εκανα μια ενεση ενδομυικη (στον ποπο) pregnyl -υπαρχει παρομοια ενεση με την πρεγνυλ που λεγεται οβιτρελ ovitrelle και γινεται και αυτη στην κοιλια...-

μετα 36 ωρες απο αυτην την ενεση (γοναδοτροπινη ειναι) εγινε η ωοληψια ...τα υπολοιπα να υποθεσω τα ξερεις??? γιατι ηθελες να μαθεις μονο για το μακρυ πρωτοκολλο!!!

ισως σου φαινονται βουνο αλλα δεν ειναι ετσι ...μια χαρα διαδικασια ειναι ..το προβλημα ειναι η αναμονη των 2 εβδομαδων για το αποτελεσμα..

θελει γερα νευρα...

καλη σου επιτυχια

και φιλια πολλα!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ synik για τις πληροφορίες!Ξέρω το διαδικαστικό,με προβληματίζει που κρατάει περισσότερες μέρες από το βραχύ,από άποψη ταλαιπωρίας και ψυχολογίας...Πάντως τα πρωτόκολλα είναι σκέτο copy-paste σε όλες μας...όπως το γράφεις θα το κάνει,μ΄αυτά τα φάρμακα.Δε με αναλαμβάνεις εσύ,αφού ξέρεις?:lol:

• 1 month later...

Καλησπέρα σας. Πόνος μοιρασμένος, μισός πόνος, λένε, και έχουν δίκιο. Πολύ δίκιο για την ακρίβεια. Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου και...τον πόνο μου αλλά και τις ελπίδες μου (αυτές πεθαίνουν πάντα τελευταίες). Έχω κάνει συνολικά 5 προσπάθειες εξωσωματικής, 4 σε διεγερτικούς κύκλους και 1 σε φυσικό.Η τρίτη μου έδωσε εγκυμοσύνη αλλά εξωμήτρια. Έκανα επέμβαση αφαίρεσης του μωρού και της αριστερής μου σάλπιγγας. Οι δύο τελευταίες, στο Εmbryolab, δυστυχώς αποτυχημένες κι αυτές. Όταν ξεκίνησα την πρώτη προσπάθεια ήμουν 39 και τώρα είμαι 41. Αυτό που αποκόμισα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι οι προσπάθειές μου με διεγερτικούς κύκλους (έπαιρνα τη μέγιστη δυνατή δόση ορμονών) με εξαίρεση την τρίτη φορά που μου έδωσε την εξωμήτριο ήταν φτωχές σε ανταπόκριση. Οι φυσικοί κύκλοι (3) μου έδωσαν 3 άριστα έμβρυα και έγκυμοσύνη που όμως δεν προχώρησε. Σκέφτομαι να προχωρήσω και πάλι με φυσικούς κύκλους και ο Θεός βοηθός. Πάντως αισθάνομαι ότι τα περιθώρια στενεύουν αλλά δε θέλω να το βάλω κάτω. Το παλεύω. Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο για ξένο ωάριο ή ξένο έμβρυο;

icon1.gif

Καλησπέρα σας. Πόνος μοιρασμένος, μισός πόνος, λένε, και έχουν δίκιο. Πολύ δίκιο για την ακρίβεια. Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου και...τον πόνο μου αλλά και τις ελπίδες μου (αυτές πεθαίνουν πάντα τελευταίες). Έχω κάνει συνολικά 5 προσπάθειες εξωσωματικής, 4 σε διεγερτικούς κύκλους και 1 σε φυσικό.Η τρίτη μου έδωσε εγκυμοσύνη αλλά εξωμήτρια. Έκανα επέμβαση αφαίρεσης του μωρού και της αριστερής μου σάλπιγγας. Οι δύο τελευταίες, στο Εmbryolab, δυστυχώς αποτυχημένες κι αυτές. Όταν ξεκίνησα την πρώτη προσπάθεια ήμουν 39 και τώρα είμαι 41. Αυτό που αποκόμισα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι οι προσπάθειές μου με διεγερτικούς κύκλους (έπαιρνα τη μέγιστη δυνατή δόση ορμονών) με εξαίρεση την τρίτη φορά που μου έδωσε την εξωμήτριο ήταν φτωχές σε ανταπόκριση. Οι φυσικοί κύκλοι (3) μου έδωσαν 3 άριστα έμβρυα και έγκυμοσύνη που όμως δεν προχώρησε. Σκέφτομαι να προχωρήσω και πάλι με φυσικούς κύκλους και ο Θεός βοηθός. Πάντως αισθάνομαι ότι τα περιθώρια στενεύουν αλλά δε θέλω να το βάλω κάτω. Το παλεύω. Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο για ξένο ωάριο ή ξένο έμβρυο;

icon1.gif

καλημερα bemother....και εγω φυσικο ξεκινησα μετα απο 2 αποτυχημενες με φαρμακα και ελπιζω με τον φυσικο να πετυχουμε αυτο που ονειρευομαστε....αλλα φυσικα και εχω σκεφτει το δανεικο ωαριο...ειμαι πολυ θετικη ...σε αυτη την λυση...

προσπαθησε οσο αντεχει η ψυχουλα σου με τα δικα σου αλλα μην απογοητευεσαι ολες θα γινουμε μανουλες..:-D

Synik, eυχαριστώ για το κουράγιο και τα καλά σου λόγια. Αν μου επιτρέπεις, τι ηλικία έχεις και σε ποια φάση του φυσικού κύκλου βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή; Στους διεγερτικούς σου κύκλους τι φάρμακα έπαιρνες και τι ανταπόκριση είχες; Είσαι στο embryolab; Σου εύχομαι από καρδιάς - και σε όλες τις άλλες κοπέλες του forum - γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα να πετύχεις το σκοπό σου και να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου. Πραγματικά είναι τρομερή ανακούφιση να κουβεντιάζεις το θέμα με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν!!!

Διαφημίσεις

Synik, eυχαριστώ για το κουράγιο και τα καλά σου λόγια. Αν μου επιτρέπεις, τι ηλικία έχεις και σε ποια φάση του φυσικού κύκλου βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή; Στους διεγερτικούς σου κύκλους τι φάρμακα έπαιρνες και τι ανταπόκριση είχες; Είσαι στο embryolab; Σου εύχομαι από καρδιάς - και σε όλες τις άλλες κοπέλες του forum - γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα να πετύχεις το σκοπό σου και να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου. Πραγματικά είναι τρομερή ανακούφιση να κουβεντιάζεις το θέμα με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν!!!

οντως για το συγκεκριμμενο θεμα των εξωσωματικων και των προσπαθειων για ενα παιδακι μονο μια γυναικα που το περναει μπορει να σε καταλαβει ...και για αυτο φυσικα ειμαστε και ολες εδω:-D

εγω bemother ειμαι 36 και πηγαινω οντως στο embryolab εκανα δυο αποτυχημενες εξωσωματικες απο τις οποιες η πρωτη ηταν αλλου...πηρα φαρμακα γυρω στις 300 μοναδες ημερησιως και παρηγαγα την πρωτη φορα 6 και γονιμοποιηθηκαν τα 4 και την δευτερη 3 αλλα γονιμοποιηθηκαν τα 2...ο κος Χριστοφοριδης μου προτεινε μετα απο αυτες τις αποτυχιες να προχωρησω σε φυσικο τροποποιημενο γιατι η ανταποκριση μου με φαρμακα δεν ηταν καλη...

και ετσι και εκανα ...σημερα πηγα για τον τελευταιο υπερυχο και βρηκα 3 πολυ ωραια αυγουλακια και την Δευτερα παω για ωοληψια...

ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι εγω πηγαινα για ενα και μου προεκυψαν 3 ...φυσικα ευχομαι να γονιμοποιηθουν....και να ειναι και καλης ποιοτητας αλλα πιστευω οτι θα κανει το θαυμα του ο Θεος και ισως το πετυχω και εγω το μπεμπακι αυτη την φορα..:-D:grin:

ειμαι συγκρατημενα αισιοδοξη γιατι θελω να πιστευω πως αυτα τα ωαρια θα ειναι ποιοτικοτερα απο τα προηγουμενα με τα πολλα φαρμακα...(οπως μου ειπε και ο γιατρος φυσικα)..

θα σας κραταω ενημερες...φιλια σε ολες ..

Synik, τα νέα σου είναι εξαιρετικά!!! Εύχομαι να γονιμοποιηθούν και τα 3 και να σου δώσουν άριστα έμβρυα. Μετά νομίζω ότι και λόγω ηλικίας πηγαίνεις με αξιώσεις προς εγκυμοσύνη και μωρό για να μην πω μωράκια. Αυτό που κατάλαβα για τους φυσικούς κύκλους είναι ότι δίνουν - ίσως - καλύτερης ποιόητας ωάρια επειδή επιλέγει η φύση τα ωάρια αυτά και όχι οι ορμόνες. Και η φύση είναι σοφή. Αν γονιμοποιηθεί μόνο ένα (πράγμα το οποίο απεύχομαι) θα προχωρήσεις σε κρυοσυντήρηση ώστε μετά με άλλον φυσικό να έχεις περισσότερα έμβρυα κατά την εμβρυομεταφορά; Σου στέλνω όλη μου την αγάπη και τη θετική μου ενέργεια και σου εύχομαι κάθε ευκολία και καλή επιτυχία!!! Να μας κρατάς ενήμερες.

Κορίτσια, διαβάζω πολύ συχνά το forum, γιατί δεν είναι πολύ καιρός που πέρασα και εγω τις δικές σας αγωνίες. Είμουν όμως τυχερή και τώρα κρατάω και εγω το μωράκι μου στην αγγαλιά μου και εύχομαι και εσείς πολύ σύντομα να καταφέρετε αυτό που κατάφερα και εγω. θέλω όμως να σας πω κι'εγω την δική μου εμπειρ'ια. Πέρασα και εγω λιγο-πολύ τα ίδια. Οταν έκανα και εγω εξωσωματική δεν κατάφερνα να κάνω και πολλά ωάρια. Τότε ανέφερα και εγώ τον τροποιημένο φυσικό κύκλο όπως το είχα διαβάσει απο άλλες κοπέλλες. Το συζητήσαμε πολύ και μου εξήγησε ότι δεν είναι όλοι οι οργανισμοί το ίδιο, ούτε όλες οι ωοθήκες το ίδιο. Πολύ πιθανόν το πρόβλημα δεν ήταν ότι είχα λίγα αυγά όπως νόμιζα, αλλά χρειαζόταν το κατάλληλο σχήμα για να δώσω τα αυγά. Εκανα λοιπόν το κατάλληλο σχήμα με συνδιασμό φαρμάκων πήραμε 4-5 ωάρια και έκανα ένα παιδάκι. Κατάλαβα λοιπόν ότι ήταν πολύ αφελές να νομίζω ότι ένα σχήμα είναι πανάκεια για όλα. Τροποιημένος φυσικός κύκλος και κατάψυξη 3 εμβρύων. Σαν να είναι φασόν. Βέβαια πρέπει και ο γιατρός να έχει την εμπειρία να αντιμετωπίζει την κάθε κατάσταση διαφορετικά. Εύχομαι λοιπόν σε όλα τα κορίτσια μέσα απο την καρδιά μου, σύντομα να κρατήσουν το μωράκι στα χέρια τους.

Verita, γεια σου. Να χαίρεσαι το μωράκι σου.Να είναι γερό, ευτυχισμένο και καλότυχο! Ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες για το σωστό συνδυασμό φαρμάκων. Πες μου σε παρακαλώ καταρχάς τι ηλικία είχες όταν έμεινες έγκυος και με τι συνδυασμό φαρμάκων; Πριν πόσες φορές είχες προσπαθήσει και με τι φάρμακα; Αυτό που λες το έχω σκεφτεί κι εγώ. Ας πούμε, εγώ μόνο με puregon δεν είχα καθόλου καλά αποτελέσματα. Ούτε με συνδυασμό puregon + menopur (τα χειρότερα). Στην τρίτη μου προσπάθεια (όχι στο embryolab δεν είχα αρχίσει την συνεργασία μαζί του ακόμη) είχα τα καλύτερα αποτελέσματα με puregon + Pergoveris. Έκανα 7 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν και τα 7 και βάλαμε 4 έμβρυα. Αυτά μου έδωσαν εγκυμοσύνη που προχωρούσε πολύ καλά αλλά δυστυχώς - μεγάλη τραγωδία - εξωμήτρια. Από την άλλη στον πρώτο μου φυσικό κύκλο - χωρίς καθόλου φάρμακα- πήρα ωάριο και μάλιστα χωρίς pregnyl που μου έδωσε άριστο έμβρυο. Στον επόμενο χωρίς φάρμακα καθόλου επίσης έχασα το ωάριο και στον τρίτο με λίγα φάρμακα έκανα 2 ωάρια που μου έδωσαν άριστα έμβρυα. Έτσι συνολικά μπήκαν 3 άριστα έμβρυα αλλά δεν επετεύχθη το ποθητό. Τρομερό μπέρδεμα!!! Αν θέλεις απάντησέ μου, γιατί αυτό που λες πράγματι με έχει απασχολήσει κι εμένα.

καλημερα κοριτσια...

εχθες εκανα την ωοληψια μου ..και πηραμε 3 ωαρια ..σημερα περιμενω να με παρουν τηλεφωνο να μου πουν ποσα γονιμοποιηθηκαν....

φιλια

καλημερα κοριτσια...

εχθες εκανα την ωοληψια μου ..και πηραμε 3 ωαρια ..σημερα περιμενω να με παρουν τηλεφωνο να μου πουν ποσα γονιμοποιηθηκαν....

φιλια

synik!!!καλη επιτυχια και καλη γονιμοποιηση:-D:grin::-D των σπορων σου!!!!!!!!!

καλημερα κοριτσια...

φιλια

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!! Από καρδιάς!!!!!!!!!!!!Να είναι 3 super άριστα!!!

καλημερα κοριτσια...

φιλια

καλη επιτυχια και απο εμενα. Και στα τρια!!! Τι σημαινει τροποποιημενος φυσικος? Εκτος απο την πρεγνυλ παιρνεις και αλλα φαρμακα?

καλη επιτυχια και απο εμενα. Και στα τρια!!! Τι σημαινει τροποποιημενος φυσικος? Εκτος απο την πρεγνυλ παιρνεις και αλλα φαρμακα?

Ναι, παίρνεις αλλά πολύ λιγότερα από ό,τι στον κανονικό διεγερτικό. Εγώ έπαιρνα 150 μονάδες puregon από την τρίτη ημέρα της περιόδου και όταν τα ωάρια ωρίμασαν αρκετά, για να μη τα χάσουμε έκανα και δύο ενέσεις orgalutran.

Στον τελείως φυσικό δεν παίρνεις καθόλου φάρμακα. Μόνο την pregnyl και καμία φορά ούτε και αυτήν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...