Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Cosleeping Συνκοίμηση Co-Bedding

MARIANTHI611

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 251
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Ειχα κανει κ παλιοτερα καποιες ερωτησεις για τη συγκοιμηση...Τελικα απο τοτε κοιμόμαστε με τον μπεμπακο μαζι!Ειναι υπεροχη συνηθεια,αλλα εχει προκυψει ενα θεματακι...ο μπεμπης δεν κοιμαται χωρις εμενα στο κρεβατι κ αν τύχει κ σηκωθω ξυπνάει!Κ τις φορές που θελει να κοιμηθει νωρις το βράδυ δεν ξερω τι να κανω!Καθομαι διπλα του ακινητοποιημενη...!Εχει γλυκαθει κ αυτος κ δεν κοιμαται αλλου,παρα μονο αν ειναι ψοφιος!Ειναι κατι που συμβαινει σε οσες έχετε επιλεξει τη συγκοιμηση;Ή εχω κανει λαθος;

1 hour ago, Polina87 είπε:

Ειχα κανει κ παλιοτερα καποιες ερωτησεις για τη συγκοιμηση...Τελικα απο τοτε κοιμόμαστε με τον μπεμπακο μαζι!Ειναι υπεροχη συνηθεια,αλλα εχει προκυψει ενα θεματακι...ο μπεμπης δεν κοιμαται χωρις εμενα στο κρεβατι κ αν τύχει κ σηκωθω ξυπνάει!Κ τις φορές που θελει να κοιμηθει νωρις το βράδυ δεν ξερω τι να κανω!Καθομαι διπλα του ακινητοποιημενη...!Εχει γλυκαθει κ αυτος κ δεν κοιμαται αλλου,παρα μονο αν ειναι ψοφιος!Ειναι κατι που συμβαινει σε οσες έχετε επιλεξει τη συγκοιμηση;Ή εχω κανει λαθος;

Μεχρι τους 7-8 μηνες γινοταν το ιδιο και κοιμομουν κι εγω μαζι του απο τις εννια. Μετα σιγα σιγα χαλαρωσε και μπορουσα να σηκωθω μολις κοιμοταν και να παω για υπνο μετα απο καμια ωρα.

πρίν από 4 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Μεχρι τους 7-8 μηνες γινοταν το ιδιο και κοιμομουν κι εγω μαζι του απο τις εννια. Μετα σιγα σιγα χαλαρωσε και μπορουσα να σηκωθω μολις κοιμοταν και να παω για υπνο μετα απο καμια ωρα.

Χαλαρωσε πως δηλαδη;Αισθανοταν μεγαλυτερη ασφαλεια;

Διαφημίσεις

Just now, Polina87 είπε:

Χαλαρωσε πως δηλαδη;Αισθανοταν μεγαλυτερη ασφαλεια;

Ναι, δεν τον ενοχλουσε τοσο οταν σηκωνομουν ή απλα κοιμοταν πιο βαρια, δεν ξερω. Δοκιμασες να σηκωθεις μετα απο κανενα 20 λεπτο;

πρίν από 15 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Ναι, δεν τον ενοχλουσε τοσο οταν σηκωνομουν ή απλα κοιμοταν πιο βαρια, δεν ξερω. Δοκιμασες να σηκωθεις μετα απο κανενα 20 λεπτο;

Και 20λεπτο και 1 ωρα...μετα απο λιγο σπαραξικαρδιο κλαμα!!!Μια φορα μονο αφησα μια μπλούζα μου διπλα κ τον ξεγελασα αλλα τη 2η δεν επιασε...

πρίν από 11 λεπτά , Polina87 είπε:

Και 20λεπτο και 1 ωρα...μετα απο λιγο σπαραξικαρδιο κλαμα!!!Μια φορα μονο αφησα μια μπλούζα μου διπλα κ τον ξεγελασα αλλα τη 2η δεν επιασε...

Δες το αλλιως, οτι εχεις ενα τοσο εξυπνο μωρακι που διαθετει κεραιες στον υπνο του και γνωριζει καθε κινηση σου ;-) . Πιθανον να ειναι αυτο που λεμε μωρο υψηλων αναγκων, γενικως ειναι λιγο πιο δυσκολα στον υπνο αλλα σε αποζημιωνει η ιδιοσυγκρασια τους και ο χαρακτηρας τους!

• 2 εβδομάδες μετά...
On 16/11/2018 at 11:06 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Δες το αλλιως, οτι εχεις ενα τοσο εξυπνο μωρακι που διαθετει κεραιες στον υπνο του και γνωριζει καθε κινηση σου ;-) . Πιθανον να ειναι αυτο που λεμε μωρο υψηλων αναγκων, γενικως ειναι λιγο πιο δυσκολα στον υπνο αλλα σε αποζημιωνει η ιδιοσυγκρασια τους και ο χαρακτηρας τους!

Επανερχομαι στο θεμα μερικες μερες μετα...συνεχιζουμε κ κοιμομαστε οι 3 μας μαζι!Εχετε αισθανθει ποτε οτι πηρατε τσαμπα την κουνια κ οτι υπαρχει ενα παιδικο δωματιο αχρησιμοποιητο;Εμεις αλλαξαμε σπιτι οταν εμεινα εγκυος γιατι δε θα χωραγαμε,αλλα βλεπω οτι με τη συγκοιμηση δεν υπηρχε λογος αμεσα...

πρίν από 21 λεπτά , Polina87 είπε:

Εχετε αισθανθει ποτε οτι πηρατε τσαμπα την κουνια κ οτι υπαρχει ενα παιδικο δωματιο αχρησιμοποιητο;

ΝΑΙ....!!! Για τρία ολόκληρα χρόνια!

Και μετά τα τρία χρόνια, περιστασιακά κοιμόταν στο κρεβάτι της. Τις πιο πολλές φορές μαζί μας κοιμόταν έως την ηλικία των πέντε ετών. Σου έδωσα πολύ κουράγιο τώρα ε; :-D

πρίν από 24 λεπτά , Polina87 είπε:

Εμεις αλλαξαμε σπιτι οταν εμεινα εγκυος γιατι δε θα χωραγαμε,αλλα βλεπω οτι με τη συγκοιμηση δεν υπηρχε λογος αμεσα...

Εντάξει, που να φανταστείς ότι θα σου προέκυπτε τέτοιο μωράκι.

Υπομονή Πολίνα μου, κάποια στιγμή που θα είναι έτοιμος θα κοιμηθεί στο κρεβατάκι του.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Polina87 είπε:

Επανερχομαι στο θεμα μερικες μερες μετα...συνεχιζουμε κ κοιμομαστε οι 3 μας μαζι!Εχετε αισθανθει ποτε οτι πηρατε τσαμπα την κουνια κ οτι υπαρχει ενα παιδικο δωματιο αχρησιμοποιητο;Εμεις αλλαξαμε σπιτι οταν εμεινα εγκυος γιατι δε θα χωραγαμε,αλλα βλεπω οτι με τη συγκοιμηση δεν υπηρχε λογος αμεσα...

Τσαμπα δεν ενιωσα οτι την πηρα αλλα σιγουρα δεν χρειαζοταν να την εχω στημενη 9-10 μηνες. Τωρα ξερω...και την εχω ξεμονταρει μεχρι να την χρειαστω σε αρκετους μηνες παλι :-)Το παιδικο μεχρι προσφατως ηταν δωματιο παιχνιδιου, εδω και 1 μηνα περιπου αρχισε να κοιμαται στο δωματιο του (ειναι σχεδον 3 χρ). Οπως νιωθεις να κανεις...ειναι γνωστο οτι τα σχεδια μας αλλαζουν οταν ερχονται τα παιδια ;-) 

3 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

ΝΑΙ....!!! Για τρία ολόκληρα χρόνια!

Και μετά τα τρία χρόνια, περιστασιακά κοιμόταν στο κρεβάτι της. Τις πιο πολλές φορές μαζί μας κοιμόταν έως την ηλικία των πέντε ετών. Σου έδωσα πολύ κουράγιο τώρα ε; :-D

Εντάξει, που να φανταστείς ότι θα σου προέκυπτε τέτοιο μωράκι.

Υπομονή Πολίνα μου, κάποια στιγμή που θα είναι έτοιμος θα κοιμηθεί στο κρεβατάκι του.

Χοχο!Καταλαβα...!Ευχαριστω!

1 ώρα πρίν, Sentir...natureza είπε:

Τσαμπα δεν ενιωσα οτι την πηρα αλλα σιγουρα δεν χρειαζοταν να την εχω στημενη 9-10 μηνες. Τωρα ξερω...και την εχω ξεμονταρει μεχρι να την χρειαστω σε αρκετους μηνες παλι :-)Το παιδικο μεχρι προσφατως ηταν δωματιο παιχνιδιου, εδω και 1 μηνα περιπου αρχισε να κοιμαται στο δωματιο του (ειναι σχεδον 3 χρ). Οπως νιωθεις να κανεις...ειναι γνωστο οτι τα σχεδια μας αλλαζουν οταν ερχονται τα παιδια ;-) 

Playroom κ εμείς το παιδικο!Θα μεταφερω την κουνια του εκει,εχεις δικιο!

4 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

ετσι ακριβως!την εστεισα οταν μπηκα τριτο τριμηνο,την μετακομισα δυο φορες,κ χρησιμοποιειται απο τον αυγουστο απο τον μικρο μου.η μεγαλη απο τα δυο κοιμαται σε μονο,ο μικρος 21μ αρχισε να κοιμαται στην ουσια στο κρεβατι του κ κοιμαται συνηθως σερι ολο το βραδυ εκει.γενικα κ τα δυο μου παιδια 1,5-2χρ εφτιαξε πολυ το θεμα του υπνου

4 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Κι εμείς πήγαμε σε μεγαλύτερο σπίτι όταν έμεινα εγκυος και μια χαρα μας βολεψε το "παιδικο δωματιο -αποθηκη-δωματιο μπαμπα που ροχαλίζει κ θα εκνεύριζε την αϋπνη μαμα"! (χωρις co bedding αλλά κούνια δίπλα στο κρεβατι μας). Σημερα παντως εφαγα κατσαδα απο γιαγια για το θεμα....

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Κι εμείς πήγαμε σε μεγαλύτερο σπίτι όταν έμεινα εγκυος και μια χαρα μας βολεψε το "παιδικο δωματιο -αποθηκη-δωματιο μπαμπα που ροχαλίζει κ θα εκνεύριζε την αϋπνη μαμα"! (χωρις co bedding αλλά κούνια δίπλα στο κρεβατι μας). Σημερα παντως εφαγα κατσαδα απο γιαγια για το θεμα....

Αυτος ο μπαμπάς που ροχαλιζει παει παντου ε;Κ νομιζα οτι ηταν μονο ο δικος μου...αλλα προς το παρον σκεφτομαι να τον "τηγανιασω" στο κεφαλι,δεν τον εχω διωξει ακομα!Χαχαχα

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Polina87 είπε:

Αυτος ο μπαμπάς που ροχαλιζει παει παντου ε;Κ νομιζα οτι ηταν μονο ο δικος μου...αλλα προς το παρον σκεφτομαι να τον "τηγανιασω" στο κεφαλι,δεν τον εχω διωξει ακομα!Χαχαχα

Τον ακουω με κλειστη πορτα απο το αλλο δωματιο. Δεν υπαρχει σωτηρία. πολυ χρησιμο αυτο το παιδικο δωματιο. παω κ στοιβάζω κ ολα τα ρουχα κ παπουτσια που αφηνει στο καθιστικο για να ειναι το υπολοιπο σπίτι τακτοποιημένο. αν βρέχει βάζω κ απλώστρα μέσα. Πασά τον εχω τον αντρα μου! 

• 2 εβδομάδες μετά...

Ξερει καμια αν αποτελει κινδυνο για τη συγκοιμηση η ληψη voltaren κ ceclor;Λεει οτι το πρωτο φερνει υπνηλια ως σπάνια παρενεργεια κ εχω αγχωθει μη δεν καταλάβω κ πλακωσω τον μπεμπακο.Ειναι 5 μηνων...Γενικα μεχρι ποτε υπαρχει αυτος ο φοβος;

On 8/12/2018 at 11:06 ΜΜ, Polina87 είπε:

Ξερει καμια αν αποτελει κινδυνο για τη συγκοιμηση η ληψη voltaren κ ceclor;Λεει οτι το πρωτο φερνει υπνηλια ως σπάνια παρενεργεια κ εχω αγχωθει μη δεν καταλάβω κ πλακωσω τον μπεμπακο.Ειναι 5 μηνων...Γενικα μεχρι ποτε υπαρχει αυτος ο φοβος;

Η συγκοίμιση ακόμη και με παιδί 5,6 και παραπάνω ετών, έχει κανόνες. Τα φάρμακα που φέρνουν νύστα, τύπου ηρεμιστικά, υπνωτικά, αντισταμινικά, δεν επιτρέπονται. Τώρα για voltaren και υπνηλία πρώτη φορά το ακούω, αλλά αν είναι έτσι, άλλο παυσίπονο δεν υπάρχει για την περίπτωσή σου; Εγώ π.χ. είμαι αλλεργική στο voltaren, οπότε σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές αν ρωτήσεις το γιατρό σου. Τα αντιβιοτικά γενικά δεν είναι πρόβλημα, δε φέρνουν νύστα.

21 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η συγκοίμιση ακόμη και με παιδί 5,6 και παραπάνω ετών, έχει κανόνες. Τα φάρμακα που φέρνουν νύστα, τύπου ηρεμιστικά, υπνωτικά, αντισταμινικά, δεν επιτρέπονται. Τώρα για voltaren και υπνηλία πρώτη φορά το ακούω, αλλά αν είναι έτσι, άλλο παυσίπονο δεν υπάρχει για την περίπτωσή σου; Εγώ π.χ. είμαι αλλεργική στο voltaren, οπότε σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές αν ρωτήσεις το γιατρό σου. Τα αντιβιοτικά γενικά δεν είναι πρόβλημα, δε φέρνουν νύστα.

Η αληθεια ειναι οτι δεν παρατηρησα να νιωθω υπνηλια,απλως απο ανασφαλεια κοίταξα τις παρενεργειες...Ευτυχως τελειωσε η θεραπεια κ ολα καλα!Ευχαριστω για την απαντηση σου!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα!Ηθελα να ρωτησω τι προφυλαξεις μπορω να παρω τωρα που τσιμπησα ιωσουλα προκειμενου να μην κολλησει ο μπέμπης μου...Κοιμομαστε μαζι κ αντικριστά!Οποτε παω να τον αγκαλιασω απο πισω γυρναει παλι face to face.Τι να κανω,να βαλω μάσκα;Ειναι πολυ δυσαρεστη για υπνο!Εννοειται οτι θηλαζουμε κανονικα...

8 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Καλησπέρα!Ηθελα να ρωτησω τι προφυλαξεις μπορω να παρω τωρα που τσιμπησα ιωσουλα προκειμενου να μην κολλησει ο μπέμπης μου...Κοιμομαστε μαζι κ αντικριστά!Οποτε παω να τον αγκαλιασω απο πισω γυρναει παλι face to face.Τι να κανω,να βαλω μάσκα;Ειναι πολυ δυσαρεστη για υπνο!Εννοειται οτι θηλαζουμε κανονικα...

Δεν μπορείς ρεαλιστικά  να κάνεις πολλά: καλό πλύσιμο χεριών, καλύπτεσαι πάντα με μαντήλι/γυρίζεις από την άλλη αν βήχεις, προσπαθείς να μην αναπνέεις στο πρόσωπό του. Ο θηλασμός θα τον βοηθησει αν κολλήσει να το περάσει πολύ ελαφρύτερα.

• 2 months later...

Αν και λίγο καθυστερημένα μιας και κοιμόμαστε μαζί με τη μικρή ήδη 16 μήνες θα ήθελα να σας ρωτήσω τί φοράτε στα παιδάκια σας που κοιμούνται μαζί σας το βράδυ; έχω το εξής πρόβλημα: το βράδυ αν την ντύσω ελαφριά ξεσκεπάζεται και κρυώνει. Αν την βάλω σε δικό της υπνόσακο κοιμάται συνήθως καλύτερα, εκτός απ τις φορές που κολλάει πάνω μου και μπει κάτω από την κουβέρτα που ιδρώνει πάλι. Στο δωμάτιο όλο το χειμώνα η θερμοκρασία είναι γύρω στους 19-20 βαθμούς. Επίσης από πότε χρησιμοποιήσατε μαξιλάρι για τα μικρά σας; Εμείς έχουμε ένα  μαξιλαρι παλινδρόμησης που το είχα πάρει όταν το μωρό ήταν πιο μικρό αλλά δεν ξέρω αν σιγά σιγά πρέπει να το αλλάξω με ένα κανονικό. 

Κοριτσια καλησπέρα !! Χρειάζομαι την βοήθεια σας !!! Έχω ένα μεγάλο άγχος και κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη !! Έχω ένα αγορακι 9 μηνών με τον οποίο κοιμόμαστε μαζί !! Το απολαμβάνει και αυτός και εγώ και μάλιστα ο ύπνος του είναι τόσο ήρεμος μου δεν ξυπνάει καθόλου τη νύχτα !! Κοιμόμαστε μαζί και μέσα στην ημέρα κι εδώ έρχεται το πρόβλημα ..σε δυο μήνες επιστρέφω στην δουλειά μου με πλήρες ωράριο  και αναλαμβάνουν οι γονείς μου την φροντίδα του όσο εγώ θα λείπω . Με αγχώνει και με στεναχωρεί πως θα κοιμάται μέσα στην ημέρα όταν εγώ δεν είμαι σπίτι ..τι θα γίνει; Πως θα τα καταφέρουμε να τον βάλουμε να κοιμηθεί μόνος του είτε στην κούνια είτε στο παρκοκρεβατο ; Τα βραδια θα τον έχω μαζί μου αλλά μέσα στην ημέρα τι θα γίνει ;; Τον σκέφτομαι να κλαίει και να με θέλει να μην μπορεί να κοιμηθεί μόνος και δεν με πιανει ύπνος !! Βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ !!! 

1 hour ago, Evouni είπε:

Κοριτσια καλησπέρα !! Χρειάζομαι την βοήθεια σας !!! Έχω ένα μεγάλο άγχος και κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη !! Έχω ένα αγορακι 9 μηνών με τον οποίο κοιμόμαστε μαζί !! Το απολαμβάνει και αυτός και εγώ και μάλιστα ο ύπνος του είναι τόσο ήρεμος μου δεν ξυπνάει καθόλου τη νύχτα !! Κοιμόμαστε μαζί και μέσα στην ημέρα κι εδώ έρχεται το πρόβλημα ..σε δυο μήνες επιστρέφω στην δουλειά μου με πλήρες ωράριο  και αναλαμβάνουν οι γονείς μου την φροντίδα του όσο εγώ θα λείπω . Με αγχώνει και με στεναχωρεί πως θα κοιμάται μέσα στην ημέρα όταν εγώ δεν είμαι σπίτι ..τι θα γίνει; Πως θα τα καταφέρουμε να τον βάλουμε να κοιμηθεί μόνος του είτε στην κούνια είτε στο παρκοκρεβατο ; Τα βραδια θα τον έχω μαζί μου αλλά μέσα στην ημέρα τι θα γίνει ;; Τον σκέφτομαι να κλαίει και να με θέλει να μην μπορεί να κοιμηθεί μόνος και δεν με πιανει ύπνος !! Βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ !!! 

Θα συνηθίσει. Τα μωρά και τα νήπια προσαρμόζονται πολύ εύκολα, μην αγχώνεσαι. Εφόσον είναι με ανθρώπους που το φροντίζουν, θα μάθει ότι π.χ. η γιαγιά το παίρνει αγκαλιά ή ο παππούς του λέει παραμύθι για να κοιμήθει αλλά με την μαμά κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι, και θα του αρέσουν όλα εξίσου.

5 ώρες πρίν, Evouni είπε:

Αχ κι εγώ έχω την ίδια στεναχώρια παρόλο που η δική μου είναι 16 μηνών. Τον Ιούνη θα πάει στον βρεφονηπιακό και αν και ξέρω ότι θα της αρεσει να παίζει με τα παιδάκια τρέμω στην ιδέα πώς θα συνηθίσει να κοιμάται εκεί τα μεσημέρια. Πόσο κλάμα θα ρίξει μέχρι να το αποδεχτεί. :(  Ευτυχώς στη δουλεια επιστρέφω Σεπτέμβρη και το πρωτο διάστημα θα το πάμε σιγά σιγά. Ίσως θα βοηθούσε αν και εσύ το προετοιμάζες σιγά σιγά. Αν για παράδειγμα τον άφηνες για ενα διάστημα πιο πολύ ώρα με τους γονείς σου ωστε να συνηθίσει. Γτ θα πρέπει να κοιμάται μόνος του στο παρκοκρέβατο; οι παππούδες δε θα μπορούσαν να τον κοιμήσουν αγκαλιά στο κρεβάτι για παράδειγμα;  Ελπίζω να μας πάνε όλα καλά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...