Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Eirinako καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πρόοδο σας!

Σχετικά με το κοινό δωματιο που αναρωτιέσαι ηθελα να σου πω πως κι εμεις το ιδιο θέμα αντιμετωπίσαμε. Με το "πλεονέκτημα" ίσως οτι αυτο είχαμε εξ αρχής δεν ηταν μια αλλαγη στην πορεία. Ωστόσο οταν ξεκινήσαμε την εκπαίδευση στον υπνο (περιπου με τον τροπο που το κάνατε κι εσεις) είχαμε δυσκολίες. Σκεφτήκαμε μηπως κλείσουμε καποιο χώρο στο σπίτι αλλα ρώτησα και μου είπαν οχι θα προσαρμοστούν μόνα τους. Οντως σε λίγο καιρο αυτο εγινε. Πηγαινοερχομασταν για καθένα ξεχωριστά. Πολλες φορές δηλαδή γκρίνιαζε το ενα χωρίς να ενοχλείτε το άλλο και αντίστροφα. Απλά συνήθισαν. Δεν τα παρουσιάζω ρόδινα αλλα γίνεται. Άσε που με καποιο τροπο (και για αλλα θεματα οχι μονο τον ύπνο) ίσως παρατηρήσεις οτι οταν το ενα ειναι "μπροστα" το άλλο κανει "πισω" και τούμπαλιν.

Αυτο που σίγουρα θα συμβούλευα για την οποιαδήποτε αλλαγη να το συζητάτε πριν πολυ καιρο και πολλες φορές γιατι για μας μπορει να ειναι δεδομένο αλλα τα παιδάκια το χρειάζονται. Έτσι την πάτησα εγω με την πιπιλα που του την έκοψα σχετικά απότομα και τωρα δυσκολεύεται παραπάνω. Αν γύριζα το χρόνο πισω θα έφτιαχνα σκηνικό και θα τον προετοιμαζα τουλάχιστον ενα μήνα πριν του την κόψω. Μπορεις να αναζητήσεις βιβλιαράκια κατάλληλα υπάρχουν πολυ ενδιαφέροντα στην αγορά και απλά αρχικά να τα διαβάζετε. Σίγουρα οχι όλες τις αλλαγές μαζι. Και εγω νομιζω πως προέχουν τα του υπνου και μετα η πιπιλα. Απλά να μην συμπέσει μετα με την πάνα. :)

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eirinako καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πρόοδο σας!

Σχετικά με το κοινό δωματιο που αναρωτιέσαι ηθελα να σου πω πως κι εμεις το ιδιο θέμα αντιμετωπίσαμε. Με το "πλεονέκτημα" ίσως οτι αυτο είχαμε εξ αρχής δεν ηταν μια αλλαγη στην πορεία. Ωστόσο οταν ξεκινήσαμε την εκπαίδευση στον υπνο (περιπου με τον τροπο που το κάνατε κι εσεις) είχαμε δυσκολίες. Σκεφτήκαμε μηπως κλείσουμε καποιο χώρο στο σπίτι αλλα ρώτησα και μου είπαν οχι θα προσαρμοστούν μόνα τους. Οντως σε λίγο καιρο αυτο εγινε. Πηγαινοερχομασταν για καθένα ξεχωριστά. Πολλες φορές δηλαδή γκρίνιαζε το ενα χωρίς να ενοχλείτε το άλλο και αντίστροφα. Απλά συνήθισαν. Δεν τα παρουσιάζω ρόδινα αλλα γίνεται. Άσε που με καποιο τροπο (και για αλλα θεματα οχι μονο τον ύπνο) ίσως παρατηρήσεις οτι οταν το ενα ειναι "μπροστα" το άλλο κανει "πισω" και τούμπαλιν.

Αυτο που σίγουρα θα συμβούλευα για την οποιαδήποτε αλλαγη να το συζητάτε πριν πολυ καιρο και πολλες φορές γιατι για μας μπορει να ειναι δεδομένο αλλα τα παιδάκια το χρειάζονται. Έτσι την πάτησα εγω με την πιπιλα που του την έκοψα σχετικά απότομα και τωρα δυσκολεύεται παραπάνω. Αν γύριζα το χρόνο πισω θα έφτιαχνα σκηνικό και θα τον προετοιμαζα τουλάχιστον ενα μήνα πριν του την κόψω. Μπορεις να αναζητήσεις βιβλιαράκια κατάλληλα υπάρχουν πολυ ενδιαφέροντα στην αγορά και απλά αρχικά να τα διαβάζετε. Σίγουρα οχι όλες τις αλλαγές μαζι. Και εγω νομιζω πως προέχουν τα του υπνου και μετα η πιπιλα. Απλά να μην συμπέσει μετα με την πάνα. :)

καλησπερα, σε ευχαριστω για την απαντηση και να χαιρεσαι τα παιδακια σου!

Ναι εχεις δικιο οτι με τον καιρο ισως να προσαρμοστουν. Επισης αυτο με την συζήτηση οντως το εχω δει σε πολλα ακομα και καθημερινα πραγματα. Την προετοιμαζω. πχ ακομα και οτι θα παει για υπνο, που ειναι και το θεμα μας εδω δλδ της το λεω μερικες φορες. Ας πουμε της λεω παιξε λιγο ακομα γιατι σε 5 λεπτα θα παμε για υπνο. Μπορει καποια πραγματα εμεις να τα ξερουμε αλλα αυτα θελουν χρονο να τα αποδεχτουν.

Οσο για την πανα καναμε ηδη μια αποτυχημενη προσπαθεια και τελικα δεν την κοψαμε. Δεν την πιεσα ενω θα μπορουσε να το κατακτησει, γιατι φοβηθηκα μαζι με τον υπνο, το καινουργιο αδερφακι κτλ την εβλεπα πολυ πιεσμενη. Τωρα εχει ηρεμησει ειναι αλλο παιδι.

Αααααα τωρα θυμηθηκα επισης να πω κατι πολυ σημαντικο. Ειχαμε πολλα προβληματα με τον υπνο και την πανα. Ενω δεν της εβγαλα ποτε την πανα στον υπνο, κρατιοταν και δεν εκανε τσισα και ξυπνουσε κλαιγοντας να παμε στο γιογιο. Ενω την ημερα ειχαμε πολλα ατυχηματα την νυχτα ειχαμε το αντιθετο.

Η εφαρμογή που εχω εγω ειναι η White Noise Free Sleep Sounds της TMSOFT. Βγαίνει και για iPhone, iPad κλπ και για συσκευές με android. Ειναι δωρεάν φυσικά!

Εγω απο τους ήχους βάζω αυτο που λέγεται White Noise, πρόκειται ουσιαστικά για το κοινό static του ραδιοφώνου.

Η εφαρμογή που εχω εγω ειναι η White Noise Free Sleep Sounds της TMSOFT. Βγαίνει και για iPhone, iPad κλπ και για συσκευές με android. Ειναι δωρεάν φυσικά!

Εγω απο τους ήχους βάζω αυτο που λέγεται White Noise, πρόκειται ουσιαστικά για το κοινό static του ραδιοφώνου.

Σε ευχαριστω πολυ. Θα το κοιταξω.

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας μανουλες τα φωτα σας..θελω βοηθεια!

Εχω ενα αγορακι 12μηνων..που εως τωρα κοιμοταν μια χαρα..

Κοιμαται για βραδυ 20:30 με 9:00-9:30 το πρωι και κατα τις 10:30-11:00 ξανακοιμαται 1 ωρα με 2 το πολυ..το μεσημερι 14:00-14:30 με 17:00.(αυτο το εχει χαλασει λιγο ποτε ξυπναει πιο νωρις ποτε πιο αργα δεν εχει στανταρ..

Και τωρα να ερθουμε στο προβλημα!

Απο την αρχη της ζωης του τον αφηνα στην κουνια τον φιλουσα και εφευγα και κοιμοταν..μεχρι και πριν 2 μερες αυτο καναμε..τον εβαζα για υπνο ενα φιλι και κοιμοταν..κι εχουμε 2 μερες τωρα στον μεσημεριανο και βραδυνο υπνο ΚΛΑΜΑ ΓΟΕΡΟ..να μην φυγω απο διπλα του..κλαιει χτυπιεται τριβεται αλλα δεν κοιμαται...μεχρι που τον κουνουσα..τον νανουριζα τον χαιδευα για ωρα(δεν ειναι μαθημενος δεν τον ενοιαζε) και επειτα απο 1 ωρα και με πολυ χαδι ή κουνημα τον επαιρνε ο υπνος!Να ειναι ολο αυτο απο τα δοντια?Η αληθεια ειναι οτι ποναει πολυ..τρωει τα μανικια του την κουνια πολλα νευρα και θελει να φαει τα παντα!Νιωθει και πολυ ανασφαλεια αν ειναι μονος..πριν 2 μερες δεν τα ειχαμε αυτα...του βαζω τζελ στα δοντακια του εδωσα σημερα και ντεπον γιατι ειχε λιγα δεκατα..αλλα δεν ειδα διαφορα μεγαλη!Να ειναι απο τα δοντια ή μεγαλωνει κι αλλαζει?

***Και μια σημειωση απο μονος του 2.5 μηνων κοιμοταν ολο το βραδυ σερι..δεν ειχα κανενα θεμα ποτε..(δεν εχω εφαρμοσει καμια μεθοδο εννοω) απο εδω απο τις μανουλες διαβαζα για την ρουτινα μπανιου και νωρις για υπνο καθημερινα..κι εγινε αμεσως!

Σας παρακαλω τη γνωμη σας!

Διαφημίσεις

Γεια σας μανουλες τα φωτα σας..θελω βοηθεια!

Εχω ενα αγορακι 12μηνων..που εως τωρα κοιμοταν μια χαρα..

Κοιμαται για βραδυ 20:30 με 9:00-9:30 το πρωι και κατα τις 10:30-11:00 ξανακοιμαται 1 ωρα με 2 το πολυ..το μεσημερι 14:00-14:30 με 17:00.(αυτο το εχει χαλασει λιγο ποτε ξυπναει πιο νωρις ποτε πιο αργα δεν εχει στανταρ..

Και τωρα να ερθουμε στο προβλημα!

Απο την αρχη της ζωης του τον αφηνα στην κουνια τον φιλουσα και εφευγα και κοιμοταν..μεχρι και πριν 2 μερες αυτο καναμε..τον εβαζα για υπνο ενα φιλι και κοιμοταν..κι εχουμε 2 μερες τωρα στον μεσημεριανο και βραδυνο υπνο ΚΛΑΜΑ ΓΟΕΡΟ..να μην φυγω απο διπλα του..κλαιει χτυπιεται τριβεται αλλα δεν κοιμαται...μεχρι που τον κουνουσα..τον νανουριζα τον χαιδευα για ωρα(δεν ειναι μαθημενος δεν τον ενοιαζε) και επειτα απο 1 ωρα και με πολυ χαδι ή κουνημα τον επαιρνε ο υπνος!Να ειναι ολο αυτο απο τα δοντια?Η αληθεια ειναι οτι ποναει πολυ..τρωει τα μανικια του την κουνια πολλα νευρα και θελει να φαει τα παντα!Νιωθει και πολυ ανασφαλεια αν ειναι μονος..πριν 2 μερες δεν τα ειχαμε αυτα...του βαζω τζελ στα δοντακια του εδωσα σημερα και ντεπον γιατι ειχε λιγα δεκατα..αλλα δεν ειδα διαφορα μεγαλη!Να ειναι απο τα δοντια ή μεγαλωνει κι αλλαζει?

***Και μια σημειωση απο μονος του 2.5 μηνων κοιμοταν ολο το βραδυ σερι..δεν ειχα κανενα θεμα ποτε..(δεν εχω εφαρμοσει καμια μεθοδο εννοω) απο εδω απο τις μανουλες διαβαζα για την ρουτινα μπανιου και νωρις για υπνο καθημερινα..κι εγινε αμεσως!

Σας παρακαλω τη γνωμη σας!

Δεν είναι ασυνήθιστο να περνάνε τα μωρά κάποια φάση - κρίση ύπνου σε αυτή την ηλικία (όπως και σε άλλες φυσικά). Αφού έχετε ήδη καλές βάσεις, λογικά θα το ξεπεράσει μόνος του, στο ενδιάμεσο φρόντιζε να του προσφέρεις την παρουσία σου μεν και να τον καθησυχάζεις, αλλά χωρίς να αρχίσεις ξαφνικά να κάθεσαι συνέχεια μαζί του (αν δεν το θές) γιατί υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να εδραιωθεί νέα συνήθεια. Πέρασα πρόσφατα μια παρόμοια φάση με την δίχρονη κόρη μου και αφού περάσαμε έναν μήνα περίπου που έμενα μαζί της μέχρι να κοιμηθεί κρατώντας της το χέρι, ένα βράδυ αποφάσισα να φύγω. Για μισή ώρα έμπαινα και έβγαινα στο δωμάτιο ανά τακτά διαστήματα για να την ησυχάσω, αλλά στα 30' είχε κοιμηθεί και από τότε επανήλθε στα παλιά.

Δεν είναι ασυνήθιστο να περνάνε τα μωρά κάποια φάση - κρίση ύπνου σε αυτή την ηλικία (όπως και σε άλλες φυσικά). Αφού έχετε ήδη καλές βάσεις, λογικά θα το ξεπεράσει μόνος του, στο ενδιάμεσο φρόντιζε να του προσφέρεις την παρουσία σου μεν και να τον καθησυχάζεις, αλλά χωρίς να αρχίσεις ξαφνικά να κάθεσαι συνέχεια μαζί του (αν δεν το θές) γιατί υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να εδραιωθεί νέα συνήθεια. Πέρασα πρόσφατα μια παρόμοια φάση με την δίχρονη κόρη μου και αφού περάσαμε έναν μήνα περίπου που έμενα μαζί της μέχρι να κοιμηθεί κρατώντας της το χέρι, ένα βράδυ αποφάσισα να φύγω. Για μισή ώρα έμπαινα και έβγαινα στο δωμάτιο ανά τακτά διαστήματα για να την ησυχάσω, αλλά στα 30' είχε κοιμηθεί και από τότε επανήλθε στα παλιά.

Καλησπερα,ευχαριστω για την απαντηση..Να σου πω ομως...εφοσον ο δικος μου σπαραζει στο κλαμα..ειτε τον αγκαλια ειτε ειμαι εξω κι επειτα απο πολυ κλαμα και κουνημα ισως κοιμηθει..πως να φυγω και να του προσφερω απλα την παρουσια μου(καταλαβαινω τι εννοεις) αφου ειτε ειμαι μαζι του ειτε χωρια ΚΛΑΙΕΙ!Ειναι απαρηγορητος και στενοχωριεμαι...

Μου εκανε κατι εντυπωση και θελω να παρω τηλ. την παιδιατρο γιατι δεν μου αρεσε κατι...θα τον παρει σχεδον αμεσως ο υπνος αν του τριβεις εντονα το κεφαλι με τη χτενα(οχι χαδι,ΕΝΤΟΝΑ να του το κουναω δηλαδη με τη χτενα τριβωντας)μου δειχνει αυτο σαν να το ποναει το κεφαλακι του..γι αυτο και σκεφτομαι τα δοντια ως πρωτη δικαιολογια!Σημερα το μεσημερι τον εβαλα νωριτερα για υπνο στις 13:30 και 12:00 του εδωσα ντεπον γιατι ειχε δεκατα..

Κοιμηθηκε εως τις 15:00 και τωρα πριν ενα τεταρτο ξανακοιμηθηκε!Δηλαδη 16:30 τον εβαλα και κοιμηθηκε!Του ετριψα τα δοντακια κι αυτο ηταν ουτε κουνημα ουτε τιποτα και το μεσημερι το ιδιο..δεν τον κουνησα δεν ειχαμε χαδια κτλ. απλα του ετριψα τα δοντακια και κοιμηθηκε!

Τα δοντια ειναι προφανως...μετα κι απο τα σημερινα αυτο καταλαβαινω...τι λες?Κι αυτο με το κεφαλι?Το εχεις ξανακουσει ή ξαναδει?

• 10 months later...

Καλησπέρα!

Ζητω απεγνωσμένα βοήθεια!

Εχω ένα κοριτσάκι 5 μηνών,θηλάζει αποκλειστικά.Εμεινε στην ΜΕΝΝ 10 ημέρες με ικτερο οταν γεννήθηκε .

Η μικρούλα λοιπόν δεν κοιμαται καθόλου ούτε την ημέρα ούτε την νύχτα .Ο ύπνος της είναι όσο κοιμαται στην αγκαλιά μου με το που την αφήνω κάτω ξυπνάει και κλαίει.Ειμαι απεγνωσμένη και εξαντλημένη ....πλέον δεν κοιμαται καθόλου τη νύχτα θέλει όλη την ώρα να είναι αγκαλιά και με την θηλή στο στόμα.Τον προηγούμενο μήνα κοιμόταν στην διάρκεια της νύχτας περιπου 4-5 συνεχομενεσ ώρες και μετά ξεκινούσε το ίδιο.ολη την ημέρα και τη νύχτα κάθε μέρα γίνετε αυτό το πράγμα...πραγματικα δεν αντέχω άλλο και δεν ξέρω τι να κάνω έχω εξαντληθεί και έχω δοκιμάσει τα πάντα 

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

14 ώρες πρίν, JasminePe17 είπε:

Καλησπέρα!

Εχω ένα κοριτσάκι 5 μηνών,θηλάζει αποκλειστικά.Εμεινε στην ΜΕΝΝ 10 ημέρες με ικτερο οταν γεννήθηκε .

Η μικρούλα λοιπόν δεν κοιμαται καθόλου ούτε την ημέρα ούτε την νύχτα .Ο ύπνος της είναι όσο κοιμαται στην αγκαλιά μου με το που την αφήνω κάτω ξυπνάει και κλαίει.Ειμαι απεγνωσμένη και εξαντλημένη ....πλέον δεν κοιμαται καθόλου τη νύχτα θέλει όλη την ώρα να είναι αγκαλιά και με την θηλή στο στόμα.Τον προηγούμενο μήνα κοιμόταν στην διάρκεια της νύχτας περιπου 4-5 συνεχομενεσ ώρες και μετά ξεκινούσε το ίδιο.ολη την ημέρα και τη νύχτα κάθε μέρα γίνετε αυτό το πράγμα...πραγματικα δεν αντέχω άλλο και δεν ξέρω τι να κάνω έχω εξαντληθεί και έχω δοκιμάσει τα πάντα 

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

Δεν ξέρω τι δοκιμάσες αλλά σου προτείνω τα εξής :

Τύλιξε την με μία κουβερτουλα και κοιμησε την. Μετά βαλτην έτσι στην κούνια μήπως ξύπνα απ την αλλαγή θερμοκρασίας( κρύα σεντόνια).

Χρησιμοποίησε λευκούς ήχους, σκούπα - πιστολάκι. Ο δικός μου κοιμάται πιο βαθιά με τον απορροφητηρα. 

Βάλε μουσική. Κάποια μωρά κοιμούνται έτσι. 

Βάλε στην κούνια της μία μπλούζα σου για να σε μυρίζει.

Αν θηλάζει συνέχεια ίσως περνά κάποιο άλμα ανάπτυξης. Κάνε υπομονή και θα επανέλθει μόλις αυξήσει την παραγωγή. 

17 ώρες πρίν, JasminePe17 είπε:

Καλησπέρα!

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

Θα περνατε μερες που θα ειστε κυριολεκτικα αυτοκολλητες μερα-νυχτα, λογω αλματων, δοντιων, ιωσης, ανασφαλειας/αγχους αποχωρισμου κα.

Ψυχραιμια και υπομονη:) Δεν θα κρατησει για παντα! Δοκιμασε αυτα που σου προτεινει η @Mama_Anesti_ ,ριξε και μια ματια σ'αυτο το θεμα που τρεχει τωρα 

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, JasminePe17 είπε:

Καλησπέρα!

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

Για ασφαλή συγκοίμηση έχεις ψάξει φαντάζομαι, σωστά;

19 ώρες πρίν, JasminePe17 είπε:

Καλησπέρα!

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

Κουράγιο κ υπομονη... Αν θυμάμαι καλά γύρω στους 5 μήνες περνάνε ένα άλμα ανάπτυξης κ θηλάζουν συνέχεια. Επίσης, μήπως βγάζει κανένα δοντακι; Με τον παιδίατρο έχεις μιλήσει για να αποκλείσετε κάτι παθολογικό; 

Αν είναι 5 μηνών κλεισμένα, συζήτησε με το γιατρό σας μήπως πολύ πολύ σταδιακά της αρχίσεις στερεες. Το λεω γιατί σε πολλά μωράκια εκεί γύρω σε αυτή την ηλικία δεν τους φτάνει πια μόνο το γάλα κ ζητάνε κάτι παραπάνω, αλλά αυτό θα σου το πει ο παιδίατρος. Κανονικά η εισαγωγή στερεών είναι στους 6 μήνες.

Τέλος και ίσως σημαντικο, μήπως έχει κάποια αλλεργία κ δεν το έχετε πάρει χαμπάρι;

On 10/31/2017 at 9:45 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Για ασφαλή συγκοίμηση έχεις ψάξει φαντάζομαι, σωστά;

η Αργκ εννοεί το  co-sleeping  ... θα βρείς εδώ στην αναζήτηση ή κ στο google σίγουρα πολλά θέματα! 

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Εχουμε καιι εμεις προβλημα με τον υπνο πλεον...της ειναιι αδυνατον να χαλαρωσει για να αποκοιμηθει, ουτε με το περπατημα κουνημα θηλασμο κτλ...μονο στο μαρσιπο γυνεταιι κατι αλλα μετα δεν μπορω να την μεταφερω στη κουνια. Το μεγαλητερο προβλημα ειναι το βραδυ και τη νυχτα που απο κουραση και την υπερενταση κλαιει μεχρη εξαντληση. Τα δοντακια δεν νομηζω να φταινε, δεν μοιαζει να ποναει το αλμα αναπτηξη το περασαμε. Τι μπορει να φταιει; Και πως μπορω να το φτιαξω;

πρίν από 19 λεπτά , Δωρα είπε:

Εχουμε καιι εμεις προβλημα με τον υπνο πλεον...της ειναιι αδυνατον να χαλαρωσει για να αποκοιμηθει, ουτε με το περπατημα κουνημα θηλασμο κτλ...μονο στο μαρσιπο γυνεταιι κατι αλλα μετα δεν μπορω να την μεταφερω στη κουνια. Το μεγαλητερο προβλημα ειναι το βραδυ και τη νυχτα που απο κουραση και την υπερενταση κλαιει μεχρη εξαντληση. Τα δοντακια δεν νομηζω να φταινε, δεν μοιαζει να ποναει το αλμα αναπτηξη το περασαμε. Τι μπορει να φταιει; Και πως μπορω να το φτιαξω;

Ο μικρός μου έχει κοιμηθεί λίγες φορές στο μάρσιπο (συμβατικός) και τον εβαζα έτσι μέσα στην κούνια μισοκοιμησμενο. Με αργές κινήσεις κατάφερα και τον εβγαζα. Αν ξυπνούσε λίγο κούνημα και έτοιμος για ύπνο. Αν έχεις μάρσιπο αγκαλιας φαντάζομαι είναι πιο εύκολο. Μπορει κάποιος άλλος να τον λύνει εσύ κράτα το μωρό και το αφήνεις μαλακά. 

Δεν θυμάμαι ακριβώς την ηλικία της κόρης σου αλλά οι κολικοι μπορεί  να κρατήσουν μέχρι και τον τέταρτο. Αν το κλάμα την πιάνει κάθε βράδυ την ίδια ώρα είναι κολικοι! Εμένα πχ τον επιανε στις 11 το βράδυ και νόμιζα πως ήταν υπερενταση.

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , Δωρα είπε:

Eπειδή γράφεις και ξαναγράφεις καιρό τώρα με παραλλαγές του ίδιου θέματος, το μωρό σου δεν ακούγεται "φυσιολογικό" με την έννοια ότι κάτι το ενοχλεί πολύ. Από όσα γράφεις, ως ερασιτέχνης τηλεγιατρός από το ιντερνετ, προσωπικά θα έλεγα να κόψεις γαλακτοκομικά και σόγια μαχαίρι για καιρό, να κρατάς το παιδί να ρευτεί, και να αρχίσεις να το βοηθάς με ασκήσεις να το βοηθάς να ενεργηθεί, γιατί πρέπει να δυσφορεί έντονα.

Ομως δεδομένου ότι το παιδάκι ακούγεται να υποφέρει, ο καθένας από το ιντερνετ και από τη γειτονιά θα λέει το μακρύ και το κοντό του, και ο γιατρός σας δείχνει να μη βοηθά τόσο καιρό, το απλούστερο και πλέον ορθολογικό βήμα είναι να αναζητήσεις τη συμβουλή ενός ακόμη παιδίατρου.

Ναι βρε συ Δώρα, πήγαινε σε έναν άλλο παιδίατρο να πεις αναλυτικά όσα προβλήματα βλέπεις. Σε θυμάμαι κι εγώ να γράφεις διάφορα, μου είχε κάνει εντύπωση που για πολλές μέρες δεν είχε κάνει κακάκια. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

τωρα ειμαστε στο 5ο μας παιδιατρο, αυτη μοιαζει να ξερει περισσοτερα απο τις αλλες.. ειπε οτι παιζει να εχουμε κρυφο γοπ τελικα. θα ερθει να την δει το απογευμα... ελπιζω μονο να μην εχουμε και οισοφαγητηδα επειδη ηταν παραμελημενο για μηνες.... ολλοι μεχρη τωρα μου εχουν πει οτι δεν εχουμε γοπ...τι να πω

Δωρα η παιδιατρος μου μου ελεγε ειτε κρυφη ειτε κανονικη γοπ το κυριο δυμπτωμα εινσι οτι το παιδι οταν τρωει κλαιει. Δε ξερω αν κλαιει το μωρο σου στη διαρκεια του θηλασμου.. Επισης το αλλο που μου ελεγε χωρις να θελω να σε τρομαξω ,ειναι οτι τους πρωτους μηνες της ζωης του το μωρο κοιμαται κ τρωει.! αλλιως κατι το ενοχλει.. Σιγουρα το μωρακι σου κατι το ενοχλει! Αλλα αυτο πρεπει να τσεκαρεις εσυ ποτε το πιανει στη διαρκεια της μερας αν ειναι καθε μερα ιδια ωρα τι αντιφμδρασεις εχει. Καμια φορα απο το αγχος μας κ εμεις στους παιδιατρους παραποιουμε τα συμπτωματα κ τους μπερδευουμε! (εχω τετοιο παραδειγμα στην οικογενεια) .Προσπαθησε να ηρεμησεις αφουγκρασου το μωρακι οσο μπορεις! Κ ευχομαι αυτη η παιδιατρος να σε βοηθησει! Επισης εμενα επειδη ειναι κοντα μου ελεγε οταν την επαιρνα τηλ να πεταχτω σπιτι της η στο ιατρειο αναλογα την ωρα που την επιανε ανυσηχια για να τη δει εκεινη τη στιγμη ! ευχομαι να πανε ολα καλα!!

γενηκως στο φαγητο απο το πρωτο μηνα ηθελε πιθω εκ μερος μου, καναμε και απεργια θηλασμου, και γενηκως μονο στον υπνο της η μισωξυπνημενη ετρωγε πολυ καλα. αρχικα ειχαμε τους κολικους και νομηζαμε οτι αυτο φταιει... το κορμακι το κανει τοξο μετα απο τα γευματα η και και οταν τρωει, αυτο παει μαζι κλαμμα

πρίν από 14 λεπτά , Δωρα είπε:

γενηκως στο φαγητο απο το πρωτο μηνα ηθελε πιθω εκ μερος μου, καναμε και απεργια θηλασμου, και γενηκως μονο στον υπνο της η μισωξυπνημενη ετρωγε πολυ καλα. αρχικα ειχαμε τους κολικους και νομηζαμε οτι αυτο φταιει... το κορμακι το κανει τοξο μετα απο τα γευματα η και και οταν τρωει, αυτο παει μαζι κλαμμα

Βαση αυτα που μου λες μπορει να ειναι κ γοπ ναι.. Το σιγουρο ειναι οτι κατι το ενοχλει το μικρουλι..Κιλα παιρνει κανονικα? Γιατι θα εβλεπες κ εκει κατι..κ κατι τελευταιο. Χορταινει ? Μηπως δε τρωει καλα..

εχει πολυ καλο βαρος αν και τις τελευταιες εβδ παιρνει ελαχιστο, ισως ομως επειδη πηρε πολλα κιλα στο 1ο τριμηνο. επησης τις τελευταιες εβδομαδες δεν νομηζω να χορταινει και για αυτο πρωσπαθω να την ταιζω πιο συχνα, εχουμε και λιγη ανωρεξια βλεπεις. μπορει ομως αυτο να οφειλεται στην αλμα που περασαμε...

3 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

εχει πολυ καλο βαρος αν και τις τελευταιες εβδ παιρνει ελαχιστο, ισως ομως επειδη πηρε πολλα κιλα στο 1ο τριμηνο. επησης τις τελευταιες εβδομαδες δεν νομηζω να χορταινει και για αυτο πρωσπαθω να την ταιζω πιο συχνα, εχουμε και λιγη ανωρεξια βλεπεις. μπορει ομως αυτο να οφειλεται στην αλμα που περασαμε...

Δωρα μου οταν ερθει η παιδιατρος κ εχεις νεα γραψε μας!!

πρίν από 38 λεπτά , Δωρα είπε:

λοιπων εχουμε κρυφη γοπ, και ειχα δικιο πηρε ελαχιστο βαρος μολης 40γρ τις τελευταιες 2 εβδομαδες. ξεκηναω διετα και ελπιζουμε τα καλλητερα...

Επιτελους βρηκες τι φταιει... Ευχομαι να πανε ολα καλα απο εδω κ περα κ να ηρεμησει το παιδακι σου Δωρα μου :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...