Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και ταξίδι - απουσία μαμάς

Recommended Posts

• 1 month later...

Διαφημίσεις

γεια σας!!!

ειμαι και εγω μια θηλαζουσα μαμα εδω και 5μιση μηνες και ειμαι και πολυ περηφανη γιαυτο!!!

σκεφτομαι να καςν ενα ταξιδι στο εξωτερικο με τον αντρα μου για δυο με τρεις ημερες τον αλλο μηνα.

τη ζουζουνι μας δεν ξερω αν 8α το παρουμε μαζι μας,αλλα εαν οχι υπαρχει καποιος τροπος να μη μου δημιουργηθει προβλημα με το γαλα μου γιατι δε θελω με τιποτα να της το κοψω..!!!

ευχαριστω!!!!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Εγώ έκανα 2 ταξίδια ένα με το μωρό και ένα χωρίς το μωρό!

Το μωρό 6 μηνών πήγε Ιταλία στους παπούδες και πέρασε φίνα! Η μαμά δεν κουβάλησε τίποτα παρά μόνο ρούχα και καρότσι και είχε την καλή πεθερούλα που ντάντευε το μωρό. Το μωρό είδε θάλασσα, βουνά, λίμνες, δέντρα, πουλιά, ζώα, cappuccino, espresso, cornetto, pizza, pasta. Το μωρό καταχάρηκε :)

Η μαμά όταν το μωρό ήταν 9 μηνών αποφάσισε να πάει στη Ν. Αφρική χωρίς αυτο. Η μαμά κουβάλησε το Symphony (medela), αντλούσε και πέταγε γάλα στο νιπτήρα του ξενοδοχείου. Κάποια στιγμή που έψαχνε γάλα για τον καφέ έβαλε από αυτό γιατί το άλλο είχε τελειώσει. H Aγλαΐα της είχε πει ότι το μωρό μπορεί να μην συνεργαστεί μετά από μία εβδομάδα μακριά. Η μαμά νόμιζε ότι ο θηλασμός τελείωνε, από την άλλη ήθελε να αφήσει την τελευταία λέξη στο μωρό και γι αυτό αντλούσε...

Ευτυχώς το μωρό συνεργάστηκε καλά στην επιστροφή και συνεχίσαμε ακάθεκτοι :D

Αν με ρωτούσες εκ των υστερων... Βλακεία μου που δεν το πήρα και στη Ν. Αφρική. Με τον θηλασμό πας παντού :D

WLn5p2.png

Κι εγώ προβληματιζόμουν για το ίδιο πράγμα.

Θηλάζω αποκλειστικά το μωρό μου εδώ και 2 περίπου εβδομάδες (επιτέλους :D ). Αλλά έρχεται καλοκαιράκι και, επειδή λόγω γάμου το 2006 και εγκυμοσύνης το 2007, δεν πήγα πουθενά διακοπές, φέτος δεν κρατιέμαι.... Σκέφτομαι να ξεκλέψω τουλάχιστον 1-2 διήμερα να πάμε κάπου μετά του συζύγου.

Τι γίνεται όμως με το θηλασμό; Από ό,τι διάβασα, Felinidoc, το αντλούμε και το πετάμε :cry: (αν και μου φαίνεται αδιανόητο να πετάξω το γάλα μου, που τόσο πάσχισα για να αυξήσω...). Πόσες φορές τη μέρα πρέπει να αντλώ όσες μέρες θα είμαι μακριά από το μωρό; Κανονικά κάθε 3,5-4 ώρες, όσο κάνει ο μπέμπης για να πεινάσει και να φάει; Ή μπορώ και λιγότερες;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Κι εγώ προβληματιζόμουν για το ίδιο πράγμα.

Θηλάζω αποκλειστικά το μωρό μου εδώ και 2 περίπου εβδομάδες (επιτέλους :D ). Αλλά έρχεται καλοκαιράκι και, επειδή λόγω γάμου το 2006 και εγκυμοσύνης το 2007, δεν πήγα πουθενά διακοπές, φέτος δεν κρατιέμαι.... Σκέφτομαι να ξεκλέψω τουλάχιστον 1-2 διήμερα να πάμε κάπου μετά του συζύγου.

Τι γίνεται όμως με το θηλασμό; Από ό,τι διάβασα, Felinidoc, το αντλούμε και το πετάμε :cry: (αν και μου φαίνεται αδιανόητο να πετάξω το γάλα μου, που τόσο πάσχισα για να αυξήσω...). Πόσες φορές τη μέρα πρέπει να αντλώ όσες μέρες θα είμαι μακριά από το μωρό; Κανονικά κάθε 3,5-4 ώρες, όσο κάνει ο μπέμπης για να πεινάσει και να φάει; Ή μπορώ και λιγότερες;

Πριν αφήσεις το μωρό καλύτερα να το συζητήσεις με ένα ειδικό, έναν παιδοψυχολόγο.

Σε αυτή την ηλικία τα μωρά δεν καταλαβαίνουν ότι θα γυρίσεις, νομίζουν ότι σε έχουν χάσει.

Αν θέλεις πάρε το βιβλίο αυτό για να πάρεις μια ιδέα:

Τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής της Λουκίας Χατζηνεοφύτου

(για το θηλασμό δεν λέει τίποτα αλλά για τα υπόλοιπα είναι καλό)

Πριν αφήσεις το μωρό καλύτερα να το συζητήσεις με ένα ειδικό, έναν παιδοψυχολόγο.

Σε αυτή την ηλικία τα μωρά δεν καταλαβαίνουν ότι θα γυρίσεις, νομίζουν ότι σε έχουν χάσει.

Μα για ένα μόνο σεμνό και ταπεινό διημεράκι;;;

Καταστροφή!!! :cry::cry::cry::cry::cry:

Του χρόνου, δηλαδή...

Αν δεν είμαι πάλι έγκυος :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Μα για ένα μόνο σεμνό και ταπεινό διημεράκι;;;

Το θέμα είναι αν το παιδί έχει ηλικία που καταλαβαίνει την έννοια του διήμερου!

Μήπως να το κάνατε κάτι παραπάνω και να πέρνατε και το μωρό μαζί;

• 3 εβδομάδες μετά...

σε περιπτωση που τυχει κατι απροοπτο κ πρεπει να λειψω αμεσα χωρις να προλαβω να βγαλω γαλα,τι μπορει να κανει οποιος μου κραταει τη μπεμπα που να εχει τις λιγοτερες επιπτωσεις στο θηλασμο?να δωσει ξενο ή χαμομηλι? :?:?

Διαφημίσεις

και γιατι ειναι προτιμοτερο το γαλατακι??εμενα η δικια μου αν ελειπα και την επιανε απεγνωσμενα πεινα τη ξεγελουσαμε μελιγο χαμομηλακι κιντερτε...εγς ετρεχα κατευθειαν και τρωγαμε κανονικα.... :shock::shock::shock:

1kOup2.pngTxJmp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Να που ήρθε και πάλι η σειρά μου να εκφράσω τις απορίες μου....το θέμα δεν είναι καινούργιο, αλλά νομίζω ότι το είχαμε συζητήσει σε σχέση με μικρότερης ηλικίας μωρά...τεσπα...το θέμα έχει ως εξής:

Στα τέλη Αυγούστου πρόκειται να μετακινηθούμε οικογενειακώς, λόγω της δουλειάς μου, στο εξωτερικό, στην Ολλανδία. Για το λόγο αυτό, σκεφτόμασταν με τον άντρα μου, να κάνουμε ένα πρώτο ταξίδι στη Χάγη στις αρχές Αυγούστου, διάρκειας περίπου 1 εβδομάδας, ώστε να βρούμε βασικά σπίτι και να κάνουμε κάποιες απαραίτητες ενέργειες πριν την οριστική μας μετακόμιση. Επειδή, λοιπόν, προβλέπεται πολύ τρέξιμο και "ταλαιπωρία", σκεφτήκαμε να μην πάρουμε μαζί μας τον Αλέξανδρο, ο οποίος τότε θα είναι 1 έτους, αλλά να τον αφήσουμε στη γιαγιά του για αυτό το διάστημα. Τα θέματα, λοιπόν, που προκύπτουν είναι:

1. Τί γάλα θα πίνει αυτές τις μέρες ο μικρός; Μπορεί να πιεί φρέσκο ή είναι νωρίς ακόμα; Αν είναι οκ, τί είδους γάλα, το κλασσικό τύπου "Όλυμπος" ή κάτι άλλο;

Δε θέλω να του δώσω σκόνη (άσε που αμφιβάλλω σοβαρά ότι θα θελήσει να την πιεί), αλλά δε συμπαθώ ούτε και τα "παιδικά" (που μου πρότεινε η παιδίατρος, με το επιχείρημα ότι είναι πιό εύπεπτα από το κλασσικό αγελαδινό γάλα), γιατί μόνο γάλα δεν έχουν μέσα...Δυστυχώς, το να βγάλω με το θήλαστρο την ποσότητα που πιθανώς χρειάζεται, δεν είναι μάλλον εφικτό, αφού γενικά με το θήλαστρο δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω θαύματα από άποψη παραγωγής... :roll:

2. Επίσης, τι ποσότητα πίνει ημερησίως ένα μωρό αυτής της ηλικίας;

Αυτή τη στιγμή ο Αλέξανδρος θηλάζει πρωί-μεσημέρι-βράδυ και μια με δύο φορές στη διάρκεια της νύχτας, αλλά η διάρκεια του θηλασμού είναι συνήθως μικρή.

3. Θα πάρω μαζί μου το θήλαστρο που έχω (Ameda Lactaline Personal), αλλά δε νομίζω ότι θα μπορώ να αντλώ πάνω από δύο φορές την ημέρα...είναι πολύ λίγο;

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά αυτό το ταξίδι με αγχώνει ιδιαίτερα, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα μείνουμε χώρια και μάλιστα για τόσες μέρες...

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

πρώτα απ'όλα,να πάτε να βρείτε ό,τι θέλετε,να περάσετε καλά και καλή αρχή στην καινούργια σας ζωη εκεί! :)

για το μωρό απο αυτά που διάβασα πρόσφατα εδώ,μπορεί να πιεί κανονικά φρέσκο (ναι,ΟΛΥΜΠΟΣ θα έδινα κι εγώ) στον χρόνο...μάλιστα η Αγλαία έγραψε οτι για μωρά που θηλάζουν,μπορούν περιστασιακά να πάρουν φρε΄σκο αγελαδινό και με κλεισμένο τον δέκατο. Δε σε νοιάζει όμως αυτό,θα είναι ενός,οπότε οκ. :cool:

για την ποσότητα δεν ξέρω,αλλά φαντάζομαι οτι θα πιεί όσο θέλει αν θέλει :wink: ας δωσει η γιαγιά και ο Αλέξανδρος αςα είναι αυτός που θα αποφασίσει.

για το θήλαστρο δε μπορώ να σε διαφωτίσω :roll: είμαι κι εγώ απ'αυτές που δεν έχω μεγάλη επιτυχία μαζί του....

φιλιά πολλά!

2. Επίσης' date=' τι ποσότητα πίνει ημερησίως ένα μωρό αυτής της ηλικίας;

Αυτή τη στιγμή ο Αλέξανδρος θηλάζει πρωί-μεσημέρι-βράδυ και μια με δύο φορές στη διάρκεια της νύχτας, αλλά η διάρκεια του θηλασμού είναι συνήθως μικρή.[/quote']

Και εμένα κάνει τόσους θηλασμούς, και πίνει γύρω στα 500 ml περίπου

Αλλά όπως είπε και η manina άσε να αποφασίσει μόνος του..

3. Θα πάρω μαζί μου το θήλαστρο που έχω (Ameda Lactaline Personal), αλλά δε νομίζω ότι θα μπορώ να αντλώ πάνω από δύο φορές την ημέρα...είναι πολύ λίγο;

Νομίζω ότι αν αντλείς πρωί βράδυ θα διατηρήσεις την γαλουχία σε αξιοπρεπή επίπεδα εκείνες τις μέρες... Αν μειωθεί το γάλα το μωρό ξέρει να το ξαναυξήσει. Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα το ξαναθέλει...

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά αυτό το ταξίδι με αγχώνει ιδιαίτερα, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα μείνουμε χώρια και μάλιστα για τόσες μέρες...

WLn5p2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια! Για να δούμε πώς θα πάει...θα κάνω μερικές δοκιμές με το φρέσκο μέσα στον επόμενο μήνα για να δω αντιδράσεις...

felinidoc, η Αννούλα πίνει 500 ml την ημέρα συνολικά;

fUvDp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

επαναφερω το θεμα γιατι καπου εδω χρειαζομαι καποιες συμβουλες..τον Ιανουαριο θα φυγουμε με τον αντρα μου ταξιδι κ δυστυχως δε μπορουμε να παρουμε τη μπεμπα..τον αλλο μηνα θα ξεκινησω τις "τακτικες" αντλησεις ωστε φευγοντας να αφησω αρκετο γαλα για το μωρακι μου , κ εχω τις εξης αποριες :

1) σε δεκα μερες θα βαλουμε σιγα σιγα τις στερεες στη διατροφη μας,προφανως το γαλα θα μειωθει λιγο.μηπως να παρω μαγια μπυρας ωστε να μπορεσω να αντλησω τοσο πολυ γαλα?κ αν ναι..σε τι ποσοτητα ωστε να μη κινδυνεψω για υπερπαραγωγη?

2)εχω το swing ,για τις μερες που θα λειπω ειναι απο τα σωστα θηλαστρα για να παρω μαζι μου ή καλυτερα να νοικιασω το symphony?

3)ποσες αντλησεις πρεπει να κανω για να διατιρηθει η γαλουχια μου ,με δεδομενο οτι το παιδι τοτε θα θηλαζει μονο πρωι βραδυ κ θα λειπουμε 10 μερες?

2)εχω το swing ,για τις μερες που θα λειπω ειναι απο τα σωστα θηλαστρα για να παρω μαζι μου ή καλυτερα να νοικιασω το symphony?

το swing δεν είναι το καλύτερο για τη διατήρηση της γαλουχίας αλλά το symphony ζυγίζει μαζί με τη βαλίτσα 3 κιλά. Δεν μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου. Η felinidoc είχε πάρει δύο θήλαστρα μαζί της, το μεγάλο για τη βαριά δουλειά και το μικρό για τις ώρες που ήταν έξω.

3)ποσες αντλησεις πρεπει να κανω για να διατιρηθει η γαλουχια μου ,με δεδομενο οτι το παιδι τοτε θα θηλαζει μονο πρωι βραδυ κ θα λειπουμε 10 μερες?

Τα μωρά συνήθως κάνουν πολύ περισσότερα από 2 γεύματα και είναι αρκετά επισφαλές για την ανάπτυξή τους να μειώσεις τα γεύματα στα 2 το 24ωρο. Δύο γεύματα γάλα παίρνουν τα μωρά που δεν θηλάζουν και αυτό γίνεται γιατί το αγελαδινό γάλα προκαλεί σοβαρά προβλήματα όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα. Αυτό έχει πολύ ασβέστειο που εμποδίζει την αφομοίωση του σιδήρου και παρά το ότι περιέχει πρόσθετο σίδηρο τα παιδιά που τρέφονται με γάλα σε σκόνη παρουσιάζουν πιο συχνά αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου. Η επιπλέον κατανάλωση εντείνει το πρόβλημα της αναιμίας και είναι επιβλαβής για τα νεφρά του μωρού.

Ο αριθμός των αντλήσεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των γευμάτων.

Το μωρό πόσο θα είναι; 10-11 μηνών; Πόσο θα λείψετε;

Κοίτα xωρίς το Symphony δεν θα το επιχειρούσα! μπορείς να το νοικιάσεις για ένα μήνα να κάνεις κάποιες αντλήσεις και να το πάρεις μαζί σου ... και μετά το επιστρέφεις! Θα χρειάζεσαι τρεις αντλήσεις την ημέρα σίγουρα (εγώ τόσες έκανα και η μικρή τρώει πολύ τις στερεές, αν έτρωγε λιγότερο μπορεί να χρειαζόταν και παραπάνω). Εγώ πήγα με το Symphony και το μινι ελεκτρικ και τα χρειάστηκα και τα δύο...

WLn5p2.png

Κοίταξε, εγώ αντλούσα μέχρι να αδειάσει τελείως το στήθος... πολύ γάλα στις υπονόμους του Cape!

Eπειδή δεν θα θηλάζεις, θα γεμίζει γρήγορα το στήθος...Εγώ αντλούσα κάθε 8 ώρες περίπου...

Όταν γύρισα υπήρχε μια μικρή μείωση αλλά δεν χρειάστηκε να τις δώσω συμπλήρωμα, απλά αυξήσαμε τους θηλασμούς...

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...