Amidala

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  11
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Converted

 • Επάγγελμα
  Ιδ. Υπάλληλος
 1. Τέλειο! Βολεύει πολύ αφού θα είμαι συνεχώς έξω. Σε ευχαριστώ και πάλι.
 2. Σε ευχαριστώ πολύ Αγλαία. Οι συμβουλές σου όπως πάντα είναι πολύ χρήσιμες, θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα. Για να της ζεσταίνω το φαγητό της σκέφτηκα να πάρω μαζί το θερμαντήρα (για να τον χρησιμοποιήσω επιτέλους! και να βάζω το φαγητό στο μπιμπερό για να ζεσταθεί. Έχεις καμμιά άλλη ιδέα; Σε ευχαριστώ και πάλι!
 3. ma
  Διαφημίσεις

 4. Κορίτσια καλησπέρα, Θα πάω ένα ταξίδι στο εξωτερικό (Γαλλία, Νίκαια) μαζί με τη 10 μηνών κορούλα μου και αναρωτιέμαι τι τροφές να της δίνω. Αυτή τη στιγμή κάνω ακόμα 3 θηλασμούς την ημέρα (πρωί, απόγευμα, βράδυ) και ενδιάμεσα τρώμε φρουτόκρεμα και κρέας ή κοτόπουλο με λαχανικά. Για 6 μέρες που θα λείψω να δώσω συσκευασμένες τροφές; Έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα συγκεκριμένη; Αγλαία εσύ τι θα μου πρότεινες; Μήπως να πάρω φρούτα μαζί μου και το μπλέντερ για να κάνω φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό να δίνω κρεμούλα φαρίν λακτέ? Από νερό, να πάρω από εδώ; Από οτι έχω ακούσει το εμφιαλωμένο δεν συνιστάται. Το προηγούμενο ταξίδι που πήγαμε (πάλι επαγγελματικό) ήταν πριν από 5 μήνες οπότε θήλαζα αποκλειστικά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ!
 5. Amidala

  Απουσία από 28/12 έως 8/1

  Να περάσετε τέλεια και οτι καλύτερο για τον καινούργιο χρόνο! Σε ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια.
 6. Amidala

  Θηλασμός και περίοδος

  Και εγώ όπως θα διάβασες παραπάνω δεν είχα περίοδο μέχρι που το μωρό έγινε 7 μηνών. Από οτι διαβάζω δεν είναι στάνταρ πότε θα σου έρθει (σε μία φίλη μου ήρθε στις 40 μέρες) αλλά σίγουρα εφόσον θηλάζεις είναι φυσιολογικό. Και εγώ θήλαζα αποκλειστικά μέχρι και τον 5ο μήνα και ξεκινήσαμε βανίλια ριζάλευρο για να αντικαταστήσω το γεύμα που θα έχανε καθώς έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά. Η δικιά μου η γιατρός δεν μου ανέφερε τίποτα για το σίδηρο αλλά δεν το έχω ξανακούσει. Φαντάζομαι η Αγλαία θα μας διαφωτίσει ως ειδική. Για το νεράκι, εμείς ξεκινήσαμε μερικές κουταλίτσες με την εισαγωγή στερεών τροφών, πολύ λίγο στην αρχή, τώρα πιο πολύ με το ειδικό ποτηράκι.
 7. Amidala

  ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

  Κορίτσια, Και εμένα η μπέμπα μου βάζει τώρα είναι 7 μηνών, βάζει τα πάντα στο στόμα της. Από 2 μηνών είχε απίστευτα σάλια αλλά δόντι έβγαλε μόλις πριν από 1 εβδομάδα. Προσπαθώ τα παιχνίδια που δαγνώνει να είναι όσον το δυνάτόν πιο καθαρά και γενικά δεν έχουμε βγάλει κοκκινίλες... Το απίστευτο είναι οτι έχει φάει κόλλημα με ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι του νερού. Αφήνει όλα τα άλλα παιχνίδια που έχει και ασχολείται με αυτό! Δοκιμάστε το! Καλή χρονιά σε όλους!
 8. Amidala

  Θηλασμός και περίοδος

  Αγλαία σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Ειλικρινά νομίζω οτι βοηθούν πολύ -. Καλή χρονιά!
 9. Και εγώ συμφωνώ με την Αγλαία, θα πρότεινα να το πάρεις μαζί σου το μωρό. Η δική μου εμπειρία με τα ταξίδια έχει ως εξής: τώρα η μπέμπα μου είναι 7 μηνών. Ακριβώς στους 5 μήνες έπρεπε να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο για 2 μέρες αλλά είχα προβληματιστεί πολύ γιατί θήλαζα ακόμη (όπως και μέχρι σήμερα). Στην αρχή έλέγα να το ακυρώσω και να πω στην εταιρεία μου οτι δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Μετά που το ξανασκέφτηκα, είδα οτι θα με έτρωγε αν δεν το έκανα και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να πάμε όλοι μαζί. Τελικά το αποφασίσαμε, πήγαμε με τον άνδρα μου και το μωρό για 1 εβδομάδα στο Λονδίνο και περάσαμε τέλεια. Συνδιάσαμε διακοπές και δουλειά, ήταν λίγο ταλαιπωρία στο αεροπλάνο και με τις μετακινήσεις, αλλά δεν το μετανιώνω ούτε κατά διάνοια. Ξέρεις οτι δεν είναι όπως ταξίδευες μόνος σου, αλλά προσαρμόζεσαι και με καλή διάθεση όλα γίνονται! Αν δεν είναι επικίνδυνος για το μωρό ο προορισμός, ψηφίζω να πάτε όλοι μαζί. Ελπίζω να βοήθησα.
 10. Amidala

  Θηλασμός και περίοδος

  Θήλαζα αποκλειστικά μέχρι τον 5 μήνα (δεν είχα δώσει ούτε νερό, ούτε με τους τρομερούς καύσωνες που περάσαμε το καλοκαίρι). Ξεκινήσαμε με 5 θηλασμούς την ημέρα και από 40 ημερών έγιναν 4 την ημέρα. Το βάρος του το μωρό το έπαιρνε κανονικά και επίσης κοιμόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να σημειώσω οτι κάθε θηλασμός κρατάει περίου 45-50 λεπτά. Από τον 5ο μήνα έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά και εφόσον δεν ήθελα να δώσω ξένο γάλα, με συμβούλεψε η γιατρός και ξεκινήσαμε κρέμα βανίλια, αντικαθιστώντας το γεύμα που έχανε. Δηλαδή το πρόγραμμα έγινε ως εξής - Το πρωί θηλασμός (γύρω στις 8:00) - Το μεσημέρι κρεμούλα (στις 12-12:30) - Το απόγευμα που επιστρέφω θηλασμός (16:30) - Το βράδυ θηλασμός (9:30) Εδώ και 3 εβδομάδες δίνω και δεκατιανό φρέσκια φρουτόκρεμα. Η γιατρός μου είπε οτι σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε πουρέ λαχανικών και κοτόπουλο. Της είπα οτι δεν θέλω να καταργήσω τον απογευματινό θηλασμό και μου είπε εντάξει προς το παρόν. Αλλά αργότερα θα δίνουμε μόνο πρωί και βράδυ. Αγλαία εσύ τι γνώμη έχεις; Μπορώ να συνεχίσω με τους 3 θηλασμούς εφόσον το θέλω και μπορώ και να εντάσσω σιγά σιγά το μεσημέρι τις άλλες στερεές τροφές; Σας ευχαριστώ πολύ. Δίνετε απίστευτο κουράγιο και σε όλες τις δύσκολες φάσεις που έχω περάσει μου δίνατε δύναμη να συνεχίσω.
 11. Amidala

  Θηλασμός και περίοδος

  Και εμένα εχθές μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος που η μπέμπα μου είναι 7 μηνών. Θηλάζω ακόμα 3 φορές την ημέρα και όντως εχθές και σήμερα βλέπω μια διαφορά στο γάλα. Πήρα πολύ κουράγιο που διαβάζω απο εσάς οτι μπορώ να συνεχίζω να θηλάζω ενώ έχω περίοδο γιατί πραγματικά δεν θέλω να σταματήσω ακόμα...Πρέπει να προσέχω τίποτα ιδιατέρως σε σχέση με το θηλασμό και την περίοδο? Σας ευχαριστώ πολύ!