Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

kalimera, ναι, είχαν τόσες όχι μόνο αντιστόιχιση και με φωνούλες για λέξεις και με γραμματάκια, και στα μαθηματικά πρόσθεση, αφαίρεση - χωρίς τα σύμβολα + -, εννοείται- αλλά για ΣΚ μόνο μια φωτοτυπία και επανάληψη όσα κάνανε στη γλώσσα.

γεια σου tao μου!κι εμείς τα ίδια, μόνο που για ΣΚ έχει δύο φωτοτυπίες +τα υπόλοιπα που λες!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 543
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πωπω ρε κοριτσια .....πολλα σας βαζουν!!!!!!! :) .....

...για το Σκ ειχαμε 1 σελιδα στο πρωτης γραφης κ το τελειωσε σε 5 λεπτα!!!!!... μερα με τη μερα βελτιωνεται,γραφει γρηγοροτερα κ δεν γκρινιαζει!!!!! :)

Γλυκα μου θα με ακουσουν κ στη Θεσσαλια......τοσο πολυ που θα φωναξω!!!!χιχιχι!!!! :)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

καλημέρα κι από μένα !

Σας παρακολουθώ πολύ συχνά αλλά δεν γράφω πάντα. Έχω γράψει παλιότερα ότι κι εμένα ο γιος μου είναι πρωτάκι.

Χθες βρήκαμε στο youtube ένα τραγουδάκι που τον ξετρέλανε και φαντάζομαι ότι θα αρέσει σε όλα τα πρωτάκια.

Αφιερωμένο λοιπόν....

url=http://ronin.gr/node/24] kenny.gif[/url]

καλημέρα κι από μένα !

Σας παρακολουθώ πολύ συχνά αλλά δεν γράφω πάντα. Έχω γράψει παλιότερα ότι κι εμένα ο γιος μου είναι πρωτάκι.

Χθες βρήκαμε στο youtube ένα τραγουδάκι που τον ξετρέλανε και φαντάζομαι ότι θα αρέσει σε όλα τα πρωτάκια.

Αφιερωμένο λοιπόν....

Aχ, δεν έχω ηχεία στη δουλειά και δε μπορώ να το ακούσω, θα το ακούσω σπίτι μαζί με το πρωτάκι μου! Τώρα που λέμε για τραγουδάκια τα μικρά μου έχουν ξετρελαθεί με το τραγουδάκι της διαφήμισης του Υφαντή. Το ΄χουν μάθει απ΄έξω και το τραγουδάνε συνέχεια σαν γκρουπάκι!

Το έχει και αυτο!! Εμεις κανουμε πάρτυ καθε φορα που το ακουμε!

http://www.youtube.com/watch?v=YedvNgeCALA

Εχει και τα αυθεντικα από το Gummy Bear

Τα έχω κατεβάσει και τα βάζω στo repeat και τρελαίνονται στο χορό!!!!

url=http://ronin.gr/node/24] kenny.gif[/url]

Διαφημίσεις

Να γράψω και εγώ τον πόνο μου ως μάνα "πρωτακίου"? Λοιπόν η κόρη μου είναι πρωτάκι και η δασκάλα μας θεωρώ ότι είναι καλή. Δεν προχωράει πολύ γρήγορα, και στη συνάντηση που είχαμε μου φάνηκε πολύ προσιτή και συζητήσιμη.

Μέχρι που εχθές γύρισε η κόρη μου στο σπίτι με το γνωστό χαρτάκι των καθηκόντων της στο οποίο έγραφε ότι στα μαθηματικά θα έπρεπε να μάθουν τα ζευγαράκια του 3,4,5. Αφού έκανα ένα τηλέφωνο σε μια φίλη μου με παιδί στη Β' δημοτικού για να επιβεβαιώσω τον όρο "ζευγαράκια" ξεκινήσαμε να τα μάθουμε. Στην πορεία όμως αντιλήφθηκα ότι το παιδί θα έπρεπε να μάθει από έξω, -κοινώς παπαγαλία - 15 διαφορετικές προσθέσεις! Σας παρακαλώ μανούλες επιβεβαιώστε μου ότι το παιδί μου δεν είναι χαζό και ότι η συγκεκριμένη απαίτηση της δασκάλας μας είναι υπερβολική διότι αλλιώς θα τρελαθώ. Και μαζί με εμένα θα τρελάνω και το παιδί μου! Πως μπορεί ένα 6χρονο να συγκρατήσει μέσα σε ένα απόγευμα 15 προσθέσεις όταν μόλις την ίδια ημέρα του εξήγησαν τι σημαίνει πρόσθεση??? Μήπως εγώ είμαι η υπερβολική τελικά και θα είναι αυτοί οι ρυθμοί που θα πηγαίνουν από εδώ και πέρα και θα πρέπει να διαβάζουμε 2 & 3 ώρες καθημερινά καταργώντας τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας? Ή μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο για να μάθει να παπαγαλίζει τις προσθέσεις και τα ζευγαράκια, εύκολο και κατανοητό για την ηλικία της?

Κάθε απάντηση δεκτή!!!

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Θα την πάρω αύριο τηλέφωνο για να καταλάβω ακριβώς τι ζητάει. Μήπως εννοεί να κάνουν τις προσθέσεις αυτές με τα δαχτυλάκια τους? Αυτό μου φαίνεται πιο προσιτό. Στο χαρτάκι πάντως που μας έστειλε δεν διευκρινίζει τον τρόπο. Το κακό είναι ότι στενοχωριέται και η μικρή γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν τα καταφέρνει και την παίρνει από κάτω...

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Stam δεν φαντάζομαι να σας ζήτησε η δασκάλα σας να τα μάθετε με τα σύμβολα + -, ε?Είναι πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτά, τα έχει παρακάτω στο βιβλίο... Δεν είναι ανάγκη να τα μάθει σαν προσθέσεις ακριβώς αλλά να ξέρει ότι αν στα 4 πορτοκάλια βάλω κι άλλο 1 θα έχω 5. Έτσι χωρίς σύμβολα. Παπαγαλία δεν θα μάθει τίποτα, πρέπει να βλέπει και να πιάνει αντικείμενα για να τα μάθει. Κάνε της ένα παράδειγμα με ένα άδειο πλώλ και π.χ. πορτοκάλια και μήλα. Θα βάζετε μέσα στο μπωλ πρώτα 1 πορτοκάλι και 4 μήλα. Πόσα είναι όλα μαζί; Βάλε τη να τα μετρήσει (5). Μετά βάζετε 2 πορτοκάλια και 3 μήλα κλπ. Σε αυτό βοηθάνε πολύ και τα "σπιτάκια". Φτιάξε της σε χαρτόνι ένα σπιτάκι για το 3. Στην σκεπή γράφεις τον αριθμό (3) και από κάτω φτιάχνεις τα ζευγαράκια του με χρωματιστά παράθυρα: 3 κίτρινα παράθυρα στον τρίτο όροφο (3+0), από κάτω 2 κίτρινα παράθυρα και ένα πράσινο στον δεύτερο όροφο(2+1), από κάτω ένα κίτρινο παράθυρο και 2 πράσινα στον πρώτο όροφο(1+2) και τέλος 3 πράσινα παράθυρα στο ισόγειο(0+3). Μετά βάλε τη να γράψει δίπλα σε κάθε όροφο πόσα είναι τα κίτρινα και πόσα τα πράσινα παράθυρα και πόσα είναι όλα μαζί .Και να στα πει πολλές φορές....

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.... Να πάνε όλα καλά!!!

tt1d1f6b

Σ εμας σημερα εκαναν πραξεις με τα φιλαρακια του 2,3,4 και με + - .......ειχαν φυλλαδιο για το σπιτι - πραξεις με αριθμους αλλα και με εικονες......Αλλα δεν μου ειπε τπτ η κορη μου να τα μαθει απ εξω ,ουτε σημειωσε τπτ η δασκαλα.....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

Το παιδί μου είπε ότι σήμερα τα σήκωνε στον πίνακα ένα-ένα με τη σειρά για να γράφουν το καθένα και από ένα ζευγαράκι από κάθε αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να τα ξέρουν. Όχι Efiando δεν μίλησε για πράξεις με σύμβολα +, - όπως εγώ νόμιζα. Η κόρη μου μου είπε ότι τους έκανε στον πίνακα ένα Τ όπου πάνω στην οριζόντια γραμμή έβαζε τον αριθμό του οποίου τα ζευγαράκια κάνανε, και δεξιά και αριστερά της κάθετης γραμμής γράφανε τα ζευγαράκια. Στο σημερινό σημείωμα με τα καθήκοντα μας τα είχε αναλυτικά γραμμένα (φαίνεται και άλλοι γονείς είχαν απορία για τα περιβόητα ζευγαράκια) και πάλι επισήμανε ότι πρέπει να τα μάθουν καλά. Οι προτάσεις σου Efiando είναι πολύ καλές. Ήδη από εχθές προσπαθούσαμε να βρούμε τα ζευγαράκια με τα δαχτυλάκια μας. Η δασκάλα μας όμως δεν νομίζω να θέλει αυτό ακριβώς, δηλ. να μετράμε. Θέλει να τους βγαίνουν αυτόματα! Anyway, αύριο θα την πάρω τηλέφωνο να ζητήσω διευκρινήσεις και οδηγίες. Εξάλλου όλοι οι γονείς που έχουμε για πρώτη φορά παιδί στην Α δημοτικού, είμαστε κι εμείς "πρωτάκια".

Robert Louis Stevenson

Εμάς η δασκάλα μας, στην αρχή της χρονιάς ένα από τα υλικά που ζήτησε ήταν 100 καλαμάκια, για αν μάθουν αυτές τις πράξεις. Μας είπε πως οσκοπός μας ε'ιναι να σταματήσουν να μετράνε με τα δαχτυλάκια.;)

74Qtp3.png2SeRp3.png

Λοιπόν πήρα τηλέφωνο στο σχολείο!!! Η απάντηση που πήρα για τα γνωστά πλέον ζευγαράκια ήταν ότι θα πρέπει να τα μάθουν γράφοντας τα στο χαρτί ή στον πίνακα ούτως ώστε να τα κάνουν κτήμα τους και να μπορούν να απαντούν σε κάθε σχετική με αυτά ερώτηση αυτοματοποιημένα. Κατά τα άλλα είναι ένα αρκετά προχωρημένο τμήμα, είναι πολύ ευχαριστημένη από το επίπεδο αλλά και την "πάστα" των παιδιών και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά την κόρη μου, μου είπε ότι είναι καλή, ότι συμμετέχει μέσα στην τάξη και στις δικές της ερωτήσεις αλλά και στο κους-κους με άλλα διπλανά παιδάκια!!! :?

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια, ακόμα δεν ξεκίνησαν καλά - καλά τα σχολεία και άρχισαν οι έκδρομές?! Αλήθεια πόσες εκδρομές δικαιούνται μέσα στη σχολική χρονιά? Ενημερώνουν πιο πριν τους γονείς ότι την επομένη έχει προγραμματιστεί εκδρομή ή είναι surprise? Μάλλον όχι φαντάζομαι...

Robert Louis Stevenson

Noμίζω κάνουν μία εκδρομή το μήνα. Και εμείς πήγαμε εκδρομή την προηγούμενη Τρίτη. Οι εκδρομές τους όμως είναι εκπαιδευτικές π.χ πήγαν στο παιδικό εγραστήρι και έμαθαν για τη βροχή, τα πρωτοβρόχια και φτιάξανε ομπρέλες. Το Νοέμβριο θα πάνε στο παιδικό μουσείο. Εσας που τα πήγαν εκδρομή; Εννοω στην εξοχή ή κάπου εκπαιδευτικά;

Βρε κορίτσια, ακόμα δεν ξεκίνησαν καλά - καλά τα σχολεία και άρχισαν οι έκδρομές?! Αλήθεια πόσες εκδρομές δικαιούνται μέσα στη σχολική χρονιά? Ενημερώνουν πιο πριν τους γονείς ότι την επομένη έχει προγραμματιστεί εκδρομή ή είναι surprise? Μάλλον όχι φαντάζομαι...

H κάθε ταξη δημοτικου δικαιούται 1 εκδρομη το μηνα!!!Σιγουρα θα σας ενημερωσουν πριν πατε , αφου 99% θα πρεπει να πληρωσετε για λεωφορειο ή εισοδο εκει που θα πανε!!!Η εκδρομη ειναι κατι που υπερευχαριστει τα παιδια κ δεν εχει σημασια ποτε αρχισαν τα σχολεια.Μια μερα οφ δεν εβλαψε κανενα παιδι...Μονο ισως δασκαλους που γυρναμε "ψοφιοι" απο την κουραση!!!! :-)

RSvcp2.png wNVQp2.png

Το παιδί μου είπε ότι σήμερα τα σήκωνε στον πίνακα ένα-ένα με τη σειρά για να γράφουν το καθένα και από ένα ζευγαράκι από κάθε αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να τα ξέρουν. Όχι Efiando δεν μίλησε για πράξεις με σύμβολα +, - όπως εγώ νόμιζα. Η κόρη μου μου είπε ότι τους έκανε στον πίνακα ένα Τ όπου πάνω στην οριζόντια γραμμή έβαζε τον αριθμό του οποίου τα ζευγαράκια κάνανε, και δεξιά και αριστερά της κάθετης γραμμής γράφανε τα ζευγαράκια. Στο σημερινό σημείωμα με τα καθήκοντα μας τα είχε αναλυτικά γραμμένα (φαίνεται και άλλοι γονείς είχαν απορία για τα περιβόητα ζευγαράκια) και πάλι επισήμανε ότι πρέπει να τα μάθουν καλά. Οι προτάσεις σου Efiando είναι πολύ καλές. Ήδη από εχθές προσπαθούσαμε να βρούμε τα ζευγαράκια με τα δαχτυλάκια μας. Η δασκάλα μας όμως δεν νομίζω να θέλει αυτό ακριβώς, δηλ. να μετράμε. Θέλει να τους βγαίνουν αυτόματα! Anyway, αύριο θα την πάρω τηλέφωνο να ζητήσω διευκρινήσεις και οδηγίες. Εξάλλου όλοι οι γονείς που έχουμε για πρώτη φορά παιδί στην Α δημοτικού, είμαστε κι εμείς "πρωτάκια".

Αυτα τα ζευγαρακια βοηθανε παρα πολυ στο να σταματησει το παιδι τα δαχτυλακια.Βεβαια το βρισκω ανουσιο να τα μαθουν σε ολους τους αριθμους.Εγω το κανω μονο στα ζευγαρακια του 10 καθως ειναι προσθεσεις που το παιδι θα τις χρειαστει σε ολη του τη ζωη.Κ σιγα σιγα με την επαναληψη ολα μου τα παιδακια τις κατακτουν κ σιγουρα τα βοηθα αργοτερα στις προσθεσεις με μεγαλυτερους αριθμους .Παντως το μυαλουδακι των μικρων παιδιων ειναι απιστευτο ποσα πραγματα χωραει...!!!!!!!!!!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

λοιπόν οι εκδρομές- περίπατοι είναι 5 όλη την χρονιά και εννοώ εκδρομές βόλτα σε πάρκο, όχι εκπαιδευτικές(αυτές είναι άλλες).Σε αυτή την περίπτωση οι εκδρομές είναι όντως surprise δηλ. δεν ενημερώνονται οι γονείς από την προηγούμενη, εμάς εδώ τα παιδιά πάνε με τα πόδια σε ένα κοντινό τεράστιο πάρκο περιφραγμένο με κούνιες κτλ...τα πιτσιρίκια φωνάζουν "εκδρομή, εκδρομή"και οι δάσκαλοι αποφασίζουν και τους πάνε ή όχι...

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

κιεμενα σημερα ηρθε η κορουλα μου απο το σχολειο πολυ χαρουμενη γιατι η δασκαλα τους ειπε οτι την αλλη εβδομαδα θα πανε εκδρομη , το περιμενει πως και πως

οσον αφορα τα μαθηματα ευτυχως παμε πολυ καλα αν και εμενα μου φαινεται οτι τα βαζουν πολλες εργασιες και εχουν πολλες απαιτησεις απο πολυ μικρα παιδακια

τελοσπαντω θελω να πιστευω οτι αυτοι ξερουν κατι παραπανω, τους εμπιστευομαι και ακολουθουμε την γραμμη τους

...Κ σιγα σιγα με την επαναληψη ολα μου τα παιδακια τις κατακτουν κ σιγουρα τα βοηθα αργοτερα στις προσθεσεις με μεγαλυτερους αριθμους .Παντως το μυαλουδακι των μικρων παιδιων ειναι απιστευτο ποσα πραγματα χωραει...!!!!!!!!!!!!!!

Κατερίνα, σίγουρα η επανάληψη τα βοηθάει να εμπεδώσουν όλα όσα μαθαίνουν. Ήδη τα πάμε πολύ καλύτερα και τα έχουμε μάθει όλα κάνοντας πολύ λίγα λαθάκια! Ίσως αγχώθηκα εγώ και το μετέδωσα κι αυτό στο παιδί. Σίγουρα το μυαλουδάκι τους είναι σφουγγάρι και ρουφούν καθημερινά τόσα καινούρια πράγματα που μαθαίνουν!

λοιπόν οι εκδρομές- περίπατοι είναι 5 όλη την χρονιά και εννοώ εκδρομές βόλτα σε πάρκο, όχι εκπαιδευτικές(αυτές είναι άλλες).Σε αυτή την περίπτωση οι εκδρομές είναι όντως surprise δηλ. δεν ενημερώνονται οι γονείς από την προηγούμενη, εμάς εδώ τα παιδιά πάνε με τα πόδια σε ένα κοντινό τεράστιο πάρκο περιφραγμένο με κούνιες κτλ...τα πιτσιρίκια φωνάζουν "εκδρομή, εκδρομή"και οι δάσκαλοι αποφασίζουν και τους πάνε ή όχι...

Να και κάτι που δεν άλλαξε σε σχέση με τα δικά μας σχολικά χρόνια!!!:lol:

Robert Louis Stevenson

Αχ βρε κορίτσια δεν είναι πολύ συγκινητικό να τα βλέπεις να μεγαλώνουν, να διαβάζουν, να κάνουν τόσα περισσότερα πράγματα και να μεγαλώνουν γενικά; Είμαι σίγουρη πως θα μου λείψουν όλα αυτά κάποια στιγμή

74Qtp3.png2SeRp3.png

Το ίδιο ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ Ευάκι!:P Νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό να συνειδητοποιείς ότι το παιδί σου μεγάλωσε!!! Αναρωτιέμαι καμιά φορά πότε πέρασαν 6 χρόνια από τότε που γεννήθηκε και πως εκείνο το σιαμιαμιδάκι του 2006 καταφέρνει σήμερα τόσα πολλά!!! Για αυτό όλοι λένε ότι θα πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή των παιδιών μας, για να είμαστε γεμάτοι όλοι οι γονείς από αναμνήσεις... και χωρίς τύψεις ότι χάσαμε στιγμές της ζωής τους.

Robert Louis Stevenson

Αναρωτιέμαι καμιά φορά πότε πέρασαν 6 χρόνια από τότε που γεννήθηκε και πως εκείνο το σιαμιαμιδάκι του 2006 καταφέρνει σήμερα τόσα πολλά!!! Για αυτό όλοι λένε ότι θα πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή των παιδιών μας, για να είμαστε γεμάτοι όλοι οι γονείς από αναμνήσεις... και χωρίς τύψεις ότι χάσαμε στιγμές της ζωής τους.

το σιαμιαμιδάκι του 2006 μάλλον είναι το άλλο σου παιδάκι, τώρα μιλάμε για τα σιαμαμιδάκια του 2003! (χωρίς παρεξήγηση, μία συγκινημένη μαμά δικαιούται να κάνει λάθη!)

Στο θέμα μας τώρα, αυτό που σκέφτομαι εγώ και με αγχώνει ιδιαίτερα είναι αν θα υπάρχω για να ζήσω όλες τις συγκινήσεις που θα προσφέρουν τα παιδάκια μου, τώρα, στην εφηβεία, στα πρώτα καρδιοχτύπια, κ.α. τέτοια καλά. Εσείς το έχετε νιώσει ποτέ αυτό; Δε ξέρω αλλά από τότε που γέννησα φοβάμαι μη πάθω κακό και αφήσω τα παιδάκια μου μόνα τους...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...