Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα

Η Ζέτα έφερε χθες από το σχολείο της άλλα 4 βιβλία (2 της Μελέτης Περιβάλλοντος και 2 των Εικαστικών). Μάλλον μας τα δίνει λίγα λίγα για να μπορούν να τα κουβαλήσουν τα πιτσιρίκια.

Βρε κορίτσια λύστε μου μία απορία. Όταν ήταν ν' αγοράσουμε τσάντα πήγα με την κουμπάρα μου σε γνωστό πολυκατάστημα και βάσει της γνώμης της που είχε πρόσφατα πρωτάκι και ήξερε τι κουβαλάνε κάθε μέρα, πήραμε μία τσάντα όχι το σακίδιο ή το τρόλλευ αλλά του παλιού στυλ τις ορθογώνιες που ανοίγουν με τα δύο κλιπ. θεώρησα και εγώ ότι ήταν η καλύτερη λύση γιατί το βάρος μοιάζει να μοιράζεται στην πλάτη μιας και χωράνε τα βιβλία και τα τετράδια σε δύο "στήλες" ας το πούμε σε αντίθεση με τα σακίδια που μπαίνουν όλα το ένα πίσω από το άλλο. Η μικρή εχθές όμως μου παραπονέθηκε ότι είναι βαριά. Να σημειώσω ότι το πρωί την τσάντα την κουβαλάει ο άντρας μου και το μεσημέρι η μητέρα μου.

Μήπως θα ήταν καλύτερη λύση να της αγοράσω μία τσάντα τρόλλευ? Ή να περιμένω μερικές μέρες να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα για να δω το πραγματικό βάρος της τσάντας σε καθημερινή βάση ?

Παρεπιπτόντως μόλις με πήρε ο άντρας μου και η μικρή ξύπνησε με βήχα και καταρροή και έτσι δεν θα την πάει σχολείο. μου κάνει εντύπωση γιατί η Ζέτα δεν έχει αρρωστήσει ποτέ της (στα 3 της πήρε μόνο αντιβίωση για ωτίτιδα).

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 543
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα μανούλες! Χθες είχαμε συνάντηση με την δασκάλα μας. Μας ειπε κάποια πράγματα για την γρίππη και μετά πως θα προχωρήσουμε. Μας έδωσε και μια λίστα που πράγματα που πρέπει να αγοράσουμε και θυμήθηκα τα τετράδια της αντιγραφής, της ορθογραφίας και μου ερχόταν ν΄αρχίσω να κλαίω. Από την μια που μεγάλωσε το παιδάκι μου και από την άλλη που μπαίνω πάλι στον κύκλο του σχολείου και το τεράστιο χρονικό διάστημα που θα έχουμε διαβάσματα και υποχρεώσεις σχολείου (20χρόνια). 00020309.gif Μας είπε πως κάποια βιβλία θα μείνουν στο σχολείο, γατί δεν χρειάζεται να βαραίνει η τσάντα του παιδιού μια κι είναι βιβλία περισσότερο συζήτησης και δουλειάς για το σχολείο. Τα βιβλία που θα είναι κάθε μέρα στη τσάντα της είναι τα μαθηματικά και η γλώσσα μαζί με τα βιβλία εργασιών τους, τα τετράδια ορθογραφίας και αντιγραφής και ένα πρόχειρο. Τα υλικά χειροτεχνίας θα μείνουν κι αυτά στο σχολείο. Μας είπε επίσης πως ούτε θα γίνεται όλη η δουλειά στο σπίτι, αλλά ούτε και στο σχολείο. Θα κάνουν όλα τα γράμματα από την αρχή, οπότε τουλάχιστο για αρχή δεν πιστεύω να δυσκολευτούμε μια που η κόρη μου συλλαβίζει.

Ένας παλιός συμμαθητής της κόρης μου στα νήπια που έχουμε σχέσεις με τους γονείς του, πάει σε ιδιωτικό. Μιλώντας λοιπόν με τη μαμά του μου είπε πως ήδη ξεκίνησαν κανονικά ορθογραφία και όλα τα μαθήματα και κάνουν ορθογραφία λέξεις ολόκληρες, όπως αγιασμός και σχολείο. Πολύ νωρίς δεν είναι βρε παιδιά;

Ευτυχώς η κόρη μου είναι ενθουσιασμένη και κάνει παρέα με όλα τα κορίτσια προς το παρόν.

Στο ολοήμερο επίσης δεν έχουν προσλάβει ακόμα τους ωρομίσθιους των ειδικοτήτων και επίσης δεν έχουν τραπεζοκόμο, αλλά εξηπηρετεί το κυλικείο. Μάλλον με φρούτα και σάντουιτς θα τη βγάζουμε.:?

74Qtp3.png2SeRp3.png

Καλημέρα

Η Ζέτα έφερε χθες από το σχολείο της άλλα 4 βιβλία (2 της Μελέτης Περιβάλλοντος και 2 των Εικαστικών). Μάλλον μας τα δίνει λίγα λίγα για να μπορούν να τα κουβαλήσουν τα πιτσιρίκια.

Βρε κορίτσια λύστε μου μία απορία. Όταν ήταν ν' αγοράσουμε τσάντα πήγα με την κουμπάρα μου σε γνωστό πολυκατάστημα και βάσει της γνώμης της που είχε πρόσφατα πρωτάκι και ήξερε τι κουβαλάνε κάθε μέρα, πήραμε μία τσάντα όχι το σακίδιο ή το τρόλλευ αλλά του παλιού στυλ τις ορθογώνιες που ανοίγουν με τα δύο κλιπ. θεώρησα και εγώ ότι ήταν η καλύτερη λύση γιατί το βάρος μοιάζει να μοιράζεται στην πλάτη μιας και χωράνε τα βιβλία και τα τετράδια σε δύο "στήλες" ας το πούμε σε αντίθεση με τα σακίδια που μπαίνουν όλα το ένα πίσω από το άλλο. Η μικρή εχθές όμως μου παραπονέθηκε ότι είναι βαριά. Να σημειώσω ότι το πρωί την τσάντα την κουβαλάει ο άντρας μου και το μεσημέρι η μητέρα μου.

Μήπως θα ήταν καλύτερη λύση να της αγοράσω μία τσάντα τρόλλευ? Ή να περιμένω μερικές μέρες να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα για να δω το πραγματικό βάρος της τσάντας σε καθημερινή βάση ?

Παρεπιπτόντως μόλις με πήρε ο άντρας μου και η μικρή ξύπνησε με βήχα και καταρροή και έτσι δεν θα την πάει σχολείο. μου κάνει εντύπωση γιατί η Ζέτα δεν έχει αρρωστήσει ποτέ της (στα 3 της πήρε μόνο αντιβίωση για ωτίτιδα).

Καλημερα !!!!!!!!!!

Η κουμπαρα σου σαφος και ηξερε και σας πηρε αυτη την τσαντα.

Εμεις φυσικα δεν ειχαμε εμπειρια και πειραμε το σακιδιο για την Α¨και Β¨δημοτικου το οποιο ναι μεν ειναι καλο ,αλλα δεν ειναι και τοσο καταλληλο , αυτο μας το ειπαν και οι δασκαλες.

Με αυτες τις τσαντες γινετε καλυτερα η κατανομη του βαρους και δεν επιβαρινετε τοσο η πλατη του παιδιου.

Τωρα οσο αφορα την τσαντα με τα ροδακια ,ειναι πολυ καλη αν το παιδι δεν εχει να αναιβενει σκαλακια στην διαδρομη ή ανηφορες.............

Εξυπηρετη παρα πολυ στον ισιο δρομο ,αλλα για δοκιμαστε να την βαλετε στην πλατη............ειναι πολυ σκληρα ολα εκεινα τα πλαστικα και δεν ειναι καθολου βολικα.........

και εμεις φυσικα την τσαντα την κουβαλαει η μαμα και ο μπαμπας γιατι χωρις υπερβολες η τσαντα για ενα παιδακι ειναι παρα μα παρα πολυ βαρια......

τωρα ομως υπαρχουν και περιπτωσεις που θα χρειαστει να την κουβαλησουν και μονα τους γι¨αυτο καλο ειναι να ψαχνουμε την καλυτερη λυση γι¨αυτα;)

καλη αρχη και σε εσας!!!!!!!!!!

καλημέρα και από μας, σήμερα πήγαμε τα χαρτικά μας και μάλιστα τελευταίοι γιατί από χθες ξεκινησανε να γράφουν ΄γραμμούλες, δυο σελίδες έγραψε το παιδάκι μου -:mrgreen: ! χθες το απόγευμα μας είχε καλέσει ο διευθυντής για την γρίπη, αλλά τον εστησαν οι ειδικοί υγείας- ένα γιατρό είχε ζητήσει ο άνθρωπος από το νοσοκομείο- οπότε η ενημέρωση έληξε άδοξα καθώς λέγαμε τα ίδια και τα ίδια.

χαίρομαι που βλέπω ότι θα κάνουν δουλίτσα στο σχολείο με αυτή τη δασκάλα που έχουν, και χαίρομαι που το παιδάκι μου χαίρεται να πηγαίνει στο σχολείο, και μένα προσαρμόστηκαν στο ωράριο, κοιμούνται κατά τις 9, ξυπνάνε στις 7... ως εδώ καλά, για να δούμε!!!!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Καλημέρα

Περαστικά στην Ζέτα, πως είναι;

Όσο για την τσάντα θα σου έλεγα να μην πάρεις με ροδάκια γιατί όλο το βάρος της τσάντας το σέρνουν με το ένα χέρι!!!!

Εμείς έχουμε αύριο το πρωί συνάντηση με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το μεσημέρι με την δασκάλα. Για να δούμε τι θα μας πουν.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Διαφημίσεις

Να καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου τις καινούριες μανούλες και καλή υπομονή κορίτσια. Κι εμείς ξεκινήσαμε σήμερα πλήρως μαθήματα με ορθογραφία και αριθμητική. Να δείτε τι χαρά έκανε ο μικρός μου επειδή τα είχε γράψει σωστά στο σχολείο και η δασκάλα του έβαλε 10!!! Πετούσε στο σπίτι που ήρθε και ήταν η πρώτη μέρα που μου είπε ότι πέρασε καλά στο σχολείο και έκανε νέους φίλους .Τις άλλες μέρες δεν μπορούσα να του πάρω κουβέντα για το τι κάνανε. Ούφ, έφυγε και αυτό το βάρος ...... 00020114.gif

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γειά και απο εμάς! Είναι η τρίτη ημέρα που είχε εργασίες αλλά σήμερα πραγματικά τον λυπήθηκα. Είχε να κάνει μια φωτοτυπία με γεωμετρικά σχήματα, να ζωγραφίσει μια άλλη και να κάνει τις 3 πρώτες σελίδες απο το τετράδιο γραφής με το όνομα του (μικρά γράμματα), α και πι, πα. Επίσης η κυρία ήθελε εμείς οι γονείς να τα βάλουμε να διαβάσουν τις 2 πρώτες σελίδες που έχουν κάνει και να τους κάνουμε τις ερωτήσεις που μας είχε στη φωτοτυπία που μας έδωσε. Άντε εγώ βρήκα κάπως τον χρόνο να το κάνω και να του δείξω πώς να γράψει το όνομα του με μικρά γράμματα. Άν δούλευα και το απόγευμα όπως τόσοι άλλοι γονείς πότε θα τα κάναμε;

Γενικώς του βγήκε το λάδι. Μου φαίνεται πως ξεκίνησαν πολύ δυναμικά τη χρονιά και απορώ πώς θα είναι η συνέχεια που θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Πότε θα παίζει; Ευτυχώς έρχεται Σαββατοκύριακο και θα ξεκουραστούν τα πρωτάκια μας (και εμείς ...). Ελπίζω........

Εμείς σήμερα 3η μερα σχολειου αφου ξεκινησαμε την Τρίτη. Από εργασίες τους έδωσε σήεμρα την 2η φωτοτυπια, με το ι κ την μαγγουρίτσα, εχ8ες έκαναν τις πλάγιες γραμμούλες, απ'οτι φαίνεται τα ξεκινάει σιγα σιγά, αυριο έχουμ ε συνάντηση ελπίζω να ειμαστε τυχεροί κ να ειναι καλή

Καλημέρα και από μένα κορίτσια.

Πράγματι η ημέρα του αγιασμού ήταν αρκετά γεμάτη για εμάς και ίσως λίγο κουραστική. Και βιβλία πήραμε και λίστα με τα απαραίτητα και χωριστήκαμε σε τμήματα. Ευτυχώς για τη μικρή που είναι στο ίδιο τμήμα με τη φίλη της από το νηπιαγωγείο και χάρηκε ιδιαίτερα γι' αυτό. Αφού πήγανε μαζί και κάθησαν στο πρώτο θρανίο! Και η δασκάλα μου φάνηκε πολύ καλή. Ακόμη συνάντηση δεν κάναμε. Ευχαριστήθηκα κι εγώ μαζί με το παιδί την πρώτη μέρα στο δημοτικό. Πήγαμε μαζί και ψωνίσαμε τα απαραίτητα, βάλαμε τις ετικέτες μας, καπλαντίσαμε τα βιβλία μας. Αυτήν την πρώτη εβδομάδα μπαίνουμε σιγά - σιγά στο κλίμα με απλές ασκήσεις προγραφής (γραμμούλες, μπαστουνάκια κτλ) και ευτυχώς τα πάμε μια χαρά. Αργότερα να δούμε. Από Δευτέρα κανονικά ξεκίνησε και το ολοήμερο και όλα βαίνουν καλώς....

Εκτός από ένα μικρό θεματάκι που έχει προκύψει και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας για να μου πείτε τη γνώμη σας : Η μικρή έχει πρόβλημα με την τουαλέτα! Δεν είναι εξοιξειωμένη με τις "τούρκικες" τουαλέτες και δυσκολεύεται να τις χρησιμοποιήσει με αποτέλεσμα να κατουριέται επάνω της!!! Έχω τρελαθεί από τη στεναχώρια μου και ειλικρινά δε ξέρω τι να κάνω. Της εξηγώ με όμορφο τρόπο πως να πηγαίνει στην τουαλέτα αλλά αρνήται να το δεχτεί. Δεν της αρέσουν αυτές οι τουαλέτες και δε μπορεί να τις συνηθίσει. Έχει αγχωθεί με αυτό το γεγονός και είναι το μοναδικό που την απασχολεί. Μάλιστα μου είπε ότι αποφεύγει να πίνει νερό για να μην χρειαστεί να κατουρήσει. Αγχώνεται ακόμη και με το αν θα "πετύχει" την τρύπα ή με το αν ανοίξει κάποιος την πόρτα την ώρα που θα είναι αυτή μέσα.

Κορίτσια HELP!!!

.png.png

Καλημέρα και από μένα κορίτσια.

Πράγματι η ημέρα του αγιασμού ήταν αρκετά γεμάτη για εμάς και ίσως λίγο κουραστική. Και βιβλία πήραμε και λίστα με τα απαραίτητα και χωριστήκαμε σε τμήματα. Ευτυχώς για τη μικρή που είναι στο ίδιο τμήμα με τη φίλη της από το νηπιαγωγείο και χάρηκε ιδιαίτερα γι' αυτό. Αφού πήγανε μαζί και κάθησαν στο πρώτο θρανίο! Και η δασκάλα μου φάνηκε πολύ καλή. Ακόμη συνάντηση δεν κάναμε. Ευχαριστήθηκα κι εγώ μαζί με το παιδί την πρώτη μέρα στο δημοτικό. Πήγαμε μαζί και ψωνίσαμε τα απαραίτητα, βάλαμε τις ετικέτες μας, καπλαντίσαμε τα βιβλία μας. Αυτήν την πρώτη εβδομάδα μπαίνουμε σιγά - σιγά στο κλίμα με απλές ασκήσεις προγραφής (γραμμούλες, μπαστουνάκια κτλ) και ευτυχώς τα πάμε μια χαρά. Αργότερα να δούμε. Από Δευτέρα κανονικά ξεκίνησε και το ολοήμερο και όλα βαίνουν καλώς....

Εκτός από ένα μικρό θεματάκι που έχει προκύψει και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας για να μου πείτε τη γνώμη σας : Η μικρή έχει πρόβλημα με την τουαλέτα! Δεν είναι εξοιξειωμένη με τις "τούρκικες" τουαλέτες και δυσκολεύεται να τις χρησιμοποιήσει με αποτέλεσμα να κατουριέται επάνω της!!! Έχω τρελαθεί από τη στεναχώρια μου και ειλικρινά δε ξέρω τι να κάνω. Της εξηγώ με όμορφο τρόπο πως να πηγαίνει στην τουαλέτα αλλά αρνήται να το δεχτεί. Δεν της αρέσουν αυτές οι τουαλέτες και δε μπορεί να τις συνηθίσει. Έχει αγχωθεί με αυτό το γεγονός και είναι το μοναδικό που την απασχολεί. Μάλιστα μου είπε ότι αποφεύγει να πίνει νερό για να μην χρειαστεί να κατουρήσει. Αγχώνεται ακόμη και με το αν θα "πετύχει" την τρύπα ή με το αν ανοίξει κάποιος την πόρτα την ώρα που θα είναι αυτή μέσα.

Κορίτσια HELP!!!

αχ μωρέ η κουκλίτσα τι άσκοπο άγχος...εμένα πάντως η δική μου μέχρι στιγμής δεν έχει πάει ούτε μια φορά για τσίσα..την φέρνω σπίτι και πάει στη δική μας τουαλέτα τρέχοντας...μήπως αυτό είναι καλό;από τις 8 μέχρι τις 12.30 να μην πηγαίνει καθόλου τουαλέτα;.πάντως κι εμένα μου λέει ότι είναι βρώμικες οι τουαλέτες, γεμάτες χαρτιά και νερά και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω...

πάντως για τη δικιά σου κορούλα μήπως θα ήταν καλό να πηγαίνει με τη φίλη της από το νηπιαγωγείο που θα κάθεται έξω από την πόρτα για να νιώθει πιο ασφαλής;α!σκέφτηκα και το άλλο μήπως να πήγαινες μαζί της πριν χτυπήσει το πρωινό κουδούνι και να κάνετε μια "πρόβα" για να μη φοβάται μήπως αστοχήσει;;

σε συμπαρίσταμαι και σε καταλαβαίνω...

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Διαφημίσεις

ναι, δύσκολο θέμα αυτό με τις τουαλέτες, εμάς ευτυχώς ο διευθυντής χώρισε τις τουαλέτες, είναι αρκετές επειδή παλιά ήταν δυο σχολεία, οπότε ξεχώρισε σε ποιές θα πάνε τα πρωτάκια και δευτεράκια, εντάξει δεν είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά καλύτερα απ' ότι αν πηγαίναν όλα τα παιδιά του σχολείου στις ίδιες τουαλέτες. πάντως και μένα τα κρατάει, αλλά από βδομάδα που θα αρχίσουν τα ολοήμερα πρέπει να την πέισω ότι δεν κάνει να το κάνει, ίσως η ιδέα μιας πρόβας με μας εκεί- τις μαμάδες- να τις πείσει καλύτερα, μου αρέσει αυτή η ιδέα και θα την εφαρμόσω σήμερα που θα την πάρω απ' το σχολείο :-)

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Ευχαριστώ Γλύκα και Tao για τη συμπαράσταση.

Εμείς είμαστε ήδη σε πρόγραμμα ολοήμερου οπότε μιλάμε για 8 γεμάτες ώρες!! Γίνεται να κρατηθεί τόσες ώρες;

Της πρότεινα ήδη εχθές το βράδυ τη λύση με τη φίλη της στην πόρτα αλλά θύμουσε και είπε ότι θέλει μόνη της. Μήπως ντρέπεται;

Επειδή εργάζομαι την πηγαίνει και την παίρνει ο παππούς από το σχολείο. Σήμερα μίλησε με τη δασκάλα και εκείνη προθημοποιήθηκε να την πάει στη δική τους τουαλέτα. Αυτή όμως είναι μια προσωρινή λύση.

Θα φροντίσω όμως τη Δευτέρα να καθυστερήσω λίγο στη δουλειά έτσι ώστε να πάω και να μιλήσω με τη δασκάλα αλλά και να κάνω μια "πρόβα" με το παιδί στις τουαλέτες.

Πάντως και εμένα μου ανέφερε ότι είναι βρώμικες και μυρίζουν ειδικά το μεσημέρι και αυτό ίσως είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί με το σχολείο. Σίγουρα μιλάμε για δημόσιο σχολείο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι καθαρά. Παιδιά πηγαίνουν εκεί και είναι λογικό να μην είναι όλα ιδιαίτερα προσεκτικά. Θα τα αφήσουμε μέσα στη βρώμα;

Δεν το πιστεύω ότι αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα. Δεν το περίμενα γιατί τέτοια προβλήματα δεν είχαμε ούτε στον παιδικό ούτε και στο νηπιαγωγείο. Βέβαια εκεί είχαν κανονικές ή παιδικές τουαλέτες. Και αυτό που μου τη "δίνει" πιο πολύ είναι ότι η μικρή μου θυμίζει τον εαυτό μου. Δε θυμάμαι φυσικά αν είχα πρόβλημα με τις τουαλέτες αλλά γενικά αγχωνόμουν (και ακόμη το κάνω) με ανούσια πράγματα και βασάνιζα άδικα ατον εαυτό μου μου και τους γύρω. Και φυσικά για μένα δε με νοιάζει αρκεί το παιδί μου να είναι καλά. Αχ πόσο θα ήθελα με κάποιο μαγικό τρόπο να πάρω όλες της τις στεναχώριες και να είναι πάντα χαρούμενη! Δε γίνεται όπως πάντα αυτό και θα πρέπει να μάθει να επιβιώνει με την σκληρή πραγματικότητα.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι αποδεκτή και την αναμένω με αγωνία.

.png.png

marvas τι θα πει ιδιωτικό και τι δημόσιο;

δηλαδη τα παιδια του δημοσιου ειναι παιδια ενος κατωτερου Θεού;

και φυσικα πρεπει να ειναι καθαρες οι τουαλλετες

εμεις τις πρωτες μερες ειχαμε τα εξης προβληματα:

ενα κοριτσακι κοροιδευε συνεχεια το Μαρακι μου και αυτο στεναχωριοταν αλλα δεν μου λεγε τιποτα, ωσπου της το βγαλα με τα χιλια ζορια και την καθοδηγησα να το λυσει αυτο το θεμα εξηγωντας στο κοριτσακι οτι την ενοχλει αυτο που κανει

πραγματι ετσι εγινε σημερα και το κοριτσακι μου ηρθε χαρουμενο οτι δεν την κοροιδεψε σημερα

το αλλο θεμα ειναι οτι επειδη ειναι 9 κοριτσακια , στην ταξη κάτω στην στοιχιση περισσευει ενα μονο του και δυστυχως αυτην ειναι η Μαρια

σημερα ειπα της δασκαλας να πιανονται τρια τα τελευταια και μου υποσχεθηκε οτι θα το κανονισει με την γυμναστρια

αντε να ρυθμιστει κιαυτο να μην αγχωνεται το κοριτσακι μου

βεβαια προσπαθω να της εξηγησω ότι όλα αυτα ειναι ανουσια και δεν χρειαζεται να στεναχωριεται για τετοια θεματα, αλλα δεν το καταλαβαινει

Καλημερούδια κορίτσια.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά εχθές στο σχολείο και δεν είχαμε κανένα "ατύχημα" στην τουαλέτα. Ελπίζω να συνηθίσει. Πάντως θα πάω μαζί της σίγουρα τη Δευτέρα για να νιώσει μεγαλύτερη σιγουριά και για να μιλήσω και με τη δασκάλα. Μου παραπονέθηκε βέβαια λιγάκι ότι κουράζεται στο ολοήμερο αλλά πιστεύω ότι θα το συνηθίσει κι αυτό. Εκεί κάνει και τις εργασίες της και αυτό είναι καλό γιατί μετά το απόγευμα στο σπίτι ασχολείται ελάχιστα. Εχθές μάλιστα είχε ήδη κάνει τη φωτοτυπία με τις επαναληπτικές ασκήσεις (γραμμούλες κτλ) και της είχε μείνει μόνο λίγο από το τετράδιο γραφής το οποίο το τελείωσε στο σπίτι σε δέκα λεπτά και τώρα είναι ελεύθερη για το σαββατοκύριακο. Ευτυχώς της αρέσει γιατί όταν τελείωσε μου ζήτησε να της δώσω κι άλλες ασκήσεις. Φυσικά της είπα ότι δε χρειάζεται και ότι είναι καλύτερα να παίξει με τα παιχνίδια της. Έχουμε χρόνο από εδώ και πέρα για διαβάσματα.

.png.png

Διαφημίσεις

Σε εμάς δεν τους έδωσαν τίποτα για το ΣΚ, τους είπε να ξεκουραστούν. Και δεν έχουν κάνει όλη την εβδομάδα τίποτα σημαντικό μόνο κάποιες γραμμές, ίσιες και λοξές. Τι να πω ο καθένας έχει φαίνεται το΄δικό του πρόγραμμα.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαβαζα ολα αυτα τα μηνυματα και αληθεια συγκινηθηκα τοσο πολύ!Δεν το περιμενα οτι οι μαμαδες αγχωνονται τοοοοοοοοοοοσο πολυ με την Α΄ ταξη. Ειμαι δασκαλα που συνεχως παιρνει Α΄ταξη κ δεν ειχα σκεφτει αληθεια ποσο πιεση κ αγχος νιωθουν οι γονεις...Ακομα και για μικροπραγματα.

Αρχικα να πω για το δασκαλο που επισκεπτεται τους μαθητες του.Οι δασκαλοι εχουμε καποια μορφωση πανω σε θεματα ψυχολογιας αφου τα μισα μας σχεδον μαθηματα ειναι ψυχολογιας.Αρα δεν ειμαστε τελειως κουκουρουκου.Εγω τον συγχαιρω κ προσωπικα μακαρι να ειχα το θαρρος να το κανω σε παιδακια μου που ειχαν προβληματα.Οχι για να δωσω λυσεις αλλα για να ειμαι 100% σιγουρη οτι καποιο σπιτι χρειαζεται ειδικο κ να επιμεινω για βοηθεια.Ή οπως σε περιπτωση που η μητερα ερχεται κ με κατηγορει οτι εγω φταιω που το παιδι της ειναι υπερκινητικο κ χτυπαει το κεφαλακι του στον τοιχο κ δερνει τους συμμαθητες του κλπ.κλπ.κλπ.κ οτι στο σπιτι ειναι αγγελακι.Θα μου τα λεγε αυτα κ θα με εκανε να κλαιω αν πηγαινα στο απιτι της κ εβλεπα το παιδι της να κανει τα ιδια πραγματα?????

Κ επισης να σας συμβουλεψω οσο μπορω κι εγω ότι αφου θα λετε εδω τις εμπειριες σας να μην μπειτε στο τρυπακι της συγκρισης.Καθε δασκαλα θα κανει τα δικα της, αφου καθε δασκαλα εχει διαφορετικο τμημα, διαφορετικα παιδια κ διαφορετικο τροπο διδασκαλιας. Δε σημαινει τιποτα αν καποιο παιδι εχει να κανει 3 σελ. στο σπιτι κ ειναι στη σελ24 στο βιβλιο με ενα αλλο παιδι που εχει να κανει 1 σελιδα κ ειναι στη σελ17.Στο τέλος ολα θα μαθουν να γραφουν να διαβαζουν κ να λογαριαζουν.

Κ τελος κατι πολυ σημαντικο. Μη συγκρινετε την προοδο των παιδιων σας.Καποια παιδια χρειαζονται περισσοτερο χρονο απο καποια αλλα, καταφερνουν λιγοτερα ή περισσοτερα.Προσπαθηστε να μη σας αγχωνουν οι "κατακτησεις"αλλων παιδιων...Το παιδι σας ειναι μοναδικο κ δε συγκρινεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σορυ αν σας κουρασα...Θα σας παρακολουθω, να μου θυμιζετε το κλιμα της ταξης , καθως νεα μανουλα εχω αδεια ανατροφης κ μου λειπει το σχολειο κ τα ζουζουνια μου...

RSvcp2.png wNVQp2.png

καλά εγώ πρώτα διαβάζω το μην. και μετά κοιτάω να δω ποιός το γραψε!!!

καλημέρα Γλύκα!

γεια σου tao μου σου απάντησα και στις προηγούμενες σελίδες όταν με χαιρέτησες...να είσαι καλά, να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου και με το καλό το τρίτο...φιλιά!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Γειά και απο εμάς! Είναι η τρίτη ημέρα που είχε εργασίες αλλά σήμερα πραγματικά τον λυπήθηκα. Είχε να κάνει μια φωτοτυπία με γεωμετρικά σχήματα, να ζωγραφίσει μια άλλη και να κάνει τις 3 πρώτες σελίδες απο το τετράδιο γραφής με το όνομα του (μικρά γράμματα), α και πι, πα. Επίσης η κυρία ήθελε εμείς οι γονείς να τα βάλουμε να διαβάσουν τις 2 πρώτες σελίδες που έχουν κάνει και να τους κάνουμε τις ερωτήσεις που μας είχε στη φωτοτυπία που μας έδωσε. Άντε εγώ βρήκα κάπως τον χρόνο να το κάνω και να του δείξω πώς να γράψει το όνομα του με μικρά γράμματα. Άν δούλευα και το απόγευμα όπως τόσοι άλλοι γονείς πότε θα τα κάναμε;

Γενικώς του βγήκε το λάδι. Μου φαίνεται πως ξεκίνησαν πολύ δυναμικά τη χρονιά και απορώ πώς θα είναι η συνέχεια που θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Πότε θα παίζει; Ευτυχώς έρχεται Σαββατοκύριακο και θα ξεκουραστούν τα πρωτάκια μας (και εμείς ...). Ελπίζω........

Κι εμείς το ίδιο πάθαμε.Έκλαιγε το Μαράκι, κλείστηκα κι εγώ στην τουαλέτα και 'εκλαιγα που την πίεσα τόσο.Είχαμε να γράψουμε το όνομά μας με μικρά και απο εκεί άρχισαν οι αντιδράσεις."Με κεφαλαία είναι πιο ωραίο","Ουφ κουράστηκα","Εγώ θα το γράψω με μεγάλα" και άλλα τέτοια.Μας πήρε 3 ώρες να κάνουμε τα α,πι,και πα.

Την επόμενη μέρα μιλώντας και με τους υπόλοιπους γονείς που έχουν κάποια πείρα γιατί έιναι το 2ο ή και 3ο τους παιδί που περνά την Α τάξη μου εξήγησαν οτι οι πρώτες μέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες μέχρι το παιδί να συνηθίσει το γράψιμο.Επίσης να γράφουμε για 10-15 λεπτά και μετά να κάνουμε διάλειμμα 5 λεπτών και πάλι απο την αρχή.

Την Παρασκευή είχαμε συνάντηση με τη δασκάλα και μας εξήγησε πως να διαβάζουμε τα παιδιά μας.Μας είπε ότι η πρώτη τάξη είναι δύσκολη και χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά απο τους γονείς στο σπίτι.Επίσης ίσως για τα παιδάκια που δεν έχουν μεγαλύτερα αδερφάκια να είναι λίγο πιο δύσκολο καθώς δεν είχαν τέτοιες εικόνες μέχρι στιγμής.άνοιξε τα βιβλία και μας έδειξε πως να τα δουλεύουμε και τι ερεθίσματα να δίνουμε στο παιδί ώστε να μπορέσει να καταλάβει το νόημα της φωνούλας και να μπορεί να συνδιάζει φωνούλες και να δημιουργεί λεξούλες.

Προσωπικά την Παρασκευή και Σαββάτο έδωσα στο παιδί μου ΡΕΠΟ.

Σήμερα θα προσπαθήσω το σύστημα με το διάλειμμα.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΜΕ ΠΑΛΙ.

Γιαννούλα:P

Καλησπέρα. Εμείς είχαμε συνάντηση με την δασκάλα την Παρασκευή και μας εξήγησε για τον τρόπο διαβάσματος. Για το Σαββατοκύριακο μας έβαλε να γράψουμε στο τετράδιο αντιγραφής το ονοματεπώνυμό μας με μικρά. Αυτό το "η" μας έβγαλε την ψυχή, το γράφει ανάποδα!!! Προσπάθησα να του δείξω διάφορους τρόπους γραφής και να επιλέξει εκείνος ποιός είναι ο ευκολότερος αλλά ακόμη προσπαθούμε. Μας λέει ότι κουράστηκε, πονάει το χέρι του και συνεχώς κάνουμε διαλείματα!!! Κακή αρχή κάναμε με το διάβασμα.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Katerina1981 σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου.

Εμείς είχαμε συνάντηση με την δασκάλα την παρασκευή, μας μοίρασε μια φωτοτυπία με τη φορά των γραμμάτων, μας είπε να μην συγκρίνουνμε τα παιδιά μεταξύ τους κ κάποια αλλά τυπικά θέματα για το σχολείο. Μας είπε επίσης να τους κάνουμε συχνά επανάληψη όσα κάνουν στο σχολείο έτσι κι εγώ σήμερα αφού είχαμε ήδη κάνει την φωτοτυπία της δευτέρας όταν γύρισε από το σχολειο την παρασκευή για να είμαστε έτοιμοι, σήμερα του έγραψα σε ένα τετραδιο μας κάθετες, λοξές γραμμούλες, κυκλάκια κ τριγωνάκια κ έγραψε από μια σειρά στο καθένα κ τέλος το ονοματεπωνυμό του.

annoula79 χαρούμενα γενέθλια στο παιδάκι σου! Υγεία σε όλους σας!

Τα του σχολείου τώρα. Διαβάζω το πως σας είπαν οι δασκάλες να βοηθάτε τα παιδάκια σας και έχω αγχωθεί. Εμάς, όπως έχω ξαναγράψει, μας είπε η δασκάλα ότι όλη η δουλειά θα γίνεται στο σχολείο. Την Παρασκευη είδα μέσα στη τσάντα το βιβλίο της γλώσσας (κάνουν ένα άλλο, όχι αυτό του Υπουργείου), και είδα μερικά λαθάκια. Περιμένω πως και πως να μιλήσω αυριο με τη δασκάλα γιατί νομίζω ότι θα πρεπε να του τονίζει τα λάθη και να τα διορθώνει. Εννοείται ότι αν είχε πρόβλημα με το παιδί θα με είχε πάρει τηλέφωνο. Αλλά δε ξέρω, αυτό το σύστημα να μη βοηθάω εγώ καθόλου το παιδί στο σπίτι δε μου κάθεται καλά. Μακάρι να κάνω λάθος.

Καλημέρα μαμάδες και δασκάλες. Σ΄ευχαριστούμε Katerina1981 για τις συμβουλές και να χαίρεσαι το μικράκι σου. Σήμερα ξεκινάμε το ολοήμερο και να δούμε πως θα πάει με το φαγητό, με την τουαλέτα (δε μου παραπονέθηκε ακόμα μια και στις λίγες ώρες που ήταν στο σχολείο ως τώρα δε χρειάστηκε να πάει. Πάντως και η δικιά μου δε τις θέλει καθόλου τις τούρκικες τουαλέτες. Ίδωμεν). Σήμερα θα έχουμε και την πρώτη μας αντιγραφή, ορθογραφία και ελπίζω πως θα τα κάνει στο ολοήμερο. Κορίτσια κάθε αρχή και δύσκολη. Στα δεύτερα παιδιά μας θα ξέρουμε καλύτερα :rolleyes:. Άντε καλή μας υπομονή και επιμονή, τα πρώτα 15 χρόνια είναι τα δύσκολα.:wink:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...