Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!!!

Γνωρίζετε μήπως πού μπορεί να κάνει κανείς την εξέταση στη Θεσσαλονίκη;Υπάρχει κάποιο νοσοκομείο σαν το Λαϊκό και το Χωρέμειο που να την κάνουν;Με τα ιδιωτικά κέντρα τί γίνεται;Ανιχνεύουν όσες μεταλλάξεις βρίσκει το Χωρέμειο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να ρωτήσω και κάτι ακόμα....μην κοροιδέψετε αν είναι βλακεία!!!

μπορώ να την κάνω την εξέταση κι ας μην είμαι εγκυος ε?????

εννοώ οτι θέλω να την κάνω προληπτικά, απλά επειδή σκοπεύω να μείνω έγκυος στο άμεσο μέλλον....

Αστειεύεσαι;;;; Αυτό είναι το πιο σωστό και μπράβο σου που είσαι τόσο προνοητική. Έτσι θα γνωρίζεις όσα πρέπει και θα είσαι πιο ήρεμη όταν με το καλό θα μείνεις έγκυος.

eaZQp3.png KHFyp2.png

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!!!

Γνωρίζετε μήπως πού μπορεί να κάνει κανείς την εξέταση στη Θεσσαλονίκη;Υπάρχει κάποιο νοσοκομείο σαν το Λαϊκό και το Χωρέμειο που να την κάνουν;Με τα ιδιωτικά κέντρα τί γίνεται;Ανιχνεύουν όσες μεταλλάξεις βρίσκει το Χωρέμειο;

Χρόνια πολλά και σε σένα....

Αν εννοείς εξέταση για το παιδί γίνεται μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και σε κανένα άλλο ιδιωτικό ή δημόσια κέντρο. Εάν θέλεις για σένα ίσως γίνεται και αυτό εκεί αλλά δεν είμαι σίγουρη, ρώτα στις πληροφορίες του Νοσοκομείου

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Χρόνια πολλά και σε σένα....

Αν εννοείς εξέταση για το παιδί γίνεται μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και σε κανένα άλλο ιδιωτικό ή δημόσια κέντρο. Εάν θέλεις για σένα ίσως γίνεται και αυτό εκεί αλλά δεν είμαι σίγουρη, ρώτα στις πληροφορίες του Νοσοκομείου

Ευχαριστώ,γιορτάζω?δεν ξέρω τυπικά μάλλον όχι:-) ελπίζω με το καλό σε λίγες μέρες(έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού 12/5:-))

Εγώ δε διευκρίνησα σωστά το ερώτημα... εξέταση στα πλαίσια προγεννητικού ελέγχου,είναι μια φιλη μου έγκυος(πολύ αρχή ακόμα) στη Θεσσαλονίκη και της είπα κάποια πράγματα όσα ξέρω και εγώ για τη νόσο για να πάει ή η ίδια ,ή ο σύζυγός της καλύτερα, να ψαχτούν.Γι'αυτό ρωτάω για Θεσσαλονίκη. Ο άλλος τρόπος είναι αυτός που έκανα εγώ που έστειλα με courier το αίμα στο Χωρέμειο. Απλώς ρωτάω μήπως αποφύγει αυτή τη διαδικασία με την αποστολή του αίματος

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

100 ευρώ το άτομο (32 μετάλλαξεις 80% του εεληνικού πληθυσμού), αν βρεθεί φορέας η συζυγος πρέπει να την κάνει και ο συζυγος. αν και οι δυο είναι φορεις τοτε 25%να γεννηθεί παιδί με τη νόσο οπότε για αποφυγή του 25% θα χρειαστεί εξωσωματική με PGD (προευμφυτευτική διάγνωση).

Δεν απαιτείται αιμα μπορει να γίνει και με σάλιο όπως έκανα εγω.

edit admin

• 1 month later...

:shock:Κορίτσια καλησπέρα . Είμαι κι εγώ μια από όλες αυτές που δεν ήξεραν τίποτα ούτε για την θρομβοφιλία ούτε και για την ΚΙ.Ας είναι καλά ο προηγούμενος γιατρός μου που ενώ είχα παλίνρομη κύηση δεν με έβαλε να κάνω καμία από όλες αυτές τις εξετάσεις που , θα το αναφέρω το όνομα του , με έβαλε να κάνω ο κ. ΧΑΣΙΑΚΟΣ.

Στην αρχή πανικοβλήθηκα .Όμως διαβάζοντας σας κατάλαβα ότι ο άνθρωπος θέλει να είναι όλα εντάξει για να έχω μια καλή εγκυμοσύνη.Γενικώς με ξεψάχνισε και δεν ξέρω ακόμα τι άλλο μπορεί να μου ζητήσει. Περιμένω τα αποτελέσματα στις 27/7/2011 και έχω τέτοια αγωνία που δεν περιγράφετε. Συγκινήθηκα από τις ιστορίες σας , για να μην πω έκλαψα ... και φυσικά εξοργίστηκα με όλους αυτούς τους γιατρούς που ενώ γνωρίζουν δεν κάνουν τίποτα. Και όλα αυτά για τον θεό που προσκυνάνε . ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!!

θα συμφωνήσω με τον yannis008. Κι εγώ σάλιο έδωσα σε ιδιωτικό εργαστήριο που μου συνέστησε ο γιατρός μου. Και με αρκετά καλή τιμή σε σχέση με αυτά που διάβασα. Η τιμή όμως είναι ειδική λόγω γιατρού. Μη σας ξεσηκώσω άδικα. Τις απαντήσεις θα τις έχω σε ακριβώς μια εβδομάδα.

Να πω επίσης ότι είμαι 9 εβδομάδων και ελπίζω αυτή τη φορά η εγκυμοσύνη μου να έχει αίσιο τέλος.

Τέλος εύχομαι σε όλους εσάς που περνάτε τον δικό σας γολγοθά η επιστήμη να κάνει το θαύμα της και έτσι τα παιδιά σας πρώτα και έπειτα εσείς να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και με πολλά πολλά χρόνια μπροστά σας.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Στο πρώτο μου παιδί δεν μου την ζήτησαν καν την εξεταση ενώ τώρα ο ίδιος γιατρός μου είπε να την κάνω. Στο λαικό γίνεται ακόμα δωρεαν και ας έχουμε ΙΚΑ? να πάω εκεί?

Μετά από μια εβδομάδα καταφερα να πιάσω γραμμη στο Λαϊκο και τα ραντεβού είναι κλεισμένα ως τον Νοέμβρη. Δεν μπορώ να περιμένω ως τότε. Αν την κάνω ιδιωτικά είναι αξιοπιστα τα αποτελεσματα? Και πόσο τις εκατό ελεγχουν?

Μετά από μια εβδομάδα καταφερα να πιάσω γραμμη στο Λαϊκο και τα ραντεβού είναι κλεισμένα ως τον Νοέμβρη. Δεν μπορώ να περιμένω ως τότε. Αν την κάνω ιδιωτικά είναι αξιοπιστα τα αποτελεσματα? Και πόσο τις εκατό ελεγχουν?

αν πεις οτι εισαι εγκυος και υπαρχει υποψια να εισαι φορεας,τοτε εχεις προτερεοτητα!!!ξαναπαρε τηλεφωνο!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Παιδια ουτε και εγω την ηξερα αυτη την εξεταση και εχω προβληματιστει γιατι θα μπορουσα να την ειχα κανει στο Λαικο οπως εκανα και τη μ. αναιμια και να ειχα το κεφαλι μου ησυχο!!!!. τωρα που ειμαι εγκυος δε ξερω τι να κανω. βεβαια εγω θα κανω τροφοβλάστη γιατι εχω το προβλημα με τη μ. αναιμια (ειμαστε φορεις και εγω και ο συζυγος) αλλα το λαικο θα εξετασει το δειγμα μονο για μ. αναιμια. παραλληλα θα παω και στη βιοιατρικη το δειγμα για ελεγχο χρωμ. ανωμαλιων αλλα οπως πληροφορηθηκα εκει ελεγχουν μονο τη βασικη μεταλλαξη ΔΦ508 που καλυπτει το 54% των περιπτωσεων. για να σου καλυψουν το υπολοιπο 20% και να φτασεις στο 75% πρεπει να πληρωσω αλλα 250 ευρω, το οποιο και θα κανω. ουφ αυτα. και μετα βουρ στο λαικο για ενδεχομενη μελλοντικη εγκυμοσυνη

Διαφημίσεις

αν πεις οτι εισαι εγκυος και υπαρχει υποψια να εισαι φορεας,τοτε εχεις προτερεοτητα!!!ξαναπαρε τηλεφωνο!

τους είπα ότι είμαι έγκυος και πως τον νοέμβρη για μένα θα είναι αργά αλλά μου είπαν δεν έχουν ραντεβού και όντως είναι αργά για μένα. Δεν μου έδωσαν καμια προτεραιότητα.:confused:

καλησπερα !!!

ειχαμε κανει και εγω και ο συζυγος την εξεταση !!

εγω αρνητικη στο 75%

ο συζηγος την ΔΦ 508 στο ιδιο ποσοστο!!!

ξερει καμια/κανεις το ποσοστο του παιδιου να εχει την ασθενεια?

φορεας μαλλον 50 %

ευχαριστω!!

Μαμά Χριστίνα, ότι και να λες εσύ για τον εαυτό σου, στα δικά μου δακρυσμένα μάτια, είσαι ένας ήρωας! Σε θαυμάζω απίστευτα. Τυχερός ο Στελλάκος που έχει τέτοια μαμά!

Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε και σε λίγο καιρό θα αποκτήσετε μια ανέμελη, χωρίς φόβους, ζωή! :D:D:D

Το αισθάνομαι πραγματικά και το πιστεύω! Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τα καλύτερα για τα παιδάκια σου :-D:grin::-D

Μαμά Χριστίνα, ότι και να λες εσύ για τον εαυτό σου, στα δικά μου δακρυσμένα μάτια, είσαι ένας ήρωας! Σε θαυμάζω απίστευτα. Τυχερός ο Στελλάκος που έχει τέτοια μαμά!

Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε και σε λίγο καιρό θα αποκτήσετε μια ανέμελη, χωρίς φόβους, ζωή! :D:D:D

Το αισθάνομαι πραγματικά και το πιστεύω! Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τα καλύτερα για τα παιδάκια σου :-D:grin::-D

Κορίνα, σ' ευχαριστώ πολύ για όσα εύχεσαι, πραγματικά σ' ευχαριστώ, δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο "καταπραϋντικό" είναι για την ψυχή να διαβάζω τέτοια από ανθρώπους με τους οποίους δε γνωριζόμαστε. Ό,τι επιθυμείς στο εύχομαι!! Και το ότι ο Στέλιος είναι τυχερός που έχει τέτοια μαμά είναι σίγουρα η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μου έχουν κάνει μέχρι σήμερα (τη διαβάζω κι εγώ με δακρυσμένα μάτια). Ελπίζω να την αξίζω πραγματικά, να αντεπεξέλθω σε όσα θα έρθουν και να καταφέρω να του προσφέρω όσα αξίζει.

eaZQp3.png KHFyp2.png

καλησπερα !!!

ειχαμε κανει και εγω και ο συζυγος την εξεταση !!

εγω αρνητικη στο 75%

ο συζηγος την ΔΦ 508 στο ιδιο ποσοστο!!!

ξερει καμια/κανεις το ποσοστο του παιδιου να εχει την ασθενεια?

φορεας μαλλον 50 %

ευχαριστω!!

Για να νοσήσει κάποιος χρειάζεται δύο μεταλλάξεις, μία από κάθε γονιό. Εσύ ρωτάς για ποσοστό, αν λάβει κανείς υπόψη το υπόλοιπο 25% που δεν εξετάστηκε;

eaZQp3.png KHFyp2.png

Δείτε κι εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300874

Είναι γεγονός. Το τμήμα Ινοκυστικής θα συγχωνευτεί. Ήδη μας μετέθεσαν τον τακτικό μας έλεγχο λόγω έλλειψης γιατρών. Στο εξωτερικό προσπαθούν να βρουν φάρμακα για να καταφέρνουν οι ασθενείς να ζουν όσο το δυνατόν περισσότερο, στην Ελλάδα όμως, σε περίοδο μνημονίου, οι ασθενείς αυτοί κοστίζουν πολύ και είναι περιττοί. Αν δεν ελέγχονται τακτικά, θα φύγουν γρήγορα, αυτός είναι ο στόχος. Η λογική μου λέει ότι πρέπει να μεταναστεύσω προκειμένου το παιδί μου να ζήσει παραπάνω και να έχει αυτή η ζωή και μία ποιότητα.

eaZQp3.png KHFyp2.png

Δείτε κι εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300874

Είναι γεγονός. Το τμήμα Ινοκυστικής θα συγχωνευτεί. Ήδη μας μετέθεσαν τον τακτικό μας έλεγχο λόγω έλλειψης γιατρών.

Απιστευτο! Δεν μπορει να συμβει κατι τετοιο!!!

Πραγματικα, εχω μεινει αφωνη!

Δεν μπορει να μεινει ετσι αυτο, πρεπει κατι να κανουμε...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...