Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Έχω μειώσει τις αντλήσεις σε μια μόνο τη μέρα, όταν φτάνω στα όρια μου και το γάλα τρέχει ασταμάτητα (μη πάει χαμένο τόσο γάλα).

Περιόρισα και το μπουκάλι και σε ποσότητα και σε συχνότητα και δίνω συνέχεια στήθος.

Αποτέλεσμα δύο πληγωμένα στήθη και τα άλλα δύο μωρά μου να έχουν αφηνιάσει. Ελπίζω να δώ σύντομα αποτέλεσμα.

Μια απίστευτη εικόνα: ένα μωρό στο στήθος, ένα πάνω στο πόδι, ένα πάνω στο λαιμό και ένα μαξιλάρι και μπουκάλι κάτω από το άλλο στήθος για να μαζεύει τις διαρροές. Αυτές είναι οι πραγματικές συνθήκες του θηλασμού.

Και να που όμως ακόμα και έτσι είμαι ευτυχισμένη που καταφέρνω να θηλάσω το μωρό μου. Οι δικοί μου λένε πως είμαι μαζοχίστρια.

Διαφωνώ και σας ευχαριστώ που μέσα από το φόρουμ βλέπω και άλλες μανούλες να περνάνε τόσες δυσκολίες και να επιμένουν και δε νοιώθω τόσο μόνη τελικά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟROYM ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΛΑΙΑΣ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΑΓΛΑΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΜΗΝΩΝ. ΘΗΛΑΖΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ (ΠΡΩΙ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ,ΒΡΑΔΥ) ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΣΚΕΤΟ. ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 7,5. ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ (5ΧΑΠΑΚΙΑ Χ3). ΤΑ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΔΙΕΚΟΨΑ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΑΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ CILROTON. ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥΣ ΤΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΕ ΚΛΩΤΣΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ(ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΛΙΓΟ ΞΕΝΟ ΗΡΕΜΟΥΣΕ).ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΧΕΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ. ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ 130ml ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΕΣ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΘΕΙ. ΠΡΙΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ¨Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΘΕΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΑΣΣΙΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΟΝΑ.

καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι,

δυστυχώς δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να σου λύσω όλες τις απορίες, απ' την εμπειρία μου όμως θέλω να σου πω ότι μου φαίνονται πολύ λίγες οι φορές που θηλάζει το μωρό σου. Στη θέση σου θα έκανα δύο πράγματα: θα έβαζα το μωρό στο στήθος συχνότερα ακόμη και χωρίς να ζητήσει και οπωσδήποτε θα έκοβα το ρυζάλευρο. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να βιαστείς με τις στερεές, ξεκίνα τες όταν θα κλείσει τον 6ο και χρησιμοποίησε φρέσκα φρούτα που θα βρεις άφθονα τέτοια εποχή. Το ρυζάλευρο δεν είναι απαραίτητο και εφόσον βλέπεις ότι του προκαλεί δυσκοιλιότητα καλύτερα να το αποφύγεις.

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ SONAR ΑΛΛΑ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Η ΑΓΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORUM?

Διαφημίσεις

Μια χαρά τα είπε η sonar, σα να μου φαίνεται λίγο βιαστικός ο παιδίατρός σου. Μετά τον 6ο αρχίζουμε τις στερεες τροφές.

Βάζεις το μωρό πολλές φορές στο στήθος? Μπορεί να κάθεται πολλές ώρες στο στήθος.Είναι κουραστικό, αλλά μέσω αυτής της διαδικασίας έρχεται το γάλα. Ακόμη και το πιπίλισμα που κάνει, βοηθά να κατέβει γάλα.

Βρίσκω κι εγώ πολύ λίγες τις φορές που το παιδί μπαίνει στο στήθος. Αν σε ενδιαφέρει να το θηλάσεις χωρίς να δίνεις συμπλήρωμα, επικοινώνησε με ένα σύμβουλο θηλασμού κοντά στην περιοχή σου, θα σε βοηθήσει πολύ. :wink:

eswmm7.png

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ SONAR ΑΛΛΑ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Η ΑΓΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORUM?

Αυτά του έχουν μάθει να λέει και αυτά σου μεταφέρει κι αυτός... δυστυχώς! Καλύτερα αν έχεις λίγο χρόνο ψάξε μόνη σου το θέμα της διατροφής και προσάρμοσέ την στο δικό σου παιδί. Όπως λέει και ο Παπαβέντσης (επίσης παιδίατρος) στο βιβλίο του για την νηπιακή διατροφή: όσοι άνθρωποι τόσα καλούπια!

(μπορείς ν' αρχίσεις από δω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

• 4 χρόνια μετά...

καλησπερα!Το 20 ημερων μωρακι μου τρεφεται αποκλεισικα με μητρικο γαλα που αντλω με το θηλαστρο. Δυστυχως δεν καταφερα να το θηλασω...Το θεμα μας ειναι οτι εχει εκρηκτικες πρασινες κενωσεις που ειναι σα νερο. και δεν βλεπω σπορακια σε καθε κενωση...επισης εχει και πολλα αερια...τι μπορει να φταιει?τα γαλακτοκομικα τα εχω κοψει, πρασινα λαχανικα εχω κοψει, οσπρια δεν τρωω, ξερα καρπα δεν τρωω...γενικα δεν μπορω να φαω τιποτα...

η παραγωγη μου ειναι σχετικα καλη, καθε 4 ωρες αντλω περιπου 250ml και απο τους 2 μαστους

καλησπερα!Το 20 ημερων μωρακι μου τρεφεται αποκλεισικα με μητρικο γαλα που αντλω με το θηλαστρο. Δυστυχως δεν καταφερα να το θηλασω...Το θεμα μας ειναι οτι εχει εκρηκτικες πρασινες κενωσεις που ειναι σα νερο. και δεν βλεπω σπορακια σε καθε κενωση...επισης εχει και πολλα αερια...τι μπορει να φταιει?τα γαλακτοκομικα τα εχω κοψει, πρασινα λαχανικα εχω κοψει, οσπρια δεν τρωω, ξερα καρπα δεν τρωω...γενικα δεν μπορω να φαω τιποτα...

η παραγωγη μου ειναι σχετικα καλη, καθε 4 ωρες αντλω περιπου 250ml και απο τους 2 μαστους

Απότι θυμάμαι, και η μικρή μου κόρη έκανε πράσσινες κενώσεις. ΔΕν θυμάμαι ακριβώς την ηλικία αλλά θυμάμαι ότι ο γιατρός το είχε βρει φυσιολογικό. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αγχωσεσαι αν κατα τα υπόλοιπα το μωράκι είναι καλά. Για ποιο λόγο έχεις κόψει τα πάντα? Έχετε αλλεργίες ή κολικούς? Να σου πω πάντως εγώ που είχα ένα παιδί με φοβερούς κολικούς- ασταμάτητο κλάμα 8 ώρες κάθε νύχτα- οτι με την διατροφή δεν κατάφερα να βελτιώσω την κατάσταση καθόλου. Μακάρι να δουλεύει σε κάποιους γιατί απάλευτη η φάση.. Για αλλεργίες δεν ξέρω είναι μάλλον διαφορετικό.:P

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου!

Και η δική μου μπέμπα όταν ήταν περίπου 1 μήνα άρχισε πράσινες κενώσεις και νερουλές χωρίς να έχει πάντα σποράκια. Εκρηκτικές ήταν οι κενώσεις της από τότε που γεννηθήκε και μάλιστα μύριζαν. Η παιδίατρος μου είπε ότι τα θηλάζοντα βρέφη κάνουν και πράσινα κακά και δεν μας ανησυχεί και μας πρότεινε προβιοτικά. Τώρα άρχισαν να φτιάχνουν πάλι. Τις τροφές γιατί τις έχεις κόψει; Το πρότεινε γιατρός; Μην μπαίνεις σε στερητικές δίαιτες χωρίς λόγο, γιατί και εσύ θα εξαντληθείς και πιθανόν να στερείς βιταμίνες από το μωρό σου

Jvmlp3.png

Διαφημίσεις

Nymeria απ' ότι θυμάμαι, πράσινες κενώσεις σημαίνουν ότι δεν παίρνει λίπος από το γάλα σου. Το λίπος κατεβαίνει όλο και περισσότερο μετά τα 10 λεπτά θηλασμού και είναι απαραίτητο να το παίρνει το μωρό. Αν δεν το παίρνει, δε θα βάζει και το αναμενόμενο βάρος απ' ότι θυμάμαι.

Αν αυτό ισχύει στην περίπτωσή σας, θα πρέπει να βγάζεις γάλα από έναν μαστό τη φορά και το ιδανικό θα ήταν να βάζεις το μωρό να θηλάζει - έναν μαστό τη φορά μέχρι να σταματήσουν τα πράσινα κακά.

Επίσης, να σου πω ότι εγώ απ' όταν ήταν το μωρό 7 ημερών θήλαζα με 2 ώρες διάλειμμα. Τα βράδια το διάλειμμα ήταν μεγαλύτερο. Οι θηλασμοί μέσα στην ημέρα ήταν συνήθως 8 ή το πολύ 9.

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα και από μένα, 

Θέλω να κάνω μια ερώτηση η μικρή μου 2,5 μηνών με αλλεργία στο γάλα κάνουμε αποχή ένα μήνα σχεδον από φανερά και κρυφά η ερώτηση μου είναι κάνει πράσινες κενώσεις με βλέννη ακόμη φτάιει η αλλεργία η μήπως έχω υπερπαραγωγή;; Αν και δεν πετάγεται το γάλα συντριβάνι το μωρό παίρνει κανονικά βάρος θηλάζω πλέον αποκλειστικά (της έδινα και συμπλήρωμα2-3 φορες στην αρχή αλλά μετά την διάγνωση το σταμάτημα, είχε αιμαι στα κακά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

On 8/10/2019 at 3:33 ΜΜ, Εvadiva είπε:

Καλησπέρα και από μένα, 

Θέλω να κάνω μια ερώτηση η μικρή μου 2,5 μηνών με αλλεργία στο γάλα κάνουμε αποχή ένα μήνα σχεδον από φανερά και κρυφά η ερώτηση μου είναι κάνει πράσινες κενώσεις με βλέννη ακόμη φτάιει η αλλεργία η μήπως έχω υπερπαραγωγή;; Αν και δεν πετάγεται το γάλα συντριβάνι το μωρό παίρνει κανονικά βάρος θηλάζω πλέον αποκλειστικά (της έδινα και συμπλήρωμα2-3 φορες στην αρχή αλλά μετά την διάγνωση το σταμάτημα, είχε αιμαι στα κακά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η υπερπαραγωγή δεν έχει να κάνει με το αν πετάγεται το γάλα. Δυσφορεί το μωρό; Έχει πρόβλημα βάρους; Αν όχι, μην ασχολείσαι με τα κακά εκτός αν βλέπεις αίμα.

12 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η υπερπαραγωγή δεν έχει να κάνει με το αν πετάγεται το γάλα. Δυσφορεί το μωρό; Έχει πρόβλημα βάρους; Αν όχι, μην ασχολείσαι με τα κακά εκτός αν βλέπεις αίμα.

Όλα κανονικά και βάρος και ύψος κ λίγο πιο πάνω από τις καμπύλες. Στην αρχή όχι δεν δυσφορεί μετά θα αρχίσει να πνίγεται όμως, σαν να χτυπάει το στήθος το βγάζει κ το ξαναβάζει.. συνεχίζει κ βγάζει αίμα όχι κάθε μέρα όμως.... Δεν ξέρω τι να κάνω νομίζω υποφέρει το μωράκι μου. Πάνες βρέχει σε φυσιολογικά πλαίσια

19 ώρες πρίν, Εvadiva είπε:

Όλα κανονικά και βάρος και ύψος κ λίγο πιο πάνω από τις καμπύλες. Στην αρχή όχι δεν δυσφορεί μετά θα αρχίσει να πνίγεται όμως, σαν να χτυπάει το στήθος το βγάζει κ το ξαναβάζει.. συνεχίζει κ βγάζει αίμα όχι κάθε μέρα όμως.... Δεν ξέρω τι να κάνω νομίζω υποφέρει το μωράκι μου. Πάνες βρέχει σε φυσιολογικά πλαίσια

Θα βγάζεις το μωρό όταν αντιδρά έτσι, θα πιέζει λίγο το στήθος να φύγει το γάλα που τρέχει απότομα, και θα ξαναθηλάζεις κανονικά. Δεν είναι περίεργο αυτό που περιγράφεις.

Για το αίμα, λογικά κάνεις αυστηρή δίαιτα (γαλακτοκομικά, μοσχάρι, σόγια) και μετά από καμιά δεκαριά μέρες αν συνεχίζεται, άρχισε να κρατάς ημερολόγιο, να δεις τι μπορεί να τρως και το προκαλεί, θα μπορούσε να το πειράζει οτιδήποτε θεωρητικά.

Διαφημίσεις

On 11/10/2019 at 10:38 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Θα βγάζεις το μωρό όταν αντιδρά έτσι, θα πιέζει λίγο το στήθος να φύγει το γάλα που τρέχει απότομα, και θα ξαναθηλάζεις κανονικά. Δεν είναι περίεργο αυτό που περιγράφεις.

Για το αίμα, λογικά κάνεις αυστηρή δίαιτα (γαλακτοκομικά, μοσχάρι, σόγια) και μετά από καμιά δεκαριά μέρες αν συνεχίζεται, άρχισε να κρατάς ημερολόγιο, να δεις τι μπορεί να τρως και το προκαλεί, θα μπορούσε να το πειράζει οτιδήποτε θεωρητικά.

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...