Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

3660 19/5

3370 21/5

3410 23/5 εξοδος απο νοσοκομειο

2/6 3710 παιδιατρος

5/6 3830 ενοικιαζομενη ζυγαρια

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6 σαν κουτσουλιες ( ποσοτητα γυρω στην 1,5 κουταλια της σουπας -ρευστά) πρασινες σκουρες

Το βάρος του μωρού είναι καλό παρόλο που οι ζυγίσεις έχουν γίνει σε διαφορετική ζυγαριά. Το σίγουρο είναι ότι δεν κινδυνεύει από αφυδάτωση ή από μειωμένη πρόσληψη βάρους. Θα σου συνιστούσα να μην αλλάξεις τίποτα από αυτά που κάνεις και να περιμένεις μια εβδομάδα για να ξαναζυγίσεις το μωρό (δηλαδή στι 12/6).

Για την ώρα δεν μπορεί κάποιος να διαπιστώσει με βεβαιότητα γιατί το χρώμα των κενώσεων είναι πράσινο.

Αν η πρόσληψη βάρους είναι κανονική συνεχίζεις έτσι, αν δεν είναι θα δούμε τι μπορείς να κάνεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω πολυ!!

απλα η κατασταση με ένα μικρό στην οικογένεια είναι λίγο δύσκολα καθώς και γιαγιάδες δεν έχουμε κοντά και τις ώρες που δεν είμαι με το μπέμπη προσπαθώ να είμαι με την κορούλα μου που μου κρατά απόσταση (πόσο θεε μου με στεναχωρεί)-Υπάρχει άραγε κάποιο βιβλίο ή site που να αναφέρεται σε παρομοιες καταστάσεις;. ελπίζω να τα καταφέρουμε και να επανέλθουμε στη συνηθισμένη οικογενειακή ζωή.

Τώρα όσο αφορά τις κενώσεις ποια ποσότητα θεωρείται ιδανική;

Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος στην οργάνωση του χρόνου σου γιατί το μωρό αποκλείεται να κοιμήθηκε μόνο 2 ώρες το 24ωρο. Τα μωρά κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες το 24ωρο κι εσύ πρέπει να εκμεταλλεύεσαι αυτές τις ώρες για να κοιμάσαι και όχι για να κάνεις δουλειές.

.

απλα ζητά να είναι συχνά στο στήθος και έτσι είμαι συνέχεια ! Τί μπορώ να κάνω για αυτό;;;;;;; π.χ. χθες το βράδυ είμασταν από 2:30 μέχρι και 5:30 και στη συνέχεια από 6:50 πάλι και κ.ο.κ

και στη συνέχεια υπάρχει και η μικρή μου , το λουλούδι μου!!!

απλα ζητά να είναι συχνά στο στήθος και έτσι είμαι συνέχεια ! Τί μπορώ να κάνω για αυτό;;;;;;; π.χ. χθες το βράδυ είμασταν από 2:30 μέχρι και 5:30 και στη συνέχεια από 6:50 πάλι και κ.ο.κ

και στη συνέχεια υπάρχει και η μικρή μου , το λουλούδι μου!!!

dorina, οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις την ξαπλωτή στάση θηλασμού, θα τη δοκιμάζεις μέχρι να την πετύχεις, θα σε βοηθήσει πολύ να ξεκουραστείς. Με την κόρη σου θα ασχολείσαι και την ώρα που θηλάζεις, κυρίως τότε! Μπορείς να της διαβάσεις βιβλίο, να ζωγραφίσετε μαζί, να τραγουδήσετε στο μωρό (όπου θα της λες πόσο το ηρεμεί και πόσο του αρέσει να ακούει τη φωνή της και πόσο τυχερό μωρό είναι που την έχει για μεγάλη αδελφή και τέλοσπάντων, ότι άλλο μπορείς εσύ να σκεφτείς). Κυρίως, μπορείς να την αγκαλιάζεις και αυτήν την ώρα που θηλάζεις, να την καλείς κοντά σου, να μη φοβάσαι και να την αφήνεις να αγκαλιάζει και να χαϊδεύει κι αυτή το μωρό (μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου, που είχε 20μήνες διαφορά με το πρώτο, πέρασα αρκετούς μήνες το βράδυ μέσα στην κούνια του μεγάλου -είχε ένα κάγκελο που κατέβαινε τελείως- θηλάζοντας τον μικρό, κρατώντας το μπιμπερό του μεγάλου και στη συνέχεια χαϊδεύοντάς τον για να μπορέσει να κοιμηθεί. Μέχρι τότε κοιμόταν μόνος του απλά βάζοντάς τον στην κούνια, όμως ήταν λογικό να αλλάξει συμπεριφορά με τον ερχομό του μωρού. Είχα σκεβρώσει, είχα πιαστεί και κουραστεί, αλλά σιγά σιγά, επανήλθε η εμπιστοσύνη του παιδιού, ο μικρός μεγαλώνοντας άρχισε να του γελάει και άρχισε να δημιουργείται σχέση μεταξύ τους, ο μικρός άρχισε να τον τραβάει και σιγά σιγά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σήμερα όμως σοκαρίστηκα από κάτι άλλο.

Παρασκευή τον μέτρησα 3830 και σήμερα Τρίτη είναι 3840

Παρασκευή 8 φορές στο στήθος διάρκεια 1,5 ώρα και κάθε φορά 40 ml συμπλήρωμα

Σάββατο 8 φορές στήθος και από αυτές 4 φορές 40ml

Κυριακή σχεδόν συνέχεια στήθος και συνολικά 3 * 30 ml

Δευτέρα 8 φορές (1,5 ώρα) και 2 από αυτές διάρκεια 3 ωρες και του έδωσα 30 ml ξένο (σε 1 φορά) και 2 φορές 40 ml δικό μου (με θήλαστρο).

και έχει πάρει μόνο 10 γρ;;;;από μόνος του όμως φωνάζει για γάλα κάθε 2 ώρες. ακούω πολλές φορές το γκλουκ που κατεβαίνει τι γάλα , ρεύεται , οι πάνες του είναι 4-5 μέσο όρο .

τι να κανω;;;

Κοιμάται στο στήθος και όσο και να τον τσιγγλάω δεν δείχνει να θηλάζει αποτελεσματικά.στην αρχη με ορεξη τρώει (1 λεπτό) και μετά κοιμάται. Βέβαια υπάρχουν και 2-3 φορές που θα θηλάσει με πιο όρεξη (4-5)λεπτά γεμάτα!οταν του εδινα ξένο εκανε με το μπιμπερό 40 λεπτά μέσο όρο για τα 80 ml.

Μόλις κάναμε μια δοκιμή : τον έβαλα στο στήθος και ήπιε με όρεξη στην αρχή (άκουγα το γκλουκ γκλουκ) και στη συνέχεια του δίνω με το μπιμπερό! και ήπιε τα 60 πολύ γρήγορα!!! το παιδί προφανώς όλο αυτό τα καιρό έπινε πολύ λίγο από το στήθος (ενώ το πιάνει μια χαρά κουράζεται πολύ εύκολα ;;; μπορεί να είναι ένα παιδί υποτονικό τεμπέλικο; αλλά και τη βδομάδα που του έδινα ξένο με το μπιμπερό έκανε πολύ ώρα για να το πιει. )

υποσημείωση:τη βδομάδα που γεννήθηκε έχασε απότομα σύμφωνα με το παιδίατρο στο ελενα 200 γραμμάρια σε 1,5 μέρα. εκείνη τη βδομάδα έκανα αποκλειστικά θηλασμό αλλά και ο ίκτερος του ανέβαινε (12,9 μερα εξόδου - 14,1 - 14.9 - 15.4) ώσπου η παιδίατρος μας υποψιάστηκε ότι ίσως δεν τρώει καλα(είναι υπέρ του θηλασμού ) και μας είπε να δοκιμάσουμε για 2 μέρες με μπιμπερό και παρατηρήσαμε ότι τα 80 ml τα έπινε σε 40 λεπτά και 1 - 2 φορές σε 10

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+3

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 'Οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.΄'Οχι

1η 2900

5η 2800 έξοδος από μαιευτήριο

20η 3500

40η 4400

2μ 5000

3μ 5500

4μ 6000

4μ1εβδ 6200

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περίπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

mini electrik medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι γύρω στη 1 το βράδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κάνει μεγάλα γεύματα που διαρκούν περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα και κάθε φορά απο το ένα στήθος.

Τις τελευταίες μέρες οι κενώσεις της είναι μόνο πράσινες.

Να σημειώσω οτι από το 2ο μήνα κοιμαται 10-11 το βράδυ και ξυπνάει 8-8.30.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το στήθος μου να γίνεται πέτρα τα πρωινά.

Προσπάθησα να το ρυθμίσω όμως δεν τα κατάφερα και τώρα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ κάνω μια άντληση για να αποφεύγω το πρωινό πρήξιμο.

Το στήθος μου είναι ολο μέρα πρησμένο και σπάνια το νιωθω άδειο.

'Εκτος αυτών η μικρή εδώ και 2 εβδομάδες σταματάει να τρώει στο 5λεπτο και έπειτα αρνείται το στήθος.Καταλαβαίνω όμως οτι δεν έχει φάει και έτσι την ξαπλώνω και πηγαίνω από πάνω της και την ταίζω στα 4.

Αυτό γίνεται περίπου 2-3 φοορές τη μέρα.

Επιπλέον όταν τρωέι πνίγεται πολλές φορές και πάντα λερώνεται και λερώνει και μένα.

Δεν μπορώ να την θηλάσω έξω γιατι πάντα έχουμε ατυχήματα.

Τί να κάνω?

Ξεκίνησα από χθες να την ταίζω 2 γεύματα από το κάθε στήθος όμως δεν είδα διαφορά στις κενώσεις της.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Από βάρος είστε τέλειες. Δεν το συζητώ.

Πόσες μέρες έχει αυτές τις πράσινες κενώσεις;

Δοκίμασες να σηκώνεσε κάποια στιγμή το βράδυ και να βγάζεις λίγο με το χέρι, ίσα να ανακουφιστείς; Σιγά σιγά διορθώνεται η παραγωγή. Εσύ βάζοντας θήλαστρο το βράδυ την διεγείρεις και δεν ρυθμίζεται εκεί που θέλει. Επίσης έχεις δοκιμάσει να ξυπνάς το μωρό για να θηλάσει; Δεν εννοώ να το ξεσηκώνεις και να ξυπνάει για τα καλά, εννοώ να το θηλάζεις έτσι όπως είναι κοιμησμένο αλλά να βρίσκεται σε φάση ελαφρού ύπνου (REM).

PhC7p3.pngXCt8p2.png

3-4 μέρες σίγουρα.

Τα έχω δοκιμάσει αυτά που μου λες.

Με το χέρι μπορεί να έβγαλα και ένα μπουκάλι γαλα....

Σαν συντριβάνι ήταν...

Το κακό είναι οτι η μικρή όταν κοιμάται δεν ανοίγει το στόμα με τίποτα.

Δοκίμασα να την ξυπνάω όμως μετά είναι μεσ΄τη γκρίνια και τα νεύρα.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Έβγαλες ένα μπουκάλι γάλα μέχρι να νιώσεις ανακούφιση ή μέχρι να αδειάσει το στήθος;

Κάθε πότε θηλάζει πάνω κάτω το μωρό σου; Πόσες ώρες κρατάς θηλασμούς από το ένα στήθος (ώρες πες μου, όχι γευματα);

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Θηλάζει περιπου ανά 1,5-2 ώρες μπορει όμως και 3.

Συγκεκριμένα για σήμερα θα σου πώ οτι:

'Εφαγε 7.30 και 9 από το ενα στήθος και 10 , 12(τώρα που μιλάμε) από το άλλο

'Ολα αυτά είναι 40λεπτα περίπου γεύματα.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Ναι καταπίνει κανονικά.

Μέχρι το 2μηνο έτρωγε 20λεπτα.

'Επειτα αφού πέρασε μια εβδομάδα περίπου τρώγοντας συνέχεια άρχισε να κάνει μεγάλα γεύματα τα οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Πάνω που νόμιζα οτι θα μειώσει το χρόνο σε 10 λεπτά η μικρη μου άρχισε να τρώι 1 ώρα.

Τι να πω?

Μήπως δεν την καταλαβαίνω οτι δεν καταπίνει?

YBsep2.png

0VTqp2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+3

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 'Οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.΄'Οχι

1η 2900

5η 2800 έξοδος από μαιευτήριο

20η 3500

40η 4400

2μ 5000

3μ 5500

4μ 6000

4μ1εβδ 6200

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περίπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

mini electrik medela

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι γύρω στη 1 το βράδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κάνει μεγάλα γεύματα που διαρκούν περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα και κάθε φορά απο το ένα στήθος.

Τις τελευταίες μέρες οι κενώσεις της είναι μόνο πράσινες.

Να σημειώσω οτι από το 2ο μήνα κοιμαται 10-11 το βράδυ και ξυπνάει 8-8.30.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το στήθος μου να γίνεται πέτρα τα πρωινά.

Προσπάθησα να το ρυθμίσω όμως δεν τα κατάφερα και τώρα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ κάνω μια άντληση για να αποφεύγω το πρωινό πρήξιμο.

Το στήθος μου είναι ολο μέρα πρησμένο και σπάνια το νιωθω άδειο.

'Εκτος αυτών η μικρή εδώ και 2 εβδομάδες σταματάει να τρώει στο 5λεπτο και έπειτα αρνείται το στήθος.Καταλαβαίνω όμως οτι δεν έχει φάει και έτσι την ξαπλώνω και πηγαίνω από πάνω της και την ταίζω στα 4.

Αυτό γίνεται περίπου 2-3 φοορές τη μέρα.

Επιπλέον όταν τρωέι πνίγεται πολλές φορές και πάντα λερώνεται και λερώνει και μένα.

Δεν μπορώ να την θηλάσω έξω γιατι πάντα έχουμε ατυχήματα.

Τί να κάνω?

Ξεκίνησα από χθες να την ταίζω 2 γεύματα από το κάθε στήθος όμως δεν είδα διαφορά στις κενώσεις της.

Το μωρό μπορεί να έχει κάποια ίωση, περίμενε λίγες μέρες, να δεις αν θα αλλάξουν τα κακά. Ταυτόχρονα, κάνε μια αποχή από τα γαλακτοκομικά για λίγες μέρες, μέχρι να δούμε αν το πράσινο επιμένει. Μην φας οτιδήποτε περιέχει μέσα γάλα, πχ μπισκότα, βούτυρο κτλ.

Νομίζω ότι σε πρώτη φάση δεν χρειάζεται να κρατάς το ίδιο στήθος για 2 γεύματα, κράτα ένα στήθος ανά γεύμα και περίμενε λίγες μέρες ακόμη και το ξαναβλέπουμε.

Αν θέλεις όμως, μπορείς να προσπαθήσεις να θηλάζεις πιο συχνά από το ένα στήθος για το 2ωρο που μεσολαβεί, ώστε να παίρνει το μωρό μικρότερα γεύματα και να ελέγχει τη ροή, για να μην πνίγεται. Αν το μωρό δεν θέλει, δεν θα προσφέρεις το δεύτερο στήθος, δεν χρειάζεται πίεση. Και γενικώς, με το πολύ καλό βάρος σας μπορείς να χαλαρώσεις και να μην επιμένεις (πολύ) για να φάει περισσότερη ώρα. Καλύτερα 5λεπτα και συχνά.

Το να αντλείς τόσο πολύ γάλα συντελεί στην διαιώνιση του προβλήματος. Χρειάζεται να βγάζεις λίγο γάλα, ας πούμε λίγες κουταλιές, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Αυτό μπορείς να το κάνεις όσες φορές χρειάζεται και θα βγάζεις όλο και λιγότερο γάλα, μέχρι που να μην χρειάζεται καθόλου. Με τέτοια παραγωγή, εντελώς άδειο θα το νιώσεις μάλλον σπάνια, εγώ το έχω νιώσει εντελώς άδειο μόνο 2 φορές, τις θυμάμαι χαρακτηριστικά. :wink:

Προχώρα λίγες μέρες θηλάζοντας από ένα στήθος ανά γεύμα ταυτόχρονα με την αποχή από τα γαλακτοκομικά, να δούμε αν θα συνεχιστούν τα πράσινα κακά, βγάζε με το χέρι ελάχιστο γάλα, ίσα-ίσα να ανακουφιστείς το βράδυ (εκτός αν θελήσει το μωρό, οπότε θηλάζεις κανονικά!) και μας ενημερώνεις για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Να συμπληρώσω: μετράς πάντα 5-6 βρεγμένες πάνες. Αν έχετε λιγότερες, θα χρειαστεί να θηλάζεις συχνότερα και από τα δυο στήθη.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

H μικρή μου μόλις ανέβασε πυρεττό.

Μαλλόν για ίωση μου κάνει.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας.

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα σας ενημερώνω.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο...

Τα γαλακτοκομικά γιατί να τα κόψω?

Πως σχετίζονται με τις πράσινες κενώσεις?

YBsep2.png

0VTqp2.png

Τα πράσινα κακά μπορεί να είναι δείγμα αλλεργίας στις πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών που περνούν μέσα στο γάλα της μαμάς. Σε σένα δεν έμοιαζε να είναι τέτοια περίπτωση αλλά στην περίπτωση που είναι ίωση, τα πράσινα κακά δείχνουν ότι επηρεάζεται το πεπτικό του μωρού και οι πρωτεΐνες αυτές μπορεί να ερεθίσουν το έντερο περαιτέρω.

Αφού το μωρό ανέβασε πυρετό, πρέπει να περιμένεις κάποιες μέρες, για να περάσει η ίωση και να δεις αν θα αλλάξουν χρώμα τα κακά.

Θήλαζε όσο πιο συχνά μπορείς, για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του μωρού και περαστικά σας!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Έχω ένα αγοράκι 3.5 μηνών το οποίο θηλαζω αποκλειστικά. Ζητάω και εγώ την βοήθεια σας γιατί εδώ και ένα μήνα έχουμε πράσινα κακά και έχω δοκιμάσει διάφορες μεθόδους που έχω διαβάσει έδω αλλά δεν βλέπω φως.

Τις περισσότερες φορές είναι πολύ πράσινα, δηλαδή κυπαρισσί, όπως περίπου είναι τα φύλλα των δεντρων και κάποιες φορές κάπως πιο ανοιχτά. Είναι κάπως εκρηκτικά (ακουγεται ενας σχετικός θόρυβος). Η μόνη φορά που έκανε κιτρινωπά κακά ήταν την Κυριακή το πρωί (Κάναμε παρτι αλλά η χαρά κράτησε για λίγο..). Και κάποιες ελάχιστες φορες είναι μίγμα πρασινα με πολύ λίγα κίτρινα. (Συνολικά 5-6 φορές να έχει συμβεί στον μήνα) . Ακόμα αρκετές μέρες είναι πολύ υγρά σαν διάρροια, τόσο που βγαίνουν απέξω (έχω βαρέθει να πλένω φανελάκια και σεντόνια). Λέγαμε ότι φταίνε οι πάνες που βγαίνουν απέξω, τις αλλάξαμε αλλά τίποτα. Μάλλον φταιει το ότι είναι πολύ υγρα.

Καταρχάς να πω ότι πριν από ένα μηνα περάσαμε βροχγιολίτιδα και τα πράσινα κακά έκαναν την εμφάνιση τους 2-3 μέρες αφού γυρίσαμε από το νοσοκομείο. Από τότε το παιδί δεν φαίνεται να έχει ξανααρρωστήσει.

Διάβασα για ενδεχόμενη υπερπαραγωγη οπότε άρχισα να του δίνω το ίδιο στήθος για παραπάνω από έναν θηλασμό (πιο πριν είχαμε το σύστημα θηλασμός και στήθος). Η αλήθεια είναι ότι σε εκείνη την φάση αισθανόμουνα το στήθος μου όντως πολύ φουσκωμένο ειδικά στους πρωινούς θηλασμούς. Παρόλο αυτά όμως με το ζόρι όμως βγαίνουν δυο θηλασμοί από το ίδιο στήθος. Δηλαδή: ξεκινάω το γευμα, τρώει κανονικά κτλ και έρχεται η επόμενη φορά να φάει. Τον ξεκινάω από το ίδιο στήθος, τρώει λίγο στην αρχή και μετά από λίγο αναδεύεται, τρώει, σταματάει, είναι γενικα ανήσυχος και αν τον σταματήσω σκεπτόμενη ότι τελικά μπορεί να μην πεινάει συνεχίζει να γκρινιάζει. Όταν όμως τον αλλάξω στήθος αρχίζει να τρώει λαίμαργα και ηρεμεί. Το επόμενο γεύμα γίνεται από το ίδιο στήθος. Δηλαδή τρώει 1,5 γευμα σε κάθε στήθος. Τι σόι υπερπαραγωγή μπορεί να έχω αφού δεν μπορεί να κάνει δυο ολόκληρα γευματα από το ίδιο στήθος??

Τις τελευταίες 10 μέρες περίπου δεν αισθάνομαι το στήθος μου φουσκωμένο όπως στην αρχή ούτε το πρωί που έχουν περάσει πολλές ωρες από τον τελευταίο θηλασμό. (Το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα από τις 11-12 μέχρι τις 7,8,9 το πρωί ανάλογα την μέρα). Επίσης στον βραδινό θηλασμό, που κράταει κάααμποση ώρα, τρώει και από τα δύο στήθη γιατί γίνεται αυτό που έγραφα πρίν. (τρώει απο το ένα μετά γίνεται ανήσυχος και του δίνω και το άλλο και τρώει ώσπου τον παίρνει ο ύπνος).

Τέλος τις τελευταίες 10 μέρες έχω κόψει τελείως τα γαλακτοκομικά.

Βοηθείστε με! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!!

Ο παιδιάτρος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν ανησυχούσα αλλά μετά από ένα μήνα μάλλον πρέπει να κάνω κάτι πιο δραστικό..

(Στο επόμενο μηνυμα θα βάλω και τις μετρησεις του μωρού)

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39

Β. Το φύλο του βρέφους: αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) : ΚΤ (ισχιακό)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

βάρος γέννησης 7/3/09: 2890

βάρος εξόδου 11/3/09: 2700

16/3/09: 2770

23/3/09: 3030

29/3/09: 3280

5/4/09: 3680

13/4/09: 4110

23/4/09: 4630

2/5/09: 5020

10/5/09: 5220

16/5/09: 5450

24/5/09: 5500

1/6/09: 5740

16/6/09: 5900

22/6/09: 6130

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5-6 κανονικά (διαρκούν 20-30λεπτά), αλλά στο ενδιάμεσο κάνει και κάμποσα 5λεπτά, όταν πχ θέλει να κοιμηθεί.

Όταν είμαστε σπίτι το πολύ στην 1.5 ώρα γκρινιάζει και τον βάζω στο στήθος (για αυτό και τα 5λεπτα γευματα). Όταν είμαστε έξω περνάνε και τρεις ώρες χωρίς να γκρινιάξει καθόλου για φαγητό.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: σε όλα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. : mini electric

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις. Κάνω αν χρειαστεί να λείψω για κάποιο λόγο. Τον τελευταίο μήνα όμως που εχουμε τα πράσινα κακά, δεν ετυχε να κάνω παρά μόνο τις τελευταίες 3 μέρες που έχω κάνει 2 πρωινές κ μια βραδινή άντληση.

Σε 10-15 λεπτα βγάζω 120 ml. Μετά συνηθως δεν μπορώ να βγάλω άλλο.

Χθες τον είχα ταίσει από το δεξί στις 16.30 μετά έλειψα και του έδωσαν δικό μου με μπιμπερο, όταν ηρθα τον τάισα από το αριστερό και στις 22.30 με το ζόρι έβγαλα 60 ml από το δεξί..

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). 5 περίπου

(μερικές μέρες νομίζω ότι δεν είναι και τόσο γεμάτες οι πάνες, πόσο κακό είναι αυτό?)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: 3-4

παλιά έκανε σε κάθε γευμα, τον τελευταίο καιρό το έχει μειώσει.

έχω γράψει στο προηγούμενο ποστ μου

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη για μένα και το μωρό μου!!

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Κι εμείς αποκλειστικό θηλασμό. Ο δικός μου μας είχε τρελάνει συνέχεια είχε κενώσεις, τι κενώσεις δηλαδή, βρυσακι ήταν ο ποπός του ούτε 5 λεπτά δεν έμενε στεγνός ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ. Και τα πράσινα ήταν σχεδόν κάθε μέρα για ένα διάστημα 3 εβδομάδων χωρίς διακοπή. Είχα πανικοβληθεί τελείως. Μια μέρα εκεί γύρω στους 3.5 μήνες σταμάτησε να κάνει κακά για 4 μέρες. Και μετά σφίξανε μόνα τους και τώρα κάνει ένα κιτρινο-καφέ-πράσινο (ανάλογα) σε πυκνότητα μουστάρδας. Όπου κι αν είχα ψάξει κ\πουθενά δεν είχα βρει άρθρο για συνέχεια πράσινα κακά ούτε για αυτό το ακατάπαυστο από πρωί ως βράδυ. Ο μπέμπης όμως ήταν μια χαρά. Εγώ κόντευα να σκάσω κι αυτό ήταν μέσα στο χαμόγελο. Τελικα αυτό είναι το κριτ'ηριο.

Κι εγώ είχα κόψει τα γαλακτοκομικά, τελικά ήρθε η ώρα όπως μου είχε πει κι ο παιδίατρος και σφίξανε από μόνα τους και στρώσανε γενικότερα.

Μόνο που αυτός έλεγε ότι θα στρωσουν μετά τις 40 μέρες κι εμένς έστρωσε στους 3 μήνες και...

Πήγα σε μια άλλη πήγε να μου πασάρει ξένο γάλα χωρίς λακτόζη η άθλια, αμέσως να εκμεταλευτεί τον πανικό μου...

Στο ξαναλέω μου είχε γυρίσει ανάποδα το μάτι, κι ήταν και συγκαμένος κι είχα φρικάρει τελείως.

Αν είναι καλά ζωηρό και ευδιάθετο είναι καλά.

Προσπάθησε κι εσύ να μην ανησυχείς πολύ, κι εγώ που στα λέω αυτά κατά καιρούς παθαίνω τρομερές κρίσεις άγχους. Αλλά βγαίνουμε βόλτες και πάμε στο πάρκο και όλα μετά φαίνονται καλύτερα.

Αφού δεν έχεις πλέον υπερπαραγωγή, το πιθανότερο είναι πως έτσι είναι τα φυσιολογικό για το μωρούλι σου.

Κι εγώ έτσι έλεγα, μα τόσο καιρό πράσινα κακά είναι δυνατόν να είναι φυσιολογικό?

Και ήταν.

Εμείς εδώ αυτά περάσαμε κι αυτά σου λέω...

Κουράγιο, υπομονή, χαμογέλα. Οι κοπέλες οι παλαιότερες που ξέρουν πολλά περισσότερα θα σου πουν κάτι παραπάνω φαντάζομαι.

Μην σκας. Κι αν σκας να το συζητήσουμε.

Επεξεργάστηκαν by hmalop
Κι εμείς αποκλειστικο θηλασμό

Poopy Poopy we love Poopy.

tt1f3a5.aspx

Α! Επίσης Βερενικη δεν ξέρω τώρα κάθε πότε τον αλλάζεις, αλλά είχα παρατηρήσει πως αν για κάποιο λόγο δεν τον άλλαζα αμέσως γίνονταν καταπράσινα σκούρα ενώ στις πάνες στον κάδο οσο έμεναν τόσο πρασίνιζαν.

tt1f3a5.aspx

Πρέπει να ήσουν πολύ αγχωμένη έτσι όπως τα γραφεις!!!

Εγω δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, γενικά δεν είμαι πολύ αγχώδης. Άλλα προβληματίζομαι πολύ βρε παιδί μου..Τι στο καλό πια!

Ξέχασα να το πω και πιο πάνω, είναι και ζωηρός και χαμογελαστός και ευδιάθετος, από αυτα δεν έχουμε πρόβλημα!

Μακάρι να είναι όπως και με εσένα γιατί δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω..

Αν καμιά άλλη μαμά έχει ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω ας μου δώσει καμιά..

Αυτό που λες με τις πάνες δεν το έχω τσεκάρει. Κάποιες φορές η αλήθεια είναι ότι δεν τον αλλάζω αμέσως. Θα το παρατηρήσω σήμερα.

Σ'ευχαριστώ πολύ!

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Ωραία, χαίρομαι που είσαι χαλαρή. Εγω είχα το σύγκαμα που δεν έφευγε με τόσα τσιρλάκια γι αυτό είχα πάθει τέτοια φρίκη. Ήταν το κωλαράκι του σαν της μαιμούς.

Κάτσε να δεις τι θα σου πούνε οι βετεράνοι, εγώ ό,τι διάβασα εντάξει μου φαίνεται από μετρήσεις έτσι μια βιαστική ματιά που έριξα και εμένα μου κάνει πολύ χειρότερα γυμνάσια μερικές φορές....

Η παραγωγή, τα ίδια μου λέγανε κι εμένα είναι εντάξει νομίζω, μια χαρά.

Σας φιλώ, εύχομαι τα καλύτερα κι ό,τι θελήσεις από τη βασίλισσα του άγχους, δεν έχεις παρά να μου πεις.

tt1f3a5.aspx

vereniki σου έστειλα πμ.

Μην αργείτε να αλλάξετε τα μωρά, ο συνδυασμός κακά + τσίσα είναι πολύ όξινος και επηρεάζει το δερματάκι τους.

• 1 month later...
Τις περισσότερες φορές έχουν σχέση τα γαλακτοκομικά. Σταμάτησε το γάλα της αγελάδος και κάθε τι που το περιέχει. Η βελτίωση αργεί, θα περιμένεις 2-4 εβδομάδες.

και μετα τι???δεν ξανατρωμε γαλακτοκομικα για οσο θηλαζουμε?

jRaxp3.pngyR6kp3.png

και μετα τι???δεν ξανατρωμε γαλακτοκομικα για οσο θηλαζουμε?

Χρειάζονται 2 εβδομάδες, για να καθαρίσει το σύστημα σου από τις πρωτεΐνες του γάλακτος και άλλες 2 εβδομάδες, για να καθαρίσει το σύστημα του μωρού. Αν τα συμπτώματα εξαφανιστούν σύντομα, μπορούμε να δοκιμάσουμε σχετικά σύντομα να εισάγουμε ξανά γαλακτοκομικά στη διατροφή μας. Αν υποχωρούν αργά, περιμένουμε και επεκτείνουμε την αποχή για όσο χρειάζεται.

Συνήθως εισάγουμε πρώτα αιγοπρόβεια, που ίσως να τα ανεχτεί καλύτερα το μωρό (μέσω του γάλακτος μας, εννοείται) και μετά δοκιμάζουμε και τα αγελαδινά. Μερικές μαμάδες ανακαλύπτουν ότι μπορούν να καταναλώνουν κατσικίσια ή/και πρόβεια χωρίς πρόβλημα, οπότε συνεχίζουν την αποχή μόνο από τα αγελαδινά.

• 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...