Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σας άφησαν να μείνετε την πρώτη μέρα στον παιδικό?  

487

1. 1. Σας άφησαν να μείνετε την πρώτη μέρα στον παιδικό?

• όχι μου ειπαν να φύγω, αλλά επέμεινα και έκατσα τη πρώτη μέρα
      22
    • όχι μου είπαν να φύγω, και έφυγα κατευθείαν
      294
    • ναι με άφησαν την πρώτη μέρα
      112
    • ναι, μου είπαν κιόλας ότι πρέπει να μείνω 5 μέρες για να συνηθίσει το παιδί μου το χώρο.
      109

Recommended Posts

εμεις ξεκινησαμε παιδικο σταθμο εδω και μια εβδομαδα!την πρωτη μερα μου ειπαν να κατσω κι εγω για λιγο γιατι καθοτανε και δεν πολυγκρινιαζε(μαλλον δεν γκρινιαζε καθολου).Ηθελε να καθησει αλλα να ειμαι κι εγω.Οποτε εκατσα την πρωτη μερα και ολα πανε καλα (ευτυχως)!Το μεγαλο του αγχος ειναι αν θα παω να τον παρω.Και αφου το κανω ειναι ησυχος.

Εμεις πηγαινουμε σε δημοτικο παιδικο σταθμο στη Σαμο και ειμαι προς το παρον πολυ ευχαριστημενη!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμείς φέτος ξεκινήσαμε όπως το ΧΕΛΙΔΟΝΙ. Έκατσα περίπου 1 ώρα την πρώτη μέρα και αυτό ήταν. Δεν έκατσα άλλη φορά. Γενικά είχαμε καλή περίοδο προσαρμογής με μόνο 2 ημέρες κλάμα. Τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 2 εβδομάδες μετά...

Τον μεγάλο μου γιο τον πήγα 3 ετών σε έναν σταθμό, όπου μου ζήτησαν να φύγω από την πρώτη μέρα (βέβαια η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ συνεργάσιμος). Φέτος πάω και τους δύο μου γιους σε έναν άλλο σταθμό (ο μικρός μου είναι 13 μηνών). Εκεί μου ζήτησαν για μία εβδομάδα να παρίσταμαι κι εγώ. Το θεώρησα πιο σωστή διαδικασία, ειδικά για το μικρό, μέχρι να εξοικειωθεί με το χώρο και ειδκά με τη δασκάλα του. Ευτυχώς δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε γκρίνιες ούτε κλάματα.

• 5 months later...

Tα διδυμακια μου τα εστειλα 18 μηνων στον παιδικο.Δεν με αφησαν να μεινω και νομιζω οτι ηταν το καλυτερο για ολους μας.Ο παιδικος ειναι ο Α παιδικος σταθμος του δημου ωραιοκαστρου και τα παιδια μου πηγαινουν εκει εδω και 2 χρονια.Ειμαι απολυτα ευχαριστημενη απο την προοδο που εκαναν σε θεματα συμπεριφορας αλλα και αυτοεξυπηρετησης.Τους αρεσει να πηγαινουν και αγαπουν τις δασκαλες τους παρα πολυ.

Διαφημίσεις

Το γίο μου τον πήγα 3 χρονών. Όταν έψαχνα για σταθμό τον πήγαινα πάντα μαζί μου για να δω τις αντιδράσεις του. Επίσης τον πήγαινα συχνά στον παιδικό που πήγαινε η ξαδελφούλα του για να την πάμε σπίτι και έτσι είχε μια ιδέα του παιδικού. Είχε μια εμμονή να πάει σχολείο. Την 1 μέρα πήγαμε για κανα δύορο και ήταν όλα καλά.την 2 μέρα κάτσαμε λίγο παραπάνο. Την 3 μέρα μετά απο κανα μισάωρο του έφυγα και ούτε που ασχολήθηκε.Απο τότε όλα καλά δεν έκλαψε ποτέ ούτε είπε ότι δεν θέλει να πάει σχολείο. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες μουρμουρά που δεν πάει σχολείο. :-D:-D:-D Ελπίζω να είναι όλα τόσο εύκολα και με την μικρή.

9SeWp3.pnglkHhup3.png

• 3 months later...

κ εγω τα διδυμακια μου τα πηγα στον βρεφικο δημοσιο 18 μηνων

οι δασκαλες μου ειπαννα κατσω κ εγω εκει τις 3 πρωτες μερες, θεμα προσαρμογης των παιδιων

ολα καλα βεβαια κανενε προβλημα κ φετος στον παιδικο θα ειναι ολα μια χαρα κ παλι

οι δασκαλες ηταν πολυ καλες σε θεμα επιμορφωσης παντα στο τελος της χρονιας πριν μια εβδομαδα πηρα αλλα παιδια απο αυτα που ειχα παει στην αρχη.....

τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει η δασκαλα να μπορει να δωσει τα σωστα πραγματα στο παιδι κ να συνεχισει με γερες βασεις

να ειναι καλα κ τις ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου

Εγώ θα μιλήσω απ' την πλευρά του εκπαιδευτικού σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς σε όλα τα σχολεία(ιδιωτικά) που έχω εργαστεί (4)δεν επιτρεπόταν στους γονείς να παραμείνουν στο σχολείο και μάλιστα υπήρχε ένα κλίμα "φόβου" στο να βρεθεί γονιός μέσα στο σχολείο απρόσκλητος.. στη συνέχεια βέβαια κατάλαβα ότι υπήρχε λόγος για όλα αυτά...Από τότε η συμβουλή μου σε γονείς που σκέφτονται πώς να επιλέξουν σταθμό είναι εκτός των άλλων να ζητούν να παραμείνουν στην αρχή της χρονιάς ή να πηγαίνουν επίσκεψη χωρίς να τους περιμένουν..

Απλά επειδή δεν το έχω "βιώσει" ποτέ αυτό το σύστημα αναρωτιέμαι πώς αντιμετωπίζονται κάποιες δυσκολίες που ενδεχομένως ίσως προκύψουν. Για παράδειγμα στην αρχή της χρονιάς που είναι φάση προσαρμογής ενδέχεται να εκφραστεί επιθετικότητα και αν οι γονείς των παιδιών που "τσακώθηκαν" είναι στον διπλανό χώρο πώς μπορεί να αποφευχθεί μια παρεξήγηση; Ίσως να ακούγεται υπερβολικό αλλά δυστυχώς πολλές φορές οι γονείς είναι τόσο αγχωμένοι ή γενικά "δύσκολοι" άνθρωποι και δημιουργούν προβλήματα χωρίς καν να βρίσκονται μέσα στο σχολείο. Τι γίνεται αν δεν επαρκεί ο χώρος; Και πολλά άλλα...

Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω από κάποιον που εφάρμοσε ή εφαρμόζει το σύστημα αυτό πώς λειτουργεί και αν δημιουργούνται προβλήματα ποια είναι αυτά και πώς αντιμετωπίζονται;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Eγω δεν ψηφισα τιποτα γιατι η κορη μου προσαρμοστηκε πολυ ευκολα την εγραψα 3ετων κ 8μηνων κ ειχε αναγκη πολυ να βρεθει με παιδακια οποτε με το που την πηγα σημασια δεν μου εδωσε.Τωρα ειναι να αρχισω κ τον μικρο που ειναι 14μηνων,με τον διευθυντη που μιλησα μου ειπε οτι ειναι αδυνατον να ειμαι στην ταξη μεσα,γιατι μου λεει σκεφτειτε να ειναι ολοι οι γονεις μεσα τι εχει να γινει,κ οντως εχει λογικη αυτο που μου ειπε,αλλα εγω δεν ξερω τι να κανω,του εξηγησα κ του ειπα οτι δεν θελω να δινω τον μικρο με κλαματα,κ μου λεει δεν προκεται να συνηθισει διαφορετικα,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Θεωρω οτι ειναι πολυ καλος ο παιδικος δηλ τα μισα να τηρουν απο αυτα που μου εχουν πει θα ειμαι κ παλι πολυ ευχαριστημενη.Πειτε καμια συμβουλη

σωστος ο διευθυντης vann αλλα ας σκεφτει και την πλευρα την δικη μας σαν γονεις που αποχωριζομαστε πρωτη φορα το παιδακιμας...κι αν μαλιστα ειναι και ιδιαιτερα μικρο...

δηλαδη ρε κοριτσια για να καταλαβω, στους ιδιωτικους περισσοτερο δεν σε αφηνουν να κατσεις ή στους κρατικους?

παντως εγω που προκειται να στειλω τον μικρο μου αποσεπτεβρη θα το απαιτησω. ουτως η αλλως σε ιδιωτικο θα τον στειλω οποτε εχω την επιλογη αν μου πουν οχι παω αλλου....δεν γινεται επειδη το θελουν αυτοι να ειμαι μεσα στο αγχος εγω τον πρωτο καιρο τι κανει και πως ειναι το παιδι μου.εχω αδικο?για πειτε..

tzimakos was born at 10/03/2009!

mom and dad love you..........

Διαφημίσεις

Εγώ έχω τα παιδιά σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Μας εξήγησαν πως η φάση προσαρμογής γίνεται ΜΑΖΙ με τους γονείς. Τις πρώτες μέρες πηγαίνει το παιδί μαζί με τον ένα γονιό και κάθεται παρέα του, παίζει, ζωγραφίζει και γενικά λειτουργεί άνετα.

Σκοπός αυτού είναι -μας είπαν- να αντιληφθεί το παιδί πως ο γονιός εμπιστεύεται αυτό το "νέο περιβάλλον" και για ό,τι χρειάζεται (π.χ. μαρκαδόρους κτλ) ρωτά/χαμογελά/εμπιστεύεται τις δασκάλες.

Μας ανέφεραν πως η πραγματική προσαρμογή έρχεται αργότερα. Αλλά είναι σημαντικό το παιδί να καταλάβει πως ο γονιός νιώθει "άνετα" στο νέο περιβάλλον.

Αυτό κρατά περίπου 3 μέρες. Από μέρα σε μέρα πρέπει να μειώνουμε τη σωματική εγγύτητα. Όταν το παιδί ζητάει αγκαλιά, δε θα τη δώσουμε, αλλά το αφήνουμε να μας πάρει εκείνο. [Πράγματι, όσοι παρακούσαμε αυτή την εντολή.... φάνηκαν αμέσως οι συνέπειες...]

Κατά την 3η μέρα (ανάλογα και με το παιδί), απομακρυνόμαστε έτσι ώστε να ΜΗ μας βλέπει (ούτε εμείς να το βλέπουμε) από το χώρο για περίπου 30 λεπτά. Μέρα με τη μέρα αυτός ο χρόνος αυξάνεται μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. (Ουσιαστικά τότε ξεκινά η προσαρμογή του παιδιού... όταν μείνει εντελώς μόνο του στο νέο περιβάλλον).

Δείκτης άνεσης του παιδιού στο χώρο..... το φαγητό!! Όταν το παιδί φάει π.χ. το πρωινό του.... τότε σημαίνει πως αρχίζει να νιώθει άνετα και μπήκε σε ένα "δρόμο"...

Για να μη γίνει χαμός με τους γονείς (από θέμα πληθυσμού), η υποδοχή των παιδιών γίνεται σταδιακά.

Όταν ανοίγει ο παιδικός, καλούν πρώτα τα παιδιά που βρίσκονταν την προηγούμενη χρονιά εκεί. Κάθε μέρα έρχονται 3 νέα παιδιά. Επομένως τα καινούρια έχουν τα παλιά στα οποία μπορούν να βασιστούν για να "αντιγράψουν" συμπεριφορές (π.χ. νερό-τουαλέτα κτλ).

Όσο για διενέξεις μεταξύ γονέων.... δεν είδα καθόλου. Είναι τέτοια η εμπειρία που δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο. :D

Προσωπικά το θεωρώ ορθότερο από παιδαγωγικής άποψης.... και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα όσα λες και μπράβο στο σχολείο που είναι τόσο οργανωμένο και ανταποκρίνεται σε σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα.

Αυτό είναι κ το μεγάλο πλεονέκτημα των δημόσιων σχολείων ότι δεν εμποδίζεται το έργο των ικανών εκπαιδευτικών από την πελατειακή ιδεολογία του κάθε επιχειρηματία. Ένας τέτοιος εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο με άλλη φιλοσοφία θα αναγκαζόταν να μην εφαρμόσει τις μεθόδους που γνωρίζει πως είναι κατάλληλες για τα παιδιά αυτής της ηλικίας...

Πάρα πολύ θετικό και το ότι όπως είπες δεν φάνηκε να δημιουργούνται προβλήματα οποιασδήποτε μορφής μεταξύ γονέων ή μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Από τα όσα λες καταλαβαίνω ότι έχεις μπει πλήρως στο κλίμα πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει στενή συνεργασία εξ αρχής και αυτό δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς κ νηπιαγωγούς έτσι δεν είναι;

Όταν λες "όσοι παρακούσαμε φάνηκαν οι συνέπειες τι ακριβώς εννοείς;

Πάντως καλά κάνεις κ είσαι ευχαριστημένη και εγώ ειλικρινά χαίρομαι όταν ακούω για τέτοιες περιπτώσεις σχολείων..:-D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Κι εγώ χαίρομαι που τελικά έπεσα σε καλό παιδικό σταθμό. Είχα αρκετό άγχος για αυτά τα θέματα και όταν έκανα μια αναγνωριστική βόλτα στους παιδικούς σταθμούς για να "κόψω κίνηση" με κοίταγαν λες και ήμουν από άλλο πλανήτη! Του στυλ "τι θες κυρά μου, παιδικός είμαστε, τι ψάχνεις τώρα!"

Όμως αφού δεν μου παρείχαν την ενημέρωση που ήθελα... προσπαθούσα να χρονοτριβώ και να "κόβω κίνηση" και γενικά ιδεολογία. Μόνο σε αυτόν που πήγαμε τελικά άκουσα 1-2 κουβέντες παραπάνω (όχι και πολλά, μη φανταστείτε).

Όταν λες "όσοι παρακούσαμε φάνηκαν οι συνέπειες τι ακριβώς εννοείς;
Στη φάση αυτή τα μικρά αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο τελικός σκοπός είναι να "φύγουν" οι γονείς από εκεί. Είτε γιατί βλέπουν άλλα παιδιά σε αντίστοιχη φάση, είτε γιατί απλά το νέο περιβάλλον τα κάνει να θέλουν αγκαλιά για ασφάλεια.

Όταν το μικρό λοιπόν γκρινιάζει (ή πιθανών ... ουρλιάζει -ανάλογα τη φάση και το παιδί), το πρώτο που βγαίνει φυσικό από τους γονείς είναι μια αγκαλιά από εκείνους και μάλιστα ολοκληρωτική (δηλαδή να σηκώνουν το παιδί στα χέρια και να αγκαλιάζονται σφιχτά).

-Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μετά δε μπορούσαν να κατεβάσουν με τίποτα τα παιδιά από πάνω τους. Βεντούζες, σα χταπόδια! Και ουσιαστικά γυρίζαμε "βήματα πίσω", σα να μπαίναμε πρώτη φορά στο χώρο. Χαλάγαμε ό,τι είχαμε μέχρι τότε κερδίσει.

-Όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στο "κάλεσμα" των παιδιών τους, σιγά σιγά τα μικρά ηρεμούσαν. Η προτεινόμενη στάση ήταν να αδιαφορούμε. Ούτε επαφή με τα μάτια, ούτε με τα χέρια, τίποτα. Απλοί παρατηρητές.

Έτσι τα μικρά άρχιζαν να μετακινούν την προσοχή τους από τους γονείς στις δασκάλες ή/και τα άλλα παιδιά.

Οι δασκάλες από την άλλη, ανταποκρίνονταν θερμότατα στα παιδιά. Πρότειναν αγκαλιά (τα ρωτούσαν αν θέλουν, αν συμφωνεί η μαμά κτλ...), τους πρόσφεραν παιχνίδια, χαμόγελα, και γενικά αναλάμβαναν δράση.

Βέβαια η ουσιαστική προσαρμογή έρχεται αργότερα που απουσιάζουν εντελώς οι γονείς από το χώρο. Αλλά έχει δημιουργηθεί ήδη μια πρώτη εντύπωση στα παιδιά για το χώρο, την εμπιστοσύνη των γονιών στις δασκάλες κτλ.

Ο λόγος που είπα ... "όσοι παρακούσαΜΕ..." είναι γιατί για μια στιγμή πίστεψα πως ως γονιός ξέρω το παιδί μου καλύτερα από την άγνωστη αυτή δασκάλα (που μπορεί βέβαια να είναι άξια, αλλά δε γνώρισε ακόμα το παιδί μου). Έτσι έδωσα μια "τελευταία αγκαλιά" κανονικότατη..... και τότε κατάλαβα πως..... τα έκανα χάλια.... Εντάξει, δε μας αποπαίρνουν για τέτοια "λάθη" οι δασκάλες. Ίσως και να τα περιμένουν από πολλούς. Αλλά... όσο κι αν ξέρει ένας γονιός το παιδί του.... οι παιδαγωγοί γνωρίζουν ... τις διαδικασίες πολύ καλύτερα! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 2 εβδομάδες μετά...

Στο μεγάλο μου γιο έμεινα περίπου μία εβδομάδα στο γραφείο της διευθύντριας. Του είπαμε ότι, αν θέλει να πάει με τα παιδάκια, μπορεί να πάει μόνος, γιατί οι μαμάδες απαγορεύονται στην τάξη. Πήγαινε - ερχόταν, τελικά τον χαιρέτησα, έκανε ότι θα κλάψει και έφυγα. Έμαθα ότι κλαψούρισε αλλά μετά του έδειξαν το ρολόι και του είπαν ότι, όταν ο δείχτης πάει στο τάδε σημείο, η μαμά θα έρθει να τον πάρει. Τις πρώτες μέρες κοίταζε το ρολόι συνέχεια. Μετά, όταν βεβαιώθηκε ότι γυρίζω κάθε φορά, το ξέχασε τελείως.

Φέτος θα πάει και ο αδερφός του. Άλλο παιδί αυτό. Πιο ευπροσάρμοστος, λιγότερο σταθερός. Θα δούμε πώς θα πάει.

Διαφημίσεις

Στον πρώτο παιδικό σταθμό που πήγαμε για ένα μήνα δεν με άφησαν και με έτρωγε να φύγουμε από εκεί.

Σε αυτόν που πηγαίνω τώρα μου ζήτησαν να είμαι μαζί με το παιδί κάποιες ώρες για να προσαρμοστεί. Πήγα την πρώτη για καμμια ώρα αλλά επειδή ήδη το παιδί είχε πάει παιδικό σταθμό δεν χρειάστηκε να ξαναπάω. Μπορώ όμως να πηγαίνω όποτε θέλω να την βλέπω συν ότι ανεβαίνω και την παίρνω εγώ από το τμήμα της :)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Καλα κοριτσια μιλατε σοβαρα? 120 ψηφοι σας ειπαν να φυγετε? Εγω δεν θα πηγαινα ΠΟΤΕ σε παιδικο που δεν θα με αφηνε και να μεινω με το παιδι για οσο ηθελε εκεινο αλλα και να πηγαινα ανα πασα στιγμη ηθελα μεσα στην μερα. Επιεικως απαραδεχτοι!!!!!!!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμένα μου είπανε να φύγω κι έφυγα.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα, φαντάζομαι ότι είναι πιο έμπειρες στην προσαρμογή των παιδιών και ξέρουν περισσότερα από εμένα.

Άλλωστε δεν έχουμε πολλές μέρες για προσαρμογή, άδειες και ιδιαίτερη βοήθεια γιοκ.

Κάθισα λιγάκι και τον έβλεπα από μακριά, μια χαρά έπαιζε στην αυλή.

Πήγε μετά από 2 ώρες ο παππούς του και τον πήρε και μου είπε ότι τον χαιρετούσανε τα άλλα παιδάκια.

Αχ, το μωρό μου πάει "κολείο"!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! :D

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Αυριο ειναι η πρωτη μερα μας στον βρεφονηπιακο ( δημοτικος) για τα διδυμακια μου 2,5 Ετων . Μου ειπανε οτι για 1 εβδομαδα θα τα πηγαινω μονο για 1 ωρα καθε μερα για προσαρμογη .Οταν τους ρωτησα εαν την επομενη εβδομαδα δεν εχουν προσαρμοστει τι θα γινει ? μου απαντησαν οτι θα πρεπει να παρω τα παιδια πισω ( στην 1-2-3 ωρες ) και θα μπορουν να τα κρατανε ολη την ημερα γιατι ειναι αντιπαιδαγωγικο να πιεσουν τα παιδια

Και με τις δουλειες μας τι κανουμε

Σας εχουν πει κατι παρομοιο ετσι γινεται ?

Εχω Αγχωθει παρα πολυ

δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν μου είπαν τίποτα! Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα δυσκολευτούν και έτσι δεν τους ρώτησα καν. Πράγματι δεν είχα κανένα πρόβλημα και με τα 2 παιδιά. Ποτέ δεν είχα τη σκέψη "εάν κλάψουν τι θα κάνω?" Δεν κλάψανε καθόλου. Κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα έγινε ένα πισωγύρισμα με το κορίτσι αλλά η λύση ήταν "αγκαλίτσα, πρέπει να κάτσεις, πρέπει να πάω στη δουλειά" και όλα καλά!

ουτε να καθησουμε 5 λεπτα δεν αφηνουν! και οταν παμε και οταν φευγουμε, απ εξω απ την εξωπορτα, "μεσα απαγορευεται" και τελος! Και το παιδι τρεχοντας πηγαινει, δεν ειναι αυτο το θεμα..αλλα να μην εχεις μια εικονα που ειναι τοσες ωρες το παιδι σου??

αρχισαμε την Παρασκευη παιδικο ( δημοτικο ) και μεχρι σημερα πηγαινουμε μονο 1,5 ωρα δηλαδη απο της 8 ως της 9 30 και αυτο λεε ι για προσαρμογη .Αυτη η κατασταση μπορει να παρει και 1και 2- 3 εβδομαδες

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ?

Η πρωτη και οι επομενες ημερες στον παιδικο ηταν τελειες για την κορη μου!Για τον γιο μου οχι το ιδιο ,Πιστευετε πως παιζει ρολο το φυλο του παιδιου?

• 6 months later...

ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ 2 ΕΤΩΝ.ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΩ,ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 5 ΩΡΕΣ.ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ!ΤΟΥ ΠΗΡΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΙΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΡΧΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ..

FY4wp2.png

• 2 months later...

με προβληματισατε τωρα...και μενα και στους δυο που πηγα δεν μου ειπανε τιποτα τετοιο. μαλιστα κλεισαμε ραντεβου μεσημερι γιατι δεν επιτρεπεται να μπεις στην ταξη οσο ειναι τα παιδακια. και να θελεις να το παρεις, στο φωναζουν. κακο λετε???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...