Προνήπιο, Παιδικός σταθμός, Διατροφή, Διαπαιδαγώγηση
17 topics in this forum
-
- 1 follower
- 423 replies
- 71.1k views
Στόχος της ψηφοφορίας να αναδείξει κατά πόσο οι γονείς έχουν τάση να χρησιμοποιήσουν την σωματική τιμωρία, στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους
Last reply by Seniorita, -
Διαφημίσεις
-
- 137 replies
- 69.1k views
Η ώρα που περνάει ένας γονιός κατά μέσο όρο με το παιδί του, παίζοντας και απασχολώντας το ευχάριστα.
Last reply by Nikos Papadim, -
- 74 replies
- 54.7k views
Να πάρουμε μία γεύση για το πώς λειτουργούν οι περισσότεροι παιδικοί. Εφόσον θέλετε, μπορείτε και να γράψετε το όνομα του παιδικού. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς για το ότι πρέπει να έχουν απαίτηση, να μπορούν να μείνουν στο χώρο, μέχρι να συνηθίσει το παιδί τους τον χώρο κ να αισθανθεί λιγο μεταλύτερη οικειότητα. Στο εξωτερικό όπως και σε παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με αντίστοιχα προγράμματα όπως αυτά που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, οι γονείς είναι απαραίτητο να παραμείνουν στον χώρο για 5 ημέρες !!!! (κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες φυσικά, όχι μέσα στην τάξη, αλλά στον διάδρομο κτλ.περισσότερα στα αρθρα) Εδώ, επιμένουν να …
Last reply by Sentir...natureza, -
- 91 replies
- 57.7k views
Σας ζήτησαν αγορά αγαθών ή χρηματική υποστήριξη σε δημόσιο παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο? Ποιά είναι η μηνιαία αξία αυτών των αγαθών ή χρηματικής υποστήριξης?
Last reply by nagia.g, -
- 63 replies
- 52.5k views
στόχος ψηφοφορίας να δείξει την συχνότητα σωματικής τιμωρίας που αντιμετώπισαν οι σημερινοί γονείς κατά την παιδική τους ηλικία
Last reply by summer wine, -
- 71 replies
- 57.1k views
Είναι αντιεπαγγελματικό, αντιιδεοντολογικό και ενάντια σε κάθε θεωρία της παιδαγωγικής, να χρησιμοποιείται η τηλεόραση, ταινίες dvd, καθημερινά σαν μέσο ψυχαγωγίας. Δυστυχώς όμως χρησιμοποιείται σε κάποιους παιδικούς σταθμούς. Ρωτήστε στον παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο του παιδιού σας, είτε την διεύθυνση είτε δασκάλες και άλλους γονείς, για το αν υπάρχει καθημερινή χρήση της τηλεόρασης/ταινιών. Ίσως σας βοηθήσουν τα εξής κείμενα (κείμενο που φαίνεται εδώ, και το άρθρο που εμφανίζεται στον σύνδεσμο ) να απαιτήσετε, απο την διεύθυνση του παιδικού τον οποίο επισκέπτεται το παιδί σας, να καταργήσει αυτό το μέσο "ψυχαγωγίας". Το κείμενο που υπογράφει η Ελληνική …
Last reply by gika, -
- 2 followers
- 9 replies
- 4.3k views
Ειμαι μαμα ενος μπομπιρα 26 μηνων και ψαχνουμε βρεφονηπιακο στα βορεια προαστια. Θα βοηθουσε αν ηξερε καποιος να προτίνει καποιον καλο. Και αν εχει κανεις αποψη για τον ΠΟΛΚΑ ΦΡΟΕΛΕΝ στην Κηφισια. Ευχαριστω
Last reply by mamalouk, -
- 127 replies
- 23.7k views
Όλοι έχουμε σίγουρα δει παιδάκια που πρωτοξεκινάνε τον παιδικό σταθμό, τουλάχιστον εγώ αυτή την εικόνα βλέπω στη πόλη μου. Τις πρώτες εβδομάδες κλαίνε συνέχεια, απαρηγόρητα, σταματώντας μόνο όταν εξαντλούνται, αφού κανείς δεν τα δίνει σημασία. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα ορφανοτροφεία. Λοιπόν εγώ δεν ήθελα με κανένα τρόπο κάτι τέτοιο για τη κόρη μου. 33 μηνών, ξεκινήσαμε πριν 10 μέρες. Ο διευθυντής (ιδιωτικός σταθμός) με πίεζε από την αρχή να μην είμαι εκεί, να μη με βλέπει το παιδί. Αυτό όμως έκανε το παιδί να έχει εφιάλτες το βράδυ, και της δημιούργησε άγχος αποχωρισμού, άρχισε να μη θέλει να την αφήνω καθόλου μόνη της, κι έκλαιγε με το παραμικρό. Έτσι κάθησα μ…
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 61 replies
- 48.3k views
Τι είδους DVD βλέπουν; Παραμυθάκια, τραγουδάκια κτλ.. Ζητούν μόνα τους να δουν ή τα βάζετε εσείς να παρακολουθήσουν; Ξεκολλάνε μετά εύκολα από την τηλεόραση για να κάνουν κάτι άλλο;
Last reply by karakit_maria, -
- 0 replies
- 911 views
γεια σας θα ηθελα να μου πειτε εναν καλο βρεφονηπιακο σταθμο για παιδακια απο 6 μηνων στην καλλιθεα ή στον Ταυρο.
Last reply by iwannaki, -
- 0 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα σας θα ήθελα αν υπάρχουν γονείς που πηγαίνουν τα παιδάκια τους στον 5ο βρεφονηπιακο σταθμό Πειραιά, να μου πουν τις εντυπώσεις τους. Ευχαριστώ πολύ.
Last reply by Mary sou, -
Αναφέρετε αν θέλετε τους λόγους για τους οποίους το στείλατε, αν ήταν δημόσιος ή ιδιωτικός παιδικός σταθμός τις, εντυπώσεις σας, αν είσαστε ευχαριστημένες ή αν μετανιώσατε για την επιλογή σας... Και φυσικά τι σκοπεύετε να κάνετε όσες δεν έχετε αποφασίσει κάτι... Αν θέλετε στο τέλος να κάναμε μία λίστα των θετικών και των αρνητικών του παιδικού σταθμού. Εγώ είμαι στη σκέψη... για το τι θα γίνει στο μέλλον...
Last reply by Adios amigos, -
Η ενός έτους μικρή μου γνωρίζει τώρα το ξένο γάλα και δεν το θέλει καθόλου. Το μητρικό είναι πολύ πιο γλυκό και σε σύκριση με αυτό όλα τα άλλα χάνουν. Οι κρέμες που τρώμε έχουν έτσι κι αλλιώς γλυκαντικές ουσίες. Θα είναι πολύ καταστροφικό να βάλω ζάχαρη στο γάλα της;
Last reply by Fotini22, -
Τι προτιμήσατε? Ποιοι λόγοι επηρέασαν την επιλογή σας? (αναφέρομαι βέβαια στην ηλικία από 6 μηνών και πάνω έως, ας πούμε, 15 μηνών)
Last reply by elen98, -
- 21 replies
- 35.7k views
Πολύ συχνά μας μεταφέρουν οι γονείς τα εξής: ότι τους ζητείται, ακόμα και σε κάποιο πρόγραμμα σύντομο δηλαδή 9-12 όταν το παιδί τους λερωθεί ή λερώσει την πάνα του και χρειάζεται άλλαγμα ρούχων/πάνας να πάνε οι ίδιοι να αλλάξουν το παιδί τους, με την αιτία ότι οι παιδαγωγοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Σας ζητήθηκε και εσάς κάτι τέτοιο ; Απο πλευράς ΕΕΕΓ ισχύουν τα εξής: Απο παιδαγωγικής πλευράς: Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αποδιοργανώνει εντελώς την προσαρμογή ενός παιδιού ειδικά όταν είναι μικρό. Το να δεί τον γονέα του για λίγο μόνο, σημαίνει ότι πρέπει να τον / την αποχωριστεί για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στην…
Last reply by nikol*, -
- 74 replies
- 25.9k views
Καλησπερα μανουλες και μπαμπαδες....αποφασισα να μιλησω και να μοιραστω το προβλημα μου μηπως ετσι βοηθησω καποιο παιδι να μην ταλαιπωρηθει οπως το δικομου παιδι.....παιδι 4.5 χρονων το οποιο υπεστει συναισθηματικη και ψυχολογικη βια απο παιδαγωγους σε ιδιωτικο σταθμο του πειραια.....το παιδαγωγικο συστημα του συγκεκριμενου σταθμου ηταν να "τιμωρει" το 4 χρονων παιδι μου βαζοντας το τιμωρια στην τουαλετα,να το προσβαλλει μπροστα στα αλλα παιδια και αλλα πολλα......ειναι μεγαλη η ιστορια μου,απλως θελω να φωναξω ΓΟΝΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.....ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ.....ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ....ΤΟ BULLING ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΑ…
Last reply by Niki81, -
- 0 replies
- 24.5k views
Καλησπέρα, Κάνω μια εργασία για το μεταπτυχιακό μου σχετικά με τα ιδιωτικά νήπια και δημοτίκα. Θα ήθελα την βοήθειά σας. Ποιοί είναι οι παράγοντες που επηρρεάζουν την επιλογή σας, αφου έχετε αποφασίσει για ιδιωτικό σχολείο? Απο ποιούς παράγοντες εξαρτάται αν θα παραμείνετε στο σχολείο μετά το νήπιο? Περιμένω την πολύτιμη βοήθεια σας!! Ευχαριστώ πολύ!
Last reply by elena_ergasia,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,981 views
-
- 2 replies
- 9,369 views
-
- 0 replies
- 7,701 views