Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ως ανθρωπος παιδοχειρουργος στο παιδων ειναι ο νικας...

ναι, είναι πολύ καλός γιατρός, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θέλει παιδοχειρούργο, αλλά παιδονευροχειρούργο!!!

αυτό που σκεφτόμουν πριν είναι, το σύνολο των 3 χειρουργείων και το πάχος της τομής!!! όπου έχει γίνει τομή δε φυτρώνουν μαλλιά και φαίνεται αισθητά :cry: :cry: ...

άρα μήπως πρέπει να επέμβει και πλαστικός χειρουργός, δε ξέρω αλλά λογικά θα έχει το Αγ.Σοφία

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Σιγουρα εχει,οταν καναμε εμεις χειρουργειο το προηγουμενο μωρο ηταν ωρες μεσα στο χειρουργειο με τον νικα και ειδα οτι ειχε χειρουργηθει στο κεφαλι,εστω μπορει να σου προτεινει εκεινος αλλον.

εχω ανατριχιασει κοπελα μου γιατι για σκαφοκεφαλια-δολιχοκεφαλια χειρουργηθηκε ο γιος μου 9 μηνων,αλλα ενω ειμαστε απο θεσσαλονικη κατεβηκαμε αθηνα και πηγαμε στο αγια σοφια και μας χειρουργησε ο κυριος σφακιανος...

για καποιο λογο δεν μπορουσα να εχω εμπιστοσυνη στους εδω γιατρους μας γιατι κανεις δεν μου ελεγε κατι σαφες....

παρε κοπελα μου το παιδακι σου και παντε στη νευροχειρουργικη του αγια σοφια στην αθηνα...με εκαβ οπως ειπε η underage γιατι αυτοι κατι εχουν κανει....ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ!!!

αν θελεις σου στελνω το τηλεφωνο του γιατρου μας να του μιλησεις και τηλεφωνικως...

και αν θελεις σε παρακαλω στειλε μου με πμ τα ονοματα των γιατρων που σας ανελαβαν εδω..και παιδιατροι και χειρουργοι..με ενδιαφερει πολυ να μαθω....

ευχομαι ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ να πανε ολα καλα!!

Αυτό που σου προτείνω εγώ είναι να τους απαιτήσεις να σε κατεβάσουν με ΕΚΑΒ στο παίδων Αγ.Σοφία.

Συμφωνώ. Εύχομαι γρήγορα περαστικά.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

• 2 months later...

το μονο σιγουρο που δεν χρειαζεται ειναι πλαστικο αλλα ενα πολυ καλο γιατρο εγω θα σου πω για τον σφακιανο στο αγια σοφια ειναι παρα πολυ καλοσ γιατροσ και μαλιστα εμεισ εχτεσ ω=βγηκαμε απο το νοσοκομειο ο οποιος μου ειπε οτι εφταιξε το κεφαλακι τησ μικρησ απο την ςρα που την χειρουργισε κατα 80% και πανω απο ολα μην ακοσ τι θα σου πουνε στα ιδιωτικα δεν θελει πλαστικο ειναι το μονο σιγουρα επειδει το εψαξα και εγω σφακιανοσ στο αγια σοφια

• 2 χρόνια μετά...
απο τη στιγμη που γεννησα το γιο μου ενιωθα οτι υπηρχε θεμα με το κεφαλακι του...

δες εδω http://www.craniofacial.org/images/Scapho.lat.jpg

http://www.craniofacial.org/images/Scapho.top.jpg

ηταν καπως ετσι....φυσικα πιο στενο..αλλα καθως μεγαλωνε γινοταν σαν αυτο το κεφαλακι του μικρουλη της φωτογραφιας...

η παιδιατρος μας τοτε μουλεγε να μην ανησυχω..δεν ειναι τιποτα γιατι μεγαλωνε η περιμετρος μας και μαλιστα αρκετα γρηγορα...

δευτερη υποψια ηταν οτι η προσθια πηγη εκλεινε γρηγορα κι αυτη....

κι οταν στον 8ο μηνα πηγαμε για εμβολιο κι αυτη δεν μπορουσε να την ψηλαφισει-ΕΝΩ ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΟΙΧΤΗ....ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗ....-τοτε μας ειπε οτι ΙΣΩΣ συμβαινει κατι με τις ραφες του κεφαλιου....μας εστειλε σε παιδονευρολογο αρχικα και μας ειπε οτι αυτος θα μας κατευθυνει.....

φυσικα αυτος το παιδι μου νευρολογικα το βρηκε τελειο....

τριτη υποψια ηταν οτι το μετωπακι του ειχε αρχισει να βγαινει ανορθοδοξα προς τα εξω....

η συνεχεια στα ποστ μου.....

νομιζω οτι εστω και μια υποψια να εχουμε για το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αφορα την υγεια του παιδιου μας πρεπει να το ψαχνουμε πολυ.....κι ας μας λενε οτι το "ψειριζουμε" πολυ......[/QUOT

Kai emeis ta eidisen sas eipan gia esthitikous logous ti kanate

• 4 months later...
  • 3 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Διαφημίσεις

Γεια σε ,ευχομαι καλη αναρρωση σε οσους εχουν προχωρησει στην επεμβαση και καλο κουραγιο σε οσους προκειται να την κανουν! Εμεις εχουμε εναν μπεμπακο 5 μηνων και διαγνωστηκε με τριγωνοκεφαλια και πλαγιοκεφαλια. Φυσικα ειμαστε πολυ αγχωμενοι κι ας λενε οτι ειναι επεμβαση ρουτινας, ξερετε κι εσεις οτι αφορα τα παιδια μας δεν ειναι ασημαντο. Γι αυτο θα θελαμε να σας κανουμε καποιες ερωτησεις κι αν μπορουσατε να μας απαντησετε θα εκτιμουσαμε πολυ!

1ον μετα το κεφαλακι του επανερχεται 100%;

2ον ποσο καιρο θα ποναει;

3ον ποσο καιρο θα εχει τις γαζες στο κεφαλακι του;

Αν εχετε να μας δωσετε καμια συμβουλη ή οδηγια πολυ ευχαριστως θα την ακουγαμε.

Σας ευχαριστω πολυ

Γεια σε ,ευχομαι καλη αναρρωση σε οσους εχουν προχωρησει στην επεμβαση και καλο κουραγιο σε οσους προκειται να την κανουν! Εμεις εχουμε εναν μπεμπακο 5 μηνων και διαγνωστηκε με τριγωνοκεφαλια και πλαγιοκεφαλια. Φυσικα ειμαστε πολυ αγχωμενοι κι ας λενε οτι ειναι επεμβαση ρουτινας, ξερετε κι εσεις οτι αφορα τα παιδια μας δεν ειναι ασημαντο. Γι αυτο θα θελαμε να σας κανουμε καποιες ερωτησεις κι αν μπορουσατε να μας απαντησετε θα εκτιμουσαμε πολυ!

1ον μετα το κεφαλακι του επανερχεται 100%;

2ον ποσο καιρο θα ποναει;

3ον ποσο καιρο θα εχει τις γαζες στο κεφαλακι του;

Αν εχετε να μας δωσετε καμια συμβουλη ή οδηγια πολυ ευχαριστως θα την ακουγαμε.

Σας ευχαριστω πολυ

Καταρχάς σας εύχομαι κουράγιο και δύναμη γιατί θα τα χρειαστείτε.Απο φωτογραφίες έχω δει ότι γίνεται<<φυσιολογικό>> μέσα σε έναν χρόνο.Εμεις κλεισαμε μόλις έναν μήνα και έχει εμφανής διαφορά.Δινουν δυνατά παυσίπονα στα μωρακια και περισσότερο είναι σε λήθαργο παρά καταλαβαίνεις ότι πονανε.Τις γαζες τις έχει 15 μέρες και μετά το κάνεις κανονικά μπάνιο.Τα ράμματα πέφτουν μόνα τους.Με το καλό.

Σ ευχαριστω πολυ boo για την αμεση απαντηση σου. Συγνωμη που θα σε βομβαρδισω τωρα με ερωτησεις αλλα εισαι η πιο προσφατη περιπτωση που ξερω. Στο Αγια Σοφια πηγατε; Ποσες μερες καθησατε και τι πηρες μαζι σου για το μωρο και σενα;

Σ ευχαριστω πολυ boo για την αμεση απαντηση σου. Συγνωμη που θα σε βομβαρδισω τωρα με ερωτησεις αλλα εισαι η πιο προσφατη περιπτωση που ξερω. Στο Αγια Σοφια πηγατε; Ποσες μερες καθησατε και τι πηρες μαζι σου για το μωρο και σενα;

Ρώτα ότι θέλεις και εγώ από εδώ ενημερώθηκα. Στο Αγία Σοφία πήγαμε και κατσαμε 9 μέρες.Μετα από 3 μέρες ξαναπηγαμε για αλλαγή της γαζας.Για το μωρό να παρεις ρουχαλακια φαρδιά στο λαιμό ή καλύτερα που να ανοίγουν από μπροστά.Με τις γαζες τις πρώτες μέρες δεν χωρανε από το κεφαλακι τα στενά.Για σένα να παρεις ότι θα έπαιρνες αν πήγαινε εκδρομή.Α πάρε και ένα θερμόμετρο.

Ρώτα ότι θέλεις και εγώ από εδώ ενημερώθηκα. Στο Αγία Σοφία πήγαμε και κατσαμε 9 μέρες.Μετα από 3 μέρες ξαναπηγαμε για αλλαγή της γαζας.Για το μωρό να παρεις ρουχαλακια φαρδιά στο λαιμό ή καλύτερα που να ανοίγουν από μπροστά.Με τις γαζες τις πρώτες μέρες δεν χωρανε από το κεφαλακι τα στενά.Για σένα να παρεις ότι θα έπαιρνες αν πήγαινε εκδρομή.Α πάρε και ένα θερμόμετρο.

Μονο ρουχα για τον μικρό; Σεντονι, σκεπασματα, πετσετες;

Διαφημίσεις

Μονο ρουχα για τον μικρό; Σεντονι, σκεπασματα, πετσετες;

Κοίτα εγώ πήρα μαζί μου άλλες μαμαδες είχαν του νοσοκομείου.Δεν μας τα άλλαξαν 9 μέρες.Εγω επειδή είμαι λίγο ιδιότροπη πήρα και σεντονακια και σελτεδακια και πανακια και σαλιαρες και πετσετες.Α και πιπιλες,πανες,μωρομαντηλα,κρεμουλα.

Κοίτα εγώ πήρα μαζί μου άλλες μαμαδες είχαν του νοσοκομείου.Δεν μας τα άλλαξαν 9 μέρες.Εγω επειδή είμαι λίγο ιδιότροπη πήρα και σεντονακια και σελτεδακια και πανακια και σαλιαρες και πετσετες.Α και πιπιλες,πανες,μωρομαντηλα,κρεμουλα.

Σ ευχαριστω πολυ που απαντησες στα ερωτηματα μας. Αυριο μπαινουμε μεσα και λογικα την Τεταρτη θα κανουμε την επεμβαση.

Όλα να πάνε καλά.Φιλικη συμβουλή δες στο youtube πως θα αλλάξει το μωρό μέσα στις πρώτες τρεις μέρες για να είσαστε προετοιμασμένοι.Θα μελανιασει το κεφαλακι,θα πρηστεί και θα κλείσουν τα ματάκια του.Μπορεινα ανεβάσει και πυρετό.Μη σε ανησυχησουν έτσι πρέπει να γίνει την τέταρτη μέρα θα είναι πολύ καλύτερα.Η Παναγια να είναι μαζί σας

• 10 months later...

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω μήπως κάποιος μπορεί να μας πει την εξέλιξη των παιδιών που έκαναν την επέμβαση.Γνωριζει κανείς τι άλλο εμφάνισαν;Αν παρουσιάστηκαν νευρολογικά προβλήματα;

• 4 months later...
On Saturday, March 16, 2013 at 0:11 ΜΜ, Martha.c είπε:

Η κόρη μου διαγνώστηκε σε ηλικία 1 μίση μηνών με κρανιοσυνοστεωση –σκαφοκεφαλια. Μόλις είχε κλείσει τον 9 μηνά κάναμε εισαγωγή στο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη , στις 21 Ιανουαρίου μετά από μια εβδομάδα έγινε το χειρουργείο ,πήγαν όλα καλά.

Στην εβδομάδα που περνούσε το παΐδι έβγαζε συνεχεία υγρά από την τομή στο κεφάλι, μας έλεγαν δεν είναι τίποτα αντηχητικοί , μετά μια εβδομάδα από το χειρουργείο πήραμε εξιτήριο και γυρίσαμε σπίτι . την τρίτη μέρα το παΐδι εξακολουθούσε να βγάζει υγρά περνώ τηλέφωνο τον γιατρό και τον ενημερώνω μας ζητεί να πάμε στο νοσοκομείο την επομένη μέρα να την δει ,πηγαίνουμε και την κάνουν ράμμα στο κεφαλάκι γιατί είχε μια μικρή τρύπα μας δίνουμε αντιβίωση και ξανά φεύγουμε , μετά από δυο μέρες βλέπω πάλι να τρέχει υγρό και αυτή τη φορά σχεδόν από όλοι την τομή, μάλιστα είχε άνοιξη σε κάποιο σημείο περνώ πανικόβλητη τον γιατρό και μας ζητεί να την ξανά δει να σημειώσω ότι μένουμε εκτός Θεσσαλονίκης. Πηγαίνουμε και την ξανά κάνουν ράμματα αυτή την φορά έγινε εισαγωγή μετά από 1 μέρα ξανά τα ιδία , ερχετε ο γιατρός και μας λέει ότι ο οργανισμός της δεν δεχτηκέ τα απορροφησημα ράμματα όποτε δεν μπορεί να κλειση η τομή ,αποτέλεσμα ξανά χειρουργείο για να βάλουν κανονικά ράμματα. Γίνετε το χειρουργείο και μετά από 4 μέρες ξανά τρέχει υγρό πανικός απογοήτευση απελπισία τα συναισθήματα μου , ανεβάζει και πυρετό μου κόβονται εντελώς τα πόδια. Ευτυχώς ο πυρετός ήταν από ίωση μετά από πολλές εξετάσεις που έκαναν στο παΐδι και αποκλείστηκαν λοιμώξεις και μολύνσεις.

Η εβδομάδα που ακόλουθη είναι ένας Γολγοθάς άνοιγε ξανά και έτρεχε υγρό ράμματα ξανά και ξανά ένας φαύλος κύκλος ,άρχισα να ουρλιάζω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό , από την μια μου έλεγαν ότι είναι θέμα δέρματος ότι δεν έχει καλή επουλωτική ικανότητα και να σημειώσω ότι όλοι το πρόβλημα εντοπιζόταν μόνο σε ένα κομμάτι της τομής το υπόλοιπο ήταν καλό επουλωνόταν κανονικά. Με αυτά και αυτά ξανά μπαίνουμε χειρουργείο , ο λόγος μεγάλη πιθανότητα το υγρό που έβγαινε να έβγαινε μέσα από τον μήνιγγα όποτε κάνουμε τρίτο χειρουργείο και ότι τομές είχαν κάνει μέσα στο κεφαλάκι του παιδιού τα επένδυσαν με 3 στρώματα φιλμ . τώρα δεν υπάρχει περιπτωση να ξανά τρέξει και όμως πέρασαν 18 μέρες σχεδόν όπου ξανά έτρεξε υγρό στις 10 μέρες είχε πρηστεί από εκείνη την πλευρά αλλά μας έλεγαν ότι είναι λογικό και μετά από 8 μέρες έβγαλε το υγρό. Πάλι εισαγωγή .

Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ πήγα και σε όλους γιατρούς αλλά κάνεις δεν μας αναλαμβάνει δεν ξέρω τι να κάνω που να μιλήσω βλέπω το παΐδι μου να υποφέρει και εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω . ο γιατρός που είχα πάει ο ένας στάθηκε μόνο να μου πει ποσό άσχετος είναι ο γιατρός μου αλλά δεν μας αναλαμβάνει το ίδιο και ο άλλος ο γιατρός επίσης μου είπε ότι δεν μπορεί να μας αναλάβει. Δηλ μια λάθος επιλογή γιατρού που έκανα και θα το μετανοιών για όλοι μου την ζωή . Μήπως χρειάζεται πλαστικός χειρούργος? Δεν ξέρω ειλικρινά από πού να στηριχτώ .

Γεια σας εχω τρομοκρατηθει με ολα αυτα που περασατε. Κ εγω θεσσαλονικη ειμαι κ προχτες μας ειπαν οτι εχουμε πλαγιοκεφαλια. Κεραμιδα ηταν. Σας παρακαλω πειτε μου ονοματα που τελικα σας βοηθησαν. Εχουμε πελαγωσει δεν ξερουμε κανεναν. Ευχομαι μετα απο τοσο χρονια ολα να ειναι καλα.

10 ώρες πρίν, ΣοφιαΘεοφ είπε:

Γεια σας εχω τρομοκρατηθει με ολα αυτα που περασατε. Κ εγω θεσσαλονικη ειμαι κ προχτες μας ειπαν οτι εχουμε πλαγιοκεφαλια. Κεραμιδα ηταν. Σας παρακαλω πειτε μου ονοματα που τελικα σας βοηθησαν. Εχουμε πελαγωσει δεν ξερουμε κανεναν. Ευχομαι μετα απο τοσο χρονια ολα να ειναι καλα.

Η πλαγιοκεφαλια δεν είναι το ίδιο με την κρανιοσυνοστεωση, είναι μη παθολογική.

Σε ποιο σημείο είναι; Τί σας έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί;

10 ώρες πρίν, ΣοφιαΘεοφ είπε:

Να παρεις το παιδι σου και να κατεβεις Αθηνα,  εκτος κι αν εισαι σιγουρη πως ο γιατρος που θα σας αναλαβει ειναι "εξπερ".. Αν εχεις ιδιωτική ασφαλιση εχω να σου προτείνω π/δ ν/χ κορυφη των Βαλκανίων,  αλλα ειναι σε ιδιωτικο... Αλλιως στο Παιδων Αγ. Σοφία κατευθειαν!! Είναι μια πολυ συνηθης επέμβαση, αρκεί να γίνει από εμπειρα χερια! 

Καλη επιτυχια εύχομαι! Και περαστικά στο παιδακι σου! 

On Saturday, January 27, 2018 at 10:03 ΠΜ, Deena είπε:

Η πλαγιοκεφαλια δεν είναι το ίδιο με την κρανιοσυνοστεωση, είναι μη παθολογική.

Σε ποιο σημείο είναι; Τί σας έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί;

Μας εκαναν ακτινογραφια κ γραφει κρανιοσυστεωση πλαγιοκεφαλια. Η κα. Βαργιαμη μας εξετασε. Ακομη τπτ μςς εδωσε να κανουμε κ μαγνητικη κ μετα μας ειπε ν παμε σε νευροχειρουργο.

On Saturday, January 27, 2018 at 10:25 ΠΜ, anemoni1989 είπε:

Να παρεις το παιδι σου και να κατεβεις Αθηνα,  εκτος κι αν εισαι σιγουρη πως ο γιατρος που θα σας αναλαβει ειναι "εξπερ".. Αν εχεις ιδιωτική ασφαλιση εχω να σου προτείνω π/δ ν/χ κορυφη των Βαλκανίων,  αλλα ειναι σε ιδιωτικο... Αλλιως στο Παιδων Αγ. Σοφία κατευθειαν!! Είναι μια πολυ συνηθης επέμβαση, αρκεί να γίνει από εμπειρα χερια! 

Καλη επιτυχια εύχομαι! Και περαστικά στο παιδακι σου! 

Στην Θεσσαλονικη δεν εχω ακουσει καθολου ονοματα. Εχω διαβασει αναρτησεις κ το μεγαλυτερο ποσοστο μιλαει για Σφακιανο κ Προδρομου. 

πρίν από 49 λεπτά , ΣοφιαΘεοφ είπε:

Μας εκαναν ακτινογραφια κ γραφει κρανιοσυστεωση πλαγιοκεφαλια. Η κα. Βαργιαμη μας εξετασε. Ακομη τπτ μςς εδωσε να κανουμε κ μαγνητικη κ μετα μας ειπε ν παμε σε νευροχειρουργο.

Η συμβουλή μου πριν πάτε σε νευροχειρουργό είναι να κάνετε τον κόπο και να έρθετε με το παιδί και όλες τις εξετασεις του στην Αθηνα και να επισκεφτείτε τον παιδονευρολόγο κο Γιουρουκο Σωτηρη.

Σε ποιο σημείο του κεφαλιού εντοπίζεται το πρόβλημα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...