Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μετά από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαγνωστεί με πλαγιοκεφαλία. Πρόκειται για διαταραχή που σπανιότατα χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση, σε αντίθεση με την κρανιοσυνοστέωση. Στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας πραγματοποιούνται πολλές τέτοιες διορθωτικές επεμβάσεις, που δεν δικαιολογούνται σύμφωνα με τη σχετική διεθνή βιβλιογραφία. Πριν υποβάλλει λοιπόν κάποιος το παιδί σε ένα ίσως άσκοπο χειρουργείο στο κεφάλι, σωστό θα είναι να ενημερωθεί σωστά. Η γνώμη μου είναι να επισκεφτεί κανείς τον παιδονευρολόγο ή παιδονευροχειρούργο του νοσοκομείου Αττικόν που έχουν σημαντική εμπειρία πάνω στο θέμα και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά συντηρητικά και όποτε βέβαια χρειάζεται, με χειρουργείο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από ότι είχα διαβάσει και μας είχε πει η παιδονευρολόγος που πήγαμε, υπάρχουν δυο πλαγιοκεφαλίες, η πλαγιοκεφαλία θέσης και η κρανιοσυνοστέωση - πλαγιοκεφαλία.

Η πλαγιοκεφαλία θέσης είναι η μη χειρουργηθήσα, ίσως χρειάζονται φυσικοθεραπείες (πως ακριβώς δεν γνωρίζω) και το κεφάλι "φτιάχνει" μέχρι 7 μηνών.

Σε αντίθεση με την κρανιοσυνοστέωση - πλαγιοκεφαλία που το κεφάλι δεν διορθώνεται.

Την πλαγιοκεφαλία την χειρουργούν περίπου στον 6ο με 7ο μήνα, σε αντίθεση με άλλες όπως πχ την δολικοκεφαλία που γίνεται και στον 2ο μήνα!!!!!!!!

Φυσικά και πρέπει να παίρνεις δεύτερη και τρίτη γνώμη, πριν αποφασίσεις να κάνεις οτιδήποτε, άλλωστε για αυτό το λόγο γίνεται και η αξονική πριν γίνει το χειρουργείο.

Εμείς πχ. την αξονική (την έβγαλα φωτοτυπία) όταν την είδα φρικάρισα γιατί φαίνεται ένα σφηνοειδές κόκκαλο που μεγαλώνε προς τα μέσα πιέζοντας τον εγκέφαλο.

Πριν υποβάλλει λοιπόν κάποιος το παιδί σε ένα ίσως άσκοπο χειρουργείο στο κεφάλι..............

.......και επώδυνο, ψυχοφθόρο και γενικώς φριχτό!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Παρακολουθω αρκετο καιρο το θεμα μια και περασαμε μια παροιμοια κατασταση με τον μεγαλο.

Στο Βελγιο τα μωρακια κοιμονται ανασκελα. Ο μεγαλος μου γιος ηταν πολυ του υπνου οποτε το κεφαλι του πισω αρχισε να γινεται "πλακουτσο" επειδη ημουν γραμμενη και σε ενα αμερικανικο site ειδα οτι αυτο λεγεται πλαγιοκεφαλια. Οταν το παιδι ηταν 4-5 μηνων το ανεφερα στην παιδιατρο μας η οποια επεμενε οτι δεν ειναι τιποτα. Να σημειωσω οτι ο Ελληνας παιδιατρος που τον ειχε δει 4 μηνων μου ειχε πει οτι το παιδι εχει "πλατυ κεφαλι, ηπειρωτικο".

Συνεχισα να το ψαχνω και πηγα σε 2 πανεπιστημιακα νοσοκομια. Οι απαντησεις που πειρα ειναι οτι ειναι λογω θεσεις, θα στρωσει οταν αρχισει να καθετε και το δευτερο θα εχει πιο στρογγυλο κεφαλι γιατι δεν θα το εχω συνεχια ανασκελα (αληθια! ο μικρος εχει στρογγυλο κεφαλι). Επεμεινα πολυ και με παρεπεμψαν στο ειδικο τμημα για τις φυσιοθεραπιες. Η γιατρος του εκανε ακτινογραφια (ειχε ηδη γινει 6 μηνων) και εφοσων οι πηγες ηταν ανοικτες μας παρεπεμψε για ορθωση.

Αυτο που καναμε ηταν να φορεσουμε ενα κρανος. Σαν αυτο περιπου http://www.cranialtech.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=75&Itemid=18

Ουσιαστικα ειναι ενα καλουπι που δινει σχημα στο κεφαλακι. Το παιδι το πειρε αρκετα καλα. Ουσιαστικα το φοραγε 23 ωρες την ημερα. Το βγαζαμε μονο για το μπανιο. Αν και εδω στο Βελγιο χρησιμοποιηται αυτη η θεραπια με ρωταγαν πολυ συχνα στο δρομο τι εχει το μωρο. Δεν του το εβαζα οταν πηγαινα στην εκκλησια και οταν ηρθαμε στην Ελλαδα το φοραγε μονο μεσα στο σπιτι και οταν δεν ειχαμε επισκεψεις. Το βασικο βεβαια ηταν νατο φοραει στον υπνο..

Λοιπον στην αρχη πειραν ενα καλουπι απο γυψο απο το κεφαλακι του και μετα απο 3 εβδομαδες ηρθε το κρανος μας. Πηγαιναμε καθε 3 εβδομαδες για διορθωση. Καθως το κεφαλακι μεφαλωνε αφαιρουσε απο το εσωτερικο περιβλημα. Εμεις καναμε θεραπια για 5 μηνες γιατι ο μικρος ειχε μεγαλο κεφαλι απο την αρχη επισεις μεγαλωσε πολυ γρηγορα οποτε μετα δεν ειχε νοημα. Σιγουρα το πισω μερος του κεφαλιου του ειναι πιο στρογγυλο. Αν θα γινοταν μονο του δεν ξερω. Ειχα ομως διαβασει οτι οσο πιο νωρι τοσο πιο καλα τα αποτελεσματα...

Α! αυτο του ειδους το κρανος το βαζουν και μετα απο την εγχειρηση για κρανιοσυστεωση γιατι προστατευει αφανατστα το κεφαλακι..

Διαφημίσεις

mmdad αυτό το κράνος δεν νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!

η κρανιοσυστενωση κοριτσια δε φαινεται στη β επιπεδου??

όχι δεν φαίνεται σε κανέναν υπέρηχο, μόνο με μαγνητική εμβρύου.

Επίσης νομίζω ότι μου είχε πει η γενετήστρια ότι δεν φαίνεται ούτε στην αμνιοπαρακέντηση. Την είχα ρωτήσει αλλά δεν θυμάμαι τι μου απάντησε!!!!!!!!

mmdad αυτό το κράνος δεν νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπαρχει γιατι το ειχα ψαξει.. Ειναι κριμα ομως γιατι βοηθαει πολυ και στην περπτωση που χρειαζεται εγχειρηση και στην περιπτωση που δεν χρειαζεται. Και στο Βελγιο απο στην Αμερικη το παραγγελνουν απλα υπαρχει εξιδικευμενος τεχνικος γιατι οπως ειπα χρειαζεται τακτικη παρακολουθηση..

Κορίτσια καλησπέρα! Εχω ενα αγοράκι 6 μιση μηνών με πλαγιοκεφαλία θέσεως στο κεφαλακι του πίσω δεξιά. Ο παιδίατρος μου είπε ότι θα φτίαξει μόνο του και δεν έχει δώσει ιδιαιτερη σημασία. Εγω όμως θέλω να το ψάξω.Να απευθυνθώ σε παιδονευροχειρούργο; εχετε να μου προτείνεται κάποιον καλό;

.........Να απευθυνθώ σε παιδονευροχειρούργο; εχετε να μου προτείνεται κάποιον καλό;

Θα πάρεις τηλ. στο 1535 και θα κλείσεις πρωινό ραντεβού στο Αγ.Σοφία, συνήθως ο χρόνος αναμονής είναι 2-3 εβδομάδες. Θα πας στον τρίτο όροφο στο ν/χ τμήμα και θα δεις τον διευθυντή ή τον αναπληρωτή του.

Επίσης καλό είναι να πάρεις και δεύτερη γνώμη, πολλές μαμάδες από το φόρουμ έχουν απευθυνθεί στους παιδονευρολόγους Γιουρόκο Σωτήρη, Σκουτέλη Ελένη, Σκαρδούτσου Αγγελική, κα Πόνς. Τα τηλ. των περισσοτέρων υπάρχουν στο τόπικ με τους παιδονευρολόγους!!!!! Όλοι είναι εξίσου καλοί θα βρεις ποιος έχει το συντομότερο ραντεβού!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τη βοήθεια προς το παρόν έκλεισα ραντεβού με ορθοπαιδικό και [επεται συνέχεια!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ.....Προσοχή!!!!!!!!!!!!Πήγαινε σε Γιουρούκο και μετά εάν θέλεις κάτι παραπάνω σε Σγουρό που χειρουργει στο Αττικό.

Πρόσεχε πολύ στην Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ.....Προσοχή!!!!!!!!!

είναι σαν να σε πονάει το αυτί σου και να πας στον οδοντίατρο!!!!!!!!!!!!!

• 4 months later...

καλημέρα!δεν ξέρω αν θα μπορέσει κάποιος να μου απαντήσει αλλά επειδή διάβασα τις ιστορίες που είχατε με τα μικρά σας και εγώ είμαι υποψήφια μαμά θα ήθελα να ρωτήσω αν όλα αυτά τα προβλήματα σας τα είχε πει ο γιατρός απο πριν, αν φαινόντουσαν στους υπέρηχους ή αν απλά το είδατε μετά τη γέννα...Είμαι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης και επειδή ο υπέρηχος έδειξε κάτι στα χεράκια του μικρού, μια παιδίατρος μου είπε ότι μπορεί να συνδέεται και με κάποια προβλήματα στον εγκέφαλο, παρόλο που όλες οι εξετάσεις είναι καλές. Πολύ θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να μου απαντήσει..έχω αγχωθεί αρκετά!!

• 1 month later...

Γεια σας! Είμαι καινούρια στην παρέα σας ως μέλος αλλά σας διαβαζα ως επισκέπτης καθόλη την εγκυμοσύνη μου! Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος/α έχει εμπειρία από κρανιοσυνοστέωση στο παιδί του. Όταν το πρωτοάκουσα από τον παιδονευροχειρούργο έπαθα σοκ, αλλά διαβάζοντας ορισμένα θέματα στο ιντερνετ αρχίζω και ηρεμώ. Ξέρει κανείς κάτι για το ζήτημα και πώς το αντιμετώπισε;; Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!:o

• 4 εβδομάδες μετά...

Κάπου στην ηλικία του έτους γίνεται η επέμβαση . Όλες οι επεμβάσεις έχουν ένα ρίσκο αλλά στατιστικά τα παιδιά πάνε καλά. Κινητικά στην αρχή θα έχει μία απόκλιση από την φυσιολογική ηλικία αλλά με φυσικοθεραπευτική παρέμβαση θα πράγματα θα εξελιχθούν καλά για εσάς .Υπομονή και περάσουν γρήγορα οι δυσκολίες

Διαφημίσεις

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 εβδομάδες μετά...
Γεια σας! Είμαι καινούρια στην παρέα σας ως μέλος αλλά σας διαβαζα ως επισκέπτης καθόλη την εγκυμοσύνη μου! Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος/α έχει εμπειρία από κρανιοσυνοστέωση στο παιδί του. Όταν το πρωτοάκουσα από τον παιδονευροχειρούργο έπαθα σοκ, αλλά διαβάζοντας ορισμένα θέματα στο ιντερνετ αρχίζω και ηρεμώ. Ξέρει κανείς κάτι για το ζήτημα και πώς το αντιμετώπισε;; Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!:o

γεια σου χουρχουρακι!!!!!!!εμεις χειρουργηθηκαμε οταν ο μικρος ηταν 5 μηνων στη θεσσαλονικη στο ιπποκρατειο.δεν ειναι κατι τρομερο σαν επεμβαση μαλιστα ο νευροχειρουργος μου τη χαρακτηρισε σαν περιστατικο ρουτινας!!!οτι χρειαστεις ειμαι στη διαθεση σου!!!(κρανιοσυνοστεωση χειρουργειο 2η φορα)

qOUNp2.png.

• 3 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΡΑΦΩΝ Κ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΟ 2 ΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΕΙΦΘΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΗΓΗ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ? Η΄ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ?ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ Κ ΕΜΕΝΑ ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑ Η΄ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!

αν βρισκεσαι στην αθηνα εισαι στην πηγη..πηγαινε μετα απο συζητηση και με την παιδιατρο σου ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο παιδων αγια σοφια...αυτοι ειναι ΟΙ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΙ..

αν εισαι εκτος αθηνων..θα ελεγα να μην παιδευτεις πολυ...να πας αθηνα για να σου πουν αν το μωρακι σου χρειαζεται το οτιδηποτε...δεν ξερω ποια ακριβως μορφη κλεισμενων ραφων μπορει να εχει το παιδακι σου....

σου λεω μονο πως εμεις μετα απο πολλες επισκεψεις σε γιατρους εδω-ειμαστε απο θεσσαλονικη..- και στην αθηνα καταληξαμε στο αγια σοφια...

πες μας αν εχεις νεωτερα...αν θελεις στειλε μου κ πμ..

Mένουμε στην Ξανθη(δυστυχως ολα για μας ειναι μακρια)....μιλησα με την παιδιατρο μας και μου συστησε τον Ζαφειριου στη θεσ/νικη που ειναι παιδονευρολογος..τον εχεις ακουστα?και αν ναι τι γνωμη εχεις γιαυτον?αν ξερεις καποιον αλλο που σε βοηθησε στην περιπτωση σου θα χαιρομουν πολυ να μου τον αναφερεις!!η πηγη του μωρου μας ειναι 3χιλιοστα ανοιχτη(ακομη) και οι μπροστινες ραφες κλειστες..απο οτι μου ειπε αυτος που εκανε τν υπερηχο..ελπιζω να μη χρειαστει επεμβαση το ζουζουνι μου!!και μονο στην ιδεα τρελενομαι : ( ευχαριστω πολυ που μου απαντησες....

Νικη καλησπερα.μενουμε αθηνα εμεις ευτυχως.εμας ειχε κλεισει η μιση πηγη πανω απο αριστερο ματακι.πηγαμε παιδων κ καναμε χειρουργειο οταν ημασταν 5.5 μηνων.ειχε πλαγιοκεφαλια η περδικουλα μας.για Θεσσαλονικη δεν ξερω δυστυχως να σε βοηθησω.ολα καλα θα πανε παντως οτι θες ρωτα.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Mένουμε στην Ξανθη(δυστυχως ολα για μας ειναι μακρια)....μιλησα με την παιδιατρο μας και μου συστησε τον Ζαφειριου στη θεσ/νικη που ειναι παιδονευρολογος..τον εχεις ακουστα?και αν ναι τι γνωμη εχεις γιαυτον?αν ξερεις καποιον αλλο που σε βοηθησε στην περιπτωση σου θα χαιρομουν πολυ να μου τον αναφερεις!!η πηγη του μωρου μας ειναι 3χιλιοστα ανοιχτη(ακομη) και οι μπροστινες ραφες κλειστες..απο οτι μου ειπε αυτος που εκανε τν υπερηχο..ελπιζω να μη χρειαστει επεμβαση το ζουζουνι μου!!και μονο στην ιδεα τρελενομαι : ( ευχαριστω πολυ που μου απαντησες....

ευχομαι οτι ειναι να γινει να ειναι για το καλο του παιδιου...

στον ζαφειριου πηγαμε ναι...

παντως θα ελεγα να κανετε ενα ταξιδακι..

σου εχω στειλει πμ..

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΡΑΦΩΝ Κ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ ΣΤΟ 2 ΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΕΙΦΘΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΗΓΗ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ? Η΄ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ?ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ Κ ΕΜΕΝΑ ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑ Η΄ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!

Καλησπέρα. Μέσα από την προσωπική μου εμπειρία με τον 15 μηνών γιό μου πέρισυ τον Ιούνιο στο θέμα της πλαγιοκεφαλίας θα σου έλεγα ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς τον παιδονευρολόγο Γιουρούκο στη Αθήνα. Εκτός από φοβερός γιατρός είναι πάνω από όλα άνθρωπος που θα σου πει την αλήθεια για την κατάσταση του παιδιού σου και το τι πρέπει να γίνει. Εμείς πήγαμε και σε άλλους γιατρούς όπως και στο παίδων όπου μας έστελναν κατευθείαν χειρουργείο, ο Γιουρούκος ΄μας είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει εξηγώντας μας αναλυτικά πως και τι κ.λ.π. Πολλόι γονείς και στο forum έχουν βοηθηθεί από τον συγκεκριμένο γιατρό. Είστε βέβαια αρκετά μακριά αλλά ίσως πρέπει να κάνετε αυτό το ταξίδι σύντομα

EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΚΑΤΗRINE ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ Π.Μ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ (ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ) ΤΗΛ. , ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Τ.Λ...ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!

εγω θα σου προτεινα να πας πρωτα στο παιδων.στον κυριο Προδρομου ή στον κυριο Σφακιανο.ειναι οι καλυτεροι στην Ελλαδα.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...