Διατροφή μετά το πρώτο έτος
208 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 9 απαντήσεις
- 23,4k εμφανίσεις
Καλημέρα κορίτσια! Αισίως φτάσαμε τους 20 μήνες και πίνουμε με το μπιμπερό το γάλα μας πρωί και βράδυ. Μια και δεν υπάρχουν θηλές για 18+, σκεφτόμουνα ότι μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στυλ, αλλά πώς να πίνουμε το γάλα? Από καλαμάκι ή απευθειας από το ποτήρι μπορεί να πιει, αλλά 200 μλ? χμμμ δύσκολο.... Το εκπαιδευτικό ποτηράκι που πίνουμε νερό, πάλι νομίζω δεν ταιριάζει, είναι κάπως σκληρό το ρύγχος του. Καμιά ιδέα? Εσείς πώς πίνετε / πίνατε το γάλα σε αυτή την ηλικία?
Last reply by Thumber, -
Διαφημίσεις
-
- 7 απαντήσεις
- 15k εμφανίσεις
καλησπέρα σας! είναι η πρώτη φορά που σας γράφω... θέλω τη γνώμη σας... ο γιος μου είναι ενός και εδώ και δύο μήνες δεν έχει πάρος βάρος... δεν έχει χάσει, όμως δεν έχει πάρει κιόλας... η παιδιάτρος τον προηγούμενο μήνα είπε ότι είναι φυσιολογικό λόγω δοντιών, καλοκαιριού και του ότι είναι πολύ δραστήριο παιδάκι... και σήμερα πάλι τίποτα, ενώ ψήλωσε 1,5 cm σε 20 ημέρες!! τρώει κανονικότατα, έχει υγιή όψη, όλα καλά, αλλά έχουμε μείνει στασιμοι στο 9.060 γρ... σήμερα θα του κάνω γενική και καλλιέργεια ούρων για ουρολοίμωξη... να ανησυχώ??????...
Last reply by maximos17, -
Το μωρο μου ειναι 13 μηνων. Μπορω αντι ζαχαρη στο ρυζογαλο να βαλω στεβια; δεν θελω να του δωσω ζαχαρη. Και ο παιδιατρος λεει οχι.. αλλα ξεχασα να τον ρωτησω για στεβια..
Last reply by elenal1, -
- 3 απαντήσεις
- 15,5k εμφανίσεις
Μου είπε μια φίλη για τη βρώμη πως είναι ανασταλτική της ανάπτυξης στα παιδιά. Κάπου λέει το διάβασε. Ξέρετε κάτι; Γιατί εγώ δίνω στο μικρό από 8 μηνών στη φρουτόκρεμα. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ μικροκαμωμένος για την ηλικία του και μ' αυτό που μου είπε ανησύχησα λίγο. Στο νετ πάντως που ψάχνω γράφει παντού ότι είναι πολύ θρεπτική. Εσείς έχετε διαβάσει/ακούσει κάτι αρνητικό για τη βρώμη;
Last reply by xanp, -
- 48 απαντήσεις
- 34,3k εμφανίσεις
Το αγοράκι μου είναι 15 μηνών και σιγά σιγά αρνείται να πιει γάλα (απο μπιμπερο). Νερό πίνει όμως. Έχω αλλάξει 3 γάλατα και στεναχωριέμαι πολύ. Δεν θέλω να κόψει το γάλα. Η παιδίατρος μου λέει ότι τώρα είναι στη φάση που μαθαίνει τις νέες τροφές και το έχει βαρεθεί το γάλα. Πόσο γάλα πρέπει να πίνει ένα παιδάκι 15 μηνών?? Είχατε καμιά από σας τέτοιο πρόβλημα????
Last reply by bebe-q, -
- 7 απαντήσεις
- 17,4k εμφανίσεις
πρώτη φορά σας γράφω αλλά είμαι πραγματικά απελπισμένη! Ο γιος μου είναι 19 μηνών και πριν 2 μήνες περίπου σταμάτησε να τρώει! Τι εννοώ; Τρώει μόνο γάλα πρωί και βράδυ, γιαουρτάκι advance το πρωί και το απόγευμα ίσως φάει κανένα μπισκοτάκι ή ελάχιστο τοστ ή κρέμα....έχω απελπιστεί! Νιώθω άχρηστη και γενικά δεν αντέχω άλλο! Ο γιατρός λέει πως αντιδρά στο οτι δεν του δίνουμε πια αλεσμένα (ούτε αυτά τα έτρωγε γι αυτό τα κόψαμε)! μέχρι πριν καμιά βδομάδα τσιμπολογούσε λίγο περισσότερο. Τώρα η κατάσταση είναι τραγική! Σας παρακαλώ βοηθήστε με! Σημειωτέον δεν έχουμε θέμα με το βαρος (τους τελευταίους 4 μήνες έβαλε 200 γρ και 4 πόντους).... αλλά πόσο θα πάει αυτό;;;;;;;;;;
Last reply by agkalitsa, -
Καλησπέρα, Μας εφεραν απο το χωριο σπιτικο πετιμεζι και η μικρή (22 μηνων) ξετρελλαθηκε! Θέλω πολυ να της δινω μιας και ειναι πλουσιο σε ασβεστιο και σιδηρο αλλα δεν ξερω αν κανει. Ρωταω γιατι ο γιατρος μου ειπε να μη της δωσω μελι εως τα 3 και για καποιο λογο εγω τα εβαλα στο μυαλο μου στην ιδια κατηγορια... Κανω λάθος? Ξέρει καποια μανουλα...?
Last reply by μητσουκο, -
- 6 απαντήσεις
- 15,3k εμφανίσεις
Κοριτσια καλησπέρα! Θελω παρακαλώ να μου προτείνετε ενα ποτηρακι με καλαμακι,να μην στάζει και να αντέχει τα χτυπήματα!! Πήρα πρην μια βδομάδα το avent της Philips και σε το εχω κολλήσει ήδη 3 φορές!δεν λέω ειναι πολυ ωραίο και θερμός αλλα δεν πέρασε τα τεστ που του επέβαλε ο γιος μου! Εχει δυστιχως την κακιά συνήθεια οταν δεν θελει αλλο να το πετάει στο πάτωμα με οοολη του τη δύναμη!! Και δεν θελω να παρω πάλι κάτι παρόμοιο καθώς λεφτά για πέταμα τελος!! Καμια ιδέα;
Last reply by Izaki, -
Ωμοφαγια νηπιου 1 2
από Μπουρμπουρ1- 34 απαντήσεις
- 21,5k εμφανίσεις
Για να απασχολησω τη μικρη (20μηνων) της δινω συχνα και "μαγειρευει". Της δινω ωμο πληγουρι/ κους κους/ τραχανα/ κριθαρακι και τα ανακατευει στα κατσαρολικα της με λιγο νερο, τα ανακατευει με τις κουταλες, τους βαζει "μπαχαρικα", τα χυνει απο το ενα δοχειο στο αλλο και απασχολειται αρκετη ωρα. Το προβλημα ομως ειναι οτι στο τελος τα τρωει κι ολας. -Υπαρχει προβλημα που τα τρωει ωμα;δεν εχω παρατηρησει να την ενοχλει σε κατι και γι αυτο την αφηνω. Η παιδιατρος που ρωτησα με επεπληξε για τον αυξημενο κινδυνο πνιγμου και δεν μου ειπε τιποτα αλλο. -Αν δεν πειραζει τελικα που ειναι ωμα, τουλαχιστον παιρνει τα ωφελη της τροφης, βιταμινες και θερμιδες, ωστε να τα συνυπολογιζω…
Last reply by mariapag2, -
Η παιδίατρος μας είπε ότι από το πρώτο έτος η μικρούλα μου θα πίνει γάλα σε σκόνη (δε θυμάμαι πως λέγονται οι εναλλακτικές που μας έδωσε) ή εβαπορέ νουνού ή neslac. Εσείς τι δίνετε? Τι είναι καλύτερο? Τι είναι βολικότερο? Μήπως η σκόνη για να μεταφέρεται εύκολα το καλοκαίρι?
Last reply by gorgina.th, -
- 1 απάντηση
- 15,9k εμφανίσεις
καλησπερα κοριτσια! η μικρη μου ειναι 2 ετων της δινω κεφιρ το οποιο της αρεσει παρα πολυ και εχω την αισθηση οτι της κανει καλο, αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι πολυ μικρη και πουθενα στη βιβλιογραφια δεν εχει δει να το δινουν σε τοσο μικρες ηλικιες και ισως βλαψει το στομαχι της. δεν το πολυπιστευω αλλα θα ηθελα και καποια αλλη γνωμη. ξερετε κατι περισσοτερο;;
Last reply by miriki, -
- 2 απαντήσεις
- 15,6k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, Ελπίζω να καταχωρώ το θέμα στη σωστή κατηγορία, διαφορετικά παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν στη σωστή θέση. Μου έχουν περισσέψει τρία κουτιά Frezylac Pure 3 τρίτης βρεφικής ηλικίας (λήξεως Ιουνίου 2014), γιατί ήδη πίνουμε φρέσκο γάλα, και σκέφτομαι να τα χαρίσω σε όποιον/α ενδιαφέρεται. Μπορώ είτε να τα δώσω κατόπιν ραντεβού κάπου στον Πειραιά ή να τα στείλω με κούριερ με χρέωση του παραλήπτη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Last reply by ariel1, -
- 6 απαντήσεις
- 16k εμφανίσεις
κοριτσια εχω μια απορια,η κορη μου ειναι τωρα 13 μηνων και δεν πινει με τιποτα νερο.στην αρχηη οταν ηταν πιο μικρη μου λεγανε μολις περασει το χρονο.ναι το περασε αλλα τιποτα.εχω παρει ολα τα ποτηρακια που κυκλοφορουν.τιποτα.με μπιμπερο,τιποτα.αναγκαστικα της δινω με το ζορι με συρριγγα ,μην φανταστητε 2-3 την ημερα.πηγα να τις δωσω και αραιωμενο χυμο πορτοκαλι ,αλλου το κεφαλι και μου το πεταξε στη μουρη.ενω τρωει τα παντα με τα υγρα δεν το εχει.τι να κανω?
Last reply by lelaki1980, -
- 35 απαντήσεις
- 26,8k εμφανίσεις
Ναι, καλά διαβάσατε, η μικρή μου έφαγε εχθές μία μικρή σοκοφρέτα που της έφερε μια γιαγιαδοθεία. Μην μου πείτε πως το άφησα, δεν ήμουν εκεί, έληξε, τώρα έγινε. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εάν έχετε δώσει σοκολάτα παρατηρήσατε στο παιδί αλλαγές στον ύπνο;;; Γιατί πήγε το παιδί κανονικά για ύπνο στις 9 και ξύπνησε στις 2 τη νύχτα. Ξανακοιμήθηκε στις 6 το πρωί και ξύπνησε στις 7. Αλλη μια ώρα πριν λίγο και αυτό ήταν. Ουσιαστικά είναι άϋπνο και απορώ πως αντέχει. Δεν ξέρω αν είναι δόντια γιατί ήταν μια χαρά και ήσυχη και στο τέλος - κατά τις 5 πια το έπιασε υστερία γιατί νύσταζε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Δεν το έχω ξαναδει έτσι το παιδί μου. Να είναι από την σοκοφρέτα…
Last reply by BabyCute, -
- 30 απαντήσεις
- 44,9k εμφανίσεις
Γεια σας Σε λίγο καιρο θα κατεβουμε στην Ελλαδα για να ζήσουμε μονιμα και οπως καταλαβαινετε εχω αγχωθεί για τα παντα που εχουν σχεση με το παιδι!! Μια απορια που εχω ειναι σχετικα με το φαγητο. Τι προγραμμα φαγητου εχουν τα παιδακια γυρω στους 17 μηνες? Φανταζομαι θα υπαρχουν καποιες διαφορες με τη διατροφη εδω στην Αγγλια λογω κλιματος και τροπου ζωης και γι'αυτο θα ηθελα μερικες ιδεες.
Last reply by lazariska, -
- 33 απαντήσεις
- 32,1k εμφανίσεις
Δε συνηθιζω να το κανω αλλα καμια φορα αν βιαζομαι το χρησημοποιω. Επισης μπορει να ξεπαγωσω το μοσχαρι η' το κοτοπουλο αν εχω ξεχασει να το βγαλω απο νωρις. Εργαζομαι και μαγειρευω παντα απο την προηγουμενη οποτε ο φουρνος μικροκυματων καποιες φορες ειναι απαραιτητος. Εσεις χρησημοποιειτε; Ειναι τοσο ανθυγιεινο για τα παιδια μας;
Last reply by maria ampelokipi, -
- 47 απαντήσεις
- 29,4k εμφανίσεις
Εδώ και κάποιες μέρες θέλω να μάθω τον 15 μηνών γιο μου να τρώει μη πολτοποιημένες τροφές. Θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες μεταβάσεις και πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Με έχει καταβάλει πολύ αυτή η διαδικασία και στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Δεν θέλει καθόλου τις τροφές τις δικές μας αλλά ούτε θέλει να είναι σε πιο στερεά μορφή. Με αποτέλεσμα να μένει νηστικός το μεσημέρι. Ωστόσο δεν ξέρω εάν κάνω καλά. Η γιατρός μου είπε ότι άμα πεινάσει θα φάει και να μην κάνω πισωγυρίσματα, αλλά πόσο καιρό να αφήσω το παιδί νηστικό. Χθες είχα φακές. Έφαγε μόνο 3 κουταλάκια και το απόγευμα του έδωσα αστεράκι όπου έφαγε το περισσότερο. Σήμερα του εφτιαξα γιουβαρελάκια. …
Last reply by Chrisisred, -
- 19 απαντήσεις
- 45,9k εμφανίσεις
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΜΕ ΗΕΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? Ο ΓΙΟς ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ 17 ΜΗΝΩΝ. ΤΟΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΕΜΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΛΠ. ΓΑΛΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΖΗΤΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΝΕ. ΚΡΑΤΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΠΟΥΚΆΛΙ ΤΟΥ ΜΙΛΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΓΑΛΑ ΜΕ ΗΕΜΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙς ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΕΙ.
Last reply by lelaki1980, -
- 15 απαντήσεις
- 28,4k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες! Το μωρό μου είναι 14 μηνών και δεν της αρέσει καθόλου το αυγό. Ελάχιστα έχει φάει γιατί ή δε θέλει να το δοκιμάσει ή το φτύνει. Επειδή ούτε εμένα μου αρέσει δεν πολυεπιμένω. Σήμερα είχαμε φαγητό με πολλά αυγά (τάρτα με λαχανικά) και έφαγε μερικές κουταλιές. Έκανε 2 φορές ευκύλια πρασινωπή (συγγνώμη για τις λεπτομέρειες) και το βράδυ γουργούριζε η κοιλίτσα της και είχε δύο φορές λίγα κακά ταυτόχρονα με εμετό. Εκτός από το αυγό που έφαγε σήμερα έφαγε καιι κουλουράκιαι με μέλι που δεν τα έχει συνηθίσει. Μήπως να είνα αλλεργική στο αυγό? Ή την πείραξε στο μέλι? Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας στο αυγό? Θα με βοηθήσουν οι απαντήσεις σας ν…
Last reply by Anasta_sia, -
- 1 απάντηση
- 16,9k εμφανίσεις
επιτρεπεται να δίνω στον 15μηνων γιο μου δημητριακα κλασικα ή και ολικής άλεσης;δεν τα βαζω σε γαλα,του τα δινω στο χερι και τα μασουλαει.εχει ρωτησει καμια τον παιδιατρο να χουμε επιστημονικη αποψη περι του θέματος;;;;;;
Last reply by Aimee, -
- 33 απαντήσεις
- 24,4k εμφανίσεις
Καλημέρα μανούλες! Παρακολουθώ από τότε που ήμουν έγκυος το φόρουμ και μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα. Πρώτη φορά όμως ανοίγω θέμα κι αυτό γιατί είμαι σε απόγνωση!!! Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών. Τον θήλασα μέχρι 9 μηνών οπότε και ξεκίνησα σκόνη σταδιακά μέχρι να κοπεί το δικό μου στον 10ο μήνα. Ο μικρός πήρε εύκολα την σκόνη, δεν μου δημιούργησε κάποιο θέμα. Από τότε έχουμε περάσει διάφορες φάσεις: από το να πίνει γάλα σαν τρελός μέχρι να μην πίνει καθόλου. Περίπου στον 11ο μήνα καταφέραμε να κόψουμε το γάλα μέσα στη νύχτα κι έτσι έπινε ένα μπουκάλι 240ml το βράδυ πριν κοιμηθεί κι ένα ίδιο το πρωί νωρίς (από τις 6 έως τις 8 ). Η αλήθεια είναι ότι δεν …
Last reply by μητσουκο, -
- 46 απαντήσεις
- 58,9k εμφανίσεις
Στην τελαυταια μετρηση 16 μηνων ηταν 8750 με υψος 86 ποντους Μεσα σε 2 μηνες πηρε 200 γραμμαρια 7πμ:Πινει περιπου 300ml γαλα 9.30-1200-υπνος 12.οο φρουτοκρεμα (μηλο αχλαδι ή μπανανα) και χυμος απο 1 πορτοκαλι 2.30 μεσημεριανο-μια κουπα (οχι γεματη) με κρεας και λαχανικα ( ή φακες ΄η ψαρι με λαχανικα) 3.30-5.30 υπνος 5.30 ψωμι και τυρι(μια μικρη φετα ψωμι και ενα σπιρτοκουτο κασερι) ή 1 γιαουρτι κανονικο με κορνφλεικς, ή αυγο με ψωμι 7.45 300ml γαλα 21.00 υπνος Τα φρουτα και το μεσημεριανο τα δινω ακομα αλεσμενα για να τα τρωει Αν δεν αλεθω τρωει ελαχιστα Για να τρωει(τις ποσοτητες που γραφω) κανω κατι που δεν το ηθελα ποτε Της βαζω στο youtube παιδικα τραγουδι…
Last reply by stavros__1980, -
- 27 απαντήσεις
- 34k εμφανίσεις
Καλημέρα. Έχω το εξης πρόβλημα με την πεθερά μου. Σε ηλικία 2,5 μηνών έδωσε στο μωρό να δοκιμάσει φακές με μη αποστειρωμένο δικό της κουτάλι. Της είχαμε μιλήσει με τον συζυγό μου να μην δίνει στο μωρό ΤΙΠΟΤΑ απολύτως εαν πρώτα δεν της το έχουμε πει εμείς(ακολουθούσαμε ΠΑΝΤΑ τις οδηγίες της παιδιάτρου μας!).Επειδή εγω δουλεύω και το παιδί θα ξεκινήσει σε βρεφικό σταθμό απο τον Σεπτέμβριο, το κρατάει εκείνη απο την ηλικία των 10 μηνών. Εχτές ενώ το μωρό έχει το δικό της ποτήρι για να πίνει νερό (και μάλιστα βάζω λίγο κρύο και το υπόλοιπο απο την βρύση,για να μην κρυώσει το παιδί) έδωσε στο παιδί να πιεί νερό απο το ψυγείο και μόνο (το οποίο το είχα βάλει για να το πιεί εκεί…
Last reply by faen, -
- 38 απαντήσεις
- 26,7k εμφανίσεις
Τις 2 τελευταίες εβδομάδες δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω με τον 13 μηνών γιο μου. Γενικότερα δεν ήταν πολύ φανατικός με την φρουτόκρεμα αλλά με παιχνίδι στο καρεκλάκι την τρώγαμε. Τώρα δεν θέλει ούτε την φρουτόκρεμα ούτε σκέτο το αυγό. Πριν το αυγό το έβαζα στην φρουτόκρεμα τώρα δεν ξέρω που να το βάλω. Επίσης δεν θέλει να δοκιμάσει τίποτα καινούργιο και όλα τα θέλει αλεσμένα. Εκνευρίζεται και κλαίει όταν κάτι δεν του αρέσει. Ωστόσο, πίνει 540γρ γάλα την ημέρα, 400 γρ. μεσημεριανό (αλεσμένο) και κρέμες]-πρωϊ και απόγευμα πλέον που πολύ το φοβάμαι οτι θα τις βαρεθεί και αυτές. Δεν έχω καμία εναλλακτική στην περίπτωση που θα βαρεθεί και αυτές. Το γιαούρτι και αυτό το τρώ…
Last reply by balshine, -
- 13 απαντήσεις
- 20,5k εμφανίσεις
To koritsaki mou einai 17 minwn. Genithike 3250 kai 52 pontous kai twra einai 9 kila kai 82 pontous. Panta itan polu kakofagi kai polu epilektiki me to fagito tis. Oloi mou elegan pws isws exei provlima kai gi' auto kaname polles eksetaseis xwris omws na exoume kapoio asximo apotelesma. Trwei mono giaourtia, gala kai froutokrema san kuria geumata kai apo ekei kai pera moni tis an faei ligo rizi, kanena makaroni, galopoula, ligo turi....Xwris omws na apoteloun kai geuma olokliro...Auti i istoria me exei agxosei poli kai me stenaxwrei sunexws..Tha thela na mathw an uparxoun kai alloi goneis me paromoio provlima kai pws to antimetwpizoun...Den kserw ti allo na kanw...Boithei…
Last reply by Συντονιστής Σ,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 απαντήσεις
- 19.829 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 9.308 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 7.659 εμφανίσεις