Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτάσεις για κουμπαριές-νονούς και διαφωνία ζευγαριού

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είναι λίγο νωρίς για το θέμα που θα θέσω, μιας που είμαστε ακόμα στα μισά της εγκυμοσύνης, αλλά έγινε μια συζήτηση προ ολίγου και είμαι να σκάσω. Νομίζω πρώτη φορά γράφω τόσο προβληματισμένη, ίσως και πρώτη φορά έχουμε τόση διαφωνία με τον άντρα μου.

Λοιπόν, όταν κλείσατε κουμπαριες, νονους κλπ, πώς ακριβώς σας προτάθηκε/το προτείνατε;

Στον γάμο μας πάντρεψε ένα ζευγάρι που έτυχε να ξέρουμε την κοπέλα και οι δύο (δεν μας γνώρισε μεταξύ μας εκείνη, απλά έτυχε και την ξέραμε και οι δύο λόγω κοινών χόμπι). Εμένα είναι κολλητή φίλη από όταν ήμασταν παιδιά, ο άντρας μου την ήξερε καμια δεκαετία, είχαν κάνει αρκετή παρέα μέσω κοινών παρεων σε χόμπι. Οπότε όταν έμαθε ότι τα φτιάξαμε η κοπελα, λέγαμε εξ αρχής εκείνη κι εγώ έτσι όπως τα λέμε με φίλους στο χαλαρό, ότι δικαιωματικά θα μας παντρέψει αφού έτυχε να ξέρει και τους δύο. Όπως και έγινε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων χωρίς κανένα θέμα. Μας πάντρεψαν μαζί με τον άντρα της.

Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο, με ρώτησε η κοπέλα αν θέλουμε να μας το βαφτίσουν. Εννοείται ήθελα αλλά ημουν μόνη οπότε είχα μια αμηχανια στην απάντηση, της είπα ότι εγώ φυσικά θέλω, θα το πω και στον άντρα μου και πιστεύω θα συμφωνεί κι εκείνος. Ο άντρας μου συμφώνησε, το θεωρούσε εξάλλου αναμενομενο ότι το πρώτο το βαφτίζουν οι κουμπάροι, μου ανέφερε όμως ότι πιο σωστό θα ήταν η πρόταση να γινοταν παρόντων και των δυο μας. Εντάξει όντως αν είσαι μόνος είναι λίγο περιεργο, γιατί λέγοντας ότι θα το συζητήσεις με τον άλλο είναι σαν να λες ότι μπορεί και να μη θέλει εκεινος, αλλά νομίζω ότι ακόμα και οι δύο αν είναι πάλι είναι λίγο αμήχανο γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις κατ'ευθειαν, πάλι πρέπει να πεις ότι θα το συζητήσουμε και γενικά πιστεύω τελικά θα πεις ναι, δεν κολλάει να πεις το συζητησαμε και το απορρίψαμε. (Με δεδομένο ότι είναι φίλοι φυσικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη θες). Πέραν του θέματος ευγένειας στο πώς θα αιτιολογουσες την απόρριψη εφόσον δεν είπες επί τόπου οτι υπάρχει κι άλλη πρόταση ας πούμε. Εν πάση περιπτώσει δεν υπήρξε κάποιο θέμα τότε, βάφτισαν το πρώτο μας παιδί κι όλα είναι μια χαρά.

Πάμε τώρα στο δεύτερο. Από πριν μείνω έγκυος, μια φίλη μου είπε κάποια στιγμή (παρόντων και των δυο αυτη τη φορά) ότι ήθελε πολύ να είχε βαφτίσει το πρώτο αλλά δεν το πρότεινε γιατί υπέθετε ότι θα το βάφτιζαν οι κουμπάροι (όπως και έγινε) και πρόσθεσε "καλά να'μαστε στο επόμενο". Δεν σχολιασαμε κάτι, δεν ήμουν καν έγκυος εξάλλου. Μένω λοιπόν έγκυος και μόλις το έμαθε η κοπέλα μου λέει ενθουσιωδώς στο τηλ "η νονά ετοιμάζεται"! Αμηχανία πάλι εγώ, της είπα ότι είναι νωρίς και θα δούμε πώς θα πάει η εγκυμοσύνη κλπ (είχα και λίγο ροζ στην αρχή και φοβόμουν) χωρίς να δείχνω ότι δεν θέλω φυσικά, χωρίς να λέω και ότι θα γίνει όμως. Λοιπόν εμένα η μόνη μου επιφυλαξη είναι η "αδικία" του να γινει για δεύτερη φορά δική μου φίλη νονά. Θεωρώ όμως ότι όποιος προλάβει να το ζητήσει πρώτος, προηγείται. Ο άντρας μου όμως λέει ότι δεν ήταν σωστή πρόταση αυτή γιατί ήταν κάπως "εκβιαστική" και πρέπει κανείς να είναι πιο διακριτικός όταν προτείνει, σε στυλ "εγώ ενδιαφέρομαι, δείτε τις προτάσεις που έχετε κι εγώ είμαι διαθέσιμος/η". Ότι αυτό το "η νονά ετοιμάζεται" δεν ήταν σωστό και ότι έτσι ο άλλος σύζυγος δεν έχει γνώμη (πόσο μάλλον όταν δεν έχει γεννηθεί ακόμα το παιδί). Την κοπέλα δεν έχω επιχειρησει να την ξαναπάρω τηλ από τότε γιατί δεν ξέρω τι να της πω... Οκ συμφωνώ ότι θα μπορούσε να γίνει πιο διακριτικά, ξέρω όμως ότι είναι πολύ συνηθισμένο να γίνεται τόσο ενθουσιωδώς η πρόταση και ενώπιον του ενός γονέα μονο. Κι επίσης αν είχε προτείνει πρώτος κάποιος του άντρα μου, θα θεωρούσα ότι προηγείται, δεν θα σκεφτόμουν ούτε πώς το πρότεινε ούτε αν έχουμε δύο κουμπάρους απο τον αντρα μου. Και βασικά δεν θα καιγομουν τόσο ποιος θα είναι, οποιος πρόλαβε πρόλαβε (με δεδομένο ότι είναι καλοί φίλοι φυσικά). Δεν έχω καμία ιδιαίτερη κάψα για τις κουμπαριες, όπως βλέπω άλλους να αλληλοαποκαλουνται κουμπάροι, να γράφουν σε λεζάντες φωτογραφιών "κουμπαροκατασταση" κλπ. Νιώθω πως κουμπάροι είναι κάποιοι από τους πιο καλούς μας φίλους, που απλά κάποιος πρέπει να έχει κι αυτό το ρολο. Δεν θεωρώ όμως τους φίλους που θα είναι κουμπάροι πιο στενούς από τους υπόλοιπους στενούς, ούτε ότι οι νονοί της κόρης μας την αγαπούν περισσότερο από τους υπόλοιπους φίλους μας. Ούτε ότι εγώ αγαπώ λιγότερο τα παιδιά των φίλων μου σε σχέση με αυτούς που τα βάφτισαν ας πούμε. Θα μπορούσα να τα είχα βαφτίσει εγώ, ή να τους βαφτίσω το επόμενο. (Κι αυτό ισχύει και για τον άντρα μου, έχει πολύ στενό φίλο που δεν έχουν κουμπαρεψει, που είναι ακριβώς το ίδιο με άλλον που έχουν κουμπαρεψει). Οπότε γενικώς νιώθω λίγο μπλεγμένη τώρα με όλο αυτό το τυπικό ποιος πρότεινε ενώπιον ποιανού κλπ... Ο άντρας μου λέει ότι το σωστό είναι να συζητήσουμε και να σκεφτούμε μήπως ρωτήσει τον δικό του φίλο αν ενδιαφέρεται, γιατί αλλιώς λέει δεν έχει γνώμη. Εγώ πάλι θεωρώ ότι αν απορρίψουμε την κοπέλα που ήδη το ζήτησε για να προτείνουμε εμείς σε κάποιον, δεν είναι σωστό. Και δεν το λέω επειδή είναι δικιά μου φίλη, το έγραψα και πριν. Ακόμα κι αν απλά έχεις δύο προτάσεις θεωρώ ότι προηγείται όποιος το είπε πρώτος (και τυπικά εξάλλου πώς τον αφήνεις στην αναμονή ενώ δεν έχεις άλλη πρόταση; Τι του λες; ) αλλά άντε αν το δεχτώ εκεί το να πάρεις τον δεύτερο, σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ το ίδιο με το να έχεις συγκεκριμένη πρόταση και να πας να ρωτάς από μονος σου αλλους που δεν έχουν κάνει πρόταση...Καθόλου σωστό δεν μου φαίνεται (με δεδομένο ότι είναι φίλοι, ξαναλέω, προφανώς όχι αν προσπαθείς να το αποφύγεις για άλλους λόγους). "Άρα" μου λέει "δεν το συζητάς, κλείνει με την κοπέλα το θέμα κι εγώ δεν έχω γνώμη". Μα κι αν πουμε ότι θα ρωτήσουμε άλλον, ουσιαστικά απορρίπτουμε την κοπέλα εφόσον ο άλλος "υποψήφιος" μπορεί να πει ναι. Οπότε μετά δεν έχω γνώμη εγώ, δέχομαι το ότι λέει ο άντρας μου να την απορρίψουμε...

Τι λέτε; Πώς κλείσατε εσείς τις κουμπαριες σας; Είναι "δίκαια" μοιρασμένες μεταξύ φίλων του ενός και του άλλου;

Ίσως φταίω κι εγώ που δεν μπορώ να πω εύκολα αυτό το "θα το σκεφτούμε" γιατί νιώθω ότι αφ'ενός ο άλλος θα νομίζει εκεινη την ώρα ότι δεν είμαι σίγουρη αν θέλω (οπότε τους λέω ότι εγώ θέλω, αλλά θα συζητήσω και με τον άντρα μου) και αφ'ετέρου αν τελικά ο συζυγος δεν θέλει και η πρόταση απορριφθει θα φανεί ότι εκείνος δεν ήθελε και εκτίθεται ας πούμε... Είναι τρίτη φορά ουσιαστικά που μου προτεινει μια φίλη μου κ πρέπει εγώ να το παρουσιάσω στον άντρα μου ότι είχα πρόταση...

Αφού σκέφτομαι μήπως δεν βαφτιστεί καν αυτό το παιδί! Αλλα κι εκεί μπλοκάρω τι θα πω στην κοπέλα, ότι αυτό που θες εσύ δεν το βαφτίζουμε ενώ το πρώτο το βαφτίσαμε; :razz:

Σκέφτομαι και το μαζί αυτή η κοπέλα με τον φίλο του άντρα μου, αλλά δεν πολυκολλαει, δεν γνωρίζονται, είναι σε άλλη πόλη, κι ο φίλος του ετοιμάζεται για γάμο οπότε έχει δικιά του κοπέλα. Λέω στον άντρα μου συμβιβαστικά μήπως να προτείνει να γίνει ο άντρας μου κουμπάρος μιας που παντρεύεται, και μου λέει ότι κι αν προτείνει θα το πει απλά σε στυλ "εγώ είμαι διαθέσιμος, δείτε τις προτάσεις σας γιατί μπορεί να θέλει κάποια φίλη της νύφης" κλπ. Δεν το θεωρεί σίγουρο δηλαδή και φαίνεται ότι κολλαει κυρίως στον τρόπο που το ζήτησε η φίλη μου.

Διαφημίσεις

πρίν από 56 λεπτά , little lamb είπε:

Καλησπέρα!

Είναι λίγο νωρίς για το θέμα που θα θέσω, μιας που είμαστε ακόμα στα μισά της εγκυμοσύνης, αλλά έγινε μια συζήτηση προ ολίγου και είμαι να σκάσω. Νομίζω πρώτη φορά γράφω τόσο προβληματισμένη, ίσως και πρώτη φορά έχουμε τόση διαφωνία με τον άντρα μου.

Λοιπόν, όταν κλείσατε κουμπαριες, νονους κλπ, πώς ακριβώς σας προτάθηκε/το προτείνατε;

Στον γάμο μας πάντρεψε ένα ζευγάρι που έτυχε να ξέρουμε την κοπέλα και οι δύο (δεν μας γνώρισε μεταξύ μας εκείνη, απλά έτυχε και την ξέραμε και οι δύο λόγω κοινών χόμπι). Εμένα είναι κολλητή φίλη από όταν ήμασταν παιδιά, ο άντρας μου την ήξερε καμια δεκαετία, είχαν κάνει αρκετή παρέα μέσω κοινών παρεων σε χόμπι. Οπότε όταν έμαθε ότι τα φτιάξαμε η κοπελα, λέγαμε εξ αρχής εκείνη κι εγώ έτσι όπως τα λέμε με φίλους στο χαλαρό, ότι δικαιωματικά θα μας παντρέψει αφού έτυχε να ξέρει και τους δύο. Όπως και έγινε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων χωρίς κανένα θέμα. Μας πάντρεψαν μαζί με τον άντρα της.

Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο, με ρώτησε η κοπέλα αν θέλουμε να μας το βαφτίσουν. Εννοείται ήθελα αλλά ημουν μόνη οπότε είχα μια αμηχανια στην απάντηση, της είπα ότι εγώ φυσικά θέλω, θα το πω και στον άντρα μου και πιστεύω θα συμφωνεί κι εκείνος. Ο άντρας μου συμφώνησε, το θεωρούσε εξάλλου αναμενομενο ότι το πρώτο το βαφτίζουν οι κουμπάροι, μου ανέφερε όμως ότι πιο σωστό θα ήταν η πρόταση να γινοταν παρόντων και των δυο μας. Εντάξει όντως αν είσαι μόνος είναι λίγο περιεργο, γιατί λέγοντας ότι θα το συζητήσεις με τον άλλο είναι σαν να λες ότι μπορεί και να μη θέλει εκεινος, αλλά νομίζω ότι ακόμα και οι δύο αν είναι πάλι είναι λίγο αμήχανο γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις κατ'ευθειαν, πάλι πρέπει να πεις ότι θα το συζητήσουμε και γενικά πιστεύω τελικά θα πεις ναι, δεν κολλάει να πεις το συζητησαμε και το απορρίψαμε. (Με δεδομένο ότι είναι φίλοι φυσικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη θες). Πέραν του θέματος ευγένειας στο πώς θα αιτιολογουσες την απόρριψη εφόσον δεν είπες επί τόπου οτι υπάρχει κι άλλη πρόταση ας πούμε. Εν πάση περιπτώσει δεν υπήρξε κάποιο θέμα τότε, βάφτισαν το πρώτο μας παιδί κι όλα είναι μια χαρά.

Πάμε τώρα στο δεύτερο. Από πριν μείνω έγκυος, μια φίλη μου είπε κάποια στιγμή (παρόντων και των δυο αυτη τη φορά) ότι ήθελε πολύ να είχε βαφτίσει το πρώτο αλλά δεν το πρότεινε γιατί υπέθετε ότι θα το βάφτιζαν οι κουμπάροι (όπως και έγινε) και πρόσθεσε "καλά να'μαστε στο επόμενο". Δεν σχολιασαμε κάτι, δεν ήμουν καν έγκυος εξάλλου. Μένω λοιπόν έγκυος και μόλις το έμαθε η κοπέλα μου λέει ενθουσιωδώς στο τηλ "η νονά ετοιμάζεται"! Αμηχανία πάλι εγώ, της είπα ότι είναι νωρίς και θα δούμε πώς θα πάει η εγκυμοσύνη κλπ (είχα και λίγο ροζ στην αρχή και φοβόμουν) χωρίς να δείχνω ότι δεν θέλω φυσικά, χωρίς να λέω και ότι θα γίνει όμως. Λοιπόν εμένα η μόνη μου επιφυλαξη είναι η "αδικία" του να γινει για δεύτερη φορά δική μου φίλη νονά. Θεωρώ όμως ότι όποιος προλάβει να το ζητήσει πρώτος, προηγείται. Ο άντρας μου όμως λέει ότι δεν ήταν σωστή πρόταση αυτή γιατί ήταν κάπως "εκβιαστική" και πρέπει κανείς να είναι πιο διακριτικός όταν προτείνει, σε στυλ "εγώ ενδιαφέρομαι, δείτε τις προτάσεις που έχετε κι εγώ είμαι διαθέσιμος/η". Ότι αυτό το "η νονά ετοιμάζεται" δεν ήταν σωστό και ότι έτσι ο άλλος σύζυγος δεν έχει γνώμη (πόσο μάλλον όταν δεν έχει γεννηθεί ακόμα το παιδί). Την κοπέλα δεν έχω επιχειρησει να την ξαναπάρω τηλ από τότε γιατί δεν ξέρω τι να της πω... Οκ συμφωνώ ότι θα μπορούσε να γίνει πιο διακριτικά, ξέρω όμως ότι είναι πολύ συνηθισμένο να γίνεται τόσο ενθουσιωδώς η πρόταση και ενώπιον του ενός γονέα μονο. Κι επίσης αν είχε προτείνει πρώτος κάποιος του άντρα μου, θα θεωρούσα ότι προηγείται, δεν θα σκεφτόμουν ούτε πώς το πρότεινε ούτε αν έχουμε δύο κουμπάρους απο τον αντρα μου. Και βασικά δεν θα καιγομουν τόσο ποιος θα είναι, οποιος πρόλαβε πρόλαβε (με δεδομένο ότι είναι καλοί φίλοι φυσικά). Δεν έχω καμία ιδιαίτερη κάψα για τις κουμπαριες, όπως βλέπω άλλους να αλληλοαποκαλουνται κουμπάροι, να γράφουν σε λεζάντες φωτογραφιών "κουμπαροκατασταση" κλπ. Νιώθω πως κουμπάροι είναι κάποιοι από τους πιο καλούς μας φίλους, που απλά κάποιος πρέπει να έχει κι αυτό το ρολο. Δεν θεωρώ όμως τους φίλους που θα είναι κουμπάροι πιο στενούς από τους υπόλοιπους στενούς, ούτε ότι οι νονοί της κόρης μας την αγαπούν περισσότερο από τους υπόλοιπους φίλους μας. Ούτε ότι εγώ αγαπώ λιγότερο τα παιδιά των φίλων μου σε σχέση με αυτούς που τα βάφτισαν ας πούμε. Θα μπορούσα να τα είχα βαφτίσει εγώ, ή να τους βαφτίσω το επόμενο. (Κι αυτό ισχύει και για τον άντρα μου, έχει πολύ στενό φίλο που δεν έχουν κουμπαρεψει, που είναι ακριβώς το ίδιο με άλλον που έχουν κουμπαρεψει). Οπότε γενικώς νιώθω λίγο μπλεγμένη τώρα με όλο αυτό το τυπικό ποιος πρότεινε ενώπιον ποιανού κλπ... Ο άντρας μου λέει ότι το σωστό είναι να συζητήσουμε και να σκεφτούμε μήπως ρωτήσει τον δικό του φίλο αν ενδιαφέρεται, γιατί αλλιώς λέει δεν έχει γνώμη. Εγώ πάλι θεωρώ ότι αν απορρίψουμε την κοπέλα που ήδη το ζήτησε για να προτείνουμε εμείς σε κάποιον, δεν είναι σωστό. Και δεν το λέω επειδή είναι δικιά μου φίλη, το έγραψα και πριν. Ακόμα κι αν απλά έχεις δύο προτάσεις θεωρώ ότι προηγείται όποιος το είπε πρώτος (και τυπικά εξάλλου πώς τον αφήνεις στην αναμονή ενώ δεν έχεις άλλη πρόταση; Τι του λες; ) αλλά άντε αν το δεχτώ εκεί το να πάρεις τον δεύτερο, σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ το ίδιο με το να έχεις συγκεκριμένη πρόταση και να πας να ρωτάς από μονος σου αλλους που δεν έχουν κάνει πρόταση...Καθόλου σωστό δεν μου φαίνεται (με δεδομένο ότι είναι φίλοι, ξαναλέω, προφανώς όχι αν προσπαθείς να το αποφύγεις για άλλους λόγους). "Άρα" μου λέει "δεν το συζητάς, κλείνει με την κοπέλα το θέμα κι εγώ δεν έχω γνώμη". Μα κι αν πουμε ότι θα ρωτήσουμε άλλον, ουσιαστικά απορρίπτουμε την κοπέλα εφόσον ο άλλος "υποψήφιος" μπορεί να πει ναι. Οπότε μετά δεν έχω γνώμη εγώ, δέχομαι το ότι λέει ο άντρας μου να την απορρίψουμε...

Τι λέτε; Πώς κλείσατε εσείς τις κουμπαριες σας; Είναι "δίκαια" μοιρασμένες μεταξύ φίλων του ενός και του άλλου;

Ίσως φταίω κι εγώ που δεν μπορώ να πω εύκολα αυτό το "θα το σκεφτούμε" γιατί νιώθω ότι αφ'ενός ο άλλος θα νομίζει εκεινη την ώρα ότι δεν είμαι σίγουρη αν θέλω (οπότε τους λέω ότι εγώ θέλω, αλλά θα συζητήσω και με τον άντρα μου) και αφ'ετέρου αν τελικά ο συζυγος δεν θέλει και η πρόταση απορριφθει θα φανεί ότι εκείνος δεν ήθελε και εκτίθεται ας πούμε... Είναι τρίτη φορά ουσιαστικά που μου προτεινει μια φίλη μου κ πρέπει εγώ να το παρουσιάσω στον άντρα μου ότι είχα πρόταση...

Αφού σκέφτομαι μήπως δεν βαφτιστεί καν αυτό το παιδί! Αλλα κι εκεί μπλοκάρω τι θα πω στην κοπέλα, ότι αυτό που θες εσύ δεν το βαφτίζουμε ενώ το πρώτο το βαφτίσαμε; :razz:

Σκέφτομαι και το μαζί αυτή η κοπέλα με τον φίλο του άντρα μου, αλλά δεν πολυκολλαει, δεν γνωρίζονται, είναι σε άλλη πόλη, κι ο φίλος του ετοιμάζεται για γάμο οπότε έχει δικιά του κοπέλα. Λέω στον άντρα μου συμβιβαστικά μήπως να προτείνει να γίνει ο άντρας μου κουμπάρος μιας που παντρεύεται, και μου λέει ότι κι αν προτείνει θα το πει απλά σε στυλ "εγώ είμαι διαθέσιμος, δείτε τις προτάσεις σας γιατί μπορεί να θέλει κάποια φίλη της νύφης" κλπ. Δεν το θεωρεί σίγουρο δηλαδή και φαίνεται ότι κολλαει κυρίως στον τρόπο που το ζήτησε η φίλη μου.

εχεις ενα θεμα κ εσυ πως θα πεις τι,κ σε τοσο πολυ καλες φιλιες δ το εχω συνηθισει αλλα κ ο αντρας σου βρισκει προβληματα απο το πουθενα

εννοειται αρχικα περιμενεις αν θα ζητησει κανεις,η  οι ηδη υπαρχοντες κουμπαροι

δ μαζευεις προτασεις κ αποφασιζεις μετα

ποσο μαλλον να μοιραζεις απο ποιον ειναι καθε φορα

εμας λοιπον εγινε κατα καποιον τροπο οπως εσεις.οταν μια καλη φιλη εμαθε οτι ειμαι εγκυος στο πρωτο ζητησε να το βαφτισει.της ειπα οτι λογικα θα θελει αυτη που μας παντρεψε,οποτε θα την ενημερωσω

με την πρωτη ευκαιρια ρωτησα την κουμπαρα μου,οπως κ αν ηθελε μαζι.τελικα αυτη που μας παντρεψε την βαφτισε,κ η φιλη το δευτερο το ειχε "κλεισμενο" δυο χρ πριν γεννησω

ειναι πολυ ακυρο για μενα,να ρωτησετε αλλον ενω υπαρχει ενθουσιωδης προσφορα

εκτος αν τελικα δ θελετε την φιλη σου

εμενα η μια ειναι ξαδερφη μου κ η αλλη συμμαθητρια.δ νιωθει ριγμενος.κ επειδη δυσκολευτηκαμε να βρουμε κουμπαρο στο γαμο,κ εκει τον αδειασαν καπως οι φιλοι του,οι αποφασεις μας δικαιωθηκαν

κ κυριως επειδη οι σχεσεις με τα παιδια ειναι ιδανικες.παρολο που ηθελα νονους κοντα,κ μας ετυχε να μενουν μακρια κ οι δυο

διαφωνω με τον αντρα σου.η προταση δ ηταν εκβιαστικη,αλλα ενθουσιωδης.συμφωνω μαζι σου,οποιος προλαβε σε αυτα.ετσι κ αλλιως η κοπελα ειχε κανει ξεκαθαρη την θεληση της,ας το ειχατε συζητησει νωριτερα

δ μπορω να φανταστω προταση να γινεται σε στυλ,εγω ειμαι διαθεσιμη δειτε τι προτασεις εχετε,λες κ θα βγει σε δημοπρασια

πραγματικα δ καταλαβαινω το πρβλμ του συζηγου σου.θελει να εχει τον τελευταιο λογο;δ θελει την κοπελα;θελει τον φιλο του αλλα κολλαει που δ το εχει προτεινει;

επισης οτι σκεφτεσαι να μην το βαφτισεις γι αυτο το λογο με ξεπερναει,κ κυριως πως θα το ελεγες στην υποψηφια νονα

αυτο ο τροπος συνηθιζεται παντως.απορω που του φαινεται καπως

9 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

επισης οτι σκεφτεσαι να μην το βαφτισεις γι αυτο το λογο με ξεπερναει,κ κυριως πως θα το ελεγες στην υποψηφια νονα

Αυτό το έγραψα χιουμοριστικά, έβαλα και φατσουλα!

Συνήθως ανοίγω εγώ τη συζήτηση, ότι τι θα κάνουμε τελικά και ποια είναι η γνώμη του γιατί δεν έχω πάρει ούτε ένα τηλ την κοπέλα από τότε κλπ, και του λέω ότι εντάξει λυπάμαι για εκεινον να είναι πάλι από εμένα η νονά. Αλλά επειδή καταλήγω στο ότι "έτσι γίνεται, αφού το είπε πρώτη" κλπ, μου λέει "ε άρα το έχεις αποφασίσει ότι θα κλείσει έτσι, τότε τι το συζητάς και ρωτάς ποια είναι η γνώμη μου κλπ". Δεν έχει θέμα με την κοπέλα, μόνο το ότι είναι σε άλλη πόλη (κοντινή όμως) είχε πει κάποια στιγμή. Απλά θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό ο άλλος σύζυγος δεν έχει γνώμη. Κανονίζει μόνος του ο ένας με τον/την φίλη του και ανακοινώνουν. Έτσι το βλέπει. Λέει ότι και από δικό του να είχε πρόταση έτσι θα το έβλεπε και θα έκοβε τον πολύ ενθουσιασμό, θα έλεγε ότι πρέπει να το συζητήσει μαζί μου γιατί έχω κι εγώ φίλες. Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν πεις απλα αυτό και δεν πεις εξ αρχής ότι υπάρχει κι άλλη προταση, φαίνεται σαν να μην τον θες τον άλλο. Αν το'ξερα θα της είχα πει ότι υπάρχει κι άλλη μια πρόταση και θα δούμε, κι ας μην υπήρχε, ώστε να ήταν λιγότερο αμήχανο το διάστημα που την έχουμε "στην αναμονή". Με έπιασε κι εκείνη εξ απροόπτου, ήταν λίγο νωρίς, στο τηλεφώνημα συγχαρητηρίων για την εγκυμοσύνη, κάπου 7 βδομάδων πρέπει να ήμουν!

Επίσης επειδή όταν βάφτισε ο άντρας μου του το είχαν προτείνει οι γονείς του παιδιού, νομίζει ότι οι γονείς διαλέγουν κάποιον και του προτείνουν 

νομιζω γινεται πολυ κουβεντα χωρις λογο

η κοπελα ειχε πει οτι θα ηθελε κ την μεγαλη σας,αλλα θα υοηρχε η κουμπαρα.εσεις δ δωσατε την απαιτουμενη σημασια,δ ηταν λογια του αερα

επισης σου λεει η κοπελα στο τηλ οτι ετοιμαζεται.το μονο που εχεις να πεις στον συζηγο ειναι,μου ειπε η ταδε οτι θελει να γινει νονα.εχεις αντιρρηση;αν οχι,εκλεισε

οι γονεις προτεινουν αν δ εχουν προτασεις

στο κατω κατω η αλλη κουμπαρα ειναι φιλη κ τον δυο

ας κλεισει ο φιλος του το τριτο:P

αν κ δ ξερω τον αντρα σου κ τον φιλο του,αμφιβαλλω οτι αν του το ειχε προτεινει δ θα ελεγε ναι αμεσως.κ ειναι κ καπως να μην πεις ναι αλλα οτι θα το συζητησεις,οταν τον θες τον αλλον για κουμπαρο

Εγώ δεν ήρθα ποτέ σε αυτή τη θέση γιατί συζητούσαμε με τον άντρα μου ποιους θα θέλαμε κ μετά προτείναμε εμείς.

Αλλά αν εμένα μου έλεγε κάποια φίλη μου χωρίς να είναι μπροστά ο άντρας μου κ δεδομένου ότι το πρώτο παιδί βαπτίστηκε από δικό μου πάλι άτομο θα το έλεγα στη φίλη μου. Ότι δλδ ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, απλά επειδή ακόμα δεν το συζήτησα με τον άντρα μου κ επειδή το πρώτο το βάφτισε πάλι δική μου φίλη, θα τον ρωτήσω πρώτα μήπως του έχει κάνει πρόταση κάποιος φίλος του για νονός. Δεν νομίζω να υπάρχουν παρεξηγήσεις σε τέτοιες καταστάσεις. Εγώ πάντως δεν θα παρεξηγουσα σε καμία περίπτωση! 

Στην τελική μπορείτε αν συμφωνείτε να βάλετε 2. Δεν πειράζει αν δεν γνωρίζονται, καλύτερα για αυτούς, μοιράζουν κ τα έξοδα κ το παιδί θα έχει 2 νονους που θα το αγαπάνε κ θα του παιρνουνε δωράκια!!!!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

αν κ δ ξερω τον αντρα σου κ τον φιλο του,αμφιβαλλω οτι αν του το ειχε προτεινει δ θα ελεγε ναι αμεσως.κ ειναι κ καπως να μην πεις ναι αλλα οτι θα το συζητησεις,οταν τον θες τον αλλον για κουμπαρο

Ναι συμφωνεί ότι δεν μπορείς να πεις όχι, γι'αυτο θεωρεί άσχημο αυτό τον τρόπο πρότασης. Ότι δεν σου αφήνει περιθώριο συζήτησης και είναι σαν να το απαιτεί. Και από δικούς του φίλους δηλαδή θα το θεωρούσε άσχημο το να το ζητήσουν έτσι επειδή θα τον "δέσμευαν" ας πούμε να δεχτεί. Σήμερα μου τα εξηγησε καλύτερα που με είδε ακόμα στενοχωρημενη. Δεν θεωρεί ότι μπορούμε όντως εύκολα να πούμε σε άλλον, γι'αυτο ακριβώς και τον πειράζει ο τρόπος. Το σχολίαζε θεωρητικά λέει χθες το ότι θα μπορούσε να ρωτήσει και τον φίλο του (αν είχε τεθεί αλλιώς), όχι να το κάνουμε όντως. Δεν είναι ο καημός του δηλαδή να μπει κάποιος από την πλευρά του. Εξάλλου με τους άλλους δύο κολλητούς του είχε ήδη κουμπαρεψει από παλιά (τον έναν τον πάντρεψε, του άλλου του βάφτισε παιδί). Εγώ πρώτη εξάλλου την είχα θέσει αυτή την "αδικία" να είναι πάλι δικιά μου νονά. Εκείνος στέκεται στον τρόπο, αλλά δεν το λέει τιμωρητικά λέει, σε στυλ ότι αφού είχε άσχημο τρόπο δεν την βάζουμε. Απλά το θεωρεί ότι δεν έγινε σωστά συν ότι ήταν πολύ νωρίς για ένα παιδί που δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Και λέει ότι εγώ είμαι πολύ διακριτική στο τι θα απαντήσω κλπ αλλά δεν ζητάω την ίδια διακριτικότητα και από τους άλλους (την κοπέλα που το πρότεινε τόσο δεδομένα εν προκειμένω)

1 hour ago, mama16 είπε:

Αλλά αν εμένα μου έλεγε κάποια φίλη μου χωρίς να είναι μπροστά ο άντρας μου κ δεδομένου ότι το πρώτο παιδί βαπτίστηκε από δικό μου πάλι άτομο θα το έλεγα στη φίλη μου. Ότι δλδ ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, απλά επειδή ακόμα δεν το συζήτησα με τον άντρα μου κ επειδή το πρώτο το βάφτισε πάλι δική μου φίλη, θα τον ρωτήσω πρώτα μήπως του έχει κάνει πρόταση κάποιος φίλος του για νονός.

Μα είναι δυνατόν να του είχε προτείνει φίλος του και να μην το ήξερα; Άρα δεν θα φαινόταν ότι το λέω έτσι; Άλλο αν έλεγα "μήπως του κάνει πρόταση", άλλο "μήπως του έχει κάνει". Πώς είναι δυνατόν να του έχει κάνει και να μην μου το έχει πει;

1 hour ago, mama16 είπε:

Στην τελική μπορείτε αν συμφωνείτε να βάλετε 2. Δεν πειράζει αν δεν γνωρίζονται, καλύτερα για αυτούς, μοιράζουν κ τα έξοδα κ το παιδί θα έχει 2 νονους που θα το αγαπάνε κ θα του παιρνουνε δωράκια!!!!

Αυτό θα μου φαινόταν τέλειο αν ήταν και οι δύο ελεύθεροι. Αλλά τώρα να είναι σε μακροχρόνια σχεση ο άλλος και να τον βάλουμε με άλλη νονά μπορεί να ζηλέψει η κοπέλα του, ξερω'γω; Δεν το αποκλείω πάντως, και το συζητήσαμε, απλά σκοντάφτουμε εκεί (συμφωνούμε εκεί :razz: ) Προσωπικά μου φαίνεται και λίγο άδικο πάντως να είναι στον ίδιο ρόλο κάποιος που το ήθελε με την ψυχή του από πριν ακόμα γεννηθεί και κάποιος που το κάνει επειδή του το προτείναμε εμείς. Ο άντρας μου βέβαια λέει (κι εκεί δεν έχει άδικο) ότι πολλοί ήταν έτσι ενθουσιώδεις στην αρχή και μετά εξαφανίστηκαν, όπως και το αντίστροφο.

Πολύ μπελάς αυτά τα τυπικά, κουμπαριες και τέτοια... 

Επίσης να σημειώσω, αν και φαίνεται πως δεν είναι αυτό το θέμα, ότι την πρώτη νονά δεν είναι ότι τη διάλεξα εγώ και είπα ας πούμε ότι θέλω την τάδε φίλη μου. Απλά έτυχε και είχα εγώ την πρόταση. Η οποία πρόταση άλλωστε έγινε με γνώμονα ακριβώς ότι ήξερε και τους δύο από παλιά (οκ, εμένα περισσότερο. Αλλά μας ήξερε ανεξάρτητα και τους δύο, όχι από κοινή παρέα όλοι μαζί -δεν το διευκρίνισα πριν: ήταν κοινό χόμπι αλλά δεν ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό. Δηλαδή μετά τη δική μας γνωριμία ανακαλύψαμε ότι την ξέραμε και οι δύο, τον καθένα τον ήξερε από μόνο του). Θα ήταν άλλη περίπτωση να ήταν μια εντελώς δικιά μου φίλη που γνωρίστηκε με τον άντρα μου ως απλά δικιά μου φίλη μετά τη γνωριμία μας, κι ακόμα περισσότερο άλλη περίπτωση αν είχα επιλέξει εγώ ότι τη θέλω για νονά και της το είχαμε ζητήσει. Οκ δεν είναι ακριβώς αυτό το θέμα, απλά το σκέφτηκα και το βάζω κι αυτό έτσι για τη συζήτηση 

πρίν από 42 λεπτά , little lamb είπε:

Μα είναι δυνατόν να του είχε προτείνει φίλος του και να μην το ήξερα; Άρα δεν θα φαινόταν ότι το λέω έτσι;

Οχι μην το βλέπεις έτσι. Που ξέρει ο οποιοσδήποτε τι συζητάτε μεταξύ σας? Μπορεί ας πούμε να είχε κάποιον φίλο που του είχε πει πως όταν κάνει δεύτερο θέλει να το βαπτίσει αυτός. Κ αυτό να είχε ειπωθεί καιρό προτού μείνετε έγκυος οπότε να μην ξέρεις αν ισχύει ακόμα η κουμπαρια. Ή κάποιος φίλος του να του πρότεινε να γίνει κ να μην πρόλαβε να στο πει ο άντρας σου..

Νομίζω γενικά σκέφτεσαι πολύ το τι θα σκεφτεί ο άλλος... Κ γιατί να τα σκεφτεί όλα αυτά που σκέφτεσαι? Διαφορετικοί άνθρωποι είστε διαφορετικές σκέψεις κάνετε..

Όλα αυτά τα λέω απ' τη δική μου σκοπιά. Όπως τα σκέφτομαι, εμένα δεν θα με ενοχλούσε να μου απαντούσαν έτσι. Αλλά κ πάλι δεν θα αυτό προτείνομουν ποτέ για νονά. Αν ήθελε θα με επέλεγε ο ίδιος

πρίν από 41 λεπτά , mama16 είπε:

Αλλά κ πάλι δεν θα αυτό προτείνομουν ποτέ για νονά. Αν ήθελε θα με επέλεγε ο ίδιος

Αυτό ούτε εγώ. Ούτε για νονά ούτε για κουμπάρα. Αλλά ούτε θα ζητούσα εγώ ποτέ από κάποιον να με παντρέψει/μου βαφτίσει. Θα μου φαινόταν σαν να ξεχωρίζω τους φίλους μου. Εγώ δεν θα τους ξεχώριζα δηλαδή, όπως και δεν ξεχωρίζω την τωρινή μας κουμπάρα/νονά από τους υπόλοιπους φίλους μας, αλλά βλέπω ότι πολλοί τους ξεχωρίζουν και θεωρούν ότι όποιος έγινε κουμπάρος τους ξαφνικά έχει κάποιο "αξίωμα" παραπάνω από τους άλλους φίλους, και δεν μου αρέσει. 

πρίν από 41 λεπτά , mama16 είπε:

Όλα αυτά τα λέω απ' τη δική μου σκοπιά. Όπως τα σκέφτομαι, εμένα δεν θα με ενοχλούσε να μου απαντούσαν έτσι. 

Και πάλι, θα σκεφτόσουν τόσο άμεσα να τα απαντήσεις όλα αυτά όντας μόλις στην 7η βδομάδα που το τελευταίο που περιμένεις να ακούσεις είναι πρόταση βάφτισης; Εμένα το μόνο που μου βγήκε ήταν ότι θα δούμε τι θα γίνει με την εγκυμοσύνη. Που εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι λέγοντάς της ότι το θέμα είναι αυτό είναι σαν να είπα ότι αν πάει καλά η εγκυμοσύνη θα είναι ναι. Αλλά δεν είμαι καθόλου ετοιμόλογη ποτέ. Και η πρώτη νονά όταν μου ζήτησε, πάλι κόπηκαν τα πόδια μου γιατί ήμουν μόνη κ δεν ήξερα τι είθισται να λέμε. Έλεγα ότι θα ρωτήσω τον άντρα μου κι ένιωθα άσχημα, σαν ότι μπορεί και να μη θέλει. Που τότε να σκεφτείς δεν είχαμε συζητήσει καν αν θα βαφτιστεί γενικώς το παιδί ή όχι. Ήταν και αρκετά πιστή κιόλας οπότε φαντάσου!

1 hour ago, mama16 είπε:

Οχι μην το βλέπεις έτσι. Που ξέρει ο οποιοσδήποτε τι συζητάτε μεταξύ σας? Μπορεί ας πούμε να είχε κάποιον φίλο που του είχε πει πως όταν κάνει δεύτερο θέλει να το βαπτίσει αυτός. Κ αυτό να είχε ειπωθεί καιρό προτού μείνετε έγκυος οπότε να μην ξέρεις αν ισχύει ακόμα η κουμπαρια. Ή κάποιος φίλος του να του πρότεινε να γίνει κ να μην πρόλαβε να στο πει ο άντρας σου..

Πάντως κι αυτό δυσκολο, δεν είναι και ναυτικός στα καράβια ώστε να μην προλάβει να το πει. Εκτός αν του το πρότειναν την ίδια μέρα, εντάξει πόσο πιθανό είναι αυτό; Στο αν είχε πρόταση από παλια πάλι θα το ήξερα, οπότε θα έλεγα αμέσως στην κοπέλα ότι έχει πει και κάποιος άλλος και δεν ξέρουμε αν ισχύει. Εφόσον δεν λες κατ'ευθειαν ότι υπάρχει άλλη πρόταση, κάνει μπαμ ότι η οποια πρόταση παρουσιάσεις αργότερα ήρθε αργότερα.

πρίν από 32 λεπτά , little lamb είπε:

Αυτό ούτε εγώ. Ούτε για νονά ούτε για κουμπάρα. Αλλά ούτε θα ζητούσα εγώ ποτέ από κάποιον να με παντρέψει/μου βαφτίσει. 

Αν σκεφτόταν βέβαια όλοι όπως εσένα κάνεις δεν θα πάντρευε κ βάφτιζε κανέναν!!! :lol: αν ούτε θα αυτοπροτεινοσουν ούτε θα πρότεινες!!

πρίν από 36 λεπτά , little lamb είπε:

Και πάλι, θα σκεφτόσουν τόσο άμεσα να τα απαντήσεις όλα αυτά όντας μόλις στην 7η βδομάδα

Δεν ξέρω τι θα απαντούσα, μάλλον ότι δεν ξέρω ακόμα γιατί πάνω απ' όλα θέλω να πάνε όλα καλά κ ύστερα όλα τα άλλα.. κ στο μέλλον ανάλογα τι θα συζητούσα με τον άντρα μου, αν θέλει την κουμπάρα κ αυτός ή όχι

Διαφημίσεις

Πάντως εγώ ξέρω ότι ειδικά το βαφτιστήρι το ζητάς. Δεν περιμένεις να στο προτείνουν οι γονείς. Ένας λόγος παραπάνω που οι καιροί είναι πλέον κάπως δύσκολοι, οπότε πολύς κόσμος δεν θέλει να φέρει τον άλλο στη δύσκολη θέση να αρνηθεί επειδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. 

Αλλά δεν έχω καταλάβει πού θέλει να καταλήξει ο άντρας σου. ΟΚ δεν του άρεσε ο τρόπος που έγινε η πρόταση, δεκτό. Οπότε τώρα τι; Θέλει να αρνηθείτε επί της αρχής για αυτόν τον λόγο; Θέλει να αρνηθείτε για να μην είναι οι περισσότεροι κουμπάροι δικοί σου και να είναι μοιρασμένοι; Θέλει να αρνηθείτε επειδή θέλει πραγματικά να βάλει για νονό τον φίλο του;

Τα δύο πρώτα είναι χαζά, και πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Πολύ κακό για το τίποτα. Έχετε μια κοπέλα που έχει εκφράσει την επιθυμία εδώ και χρόνια. Αν θέλει ο άντρας σου να κουμπαρέψει και με τον φίλο του, βάλτε δύο νονούς. Ούτε οι πρώτοι θα είστε, ούτε οι τελευταίοι, και μια χαρά θα συνεννοηθούν και θα μοιράσουν τα έξοδα. 

πρίν από 56 λεπτά , mama16 είπε:

Δεν ξέρω τι θα απαντούσα, μάλλον ότι δεν ξέρω ακόμα γιατί πάνω απ' όλα θέλω να πάνε όλα καλά κ ύστερα όλα τα άλλα.. κ

Εντάξει κι εγώ αυτό απάντησα τότε. Δεν είναι λίγο όμως σαν ότι αν πάνε όλα καλά θα γίνει;  Αυτό απάντησα πάντως απλά δεν την ξαναπήρα τηλ από τότε! Επικοινωνούμε βέβαια σε ένα ομαδικό μήνυμα που έχουμε 5 φιλες μαζί (είμαστε όλες σε άλλες πόλεις) απλά κατ'ιδιαν δεν της έχω τηλεφωνήσει.

πρίν από 28 λεπτά , Ilaeira είπε:

Αλλά δεν έχω καταλάβει πού θέλει να καταλήξει ο άντρας σου. ΟΚ δεν του άρεσε ο τρόπος που έγινε η πρόταση, δεκτό. Οπότε τώρα τι; Θέλει να αρνηθείτε επί της αρχής για αυτόν τον λόγο; Θέλει να αρνηθείτε για να μην είναι οι περισσότεροι κουμπάροι δικοί σου και να είναι μοιρασμένοι; Θέλει να αρνηθείτε επειδή θέλει πραγματικά να βάλει για νονό τον φίλο του;

Κι εγώ αυτό προσπαθούσα να καταλάβω. Τελικά λέει δεν είναι τίποτα απ'ολα, ούτε λέει να αρνηθούμε, απλά ότι αν είχε τεθεί αλλιώς θα μπορούσαμε να δούμε κι άλλους ενώ όταν το θέτει έτσι ο άλλος σε φέρνει προ τετελεσμένου. (Αυτό που είπε απ'την αρχή δηλαδή ότι ο ένας δεν έχει γνώμη -που βασικά νομίζω κανένας από τους δύο δεν έχει γνώμη όταν τεθεί έτσι. Απλώς δέχεσαι αυτόν που το πρότεινε -εφοσιν είναι φίλος ξαναλέω). Συμφωνεί δηλαδή ότι είναι δύσκολο να της πούμε όχι και ότι το πιθανότερο είναι να γίνει εκεινη. Γι'αυτό δεν του αρέσει (για το ότι σε φέρνουν σε δυσκολη θέση προτείνοντας έτσι, όχι για το να γίνει εκεινη). Εντάξει σε αυτό δεν διαφωνώ, θα μπορούσε να το θέσει κι εκείνη κάπως σαν "έχετε βρει νονους;" Έστω και αυτό το απλό. Αλλά οκ, συνηθίζεται, τι να κάνουμε. Το κατάλαβε κιόλας ότι συνηθίζεται, απλά δεν το θεωρεί σωστό σε κάθε περίπτωση το "θα γίνω εγώ" και τέλος. Δηλαδή αν το είχε πει εκείνη πιο διακριτικά μπορεί και να μην είχε κάνει κανένα σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση επίσης θεωρεί νωρίς το να το κλείσεις από τόσο νωρίς. Του φαίνεται λίγο σαν να θέλει ο άλλος να το "καπαρωσει" πριν προλάβει οποιοσδήποτε άλλος (που αυτό άλλοι το θεωρούν τιμή).

πρίν από 28 λεπτά , Ilaeira είπε:

Ένας λόγος παραπάνω που οι καιροί είναι πλέον κάπως δύσκολοι, οπότε πολύς κόσμος δεν θέλει να φέρει τον άλλο στη δύσκολη θέση να αρνηθεί επειδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. 

Σε αυτό συμφωνώ. Δύσκολο να σου πει ο άλλος όχι, γιατί νιώθει αν μη τι άλλο τιμή που τον σκέφτηκες (κι έτσι δεν ξέρεις κιόλας αν το ήθελε τόσο διακαώς όσο κάποιος που το ζήτησε). Ο άντρας μου δεν συμφωνεί, λέει ότι αν υπάρχει οικειότητα μπορεί άνετα να σου πει ότι δεν μπορεί. Γενικά τα βλέπει όλα πολύ χαλαρά!

συμφωνω με την μαμα16.κ γω καπως ετσι θα το ελεγα.ναι,θα μπορουσε να ειχε προταση ο αντρας σου κ να μην το ξερεις.γτ πχ δ ησουν καν εγκυος κ το θεωρουσε νωρις

δ θεωρω οτι με τον τροπο που το ειπε η κοπελα δ μπορουσες να πεις οχι.απλα η απαντηση σου ηταν λιγο σαν ναι

στην τελικη μπορει ετσι να ειναι το στυλ της κοπελας,ετσι να μιλαει.εσυ την ξερεις καλυτερα

αν οι φιλοι σας ειναι σαν εσας,χλωμο το κοβω να αρνηθουν παρολη την οικειοτητα:P

Ναι το στυλ της είναι, είπε επί λέξει "η νονά ετοιμάζεται"! Εμείς ας πούμε δεν θα το προτείναμε σε κάποιον έτσι αν θέλαμε να γίνουμε κουμπάροι/νονοί. Θα λέγαμε κάτι σαν "σκεφτόμουν, μήπως, ίσως, αν δεν έχετε στο μυαλό σας κάτι άλλο, θα μπορούσαμε πιθανώς, αν θέλετε κι εσείς δηλαδή, μη σας πιέσουμε, να σας το βαφτίσουμε". Χαχα! Εδώ για να βγούμε και για να τα φτιάξουμε ηταν κάπως έτσι η φαση :-P

On 16/7/2022 at 11:46 ΜΜ, little lamb είπε:

Καλησπέρα!

Γιατί δεν κάνετε 2 νονούς?

Να της πεις, με μεγαλη χαρα θελουμε να γινεις νονα, αλλά θέλουμε εξίσου και τον..τάδε! ελπίζω να μην έχεις θέμα! (μη ρωτάς, φέρτην κι εσύ προ τετελεσμένου!)

Είναι συχνό να υπάρχουν 2 νονοί!

Διαφημίσεις

On 17/7/2022 at 1:03 ΜΜ, vicky86 είπε:

νομιζω γινεται πολυ κουβεντα χωρις λογο

η κοπελα ειχε πει οτι θα ηθελε κ την μεγαλη σας,αλλα θα υοηρχε η κουμπαρα.εσεις δ δωσατε την απαιτουμενη σημασια,δ ηταν λογια του αερα

επισης σου λεει η κοπελα στο τηλ οτι ετοιμαζεται.το μονο που εχεις να πεις στον συζηγο ειναι,μου ειπε η ταδε οτι θελει να γινει νονα.εχεις αντιρρηση;αν οχι,εκλεισε

οι γονεις προτεινουν αν δ εχουν προτασεις

στο κατω κατω η αλλη κουμπαρα ειναι φιλη κ τον δυο

ας κλεισει ο φιλος του το τριτο:P

Χαχα εγώ πάντως κορίτσια από πριν μου προτείνει κανείς σκεφτόμουν ποιον η ποια θέλω να μου τα βαφτίσει , το συζήταγα με τον άντρα μου, συμφωνούσαμε κ τελικά τους πρότεινα    εγώ όταν ακόμα είχα το μωράκι στην κοιλιά. Ήξερα βέβαια ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ κοντά μου και το θελανε κ οι ίδιοι πολύ. Γιατί λέγαμε πάντα ότι θα γίνουμε κάποια στιγμή κουμπάροι κλπ , ευτυχώς δεν ήρθα ποτέ σε δύσκολη θέση. 

2 ώρες πρίν, irin είπε:

Γιατί δεν κάνετε 2 νονούς?

Να της πεις, με μεγαλη χαρα θελουμε να γινεις νονα, αλλά θέλουμε εξίσου και τον..τάδε! ελπίζω να μην έχεις θέμα! (μη ρωτάς, φέρτην κι εσύ προ τετελεσμένου!)

Είναι συχνό να υπάρχουν 2 νονοί!

Εγραψα παραπάνω τι μας προβληματίζει στο και οι δύο 

πρίν από 39 λεπτά , Super.mum είπε:

Χαχα εγώ πάντως κορίτσια από πριν μου προτείνει κανείς σκεφτόμουν ποιον η ποια θέλω να μου τα βαφτίσει , το συζήταγα με τον άντρα μου, συμφωνούσαμε κ τελικά τους πρότεινα    εγώ όταν ακόμα είχα το μωράκι στην κοιλιά. Ήξερα βέβαια ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ κοντά μου και το θελανε κ οι ίδιοι πολύ. Γιατί λέγαμε πάντα ότι θα γίνουμε κάποια στιγμή κουμπάροι κλπ , ευτυχώς δεν ήρθα ποτέ σε δύσκολη θέση. 

Ουτε αυτό πιστεύω θα το ήθελε ο άντρας μου γιατί του φαίνεται νωρίς το πριν γεννηθεί. Έλα όμως που μετά τη γέννηση μπορεί να έχει ήδη κάποιος προτείνει! Πολλοί θέλουν κιόλας να το ξέρουν από πριν, αν σκοπεύουν να κάνουν τα εθιμικά με το χρυσαφικο μόλις γεννηθεί κλπ. Οι πρώτοι μας νονοί έτσι έκαναν.

Εν τέλει πάντως ο άντρας μου λέει ότι ούτως ή άλλως θα δίσταζε να το ζητήσει από τον φίλο του για να μην τον φέρει σε δυσκολη θέση ως προς τα έξοδα, και ότι γι'αυτο άλλωστε τόσο καιρό που το συζητάμε δεν το είχε ξαναπεί. Το είπε λέει σαν παράδειγμα ότι θα μπορούσε να συζητηθεί με κάποιον, πχ αυτόν, αν είχε προταθεί πιο χαλαρα. Ειπε συγκεκριμένα εκείνον επειδή είναι ο μόνος από τους στενούς του που δεν έχει κουμπαρεψει. Και ότι ακόμα κι αν προτείνει αργότερα εκείνος ο φιλος θεωρεί σωστό να αναφέρουμε ότι υπάρχει κι άλλη πρόταση, κι ας κοστίσει στο να πει εκείνος ότι κάνει πίσω ας πούμε. Λογικό αυτο, αφού εδώ λέμε να λέγαμε σαν δικαιολογία ότι υπάρχει άλλη πρόταση χωρίς να υπάρχει, τώρα που υπάρχει στα αλήθεια δεν θα το λέγαμε;

Τώρα δεν ξέρω αν άλλαξε επειδή με είδε προβληματισμένη ή αν όντως εγώ παρανοησα αλλά τέλος πάντων. Τζάμπα το αγχος

Και να πω κι ένα πιο γενικό σχόλιο που σκεφτηκα: για να παίρνει ο άλλος/η άλλη το θάρρος να σου προτείνει με τόση "αυτοπεποίθηση" σημαίνει ότι έχει δει οικειότητα από την πλευρά του/της συζύγου σου, που τον/την κάνει να νιώθει ότι δεν θα έχει κάποια αντίρρηση. Θέλω να πω ότι ο άντρας μου είναι πολύ εγκάρδιος με όλους μου τους φίλους σαν να τους ξέρει από πάντα, συμμετέχει πολυ στις παρέες κλπ,  οπότε λογικό κι αυτοί να νιώθουν ότι τους θεωρεί φίλους κ να παίρνουν αυτό το θάρρος με τόση σιγουρια. Άλλοι άντρες φιλενάδων μου (και κοπελες φίλων μου) ας πούμε δεν είναι τόσο ανοιχτοί, τους έχω δει ελάχιστες φορές, αν τους έχω δει δεν έχουμε πολυμιλησει κλπ. Σε τέτοια περίπτωση υποθέτω δεν θα ένιωθε κι ο άλλος τόση σιγουριά να αυτοπροταθει έτσι. Οπότε ένα δίκιο το δίνω στην φίλη μου από αυτήν την άποψη.

πρίν από 48 λεπτά , little lamb είπε:

Εγραψα παραπάνω τι μας προβληματίζει στο και οι δύο 

Ουτε αυτό πιστεύω θα το ήθελε ο άντρας μου γιατί του φαίνεται νωρίς το πριν γεννηθεί. Έλα όμως που μετά τη γέννηση μπορεί να έχει ήδη κάποιος προτείνει! Πολλοί θέλουν κιόλας να το ξέρουν από πριν, αν σκοπεύουν να κάνουν τα εθιμικά με το χρυσαφικο μόλις γεννηθεί κλπ. Οι πρώτοι μας νονοί έτσι έκαναν.

Εν τέλει πάντως ο άντρας μου λέει ότι ούτως ή άλλως θα δίσταζε να το ζητήσει από τον φίλο του για να μην τον φέρει σε δυσκολη θέση ως προς τα έξοδα, και ότι γι'αυτο άλλωστε τόσο καιρό που το συζητάμε δεν το είχε ξαναπεί. Το είπε λέει σαν παράδειγμα ότι θα μπορούσε να συζητηθεί με κάποιον, πχ αυτόν, αν είχε προταθεί πιο χαλαρα. Ειπε συγκεκριμένα εκείνον επειδή είναι ο μόνος από τους στενούς του που δεν έχει κουμπαρεψει. Και ότι ακόμα κι αν προτείνει αργότερα εκείνος ο φιλος θεωρεί σωστό να αναφέρουμε ότι υπάρχει κι άλλη πρόταση, κι ας κοστίσει στο να πει εκείνος ότι κάνει πίσω ας πούμε. Λογικό αυτο, αφού εδώ λέμε να λέγαμε σαν δικαιολογία ότι υπάρχει άλλη πρόταση χωρίς να υπάρχει, τώρα που υπάρχει στα αλήθεια δεν θα το λέγαμε;

Τώρα δεν ξέρω αν άλλαξε επειδή με είδε προβληματισμένη ή αν όντως εγώ παρανοησα αλλά τέλος πάντων. Τζάμπα το αγχος

Και να πω κι ένα πιο γενικό σχόλιο που σκεφτηκα: για να παίρνει ο άλλος/η άλλη το θάρρος να σου προτείνει με τόση "αυτοπεποίθηση" σημαίνει ότι έχει δει οικειότητα από την πλευρά του/της συζύγου σου, που τον/την κάνει να νιώθει ότι δεν θα έχει κάποια αντίρρηση. Θέλω να πω ότι ο άντρας μου είναι πολύ εγκάρδιος με όλους μου τους φίλους σαν να τους ξέρει από πάντα, συμμετέχει πολυ στις παρέες κλπ,  οπότε λογικό κι αυτοί να νιώθουν ότι τους θεωρεί φίλους κ να παίρνουν αυτό το θάρρος με τόση σιγουρια. Άλλοι άντρες φιλενάδων μου (και κοπελες φίλων μου) ας πούμε δεν είναι τόσο ανοιχτοί, τους έχω δει ελάχιστες φορές, αν τους έχω δει δεν έχουμε πολυμιλησει κλπ. Σε τέτοια περίπτωση υποθέτω δεν θα ένιωθε κι ο άλλος τόση σιγουριά να αυτοπροταθει έτσι. Οπότε ένα δίκιο το δίνω στην φίλη μου από αυτήν την άποψη.

Ναι κατάλαβα! Εγώ ήθελα κιόλας να έχουν οι κουμπάροι χρόνο να προετοιμαστούν. Να ξέρεις ξέρω πολλούς που από όταν έχουν ακόμα το μωράκι στην κοιλιά αποφασίζουν για κουμπάρο η κουμπαρά. Έτσι γνωρίζουν κ οι κουμπάροι. Αν θες να το βαφτίσεις στους 6 μήνες το ξέρουν ας πούμε 9 μήνες πριν ..όποτε έχουν χρόνο να προετοιμαστούν οικονομικά. 
Για το γενικό σχολείο που λες μάλλον δεν είναι μόνο αυτό , μάλλον γενικά η κοπέλα έχει αυτό τον χαρακτήρα , ίσως είναι και λίγο ενθουσιώδης και δεν το κρύβει και ότι νιώθει το λέει έτσι. 

5 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Για το γενικό σχολείο που λες μάλλον δεν είναι μόνο αυτό , μάλλον γενικά η κοπέλα έχει αυτό τον χαρακτήρα , ίσως είναι και λίγο ενθουσιώδης και δεν το κρύβει και ότι νιώθει το λέει έτσι. 

Όλα ισχύουν. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι όταν υπάρχει τόσος ενθουσιασμός δύσκολα αρνείσαι, κάτι που συμφωνούμε και οι δύο. Απλά εγώ δεν το θεωρώ "πρόβλημα" αν αυτός ο ενθουσιασμός και η πρόταση είναι από κάποιον που δεν σε πειράζει για άλλο λόγο να βαφτίσει/παντρέψει. Δεν θα με ένοιαζε δηλαδή να συζητήσω και με άλλους απ'τη στιγμή που βρέθηκε πρόταση.

Με το καλό το μωρό αρχικά! 

Εμάς και τα 2 παιδιά μας τα ζήτησαν. Στο πρώτο μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση που παραλίγο να παρεξηγηθώ με 2 φίλες μου που ήθελαν να τη βαφτίσουν μαζί αλλά η κοπέλα που έγινε τελικά νονά μου το είχε ζητήσει από όταν ήμουν έγκυος με έναν παρόμοιο τρόπο με τη δική σου, του στυλ εγώ θα το βαφτίσω το μωρό τελείωσε! Τότε της είπα κατσε να γεννηθεί με το καλό κ βλέπουμε. Οι κουμπάροι που μας πάντρεψαν, παρόλο που είναι κολλητοί μας, μας έκαναν πρόταση πολύ καθυστερημένα και μου φάνηκε κ σαν καταναγκαστική (είχαν βαπτίσει πρόσφατα άλλο παιδάκι, δεν τους κατηγορώ γιατί έχει κ ένα κόστος) οπότε δεν έπαιζαν σαν επιλογή. Μόλις γεννήθηκε η μεγάλη μου λοιπόν, μου ζήτησαν οι 2 φίλες μου (είμαστε κ οι 3 μαζί φίλες από τη δουλειά πολλά χρόνια) να τη βαφτίσουν, έλα όμως που ήξερα ότι η άλλη το είχε δέσει στο μυαλό της κ θα παρεξηγούνταν. Οπότε τους είπα στο δεύτερο. Στο δεύτερο (μετα από 6 χρόνια) δεν ξανά έκαναν πρόταση και γενικά σε όποιον με ρωτούσε του έλεγα αυτή τη φορά η επιλογή είναι του συζύγου για να αποφύγω την απάντηση. Τελικά ήθελε επιμόνως η αδερφή του άντρα μου να το βαφτίσει οπότε κ δεχτηκαμε. Κ αυτή με παρόμοιο τρόπο μας επιβλήθηκε :lol:. Την έβλεπε κ έλεγε ήρθε η νονά να σε δει. Προσωπικά δε μου φαίνεται περίεργο κάποιος που θέλει να σου βαφτίσει το παιδί να το ζητάει έτσι, μου δείχνει μάλιστα έντονη επιθυμία, που μου αρέσει να έχει ένας μελλοντικός νονός για το βαφτιστηρι του. Πολύ καλύτερα από το να του το ζητήσω εγώ κ να δεχτεί από ντροπή. Σίγουρα υπάρχουν κ πιο διακριτικοι άνθρωποι εννοείται που μπορεί να μη θέλουν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση αλλά δε μου φαίνεται λογικό να σου έχει ζητήσει με τόση θέρμη μια κοπέλα να βαφτίσει το μωρό σου κ εσύ να ψάχνεις να ρωτήσεις άλλους αν θέλουν. Εντελώς παράλογο θα το έλεγα. Εκτός αν κ εσύ δεν είσαι σίγουρη αν τη θέλεις. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να της πεις, κοίταξε να δεις, επειδή την προηγούμενη φορά η νονά ήταν δική μου φίλη τώρα έχει σειρά ο σύζυγος. Αν δεν έχει συμφωνήσει ήδη με κάποιον φίλο του, πολυ ευχαρίστως να μας το βαφτίσεις. Στη συνέχεια να βολιδοσκοπήσει ο άντρας σου τους φίλους του και να αποφασίσετε. 

5 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Οι κουμπάροι που μας πάντρεψαν, παρόλο που είναι κολλητοί μας, μας έκαναν πρόταση πολύ καθυστερημένα και μου φάνηκε κ σαν καταναγκαστική (είχαν βαπτίσει πρόσφατα άλλο παιδάκι, δεν τους κατηγορώ γιατί έχει κ ένα κόστος) οπότε δεν έπαιζαν σαν επιλογή

Οι κουμπάροι του γάμου είναι η μόνη περίπτωση που θα ρωτούσα έχοντας ήδη άλλη πρόταση. Για το πρώτο παιδί δηλαδή. Θα έλεγα δηλαδη στον άλλο υποψήφιο, ειδικά αν εμφανίστηκε πολύ νωρίς, ότι πρέπει πρώτα να ερωτηθουν εκείνοι μιας που υπάρχει το έθιμο να είναι του γάμου. Εκτός βέβαια κι αν είχε περάσει πάρα πολύς καιρός όπως εσάς.

Σίγουρα υπάρχουν κ πιο διακριτικοι άνθρωποι εννοείται που μπορεί να μη θέλουν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση αλλά δε μου φαίνεται λογικό να σου έχει ζητήσει με τόση θέρμη μια κοπέλα να βαφτίσει το μωρό σου κ εσύ να ψάχνεις να ρωτήσεις άλλους αν θέλουν. Εντελώς παράλογο θα το έλεγα. Εκτός αν κ εσύ δεν είσαι σίγουρη αν τη θέλεις. 

Εντάξει κι ο άντρας μου παράλογο το θεωρεί εν τέλει... Και ούτως ή άλλως δεν έχει κάποιον άλλο να προτείνει. Δεν έχουμε θέμα με την κοπέλα, κανένας από τους δύο. 

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να της πεις, κοίταξε να δεις, επειδή την προηγούμενη φορά η νονά ήταν δική μου φίλη τώρα έχει σειρά ο σύζυγος. Αν δεν έχει συμφωνήσει ήδη με κάποιον φίλο του, πολυ ευχαρίστως να μας το βαφτίσεις

Αυτό το "αν δεν έχει συμφωνήσει ήδη" ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Αν είναι οκ το να έχει συμφωνήσει ο ενας και να μην το έχει πει στον άλλο, τότε είναι οκ να έχει συμφωνήσει κι ο άλλος (γενικά το λέω, όχι σχετικά με το ποιανού ήταν ο προηγούμενος νονός, μπορεί το παράδειγμα να αφορά το πρώτο παιδί ή τους κουμπάρους του γάμου). Θεωρώ οτι όχι απλά με το που συμφωνήσεις, αλλά με το που έχεις πρόταση για κάτι από αυτα οφείλεις να το πεις στον/στην σύζυγο. Αλλιώς θα συμφωνησει ο καθένας με άλλον και δεν θα το ξέρουν! (Και τότε πάλι το πρόβλημα θα είναι μεταξύ των συζύγων, που κανονισε κάποιος και δεν ενημέρωσε) Άρα λέγοντας στον υποψήφιο ότι ο άλλος μπορεί να έχει συμφωνήσει κάτι θεωρώ ότι φαίνεται ότι είναι ψέματα.

5 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Για εμένα δεν υπάρχει σειρά ''προτεραιότητας'' σε αυτά, ποιος το ζήτησε πρώτος δεύτερος ή τρίτος (με δεδομένο ότι δεν έχω δώσει θετική απάντηση πουθενά), έχει να κάνει ποιον θες για νονό, πως είναι η σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο και πως πιστεύεις πως θα ειναι απέναντι στο παιδί σου στο μέλλον.

Αν όλα αυτά είναι οκ δηλαδή και τυχαίνει και ζητήσει κιολας πρώτος, θα στεκοσουν στο ότι ο προηγούμενος ήταν πάλι από τον άντρα σου; Ή εκείνον τον κουμπάρο δεν τον ήθελες και για άλλους λόγους; Εμένα αν όλα είναι οκ, το ποιανού πλευρά ήταν μου φαίνεται τελείως ασήμαντο. Δεν θα ένιωθα ότι αδικείται κάποιος από τους δυο μας, αφού την ίδια σχέση θα κρατουσα πάλι με τους φίλους μου άσχετα αν έγιναν κουμπάροι. Δεν θεωρώ ότι οι κουμπάροι είναι "ανώτεροι" στην ιεραρχία των φίλων, το έγραψα και πιο πάνω. Άλλωστε αν το παρουμε έτσι, ότι δηλαδή ο κουμπάρος είναι πιο στενός κι ότι υπάρχουν "αδικίες", κάνοντας κουμπάρο κάποιον φίλο μας αδικούμε όλους τους υπόλοιπους (που δεν νομίζω ότι ισχύει, όλοι υποθέτω διατηρούμε την ίδια σχέση με τους φίλους μας κι ας μας βάφτισε το παιδί μόνο ένας από αυτούς) Γι'αυτό και δεν θα πρότεινα εγώ, δεν θα ήξερα ποιον απ' όλους να διαλέξω. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που είναι από πριν πιο στενός από όλους τους άλλους, που το έχω δει σε πολύ κόσμο, στην περίπτωσή μας όμως δεν ισχύει, δεν υπάρχει αυτός ο ένας και μοναδικός "κολλητός" ούτε στην πλευρά του ενός ούτε στου αλλου.

για μενα προσωπικα δ ισχυει οτι ηταν πιο κολλητοι φιλοι αυτοι που ηθελα.ουτε μετα γινανε "πιο φιλοι"

θελω ομως τα παιδια να εχουν ιδιαιτερες σχεσεις με τους νονους τους.με τους φιλους μας ειδικα που δ εχουν παιδια κοντα στην ηλικια τι σχεση να εχουν τα παιδια;

δλδ οι κουμπαροι μας δ ειναι πιο πανω απο τους φιλους.απλα η σχεση με τα παιδια ειναι πιο "κοντα"

η μια ειναι κ συγγενης,αλλα κ με την αλλη νιωθω οικογενεια.οχι απλα φιλοι

λογω μετακομισεων "χανομαστε" με φιλους

επειδη ειπες οτι ειναι κ ο αντρας σου κοντα με τις φιλες σου,πιθανον να ενιωσε ανετα η φιλη να το ζητησει ετσι.φαντασου εμενα του μικρου ειχε δει τον αντρα μου μονο μια φορα.αν κ δ θυμαμαι πως ακριβως το ειπε

1 hour ago, little lamb said:

Αν όλα αυτά είναι οκ δηλαδή και τυχαίνει και ζητήσει κιολας πρώτος, θα στεκοσουν στο ότι ο προηγούμενος ήταν πάλι από τον άντρα σου; Ή εκείνον τον κουμπάρο δεν τον ήθελες και για άλλους λόγους; Εμένα αν όλα είναι οκ, το ποιανού πλευρά ήταν μου φαίνεται τελείως ασήμαντο. Δεν θα ένιωθα ότι αδικείται κάποιος από τους δυο μας, αφού την ίδια σχέση θα κρατουσα πάλι με τους φίλους μου άσχετα αν έγιναν κουμπάροι. Δεν θεωρώ ότι οι κουμπάροι είναι "ανώτεροι" στην ιεραρχία των φίλων, το έγραψα και πιο πάνω. Άλλωστε αν το παρουμε έτσι, ότι δηλαδή ο κουμπάρος είναι πιο στενός κι ότι υπάρχουν "αδικίες", κάνοντας κουμπάρο κάποιον φίλο μας αδικούμε όλους τους υπόλοιπους (που δεν νομίζω ότι ισχύει, όλοι υποθέτω διατηρούμε την ίδια σχέση με τους φίλους μας κι ας μας βάφτισε το παιδί μόνο ένας από αυτούς) Γι'αυτό και δεν θα πρότεινα εγώ, δεν θα ήξερα ποιον απ' όλους να διαλέξω. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που είναι από πριν πιο στενός από όλους τους άλλους, που το έχω δει σε πολύ κόσμο, στην περίπτωσή μας όμως δεν ισχύει, δεν υπάρχει αυτός ο ένας και μοναδικός "κολλητός" ούτε στην πλευρά του ενός ούτε στου αλλου.

Έχω πολυ καλή σχέση με τους φίλους του, οι παρέες πια είναι κοινές, όμως όσο καλές σχέσεις και αν έχω δεν είμαστε το ίδιο δεμένοι όσο είμαι με δικούς μου φίλους, όπως και αν το κάνεις δεν έιναι το ίδιο (για μένα τουλάχιστον ).

Ούτε εγώ πιστεύω πως οι κουμπάροι είναι ανώτεροι φίλοι από τους άλλους, έχω ζητήσει να κάνω κουμπαριά με φίλους και την έχουν αρνηθεί, ούτε παρεξηγήθηκα ούτε κατώτερη ένιωσα, ούτε η σχέση μας χάλασε, είναι πως το έχει στο μυαλό του ο κάθε ένας.  Από ότι έχω καταλάβει εσύ έχεις κολλήσει στο ότι μπορεί κάποιος να παρεξηγηθεί αν αρνηθείς, αυτό είναι κάτι που εμένα δεν θα με προβλημάτιζε ποτέ  (είτε το να αρνηθώ εγώ μία πρόταση για κουμπαριά είτε να μου αρνηθούν).

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Έχω πολυ καλή σχέση με τους φίλους του, οι παρέες πια είναι κοινές, όμως όσο καλές σχέσεις και αν έχω δεν είμαστε το ίδιο δεμένοι όσο είμαι με δικούς μου φίλους, όπως και αν το κάνεις δεν έιναι το ίδιο (για μένα τουλάχιστον ).

Ούτε εγώ πιστεύω πως οι κουμπάροι είναι ανώτεροι φίλοι από τους άλλους, έχω ζητήσει να κάνω κουμπαριά με φίλους και την έχουν αρνηθεί, ούτε παρεξηγήθηκα ούτε κατώτερη ένιωσα, ούτε η σχέση μας χάλασε, είναι πως το έχει στο μυαλό του ο κάθε ένας.  Από ότι έχω καταλάβει εσύ έχεις κολλήσει στο ότι μπορεί κάποιος να παρεξηγηθεί αν αρνηθείς, αυτό είναι κάτι που εμένα δεν θα με προβλημάτιζε ποτέ  (είτε το να αρνηθώ εγώ μία πρόταση για κουμπαριά είτε να μου αρνηθούν).

Όχι δεν φοβάμαι μην παρεξηγηθεί, δεν πιστεύω ότι θα παρεξηγιοταν, απλά δεν μου φαίνεται ωραίο. Άλλο να αρνηθώ επειδή όντως υπάρχει λόγος πχ άλλη πρόταση κι άλλο να μην υπάρχει πρόταση και να ψάχνουμε εμείς άλλον. Εφόσον δεν είναι κανένα άκυρο άτομο εννοείται.

Χαίρομαι πάντως που βλεπω ότι δεν είναι τόσο συνηθισμένο να θεωρούνται "ανώτεροι" οι κουμπάροι. Γιατί σε φίλους μου και σε γνωστούς στα social βλεπω συνέχεια να αλληλοαποκαλουνται κουμπάροι ή να γράφουν "κουμπαροκατασταση" ή σε φωτογραφίες με τους νονους να γράφουν ότι είναι οι καλύτεροι νονοί που θα μπορούσε να έχει το παιδί και διάφορα τέτοια! Λες κι αν είχε τύχει να το βαφτίσει άλλος δεν θα ήταν καλός. Εμένα αυτό μου φαίνεται ξεχωρισμα και δεν θα το έλεγα ποτέ, γιατί θεωρώ ότι πολλούς φίλους έχω που θα ήταν εξίσου καλοί νονοι και που δείχνουν ακριβώς την ίδια αγάπη στο παιδί! Όπως άλλωστε αυτός που βάφτισε το ένα παιδί μου δεν σημαίνει ότι θα το ξεχωρίζει από το δεύτερο (σε αγάπη εννοώ, όχι ότι θελω να φέρνει ίδια δώρα και στο δεύτερο προφανώς). Οπότε εφόσον δεν ξεχωρίζουμε τους κουμπάρους από τους υπόλοιπους στενούς φίλους, γι'αυτο μου φαίνεται ανούσιο να ασχολούμαστε με το αν είναι περισσότεροι από την πλευρά του ενός. Το βλέπω ότι απλά κάποιος πρέπει να γίνει κουμπάρος, έτυχε και ήθελε κάποιος (καλος κι αγαπητος εννοείται) κι έγινε αλλά κι αυτοί που δεν έγιναν την ίδια θέση έχουν στην καρδιά μου 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...