Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαμονή με νήπια

Recommended Posts

28 minutes ago, mama16 said:

Φέτος μπορεί να έχεις μεγαλύτερο θέμα γιατί από μια ηλικία κ πάνω ζαλίζονται τα παιδιά. Εμένα η κορη μου δεν είχε ποτέ θέμα με ταξίδια, μέχρι 2,5 ώρες βεβαια ταξιδεύαμε αλλά από πέρυσι άρχισε να ζαλίζεται.. κ μισή απόσταση ώρα να διασχίσουμε αν έχει κάποιες στροφές κάνει εμετό. Πριν τα ταξίδια να προσπαθείτε  να δίνετε πιο στέρεες τροφές κ όχι γάλα κλπ

Ναι, έχει τύχει να κάνει εμετό στη διαδρομή, και μικρότερος που ήταν.. Βέβαια οδηγούσε ο άντρας μου που οδηγάει απότομα καιν άτσαλα γενικά..

14 minutes ago, Ilaeira said:

Πονεμένο θέμα... Εμάς πήρε το βάπτισμα του πυρός πέρσι το καλοκαίρι. Κάναμε τουλάχιστον πέντε 6άωρα ταξίδια. Το πρώτο ήταν εφιαλτικό, τα είδαμε όλα και οι τρεις. Μετά συνήθισε, το πήρε κι απόφαση, ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Στο μεταξύ λόγω ηλικίας ούτε συζήτηση για κινητό ή τάμπλετ (ήταν 8-10 μηνών), οπότε τη βγάλαμε με τραγούδια από το Spotify και πολλή κουβέντα. Αν δεν έχεις πει σε βρέφος τον μύθο με την Αθηνά και τον Ποσειδώνα που μάλωσαν για την Αθήνα, δεν ξέρεις τι θα πει ζωή. Οδηγούσαμε εναλλάξ με τον άντρα μου για να ξεκουραστούμε. Ελπίζω φέτος να τη βγάλουμε αναίμακτα. 

Πάντως πραγματικά προτιμώ να μπω σε αυτήν τη διαδικασία, παρά να περιοριστώ στις επιλογές μου. Από το να πάω αναγκαστικά κάπου κοντά, χίλιες φορές να βραχνιάσω τραγουδώντας τη Λιλιπούπολη.

Τί λες τώρα?? Κάνατε τόσα πολλά και τόσο μεγάλα ταξίδια με μωρό? Χαρά στο κουράγιο σας! Και στου μωρού η αλήθεια είναι.

Προσωπικά προτιμώ να νοικιάσω σπίτι στο Πόρτο Ράφτη για τις διακοπές από το να ταλαιπωρηθώ έτσι!

Διαφημίσεις

1 hour ago, Yovanna είπε:

Το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά σκέφτομαι μήπως ζαλιστεί έτσι στο αυτοκίνητο, αν βλέπει κάτι δηλαδή. Αν και δεν νομίζω, διότι σε άλλες περιπτώσεις που πάει να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο και δεν θέλω (γιατί μετά θα βρυκολακιάσει στο σπίτι), του δίνω το κινητό μου να δει παιδικά για δεν ζαλίζεται. Αλλά αυτό για κάνα μισάωρο το πολύ. Δεν ξέρω σε ταξίδι ωρών. 

Αν η οθόνη είναι στο ύψος των ματιών είναι πιο δύσκολο να ζαλιστείς.

Συνηθως ζαλιζομαστε στο αυτοκίνητο όταν σκύβουμε προς μια οθόνη, βιβλίο κλπ

Έχουμε πάει παντού με μωρά και νήπια. Κρήτη, Πελοπόνησσο, Ήπειρο, πολλές φορές Μαγνησία και Κυκλάδες, Χαλκιδική, μέχρι και Τουρκία. Απλά έχεις μαζί παιχνίδια (που να μην έχουν ξαναδεί), σνακ (κατά προτίμηση που κανονικά δεν τρώνε σε αφθονία), παιδικά τραγούδια, πολλήηηη κουβέντα και ιστορίες, και παιχνίδια της στιγμής, τύπου ποιος θα βρει πρώτος ένα κόκκινο αμάξι, μία μπλε μάντρα κλπ. 

Είναι τι αντέχει κανείς. Πριν το παιδί έκανα πολλά ταξίδια με τον άντρα μου με όλα τα μέσα μεταφοράς. Πέρσι μαζί με το μωρό συνέπεσε και η πανδημία και εννοείται δε ταξιδέψαμε το καλοκαίρι πουθενά , αλλά προτιμησαμε να πάμε σε δικούς μας ανθρώπους, δύο ώρες απόσταση. Αφού φορτώσαμε το αμάξι σαν να μην υπάρχει αύριο(γιατί κάτι από όλα αυτά μπορεί να χρειαστεί:P) τις δύο ώρες απόσταση τις κάναμε σε τρεισήμισι. Το μωρό να έχει βράσει στο παιδικό κάθισμα που ήταν το αυγό( παρεπιπτοντως μετάνιωσα που δεν πήρα κατευθείαν το 0-36, πολύ πιο άνετο), να κάνουμε κάθε τόσο στάση όχι γιατί πείνασε και θέλει να θηλάσει, όχι γιατί χέστηκε και θέλει να αλλάξει, όχι γιατί ζεστάθηκε και κλαίει γιατί είναι ιδρωμενη. Τώρα καταλαβαίνω αυτούς που πηγαίνουν στα all inclusive στη μία ώρα απόσταση από την πόλη τους. Εμείς θέλαμε να το παίξουμε Ευτυχής και Ηλεκτρα από το happy traveler, αλλά η πραγματικότητα καμία σχέση:razz: Χαρά στο κουράγιο σας οι υπόλοιποι που κάνετε μακρινά ταξίδια. Τώρα που μεγάλωσε λίγο η μικρή εύχομαι να είναι καλύτερη στο αμάξι

Ούτε εμείς έχουμε κάνει ακόμα μεγάλο ταξίδι με το μωρό, λόγω κορωνοϊου. Το πρώτο καλοκαίρι πήγαμε στο χωριο, περίπου μιαμιση-δυο ώρες από Αθήνα (κανένα θέμα, κοιμόταν) και αεροπορικώς σε νησί ένα τριήμερο για έναν γάμο. Το δεύτερο καλοκαίρι (πέρσι) μόνο στο χωριό λόγω κορωνοϊου. Και φέτος το ίδιο βλέπω. Στο αυτοκίνητο κοιμάται ακόμα, εκεί είναι ο ημερήσιος ύπνος της τις μέρες που πάμε κάπου με αυτοκίνητο.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Ναι, έχει τύχει να κάνει εμετό στη διαδρομή, και μικρότερος που ήταν.. Βέβαια οδηγούσε ο άντρας μου που οδηγάει απότομα καιν άτσαλα γενικά..

Τί λες τώρα?? Κάνατε τόσα πολλά και τόσο μεγάλα ταξίδια με μωρό? Χαρά στο κουράγιο σας! Και στου μωρού η αλήθεια είναι.

Προσωπικά προτιμώ να νοικιάσω σπίτι στο Πόρτο Ράφτη για τις διακοπές από το να ταλαιπωρηθώ έτσι!

Kainouria paixnidia h moni lysi gia ta taksidia oron.  

4 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Φέτος μπορεί να έχεις μεγαλύτερο θέμα γιατί από μια ηλικία κ πάνω ζαλίζονται τα παιδιά. Εμένα η κορη μου δεν είχε ποτέ θέμα με ταξίδια, μέχρι 2,5 ώρες βεβαια ταξιδεύαμε αλλά από πέρυσι άρχισε να ζαλίζεται.. κ μισή απόσταση ώρα να διασχίσουμε αν έχει κάποιες στροφές κάνει εμετό. Πριν τα ταξίδια να προσπαθείτε  να δίνετε πιο στέρεες τροφές κ όχι γάλα κλπ

K enema zalizete apo1 xronou einai enas efialtis ta taksidia emena ton bohthaei na taksideyoume apogeyma h bradi

27 minutes ago, ninaki80 said:

Kainouria paixnidia h moni lysi gia ta taksidia oron. 

Ή το να μην κάνουμε ταξίδια ωρών! 

Σε εμάς δεν θα βοηθούσαν τα καινούρια παιχνίδια! Πώς να παίξει δεμένος στο καρεκλάκι? Εκτός αν εννοείτε κουκλάκια , αυτοκινητάκια κτλ με τα οποία θα παίξει 10 λεπτά και θα τα βαρεθεί. δεν είναι τόσο μικρός να τον συγκινήσουν αυτά. 

πρίν από 5 λεπτά , Yovanna είπε:

Σε εμάς δεν θα βοηθούσαν τα καινούρια παιχνίδια! Πώς να παίξει δεμένος στο καρεκλάκι? Εκτός αν εννοείτε κουκλάκια , αυτοκινητάκια κτλ με τα οποία θα παίξει 10 λεπτά και θα τα βαρεθεί. δεν είναι τόσο μικρός να τον συγκινήσουν αυτά. 

Σε μικρά παιδάκια, κουκλάκια, αυτοκινητάκια κλπ που λες, και προφανώς συμμετέχοντας και κάποιος μεγαλύτερος στο παιχνίδι. Σε μεγαλύτερα, βιβλιαράκια, χειροτεχνίες, απλά παιχνίδια με κάρτες (προφανώς για να παίξει κάποιος μεγαλύτερος μαζί τους). 

1 hour ago, little lamb είπε:

Άλλη ιδέα είναι να κάνουμε το ταξίδι σε ώρες που είναι πιθανό να νυσταξουν κάποια στιγμή

Emena den koimate sto kareklaki pano apo 40 lepta.  K otan ksipnaei einai olo neyra opote einai akoma xeirotero.  Taksideyoume ores ypnou mono otan einai na pame kapou konta alla me strofes gia na min kanei emeto 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Ena 3oro paleyete. Parapano Ora sto kareklaki nomizo k ego einai anefikto mexri na pane 5-6 xronon . E sto trioro kaneis mia stasi.  Bazeis kamia istoria sto radiofono.  Paixnidi perneis ena mesaio megethos mexri na to anoiksete na to eksereynisei ligo pernaei kanena 45lepto. 

Είχα πάει πέρυσι το καλοκαίρι με πανδημία σε νησί , εγώ έγκυος στο δεύτερο γιο μου και με μωρό 14 μηνών. (Ο πρώτος γιος μου τότε ήταν τόσο) και αφού μας θερμό μέτρησαν στο ξενοδοχείο είδαν ότι ο γιος μου έχει ανεβάσει πυρετό , κάνανε πανικό ότι πρέπει να πάμε να κάνουμε τεστ ενώ το μωρό ήταν αγκαλιάς. Τέλος πάντων φοβήθηκαν , φοβηθήκαμε και εμείς και εντέλει φύγαμε. Και τσάμπα οι διακοπές. Αυτή ήταν η άσχημη περίπτωση. Η καλή περίπτωση ήταν μια εβδομάδα διακοπές σε χωριό περίπου 4 ώρες με το αμάξι αλλά χωρίς πολύ γκρίνια. 

On 14/5/2021 at 2:23 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Aν θέλετε κάτι πολύ κοντά σε Αττική, στο Ξυλόκαστρο έχει ένα πολύ ωραίο συγκρότημα, το Green Village, όπου έχω μείνει με παιδιά, ενώ μία άλλη εναλλακτική είναι το Αγκίστρι. Είναι μικρό νησί, το γυρίζεις με τα πόδια γιατί η απόσταση που συνδέει τους 2 οικισμούς είναι μικρή και ο δρόμος επίπεδος και έχει πολύ ρηχή παραλία.

Στο Ξυλόκαστρο κι ολες εκεί οι παραλίες γενικά δηλαδή ο κορινθιακος είναι χάλια, βαθιά και τα τελ χρόνια έχει κρουσματα αχινοκοκκου. Απαπα εκεί δεν το συστήνω.. Πολλή βρωμια επίσης και κρυα νερά... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...