Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φιλίες

Recommended Posts

Έχουμε δλδ ένα πεντάχρονο που μάλλον βιώνει άσχημες καταστάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον και έχει μια φίλη που πρόκειται να τη χάσει γιατί το δικό σου παιδί δεν έχει αυτοπεποίθηση και πρέπει να αποκτήσει με το να χάσει τη φίλη που το ίδιο διάλεξε και να 'ψάξει' άλλη φίλη; Τα κατάλαβα καλά; 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 150
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@diane2020 πριν αρκετά χρόνια, η κόρη μου, Α Δημοτικού, είχε μια κολλητή, μάλιστα από άλλο τμήμα. Η φιλία, έτσι στενή συνεχίστηκε και στη Β Δημοτικού.

Το κοριτσάκι δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο. Μία "ειδικός" (σε εισαγωγικά γιατί δε θυμάμαι τι ειδικός, όχι ως ειρωνία) όπου είχαν απευθυνθεί οι γονείς, είχε αναφέρει ότι πιθανώς το πρόβλημα να είναι και δειλία, δηλαδή το κοριτσάκι να ντρέπεται να μιλήσει στην τάξη λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Η μαμά σκέφτηκε ότι μια λύση θα ήταν να την υποχρεώσει να κάνει παρέα με άλλα παιδιά, μειώνοντας το χρόνο που περνά με τη δικιά μου εκτός σχολείου.

Η κόρη μου αφού στεναχωρέθηκε για τις συνεχείς ακυρώσεις playdates, τελικά βρήκε άλλη κολλητή. Το άλλο κοριτσάκι, απλά έμεινε μόνο του. Ξαναθέρμαναν τη φιλία τους στο Γυμνάσιο πια.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι τα παιδιά δεν είναι ρομπότ. Μπορούμε να τα τα καθοδηγήσουμε, να τους δώσουμε ιδέες, να τα φέρουμε σε επαφή με άλλες παρέες και χόμπυ. Αλλά με το γάντι ;) 

Από την στιγμή που η συγκεκριμένη φίλη κάπως προέκυψε επειδή οι άλλες δύο απομακρυνθηκαν είναι θέμα χρόνου να γίνει σιγά σιγά το ιδιο με την συγκεκριμένη. Πιστεύω ότι το παιδί καταλαβαίνει τα πάντα αλλά ίσως με έναν πιο παιδικό τρόπο που εμεις είναι δύσκολο να αντιληφθουμε.Τι να σκέφτεται ένα μικρο πλασματακι όταν ξαφνηκα οι τρεις φιλες γινονται δύο και μετα μία?? Και όλο αυτό σε περίοδο καραντίνας που τίποτε δεν είναι ίδιο. Δεν μπορείς να ξέρεις πως το βίωσε και πιθανόν να είναι και αυτός ενας λόγος που ζητούσε την παρέα με το συγκεκριμένο κοριτσάκι.Είναι απίθανο να ένιωσε απόρριψη από τις άλλες δύο φίλες και γι αυτόν τον λόγο να είναι τόσο θερμή με την τωρινη? 

Από την στιγμή που ησουν θετική και ενθαρρυντική ως προς το να έχει παρέα το παιδί σου τότε η κατεύθυνση που έδωσες πέρασε στο παιδί κανονικά. 

Ωστόσο εγώ προσωπικά θα προσπαθουσα να επικεντρωθώ στο δικό μου παιδί, να το παρατηρήσω πάνω στο παιχνίδι, να μιλήσω μαζί του για να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που θέλει την παρέα του κοριτσιου, τι παιρνει και τι δινει. Δηλαδή θα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα το άλλο παιδί εν ολίγης. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Ήρθε η στιγμή να γράψω και εγώ σε αυτό το θέμα το πρόβλημα μου. Μιας και όσο φτιάχνει ο καιρός τόσο βγαίνουμε με τα μωρα και πάμε κούνιες και πάρκα όποτε συναντάμε πολλά παιδάκια. Λοιπόν αρχικά να πω ότι είχαμε πάει σε κούνιες όπου ένα κοριτσάκι πλησίασε τον γιο μου (ήταν λίγο μεγαλύτερο γύρο στα 3 μισή ενώ ο δικός μου είναι 2) και ο γιος μου δεν ενθουσιάστηκε να παίξει με το κοριτσάκι εκείνο. Όποτε το κοριτσάκι έφυγε σε αλλα παιδάκια. Ενώ είναι πολύ κοινωνικός δεν ξέρω γιατί δεν θέλησε. Μετά ήρθε ένα τσιγκανακι που ήταν και αυτό λίγο μεγαλύτερο και αρχίσανε να κυνηγιούνται .. ο δικός μου άρχισε να το πιάνει και να το αγκαλιάζει ... δεν είμαι ρατσίστρια απλά το κοριτσάκι ήταν τόσο βρόμικο που δεν μου έκανε καλή εικόνα. Η μαμά της (μια τσιγκανα) καθόταν πιο πέρα με κάτι άλλες και τρώγανε σπορακια και τα φτύναν κάτω. Μετά το κοριτσάκι αρχησε να τραβάει το γιο μου να τον γνωρίσει στην μαμά της .. με τα πολλά τα πήρα και φύγαμε. Ήταν και η μάνα μου μαζί και άρχισε να λέει τα δικά της ότι θα κολλήσει ψείρες ο δικός μας. Της εξηγούσα ότι μην λες έτσι δεν θέλω να του περάσουμε λάθος μήνυμα. Τέλος πάντων εσείς τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις ; Τα μαζεύεται και φεύγετε η αφήνετε το παιδί ; Και αν θέλει να παίξει μόνο με το παιδακι που εσείς δεν θα θέλατε τι κάνετε ; 

1 hour ago, Super.mum είπε:

Ήρθε η στιγμή να γράψω και εγώ σε αυτό το θέμα το πρόβλημα μου. Μιας και όσο φτιάχνει ο καιρός τόσο βγαίνουμε με τα μωρα και πάμε κούνιες και πάρκα όποτε συναντάμε πολλά παιδάκια. Λοιπόν αρχικά να πω ότι είχαμε πάει σε κούνιες όπου ένα κοριτσάκι πλησίασε τον γιο μου (ήταν λίγο μεγαλύτερο γύρο στα 3 μισή ενώ ο δικός μου είναι 2) και ο γιος μου δεν ενθουσιάστηκε να παίξει με το κοριτσάκι εκείνο. Όποτε το κοριτσάκι έφυγε σε αλλα παιδάκια. Ενώ είναι πολύ κοινωνικός δεν ξέρω γιατί δεν θέλησε. Μετά ήρθε ένα τσιγκανακι που ήταν και αυτό λίγο μεγαλύτερο και αρχίσανε να κυνηγιούνται .. ο δικός μου άρχισε να το πιάνει και να το αγκαλιάζει ... δεν είμαι ρατσίστρια απλά το κοριτσάκι ήταν τόσο βρόμικο που δεν μου έκανε καλή εικόνα. Η μαμά της (μια τσιγκανα) καθόταν πιο πέρα με κάτι άλλες και τρώγανε σπορακια και τα φτύναν κάτω. Μετά το κοριτσάκι αρχησε να τραβάει το γιο μου να τον γνωρίσει στην μαμά της .. με τα πολλά τα πήρα και φύγαμε. Ήταν και η μάνα μου μαζί και άρχισε να λέει τα δικά της ότι θα κολλήσει ψείρες ο δικός μας. Της εξηγούσα ότι μην λες έτσι δεν θέλω να του περάσουμε λάθος μήνυμα. Τέλος πάντων εσείς τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις ; Τα μαζεύεται και φεύγετε η αφήνετε το παιδί ; Και αν θέλει να παίξει μόνο με το παιδακι που εσείς δεν θα θέλατε τι κάνετε ; 

Δε θα άφηνα το παιδί μου να αγκαλιάζει κανένα παιδί, γιατί κορωνοϊός. Τώρα για τα υπόλοιπα, ξέρεις το "κάνε ό,τι σου λέω και όχι ο,τι κάνει". Προφανώς δε δουλεύει. Αν έχετε μία Α εικόνα για οποιοδήποτε άνθρωπο, το παιδί θα την καταλάβει και τελικά θα συμπεριφερθεί ανάλογα.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

μου εχει τυχει με τσιγγαvακι στηv ιδια ηλικια ακριβως με το δικο σου. Λογω κοροvοιου κ μοvο τοv ειχα παρει κ ειχαμε φυγει πριv παιξουv. Τωρα για τηv βρωμια δεv με vοιαζει γιατι ετσι κ αλλιως κυλιουvται παvω στις τσουληθρες κ στα χωματα το παιδακι θα με πειραξει σιγα. Μοvο για κοροvοιο φοβηθηκα. 

Να πω πάντως ότι χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε με ψείρες. Από φίλο του γιου μου που είχε εγχώριο πληθυσμό και αδυνατούσε να ξεφορτωθεί, αδιαφορούσαν οι γονείς, δεν ξέρω :( Παιδί ελληνικής καταγωγής, μεσαίας τάξης, μορφωμένων γονιών. 

7 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δε θα άφηνα το παιδί μου να αγκαλιάζει κανένα παιδί, γιατί κορωνοϊός. Τώρα για τα υπόλοιπα, ξέρεις το "κάνε ό,τι σου λέω και όχι ο,τι κάνει". Προφανώς δε δουλεύει. Αν έχετε μία Α εικόνα για οποιοδήποτε άνθρωπο, το παιδί θα την καταλάβει και τελικά θα συμπεριφερθεί ανάλογα.

Ναι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για αυτό δεν θέλω να στείλω λάθος μήνυμα. Αλλά όπως λες είχατε θέμα με τις ψείρες. Λένε οι ψείρες πάνε στα καθαρά κεφάλια. Αλλά υποσυνείδητα έβλεπα το βρώμικο κεφαλάκι της μικρής και σκεφτόμουν ότι σίγουρα θα έχει ψείρες.  

πρίν από 4 λεπτά , Super.mum είπε:

Ναι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για αυτό δεν θέλω να στείλω λάθος μήνυμα. Αλλά όπως λες είχατε θέμα με τις ψείρες. Λένε οι ψείρες πάνε στα καθαρά κεφάλια. Αλλά υποσυνείδητα έβλεπα το βρώμικο κεφαλάκι της μικρής και σκεφτόμουν ότι σίγουρα θα έχει ψείρες.  

Ψείρες κάποια στιγμή θα κολλήσουν τα περισσότερα παιδιά. Ειλικρινά μακάρι να ήταν τόσο απλό. Το παιδί που σου λέω ότι μας κολλούσε συνέχεια, ειλικρινά νομίζω κυριολεκτικά σε τσαντήρι να έμενε η οικογένεια, θα είχε κάνει κάτι και δε θα το ανέχοταν. Το συγκεκριμένο από το ανάποδο μάλλον έπασχε, το ενοχλούσε το χτενάκι, η λοσιόν κλπ και για να μην το κακοκαρδίσουν, προτιμούσαν να συμβιώνουν με τις ψείρες. Μεγάλη πίκρα.

πρίν από 20 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Ψείρες κάποια στιγμή θα κολλήσουν τα περισσότερα παιδιά. Ειλικρινά μακάρι να ήταν τόσο απλό. Το παιδί που σου λέω ότι μας κολλούσε συνέχεια, ειλικρινά νομίζω κυριολεκτικά σε τσαντήρι να έμενε η οικογένεια, θα είχε κάνει κάτι και δε θα το ανέχοταν. Το συγκεκριμένο από το ανάποδο μάλλον έπασχε, το ενοχλούσε το χτενάκι, η λοσιόν κλπ και για να μην το κακοκαρδίσουν, προτιμούσαν να συμβιώνουν με τις ψείρες. Μεγάλη πίκρα.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να μιλήσετε με τους γονείς του ;  Η είναι ένα θέμα που όλοι ντρέπονται και κανείς δεν ανοίγει ; 

Διαφημίσεις

Εγώ παντως δε θα θελα το παιδι μου να κάνει παρέα με γυφτακια γιατί έχουν άλλη κουλτουρα απο τη δική μου ουτε με κλεφτακια όπως στη δική μας περιπτωση γι αυτό κι εγώ έκοψα σχέσεις γι αυτό δε ξαναγραψα τη πηρα την απόφαση μου.. Παρέα μόνο στο σχολείο. Θέλω καλά παιδια να κάνουν παρεα, με αρχες και ήθος. Να'ναι καθαρά, ευγενικά, φιλοτιμα και σεβαστικα. Αλλά ανάλογη συμπεριφορα να βλεπω απο τους γονείς τους. Γιατί τα παιδια κάνουν καμμια βλακεια καμμια φορά. Εγώ με τους γονείς είχα κυρίως το θέμα και αντελήφθην πως δεν ταιριάζουμε πολιτισμικοοικονομικοκοινωνικα. Τα υπόλοιπα παιδακια θα βρουν ανάλογες παρεες, δεν ταιριάζουμε με όλους. 

πρίν από 15 λεπτά , Super.mum είπε:

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να μιλήσετε με τους γονείς του ;  Η είναι ένα θέμα που όλοι ντρέπονται και κανείς δεν ανοίγει ; 

Δε μιλάς για τέτοια θέματα με γονείς που δε παιρνουν από λόγια και για τα αυτονόητα γιατί πρέπει οι γονείς να ναι και ανοιχτόμυαλοι αλλιώς κινδυνευεις να παρεξηγηθείς κοινώς να βρεις κ το μπελά σου στο τέλος

Δεν είναι θέμα ντροπής δηλαδή η ταμπου είναι θέμα ... εγκεφαλου

Ψείρες είχα κι εγώ κάποτε όπως πααααρα πολλα παιδια. Με καθάρισε η μανα μου με εγδαρε με κουρεψε τελείωσε. Δε χρειάστηκε να της πει ποτε κάποιος κάτι για τα αυτονόητα. 

πρίν από 37 λεπτά , diane2020 είπε:

Ψείρες είχα κι εγώ κάποτε όπως πααααρα πολλα παιδια. Με καθάρισε η μανα μου με εγδαρε με κουρεψε τελείωσε. Δε χρειάστηκε να της πει ποτε κάποιος κάτι για τα αυτονόητα. 

Μια παρατήρηση μόνο (γιατί μας διαβάζει και κόσμος) σχετικά με τις ψείρες. Το γδάρσιμο και το κούρεμα δεν είναι τα ενδεδειγμένα βήματα για να απαλλαγεί κανείς από τις ψείρες, πόσο μάλλον τα αυτονόητα. Στο εμπόριο ευτυχώς υπάρχει πλήθος από πιο "αναίμακτες" λύσεις...:)

3 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Εγώ παντως δε θα θελα το παιδι μου να κάνει παρέα με γυφτακια γιατί έχουν άλλη κουλτουρα απο τη δική μου ουτε με κλεφτακια όπως στη δική μας περιπτωση γι αυτό κι εγώ έκοψα σχέσεις γι αυτό δε ξαναγραψα τη πηρα την απόφαση μου.. Παρέα μόνο στο σχολείο. Θέλω καλά παιδια να κάνουν παρεα, με αρχες και ήθος. Να'ναι καθαρά, ευγενικά, φιλοτιμα και σεβαστικα. Αλλά ανάλογη συμπεριφορα να βλεπω απο τους γονείς τους. Γιατί τα παιδια κάνουν καμμια βλακεια καμμια φορά. Εγώ με τους γονείς είχα κυρίως το θέμα και αντελήφθην πως δεν ταιριάζουμε πολιτισμικοοικονομικοκοινωνικα. Τα υπόλοιπα παιδακια θα βρουν ανάλογες παρεες, δεν ταιριάζουμε με όλους. 

Δε μιλάς για τέτοια θέματα με γονείς που δε παιρνουν από λόγια και για τα αυτονόητα γιατί πρέπει οι γονείς να ναι και ανοιχτόμυαλοι αλλιώς κινδυνευεις να παρεξηγηθείς κοινώς να βρεις κ το μπελά σου στο τέλος

Δεν είναι θέμα ντροπής δηλαδή η ταμπου είναι θέμα ... εγκεφαλου

Μια φορά θυμάμαι είχα κολλήσει και εγώ μικρή  και με περιποιήθηκε αμέσως η μάνα μου και δεν ξανά είχαμε τέτοιο θέμα. Έχεις δίκιο ... δυστυχώς ακόμα και τα αυτονόητα για κάποιους δεν είναι ....

3 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Μια παρατήρηση μόνο (γιατί μας διαβάζει και κόσμος) σχετικά με τις ψείρες. Το γδάρσιμο και το κούρεμα δεν είναι τα ενδεδειγμένα βήματα για να απαλλαγεί κανείς από τις ψείρες, πόσο μάλλον τα αυτονόητα. Στο εμπόριο ευτυχώς υπάρχει πλήθος από πιο "αναίμακτες" λύσεις...:)

Τι εννοείτε όταν λέτε γδάρσιμο ;  Εμένα μου είχε βάλει ένα φάρμακο ειδικό θυμάμαι τότε και μετά λούστηκα και με κάποια ειδικά σαμπουάν 

9 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Είχαμε μιλήσει, είχαν μιλήσει άλλοι, είχε μιλήσει το σχολείο. 

Πολλές φορές, αρχικά ευγενικά και διστακτικά, μετά πολύ ευθέως. Έκαναν κάποιες προσπάθειες από όσο καταλαβαίνω, μετά ο μικρός τσίριζε κλπ και τις παρατούσαν στη μέση.

Το πρόβλημα λύθηκε μετά από 3 χρόνια περίπου, όταν μάλλον άρχισε το παιδί μόνο του να καταλαβαίνει ότι γι αυτό τον αποφεύγουν τα άλλα παιδιά.

Η δασκάλα μας έλεγε ότι δεν υπάρχει τάξη που να μην έχει και ένα τέτοιο περιστατικό, και όντως έχω ακούσει πολλές ιστορίες και από άλλους.

7 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Τι εννοείτε όταν λέτε γδάρσιμο ;  Εμένα μου είχε βάλει ένα φάρμακο ειδικό θυμάμαι τότε και μετά λούστηκα και με κάποια ειδικά σαμπουάν 

Ομολογώ πως δεν ξέρω. Και εγώ όταν ακούω για ψείρες το σαμπουαν εχω στο μυαλό μου.

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Μου μιλας για εποχή πριν 25 χρόνια? Εγώ αναφέρομαι σε παλιά εποχή και δεν ξέρω τι άλλαξε από τότε δε με έχει απασχολήσει μέχρι στιγμής και ουτε κ θα θελα να σου πω

Γδαρσιμο κορίτσια μου από τη χτένα ποναγε το κεφάλι μου από το χτένισμα τι άλλο να ανάλυσω? 

Σαμπουάν ναι υπάρχουν άλλα υπήρχε τότε, τώρα δεν ξέρω, ένα χτενάκι που το κανες δυνατά να φυγουν οι κονιδες, τα αυγά δηλαδή της ψείρας, τα άσπρα. 

Ιου. Συζητηση δευτεριάτικα. :D

Καλημερες:) 

Δυστυχώς επειδή είχαμε συνέχεια ψέιρες εξαιτίας του συμμαθητή που έλεγα (φάση να έχουμε χτενάκι στην είσοδο και να τσεκάρουμε το παιδί πριν μπει μέσα μετά από το σχολείο), δεν υπάρχει μαγικό σαμπουάν που να λειτουργεί "ανώδυνα". Αν όντως το παιδί έχει πιάσει ψείρες, η διαδικασία είναι λοσιόν, που μένει για αρκετή ώρα, αν θυμάμαι καλά μίνιμουμ μισάωρο, μετά χτένισμα με ειδικό χτενάκι να φύγει ό,τι έχει μείνει, επαναλαμβάνεις σε λίγες μέρες, και πλύσιμο ρούχα, σεντόνια, λούτρινα κλπ. Σαμπουάν που να το βάζεις σαν κανονικό λούσιμο και να δουλεύει, δεν... 

πρίν από 8 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Δυστυχώς επειδή είχαμε συνέχεια ψέιρες εξαιτίας του συμμαθητή που έλεγα (φάση να έχουμε χτενάκι στην είσοδο και να τσεκάρουμε το παιδί πριν μπει μέσα μετά από το σχολείο), δεν υπάρχει μαγικό σαμπουάν που να λειτουργεί "ανώδυνα". Αν όντως το παιδί έχει πιάσει ψείρες, η διαδικασία είναι λοσιόν, που μένει για αρκετή ώρα, αν θυμάμαι καλά μίνιμουμ μισάωρο, μετά χτένισμα με ειδικό χτενάκι να φύγει ό,τι έχει μείνει, επαναλαμβάνεις σε λίγες μέρες, και πλύσιμο ρούχα, σεντόνια, λούτρινα κλπ. Σαμπουάν που να το βάζεις σαν κανονικό λούσιμο και να δουλεύει, δεν... 

Ναι... 

Εγώ ακόμα θυμάμαι το αίμα που βγαζε η μάνα μου από το κεφάλι μου, μου πιναν το αίμα οι άτιμες... 

Και μαλλί ως το πωπο ξαφνικά κουρεμα αγοριστικο... Δε βαριέσαι περασμενα αλλά όχι ξεχασμένα, μεγάλο βάσανο είχα περασει μικρό παιδακι... 

Θυμάμαι αν θυμάμαι καλά και κάτι σα ξυδι νομίζω και ξυδι μου έβαζε αλλά δεν είμαι σίγουρη, κάτι τέτοιο παντως 

πρίν από 50 λεπτά , diane2020 είπε:

Ναι... 

Εγώ ακόμα θυμάμαι το αίμα που βγαζε η μάνα μου από το κεφάλι μου, μου πιναν το αίμα οι άτιμες... 

Και μαλλί ως το πωπο ξαφνικά κουρεμα αγοριστικο... Δε βαριέσαι περασμενα αλλά όχι ξεχασμένα, μεγάλο βάσανο είχα περασει μικρό παιδακι... 

Θυμάμαι αν θυμάμαι καλά και κάτι σα ξυδι νομίζω και ξυδι μου έβαζε αλλά δεν είμαι σίγουρη, κάτι τέτοιο παντως 

εχει κατι λοσιον που υποτιθεται εμποδιζουν να κολλησεις ψειρες και πολλες βασιζονται στο ξυδι

ετσι οπως μυριζουν, βασικα δε σε πλησιαζει κανεις, και σκορδαλια να ετρωγες, το ιδιο αποτελεσμα θα ειχε ;) 

πρίν από 55 λεπτά , diane2020 είπε:

Ναι... 

Το χειρότερο που έχω ακούσει από γιαγιά ήταν ότι η μάνα της την ψέκαζε με εντομοαπωθητικό. 

πρίν από 11 λεπτά , Super.mum είπε:

Το χειρότερο που έχω ακούσει από γιαγιά ήταν ότι η μάνα της την ψέκαζε με εντομοαπωθητικό. 

Ναι εντάξει αυτό δεν είναι νορμαλ. Το χτενάκι είναι όμως κι αποτι διαβάζω ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται

πρίν από 16 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

εχει κατι λοσιον που υποτιθεται εμποδιζουν να κολλησεις ψειρες και πολλες βασιζονται στο ξυδι

ετσι οπως μυριζουν, βασικα δε σε πλησιαζει κανεις, και σκορδαλια να ετρωγες, το ιδιο αποτελεσμα θα ειχε ;) 

Ναι ειχα αγοράσει από το φαρμακείο αλλά μετά διάβασα άκουσα ότι δε κανει να γεμίζουμε με αυτά τα κεφάλια τους κ το κοψα απλώς τους μαζευω τα μαλλιά κ ο θεος βοηθός

Δε θα γεμιζω με φάρμακα τα κεφάλια τους για πρόληψη... 

πρίν από 3 λεπτά , diane2020 είπε:

Ναι εντάξει αυτό δεν είναι νορμαλ. Το χτενάκι είναι όμως κι αποτι διαβάζω ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται

Ναι, δεν υπαρχει λοσιον που να δουλευει χωρις χτενακι, εχω κανει διδακτορικο. Ενω το χτενακι αν ειναι καλο κανει και δουλεια μονο του. 

Να μη σου τυχει με μακρυ μαλλι, εδω με τα κοντα αγοριστικα ηταν ταλαιπωρια σκετη.

πρίν από 3 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Ναι, δεν υπαρχει λοσιον που να δουλευει χωρις χτενακι, εχω κανει διδακτορικο. Ενω το χτενακι αν ειναι καλο κανει και δουλεια μονο του. 

Να μη σου τυχει με μακρυ μαλλι, εδω με τα κοντα αγοριστικα ηταν ταλαιπωρια σκετη.

Εγώ είχα πολυ μακρια μαλλιά κ μου τα κοψαν:-o όλα... :sad:αλλα οκ έπρεπε.. 

για τις ψείρες θυμάμαι τη μάνα μου να αδειάζει τη λοσιόν κλεραζίλ και να μου τυλίγει το κεφάλι με σακούλα για να σκάσουν . και μετά με το χτενάκι. Εγώ έπιανά πάρα πολύ εύκολα, και ηρεμούσαμε λίγο αλλά όχι εντελώς με αυτήν την τακτική. Δυστυχώς ή ευτυχώς το μόνο που είχε αποτέλεσμα ήταν το εντομοαποθητικό (το γνωστό που ρίχνουμε και στις κατσαρίδες). Ακόμη θυμάμαι το μούσδιασμα στο κεφάλι κάθε φορά που το έβαζα (ως έσχατη λύση), αλλά τουλάχιστον μετά ξεμπέρδευα. Την ίδια τακτική εφάρμοσα και σε μία φίλη μου με τζίβες όταν ήμουν φοιτήτρια..πώς αλλιώς να έφευγαν; Τώρα στο γιο μου βάζω ένα προιόν πρόληψης από το φαρμακείο και μέχρι στιγμής όλα καλα. Μας ενημερώνουν κιόλας από το σχολείο όταν έχουν περιστατικά. 

Νομίζω ότι άλλοι κολλάνε εύκολα και άλλοι δεν πιάνουν. Η περιοχή που μένουμε τώρα πάντως θεωρείται σχετικά high class και μια χαρά ψειρούλες κυκλοφορούν κι εδώ...:-P

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...