Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

9 minutes ago, kotsifikos said:

Αν θες την γνώμη μου κλείσε και με ενδοκρινολόγο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Η ισορροπία στις ορμόνες είναι τα Α και το Ω στο να χάσεις βάρος. Έχεις σκεφτεί πως ένα μέρος ίσως είναι κατακράτηση λόγω του ότι δεν αδιαθετείς σωστά?

Ναι , θα κλείσω! Μου είχε συστήσει η Νινακι μια πολύ καλή που πήγαινα και στην εγκυμοσύνη!Το έχω σκεφτεί!  Κάνω τρελή κατακράτηση! Δεν μου μπαίνουν ούτε τα παπούτσια μου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν και δεν είναι θέμα υγείας, μόνο, αλλά και αισθητικής (μπορεί εγώ να είμαι υγιής και στα 55 και στα 65, αλλα να νιώθω χάλια στο ένα από τα δύο οπτικά) , το νορμάλ βάρος για 160 ύψος από πλευράς υγείας είναι το πολύ λίγο πάνω από τα 60. Δεν είναι δηλαδή 60-65 που έγραψε κάποια κοπέλα, εκεί είναι το άνω όριο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, και χαλαρά μπορεί σε κάποιον να αρέσουν οι πολλές καμπύλες, αλλά αντικειμενικά, είναι πολλά :( 165 'υψος και είμαι εντελώς στα όρια του υγειούς στα 65.

6 minutes ago, little lamb said:

Συμφωνώ ότι πανικοβλήθηκες κάπως πολύ. Νομίζω τα 57 που θες να φτάσεις είναι λίγα. 62-65 αν πας τα θεωρώ καλά για το ύψος σου. Δεν ξέρω βέβαια το γενικό σουλουπι για να κρίνω, εσύ ξέρεις καλύτερα. Και ούτε ειδικός είμαι. Αλλά κι εγώ είμαι γύρω στα 1,65-1,67 και σε κιλά παίζω μεταξύ 65-70 κ δεν φαίνεται κάποια δυσαναλογία,μόνο κοιλίτσα μπροστά αλλά αυτό είναι θέμα σουλουπιου, το έχει πάρει και η κόρη μου!

Όχι, δεν είναι λίγα τα 57! Σκέψου τόσο είναι τα μοντέλα που είναι 1,80! Στα νιάτα μου ήμουν κάτω από 50! Δεν φαινόμουν αδύνατη γιατί έχω καμπυλωτό σώμα . Στα 57 είμαι απλά καλή, αλλά θέλει ένα τσακ ακόμη.

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

Όχι, δεν είναι λίγα τα 57! Σκέψου τόσο είναι τα μοντέλα που είναι 1,80! Στα νιάτα μου ήμουν κάτω από 50! Δεν φαινόμουν αδύνατη γιατί έχω καμπυλωτό σώμα . Στα 57 είμαι απλά καλή, αλλά θέλει ένα τσακ ακόμη.

Kακά τα ψέματα, αλλά 20 δεν ξαναγινόμαστε. Βάλε στόχο να είσαι υγιής, και όχι όπως ήσουν στα 20, απλά θα απογοητεύεσαι άδικα αλλιώς.

10 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Κορίτσια θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί από χθες δεν μπορώ να συνέλθω.. Ζυγίστηκα.. Είμαι μουδιασμένη από χθες και αν μπορούσα δεν θα έβγαινα από το σπίτι μέχρι να χάσω τα κιλά. Τα οποία είναι πολλά πλέον.. Είχα πολύ καιρό να ζυγιστώ. Το απέφευγα. Να κάνω ένα πρόλογο λέγοντας ότι είμαι 1,60 (πραγματικό, γιατί συνήθως 1,60 λένε όσες είναι 1,55 περίπου). Τα ιδανικά μου κιλά βάσει της εικόνας μου είναι τα 55 και σε αυτά κυμαινόμουν τα τελευταία 10 χρόνια περίπου.  Πρίν, ήμουν λιγότερα. Ξέφευγα βέβαια στα 57-58 αλλά τα έχανα γρήγορα.

Όταν έμεινα έγκυος, κάτι τα φάρμακα από τις εξωσωματκές που μου έκαναν τρελή κατακράτηση, κάτι η κακή ψυχολογία, ήμουν 62. Γέννησα στα 72 κιλά. Βγήκα από το μαιευτήριο 67. Ταλαιπωρήθηκα να τα χάσω , γιατί απορρυθμίστηκε ο θυροειδής μου , έπαθα και επιλόχειο, μου πήρε ένα χρόνο να φτάσω στα 57. Τα οποία διατήρησα μέχρι την πρώτη καραντίνα, όπου άρχισα σιγά σιγά να παχαίνω, με αποκορύφωμα την χειμερινή καραντίνα όπου καταλάβαινα ότι έχω ξεφύγει. το έβλεπα στα ρούχα και στον καθρέπτη. Εδώ και μερικές μέρες έχω μπει σε πρόγραμμα και χθες είπα να πάρω βαθιά ανάσα και να ζυγιστώ. Σοκ! 70 κιλά! Περίμενα να είμαι γύρω στα 64-65 και να έχω κανά 8άρι να χάσω! Αλλά 70?? Δεν το φανταζόμουν γιατί ναι οκ, από xs-s που φορούσα, φοράω medium ,αλλά το μαζεύω στη μέση. Επίσης να πω εδώ ότι έχω ΠΩΑ λόγω παλαιότερου χειρουργείου, και το τελευταίο εξάμηνο είχα μόνο 2 φορές περίοδο.. Και είμαι ακόμη 44.. Το θέμα είναι να πάρω διαιτολόγο? είναι πολλά τα κιλά για να τα χάσω μόνη μου ?(ο στόχος είναι τα 58 αρχικά τουλάχιστον). Δεν μπορώ όμως να τρώω ψητό -σάλάτα. Επίσης φοβάμαι μήπως καταρρεύσει το σώμα και χρειάζομαι πλαστική μετά. ΄Τέλος , θέλω να τα χάσω χθες!

Εγώ επειδή ίσως είμαι του επαγγέλματος κ θεωρώ σημαντικη τη δουλειά τους, θα έλεγα να πας σε διαιτολόγο. Το κρέας με σαλάτα που λες θέλω να πιστεύω ότι δεν το κάνουν πλέον (εκτός κ αν θέλει ο πελάτης να τρέφεται έτσι). Θα σου πάρει ιστορικό, θα σε ρωτήσει διατροφικές συνήθειες, το τι σου αρέσει κ το τι όχι κ σύμφωνα με όλα αυτά θα σου βγάλει ένα διαιτολόγιο. Οπότε μπορεί να σου λέει το πρωί να φας το τάδε πρόγευμα τάδε κ.α. αλλά θα είναι σύμφωνα με αυτά που τρως. Το να τα χάσεις μόνη σου, αν το βάλεις στόχο είναι εφικτό αλλά ένας διαιτολόγος θα σε κάνει να το πάρεις πιο ζεστά αφού ανά εβδομάδα ή ανά 15 μέρες θα σε ζυγίζει, θα συζητάτε για τις δυσκολίες, θα σου λύνει απορίες που μπορεί να έχεις κ πιο σημαντικό θα χάσεις τα κιλά σωστά, σε αναλογία κ τα 3 μακροθρεπτικα συστατικά ώστε να χάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος κ λιγότερη έως κ ελάχιστη μυϊκή μάζα. Αν το συνδυάσεις δε με γυμναστική θα κάνεις θαύματα στο σώμα σου, μπορείς να επιτύχεις ακόμα κ αύξηση της μυϊκής μάζας. Οπότε από το να προσπαθήσεις μόνη σου πιστεύω ότι είναι καλύτερο να το προσπαθήσεις με έναν διατροφολογο. Πολλοί σνομπαρουν τους διαιτολόγους κ κάνουν οποιαδήποτε δίαιτα ακούσουν από γνωστούς, αλλά δεν ξέρουν τι κινδύνους μπορεί να κρύβει μια οποιαδήποτε διατροφή. Άλλες φορές μπορεί να τρώνε ελάχιστα κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες, βλέπουν τη ζυγαριά να κατεβαίνει κατακόρυφα κ χαίρονται.. Στην ουσία όμως αν έκαναν μια λιπομετρηση θα έβλεπαν πόσο πολύ μυϊκή μάζα έχασαν. Αν θέλει κάποιος γρήγορη απώλεια βάρους θα πρέπει την διατροφή να την συνδιάσει με γυμναστική κ όχι να τρέφεται με 1000 θερμίδες ημερησίως που πολλοί το κάνουν.

Διαφημίσεις

Το πρόβλημα με τους διαιτολόγους, είναι ότι δύσκολα μπορείς να προσαρμόσεις δουλειά και οικογένεια σε οτιδήποτε σου πουν. Μπορείς, αλλά βασανίζεσαι :(

Το πιο εύκολο που έχω βρει, είναι το απλό παραδοσιακό μέτρημα θερμίδων. Θες μια ζυγαριά όταν μαγειρεύεις και μία εφαρμογή να καταγράφεις. Έχει αρκετές δωρεάν, η πιο εύκολη που έχω βρει είναι το myfitnesspal. Οπότε ό,τι και να μαγειρεύεις, μπορείς να ξέρεις πόσο έχει η μερίδα αν πάρεις το 1/5 της κατσαρόλας ας πούμε, και αν ανατριχιάσεις με το νούμερο, βάζεις το 1/8 και συμπληρώνεις με σαλάτα πχ.

45 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

Το πρόβλημα με τους διαιτολόγους, είναι ότι δύσκολα μπορείς να προσαρμόσεις δουλειά και οικογένεια σε οτιδήποτε σου πουν. Μπορείς, αλλά βασανίζεσαι :(

Το πιο εύκολο που έχω βρει, είναι το απλό παραδοσιακό μέτρημα θερμίδων. Θες μια ζυγαριά όταν μαγειρεύεις και μία εφαρμογή να καταγράφεις. Έχει αρκετές δωρεάν, η πιο εύκολη που έχω βρει είναι το myfitnesspal. Οπότε ό,τι και να μαγειρεύεις, μπορείς να ξέρεις πόσο έχει η μερίδα αν πάρεις το 1/5 της κατσαρόλας ας πούμε, και αν ανατριχιάσεις με το νούμερο, βάζεις το 1/8 και συμπληρώνεις με σαλάτα πχ.

Νομίζω πως πλέον οι περισσότεροι διατροφολόγοι στην χώρα μας δίνουν δίαιτες προσαρμοσμένες στην μεσογειακή διατροφή, δηλαδή περιλαμβάνουν κρέας κοτόπουλο ψάρι λαδερά και όσπρια, κάτι που έτσι και αλλιώς μέσα στην εβδομάδα θα καταναλώσει μία οικογένεια. Ο άντρας μου έχει χρειαστεί να κάνει δίαιτα 2-3 φορές και πραγματικά κυρίως ως βοήθεια το πήρα γιατί δεν χρειαζόταν να σκεφτώ τι θα μαγειρέψω.

9 hours ago, mama16 said:

Εγώ επειδή ίσως είμαι του επαγγέλματος κ θεωρώ σημαντικη τη δουλειά τους, θα έλεγα να πας σε διαιτολόγο. Το κρέας με σαλάτα που λες θέλω να πιστεύω ότι δεν το κάνουν πλέον (εκτός κ αν θέλει ο πελάτης να τρέφεται έτσι).

Τέτοια λέγε μου!!!! Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που τρέφονται έτσι, όμως το κάνω επειδή θεωρώ πως είναι ο σωστότερος συνδυασμός, αν με ρωτήσεις φυσικά και προτιμώ να φάω πατάτες αντί μαρούλι!!!Κρέας θα φάω συνδυαστικά με πατάτες μία φορά τον μήνα και αν (και αυτό με φοβερές τύψεις) και την επόμενη προσπαθώ να κάνω αποτοξίνωση (για τέτοιο κόλλημα μιλάμε).

πρίν από 7 λεπτά , kotsifikos είπε:

Νομίζω πως πλέον οι περισσότεροι διατροφολόγοι στην χώρα μας δίνουν δίαιτες προσαρμοσμένες στην μεσογειακή διατροφή, δηλαδή περιλαμβάνουν κρέας κοτόπουλο ψάρι λαδερά και όσπρια, κάτι που έτσι και αλλιώς μέσα στην εβδομάδα θα καταναλώσει μία οικογένεια. Ο άντρας μου έχει χρειαστεί να κάνει δίαιτα 2-3 φορές και πραγματικά κυρίως ως βοήθεια το πήρα γιατί δεν χρειαζόταν να σκεφτώ τι θα μαγειρέψω.

Τέτοια λέγε μου!!!! Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που τρέφονται έτσι, όμως το κάνω επειδή θεωρώ πως είναι ο σωστότερος συνδυασμός, αν με ρωτήσεις φυσικά και προτιμώ να φάω πατάτες αντί μαρούλι!!!Κρέας θα φάω συνδυαστικά με πατάτες μία φορά τον μήνα και αν (και αυτό με φοβερές τύψεις) και την επόμενη προσπαθώ να κάνω αποτοξίνωση (για τέτοιο κόλλημα μιλάμε).

Όχι κορίτσι μου δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις αν φας πατάτες. Θα τρως μια χαρά το φαγητό που έχετε, το κρέας με το συνοδευτικό (πατάτες, ρύζι, κριθαράκι κλπ) απλά θα βάζεις μικρότερη ποσότητα, δεν θα γεμίζεις δλδ το πιάτο όλο με ρύζι. Μπορείς να το μετράς σε κεσεδάκι 200γρ από γιαούρτι το ρύζι κ τα άλλα κ να βάζεις έως 1 κεσεδάκι όχι παραπάνω (μπορείς κ λίγο λιγότερο). Μετά θα τρως κ τη σαλάτα σου για να χορτάσεις καλύτερα απλά το λάδι καλύτερα να το μετράς με κουταλάκια. Αν δεν κάνεις δίαιτα μια κουταλιά της σούπας είναι καλά, αν κάνεις να βάζεις λιγότερο 1-2 κουταλάκια του γλυκού. 1κ.σ λάδι=3κ.γ.

10 minutes ago, mama16 said:

Όχι κορίτσι μου δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις αν φας πατάτες. Θα τρως μια χαρά το φαγητό που έχετε, το κρέας με το συνοδευτικό (πατάτες, ρύζι, κριθαράκι κλπ) απλά θα βάζεις μικρότερη ποσότητα, δεν θα γεμίζεις δλδ το πιάτο όλο με ρύζι. Μπορείς να το μετράς σε κεσεδάκι 200γρ από γιαούρτι το ρύζι κ τα άλλα κ να βάζεις έως 1 κεσεδάκι όχι παραπάνω (μπορείς κ λίγο λιγότερο). Μετά θα τρως κ τη σαλάτα σου για να χορτάσεις καλύτερα απλά το λάδι καλύτερα να το μετράς με κουταλάκια. Αν δεν κάνεις δίαιτα μια κουταλιά της σούπας είναι καλά, αν κάνεις να βάζεις λιγότερο 1-2 κουταλάκια του γλυκού. 1κ.σ λάδι=3κ.γ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δεν κάνω δίαιτα όμως προσέχω πάντα την διατροφή μου, όχι λόγω βάρους, αλλά έτσι έχω μάθει να τρώω, παρόλα αυτά τώρα λίγο πριν 41 βλέπω πως θέλω πολυ περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να παραμείνω σταθερή στο βάρος μου, οπότε ένας λόγος παραπάνω να γίνομαι αυστηρή με την διατροφή μου, δηλαδή δεν θα φάω ψωμί, αν το λαδερό μου έχει πατάτα ειδικά αποκλείεται !!! Με τα όσπρια επίσης δεν θα φάω ψωμί, θα φάω αυγό ή φέτα(αν θυμάμαι καλά το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό μεταξύ μας). Να ξέρεις πως μου έφτιαξες την ημέρα!!

@ΑΡΓΚ έκλαψα να ξέρεις!!!:grin::-o

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , kotsifikos είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δεν κάνω δίαιτα όμως προσέχω πάντα την διατροφή μου, όχι λόγω βάρους, αλλά έτσι έχω μάθει να τρώω, παρόλα αυτά τώρα λίγο πριν 41 βλέπω πως θέλω πολυ περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να παραμείνω σταθερή στο βάρος μου, οπότε ένας λόγος παραπάνω να γίνομαι αυστηρή με την διατροφή μου, δηλαδή δεν θα φάω ψωμί, αν το λαδερό μου έχει πατάτα ειδικά αποκλείεται !!! Με τα όσπρια επίσης δεν θα φάω ψωμί, θα φάω αυγό ή φέτα(αν θυμάμαι καλά το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό μεταξύ μας). Να ξέρεις πως μου έφτιαξες την ημέρα!!

@ΑΡΓΚ έκλαψα να ξέρεις!!!:grin::-o

Καλά κάνεις με το ψωμί (όχι βέβαια ότι το ψωμί παχαινει όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά γιατί αν φας ένα κανονικό πιάτο φαγητό το ψωμί είναι επιπλέον θερμίδες.)Με τα όσπρια πάντως θα μπορούσες να τα συνδυάσεις με μια φέτα ολικής, όπως κ ρύζι (όπως φτιάχνουμε φακορυζο) για να πάρουμε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα κ να γίνει η πρωτεϊνη που περιέχουν τα όσπρια ισάξια με του κρέατος. Όσο για την φέτα τυρί καλύτερα για μένα να μην έτρωγες γιατί δεσμεύει το σίδηρο κ να έβαζες στη σαλάτα λεμόνι για την απορρόφηση του.

Κ εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι πλέον χρειάζομαι προσπάθεια για να διατηρουμαι στο βάρος μου ενώ παλιότερα έτρωγα πραγματικά ότι ήθελα χωρίς να σκέφτομαι θερμίδες. Αλλά όσο περνάει η ηλικία χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες για να διατηρουμαστε στο ίδιο βάρος + του ότι μπορεί να κάνουμε λίγο πιο καθιστική ζωή.

πρίν από 4 λεπτά , mama16 είπε:

Καλά κάνεις με το ψωμί (όχι βέβαια ότι το ψωμί παχαινει όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά γιατί αν φας ένα κανονικό πιάτο φαγητό το ψωμί είναι επιπλέον θερμίδες.)Με τα όσπρια πάντως θα μπορούσες να τα συνδυάσεις με μια φέτα ολικής, όπως κ ρύζι (όπως φτιάχνουμε φακορυζο) για να πάρουμε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα κ να γίνει η πρωτεϊνη που περιέχουν τα όσπρια ισάξια με του κρέατος. Όσο για την φέτα τυρί καλύτερα για μένα να μην έτρωγες γιατί δεσμεύει το σίδηρο κ να έβαζες στη σαλάτα λεμόνι για την απορρόφηση του.

Κ εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι πλέον χρειάζομαι προσπάθεια για να διατηρουμαι στο βάρος μου ενώ παλιότερα έτρωγα πραγματικά ότι ήθελα χωρίς να σκέφτομαι θερμίδες. Αλλά όσο περνάει η ηλικία χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες για να διατηρουμαστε στο ίδιο βάρος + του ότι μπορεί να κάνουμε λίγο πιο καθιστική ζωή.

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι κ ολικής ψωμί να φας θα δεσμεύσει το σίδηρο που περιέχουν οι φακές, οπότε καλύτερα με ρυζακι!

5 minutes ago, mama16 said:

Πραγματικά πολύ χρήσιμες πληροφορίες!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Αυτό με την φέτα δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, τώρα που το λες θα έχω υπόψη μου, και για το λεμόνι στην σαλάτα δεν το ήξερα, θα το κάνω από εδώ και στο εξής!

Πω πω , τώρα καταλαβαίνω γιατί έφτασα εδώ που έφτασα. Κρέας με σαλάτα θα φάω μόνο στα πρόθυρα λιποθυμίας. Κυρίως γεύμα χωρίς πατάτες-ρύζι-μακαρόνια, δεν το θεωρώ γεύμα. Εγώ @kotsifikos με τα όσπρια θα φτιάξω τυροπιτάκια  και θα φάω και ψωμί :oops:. Και μετά ψάχνω κάτι γλυκό. Νομίζω πως αν κάνω τέτοια δίαιτα, ουσιαστικά η δίαιτα μου θα είναι ότι δεν θα τρώω. Το φαγητό για μένα είναι απόλαυση.

Έριξα και μια ματιά στις δίαιτες του κουτιού ,στυλ taste n diet , μεγάλη ευκολία αλλά ΄δεν διάβασα καλά reviews γενικά.

16 minutes ago, Yovanna said:

Πω πω , τώρα καταλαβαίνω γιατί έφτασα εδώ που έφτασα. Κρέας με σαλάτα θα φάω μόνο στα πρόθυρα λιποθυμίας. Κυρίως γεύμα χωρίς πατάτες-ρύζι-μακαρόνια, δεν το θεωρώ γεύμα. Εγώ @kotsifikos με τα όσπρια θα φτιάξω τυροπιτάκια  και θα φάω και ψωμί :oops:. Και μετά ψάχνω κάτι γλυκό. Νομίζω πως αν κάνω τέτοια δίαιτα, ουσιαστικά η δίαιτα μου θα είναι ότι δεν θα τρώω. Το φαγητό για μένα είναι απόλαυση.

Έριξα και μια ματιά στις δίαιτες του κουτιού ,στυλ taste n diet , μεγάλη ευκολία αλλά ΄δεν διάβασα καλά reviews γενικά.

Άστο πιο πολύ παράδειγμα προς αποφυγή είμαι στο θέμα της διατροφή γιατί το κόλλημα μου περνάει τα όρια!!

Διαφημίσεις

@Yovanna η αλήθεια είναι ότι προτιμάω να μικρύνω μερίδες και να φάω κάτι που μου αρέσει σε μικρή ποσότητα, παρά ένα μεγάλο γεύμα που δε μου λέει τίποτα. Το φαγητό είναι σίγουρα και χαρά!

4 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

@Yovanna η αλήθεια είναι ότι προτιμάω να μικρύνω μερίδες και να φάω κάτι που μου αρέσει σε μικρή ποσότητα, παρά ένα μεγάλο γεύμα που δε μου λέει τίποτα. Το φαγητό είναι σίγουρα και χαρά!

Αυτό ακριβώς! Εμένα αν μου πουν μπριζόλα και σαλάτα, θα φάω 5 μπουκιές μπριζόλα και λίγο αγγούρι! Δεν μου αρέσουν οι σαλάτες , ούτε τα ψητά κρέατα. Μόνο τα μπιφτέκια και τα λουκάνικα! Χθες είχα μακαρόνια με κιμά . Έβαλα λίγο παραπάνω από το μισό που τρώω κανονικά, χωρίς ψωμιά, αλλά χάρηκα που έφαγα μακαρόνια με κιμά. Πρέπει να μειώσω κι άλλο την ποσότητα, αλλά ακόμη δεν μπορώ γιατί πεινάω πολύ. Πρέπει λίγο να κλείσει το στομάχι.

14 minutes ago, Yovanna said:

Αυτό ακριβώς! Εμένα αν μου πουν μπριζόλα και σαλάτα, θα φάω 5 μπουκιές μπριζόλα και λίγο αγγούρι! Δεν μου αρέσουν οι σαλάτες , ούτε τα ψητά κρέατα. Μόνο τα μπιφτέκια και τα λουκάνικα! Χθες είχα μακαρόνια με κιμά . Έβαλα λίγο παραπάνω από το μισό που τρώω κανονικά, χωρίς ψωμιά, αλλά χάρηκα που έφαγα μακαρόνια με κιμά. Πρέπει να μειώσω κι άλλο την ποσότητα, αλλά ακόμη δεν μπορώ γιατί πεινάω πολύ. Πρέπει λίγο να κλείσει το στομάχι.

Για να καταλάβεις για το μέγεθος του προβλήματος έχω βγάλει εντελώς από την διατροφή μου τα μακαρόνια εδώ και 22-23 χρόνια!!! Θα φάω 1-2 φορές και αυτό επειδή θα είναι επιτακτική ανάγκη, επειδή θα είμαι έτοιμη να πέσω κάτω και θα πρέπει οπωσδήποτε να φάω κάτι.

Πάντως είμαι σίγουρη πως ένας διατροφολόγος θα σου δώσει διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου, δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις και δεν σου ταιριάζει κάνεις μόνη σου διατροφή.

πρίν από 9 λεπτά , kotsifikos είπε:

Για να καταλάβεις για το μέγεθος του προβλήματος έχω βγάλει εντελώς από την διατροφή μου τα μακαρόνια εδώ και 22-23 χρόνια!!! Θα φάω 1-2 φορές και αυτό επειδή θα είναι επιτακτική ανάγκη, επειδή θα είμαι έτοιμη να πέσω κάτω και θα πρέπει οπωσδήποτε να φάω κάτι.

Πάντως είμαι σίγουρη πως ένας διατροφολόγος θα σου δώσει διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου, δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις και δεν σου ταιριάζει κάνεις μόνη σου διατροφή.

Πωπω ούτε να το φανταστώ δεν θέλω, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι σε τέτοια στέρηση! Όπως κ το να το κάνουμε η τροφή είναι κ απόλαυση απλά δεν πρέπει να ξεφεύγουμε σε ποσότητες. Τι τρως δλδ γενικά? Για να μην τρως μακαρόνια κ τέτοια ούτε ατασθαλίες με σοκολάτες κλπ θα κάνεις, αν γυμνάζεσαι κιόλας πιστεύω θα έχεις σωματαρα!!! :grin:

26 minutes ago, mama16 said:

Πωπω ούτε να το φανταστώ δεν θέλω, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι σε τέτοια στέρηση! Όπως κ το να το κάνουμε η τροφή είναι κ απόλαυση απλά δεν πρέπει να ξεφεύγουμε σε ποσότητες. Τι τρως δλδ γενικά? Για να μην τρως μακαρόνια κ τέτοια ούτε ατασθαλίες με σοκολάτες κλπ θα κάνεις, αν γυμνάζεσαι κιόλας πιστεύω θα έχεις σωματαρα!!! :grin:

Τρώω τα πάντα εκτός από μακαρόνια και πατσά, όλα τα άλλα τα τρώω. Τηγανιτά τρώω μόνο όταν βγαίνουμε έξω, από  γλυκά θα φάω μαύρη σοκολάτα , τελευταία έχω κολλήσει με την μαύρη σοκολάτα του παυλίδη με τα αλατισμένα αμύγδαλα (καραμελωμένα ) τρελαίνομαι, όμως σκέψου μία σοκολάτα μπορεί να την τρώω πέντε ημέρες. Δεν το συζητώ για πατατάκια κτλ..ούτε καν, σκέψου έφαγα τον Σεπτέμβριο και με έπιασε το στομάχι μου (βέβαια έφαγα ποσότητα) επειδή δεν περιλαμβάνονται στην διατροφή μου, σκέψου η ατασθαλία μου θερμιδικά είναι πως τρώω ξηρούς καρπούς, αυτή μόνο.  Κάνω γυμναστική τέσσερις φορές την εβδομάδα, όμως σωματάρα για τα δεδομένα μου δεν έχω γιατί έχω φοβερά κακή ποιότητα δέρματος!!!Δηλαδή μία γυναίκα με καλό δέρμα και  τις δικές μου συνήθειες θα είχε όντως σωματάρα, εγώ όχι (τουλάχιστον όχι αυτό που αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής μου).

31 minutes ago, mama16 said:

Για να μην τρως μακαρόνια κ τέτοια ούτε ατασθαλίες με σοκολάτες κλπ θα κάνεις, αν γυμνάζεσαι κιόλας πιστεύω θα έχεις σωματαρα!!! :grin:

Δεν πιστεύω πως κάποιος που δεν τρώει τέτοια, έχει απαραίτητα σωματάρα. Ούτε πιστεύω ότι επηρεάζουν την εικόνα του σώματος, εκτός αν τρέφεσαι αποκλειστικά με αυτά. Προσωπικά και τα μακαρόνια και τη σοκολάτα, μια χαρά τροφή τα βρίσκω. Δίνουν ενέργεια. Αν μάλιστα φας μακαρόνια ολικής και μαύρη σοκολάτα, σούπερ είναι. Και στις διατροφές τα δίνουν. Περισσότερο στο μυαλό μας είναι ότι θα παχύνουμε αν τα φάμε. Όλα μέτρο θέλουν.

πρίν από 22 λεπτά , Yovanna είπε:

Δεν πιστεύω πως κάποιος που δεν τρώει τέτοια, έχει απαραίτητα σωματάρα. Ούτε πιστεύω ότι επηρεάζουν την εικόνα του σώματος, εκτός αν τρέφεσαι αποκλειστικά με αυτά. Προσωπικά και τα μακαρόνια και τη σοκολάτα, μια χαρά τροφή τα βρίσκω. Δίνουν ενέργεια. Αν μάλιστα φας μακαρόνια ολικής και μαύρη σοκολάτα, σούπερ είναι. Και στις διατροφές τα δίνουν. Περισσότερο στο μυαλό μας είναι ότι θα παχύνουμε αν τα φάμε. Όλα μέτρο θέλουν.

Δεν λέω ότι είναι κακό να τα τρώμε, εγώ η ίδια είπα ότι δεν χρειάζεται να τρώμε με το κρέας μόνο σαλάτα αλλά κανονικά μαγειρευτά φαγητά αλλά απ' τη στιγμή που είπε ότι προσέχει πάρα πολύ κ έχει τόσα χρόνια να φάει κάτι υπέθεσα ότι δεν θα τρώει καθόλου ούτε τηγανιτα, ούτε κακές λιχουδιές (πατατάκια, κρουασάν κλπ). Κ σαν να θυμόμουν ότι γενικά γυμνάζεται για αυτό το είπα. Κ συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο, το είχα πει κ σε προηγούμενο μνμ :)

πρίν από 28 λεπτά , kotsifikos είπε:

Τρώω τα πάντα εκτός από μακαρόνια και πατσά, όλα τα άλλα τα τρώω. Τηγανιτά τρώω μόνο όταν βγαίνουμε έξω, από  γλυκά θα φάω μαύρη σοκολάτα , τελευταία έχω κολλήσει με την μαύρη σοκολάτα του παυλίδη με τα αλατισμένα αμύγδαλα (καραμελωμένα ) τρελαίνομαι, όμως σκέψου μία σοκολάτα μπορεί να την τρώω πέντε ημέρες. Δεν το συζητώ για πατατάκια κτλ..ούτε καν, σκέψου έφαγα τον Σεπτέμβριο και με έπιασε το στομάχι μου (βέβαια έφαγα ποσότητα) επειδή δεν περιλαμβάνονται στην διατροφή μου, σκέψου η ατασθαλία μου θερμιδικά είναι πως τρώω ξηρούς καρπούς, αυτή μόνο.  Κάνω γυμναστική τέσσερις φορές την εβδομάδα, όμως σωματάρα για τα δεδομένα μου δεν έχω γιατί έχω φοβερά κακή ποιότητα δέρματος!!!Δηλαδή μία γυναίκα με καλό δέρμα και  τις δικές μου συνήθειες θα είχε όντως σωματάρα, εγώ όχι (τουλάχιστον όχι αυτό που αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής μου).

Οι ξηροί καρποί μια χαρά είναι, καλά κάνεις κ τρως, με μέτρο βέβαια τους αναλατους :)

12 minutes ago, mama16 said:

Οι ξηροί καρποί μια χαρά είναι, καλά κάνεις κ τρως, με μέτρο βέβαια τους αναλατους :)

Κανένα μέτρο δεν έχω στους ξηρούς καρπούς!! χαχαχχαχα

37 minutes ago, Yovanna said:

Εμένα σίγουρα είναι στο μυαλο μου, γιατί μια χαρά μπορώ να ελέγχω τι τρώω και να κρατάω μέτρο (είπαμε εκτός από τους ξηρούς καρπούς), όμως και πάλι έχω στο μυαλό μου πως θα πάρω περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζομαι και για αυτό δεν τα τρώω.

πρίν από 42 λεπτά , mama16 είπε:

Δεν λέω ότι είναι κακό να τα τρώμε, εγώ η ίδια είπα ότι δεν χρειάζεται να τρώμε με το κρέας μόνο σαλάτα αλλά κανονικά μαγειρευτά φαγητά αλλά απ' τη στιγμή που είπε ότι προσέχει πάρα πολύ κ έχει τόσα χρόνια να φάει κάτι υπέθεσα ότι δεν θα τρώει καθόλου ούτε τηγανιτα, ούτε κακές λιχουδιές (πατατάκια, κρουασάν κλπ). Κ σαν να θυμόμουν ότι γενικά γυμνάζεται για αυτό το είπα. Κ συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο, το είχα πει κ σε προηγούμενο μνμ :)

Μιας κ είσαι ειδικός, για την κετογονικη δίαιτα τι πιστεύεις? Σκέφτεται να την κάνει μια φίλη που έχει δοκιμάσει πολλές δίαιτες χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πόσο διάστημα μπορεί να την κάνει κάποιος μέχρι να ξεκλειδώσει τον μεταβολισμό του? 

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Aυτό που περιγράφεις μάλλον σε διατροφική διαταραχή μου κάνει :( Eννοώ το άγχος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...