Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια από γονείς

anemoni1989

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 333
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Yovanna είπε:

Όπως είπε πολύ σωστά και η @anemoni1989, το τόπικ δεν είναι διαγωνισμός του ποιός έχει την λιγότερη βοήθεια. Και αν κάποιου οι γονείς μένουν εξωτερικό, έχει 0 βοήθεια. Η Ανεμώνη θεωρεί ότι με τους γονείς της στο ίδιο κτίριο, με τον πατέρα της που είναι 60άρης συνταξιούχος, και με την μητέρα της εργαζόμενη μεν, νεότατη δε, θα μπορούσε / ήθελε να έχει περισσότερη βοήθεια, αλλά και αυτή να παρέχεται με περισσότερη προθυμία και καλή διάθεση. Φαντάζομαι γνωρίζει πως υπάρχουν και χειρότερα. Υπάρχουν όμως και πολύ καλύτερα! Εμένα πάντως όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί, έχουν απίκο τους παππούδες και το θεωρούν αυτονόητο. Κα΄ποιοι τα γράφουν και σε παιδικούς κοντάστο σπίτι των παππούδων, για αυτό το λόγο. Και έξοδοι τα ΣΚ , και ταξιδάκια εξωτερικό, και σιέστες στο σπίτι. Αμέ..

Σωστα ολα αυτα. Αλλα εγω εχω αλλη απορια,καθημερινες γυρναω εγω και τα παιδια στις 5 (και ειμαι απο τις τυχερες που ειμαι τοσο νωρις σπιτι), ο αντρας μου αργα.. τα παιδια κοιμουνται 8-8.30. αν τα επαιρναν και οι παππουδες μια-δυο ωρες,εγω ποτε θα τα εβλεπα; Μετα εχουμε ενα σ.κ. να περασουμε ολοι μαζι... επομενως δεν μενει και πολυς χρονος για σιεστες χωρις τα παιδια κλπ. Αν θελουμε βεβαια να περασουμε χρονο μαζι τους. 
Εγω παντως,οποτε θελουμε να κοιμηθουν αλλου,προτιμω να πανε παρασκευη απογευμα και να τα παρουμε σαββατο πρωι προς μεσημερι,ωστε τουλαχιστον να μας μεινει ολο το σ.κ. μαζι τους. 

Just now, Irina095 said:

Πάντως εγώ πρώτη φορά ακούω ότι σου κρατάνε τόσο το μωρό και δεν είσαι και ευχαριστημένη. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου νομίζω θα πέταγα από την χαρά μου. Ξανά σκέψου το. Για μεγάλος άνθρωπος αρκετά προσφέρεται .. εδώ η μάνα μου είναι μικρούλα και αυτό δεν θα το έκανε ποτε :p 

Αχ ......Για αυτό ακριβώς Τον λόγο είπα ότι είναι τυχερή. Αλλά μάλλον δεν το βλέπει 

Όχι , δεν είναι ευχαριστημένη και δεν αισθάνεται τυχερή. Τί να κάνουμε τώρα? Για κάποιον που δεν έχει ούτε και αυτά,  φαντάζει αχαριστία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κιόλας. Είναι σαν να σου λέω ότι στενοχωριέμαι επειδή δεν έχω λεφτά να βγω ένα βράδυ με τον άντρα μου έξω για φαγητό, και να μου λες ότι πρέπει να νιώθω τυχερή, γιατί εσένα δεν σου φτάνουν ούτε για το σούπερ μάρκετ. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες, και συγνώμη που σου το λέω, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις την Ανεμώνη.

Just now, irin είπε:

Σωστα ολα αυτα. Αλλα εγω εχω αλλη απορια,καθημερινες γυρναω εγω και τα παιδια στις 5 (και ειμαι απο τις τυχερες που ειμαι τοσο νωρις σπιτι), ο αντρας μου αργα.. τα παιδια κοιμουνται 8-8.30. αν τα επαιρναν και οι παππουδες μια-δυο ωρες,εγω ποτε θα τα εβλεπα; Μετα εχουμε ενα σ.κ. να περασουμε ολοι μαζι... επομενως δεν μενει και πολυς χρονος για σιεστες χωρις τα παιδια κλπ. Αν θελουμε βεβαια να περασουμε χρονο μαζι τους. 
Εγω παντως,οποτε θελουμε να κοιμηθουν αλλου,προτιμω να πανε παρασκευη απογευμα και να τα παρουμε σαββατο πρωι προς μεσημερι,ωστε τουλαχιστον να μας μεινει ολο το σ.κ. μαζι τους. 

Επειδή ίσως είναι Προτεραιότητα σου ;) 

Just now, Yovanna είπε:

Όπως είπε πολύ σωστά και η @anemoni1989, το τόπικ δεν είναι διαγωνισμός του ποιός έχει την λιγότερη βοήθεια. Και αν κάποιου οι γονείς μένουν εξωτερικό, έχει 0 βοήθεια. Η Ανεμώνη θεωρεί ότι με τους γονείς της στο ίδιο κτίριο, με τον πατέρα της που είναι 60άρης συνταξιούχος, και με την μητέρα της εργαζόμενη μεν, νεότατη δε, θα μπορούσε / ήθελε να έχει περισσότερη βοήθεια, αλλά και αυτή να παρέχεται με περισσότερη προθυμία και καλή διάθεση. Φαντάζομαι γνωρίζει πως υπάρχουν και χειρότερα. Υπάρχουν όμως και πολύ καλύτερα! Εμένα πάντως όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί, έχουν απίκο τους παππούδες και το θεωρούν αυτονόητο. Κα΄ποιοι τα γράφουν και σε παιδικούς κοντάστο σπίτι των παππούδων, για αυτό το λόγο. Και έξοδοι τα ΣΚ , και ταξιδάκια εξωτερικό, και σιέστες στο σπίτι. Αμέ..

Ζωαρα. 

Κ εγώ έχω μια φίλη που τη μεγαλωσε όπως περιγράφεις η γιαγιά γιατί η μάνα της ασχολούνταν με τα κοινά κ δεν προλάβαινε. Η κοπέλα ζήτησε να βγει νύφη απτό σπίτι της γιαγιάς κ η μάνα της έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Αναγνώριζε τη γιαγιά για μάνα. Αυτοί οι φίλοι σου που τώρα περνάνε καταπληκτικα, δεν αντιλέγω, τα παιδιά τους θα τους αντιμετωπίσουν στο μέλλον όπως αυτοί τωρα, θα ψάχνουν γκαράζ να τους παρκάρουν.

Διαφημίσεις

Just now, Irina095 said:

Α! ;) @anemoni1989 βγήκε και το συμπέρασμα! Προτεραιότητα σου δεν είναι το παιδί σου, αλλά να καπνίσεις ήσυχη το τσιγαράκι σου και να κοιτάς το ταβάνι σου! Αργήσαμε λίγο, αλλά το βρήκαμε!

Just now, Yovanna είπε:

Όχι , δεν είναι ευχαριστημένη και δεν αισθάνεται τυχερή. Τί να κάνουμε τώρα? Για κάποιον που δεν έχει ούτε και αυτά,  φαντάζει αχαριστία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κιόλας. Είναι σαν να σου λέω ότι στενοχωριέμαι επειδή δεν έχω λεφτά να βγω ένα βράδυ με τον άντρα μου έξω για φαγητό, και να μου λες ότι πρέπει να νιώθω τυχερή, γιατί εσένα δεν σου φτάνουν ούτε για το σούπερ μάρκετ. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες, και συγνώμη που σου το λέω, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις την Ανεμώνη.

Με τα λεγόμενα της όχι δεν μπορώ δεν είπε κανείς ότι μπορώ. Στην αρχή διάβασα ένα τοπικ τύπου δεν έχω βοήθεια και στην συνέχεια όταν συνέχισα να διαβάζω τι σημαίνει για εκείνη δεν έχω βοήθεια. Προφανώς και δεν συμφώνησα με εκείνη. Δεν είμαι η μόνη νομίζω :p

Just now, Irina095 είπε:

Επειδή είναι προσβλητικο αυτό που γράφεις, να προσθέσω πως δεν δουλεύουμε όλοι 12ωρα και δε γυρνάμε όλοι 5 και 8 στο σπίτι!!! Άρα έχουμε χρόνο να δούμε τα παιδιά μας και μπορούμε να αφιερώσουμε και χρόνο σε άλλα πράγματα.

Just now, Yovanna είπε:

Α! ;) @anemoni1989 βγήκε και το συμπέρασμα! Προτεραιότητα σου δεν είναι το παιδί σου, αλλά να καπνίσεις ήσυχη το τσιγαράκι σου και να κοιτάς το ταβάνι σου! Αργήσαμε λίγο, αλλά το βρήκαμε!

Το είδα!!! Αχαχαχαχαχχαχ

Just now, Lenia16 said:

Ζωαρα. 

Κ εγώ έχω μια φίλη που τη μεγαλωσε όπως περιγράφεις η γιαγιά γιατί η μάνα της ασχολούνταν με τα κοινά κ δεν προλάβαινε. Η κοπέλα ζήτησε να βγει νύφη απτό σπίτι της γιαγιάς κ η μάνα της έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Αναγνώριζε τη γιαγιά για μάνα. Αυτοί οι φίλοι σου που τώρα περνάνε καταπληκτικα, δεν αντιλέγω, τα παιδιά τους θα τους αντιμετωπίσουν στο μέλλον όπως αυτοί τωρα, θα ψάχνουν γκαράζ να τους παρκάρουν.

Όχι, καμία σχέση. Είναι όλοι εξαιρετικοί γονείς και τα παιδιά τους τους λατρεύουν. Δεν είναι μόνο πόσες ώρες είσαι με το παιδί. Είναι και πολλά άλλα πράγματα ένας γονιός.

Just now, anemoni1989 είπε:

Επειδή είναι προσβλητικο αυτό που γράφεις, να προσθέσω πως δεν δουλεύουμε όλοι 12ωρα και δε γυρνάμε όλοι 5 και 8 στο σπίτι!!! Άρα έχουμε χρόνο να δούμε τα παιδιά μας και μπορούμε να αφιερώσουμε και χρόνο σε άλλα πράγματα.

Άμα δεν δουλεύεις 12 ώρα λογικά θα είσαι πιο ξεκούραστη από την μαμά σου για να κρατήσεις το μωρό :)

Διαφημίσεις

Εγω παντως δεν υπονοησα οτι δεν ειναι προτεραιοτητα.ισα ισα ηταν ειλικρινης η ερωτηση γιατι αν ζητουσα απο τις γιαγιαδες,θα ερχονταν πολυ συχνα αλλα δεν θελω γιατι θελω να περναω χρονο με τα παιδια. Οταν ειναι γιαγιαδες στη μεση,δεν τα βλεπω εγω ποιοτικα. Και γυρναω 5 δουλευοντας 8ωρο και κοντα,πραγμα σπανιο στις μερες μας. Δηλαδη πραγματικα με θεωρω τυχερη. Και βεβαια αφιερωνω χρονο σε αλλα πραγματα,οπως ειπα καποια βραδια να βγουμε,ή για να βγω χωρις τον αντρα μου μονο με φιλες,τα κραταει εκεινος. Συνηθως κοιμουνται και φευγω μετα..

Just now, irin είπε:

Εγω παντως δεν υπονοησα οτι δεν ειναι προτεραιοτητα.ισα ισα ηταν ειλικρινης η ερωτηση γιατι αν ζητουσα απο τις γιαγιαδες,θα ερχονταν πολυ συχνα αλλα δεν θελω γιατι θελω να περναω χρονο με τα παιδια. Οταν ειναι γιαγιαδες στη μεση,δεν τα βλεπω εγω ποιοτικα. Και γυρναω 5 δουλευοντας 8ωρο και κοντα,πραγμα σπανιο στις μερες μας. Δηλαδη πραγματικα με θεωρω τυχερη. Και βεβαια αφιερωνω χρονο σε αλλα πραγματα,οπως ειπα καποια βραδια να βγουμε,ή για να βγω χωρις τον αντρα μου μονο με φιλες,τα κραταει εκεινος. Συνηθως κοιμουνται και φευγω μετα..

Μην αγχώνεσαι δεν το λένε για σένα :p

Just now, Irina095 είπε:

Άμα δεν δουλεύεις 12 ώρα λογικά θα είσαι πιο ξεκούραστη από την μαμά σου για να κρατήσεις το μωρό :)

Σου είπε κανείς πως η μαμά μου δουλεύει 12ωρα?? Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα!!! :)

Just now, irin είπε:

Βασικά και μόνο που είπες ότι κοιμούνται 8 το απόγευμα είσαι ΤΥΧΕΡΗ!!! Εμένα τέτοια ώρα χορεύει ζεϊμπέκικα συνήθως!!!

Σου είπε κανείς πως η μαμά μου δουλεύει 12ωρα?? Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα!!! :)

Και πάλι δουλεύει και έχει άλλη ηλικία και αυτά που περνάς εσυ τώρα αυτή τα πέρασε με εσένα όταν ήσουν μωρό. Όποτε δεν είναι αναγκασμένος κανένας να σου κρατήσει το μωρό για να κανείς το τσιγάρο σου και το καφέ σου. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι γυναίκες που τις πληρώνεις και δουλεύουν για σένα και το μωράκι σου. Αυτά που προσφέρουν οι δικοί σου κατά την άποψη μου είναι υπέρ αρκετά. :p 

Βασικά και μόνο που είπες ότι κοιμούνται 8 το απόγευμα είσαι ΤΥΧΕΡΗ!!! Εμένα τέτοια ώρα χορεύει ζεϊμπέκικα συνήθως!!!

Ξυπνανε 7 το πρωι. και η αληθεια ειναι οτι για να κοιμηθουν 8-8.30 παμε λιγο τρεχοντας το απογευμα. Ομως διαφορετικα ουτε αυτα την παλευουν την αλλη μερα,ουτε εγω την παλευω χωρις λιγο χρονο για μια ανασα. Μετα τις 9 που τελειωνω σιγουρα με τους υπνους ειναι η ωρα μαγειρεματος,μπανιου κλπ

Just now, Irina095 είπε:

Μην αγχώνεσαι δεν το λένε για σένα :p

Το ξερω αλλα εβαλα το λιθαρακι μου κι εγω σε αυτο..

Διαφημίσεις

Just now, irin είπε:

Ξυπνανε 7 το πρωι. και η αληθεια ειναι οτι για να κοιμηθουν 8-8.30 παμε λιγο τρεχοντας το απογευμα. Ομως διαφορετικα ουτε αυτα την παλευουν την αλλη μερα,ουτε εγω την παλευω χωρις λιγο χρονο για μια ανασα. Μετα τις 9 που τελειωνω σιγουρα με τους υπνους ειναι η ωρα μαγειρεματος,μπανιου κλπ

Στις 6 ξυπνά η δικιά μου!!! :shock:

Just now, Yovanna είπε:

Δεν είναι θέμα διαγωνισμού για το φωτοστέφανο του οσιομάρτυρα. Είναι θέμα ομαλών οικογενειακών σχέσεων. Η κοπέλα έχει ένα παράπονο, μια πικρία. Θα της βάζουμε φιτιλιές για να ψυχρανθεί με τους δικόυς της, επειδή υπάρχουν αρκετά γαϊδούρια που παρκάρουν μέρα νύχτα τα παιδιά στους γονείς τους για τη ζωάρα τους ή επειδή υπάρχουν παππούδες κ γιαγιάδες που βάφουν, σφουγγαρίζουν, μαγειρεύουν, ξεσκατίζουν, πάνε βόλτα κλπ με αντοχες 20αρη; Νομίζω ότι για τη συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφει, πρε΄πει να της συστήσουμε ψυχραιμία και όχι να της ανάβουμε τον καημό για ένα σωρό άλλα ιδεατά παραδείγματα. 

@anemoni1989να σε ρωτήσω κάτι: ο πατέρας σου κάνει δουλειές στο σπίτι; το λογικό είναι, αφού η μαμά σου εργάζεται κ εκείνος είναι συνταξιούχος, να κάνει αρκετά πράγματα. κάτι μου λέει ότι δεν κάνει κ λογικά δεν έκανε ούτε όταν ήσουν παιδί. τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει τώρα; δεν το λεω για να δικαιολογήσω τη στάση του, αλλά για να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες με τους γονείς που έχεις. αν το σκεφτείς έτσι, μπορεί να το δεις με μια άλλη οπτική. 

Just now, Έσπερος said:

Δεν είναι θέμα διαγωνισμού για το φωτοστέφανο του οσιομάρτυρα. Είναι θέμα ομαλών οικογενειακών σχέσεων. Η κοπέλα έχει ένα παράπονο, μια πικρία. Θα της βάζουμε φιτιλιές για να ψυχρανθεί με τους δικόυς της, επειδή υπάρχουν αρκετά γαϊδούρια που παρκάρουν μέρα νύχτα τα παιδιά στους γονείς τους για τη ζωάρα τους ή επειδή υπάρχουν παππούδες κ γιαγιάδες που βάφουν, σφουγγαρίζουν, μαγειρεύουν, ξεσκατίζουν, πάνε βόλτα κλπ με αντοχες 20αρη; Νομίζω ότι για τη συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφει, πρε΄πει να της συστήσουμε ψυχραιμία και όχι να της ανάβουμε τον καημό για ένα σωρό άλλα ιδεατά παραδείγματα. 

@anemoni1989να σε ρωτήσω κάτι: ο πατέρας σου κάνει δουλειές στο σπίτι; το λογικό είναι, αφού η μαμά σου εργάζεται κ εκείνος είναι συνταξιούχος, να κάνει αρκετά πράγματα. κάτι μου λέει ότι δεν κάνει κ λογικά δεν έκανε ούτε όταν ήσουν παιδί. τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει τώρα; δεν το λεω για να δικαιολογήσω τη στάση του, αλλά για να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες με τους γονείς που έχεις. αν το σκεφτείς έτσι, μπορεί να το δεις με μια άλλη οπτική. 

Το να κατανοείς το παράπονο του άλλου και αν μην του απαντάς σαν να είναι ένα αχάριστο γαϊδούρι, δεν είναι βάζω φιτιλιές. Ούτε και 'γώ καταλαβαίνω τη λογική του υπάρχουν και χειρότερα , άρα μην παραπονιέσαι, και δεν θα την καταλάβω ποτέ. 

Just now, Έσπερος είπε:

Καμία διάθεση για φιτιλιες κλπ!! Απόψεις ανταλλάσσουμε, απλά θεωρώ πως καλό θα ήταν να γίνεται με κόσμιο τρόπο!!! Δουλειές κάνει τα βασικά, από όταν βγήκε στη σύνταξη... Κάνα πιάτο, καμία σκούπα κι αυτά όταν δε βαριέται!!! Απλά, ξαναλέω, το παραπονο μου είναι επειδή άλλα μου έλεγε πριν και προφανως είχα άλλες προσδοκίες... Αυτό

Κάνα πιάτο, καμία σκούπα κι αυτά όταν δε βαριέται!!! Απλά, ξαναλέω, το παραπονο μου είναι επειδή άλλα μου έλεγε πριν και προφανως είχα άλλες προσδοκίες... Αυτό

Το ενδεχόμενο να μην αντέχει, πραγματικά δεν το έχεις σκεφτεί; στα λόγια πολλοί λέγαμε διάφορα κ για το πώς θα είμαστε ως γονείς, κ μετά τα αλλάξαμε, γιατί δεν το αναγνωρίζουμε αυτό για έναν παππού; 

αν βαριεται να βοηθήσει τη γυναίκα του με το δικό τους σπίτι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα βαριέται να ασχολείται full time με το εγγόνι του;

Just now, Yovanna είπε:

Το να κατανοείς το παράπονο του άλλου και αν μην του απαντάς σαν να είναι ένα αχάριστο γαϊδούρι, δεν είναι βάζω φιτιλιές. Ούτε και 'γώ καταλαβαίνω τη λογική του υπάρχουν και χειρότερα , άρα μην παραπονιέσαι, και δεν θα την καταλάβω ποτέ. 

Δεν νομίζω ότι είπε κανείς την κοπέλα γα\΄ιδούρα. εγώ τουλ της είπα ότι την καταλαβαίνω, αλλά πιστεύω ότι έχει λάθος οπτική ως προς το τι θα έπρεπε να περιμένει. κατά τ άλλα κ εγώ η ίδια είπα ότι ποτέ ο προσωπικός ή συζυγικός χρόνος που ξεκλέβεις όταν έχεις παιδί δεν είναι αρκετός. αλλά άλλο αυτό, άλλο να λες ότι είσαι αβοήθητος. 

Just now, Lenia16 είπε:

πολύ απλά γιατί δεν είναι κανενός άλλου υποχρέωση το δικό σου παιδι. Αν προσφέρεται η βοήθεια δεκτή ευχαρίστως -δε νομίζω ότι πολλοί θα έλεγαν οχι, αν όχι θεωρώ πως είναι λίγο άδικο να γκρινιάζεις.

Δηλαδή το να θες βοηθεια (ή όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να το ονομάσει) κι να νιώθεις παράπονο όταν δεν είναι στο βαθμό που θα ήθελες είναι δείγμα αχαριστιας??? Και στις γιαγιάδες κι τους παππούδες που την προσφέρουν και με το παραπάνω, θα έπρεπε τα παιδιά να νιώθουν ότι έχουν υποχρέωση??? Στο δικό μου μυαλό αυτά δεν μπαίνουν στο ζυγι... Όταν αγαπάς τον άλλο, θες το καλό του και άρα το να βοηθήσεις είναι ένδειξη αγάπης και όχι κάποιου είδους συμβολαίου ή υποχρέωσης...

κι να νιώθεις παράπονο όταν δεν είναι στο βαθμό που θα ήθελες είναι δείγμα αχαριστιας???

δεν ξέρω αν είναι αχαριστία αλλά τη βοήθεια δεν τη μετράμε με το βαθμό που θα θέλαμε αλλά κ τον βαθμό που μπορεί ο άλλος. αν πχ ο μπαμπάς σου πρόσεχε όλη μέρα το παιδί της αδερφής σου κ όχι το δικό σου, θα ήταν άλλο θέμα. που βέβαια κ εκεί είναι σχετικό, η πεθερά μ πχ τα έδωσε όλα στο πρώτο εγγόνι με μεγάλη επιβάρυνση δική της κ του πεθερού μου, στο δεύτερο ανίψι μου όμως είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν το αναλαμβάνει μόνιμα γιατί δεν άντεχε πλέον μετά από 3 χρόνια σερί που είχε τον ανιψιό μου, και τον δικό μου δεν αντέχει ούτε να σκύψει να τον σηκώσει από το πάτωμα, επειδή είναι μόλις 1 κιλό ελαφρύτερος από τον κατά 2 χρόνια μεγαλύτερο ανιψιό μου. τι να κάνουμε, να της κρατάμε μούτρα επειδή είχε προσφέρει τόσα πολλάτότε; ή να νιώθει ο κουνιάδος μου ότι έχει ρίξει το δεύτερο παιδί επειδή το ανέλαβε νταντά; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...