Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάνινα βιβλία δραστηριοτήτων (Quiet Books)


Recommended Posts

Σερφαροντας στο διαδίκτυο βρήκα ξανά αυτά τα βιβλιαρακια και ενθουσιάστηκα! 

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται? Πιστεύετε πως θα κρατούσε το ενδιαφέρον ενός τριχρονου? Κατασκευασα με τσοχα το μαγνητικό ψάρεμα για να δω εντυπωσεις του παιδιού και του άρεσε πάρα πολύ. Σκέφτομαι να φτιαξω ένα quiet book για να απασχολείται όταν είμαστε έξω. Εχετε αγοράσει/φτιαξει κάτι ανάλογο? Άρεσε στο παιδί ή τελικά μόνο εγώ θα το ξεφυλλιζω?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θέλησα να ανανεωσω το ποστ για οποία μαμά το ανατρεξει. 

 

Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστωσα πως τα quiet books μπορούν να  απευθυνθούν ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών. Το περιεχόμενο τους τα διακρίνει και όχι το υλικό που είναι φτιαγμένα. Προσωπικά είχα στο μυαλό μου πως επειδή είναι πάνινα και μαλακά χρησιμοποιούνται κατά κόρον από μικρα παιδιά σαν πρώτη επαφή με το βιβλιο.

 

Ομως είναι ωφέλιμα και για παιδιά προσχολικής ηλικίας αναπτύσσοντας την φαντασία τους, την λεπτή κινητικότητα, την παρατηρητικότητα προσαρμόζοντας τις κατάλληλες δραστηριότητες. 

 

Επισης μπορεί να φανούν διασκεδαστικά/εκπαιδευτικα και για μεγαλύτερα παιδιά γεμίζοντας τις σελίδες με ό,τι μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του παιδιου. Παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, τριλιζα, γνωριμία με τους πλανήτες, μαθαίνοντας την ωρα, την  μυθολογία, με αριθμητικες πραξεις, ή θεματολογία είναι ανεξάντλητη.

 

Τελικά έκανα την πρώτη μου απόπειρα και εφτιαξα ένα βιβλίο απο τσόχα με παιχνίδια του γούστου του. Πράγματι ο γιος μου ενθουσιαστηκε.  

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Έχεις κάποιον σύνδεσμο με προτάσεις; 

Δεν έχω συγκεκριμένο συνδεσμο. Εστιασα περισσότερο στις ιδέες που θα μπορούσα να συνδυασω γιατί ηθελα  να φτιαξω μαζι με το παιδί μία τέτοια κατασκευή. Αν γκουγκλαρεις σίγουρα θα βρεις σχετικά sites. 

 

Πάντως οι δραστηριότητες θα μπορούσαν να διασπαστουν σε μεμονωμένα παιχνιδια πχ  το μαγνητικό ψάρεμα ή ή τοποθέτηση σχημάτων. Το πλεονέκτημα του δεσίματος σε βιβλίο είναι πως τα παιχνίδια είναι όλα συγκεντρωμένα και οργανωμένα, μία μικρή ποικιλία για να ασχοληθεί το παιδί πχ σε μία έξοδο. Για τον ίδιο σκοπό θα χρησιμευε και μια busy bag που και αυτη μου άρεσε παρα πολύ ως ιδεα αλλά διαπιστωσα πως πιάνει πολύ χώρο στην τσάντα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Θα ήθελα να προσθέσω και μία υποκατηγορία που βρήκα στο διαδίκτυο και μου άρεσε πολύ, τα paper quiet books.

 

  Είναι δραστηριότητες που γίνονται σε απλό χαρτί ή χαρτόνι. Ουσιαστικά είναι ένα μπλοκ/τετραδιο με ζωγραφιές, σκιτσα ή και εκτυπωμενα σχέδια (οτι βολευει) με ενα κοινό θεμα. Πχ σπιτακι σουπερμάρκετ, σχολείο, νοσοκομείο, φροντίδα μωρού. Συνοδεύεται από τα "αντικείμενα" που το εμπλουτίζουν ζωγραφισμένα σε χαρτόνι, κομμένα και τοποθετημενα πάνω στην εκάστοτε σελίδα. Πχ. Για το σχολείο  χρειάζονται βιβλία, θρανία, πινακες, χάρτες, τσάντες, φιγούρες μαθητων και δασκαλας κτλ Το παιδί τα τοποθετεί στις θέσεις τους και παράλληλα παιζει.

 

Για μένα τα paper quiet books συνδυάζουν το φανταστικό παιχνίδι με την λεπτη κινητικότητα, είναι εύκολα στην μεταφορά και αν μη τι άλλο είναι μία ενδιαφέρουσα χειροτεχνία -κατασκευη για το παιδί και τον γονέα. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πρίν από 30 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Υπάρχει ομάδα στο fb που σου δείχνει πως να κατασκευάσει ένα μόνος σου.

Δεν την ξέρω την ομάδα. Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα βιντεακια στο u tube και πολύ υλικό απο διάφορα sites και φτιαξαμε τέσσερα  πάνινα quiet books και τώρα φτιάχνουμε το πρωτο χάρτινο. Θα την ψαξω όμως για να πάρω ιδέες, ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...