Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδιά και τάμπλετ

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε πάρει τάμπλετ στα παιδιά, από πότε, πόση ώρα ασχολούνται την ημέρα. Πρόσφατα βρέθηκα σε χώρο όπου μια οικογένεια είχε πάρει τάμπλετ και ασύρματα ακουστικά για παιδί Δ΄ Δημοτικού, αλλά και για παιδί Α΄ Δημοτικού. Είναι πολύ διαδεδομένα αλλά εγώ όχι μόνο δεν τα θέλω αλλά και ανησυχώ γιατί έχω δει παιδιά να οδηγούνται στην εξάρτηση από αυτά ακόμη και σε νοσηλεία στο Παίδων. 

Διαφημίσεις

Στο παιδί μου κάνανε δώρο τάμπλετ όταν ήταν τεσσάρων. Έβλεπε κινούμενα σχέδια με μέτρο αν και ομολογώ πως υπήρξε κάποιος καιρός που το παράκανε στη χρήση. Το τάμπλετ αυτό τώρα έχει χαλάσει. Το παιδί πάει δημοτικό και δανείζεται σπάνια το δικό μου. Άλλωστε, μες στη βδομάδα δεν υπάρχει χρόνος να το χρησιμοποιήσει. Αλλά και το Σαββατοκύριακο προτιμούμε το παιχνίδι και τις βόλτες. Είναι πάντως εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση και ως γονείς πρέπει να θέτουμε όρια. 

Just now, popi76 είπε:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε πάρει τάμπλετ στα παιδιά, από πότε, πόση ώρα ασχολούνται την ημέρα. Πρόσφατα βρέθηκα σε χώρο όπου μια οικογένεια είχε πάρει τάμπλετ και ασύρματα ακουστικά για παιδί Δ΄ Δημοτικού, αλλά και για παιδί Α΄ Δημοτικού. Είναι πολύ διαδεδομένα αλλά εγώ όχι μόνο δεν τα θέλω αλλά και ανησυχώ γιατί έχω δει παιδιά να οδηγούνται στην εξάρτηση από αυτά ακόμη και σε νοσηλεία στο Παίδων. 

Το θεμα δεν ειναι αν εχουν ταμπλετ πιστευω αλλα ο λογος για τον οποιο το εχουν. Προσωπικα θα το θεωρουσα υπερβολη να εχουν προσωπικο ταμπλετ κ μαλιστα χωρια το καθε παιδι. Αν ειναι για συγκεκριμενη χρηση για καποιο εκπαιδευτικο προγραμνα ή καθοδηγούμενο σερφάρισμα, δεν θα το θεωρουσα κακο. Αν ειναι για "παρκαρισμα" ειναι το προβλημα. Οι ηλικιες που λες παντως μια χαρα μου ακουγονται. Γενικα ξερω για παιδακια και δυο χρονων ακομα να ειναι εξοικειωμένα. Ο δικος μου δεν ειναι και δεν σκοπεύουμε να τον εξοικειωθούμε ακομα, ξερει μονο οτι βλεπουμε φωτογραφιες κ εχει καταλαβει στο περιπου οτι αν πατήσεις την οθονη κατι γινεται, κ βλεπει κ τις βιντεοκλήσεις. Εχω δει ομως παιδακια στην ηλικια του ή κ μικροτερα να περνανε ωρες στο καραβι ησυχα με ενα ταμπλετ κ ο γονιος να αράζει ενω εμεις κανουμε χιλιομετρα και κοντεύουμε να γινουμε φιλοι με το πλήρωμα. 

Εγώ έχω τρία παιδάκια.η μεγάλη μου πάει τρίτη δημοτικό και η δεύτερη πρώτη δημοτικού.στην μεγάλη πήραμε πέρυσι ταμπλετ το οποίο χρησιμοποιεί μισή ώρα την ημέρα αυστηρά πάντα το μεσημεράκι για να χαλαρώνει λίγο .το ίδιο και η μικρή απλά χρησιμοποιεί το δικό μας .εγώ ήμουν τελείως αρνητική με το ταμπλετ και δεν τις άφηνα ούτε να το αγγίζουν μέχρι πέρυσι .με τον ερχομό του τρίτου μωρού όμως η μεγάλη μου εμφάνισε ένα τικ και σε συννενόηση με την παιδοψυχολογο  μου είπε ότι ένα μισάωρο την ημέρα χαλαρώνει και δεν εθιζει το παιδί και έτσι το βάλαμε στη ζωή μας.παντα με επίβλεψη συγκεκριμένη ώρα και πότε μετά το απόγευμα .

Είναι ηλικίες που δεν έχουμε ακόμα φτάσει όμως δεν θα πω μεγάλη κουβέντα γιατί δεν ξέρω τι θα κάνω στην τετάρτη δημοτικού.

Σίγουρα όμως η κοινωνία εξελίσσεται και δεν θα ήθελα να κρατήσω το παιδί μου πίσω, γενικά όλα θέλουν μέτρο, ούτε το να είναι προσκολλημένα είναι καλό αλλά ούτε το να μην ξέρουν τι είναι είναι καλό.

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Αν χρησιμοποιείται με μέτρο, συγκεκριμένη ώρα την ημέρα και για συγκεκριμένο χρόνιο διάστημα και όχι κάθε μέρα αλλά μόνο τα σκ δεν βρίσκω λόγο για ανησυχία. 

Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά τηλέφωνα και το ίντερνετ. 

Είναι ένας τρόπος να μάθουν το μέτρο και τα όρια. 

Τώρα τα συγκεκριμένα παιδάκια τα είχαν "παρατήσει" ας πούμε ανεξέλεγκτα? 

Τα δικά μου είναι 5 και 7, δικά τους τάμπλετ δεν έχουν. Στα δικά μας τάμπλετ υπάρχουν φορτωμένες παιδικές ταινίες και σειρές και τους έχουμε πάρει και ακουστικά για όταν κάνουμε ταξίδι με το αυτοκίνητο. Σε καράβι και συγκεκριμένα σε 4ωρο ταξίδι έχω βάλει ταινία στο τάμπλετ.

Παιχνίδια δεν έχουμε ούτε στα τάμπλετ ούτε στα κινητά, αλλά θα με ενδιέφερε να βρω κάποια εκπαιδευτικά/ψυχαγωγικά να βάλω, ίσως θα προτιμούσα καμιά φορά αντί να δουν π.χ. ένα παιδικό στην τηλεόραση να παίξουν για 40' ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αυτό που αποφεύγω είναι να δώσω το τάμπλετ με πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ (το βάζω πάντα σε λειτουργία πτήσης) γιατί θέλω να αποφύγω το youtube, έχουμε φύγει και από την ηλικία που τους άρεσαν τα τραγουδάκια και αρρωσταίνω όταν βλέπω παιδιά να βλέπουν βίντεο με τα "αυγουλάκια" ή με αυτές τις γλίτσες σαν πλαστελίνη, το θεωρώ το απόλυτο κάψιμο.

Πρόσφατα αναστήσαμε έναν παλιό Η/Υ και το βάλαμε στο γραφείο του μεγάλου (χωρίς πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ), γιατί πλέον το χρειάζεται, το βιβλίο των αγγλικών του συνοδεύεται από cd με ασκήσεις ή τραγούδια, επίσης κάνει πληροφορική στο σχολείο και μας έχουν δώσει σε στικάκι όλη την δομή που δουλεύουν. Επίσης, φέτος ο μεγάλος άρχισε να παίζει διάφορα παιχνίδια αθλημάτων στο playstation.

Ωστόσο, παρά όλα τα παραπάνω, ο 7χρονος είναι όντως πολύ πιο "πίσω" από τους συνομιλήκους τους στο τομέα αυτό, όντως τα περισσότερα έχουν τάμπλετ για αποκλειστική τους χρήση και παίζουν σε αυτά παιχνίδια τύπου angry birds, για να μην πω για το fortnite που δίνει και παίρνει στις συζητήσεις των 7χρονων.....

Εμένα έχουν τάμπλετ από προσχολική ηλικία.  Προσπαθώ να βάζω όρια στον χρόνο χρήσης και στο περιεχόμενο.

Δεν φταίει το ίδιο τα τάμπλετ ή το κινητό για την όποια εξάρτηση (είναι απλώς ένα εργαλείο), αλλά άλλοι παράγοντες. Εγώ συμφωνώ στην ορθή χρήση τους με όρια, γιατί η όποια καθολική απαγόρευση, νομίζω θα τα κάνει πιο επιρρεπή σε εξάρτηση στο μέλλον.

Η μικρή χειρίζεται το οικογενειακό tablet από 3 ετών σίγουρα. Με ταινίες και εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουμε επιλέξει. Όταν είμαστε μαζί, μπορεί να δούμε youtube αλλά από την εφαρμογή Kids που μπορώ να φιλτράρω ότι δεν θέλω να βλέπει, ή να δούμε παιδικά μαζί μέσω Netflix. Δεν θέσαμε ποτέ συγκεκριμένο χρονικό όριο γιατί ποτέ της δεν "κόλλησε" και πάντα είχαμε κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνουμε στον πραγματικό κόσμο. Μπορεί βέβαια αυτό σε άλλα παιδιά να μη λειτουργεί.

Συμφωνώ με την @erin0000 είναι εργαλείο, το έχω ξαναγράψει, δίνοντας σε ένα παιδί ένα ταμπλετ είναι σα να του δίνεις ένα μαχαίρι. Αν δεν του μάθεις πως να το χρησιμοποιεί, αν δεν είσαι δίπλα του όσο μαθαίνει, αν το αφήσεις ανεξέλεγκτο πολύ εύκολα μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Γενικά πολύ προσοχή στις εφαρμογές που κατεβάζουμε! Φροντίζουμε πάντα να είναι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, και να μην απαιτείται από την εφαρμογή άδεια χρήσης της κάμερας. Ό,τι και αν επιλέξουμε, ας παίξουμε πρώτα εμείς μαζί του αρκετά, να βεβαιωθούμε περί τίνος πρόκειται.

Διαφημίσεις

Εμάς μας τα έκαναν δώρο όταν τα παιδιά ήταν τεσσάρων και πέντε χρονών αντίστοιχα. Έχουμε "καταφέρει" να τα χρησιμοποιούν μόνο το σαββατοκύριακο, αλλά δυστυχώς αρκετές ώρες :oops:. Τουλάχιστον το σαββατοκύριακο τηρείται σε όλη την διάρκεια του έτους, ακόμα και σε περίοδο διακοπών, το καλοκαίρι κλπ. 

Δεν παίζουν παιχνίδια τόσο, αλλά πιο πολύ χιουμοριστικά βιντεάκια με παιδάκια ή με τον Mr Bean ας πούμε,  και μάλιστα τα βάζουν και προβολή στην οθόνη της τηλεόρασης. 

Από αυτά που ακούω γύρω γύρω, νομίζω ότι είμαστε σε μία "μέση" κατάσταση. Σίγουρα θα μπορούσαμε και καλύτερα, δλδ να περιορίσουμε τη χρήση. Επί του παρόντος προσπαθούμε να μείνουμε σε αυτόν τον κανόνα, του σαββατοκύριακου δλδ. 

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζουν τα παιδιά με τα τάμπλετ. Επειδή είναι της μόδας, πρέπει να ακολουθούν την μόδα; Τι κερδίζει ένα πεντάχρονο από το τάμπλετ; Αφού στο σπίτι έχω υπολογιστή και αν θέλει μπορεί να δει κάτι εκεί, ποιος ο λόγος να αγοράσω και τάμπλετ. Σε ό,τι αφορά το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν τόσες δραστηριότητες εξωσχολικές, αλλά και τόσα προγράμματα στην τηλεόραση, που και πάλι το θεωρώ περιττό. Μια ακόμη μορφή εξάρτησης. 

Επεξεργάστηκαν by popi76

Just now, popi76 είπε:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζουν τα παιδιά με τα τάμπλετ. Επειδή είναι της μόδας, πρέπει να ακολουθούν την μόδα; Τι κερδίζει ένα πεντάχρονο από το τάμπλετ; Αφού στο σπίτι έχω υπολογιστή και αν θέλει μπορεί να δει κάτι εκεί, ποιος ο λόγος να αγοράσω και τάμπλετ. Σε ό,τι αφορά το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν τόσες δραστηριότητες εξωσχολικές, αλλά και τόσα προγράμματα στην τηλεόραση, που και πάλι το θεωρώ περιττό. Μια ακόμη μορφή εξάρτησης. 

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν το καταλαβαίνω. Βασικά ούτε εμείς έχουμε ταμπλετ, εχουνε καλους υπολογιστές κ καλά  κινητά κ δεν μας έχει λείψει. Στον μικρό μουσική κ σπάνια κάποιο βιντεάκι βάζουμε στον υπολογιστή κ καμία φορά τον συνδέουμε με την οθόνη της τηλεόρασης να το βλεπει εκει. θα με ενδιεφερε σαν δεξιοτητα η γνωση του χειρισμού της συσκευής κ ισως καποιο παιδαγωγικο παιχνιδι αλλα δεν πιστευω οτι θα οαρουμε επι τουτου ταμπλετ. Ας μαθει αργοτερα στον υπολογιστη κ εξαλλου την εννοια της οθονης αφής την μαθαινει κ απο τα κινητά μας. 

Just now, Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν το καταλαβαίνω. Βασικά ούτε εμείς έχουμε ταμπλετ, εχουνε καλους υπολογιστές κ καλά  κινητά κ δεν μας έχει λείψει. Στον μικρό μουσική κ σπάνια κάποιο βιντεάκι βάζουμε στον υπολογιστή κ καμία φορά τον συνδέουμε με την οθόνη της τηλεόρασης να το βλεπει εκει. θα με ενδιεφερε σαν δεξιοτητα η γνωση του χειρισμού της συσκευής κ ισως καποιο παιδαγωγικο παιχνιδι αλλα δεν πιστευω οτι θα οαρουμε επι τουτου ταμπλετ. Ας μαθει αργοτερα στον υπολογιστη κ εξαλλου την εννοια της οθονης αφής την μαθαινει κ απο τα κινητά μας. 

Να σημειώσω ότι την χρήση των τάμπλετ την δικαιολογώ στην περίπτωση που προανέφερα, γιατί το παιδί ήταν σε νοσοκομείο οπότε κάπως έπρεπε να περάσει την ώρα του. Ήταν όμως κολλημένο επί ώρες και με ενθάρρυνση των γονέων. Αν κάτι τέτοιο όμως συμβαίνει και στο σπίτι, δεν το δικαιολογώ. Διαπίστωσα ακόμη ότι για τα παιδιά δημοτικού το τάμπλετ είναι σχεδόν αυτονόητο. Δηλαδή αν κάποιο δεν έχει τάμπλετ θεωρείται μεταξύ των παιδιών σχεδόν αδιανόητο. Η κοινωνικοποίησή τους είναι το τάμπλετ. Δηλαδή θα έρθεις να σου δείξω αυτά που έχω στο τάμπλετ, θα μου δείξεις τα δικά σου. 

Επεξεργάστηκαν by popi76

Διαφημίσεις

Προς τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού,  τα περισσότερα παιδιά έχουν είτε τάμπλετ, είτε λαπτοπ είτε κάποια άλλη συσκευή , όχι απαραίτητα προσωπική.Και κάποια κονσόλα τύπου xbox ή playstation αλλιώς επί της ουσίας δεν μπορούν να ενταχθούν πια καν στην ομάδα. Τα παιδιά παίζουν αρκετά παιχνίδια Online μεταξύ τους, κλείνουν ραντεβου τα απογεύματα ή τα ΣΚ γι αυτό το λόγο, παίζουν μαζί στο σπίτι ο ένας του άλλου κλπ. Αν υπάρχει παιδί που δεν έχει, δεν το έχω γνωρίσει ακόμη και δεν ξέρω και γιατί να περιθωριοποιήσει κανείς το παιδί από μία ασχολία που έχουν όλα τα παιδιά. Απλά θέλει όρια και επιτήρηση φυσικά, άλλο το "έχουμε δώσει με το Γιάννη ραντεβού να παίξουμε μία ώρα την Παρασκευή μετά το σχολείο", άλλο το να παίζει το παιδί 5-6  ώρες τη μέρα. Τα περισσότερα παιδιά είναι στην πρώτη κατηγορία, αλλά χωρίς επιτήρηση και κανόνες, βρίσκεσαι εύκολα στη δεύτερη. Σίγουρα δεν είναι κάτι που χφειάζεται ένα παιδί στα 4 ή στα 5 πάντως. Δεν βρίσκω κακή την εξοικείωση απο μικρη ηλικία, αλλά αν είναι προσωπικό τους το τάμπλετ τόσο μικρά, θέλει πολύ αυστηρά όρια, μην καταλήξουν να καίνε τον εγκεφαλό τους βλέποντας απλά παθητικά βίντεο από το youtube 5-6 ώρες τα ΣΚ, αντί να παίζουν, που το έχω δει κάποιες φορές σε γνωστούς. Είναι δύσκολο όταν είναι μικρά, όπως και στην εφηβεία επίσης, να μη γίνει το τάμπλετ και το κινητό, παρκάρισμα για να μην ακούς το μικρό που βαριέται , ή τον έφηβο που τα έχει πάρει και φωνάζει, αντί για μία δυνατότητα χαλάρωσης. 

Εκεί κατά την έκτη και μετά, συνήθως τάμπλετ δεν έχει κανείς, γιατί όλα έχουν κινητό πια, το τάμπλετ δεν το χρησιμοποιούν, μόνο πια κινητό και παιχνιδομηχανή. Μην μου πείτε γιατί να έχουν κινητό, γιατί αλλιώς είναι αδύνατο να επικοινωνήσουν: ραντεβού για παιχνίδι, ερωτήσεις για μαθήματα που ξέχασαν ή μπερδεύτηκαν, προσκλήσεις για πάρτυ, ακόμη και ειδοποιήσεις απευθείας σε ομάδες από προπονητές και καθηγητές στο γυμνάσιο, είναι αποκλειστικά μέσω viber, instagram, messenger , αρχίζοντας από έκτη και 100% πια στο Γυμνάσιο. 

8 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Είναι απλώς πιο εύχρηστο. 

Το ταμπλετ διαφέρει κατά πολύ από έναν υπολογιστή κυρίως λόγω τρόπου χειρισμού και ευκολίας. Περιεχόμενο υπάρχει αντίστοιχο και για τα δύο αλλά είναι πολύ πιο δύσχρηστο το ποντίκι για μια διαδραστική εφαρμογή από ότι το δάχτυλο. Αν χρησιμοποιείται μόνο για να δει κανείς βίντεο τότε σαφώς και δεν χρειάζεσαι και ταμπλετ. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι προτεραιότητα έχει ο "έξω" κόσμος. Αυτό δε σημαίνει ότι tablet, υπολογιστές ή κινητά είναι άχρηστα, ούτε ότι όποιος έχει επαφή με αυτά είναι εξαρτημένος. Κανείς δεν δικαιολογεί την αλόγιστη χρήση, ούτε θεωρεί λογικό να είναι ένα παιδί με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη. 

Στην εποχή μου δείχναμε η μία στην άλλη συλλογές από χαρτοπετσέτες ή φύλλα αλληλογραφίας (τα αυτοκόλλητα ήρθαν αργότερα :) ).  Στην εποχή τους η αλληλογραφία σε χαρτί έχει ξεπεραστεί, τα αυτοκόλλητα δε σημαίνουν τίποτα. Η ανάγκη έχει παραμείνει η ίδια, τα μέσα άλλαξαν.

Η κόρη μου είναι 7 χρ (β δημοτικού). Από μικρή γνωρίζει την ύπαρξη των τάμπλετ και παλιότερα την άφηνα να παίζει κάποια "εκπαιδευτικά" παιχνίδια, τύπου παζλ, κρεμάλα κλπ., όχι βέβαια για πολύ ώρα. Όσο μεγαλώνει, τα έχει ξεπεράσει και ζητάει βιντεάκια στο youtube (τραγούδια, κιν.σχέδια). Από τότε που πήγε σχολείο, το έχω περιορίσει, γιατί με προβληματίζει η πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν είναι και το καλύτερό μου να κάθομαι από πάνω της για να ελέγχω τι βλέπει. Εδώ και 2-3 χρόνια της έχω εξηγήσει ότι το τάμπλετ είναι το παιχνίδι της μαμάς (αν κι εγώ δεν πολυασχολούμαι, με καλύπτει το κινητό 8) ). Δεν έχω καταλάβει αν οι συμμαθητές της έχουν τάμπλετ, σίγουρα υπάρχουν παιδιά που το θεωρούν δεδομένο, πάντως δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο με τα παιδιά που κάνει στενότερη παρέα.

Στις καλοκαιρινές διακοπές με ενοχλούσε που ενώ υπήρχαν αρκετά παιδάκια στην παρέα και μπορούσαν να παίξουν, το καλύτερό τους ήταν να κάθονται όλα μαζί πάνω από μια οθόνη (ηλικίες 6-11), αλλά ήταν μια κάποια λύση - κυρίως στην ταβέρνα - για να μπορούμε να πούμε μια κουβέντα κι οι γονείς. Επίσης, κάποιες φορές που την πιάνει υπερένταση και δεν έχω κουράγιο να την απασχολήσω, θα της το παραδώσω με πολλές τύψεις, σε κάθε περίπτωση όμως έχει καταλάβει ότι δεν είναι δεδομένο και θα περιμένει ακόμα κάποια χρόνια για να έχει το "δικό" της.

Όσον αφορά τη δεξιότητα χειρισμού η/υ και τάμπλετ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η γενιά των παιδιών μας θα την παίζει στα δάχτυλα και κανένα δεν πρόκειται να μείνει "πίσω". Η δικιά μου από 18 μηνών ήξερε ποιο εικονίδιο βγάζει τις φωτογραφίες και ποιο την κάμερα, όταν ακόμα εγώ δεν το είχα καλομάθει.

On 6 Νοεμβρίου 2019 at 10:27 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Προς τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού,  τα περισσότερα παιδιά έχουν είτε τάμπλετ, είτε λαπτοπ είτε κάποια άλλη συσκευή , όχι απαραίτητα προσωπική.Και κάποια κονσόλα τύπου xbox ή playstation αλλιώς επί της ουσίας δεν μπορούν να ενταχθούν πια καν στην ομάδα. Τα παιδιά παίζουν αρκετά παιχνίδια Online μεταξύ τους, κλείνουν ραντεβου τα απογεύματα ή τα ΣΚ γι αυτό το λόγο, παίζουν μαζί στο σπίτι ο ένας του άλλου κλπ. Αν υπάρχει παιδί που δεν έχει, δεν το έχω γνωρίσει ακόμη και δεν ξέρω και γιατί να περιθωριοποιήσει κανείς το παιδί από μία ασχολία που έχουν όλα τα παιδιά. Απλά θέλει όρια και επιτήρηση φυσικά, άλλο το "έχουμε δώσει με το Γιάννη ραντεβού να παίξουμε μία ώρα την Παρασκευή μετά το σχολείο", άλλο το να παίζει το παιδί 5-6  ώρες τη μέρα. Τα περισσότερα παιδιά είναι στην πρώτη κατηγορία, αλλά χωρίς επιτήρηση και κανόνες, βρίσκεσαι εύκολα στη δεύτερη. Σίγουρα δεν είναι κάτι που χφειάζεται ένα παιδί στα 4 ή στα 5 πάντως. Δεν βρίσκω κακή την εξοικείωση απο μικρη ηλικία, αλλά αν είναι προσωπικό τους το τάμπλετ τόσο μικρά, θέλει πολύ αυστηρά όρια, μην καταλήξουν να καίνε τον εγκεφαλό τους βλέποντας απλά παθητικά βίντεο από το youtube 5-6 ώρες τα ΣΚ, αντί να παίζουν, που το έχω δει κάποιες φορές σε γνωστούς. Είναι δύσκολο όταν είναι μικρά, όπως και στην εφηβεία επίσης, να μη γίνει το τάμπλετ και το κινητό, παρκάρισμα για να μην ακούς το μικρό που βαριέται , ή τον έφηβο που τα έχει πάρει και φωνάζει, αντί για μία δυνατότητα χαλάρωσης. 

Εκεί κατά την έκτη και μετά, συνήθως τάμπλετ δεν έχει κανείς, γιατί όλα έχουν κινητό πια, το τάμπλετ δεν το χρησιμοποιούν, μόνο πια κινητό και παιχνιδομηχανή. Μην μου πείτε γιατί να έχουν κινητό, γιατί αλλιώς είναι αδύνατο να επικοινωνήσουν: ραντεβού για παιχνίδι, ερωτήσεις για μαθήματα που ξέχασαν ή μπερδεύτηκαν, προσκλήσεις για πάρτυ, ακόμη και ειδοποιήσεις απευθείας σε ομάδες από προπονητές και καθηγητές στο γυμνάσιο, είναι αποκλειστικά μέσω viber, instagram, messenger , αρχίζοντας από έκτη και 100% πια στο Γυμνάσιο. 

Αυτή η χρήση που λες είναι η λογική. Προφανώς η τεχνολογία δεν είναι κακή κ εξάλλου χίλιες φόρες ενα επιλεγμένο παθχνιδι απο την τηλεοραση. Εμενα αυτο που με ενοχλει ειναι να βλέπω τρίχρονο κ τετράχρονα με το ταμπλέτες για παρκαρισμα. 

Καλά όλα αυτά, αλλά ξέρετε πόσες περιπτώσεις έχουμε στα Γυμνάσια με παιδιά εξαρτημένα από το ίντερνετ; Με αποτέλεσμα απουσίες, κατάθλιψη ή ακόμη δυστυχώς και νοσηλεία στο Παίδων; Και το θεωρώ υποκριτικό να πούμε "Α, αυτό συμβαίνει σε οικογένειες που δεν θέτουν όρια στα παιδιά τους, όχι στην δική μου οικογένεια". Μέχρι που συμβαίνει και σε μας. 

Επεξεργάστηκαν by popi76

Νομίζω ότι απλά παν μέτρον άριστον.Οι εποχές έχουν αλλάξει και η τεχνολογία είναι στο dna τους πλέον.Επισης είναι υπερπολύτιμη η γνώση της τεχνολογίας για το μέλλον τους διότι σε λίγα χρόνια τα πάντα θα γίνονται μέσω τεχνολογίας.Το να είναι εξοικειωμένο ένα παιδί με την τεχνολογία δεν προϋποθέτει απαραίτητα να έχει δικό του tablet εφόσον υπάρχει η/Υ ή laptop ή tablet στο σπίτι.Κο εμένα μου ξενίζει η ιδέα να έχει tablet στο δημοτικό, αλλά ειδωμεν.Εχουμε χρόνια ακόμη μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε δημοτικό, αλλά μπορεί τότε και να επιβάλλεται από το σχολείο όπως θεωρείται και αυτονόητο σήμερα ότι όλα τα σπίτια έχουν ίντερνετ (κάτι που στα χρόνια που εγώ πήγαινα λύκειο, φάνταζε ως θαύμα). Εμείς πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να τα βοηθάμε να χρησιμοποιούν σωστά την τεχνολογία της εποχής τους.Σκεφτειτε ότι όταν θα είναι πλέον ενήλικες,θα είναι τα πάντα αυτοματοποιημένα.Τι καλύτερο από το να ξέρουν τη χρήση της τεχνολογιας αλλά με μέτρο και σωστό τρόπο

11 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Καλά όλα αυτά, αλλά ξέρετε πόσες περιπτώσεις έχουμε στα Γυμνάσια με παιδιά εξαρτημένα από το ίντερνετ; Με αποτέλεσμα απουσίες, κατάθλιψη ή ακόμη δυστυχώς και νοσηλεία στο Παίδων; Και το θεωρώ υποκριτικό να πούμε "Α, αυτό συμβαίνει σε οικογένειες που δεν θέτουν όρια στα παιδιά τους, όχι στην δική μου οικογένεια". Μέχρι που συμβαίνει και σε μας. 

Μα κοίταξε τι κάνεις αυτή τη στιγμή: γράφεις σε υπολογιστή/κινητό. Προφανώς χρησιμοποιείς το διαδίκτυο, δεν είναι κάτι που είναι βλαβερό από μόνο του. Στο τσιγάρο και το χασίς, είναι άσπρο-μαύρο, δεν έχεις κανένα λόγο να αφήσεις το παιδί να πλησιάσει. Το τηλέφωνο, η τηλεόραση, το διαδίκτυο, δεν εποφέυγεται ούτε είναι από τη φύση του βλαβερό. Ο τρόπος χρήσης και η έλλειψη ορίων προκαλούν τον εθισμό. Μπορεί ένα παιδί (και έχω παράδειγμα στην ευρύτερη οικογένεια) να παίζει διαδικτυακά παιχνίδια από την ώρα που θα μπει στο σπίτι το μεσημέρι μέχρι τις 1-2 το πρωί, με διάλειμμα μόνο για τουαλέτα, και να φάει και τα γεύματα μπροστά στην οθόνη. Δεν είναι το ίδιο με ένα συνομήλικο που θα φάει σαν άνθρωπος μεσημεριανό, θα διαβάσει 2 ώρες, θα πάει στο μάθημα Αγγλικών, θα πάει στο μπάσκετ, και θα παίξει 8 με 9 για να χαλαρώσει πριν το βραδυνό του. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...