Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς να αντιμετωπίσω την 6χρονη νέα φίλη της κόρης μου;

Recommended Posts

Just now, Έσπερος είπε:

Οπότε δεν ξέρεις ποτέ τι νοοτροπία έχει ο κάθε γονιός, ακόμα κι αν έιναι φίλος σου ή συγγενής. 

Διαφωνώ σε αυτό. ..Όταν κάποιος σου αφήνει το παιδί του υπό την επίβλεψη σου αυτά τα πράγματα τα ξέρεις και εκείνος ξέρει σε τι άνθρωπο αφήνει το παιδί του...Η έστω θα έπρεπε! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω πάντως έχω κάνει παρατηρήσεις σε ξένα παιδιά και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί και ποσώς με ενδιαφέρει τι θα πουν οι μαμάδες τους γιατί και σε αυτές θα κάνω. Καταρχάς έχω κάνει παρατήρησει σε κάτι αγοράκια που έπαιζαν μπαλα μέσα στξν παιδική χαρά. Ήταν 2 η μικρή μου και μπάλα στη παιδική χαρά απαγορεύεται. Ευγενικά τους έστειλα πιο πέρα. Έφυγαν αλλά μετά από λιγο ξαναρθαν. Ε κι εγώ τους είπα άμα δεν πάνε πιο πέρα θα τους την πάρω την μπάλα. Εξαφανιστηκαν παραπέρα. Και θα τους την έπαιρνα. Ε μα τους είχα εξηγήσει έχουμε μωρά εδώ. Ας ερχόταν κάποια μαμά να μου κανει παρατήρηση γιατι τους πήρα την μπάλα.. 

Επίσης πάλι στη παιδική χαρά η δικιά μου προσπαθούσε να ανέβει σκοινιά. Μικρή φοβόταν κάπως και της μάθαινα να ανεβαίνει. Έρχεται ένας μπουχεσακος κοντά στα 8 και τρανταζει ανεβαίνοντας στα σκοινιά. Κάνε στην άκρη της λέει. Εσύ του είπα να κάνεις στην άκρη. Αυτή ειναι μικρή εσύ να πας παραπέρα να παίξεις κι όταν τελειώσουμε ξαναελα. Και ήμουν και αυστηρή. Μη με ρωτήσετε που ήταν οι μαμάδες τους.. Κάπου εκεί γύρω....... Ε μα μαζέφτε τα. Κι εγω κάθε φορά μετά από τέτοια της λέω της μικρής να μην τα επιτρέπει άμα της τα κάνουν. Και φυσικά να μην κλαίει. Καλά δεν κλαίει, νομίζω αυτό το έχουμε γλιτώσει. Θα δείξει όμως έχουμε δρόμο...γιατι άμα κλαιει την κάτσαμε.. Εγώ ημουν πολυ κλαψιαρα κι έχω φάει τρελό μπουλινγκ μικρή και μου φαίνεται αδιανοητο να το περάσει κι εκείνη.. Γιατί τα παιδιά ναι ειναι αθώες ψυχές και καλά αλλά ορισμένα είναι και κωλόπαιδα..και ζούνε σε σπίτια που δεν ασχολούνται αλλά επειδή δεν μπορώ να τα αλλάξω εγώ, διαμορφώνω τα δικά μου ανάλογα. Δυστυχώς ο κόσμος είναι σκληρός, άμα είσαι όλο νιάου.. Νιάου θα γίνει και το παιδί... 

Τώρα στην προκειμένη θα μιλούσα στο δικό μου παιδί και θα προσπαθούσα να της μάθω να μην κλαίει και να απαντάει. Έχει αράχνες το σπίτι μου? Κι εσένα εχει κατσαρίδες. Και δε σε κάνω παρέα εγώ τώρα. Χειρότερο..... Να μάθει να απαντάει όχι να κλαίει......!!! Γιατί άμα κλαίει έτσι θα τη χρησιμοποιούν και θα την κάνουν μπάλα. Σε οποιαδηποτε ηλικία... Θα την έκανα η ίδια να ξεκοψει, αφού πρώτα της εξηγούσα και καταλάβαινα τι συμβαίνει ακριβώς. 

Επίσης εξαρχής δε θα δεχόμουν ξένο παιδί στο σπίτι να κάτσει έτσι χύμα. Ούτε μια ούτε Καμμια φορά. Θες να κάτσεις? Πάμε στη μαμά σου γιαγιά σου πρώτα προς ενημέρωση. Να δει και η άλλη η μικρή ότι πρέπει να είναι προσεχτικη και να σέβεται. Μάθημα θα έδινα και σε εκείνη.. Όμορφα κι ωραία.. 

Γενικά δεν έχεις πάρει θέση. Πρέπει να πάρεις όμως.... Προφανώς έχεις φοβηθει ταραχτει κάπως αλλά πρέπει να είμαστε δυναμικές μαμάδες, δεν μπορούμε να τα αφήνουμε όλα στο έλεος.. Επειδή ειναι μικρά. Και δε λέμε αν πλακωθουν και μια φορά. Εδώ λέμε για μια κατάσταση που χειροτερεύει. Αυτό πηγαινοερχεται οπότε του καπνίσει, κανει και κόμμα με τα άλλα και επηρεάζει.. Βρίσκει όμως και τα κανει.. Ας ήταν Καμμια τσαχπίνα η κόρη σου να δεις πως θα μαζεύοταν... Εγώ αυτό κατάλαβα.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Κι εμένα η λογική μου αυτό λέει. Όμως σε ομάδα στο φβ διαβάζω μαμάδες να επιμένουν ότι αν δέχεσαι στο σπίτι σου παιδιά, έχεις απομακρύνει ό,τι δεν θες να σπάσει ή χαλάσει για να μην βάλεις περιορισμούς κλπ κλπ. Και δεν εννοούν να μαζέψεις τα κρύσταλλα και τις μπουχάρες, αλλά γενικά έχουν τη λογική ότι ένα παιδί δεν ενοχλεί και όποιος ενοχλείται έχει προσωπικό πρόβλημα. Οπότε δεν ξέρεις ποτέ τι νοοτροπία έχει ο κάθε γονιός, ακόμα κι αν έιναι φίλος σου ή συγγενής. 

Εμένα αυτό μου φαίνεται περίεργο και αδιανόητο. Να παίζουν σε μια αλάνα ή ένα αδιέξοδο χωρίς επιτήρηση το καταλαβαίνω. Αλλά να μπαίνουν σε ξένα σπίτια, δεν μπορώ να το φανταστώ. Γενικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι παιδιά είναι σε δημόσιο χώρο και ο ενήλικας δεν κάνει πού και πού έναν έλεγχο να δει αν τηρούνται οι κανόνες που έχει βάλει ως προς το τι θα πρέπει να προσέχουν και να σέβονται. Αλλά έχω ακόμα μωρό και ίσως μιλάω χωρίς να ξέρω. 

Και εμένα αδιανόητο μου φαίνεται. Για ποιο λόγο να μην βάλεις περιορισμούς;; Ο ενήλικας που επιβλέπει κάποια παιδιά (είτε ξένα είτε δικά του) προφανώς και θα θέσει κάποια όρια. Για την ασφάλειά τους πρωτίστως. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

8 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Διαφωνώ σε αυτό. ..Όταν κάποιος σου αφήνει το παιδί του υπό την επίβλεψη σου αυτά τα πράγματα τα ξέρεις και εκείνος ξέρει σε τι άνθρωπο αφήνει το παιδί του...Η έστω θα έπρεπε! 

Αν είναι παιδάκι φίλων που έρχεται σπίτι, ή ανίψι, ή βαφτιστήρι, σίγουρα ξέρεις τη νοοτροπία του γονιού. Όμως σε ένα πάρτι πχ, δεν ξέρεις ακριβώς τι απόψεις έχει ο κάθε γονιός για υατά τα θέματα. Ή ακόμα περισσότερο, τα παιδάκια της γειτονιάς που δεν είναι μέσα στο σπίτι σου, αλλά μπορεί να κάνουν πράγματα ενοχλητικά. Εκεί τι κάνεις; Αν είναι κάτι αντικειμενικά ενοχλητικό, μπορείς να πεις μια κουβέντα. Αλλιώς όμως; Δεν υπάρχει κίνδυνος να σε θεωρήσουν παράξενο; 

Just now, Έσπερος είπε:

Δεν υπάρχει κίνδυνος να σε θεωρήσουν παράξενο;

Ε και τι εγινε? και ο τελειος ανθρωπος να εισαι δεν θα αρεσεις σε ολους και ολο και καποιο στραβο θα σου βρουνε...Απο το να γινονται τα νευρα σου κουρελια..καλυτερα να μιλας και ας πουνε οτι θελουνε...Στην τελικη @Έσπερος τα παιδια πρεπει να μαθουν να σεβονται τους γυρω τους...Και οταν η παρατηρηση γινεται σε φυσιολογικα πλαισια, πραγματικα ελεος! Αν οι αλλοι γονεις ειναι μη μου απτου...ξυδι...Ας μην αφηνουν τα παιδια τους χωρις επιβλεψη...Υπαρχει δηλαδη γονιος, που αφηνει το παιδι σε παρτυ, φευγει, και περιμενει κανενας να μην μαλωσει το παιδι του οταν αυτο ξεφυγει? Κατι αλλο θελουμε?

Διαφημίσεις

Just now, Fenia27 είπε:

Ε και τι εγινε? και ο τελειος ανθρωπος να εισαι δεν θα αρεσεις σε ολους και ολο και καποιο στραβο θα σου βρουνε...Απο το να γινονται τα νευρα σου κουρελια..καλυτερα να μιλας και ας πουνε οτι θελουνε...Στην τελικη @Έσπερος τα παιδια πρεπει να μαθουν να σεβονται τους γυρω τους...Και οταν η παρατηρηση γινεται σε φυσιολογικα πλαισια, πραγματικα ελεος! Αν οι αλλοι γονεις ειναι μη μου απτου...ξυδι...Ας μην αφηνουν τα παιδια τους χωρις επιβλεψη...Υπαρχει δηλαδη γονιος, που αφηνει το παιδι σε παρτυ, φευγει, και περιμενει κανενας να μην μαλωσει το παιδι του οταν αυτο ξεφυγει? Κατι αλλο θελουμε?

Καλά άλλο το παρτι. Εδώ βέβαια διαβάζω ότι στα πάρτι γενικά πηγαίνουν και οι γονείς, πράγμα που παλιά ήταν αδιανόητο. Κι από την άλλη τα παιδάκια στην επαρχία τριγυρνούν μόνα τους στις αλάνες! Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το πού είναι αναγκαία η επίβλεψη, αναλόγως των συνθηκών.

Εγώ πιο πολύ ζορίζομαι με τις παρατηρήσεις σε δημόσιο χώρο. Κάτι που γίνεται πχ έξω από το σπίτι σου κι εσύ βρίσκεις ενοχλητικό αλλά αντικειμενικά δεν το βρίσκουν όλοι. Όχι να σου σπάσουν τα τζάμια με μπαλα δηλαδή. Αλλά να χαζεύουν στην αυλή σου, όπως έλεγα. Ή να σου πειράζουν τα φυτά. Επίσης εμένα δεν μου  αρέσει να βλέπω σε καφετέριες και ταβέρνες παιδάκια να τριγυρίζουν στα τραπέζια των άλλων και οι γονείς να μην κάνουν τίποτα. Ή να παίζουν κυνηγητό. Ή να τρέχουν γύρω γύρω και να φωνάζουν μέσα στο καράβι, πάλι χωρίς επίβλεψη. Άλλος θα σου πει ότι το παιδί θέλει να παίξει και να εκτονωθεί και αν ενοχλείσαι είσαι μισάνθρωπος και κομπλεξικός. Πού να βγάλεις άκρη; 

Just now, Έσπερος είπε:

Καλά άλλο το παρτι. Εδώ βέβαια διαβάζω ότι στα πάρτι γενικά πηγαίνουν και οι γονείς, πράγμα που παλιά ήταν αδιανόητο. Κι από την άλλη τα παιδάκια στην επαρχία τριγυρνούν μόνα τους στις αλάνες! Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το πού είναι αναγκαία η επίβλεψη, αναλόγως των συνθηκών.

Εγώ πιο πολύ ζορίζομαι με τις παρατηρήσεις σε δημόσιο χώρο. Κάτι που γίνεται πχ έξω από το σπίτι σου κι εσύ βρίσκεις ενοχλητικό αλλά αντικειμενικά δεν το βρίσκουν όλοι. Όχι να σου σπάσουν τα τζάμια με μπαλα δηλαδή. Αλλά να χαζεύουν στην αυλή σου, όπως έλεγα. Ή να σου πειράζουν τα φυτά. Επίσης εμένα δεν μου  αρέσει να βλέπω σε καφετέριες και ταβέρνες παιδάκια να τριγυρίζουν στα τραπέζια των άλλων και οι γονείς να μην κάνουν τίποτα. Ή να παίζουν κυνηγητό. Ή να τρέχουν γύρω γύρω και να φωνάζουν μέσα στο καράβι, πάλι χωρίς επίβλεψη. Άλλος θα σου πει ότι το παιδί θέλει να παίξει και να εκτονωθεί και αν ενοχλείσαι είσαι μισάνθρωπος και κομπλεξικός. Πού να βγάλεις άκρη; 

Πραγματικά τι σε νοιάζει εσενα βρε @Έσπερος τι θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε άλλος άγνωστος γονιός; Αυτόν προφανώς δεν τον νοιάζει τι σκέφτεσαι εσύ. Ο καθένας κινείται κ πράττει σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω κ τις δικές του αρχές κ ακολουθεί τον τρόπο διαπαιδαγώγησης που νομίζει ο ίδιος. Δε γίνεται στο δικό σου παιδί να λες πχ μην πηγαίνεις στα άλλα τραπέζια την ώρα που οι άνθρωποι τρώνε αλλά όταν έρχονται στο δικό σας να μη λες τπτ, στέλνεις αντιφατικό μνμ. Εσύ θα κάνεις αυτό που πιστεύεις εσύ πως είναι σωστό κ οχι με βάση το τι πιστεύεις ότι πιστεύουν οι άλλοι γονείς. 

Just now, Έσπερος είπε:

Αν κάτι το βρίσκω ενοχλητικό, στο δικό μου σπίτι και στα δικά μου φυτά, εννοείται πως θα πω κάτι... Τι με νοιάζει τι απόψεις έχει ο καθένας... Να τις εφαρμόζει στο δικό του σπίτι.

Just now, Έσπερος είπε:

Αν είναι παιδάκι φίλων που έρχεται σπίτι, ή ανίψι, ή βαφτιστήρι, σίγουρα ξέρεις τη νοοτροπία του γονιού. Όμως σε ένα πάρτι πχ, δεν ξέρεις ακριβώς τι απόψεις έχει ο κάθε γονιός για υατά τα θέματα. Ή ακόμα περισσότερο, τα παιδάκια της γειτονιάς που δεν είναι μέσα στο σπίτι σου, αλλά μπορεί να κάνουν πράγματα ενοχλητικά. Εκεί τι κάνεις; Αν είναι κάτι αντικειμενικά ενοχλητικό, μπορείς να πεις μια κουβέντα. Αλλιώς όμως; Δεν υπάρχει κίνδυνος να σε θεωρήσουν παράξενο; 

Μα και στο ανήψι και στο βαφτιστήρι, δεν θα εφαρμόσω τις θεωρίες του γονιού αλλά τις δικές μου. Αν έρχεται λοιπόν σπίτι και πχ ανεβαίνει και χοροπηδάει στον καναπέ, θα του πω να κατέβει και ότι δεν επιτρέπεται. Εάν επιτρέπεται στο δικό του σπίτι δεν με αφορά.

Just now, Lenia16 είπε:

Δε γίνεται στο δικό σου παιδί να λες πχ μην πηγαίνεις στα άλλα τραπέζια την ώρα που οι άνθρωποι τρώνε αλλά όταν έρχονται στο δικό σας να μη λες τπτ, στέλνεις αντιφατικό μνμ. Εσύ θα κάνεις αυτό που πιστεύεις εσύ πως είναι σωστό κ οχι με βάση το τι πιστεύεις ότι πιστεύουν οι άλλοι γονείς. 

Να σου πω την αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να πω μια κουβέντα σοτυς γονείς και όχι στο παιδάκι. Ειδικά αν είναι μικρό, κάτω των 4-5, δεν μου πάει η καρδιά να το διώξω γιατί δεν είναι δική του η ευθύνη αλλά των γονέων. Από μεγαλύτερα παιδιά έχω προφανώς κάποιες απαιτήσεις να έχουν μια άισθηση του τι ενοχλεί και τι όχι σε δημόσιο χώρο, αλλά αυτά συνήθως αν είναι να ενοχλήσουν θα κάνουν κάτι οντως κουραστικό και θορυβώδες, οπότε από κάποιον θα τ' ακούσουν. Σε καράβι ας πούμε που ήταν μια παρέα που όχι μόνο έτρεχε και φώναζε αλλά κάποια στιγμή από το κυνηγητό άρχισε να πέφτει και πάνω στις καρέκλες που καθόμασταν και να μας σπρώχνει, είπαμε να παίξουν πιο ήσυχα χωρίς πολλές διπλωματίες και γλυκανάλατα λόγια. 

Μ αρέσει όμως που για άλλη μια φορά μιλάμε μόνες μας γιατί η θεματοθέτρια μάλλον καλύφθηκε και λέμε άσχετα!!!

Just now, Έσπερος είπε:

Να σου πω την αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να πω μια κουβέντα σοτυς γονείς και όχι στο παιδάκι. Ειδικά αν είναι μικρό, κάτω των 4-5, δεν μου πάει η καρδιά να το διώξω γιατί δεν είναι δική του η ευθύνη αλλά των γονέων. Από μεγαλύτερα παιδιά έχω προφανώς κάποιες απαιτήσεις να έχουν μια άισθηση του τι ενοχλεί και τι όχι σε δημόσιο χώρο, αλλά αυτά συνήθως αν είναι να ενοχλήσουν θα κάνουν κάτι οντως κουραστικό και θορυβώδες, οπότε από κάποιον θα τ' ακούσουν. Σε καράβι ας πούμε που ήταν μια παρέα που όχι μόνο έτρεχε και φώναζε αλλά κάποια στιγμή από το κυνηγητό άρχισε να πέφτει και πάνω στις καρέκλες που καθόμασταν και να μας σπρώχνει, είπαμε να παίξουν πιο ήσυχα χωρίς πολλές διπλωματίες και γλυκανάλατα λόγια. 

Μ αρέσει όμως που για άλλη μια φορά μιλάμε μόνες μας γιατί η θεματοθέτρια μάλλον καλύφθηκε και λέμε άσχετα!!!

:lol: εννοείται! 

Μα προφανώς δε θα το βρίσεις το παιδάκι, απλά θα του πεις ό,τι θα έλεγες κ στο δικό σου, όταν οι άνθρωποι τρώνε δεν είναι ευγενικό να τους ενοχλείς όπως δε θα ήθελες να ενοχλούν κ εσένα, πχ. Αν οι γονείς είναι κοντά κ γενικά ασχολούνται θα το πάρουν το μνμ. Αν τώρα είναι στην καρακοσμαρα τους βραστα, ο,τι κ να κάνεις δεν πρόκειται να πιάσει τόπο, τουλάχιστον να κινητοποιήσεις ελάχιστα το άλλο παιδί να σκεφτεί κ να φας κ εσύ με την ησυχία σου. Εγώ πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ανάλογα με την περίσταση κ το ποιόν έχεις απέναντι πράττεις. Αν δω γονείς που είναι κατά πάνω κ έχουν τρόπους οικογενειακώς κ απλά το παιδάκι τους βαρέθηκε κ θέλει να παίξει με το δικό μου την ώρα που τρώει (μιας κ πιάσαμε αυτό το παράδειγμα) θα είμαι πολύ διαλλακτική, έχει τύχει να πάρω παιδάκι να κάτσει μαζί μας στο τραπέζι (οι γονείς στο διπλανό εννοείται), αν πρόκειται όμως για ένα παιδάκι που απλά ψάχνει κάποιον να ασχοληθεί μαζί του επειδή οι γονείς βαριουνται ή είναι εξίσου αναγωγοι, θα αντιδράσω ανάλογα με τη δική τους συμπεριφορά.

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Να σου πω την αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να πω μια κουβέντα σοτυς γονείς και όχι στο παιδάκι. Ειδικά αν είναι μικρό, κάτω των 4-5, δεν μου πάει η καρδιά να το διώξω γιατί δεν είναι δική του η ευθύνη αλλά των γονέων.

Εγω ειμαι πολυ χαλαρη σε οτι αφορα τα παιδια καθε ηλικιας ειδικα τα μικρα...Δεν κολλαω καθολου στα τυπικα "τωρα τρωμε και δεν μας ενοχλει κανενας κτλ"...Οσες φορες μας πλησιαζουν παιδακια ειναι απο περιεργεια, θελουν να παιξουν, να παρατηρησουν, ισως ζηλεψανε το φαγητο...Τα απολυτως φυσιολογικα δηλαδη..οταν εχω σοβαρη κουβεντα με τον αντρα μου αδιαφορω..οταν πανε να παρουν κατι τους λεω "δεν μπορεις να το παρεις αυτο"..Τα αντιμετωπιζω οπως τα δικα μου παιδια...Ουτε καν θα εμπαινα στον κοπο να μιλησω στους γονεις...Αν πανε για φασαρια θα τους πω "μην κανεις φασαρια γιατι προσπαθουμε να μιλησουμε" "αν πετας χωμα θα μπει στα ματια μας" κτλ...Γιατι το πολυσκεφταεσαι τοσο? Για ποια ευθυνη μιλας? Σιγα το πραγμα...Ακομη και να το διωξεις, μπορεις ευγενικα να του πεις, Μπορεις να πας στη μαμα σου για να φαμε και να ερθεις αργοτερα αν θελεις να παιξουμε?

Τα παιδια βλεπουν τον κοσμο αλλιως..θελουν να μιλησουν, να δουν, η περιεργεια στο φουλ..Μια παιδοψυχολογος μου ειπε να μην νουθετουμε συνεχως τα παιδια ως προς τις κοινωνικες συναναστροφες...Επειδη βλεππουν το κοσμο αγαθα και με παιδικοτητα να μην τους το χαλασουμε αλλα να τα αφησουμε μονα τους να κατακτησουν αυτη την δεξιοτητα...Να καταλαβουν τι επιτρεπεται, ποτε καποιος ενοχλειται...Αν δεν αφησουμε το παιδι να εξερευνησει, πως θα μαθει να εχει διακριση? Απο τα λογια τα δικα μας και τα μη και τα πρεπει? Θα κλεισουμε ενα παιδι στο καβουκι του πριν καλα καλα βγει απο αυτο? Και δεν μιλαω να αφηνεις το παιδι να φωναζει, να αρπαζει πραγματα απο ξενους ανθρωπους...Αλλα στο τελος με ολα αυτα τα δικα μας περι ιδιωτικοτητας σε δημοσιους χωρους και σεβασμου θα καταληξουμε στο τελος τα παιδια μας να μην μπορουν να πλησιασουν ανθρωπο...

Αυτο ειναι το σκεπτικο μου πανω κατω...

Γενικά νιώθω άβολα αν κάποιος είναι κοντά μου και με τριγυρίζει. Πάντα αν έβλεπα παιδάκια έτισ, ενώ τα έβρισκα χαριτωμένα (μου άρεσαν τα παιδιά σαν θέαμα πάντα), δεν μου άρεσε η ιδέα να τριγυρίζουν το τραπέζι μας. Αλλά δεν θα τα βάλω με το παιδί προφανώς. Είναι θέμα του γονιού αυτό. Και φυσικά είναι της ηλικίας τους να γυρι΄σουν και να εξερευνήσουν, δεν λέω να τους το στερήσουμε. Αλλά γι αυτό υπάρχουν οι γονείς. Να αράζεις και να μη σε νοιάζει επειδή ο χώρος έιναι απλά ασφαλής και το παιδί σου να είναι από δω κι από εκεί, δεν μου αρέσει. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι η βόλτα με το παιδί θα είναι όπως όταν ήσουν ανέμελος. 

Just now, Lenia16 είπε:

γώ πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ανάλογα με την περίσταση κ το ποιόν έχεις απέναντι πράττεις. Αν δω γονείς που είναι κατά πάνω κ έχουν τρόπους οικογενειακώς κ απλά το παιδάκι τους βαρέθηκε κ θέλει να παίξει με το δικό μου την ώρα που τρώει (μιας κ πιάσαμε αυτό το παράδειγμα) θα είμαι πολύ διαλλακτική, έχει τύχει να πάρω παιδάκι να κάτσει μαζί μας στο τραπέζι (οι γονείς στο διπλανό εννοείται), αν πρόκειται όμως για ένα παιδάκι που απλά ψάχνει κάποιον να ασχοληθεί μαζί του επειδή οι γονείς βαριουνται ή είναι εξίσου αναγωγοι, θα αντιδράσω ανάλογα με τη δική τους συμπεριφορά.

Κι εγώ αυτό πιστεύω, γι αυτό θεωρώ ματαιοπονία τις παρατηρήσεις σε ξένα παιδιά αν οι γονείς αδιαφορούν. γενικά αν δω κίνηση καλής θέλησης από τον γονιό δεν έχω πρόβλημα. το έγραφα και στο άλλο θέμα που λέγαμε για τις επαφές με άλλα παιδάκια. και για το μπαλκόνι και τα γατιά που έλεγα για τα γειτονάκια ότι με ενοχλούσαν, είχαμε και την άλλη περίπτωση με άλλο γειτονάκι, που ήρθε η γιαγιά του ευγενικά και μας ρώτησε αν τα πρωινά που λείπουμε, η μικρή μπορεί να φωνάζει στη βεράντα τους το γατί που "φιλοξενούσαμε" τότε, για να παίζουν.

Πόση διακριτικότητα η μία περίπτωση, πόση αδιαφορία η άλλη. 

Just now, Fenia27 είπε:

Θα κλεισουμε ενα παιδι στο καβουκι του πριν καλα καλα βγει απο αυτο? Και δεν μιλαω να αφηνεις το παιδι να φωναζει, να αρπαζει πραγματα απο ξενους ανθρωπους...Αλλα στο τελος με ολα αυτα τα δικα μας περι ιδιωτικοτητας σε δημοσιους χωρους και σεβασμου θα καταληξουμε στο τελος τα παιδια μας να μην μπορουν να πλησιασουν ανθρωπο...

Ναι αυτά τα σκεφτόμουν και στο άλλο θέμα που συζητούσαμε για την προσέγγιση των ξένων παιδιών. Εγώ είμαι ΟΚ αν βλέπω ότι ο γονιός έχει τον έλεγχο και είναι σε ετοιμότητα να δει αν το παιδί του χρειάζεται κάποια καθοδήγηση, να το απομακρύνει, να προτείνει άλλη δραστηριότητα κλπ. Εντάξει κι ο δικός μου μια φορά σε ταβέρνα μας ξέφυγε και πηγε μπουσουλώντας στην άλλη άκρη γιατί έπαιζε με ένα γατί. Δεν έγινε και τίποτα, πήγα και τον μάζεψα, ήταν άδειο σχεδόν το μαγαζί, δεν μπλέχτηκε στα πόδια κάπου, τελείωσε. Αλλά δεν θα τον άφηνα να μπουσουλάει με τις ώρες γιατί "έλα μωρέ παιδί είναι, το έχει ανάγκη". 

1 hour ago, Έσπερος said:

. Επίσης εμένα δεν μου  αρέσει να βλέπω σε καφετέριες και ταβέρνες παιδάκια να τριγυρίζουν στα τραπέζια των άλλων και οι γονείς να μην κάνουν τίποτα. Ή να παίζουν κυνηγητό.

το χειρότερο μου ειλικρινά!!!!!! Στις διακοπές αυτό μας συνέβη πολλές φορές και απορούσα που οι άλλοι γονείς δεν σηκώνονταν να δουν που είναι το παιδί τους, με ποιον μιλάει...γενικά είχα την αίσθηση πως ζούσα σε άλλο κόσμο εγώ, δεν θα σταθώ στο ότι είναι ιδιαίτερα αγενές ως προς του άλλους αυτό, εδώ δεν τους νοιάζει με ποιον συναναστρέφεται το παιδί τους εκείνη την στιγμή θα τους νοιάζει το ότι ενοχλούν?

Εγώ δεν θα αφήσω το παιδί μου να το κάνει αυτό, κυρίως γιατί δεν εμπιστεύομαι κόσμο που δεν γνωρίζω, και έπειτα επειδή δεν θέλω να ενοχλεί.

Γεια σας! Λοιπον σημερα δεν αντεξα αλλο και απαγορευσα στην κορη μου να ξαναπλησιασει αυτο το παιδι. Γενικως ο τι εχω περιγραψει επαναλαμβανοταν συνεχεια τις προηγουμενες μερες και ημουν ανεκτικη. Προχθες ηρθε το κοριτσακι μαζι με ενα αλλο μεγαλυτερο στην αυλη μας. Ηθελαν να παιξουν αλλα μεσα στο δωματιο. Τα αφησα. Μπηκαν λιγο στο δωματιο και για οση ωρα ηταν μεσα δεν αφηναν τη μικρη μου να παιξει μαζι τους. Της επαιρναν τα παιχνιδια ή της έλεγαν ότι είναι το μωρο γι αυτο πρεπει να κοιμηθει (επαιζαν μαμα με παιδια). Σημερα ξαναηρθαν. Τους ειπα ευγενικα  οτι σημερα δεν μπορουσα να της δεχτω μεσα στο σπιτι γιατι εκανα δουλειες και οτι θα επρεπε να παιξουν εξω. Δεν τους αρεσε αυτο και εφυγαν απαγορευοντας στην κορη μου να παει μαζι τους. Αυτο ηταν. Τα πηρα ασχημα. Πραγματικα δεν θελω συναναστροφες με τετοιες παρεες. Εξηγησα και στο παιδι μου οτι δεν κανουμε παρεα με οποιον να ναι. Ουτε αφηνουμε τους αλλους να μας εκμεταλλευονται. Τωρα τι καταλαβε θα δειξει!!!!!

Επεξεργάστηκαν by nasia79

Just now, nasia79 είπε:

Γεια σας! Λοιπον σημερα δεν αντεξα αλλο και απαγορευσα στην κορη μου να ξαναπλησιασει αυτο το παιδι. Γενικως ο τι εχω περιγραψει επαναλαμβανοταν συνεχεια τις προηγουμενες μερες και ημουν ανεκτικη. Προχθες ηρθε το κοριτσακι μαζι με ενα αλλο μεγαλυτερο στην αυλη μας. Ηθελαν να παιξουν αλλα μεσα στο δωματιο. Τα αφησα. Μπηκαν λιγο στο δωματιο και για οση ωρα ηταν μεσα δεν αφηναν τη μικρη μου να παιξει μαζι τους. Της επαιρναν τα παιχνιδια ή της έλεγαν ότι είναι το μωρο γι αυτο πρεπει να κοιμηθει (επαιζαν μαμα με παιδια). Σημερα ξαναηρθαν. Τους ειπα ευγενικα  οτι σημερα δεν μπορουσα να της δεχτω μεσα στο σπιτι γιατι εκανα δουλειες και οτι θα επρεπε να παιξουν εξω. Δεν τους αρεσε αυτο και εφυγαν απαγορευοντας στην κορη μου να παει μαζι τους. Αυτο ηταν. Τα πηρα ασχημα. Πραγματικα δεν θελω συναναστροφες με τετοιες παρεες. Εξηγησα και στο παιδι μου οτι δεν κανουμε παρεα με οποιον να ναι. Ουτε αφηνουμε τους αλλους να μας εκμεταλλευονται. Τωρα τι καταλαβε θα δειξει!!!!!

Νομίζω ότι άφησες από υπερβολική ευγένεια, ντροπή ; το παιδί να αντιμετωπίσει μία κατάσταση που δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μόνο. Μέσα στο ίδιο του το δωμάτιο, με εσένα στο σπίτι, είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή σου να διορθώσεις τους καλεσμένους και να τους βάλεις στη θέση τους, ή, χωρίς υπεκφυγές να τους πάρεις από το χέρι και να τους πας στους γονείς τους. Δεν είναι ο σκοπός να νιώσει η κόρη σου ότι αυτή τιμωρείται. Αλλά λογικά τώρα αυτό νιώθει, γιατί σε εκείνη απαγόρευσαν να παίζει μαζί τους. Αν ξαναέρθουν, τι θα κάνει το παιδί; Θα πει ψέματα ότι έχετε δουλειές; Η θα πει στο κοριτσάκι ότι "δε σε παίζω γιατί είσαι αγενής"; Πώς να το πει αυτό, όταν εσύ, ως μαμά, παρούσα στο σκηνικό, δεν το είπες; Η ανοχή από έναν ενήλικα παρόντα, νομιμοποίησε αυτόματα σε θύμα και θύτη την κακή συμπεριφορά νομίζω. 

Διαφημίσεις

Πως αντέδρασε η μικρή σου? Μηπως με τη μαμά της άλλης ήρθες σε επικοινωνία? Σκέφτεσαι να της μιλήσεις? Αλλά παιδάκια που κάνουν παρέα με την κόρη σου υπάρχουν? 

Ξαναγραψε μας νέα σας.. 

Έχεις δίκιο κι εγώ θα θυμωνα πολύ, και πολλή υπομονή έκανες... 

10 ώρες πρίν, nasia79 είπε:

Δυστυχώς προς τα εκεί πήγαινε το πράγμα.

Καλά έκανες. Εφόσον βλέπεις ότι φέρονται άσχημα στο παιδί σου οφείλεις να το προστατέψεις (εξηγώντας του) και όχι να περιμένεις πότε θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση μόνο του ή πότε τα άλλα θα αρχίσουν να φέρονται καλά (που δεν πρόκειται).

11 ώρες πρίν, nasia79 είπε:

Εξηγησα και στο παιδι μου οτι δεν κανουμε παρεα με οποιον να ναι. Ουτε αφηνουμε τους αλλους να μας εκμεταλλευονται. Τωρα τι καταλαβε θα δειξει!!!!!

Το παιδί σου είπε πώς ένιωσε με αυτή τη συμπεριφορά; Ενοχλήθηκε; Ή μήπως δεν κατάλαβε τι ακριβώς γίνεται; Κατάλαβε ότι η ουσία δεν είναι η απαγόρευση αλλά το να μην επιθυμεί η ίδια να της συμπεριφέρονται έτσι και να αποφεύγει τουλάχιστον με δική της πρωτοβουλία τέτοια άτομα; 

Το θέμα είναι τι θα γίνει εκτός σπιτιού. Αν το παιδάκι είναι έξω σε μια μεγάλη παρέα και έρθει το άλλο κορίτσι, τι θα γίνει; Θα φύγει το δικό σου και τελικά θα απομονωθεί από όλους; Μήπως να ενισχύσεις λίγο τις παρέες της; Δηλαδή να μην το αφήνεις στην τύχη ότι θα βγει έξω και θα βρει παρέα να παίξει, αλλά να καλείς κάποια απογεύματα συγκεκριμένα παιδάκια να παίζουν; Δεν ξέρω κιόλας τι χρόνο έχετε και τι ευθύνη θες ή μπορείς να αναλάβεις, αλλά μήπως να πάρεις την κόρη σου και κάποια άλλα παιδάκια για μια πιο μακρινή βόλτα κάποιες μέρες; 

Πάντως πιστεύω ότι εγώ θα προσέγγιζα και την άλλη οικογένεια, έστω και τελείως πουλώντας τρέλα στην αρχή, ότι έχω διαπιστώσει μια ένταση στα παιδιά και αναρωτιέμαι μήπως έγινε κάποια παρεξήγηση κλπ, χωρίς να δείχνω ότι παίρνω θέση. ΓΙα βολιδοσκόπηση αλλά και για να γνωρίζει η άλλη οικογένεια ότι είσαι κοντά στο παιδί και παρατηρείς, και για να δεις μήπως έχουν μεταφερθεί τελείως αντίθετα πράγματα. 

Δεν ξέρω κιόλας σε μικρές κοινωνίες που τα παιδιά συνυπάρχουν και στο σχολείο και στη γειτονιά, πώς μεταφέρονται αυτά στο σχολικό περιβάλλον., Αλλά ίσως είναι νωρίς για τέτοιες ανησυχίες γιατί μεσολαβεί ολόκληρο καλοκαίρι. 

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Νομίζω ότι άφησες από υπερβολική ευγένεια, ντροπή ; το παιδί να αντιμετωπίσει μία κατάσταση που δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μόνο. Μέσα στο ίδιο του το δωμάτιο, με εσένα στο σπίτι, είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή σου να διορθώσεις τους καλεσμένους και να τους βάλεις στη θέση τους, ή, χωρίς υπεκφυγές να τους πάρεις από το χέρι και να τους πας στους γονείς τους. Δεν είναι ο σκοπός να νιώσει η κόρη σου ότι αυτή τιμωρείται. Αλλά λογικά τώρα αυτό νιώθει, γιατί σε εκείνη απαγόρευσαν να παίζει μαζί τους. Αν ξαναέρθουν, τι θα κάνει το παιδί; Θα πει ψέματα ότι έχετε δουλειές; Η θα πει στο κοριτσάκι ότι "δε σε παίζω γιατί είσαι αγενής"; Πώς να το πει αυτό, όταν εσύ, ως μαμά, παρούσα στο σκηνικό, δεν το είπες; Η ανοχή από έναν ενήλικα παρόντα, νομιμοποίησε αυτόματα σε θύμα και θύτη την κακή συμπεριφορά νομίζω. 

Καλημερα! Φυσικα και τους επισημανα οτι πρεπει να παιζουν ολοι μαζι. Τα μαζεψαν και εφυγαν!!! Οταν λεω απαγορευσα δεν εννοω οτι μαλωσα το παιδι μου. Της εξηγησα για το πως πρεπει να συμπεριφερονται οι φιλοι, τι ανεχομαστε και τι πρεπει και εκεινη να κανει απο τη δικη της πλευρα. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες συζητησεις εχουν γινει περι φιλιας αυτες τις μερες. Ουσιαστικα απαγορευσα στον ιδιο μου τον εαυτο να ανεχτω ξανα τετοια συμπεριφορα. Δεν με ενδιαφερει καθολου να γνωρισω τους γονεις. Αντιθετως θα το αποφυγω. Με εντυπωσιαζει το γεγονος οτι ενα σχεδον εξαχρονο εχει συμπεριφορα ενηλικα συμφεροντολογου. Δεν μοιαζει αυτο το παιδι να εχει αθωοτητα και παιδικοτητα. Ειμαι εκπαιδευτικος και μπορω να καταλαβω λιγα πραγματα. Αυτο δεν το εχω ξανασυναντησει. Η κορη μου απο την αλλη φαινεται να καταλαβαινει αλλα δεν μπορει να κρατησει «κακια» και την επομενη μερα τα ξεχνα. Για μενα αυτο ειναι το φυσιολογικο σε αυτες τις ηλικιες. Τα παιδια ειναι αθωα. Δεν μπορει να ειναι μνησικακα και υστεροβουλα. Και ουτε θα ηθελα κατι τετοιο για το δικο μου παιδι.

Απορώ με την υπομονή και την ανοχή σου, ειλικρινά.

Απορώ επίσης και με αυτούς τους γονείς που δεν ελέγχουν σε τι σπίτι μπαίνει  το παιδί τους, και του έχουν δώσει την απόλυτη ελευθερία να πηγαίνει όπου θέλει και από ότι φαίνεται να κάνει ότι θέλει. Εσύ όμως μην δώσεις αυτό το ελεύθερο σε όποιον έρχεται σπίτι σου! Προφανώς από ότι φαίνεται εκμεταλλεύεται την κόρη σου για να παίζει με τα παιχνίδια της (ίσως να θεωρεί παιχνίδι και την ίδια την κόρη σου) , εκμεταλλεύεται όμως και την δική σου ανοχή αυτό το παιδί.

Εγώ αν ξαναέρχονταν θα του έλεγα πως η κόρη μου δεν θέλει να κάνει παρέα μαζί της, και πως δεν επιτρέπεται να ξανάρθει σπίτι μας αν πρώτα δεν μιλήσω εγώ με την μαμά της. Χωρίς εξηγήσεις, χωρίς δικαιολογίες χωρίς ενδοιασμούς. Ένα εξάχρονο έχει πλήρη συναίσθηση του τι κάνει, πληγώνει συνειδητά το άλλο παιδί (στην προκειμένη την κόρη σου), ίσως να μην καταλαβαίνει το μέγεθος της ζημιάς όμως καταλαβαίνει πολυ καλά πως η συμπεριφορά της είναι κακή!

Εγώ αυτό θα έκανα πάντως.

Εμείς εχθές ήμασταν στο πάρκο με το γιο μου, κάθομαι μερικά μέτρα από το σημείο που κάνει πατίνι, βλέπω πως το πλησιάζει ένα παιδί 6-7 ετών, τον σταματάει και του σηκώνει το πατίνι, φυσικά και σηκώθηκα να πάω κοντά να δω τι συμβαίνει (ήταν ξεκάθαρο πως πήγε να τραμπουκίσει τον γιό μου), όταν έφτασα εκεί ακούω τον γιο μου να λέει ''άφησε το κάτω τώρα'' το άλλο παιδάκι βλέποντας πως πλησιάζω (μάλλον το βλέμα μου τα έλεγε όλα) άφησε το πατίνι κάτω και άρχισε να κάνει πως τον πειράζει. Δεν μίλησα καθόλου στο άλλο παιδί, είπα όμως στον γιο μου (εννοείται πως ήταν μπροστά και  το άλλο παιδί και με άκουσε) πως δεν αφήνουμε κανέναν να μας πειράζει και πως κάποια πειράγματα δεν γίνονται στο πλαίσιο της πλάκας. . Έίχα τον νου μου να δω αν κάπου είναι οι γονείς του , όμως μάταια. Το συγκεκριμένο έχει δημιουργήσει θέμα πολλές φορές στο πάρκο όμως δεν είχε τύχει να κάνει κάτι στο δικό μου παιδί. Δεν έχω δει ποτέ τους γονείς του, δεν γνωρίζω καν ποιοι είναι, για μένα η συμπεριφορά αυτή φωνάζει ''είμαι εδώ δείτε με''...Δεν ξέρω ίσως κάνω λάθος, όμως εκεί καταλήγω. Η απόλυτη ελευθερία απο τόσο μικρή ηλικία μόνο κακό κάνει στα παιδιά.

Just now, nasia79 είπε:

Καλημερα! Φυσικα και τους επισημανα οτι πρεπει να παιζουν ολοι μαζι. Τα μαζεψαν και εφυγαν!!! Οταν λεω απαγορευσα δεν εννοω οτι μαλωσα το παιδι μου. Της εξηγησα για το πως πρεπει να συμπεριφερονται οι φιλοι, τι ανεχομαστε και τι πρεπει και εκεινη να κανει απο τη δικη της πλευρα. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες συζητησεις εχουν γινει περι φιλιας αυτες τις μερες. Ουσιαστικα απαγορευσα στον ιδιο μου τον εαυτο να ανεχτω ξανα τετοια συμπεριφορα. Δεν με ενδιαφερει καθολου να γνωρισω τους γονεις. Αντιθετως θα το αποφυγω. Με εντυπωσιαζει το γεγονος οτι ενα σχεδον εξαχρονο εχει συμπεριφορα ενηλικα συμφεροντολογου. Δεν μοιαζει αυτο το παιδι να εχει αθωοτητα και παιδικοτητα. Ειμαι εκπαιδευτικος και μπορω να καταλαβω λιγα πραγματα. Αυτο δεν το εχω ξανασυναντησει. Η κορη μου απο την αλλη φαινεται να καταλαβαινει αλλα δεν μπορει να κρατησει «κακια» και την επομενη μερα τα ξεχνα. Για μενα αυτο ειναι το φυσιολογικο σε αυτες τις ηλικιες. Τα παιδια ειναι αθωα. Δεν μπορει να ειναι μνησικακα και υστεροβουλα. Και ουτε θα ηθελα κατι τετοιο για το δικο μου παιδι.

Νομίζω η @ΑΡΓΚ εννοεί ότι ίσως η μικρή σου πιστέψει ότι εκείνη έκανε κάτι λάθος που το ανέχτηκε, όχι ότι θα της το είπες εσύ. Ή ότι ίσως τιμωρείται γιατί έτσι αποκόπτεται από τα άλλα παιδιά. Δεν ξέρω, μπορεί να εννοεί κάτι άλλο.

Με άλλους γονείς δεν σκοπεύεις να μιλήσεις; Υποθέτω δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στο δικό σου παιδί, ΄΄η έτυχε ή δική σου να είναι το πρώτο θύμα και θα το κάνει αργότερα σε κάποιον από τους τωρινούς της κολλητούς; Δεν πιστεύω να μην έχει δώσει καμία αφορμή σε άλλους. Αλλά κι εσύ κάπως πρέπει να χειριστείς στη συνέχεια το θέμα, από τη στιγμή που είστε μια γειτονιά και τα παιδιά κυκλοφορουν ελεύθερα έξω. Αν ήταν σε μια πόλη και ένα παιδί είχε θέματα με κάποιο άλλο, που το έβλεπε είτε μόνο στο σχολείο είτε μόνο στην πλατεία, τα πράγματα θα ήταν απλά. Ξεκόβεις τις προσκλήσεις και βρίσκεςι άλλες παρέες. Εκεί όμως τι θα κάνετε; Όταν είναι όλα τα παιδάκια έξω το δικό σου θα μένει μέσα; 

Just now, Έσπερος είπε:

Νομίζω η @ΑΡΓΚ εννοεί ότι ίσως η μικρή σου πιστέψει ότι εκείνη έκανε κάτι λάθος που το ανέχτηκε, όχι ότι θα της το είπες εσύ. Ή ότι ίσως τιμωρείται γιατί έτσι αποκόπτεται από τα άλλα παιδιά. Δεν ξέρω, μπορεί να εννοεί κάτι άλλο.

Με άλλους γονείς δεν σκοπεύεις να μιλήσεις; Υποθέτω δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στο δικό σου παιδί, ΄΄η έτυχε ή δική σου να είναι το πρώτο θύμα και θα το κάνει αργότερα σε κάποιον από τους τωρινούς της κολλητούς; Δεν πιστεύω να μην έχει δώσει καμία αφορμή σε άλλους. Αλλά κι εσύ κάπως πρέπει να χειριστείς στη συνέχεια το θέμα, από τη στιγμή που είστε μια γειτονιά και τα παιδιά κυκλοφορουν ελεύθερα έξω. Αν ήταν σε μια πόλη και ένα παιδί είχε θέματα με κάποιο άλλο, που το έβλεπε είτε μόνο στο σχολείο είτε μόνο στην πλατεία, τα πράγματα θα ήταν απλά. Ξεκόβεις τις προσκλήσεις και βρίσκεςι άλλες παρέες. Εκεί όμως τι θα κάνετε; Όταν είναι όλα τα παιδάκια έξω το δικό σου θα μένει μέσα; 

Μονο αυτα τα 2 κοριτσακια (6 και 9 χρονων) κυκλοφορουν ελευθερα καθε μερα απο τις 5:30 μεχρι τις 9:30. Τα υπολοιπα στη γειτονια (δυο - τρια) ειναι υπο ελεγχο, ισως γιατι ειναι μικροτερα . Δηλαδη θα βγουν παρουσια γονεων για λιγο. Μαλιστα ενα απογευμα μια φιλη του εξαχρονου απο αλλη γειτονια ηρθε στη δικη μας. Το αποτελεσμα ειναι οτι επαθε ακριβως το ιδιο το κοριτσι (9 ετων) με το οποιο το εξαχρονο ειναι μαζι ατελειωτες ωρες καθε μερα. Δηλαδη την κοροιδευαν και καθε φορα που της πλησιαζε ετρεχαν μακρια της. Η 9χρονη εβαλε τα κλαματα εξω απο το σπιτι μας και τους φωναζε οτι δεν ειναι φιλες της αλλα εχθροι της. 

Αυτο που εχω παρατηρησει επισης ειναι οτι υπαρχει μια ταση να υπαρχει καποιο «θυμα» ειτε λογω ηλικιας ειτε λογω χαρακτηρα. Η κορη μου με τα αλλα παιδακια παιζει κανονικα αλλα δεν ειναι διαθεσιμα καθημερινα. Χθες π.χ επαιξε εξω με δυο μικροτερα αγορακια υπο την επιβλεψη ολων μας. Ερχονται , σπανια ομως, και καποιοι φιλοι της απο το σχολειο γιατι μενουν πιο μακρια. Οταν εγινε αυτο πριν απο μια εβδομαδα και ειχαν μαζευτει 2-3 παιδια, φιλοι και συμμαθητες της μικρης μου εξω  στη γειτονια ,το εξαχρονο ειχε μεινει μονο του στην αυλη μας ενω τα αλλα επαιζαν και ετρεχαν και ηταν δακρυσμενο. Το λυπηθηκα γι αυτο και εδωσα τοσο περιθωριο χρονικο. Σκεφτηκα παιδια ειναι! Αλλα δεν παει αλλο!

Just now, nasia79 είπε:

Μονο αυτα τα 2 κοριτσακια (6 και 9 χρονων) κυκλοφορουν ελευθερα καθε μερα απο τις 5:30 μεχρι τις 9:30. Τα υπολοιπα στη γειτονια (δυο - τρια) ειναι υπο ελεγχο, ισως γιατι ειναι μικροτερα . Δηλαδη θα βγουν παρουσια γονεων για λιγο. Μαλιστα ενα απογευμα μια φιλη του εξαχρονου απο αλλη γειτονια ηρθε στη δικη μας. Το αποτελεσμα ειναι οτι επαθε ακριβως το ιδιο το κοριτσι (9 ετων) με το οποιο το εξαχρονο ειναι μαζι ατελειωτες ωρες καθε μερα. Δηλαδη την κοροιδευαν και καθε φορα που της πλησιαζε ετρεχαν μακρια της. Η 9χρονη εβαλε τα κλαματα εξω απο το σπιτι μας και τους φωναζε οτι δεν ειναι φιλες της αλλα εχθροι της. 

Οκ κατάλαβα. Έτσι όπως το έγραφες είχα καταλάβει ότι ήταν πολλά συνομήλικα παιδάκια και σκέφτηκα ότι θα είναι και στο σχολείο μαζί και θα υπάρξει θέμα. Άφησέ τες τότε να τα βρούνε μεταξύ τους οι δυο άλλες και κοίτα να απασχολήσεις εσύ την κόρη σου με άλλες παρέες ή δραστηριότητες! 

Just now, nasia79 said:

οπότε μιλάμε για ένα παιδί που παρουσιάζει αυτή την συμπεριφορά σε όλα τα παιδιά με τα οποία συναναστρέφεται, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ζήτημα χρόνου τα υπόλοιπα παιδιά να την απομονώσουν (την φίλης της κόρης σου). 

Just now, Έσπερος είπε:

Οκ κατάλαβα. Έτσι όπως το έγραφες είχα καταλάβει ότι ήταν πολλά συνομήλικα παιδάκια και σκέφτηκα ότι θα είναι και στο σχολείο μαζί και θα υπάρξει θέμα. Άφησέ τες τότε να τα βρούνε μεταξύ τους οι δυο άλλες και κοίτα να απασχολήσεις εσύ την κόρη σου με άλλες παρέες ή δραστηριότητες! 

Θα ειναι στην ιδια ταξη με το εξαχρονο αλλα δεν με απασχολει καθολου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...