Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θηλάζει. Τι να κάνω;

Recommended Posts

@maria_tweety καταρχήν να σου ζήσει!

Η φόρμουλα πρέπει να φτιάχνεται την στιγμή που είναι να την πιει το μωρό, όχι νωρίτερα, χαλάει!

Η απολύτως ασφαλής διαδικασία είναι να βράζεις επιτόπου σε ένα μπρικάκι νερό (να κοχλάζει με μπουρμπουλήθρες για 10'), να το ρίχνεις καυτό στο αποστειρωμένο μπιμπερό, να προσθέτεις την σκόνη, να ανακατεύεις και μετά να το κρυώνεις σε μπεν μαρί ή κρατώντας το σφραγισμένο μπιμπερό κάτω από κρύο νερό στην βρύση.

Στην πράξη, οι περισσότερες μαμάδες βράζουν αρκετό νερό σε κατσαρολάκι, το αφήνουν γύρω στα 20' να κρυώσει λίγο και μετά το κρατάνε σε θερμός, το οποίο φυσικά συντηρείς πάντα πολύ καθαρό. Με αυτό τον τρόπο έχεις πάντα νερό στην κατάλληλλη θερμοκρασία.

Προσωπικά, έκανα τα παραπάνω με σύμφωνη γνώμη παιδιάτρου + σφράγιζα τα μπιμπερό μετά την αποστείρωση και τα φυλούσσα κλειστά εκτός ψυγείου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μπραβο που κανονισες ραντεβού με παιδίατρο συμβουλο θηλασμού!  ελπίζω να σε βοήθησει στις προσπάθειές σου! καλή επιτυχία. !!!!!!! 

όλα γίνονται αν το θέλεις και είσαι καλά/αισθάνεσαι καλά.  Μπορείς και να θηλάσεις αλλά μόνο με σωστές οδηγίες και καθοδήγηση θα το κάνεις χωρίς απώλειες ή συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Μην τα κάνεις μόνη σου. 

είσαι σε ευαίσθητη φάση, κατάλαβέ το και άκουσε το συναίσθημά σου, πάρε δυνάμεις και ζήτα & απαίτησε βοήθεια από όλους την δικαιούσαι !!!!  να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Κορίτσια έχω φοβερά νεύρα. Ήρθε η παιδιατρος σύμβουλος θηλασμού, εξέτασε το μωρό και από θηλασμο τίποτα. Καθόταν και με κοιτούσε που προσπαθούσα να τον βάλω στο στήθος. Ούτε να με βοηθήσει ούτε τίποτα. Μου είπε να έχω επαφή δέρμα με δέρμα και να προσπαθώ πολλές φορές. Χαίρω πολύ τα θεωρητικά κ γω τα ξέρω. Τσάμπα τα 50 ευρώ. Τον ζύγισε του μέτρησε το ύψος τον ακροαστηκε τον έκανε μπάνιο. Και γι αυτά πήρε 50 ευρώ. Είναι δυνατόν;;;; ούτε για παιδίατρο τη θέλω. Για να με βοηθήσει για το θηλασμο τη φώναξα στην ουσία αλλά τζίφος. 

12 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Τα ml είναι τα συνολικά, όχι μόνο το νερό.

Το γάλα δεν μένει σε θερμαντήρα, άντε κανένα μισάωρο, και ποτέ δεν ζεσταίνεται ξανά το μπιμπερό. 

Η μαία μου μου είπε κ μένα αυτό ότι μετράμε το συνολικό. Η παιδιατρος σήμερα μου είπε το νερό. Τελικά τι μετράμε;;;; 

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια έχω φοβερά νεύρα. Ήρθε η παιδιατρος σύμβουλος θηλασμού, εξέτασε το μωρό και από θηλασμο τίποτα. Καθόταν και με κοιτούσε που προσπαθούσα να τον βάλω στο στήθος. Ούτε να με βοηθήσει ούτε τίποτα. Μου είπε να έχω επαφή δέρμα με δέρμα και να προσπαθώ πολλές φορές. Χαίρω πολύ τα θεωρητικά κ γω τα ξέρω. Τσάμπα τα 50 ευρώ. Τον ζύγισε του μέτρησε το ύψος τον ακροαστηκε τον έκανε μπάνιο. Και γι αυτά πήρε 50 ευρώ. Είναι δυνατόν;;;; ούτε για παιδίατρο τη θέλω. Για να με βοηθήσει για το θηλασμο τη φώναξα στην ουσία αλλά τζίφος. 

Η μαία μου μου είπε κ μένα αυτό ότι μετράμε το συνολικό. Η παιδιατρος σήμερα μου είπε το νερό. Τελικά τι μετράμε;;;; 

Κρίμα υποτίθεται ξέρει κ από θηλασμό, έπρεπε όμως να της πεις κάτι, πως θα κάνεις πχ το μωρό να θηλάζει και να στα δείξει κ στην πράξη. Κ εγώ το συνολικό ποσό ξέρω πως μετράμε. Όσο δλδ δείχνει το μπουκάλι όταν μπαίνει κ η σκόνη κ το νερό

Εσύ δεν της είπες τπτ; Για το θηλασμό δεν τη φωνάξες; Δε σου είπε αν το κάνεις σωστά ή λάθος, αν φαίνεται να καταπίνει το μωρό, κάτι τελοσπαντων; Όσο για το γάλα, μου φαίνεται πολύ προφανές ότι μετράς το νερό, πως θα υπολογίσεις αλλιώς πόσο νερό θα βάλεις για να βγει η σωστή τελική πόσοτητα; Η συσκευασία του γάλακτος δε λέει σε τοσα μλ νερό βάζεις τοση σκόνη; Πχ σε 30μλ νερού βάζεις μια κοφτή κουταλιά σκόνη. Τι άλλο θες να υπολογίσεις;

Διαφημίσεις

Μου λέει θα βάζεις τη θηλή ψηλά στη μύτη του μωρού και θα την πηγαίνεις προς τα κάτω. Προσπαθούσα να το κάνω, έβαζε το μωρό στο στόμα του ένα μέρος από τη θηλή αλλά δεν θηλαζε. Και καθόταν και με κοιτούσε αυτή. Δεν έκανε κίνηση να βοηθήσει. Θα απευθυνθώ στο σύλλογο με τις μαμάδες που βοηθάνε δωρεάν. Πιο πιθανό να με βοηθήσουν αυτές. 

Just now, Lenia16 είπε:

Εσύ δεν της είπες τπτ; Για το θηλασμό δεν τη φωνάξες; Δε σου είπε αν το κάνεις σωστά ή λάθος, αν φαίνεται να καταπίνει το μωρό, κάτι τελοσπαντων; Όσο για το γάλα, μου φαίνεται πολύ προφανές ότι μετράς το νερό, πως θα υπολογίσεις αλλιώς πόσο νερό θα βάλεις για να βγει η σωστή τελική πόσοτητα; Η συσκευασία του γάλακτος δε λέει σε τοσα μλ νερό βάζεις τοση σκόνη; Τι άλλο θες να υπολογίσεις;

Ναι απλά όταν βάλεις τη σκόνη τα 60μλ γίνονται 70.οποτε δεν ξέρω αν πρέπει να μετράω από τα 60 η τα 70 για να δω πόσο έχει φάει. 

Μου λέει θα βάζεις τη θηλή ψηλά στη μύτη του μωρού και θα την πηγαίνεις προς τα κάτω. Προσπαθούσα να το κάνω, έβαζε το μωρό στο στόμα του ένα μέρος από τη θηλή αλλά δεν θηλαζε. Και καθόταν και με κοιτούσε αυτή. Δεν έκανε κίνηση να βοηθήσει. Θα απευθυνθώ στο σύλλογο με τις μαμάδες που βοηθάνε δωρεάν. Πιο πιθανό να με βοηθήσουν αυτές. 

Ναι απλά όταν βάλεις τη σκόνη τα 60μλ γίνονται 70.οποτε δεν ξέρω αν πρέπει να μετράω από τα 60 η τα 70 για να δω πόσο έχει φάει. 

Προφανώς θα μετράς από τα 70 αφού αυτό είναι το τελικό παρασκευασμα. Η μέτρηση του νερού είναι μόνο για να παρασκευασεις σωστά το γάλα. Για το θηλασμό, μπες στο youtube, έχει άπειρα βιντεάκια έχω είχα βοηθηθεί πολύ βλεποντας τα για να καταλάβω τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Απλά να σου πω ότι αν το μωρό συνηθίσει τη γρήγορη ροή του μπιμπερο μετά δεν πρόκειται να ρουφήξει απτό στήθος σου, είναι εντελώς διαφορετική διαδικασία.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

@maria_tweety να σου ζησει! Να είναι καλοτυχος κ γερός! 

Όταν βάζεις το στήθος στο στόμα του δεν πιπιλα καθόλου? Ή εννοείς πως δεν νιώθεις το γάλα να κατεβαίνει? Αν είναι το δεύτερο να έχεις υπόψη πως πρώτα το μωρό πιπιλα ακανόνιστα για να "κατεβάσει" το γαλα και αργότερα κάνει πιο συστηματικές θηλαστικες κινήσεις πχ ρουφα δύο φορές, καταπίνει, σταματά για λίγα δεύτερα και ξανά ρουφα ώσπου οι κινήσεις δεν είναι τόσο έντονες, δεν ξέρω αν το περιγραφω καλά. 

Ακόμα πιστεύω την νύχτα πρέπει να το ξυπνάς κάθε δύο-τρεις ώρες για να τρώει. Είναι μικρουλης ακόμα, δεν έχει ανακτήσει βάρος γεννησης και έχει ίκτερο οπότε χρειάζεται να προσλαμβάνει γάλα. 

Πόσες πάνες βρέχει την μερα? 

20 hours ago, Deena said:

@maria_tweety

Η φόρμουλα πρέπει να φτιάχνεται την στιγμή που είναι να την πιει το μωρό, όχι νωρίτερα, χαλάει!

Η απολύτως ασφαλής διαδικασία είναι να βράζεις επιτόπου σε ένα μπρικάκι νερό (να κοχλάζει με μπουρμπουλήθρες για 10'), να το ρίχνεις καυτό στο αποστειρωμένο μπιμπερό, να προσθέτεις την σκόνη, να ανακατεύεις και μετά να το κρυώνεις σε μπεν μαρί ή κρατώντας το σφραγισμένο μπιμπερό κάτω από κρύο νερό στην βρύση.

Μικρή υποσημείωση αν τελικά δίνεις φόρμουλα, μην την προσθέτεις απευθείας στο καυτό νερό. Αλλοιώνονται κάποια από τα θρεπτικά σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Συστήνεται πρώτα να κρυώσει το νερό και μετά να βάλεις την σκόνη. Μερικοί παιδίατροι διαφωνούν με αυτό, καθώς το γάλα σκόνη δεν παράγεται κάτω από ασηπτικες συνθήκες και προτείνουν να προσθέτεις την σκόνη όταν η θερμοκρασία του νερού έχει φτάσει γύρω στους 70 και μετά να το κρυώσεις κι άλλο πριν το δώσεις στο μωρό,αλλά όχι να βάλεις την σκονη στο βραστό νερό!! 

Καλή δύναμη με τον εδραίωση του θηλασμου, τα έχουμε περάσει όλες :) 

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

@maria_tweety πού μένεις; Μπορώ να σου συστήσω παιδίατρο που θα σου δείξει πώς να θηλάζεις, αλλά δεν πηγαίνει σε σπίτια.

Αθήνα κέντρο μένω. Ναι, πες μου που είναι μήπως πάμε. 

6 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

@maria_tweety να σου ζησει! Να είναι καλοτυχος κ γερός! 

Όταν βάζεις το στήθος στο στόμα του δεν πιπιλα καθόλου? Ή εννοείς πως δεν νιώθεις το γάλα να κατεβαίνει? Αν είναι το δεύτερο να έχεις υπόψη πως πρώτα το μωρό πιπιλα ακανόνιστα για να "κατεβάσει" το γαλα και αργότερα κάνει πιο συστηματικές θηλαστικες κινήσεις πχ ρουφα δύο φορές, καταπίνει, σταματά για λίγα δεύτερα και ξανά ρουφα ώσπου οι κινήσεις δεν είναι τόσο έντονες, δεν ξέρω αν το περιγραφω καλά. 

Ακόμα πιστεύω την νύχτα πρέπει να το ξυπνάς κάθε δύο-τρεις ώρες για να τρώει. Είναι μικρουλης ακόμα, δεν έχει ανακτήσει βάρος γεννησης και έχει ίκτερο οπότε χρειάζεται να προσλαμβάνει γάλα. 

Πόσες πάνες βρέχει την μερα? 

Κάνει πολλές φορές κακά μέσα στη μέρα, 5 με 6 περίπου. Τόσες φορές τον αλλάζω περίπου αντε άλλη μια μόνο με τσισα.χθες τον ζύγισε η παιδιατρος που ήρθε 2800.εχει χασει περίπου 200 γρ από τη γέννα. Μέχρι πότε πρέπει να ανακτήσει το βάρος της γέννας; τώρα τρώει γύρω στα 30-40μλ κάθε 2,5-3 ώρες. Τα δικά σας πόσο έτρωγαν νεογέννητα; 

Αθήνα κέντρο μένω. Ναι, πες μου που είναι μήπως πάμε. 

Κάνει πολλές φορές κακά μέσα στη μέρα, 5 με 6 περίπου. Τόσες φορές τον αλλάζω περίπου αντε άλλη μια μόνο με τσισα.χθες τον ζύγισε η παιδιατρος που ήρθε 2800.εχει χασει περίπου 200 γρ από τη γέννα. Μέχρι πότε πρέπει να ανακτήσει το βάρος της γέννας; τώρα τρώει γύρω στα 30-40μλ κάθε 2,5-3 ώρες. Τα δικά σας πόσο έτρωγαν νεογέννητα; 

να σου ζησει! μια χαρα τρωει κ.μενα 50ml ετρωγε στην αρχη. τα νεογεννητα κανουν κακα μεχρι κ 10 φορες την μερα. βαρος πρεπει να περνει περιπου 25-28 γραμμαρια την μερα. 

Το βάρος γέννησης το ανακτούν περίπου την 10η μέρα. Προσπάθησε πριν το βάλεις το μωρό στο στήθος να το πιέσεις λίγο για να βγει καμία σταγόνα γάλα κ να καταλάβει το μωρό ότι από εκεί τρώει κ να κάνει τη θηλαστικη κίνηση.. Κάτι άλλο δεν έχω να προτείνω!

πρίν από 32 λεπτά , vicky86 είπε:

Για θηλασμο νομιζω η κατωτατη ημερησια προσληψη ειναι 19γρ την ημερα. Κ μπορει το βαρος γεννησης να το ανακτησουν κ στις 3εβδ

Η παιδιατρος χθες τον ζύγισε 2800.στη δική μου ζυγαριά είναι 2900.αντε βρες άκρη τώρα. Τουλάχιστον να πάρει λίγο βάρος να του φύγει και ο ίκτερος για να σταματήσουμε να τον ξυπνάμε το βράδυ. 

Διαφημίσεις

γειά σου, το βάρος γέννησης αν εχεις χαμηλή παραγωγή μπορεί να το ανακτήσεις και σε ένα μήνα, εμάς έτσι έγινε. 

είχα χαμηλή παραγωγή, και φάνηκε μετά απο αποκλεισμό με εξετάσεις  ουρολοιμωξης, κοπρανων και υπέρηχο. 

η πρόσληψη ήταν ανά εβδομάδα μόνο 70 γρ  αντί του κατώτατου ορίου 110 γρ α ά εβδομάδα που συνιστούν οι περισσότεροι οργανισμοί στο εξωτερικόι και όπως μου είπε και η παιδιίατρος συμβουλος θηλασμός που ήρθε.

Δηλαδή οι οδηγίες μετά από εξέταση του μωρού, ήταν για άμεσο επαναγαλακτισμό με συμπλήρωμα 1 γεύμα ανά ημέρα των 40μλ  από το δικό μου γάλα από τις ενδιάμεσες αντλήσεις, οδηγίες για γαλακταγωγές τροφές κλπ. 

Ποτέ δε δόθηκε οδηγία για ποσότητες μλ που ακούω εδώ από διάφορες, παρότι η πρόσληψη ήταν κάτω από το όριο. 

συμβουλεύτηκα παιδίατρο συμβουλο, και συμβουλο θηλασμού.  συνδυαστικά βοηθήθηκα και δεν θα είχε φτάσει μόνο η μια συμβουλος. και οι δυο με τις συμβουλες αθροιστικά συνεβαλαν, και καταφέραμε και θηλασαμε μεχρι τους 26 μήνες.  έκανα επαναγαλακτισμό με θήλαστρο νοσοκομειακο που αγόρασα μετα το πρωτο μηνα, γιατι χρειαζοταν αντλήσεις επαναλαμβανόμενες για να γίνει αύξηση της παραγωγής.   ήταν επιτυχής, αλλά το γάλα που έβγαζα ήταν μετα βίας το επιπλέον γεύμα που μου ζήτησε η παιδίατρος δηλαδή όλες οι αντλήσεις μαζί , να προκαλούν ένα επιπλέον γεύμα που δινόταν με μπιμπερό.    (δηλαδή από κάθε άντληση 20 μλ ? τα μάζευα στο ψυγείο, και στο τέλος γινόταν κάποιο γεύμα 40-60 μλ το απόγευμα ή το βράδυ)

Η καμπύλη του ΠΟΥ ήταν στο κατώτατο επίπεδο αλλά ήταν πάντα ανοδική, και με συμφωνία όλων κ εξέταση το μωρό ήταν μια χαρά. να πω ότι δεν έκλαιγε δεν ήταν από τα μωρά που παραπονιόντουσαν για αυτό ήταν παραπλανητικές οι πρώτες εβδομάδες κ άργησε η αντιμετώπιση.    

η προσπάθεια είχε κόστος (επαθα ορθοπεδικά επειδή λογω καθίσματος συνεχεια εξαιτιας αντλήσεων  & των κιλών επειδή  αρθρώσεις ειναι ευαισθητες εξαιτίας ορμονων,  από τα συμπληρώματα για αυξηση παραγωγής είχα κάποιες παρενεργειες , επειδή είχα χαμηλή πιεση, )  το κόστος το σωματικό ανετράπει εν μέρει , το ψυχολογικό κόστος επίσης ανετράπει εν μέρει, αλλά ήταν ένας δύσκολος χρόνος που μεν έχασα εγώ προσβωπικά κάποια πράγματα αλλά νομίζω έδωσα στο παιδί μου πολλά επειδή κράτησε πολύ μεγαλύτερο διάστημα μετά η απόλαυση και η ψυχολογική χαρά του δεσίματος που έδωσαν οι θηλασμοί ΜΕΤΑ το 6 μηνο,  

δηλαδή μετά το στάδιο που ανησυχείς για το βάρος,  αλλά πλέον θηλάζεις επειδή είναι όμορφο, ευχάριστο, μια γλύκα, το παιδί σε κοιτάζει στα μάτια και κρατάς το χεράκι του και .... δε συμμαζεέυται, κ το ξέρουν όσες θήλασαν για καιρό. 

Ποτέ, η παιδίατρος δε με ρώτησε αν εφτασε το μωρό τα κιλά της γέννας  κλπ - έβλεπε αν ήταν η καμπύλη ανοδική στην καμπύλη του ΠΟΥ που έχει τις ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.

1 φορά την εβδομάδα ζύγισμα ίδια μέρα ίδια ώρα το μωρό γυμνό. μόνο έτσι βλέπεις την πρόοδο των θηλασμών.  παραγωγής

Αυτός είναι ο τρόπος που ελέγχουμε την πρόοδο και μπορούμε να δούμε εάν έχει ένα μωρό πρόβλημα στην πρόσληψη βάρους.

αν σου έδωσε απευθείας οδηγίες για ξένο, ΔΕΝ σε βοηθά να θηλάσεις, εκτός και αν είδε το μωρό ληθαργικό να έχει πρόβλημα και στο είπε και το κάνει για αυτό επειδή θεώρησε ότι το μωρό κινδυνεύει. 

ρώτα το. 

αν θες να θηλάσεις πάρε ΑΛΛΗ συμβουλο,  και ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, γράψε στον σύνδεσμο των συμβούλων θηλασμού στον Γαλαξία,  (θα προσπαθήσω να στο βρώ) 

ότι η συγκεκριμένη δεν  σου έδωσε οδηγίες επαναγαλακτισμού  ή άλλες βοηθητικές οδηγίες , γιατί  αυτό που περιγράφεις δεν είναι σύμφωνο με τα όσα υποτίθεται πρέπει να δείχνει η παιδίατρος που είναι πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού. 

και θα νοικιάσεις δικιά σου ζυγαριά! δε γίνεται μια ετσι μια αλλιώς. προφανώς κάθε ζυγαριά σε αυτά τα ευαίσθητα βάρη μπορεί να έχει απόκλιση!!

οι ζυγίσεις στην ίδια ζυγαριά, ίδια πετσέτα από κάτω να ακουμπήσεις το μωρό , γυμνό το μωρό. όπως έγραψα πιο πάνω, 

ίδια ώρα ίδια μέρα γυμνό ίδια ζυγαριά.

19 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Το βάρος γέννησης το ανακτούν περίπου την 10η μέρα. Προσπάθησε πριν το βάλεις το μωρό στο στήθος να το πιέσεις λίγο για να βγει καμία σταγόνα γάλα κ να καταλάβει το μωρό ότι από εκεί τρώει κ να κάνει τη θηλαστικη κίνηση.. Κάτι άλλο δεν έχω να προτείνω!

δεν ειναι απαραίτητο να ανακτήσει βάρος την 10 ημερα, αν δεν το κανει δεν σημαίνει κάτι αλλά δεν εχουν όλες οι γυναικες μια καλή παραγωγή. Κάποιες τυχερές χωρίς προσπάθεια μπορούν αλλά αρκετών η παραγωγή που επηρεάζεται απο πολλούς παράγοντες, δεν έχει τέτοιο αποτέλεσμα.  Επισης το βάρος γέννησης επηρεάζεται από τις συνθήκες πρό του τοκετού και τυχόν παρεμβάσεις.

Το βάρος γέννησης δεν ειναι ενδεικτικό, δηλαδή δεν είναι αρκετές φορές το πραγματικό βάρος γέννησς που θα είχε ένα μωρό που γεννιέται χωρίς παρεμβάσεις στη μητέρα (κυρίως ο ορός !)

Το σημαντικό είναι η πορεία η ανοδική, μετά, έστω και λίγο και με τα όρια που υποδεικνύονται, δηλαδή έστω 110 γρ ανά εβδομάδα, με ζύγιση ίδια μέρα ίδια ζυγαριά  ίδια ώρα ! ίδια πετσέτα!  

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Just now, belleblue είπε:

δεν ειναι απαραίτητο να ανακτήσει βάρος την 10 ημερα, αν δεν το κανει δεν σημαίνει κάτι αλλά δεν εχουν όλες οι γυναικες μια καλή παραγωγή. Κάποιες τυχερές χωρίς προσπάθεια μπορούν αλλά αρκετών η παραγωγή που επηρεάζεται απο πολλούς παράγοντες, δεν έχει τέτοιο αποτέλεσμα.  Επισης το βάρος γέννησης επηρεάζεται από τις συνθήκες πρό του τοκετού και τυχόν παρεμβάσεις.

Το βάρος γέννησης δεν ειναι ενδεικτικό, δηλαδή δεν είναι αρκετές φορές το πραγματικό βάρος γέννησς που θα είχε ένα μωρό που γεννιέται χωρίς παρεμβάσεις στη μητέρα (κυρίως ο ορός !)

Το σημαντικό είναι η πορεία η ανοδική, μετά, έστω και λίγο και με τα όρια που υποδεικνύονται, δηλαδή έστω 110 γρ ανά εβδομάδα, με ζύγιση ίδια μέρα ίδια ζυγαριά  ίδια ώρα ! ίδια πετσέτα!  

Ναι έχω ακούσει ότι τα θηλαζοντα βρέφη μπορεί να πάρουν κ παραπάνω να τα ανακτήσουν τα κιλά αλλά στο περίπου όλοι τόσο λένε. Εννοείται βέβαια ότι αν δεν γίνει ακριβώς την δέκατη μέρα δεν έγινε κ τπτ αν το μωρό κατά τ αλλά είναι καλά. Απλά η κοπέλα απ' ότι κατάλαβα δίνει κ ξένο συμπλήρωμα οπότε ξέρει ότι τρώει όσο θέλει το μωρό κ όχι λιγότερο γιατί η παραγωγή της ακόμα δεν είναι καλή.

Just now, belleblue είπε:

γειά σου, το βάρος γέννησης αν εχεις χαμηλή παραγωγή μπορεί να το ανακτήσεις και σε ένα μήνα, εμάς έτσι έγινε. 

είχα χαμηλή παραγωγή, και φάνηκε μετά απο αποκλεισμό με εξετάσεις  ουρολοιμωξης, κοπρανων και υπέρηχο. 

η πρόσληψη ήταν ανά εβδομάδα μόνο 70 γρ  αντί του κατώτατου ορίου 110 γρ α ά εβδομάδα που συνιστούν οι περισσότεροι οργανισμοί στο εξωτερικόι και όπως μου είπε και η παιδιίατρος συμβουλος θηλασμός που ήρθε.

Δηλαδή οι οδηγίες μετά από εξέταση του μωρού, ήταν για άμεσο επαναγαλακτισμό με συμπλήρωμα 1 γεύμα ανά ημέρα των 40μλ  από το δικό μου γάλα από τις ενδιάμεσες αντλήσεις, οδηγίες για γαλακταγωγές τροφές κλπ. 

Ποτέ δε δόθηκε οδηγία για ποσότητες μλ που ακούω εδώ από διάφορες, παρότι η πρόσληψη ήταν κάτω από το όριο. 

συμβουλεύτηκα παιδίατρο συμβουλο, και συμβουλο θηλασμού.  συνδυαστικά βοηθήθηκα και δεν θα είχε φτάσει μόνο η μια συμβουλος. και οι δυο με τις συμβουλες αθροιστικά συνεβαλαν, και καταφέραμε και θηλασαμε μεχρι τους 26 μήνες.  έκανα επαναγαλακτισμό με θήλαστρο νοσοκομειακο που αγόρασα μετα το πρωτο μηνα, γιατι χρειαζοταν αντλήσεις επαναλαμβανόμενες για να γίνει αύξηση της παραγωγής.   ήταν επιτυχής, αλλά το γάλα που έβγαζα ήταν μετα βίας το επιπλέον γεύμα που μου ζήτησε η παιδίατρος δηλαδή όλες οι αντλήσεις μαζί , να προκαλούν ένα επιπλέον γεύμα που δινόταν με μπιμπερό.    (δηλαδή από κάθε άντληση 20 μλ ? τα μάζευα στο ψυγείο, και στο τέλος γινόταν κάποιο γεύμα 40-60 μλ το απόγευμα ή το βράδυ)

Η καμπύλη του ΠΟΥ ήταν στο κατώτατο επίπεδο αλλά ήταν πάντα ανοδική, και με συμφωνία όλων κ εξέταση το μωρό ήταν μια χαρά. να πω ότι δεν έκλαιγε δεν ήταν από τα μωρά που παραπονιόντουσαν για αυτό ήταν παραπλανητικές οι πρώτες εβδομάδες κ άργησε η αντιμετώπιση.    

η προσπάθεια είχε κόστος (επαθα ορθοπεδικά επειδή λογω καθίσματος συνεχεια εξαιτιας αντλήσεων  & των κιλών επειδή  αρθρώσεις ειναι ευαισθητες εξαιτίας ορμονων,  από τα συμπληρώματα για αυξηση παραγωγής είχα κάποιες παρενεργειες , επειδή είχα χαμηλή πιεση, )  το κόστος το σωματικό ανετράπει εν μέρει , το ψυχολογικό κόστος επίσης ανετράπει εν μέρει, αλλά ήταν ένας δύσκολος χρόνος που μεν έχασα εγώ προσβωπικά κάποια πράγματα αλλά νομίζω έδωσα στο παιδί μου πολλά επειδή κράτησε πολύ μεγαλύτερο διάστημα μετά η απόλαυση και η ψυχολογική χαρά του δεσίματος που έδωσαν οι θηλασμοί ΜΕΤΑ το 6 μηνο,  

δηλαδή μετά το στάδιο που ανησυχείς για το βάρος,  αλλά πλέον θηλάζεις επειδή είναι όμορφο, ευχάριστο, μια γλύκα, το παιδί σε κοιτάζει στα μάτια και κρατάς το χεράκι του και .... δε συμμαζεέυται, κ το ξέρουν όσες θήλασαν για καιρό. 

Ποτέ, η παιδίατρος δε με ρώτησε αν εφτασε το μωρό τα κιλά της γέννας  κλπ - έβλεπε αν ήταν η καμπύλη ανοδική στην καμπύλη του ΠΟΥ που έχει τις ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.

1 φορά την εβδομάδα ζύγισμα ίδια μέρα ίδια ώρα το μωρό γυμνό. μόνο έτσι βλέπεις την πρόοδο των θηλασμών.  παραγωγής

Αυτός είναι ο τρόπος που ελέγχουμε την πρόοδο και μπορούμε να δούμε εάν έχει ένα μωρό πρόβλημα στην πρόσληψη βάρους.

αν σου έδωσε απευθείας οδηγίες για ξένο, ΔΕΝ σε βοηθά να θηλάσεις, εκτός και αν είδε το μωρό ληθαργικό να έχει πρόβλημα και στο είπε και το κάνει για αυτό επειδή θεώρησε ότι το μωρό κινδυνεύει. 

ρώτα το. 

αν θες να θηλάσεις πάρε ΑΛΛΗ συμβουλο,  και ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, γράψε στον σύνδεσμο των συμβούλων θηλασμού στον Γαλαξία,  (θα προσπαθήσω να στο βρώ) 

ότι η συγκεκριμένη δεν  σου έδωσε οδηγίες επαναγαλακτισμού  ή άλλες βοηθητικές οδηγίες , γιατί  αυτό που περιγράφεις δεν είναι σύμφωνο με τα όσα υποτίθεται πρέπει να δείχνει η παιδίατρος που είναι πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού. 

και θα νοικιάσεις δικιά σου ζυγαριά! δε γίνεται μια ετσι μια αλλιώς. προφανώς κάθε ζυγαριά σε αυτά τα ευαίσθητα βάρη μπορεί να έχει απόκλιση!!

οι ζυγίσεις στην ίδια ζυγαριά, ίδια πετσέτα από κάτω να ακουμπήσεις το μωρό , γυμνό το μωρό. όπως έγραψα πιο πάνω, 

ίδια ώρα ίδια μέρα γυμνό ίδια ζυγαριά.

Εξετάσεις στο μωρό κάνατε γιατί δεν έπαιρνε τα γρ που έπαιρνε κάθε εβδομάδα; η υποτιθέμενη σύμβουλος θηλασμού-παιδιατρος μου είπε να σημειώνω ανά 24ωρο πόσα μλ τρώει και να το ζυγίσω τη Δευτέρα και να της πω το βάρος. Πως θα βγάλει άκρη εφόσον οι ζυγαριές μας έχουν μεγάλη απόκλιση;; γενικά και μένα δεν κλαίει σαν μωρό και σκέψου όταν πεινάσει που θα αρχίσει να ανοίγει το στόμα και του βάλω το μπιμπερό καταπίνει 3 γουλιες μόνος του και μετά θα πρέπει να του κουνάω εγώ το μπιμπερό για να τρώει και κάνουμε κάνα μισάωρο. Δλδ από μόνος του δεν συνεχίζει να τρώει, παρόλο που πεινάει. Οπότε στο στήθος, που φαντάζομαι θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να φάει, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει. Επίσης, ποιο νοσοκομειακο θήλαστρο αγόρασες; ενδιαφέρομαι και γω γιατί αυτό που έχω θεωρητικά είναι για περιστασιακή χρήση ενώ εγώ το χρησιμοποιώ συνέχεια. Και γω 20-30μλ βγάζω τη φορά και τα μαζεύω για να του φτιάξω ένα γεύμα. Γενικά έχω απογοητευτεί και με τη σύμβουλο που ήρθε σπίτι και με τον τρόπο που τρώει το μωρό που σκέφτομαι να βγάζω γάλα με το θήλαστρο μέχρι όσο πάει. Γιατί κ άλλη σύμβουλος να έρθει αν το μωρό τρώει κατ αυτόν τον τρόπο τι θα μου κάνει; 

Έχω μια υποψία ότι σε έμπλεξε η παιδίατρος που σου σύστησα και λυπάμαι αν δεν σε βοήθησε. Αν ήταν αυτή, πες το μου, για να ξέρω να μην τη συστήσω και αλλού -εγώ δεν είχα πλήρη εικόνα της συνεργασίας γιατί μετά έφυγα από την Αθήνα κι εξάλλου δεν πολυήθελα να θηλάσω οπότε δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στη γιατρό, δεν μπορώ να πω ότι επέμεινα κιόλας να κάτσει από πάνω μου με τις ώρες να δούμε τι θα κάνουμε, μάλλον με βόλεψε -τότε- το θήλαστρο. 

Νοσοκομειακό νοικιάζεις, δεν αγοράζεις. Αντιπρόσωπος της medela είναι η εταιρεία klinikum. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί υπάρχουν κι άλλοι που νοικιάζουν. 

Αν είναι να αξίζει τον κόπο το θήλαστρο, όσο το κάνεις, πρέπει να το κάνεις σωστά, δηλαδή αντλήσεις κάθε 2 ώρες και κάθε 3 το βράδυ, ασχέτως των γευμάτων του μωρού δηλαδή. Έτσι ώστε να φτιάξεις γρήγορα μεγάλη παραγωγή, να αποθηκεύεις και γάλατα για να είσαι ένα γέυμα μπροστά, αν είναι εφικτό, και ακόμα καλύτερα να κάνεις και τράπεζα ώστε κάποια στιγμή, όποτε θες, να σταματήσεις. Δεν έγινε και κάτι αν δεν τα καταφέρεις, κι εγώ έδινα συμπλήρωμα σκόνη από την αρχή μέχρι να σταθεροποιηθόυν τα γεύματα των στέρεων τροφών, αλλά κουτσά στραβά άντεξα 13 μήνες. Όμως αν είχα διαβάσει τόσο συστηματικά από την αρχή, μπορεί να είχα και καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο άγχος. 

Πάντως αν σου προτείνουν κάποια δοκιμασμένη όντως σύμβουλο που έχει αποτελέσματα και σε δύσκολες περιπτώσεις, πχ πρόωρα που θήλασαν μετά από ένα μήνα, δοκίμασέ την. 

Just now, Έσπερος είπε:

Έχω μια υποψία ότι σε έμπλεξε η παιδίατρος που σου σύστησα και λυπάμαι αν δεν σε βοήθησε. Αν ήταν αυτή, πες το μου, για να ξέρω να μην τη συστήσω και αλλού -εγώ δεν είχα πλήρη εικόνα της συνεργασίας γιατί μετά έφυγα από την Αθήνα κι εξάλλου δεν πολυήθελα να θηλάσω οπότε δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στη γιατρό, δεν μπορώ να πω ότι επέμεινα κιόλας να κάτσει από πάνω μου με τις ώρες να δούμε τι θα κάνουμε, μάλλον με βόλεψε -τότε- το θήλαστρο. 

Νοσοκομειακό νοικιάζεις, δεν αγοράζεις. Αντιπρόσωπος της medela είναι η εταιρεία klinikum. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί υπάρχουν κι άλλοι που νοικιάζουν. 

Αν είναι να αξίζει τον κόπο το θήλαστρο, όσο το κάνεις, πρέπει να το κάνεις σωστά, δηλαδή αντλήσεις κάθε 2 ώρες και κάθε 3 το βράδυ, ασχέτως των γευμάτων του μωρού δηλαδή. Έτσι ώστε να φτιάξεις γρήγορα μεγάλη παραγωγή, να αποθηκεύεις και γάλατα για να είσαι ένα γέυμα μπροστά, αν είναι εφικτό, και ακόμα καλύτερα να κάνεις και τράπεζα ώστε κάποια στιγμή, όποτε θες, να σταματήσεις. Δεν έγινε και κάτι αν δεν τα καταφέρεις, κι εγώ έδινα συμπλήρωμα σκόνη από την αρχή μέχρι να σταθεροποιηθόυν τα γεύματα των στέρεων τροφών, αλλά κουτσά στραβά άντεξα 13 μήνες. Όμως αν είχα διαβάσει τόσο συστηματικά από την αρχή, μπορεί να είχα και καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο άγχος. 

Πάντως αν σου προτείνουν κάποια δοκιμασμένη όντως σύμβουλο που έχει αποτελέσματα και σε δύσκολες περιπτώσεις, πχ πρόωρα που θήλασαν μετά από ένα μήνα, δοκίμασέ την. 

Αυτή που μου συστήσες την πήρα αλλά δεν είχε χρόνο να συνεργαστούμε. Επέλεξα μια από τη λίστα, χωρίς να έχω συστάσεις. Υπέθεσα, εφόσον είναι σύμβουλοι θηλασμού, θα με βοηθούσαν. Ακόμα έχει ίκτερο και είπε ο γιατρός αν δεν πέσει μέχρι Κυριακή θα κάνουμε επιπλέον εξετάσεις. Μα τι μπορεί να είναι;;;; δεν ξέρω με ποιο απ όλα να πρώτο ασχοληθώ. Προσπάθησα πριν να θηλασω, άνοιξε το στόμα κ έπιανε θηλή (καλό αυτό), έκανε κάνα δυο θηλαστικες κινήσεις κ τα παράτησε. Είχα βγάλει κ γω γάλα πριν οπότε μπορεί να μην έβγαινε πολύ. Τώρα περιμένω να ξυπνήσει να τον ξαναβάλω. Μακαρι να τα καταφέρω μόνη μου. Στην τελική με βλέπω για επαγγελματικό θήλαστρο. Μέτρησα πόσο τρώει σ ένα 24ωρο κ βγήκαν 470μλ και είναι 9ημερων.δεν είναι άσχημα, ε; 

Αυτή που μου συστήσες την πήρα αλλά δεν είχε χρόνο να συνεργαστούμε. Επέλεξα μια από τη λίστα, χωρίς να έχω συστάσεις. Υπέθεσα, εφόσον είναι σύμβουλοι θηλασμού, θα με βοηθούσαν. Ακόμα έχει ίκτερο και είπε ο γιατρός αν δεν πέσει μέχρι Κυριακή θα κάνουμε επιπλέον εξετάσεις. Μα τι μπορεί να είναι;;;; δεν ξέρω με ποιο απ όλα να πρώτο ασχοληθώ. Προσπάθησα πριν να θηλασω, άνοιξε το στόμα κ έπιανε θηλή (καλό αυτό), έκανε κάνα δυο θηλαστικες κινήσεις κ τα παράτησε. Είχα βγάλει κ γω γάλα πριν οπότε μπορεί να μην έβγαινε πολύ. Τώρα περιμένω να ξυπνήσει να τον ξαναβάλω. Μακαρι να τα καταφέρω μόνη μου. Στην τελική με βλέπω για επαγγελματικό θήλαστρο. Μέτρησα πόσο τρώει σ ένα 24ωρο κ βγήκαν 470μλ και είναι 9ημερων.δεν είναι άσχημα, ε; 

Ναι μωρέ σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι βραχυκύκλωμα αυτό το να προσπαθείς και να κρατάς το πρωτόκολο αντλήσεων και να το βάζεις συνέχεια στο στήθος. Δεν ξέρω επί της ουσίας πώς να σε βοηθήσω σ' αυτό το κομμάτι. Εγώ σταμάτησα να το προσπαθώ νωρίς, μετά το στήθος το είχα μόνο για πιπίλισμα, που καθόταν αν είχε διάθεση αλλά ποτέ δεν κατέβαινε γάλα. Ο δικός μου βασικά δεν έπιανε καν τη θηλή. Την έπιασε χωρίς ψευδοθηλή κανοικά όπως πρέπει περίπου 2,5 μηνών, όπου πλέον δεν είχε νόημα, απλώς τον έβαζα πού κ πού για να περνάει η ώρα. Ακόμα έχω απορία αν τότε ήπιε έστω και μισή σταγόνα! Όμως εσύ είσαι ακόμα νωρίς. Εχει συνηθίσει το μπιμπερό λογικά, αλλά αφού δεν έκανε την κίνηση ούτε από το μαιευτήριο, κάποιος ειδικός θα πρέπει να το αξιολογήσει. 

Εμένα μου είχαν πει να υπολογίζω ημερησίως 150ml ανά κιλό του παιαδιού. Αν είναι περίπου 3, ακούγεται καλή η  ποσότητα, αλλά πρέπειι να δεις και τις πάνες και τα σχετικά για να είσαι σίγουρη. 

13 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Η παιδιατρος χθες τον ζύγισε 2800.στη δική μου ζυγαριά είναι 2900.αντε βρες άκρη τώρα. Τουλάχιστον να πάρει λίγο βάρος να του φύγει και ο ίκτερος για να σταματήσουμε να τον ξυπνάμε το βράδυ. 

Θα σταματήσετε να τον ξυπνάτε το βράδυ μετά από 1-2 μήνες, μην βιάζεσαι :) Βέβαια τότε πιθανότατα θα ξυπνά από μόνος του, γιατί χωρίς ίκτερο θα πεινά και θα το δείχνει

Θέλω να γράψεις ακριβώς την οδηγίες που σου έδωσε  Όλες μαζί αλλιώς δεν γινεται να αξιολογήςουμε καλά. 

Σου είπε ότι μία φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα την ίδια μέρα γυμνό το μωρό να το ζυγίσεις; Εξέταςε για το χαλινό;

Σου είπε να δίνεις ξένο  σκόνη; Σου είπε ποιες ώρες να αντλείς και ποιες όχι;

Φυσικά και αν θηλάζει το μωρό ακριβώς μετά την άντληση δεν θα βρει γάλα πολύ. Άρχικά επειδή είσαστε εννιά ημερών μόνο μπορεί να μη χρειάστηκε να κάνεις ακριβώς τίποτα και απλώς να θηλασεις σωστά το μωρό σου.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σόι σύμβουλος είναι αυτή που έφυγε χωρίς να έχει αισθανθεί ότι το μωρό θηλάζει κανονικά. Πρέπει να το δει να θηλάζει για να σου πει τι κάνεις λάθος και να διορθωθεί η οποία κίνηση. Αν το μωρό δεν είναι ικανό να θηλάσει ή  υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάνεις κάτι λάθος.  Ο ιατρικός λόγος είναι ο κοντός χαλινός. Έστω και λίγο κοντός να είναι πάλι εμποδίζει, είχα διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο γι’ αυτό ότι πάρα πολλές φορές δεν γίνεται σωστή διάγνωση του χαλινού. 

Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ νωρίς για να θεωρήσεις ότι κάτι έχει παγιωθεί. 

Ένας άλλος λόγος που είχα και γω πρόβλημα να καταλάβω είναι ότι το μωρό για να  θηλαςει σωστά πρέπει να ανοίξει ολόσωστα όλο ανοιχτά το στόμα του τεντωμένο.

Την στιγμή που το στόμα είναι τεντωμένα ανοιχτό το μπουκώνεις το στήθος αποφασιστικά.

Είναι μία κίνηση που από το ένστικτο φοβάσαι να κάνεις, αν δεν το έχεις δει να γίνεται γιατί πιστεύεις ότι δεν χωράει στο στόμα του μωρού ή ότι θα το πνίξεις. Ή αλήθεια όμως είναι ότι η θηλή μπαίνει βαθιά πίσω

για να υπάρξει σωστός θηλασμός.

Εμένα που λες δεν άνοιγε το στόμα κ δεν ήξερα  με ποιον τρόπο να το κάνω αυτό. Η οδηγία λοιπόν της συμβούλου που σου είπε να βάζεις τη θηλή στην μύτη είναι γιατί έτσι προκαλείται το ερέθισμα να ανοίξει το μωρό καλά το στόμα του. 

Προτείνω εφόσον έχεις πληρώσει την συγκεκριμένη συμβούλιο να την πάρεις ένα τηλέφωνο και να την ζητήσεις αναλυτικά συγκεκριμένες οδηγίες πότε είναι καλό να αντλείς.  

Εμένα το θήλαστρο που είχα αγοράσει ήταν της άλλης εταιρείας της Ameda. 

Αν τώρα συνεχίσεις να δίνεις συμπλήρωμα χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη ότι δεν έχεις καλή παραγωγή  ! σαμποτάρεις την προσπάθειά σου. Ναι δεν έχει παγιωθεί κάτι αλλά όσο συνεχίζεις να δίνεις συμπλήρωμα η πορεία προχωράει. Όπως σου είπα η οδηγία να δώσεις ξένο γάλα δεν προέρχεται από άτομο που θέλει να σε βοηθήσει να θηλασεις.

Είναι απολύτως αποδεκτό να μη θέλεις να θηλασεις, αλλά απαράδεκτο να σε εμποδίζουν με  λάθος οδηγίες.

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...