Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απογευματινό μωρο 7-8μηνων

Nefeli2014

Recommended Posts

Just now, Lenia16 είπε:

Εμένα δεν έτρωγε αλεσμενα από 8-9 μηνων. Να πω την αλήθεια μου, λανθασμένα προτιμούσα λόγω ευκολίας τα αλεσμένα από το να κάθομαι δέκα ώρες να την περιμένω από πάνω για να φάει αλλά τα έφτυνε κ αναγκάστηκα να δοκιμάσω μη αλεσμένα κ είδα ότι τα ήθελε έτσι. Το μόνο που αλεθα, αλλά όχι εντελώς κ πάλι, ήταν το μοσχάρι. Κ καλύτερα γιατί είναι πιο εύκολο έτσι τελικά απτό να κουβαλάς ραβδομπλεντερ όπου πας. Δεν ξέρω αν το υποκινησα ασυνείδητα γιατί πάντα της έδινα μαλακά φαγητά στο χέρι να κρατάει κ να δοκιμάζει, είχε βγάλει κ αρκετά δόντια μέχρι τον 9ο (10 αν θυμάμαι καλά) οπότε μου φαινόταν φυσιολογικο να μασουλαει. Σίγουρα όμως δεν επηρεάζουν τόσο πολύ τα δόντια, τρώνε κ με τα ούλα.

Το μήλο είναι πολύ επικίνδυνο, μεγάλη προσοχή.

8 δόντια είχε βγάλει τελικά, τώρα το είδα στο άλμπουμ.

Λένια θα βάλω τα κλάματα! 8 δόντια στον 9ο;;; Η δικιά μου στους 16 είναι ακόμα με δύο δόντια και άλλα 2 έτοιμα να σκάσουν. Αναρωτιέμαι πότε θα μασήσει με δόντια γιατί μέχρι τώρα μόνο τα ούλα δουλεύουν... Κάνουν βέβαια εξαιρετική δουλειά :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Anna3011 είπε:

Λένια θα βάλω τα κλάματα! 8 δόντια στον 9ο;;; Η δικιά μου στους 16 είναι ακόμα με δύο δόντια και άλλα 2 έτοιμα να σκάσουν. Αναρωτιέμαι πότε θα μασήσει με δόντια γιατί μέχρι τώρα μόνο τα ούλα δουλεύουν... Κάνουν βέβαια εξαιρετική δουλειά :)

Σιγά, όσο πιο αργά βγαίνουν τόσο πιο αργά χαλάνε :P. Τα εβγαλε όντως πολύ γρήγορα τα δόντια, πραγματικά έβγαζε δύο κ τρία μαζι. 18 μηνών είχε 16 δόντια κ όταν έκλεισε τα δύο έβγαλε κ τα τελευταια, και τα 4 ταυτόχρονα! Δε σημαίνει τπτ όμως αυτό μη σκας.

11 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Αρχικά γιατί αν το δεις από την πλευρά της ανθρώπινης εξέλιξης δεν έτρωγαν τα μωρα αλεσμενες τροφές, έτρωγαν κανονικές τροφές. Δεν είχαν μπλέντερ πριν από κάποια χρόνια δηλαδή. Επίσης γιατί υπάρχουν πολλές αναφορές που τα παιδιά αναπτύσσουν προβληματική σχέση με το φαγητό αργότερα όταν τρώνε αλεσμένα για καιρό. Για παράδειγμα δεν τρώνε κρέας αν δεν είναι αλεσμένο κλπ κλπ. Για μένα έγκειται περισσότερο στο ότι δεν υπάρχει λόγος να φάει αλεσμένα αφού μπορεί μια χαρα να φάει κομμάτια. Κυρίως όμως ημουν κατά στο να πιεζω και να ταΐζω με το ζόρι, να της βάζω δηλαδή απλά το κουτάλι στο στόμα και αυτή να το ανοίγει απλά παθητικά. Ήθελα να μάθει να τρώει όσο θέλει χωρίς πίεση. Γιατί με το κουτάλι έρχεται και το "έλα φαε μια κουταλιά ακόμα να μεγαλώσεις". Επίσης με τα αλεσμένα δεν ενθαρρύνω το παιδί να επεξεργαστεί στην τροφή. Να δει ότι εχει διαφορετικές μορφές, υφές, χρώματα. Και τέλος μεγάλη υπόθεση να τρώμε όλοι μαζί στο τραπέζι το ίδιο. 

Δοκίμασε να δώσεις και μηλο σε φέτα πάντως, από ότι θυμάμαι ο γιος σου είναι ένα μήνα περίπου μικρότερος από την κόρη μου και το καταφέρνει μια χαρά, εκτός από την φλούδα :) 

10 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Εμένα δεν έτρωγε αλεσμενα από 8-9 μηνων. Να πω την αλήθεια μου, λανθασμένα προτιμούσα λόγω ευκολίας τα αλεσμένα από το να κάθομαι δέκα ώρες να την περιμένω από πάνω για να φάει αλλά τα έφτυνε κ αναγκάστηκα να δοκιμάσω μη αλεσμένα κ είδα ότι τα ήθελε έτσι. Το μόνο που αλεθα, αλλά όχι εντελώς κ πάλι, ήταν το μοσχάρι. Κ καλύτερα γιατί είναι πιο εύκολο έτσι τελικά απτό να κουβαλάς ραβδομπλεντερ όπου πας. Δεν ξέρω αν το υποκινησα ασυνείδητα γιατί πάντα της έδινα μαλακά φαγητά στο χέρι να κρατάει κ να δοκιμάζει, είχε βγάλει κ αρκετά δόντια μέχρι τον 9ο (10 αν θυμάμαι καλά) οπότε μου φαινόταν φυσιολογικο να μασουλαει. Σίγουρα όμως δεν επηρεάζουν τόσο πολύ τα δόντια, τρώνε κ με τα ούλα.

Το μήλο είναι πολύ επικίνδυνο, μεγάλη προσοχή.

8 δόντια είχε βγάλει τελικά, τώρα το είδα στο άλμπουμ.

Για τους λογους που αναφερονται κ γω προτιμω τα κομματια. Αν κ δ ειχα ενημερωθει κ ξεκινησαμε με αλεσμενα. Μετα τα παιδια απο μονα τους σταματησαν τα αλεσμενα

Μεγαλη ευκολια τα κομματια οταν εισαι εξω

12 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι ή ανιδεη..γιατι γενικά διαβάζω κι από μαμάδες στο φμπ από νωρίς να μην σταματούν νωρίς νωρίς το αλεσμα.. 

Γιατί γιβεται αυτό? Εννοώ γιατί τόση βιασύνη? Υπάρχει περίπτωση να μη φάνε μετά ούτως ή άλλως κομματάκια και κανονικό φαΐ? Γιατί πρέπει από νωρίς πριν καλά καλά βγάλουν δόντια? 

Εγώ πάντως δε νομίζω να το κάνω.. Κέικ ίσως.. Όλα τα άλλα θα δούμε.. Σε νομίζω πάντως.. 

Δεν είναι θέμα βιασύνης, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατήσεις το παιδί πίσω. Τα περισσότερα παιδάκια από πολύ νωρίς θέλουν να πιάσουν το φαγητό και να πειραματιστούν, ειδικά άμα τρώει κάτι η μαμά. Γιατί να το στερήσεις; 

Καλησπέρα και από μένα κορίτσια...και ο δικός μου είναι 8μηνων(διορθωτική 7και κατι) και το απόγευμα του δίνω γιαουρτι με πετσα με βρώμη και φρούτο τριμμένο Αλλά ξαναπιναει ο κύριος μετά από καμία ώρα και του δίνω λίγη κρέμα με βρώμη..να ρωτήσω διάβασα πιο πάνω ότι λέτε για μυζήθρα,μου το έχει προτείνει και η γιατρός μου Αλλά όπου να να ρωτήσω για ανάλατη με κοροϊδεύουν ...Έχουμε δικό μας άνθρωπο που πουλάει (μένω σε χωριο) και μας έχει πει ότι δεν υπάρχει μυζήθρα με έστω λίγο αλάτι μέσα γιατί δεν κρατάει.. και έχω φοβηθεί...

Διαφημίσεις

Just now, Νένα 27 είπε:

Καλησπέρα και από μένα κορίτσια...και ο δικός μου είναι 8μηνων(διορθωτική 7και κατι) και το απόγευμα του δίνω γιαουρτι με πετσα με βρώμη και φρούτο τριμμένο Αλλά ξαναπιναει ο κύριος μετά από καμία ώρα και του δίνω λίγη κρέμα με βρώμη..να ρωτήσω διάβασα πιο πάνω ότι λέτε για μυζήθρα,μου το έχει προτείνει και η γιατρός μου Αλλά όπου να να ρωτήσω για ανάλατη με κοροϊδεύουν ...Έχουμε δικό μας άνθρωπο που πουλάει (μένω σε χωριο) και μας έχει πει ότι δεν υπάρχει μυζήθρα με έστω λίγο αλάτι μέσα γιατί δεν κρατάει.. και έχω φοβηθεί...

΄Πάντως σε κάποια μέρη μυζήθρα λένε το ανθότυρο!!

πρίν από 34 λεπτά , Νένα 27 είπε:

Δ ξερω ποσο αλατι μπορει να εχει, η σε συγκριση με αλλα τυπου ανθοτυρο κλπ

Απο 7-8μ που ειπε για τυρι η δευτερη παιδιατρος που εβλεπε τον μικρο αφηνε κ φετα ξαλμυρισμενη, οποτε μπορεις να τα ξεπλενεις(τα πιο σκληρα) 

Καλημέρα!!!μυζήθρα και ανθότυρο είναι το ίδιο...το ανθογαλο είναι διαφορετικό...τουλαχιστον εδώ που κάνω εγώ έτσι τα λένε..σκεφτομαι να πάρω και τη να του δώσω.. Η ίδια η γιατρό μου το είπε,φαντάζομαι το γνωριζει όποτε λογικά δεν θα υπάρχει θέμα.. απλά το φοβήθηκα στην αρχή.. ξέρετε πότε ξεκινάει να τρώει από τα δικά μας φαγητα;;;στον πρώτο μου έδωσε αλάτι 18μηνων

Just now, Νένα 27 είπε:

Καλημέρα!!!μυζήθρα και ανθότυρο είναι το ίδιο...το ανθογαλο είναι διαφορετικό...τουλαχιστον εδώ που κάνω εγώ έτσι τα λένε..σκεφτομαι να πάρω και τη να του δώσω.. Η ίδια η γιατρό μου το είπε,φαντάζομαι το γνωριζει όποτε λογικά δεν θα υπάρχει θέμα.. απλά το φοβήθηκα στην αρχή.. ξέρετε πότε ξεκινάει να τρώει από τα δικά μας φαγητα;;;στον πρώτο μου έδωσε αλάτι 18μηνων

Δεν είναι σε όλα τα μέρη το ίδιο!!!! Μυζήθρα αλλού λένε την αποξηραμένη, που συνήθως όμως είναι πολύ αλμυρή. Στο νησί που είμαι τώρα πάντως, το ανθότυρο το λενε νωπή μυζήθρα και δεν έχουν ξηρή (τοπική ξηρή εννοώ). Αλλά εμένα στο μυαλό μου όταν ακούω μυζήθρα μου έρχεται ένα ξηρό αρκετά αλμυρό τυρί. 

Just now, Έσπερος είπε:

Δεν είναι σε όλα τα μέρη το ίδιο!!!! Μυζήθρα αλλού λένε την αποξηραμένη, που συνήθως όμως είναι πολύ αλμυρή. Στο νησί που είμαι τώρα πάντως, το ανθότυρο το λενε νωπή μυζήθρα και δεν έχουν ξηρή (τοπική ξηρή εννοώ). Αλλά εμένα στο μυαλό μου όταν ακούω μυζήθρα μου έρχεται ένα ξηρό αρκετά αλμυρό τυρί. 

Στην Κρήτη πάντως που μένω εγώ είναι διαφορετικά.. Η θα εννοούν το ίδιο ( συνήθως τα παντρευουν) η θα είναι η μυζήθρα η μαλακή γλυκιά η αλμυρή και το ανθότυρο το σκληρό τυρί που τρίβουν στα μακαρόνια η θα έχουν την ίδια έννοια..Και γω αγανάκτησα μέχρι να καταλάβω τι διαφορά υπάρχει Τέλος πάντων σε καφέ μέρος τα λένε και διαφορετικά.

Διαφημίσεις

Just now, Νένα 27 είπε:

Στην Κρήτη πάντως που μένω εγώ είναι διαφορετικά.. Η θα εννοούν το ίδιο ( συνήθως τα παντρευουν) η θα είναι η μυζήθρα η μαλακή γλυκιά η αλμυρή και το ανθότυρο το σκληρό τυρί που τρίβουν στα μακαρόνια η θα έχουν την ίδια έννοια..Και γω αγανάκτησα μέχρι να καταλάβω τι διαφορά υπάρχει Τέλος πάντων σε καφέ μέρος τα λένε και διαφορετικά.

Στο μέρος του άντρα μου πάντως (Κρήτη) ανθοτυρος είναι το ανάλατο μαλακό κ μυζήθρα κάτι παραπλήσιο αλλά αλμυρή ή γλυκιά και υπάρχει κ η ξηρή μυζήθρα που τρίβεται στα μακαρόνια. Ανθότυρο σκληρό πρώτη φορά το ακούω οφείλω να ομολογήσω. Εγώ εξ όσων γνωρίζω το ανθότυρο δεν έχει αλάτι ούτε λιπαρά κ γι αυτό το δίνουν κ στις δίαιτες. Εγώ στη μικρή μου έδινα όλα τα τυριά από όταν πήραμε το οκ απτην παιδίατρο, μέχρι κ γραβιέρα. Γύρω στους 8 μήνες.

Just now, Lenia16 είπε:

Στο μέρος του άντρα μου πάντως (Κρήτη) ανθοτυρος είναι το ανάλατο μαλακό κ μυζήθρα κάτι παραπλήσιο αλλά αλμυρή ή γλυκιά και υπάρχει κ η ξηρή μυζήθρα που τρίβεται στα μακαρόνια. Ανθότυρο σκληρό πρώτη φορά το ακούω οφείλω να ομολογήσω. Εγώ εξ όσων γνωρίζω το ανθότυρο δεν έχει αλάτι ούτε λιπαρά κ γι αυτό το δίνουν κ στις δίαιτες. Εγώ στη μικρή μου έδινα όλα τα τυριά από όταν πήραμε το οκ απτην παιδίατρο, μέχρι κ γραβιέρα. Γύρω στους 8 μήνες.

Κ γω καπως ετσι τα ξερω

Ανθοτυρος ξηρός ξέρω πως υπάρχει μιας κ εγώ είμαι από την Κρήτη  ... Αλλά κ εγώ τα υπόλοιπα τα ξέρω έτσι ανθοτυρος το μαλακό ανάλατο άσπρο τυρί κ μυζήθρα είναι μαλακια ποιο μαλακή από τον ανθότυρο κ είναι αλμυρή 

Διαφημίσεις

Κι εγώ τη μυζήθρα την ξέρω ξερή-σκληρή που τρίβεται στα μακαρόνια και είναι και ελαφρώς μπεζ, όχι άσπρη! (Δεν έχω να προσθέσω κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση περί φαγητού, αλλά είπα να πω για τη μυζήθρα :razz: )

19 ώρες πρίν, Νένα 27 είπε:

Ανάλατη μυζήθρα = ανθότυρο :) 

Να ρωτήσω κάτι ψιλοσχετικό: Αν δεν σας τρώει όλο το απογευματινό, θα κόβατε λίγο από το μεσημεριανό; Βραδυνό δεν έχουμε, είναι το γάλα. Ο μικρός πίνει το πρωί περ. 200ml κατά τις 7-7.30, μετά τις μισές μέρες τρώει αυγό καμιά ώρα αργότερα αλλιώς μισή μπανάνα, και κατά τις 10 τρώει μπανάνα και πορτοκάλι, και προσθέτω και μήλο ή αβοκάντο τη μέρα που δεν έχει αυγό. Μετά κάποια στιγμή κοιμάται και μεσημεριανό τρώει 2 περ. και μετά το γιαούρτι το δίνω κατά τις 6, γιατι αν το έδινα νωρίτερα το άφηνε. Και πάλι όμως μπορεί τις μισές μέρες να αδειάσει το πήλινο και να το γλείφουμε κυριολεκτικά με το κουτάλι για να μαζέψουμε όλα τα υπολείμματα, και τις άλλες μισές να φάει το μισό και αν. Μετά δεν ζητάει κάτι, πίνει κανονικά το γάλα, ούτε πεινάει νωρίτερα το άλλο πρωί. Αν κόψω φυσικά θα έιναι λαχανικά, όχι κρέας. Ψωμιά, ζυμαρικά και πατάτες σπάνια δίνω έτσι κι αλλιώς κι αυτό ελάχιστη ποσότητα. Θέμα βάρους δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. 

Ο κάθε τόπους έχει τις δικές του ονομασίες και κώδικες συνεννόησης και αυτό μπορώ να το με μεγάλη βεβαιότητα...κολλήσαμε τώρα στο τι είναι ανθότυρο Κ τι μυζήθρα...το ερώτημα δεν ήταν αυτό,ήταν αν τελικά πειράζει που περιέχει λίγο αλάτι μέσα για το μωρό...Ο άνθρωπος που μας τα πουλάει μας το είπε εμπιστεύτηκα..

Just now, Νένα 27 είπε:

Ο κάθε τόπους έχει τις δικές του ονομασίες και κώδικες συνεννόησης και αυτό μπορώ να το με μεγάλη βεβαιότητα...κολλήσαμε τώρα στο τι είναι ανθότυρο Κ τι μυζήθρα...το ερώτημα δεν ήταν αυτό,ήταν αν τελικά πειράζει που περιέχει λίγο αλάτι μέσα για το μωρό...Ο άνθρωπος που μας τα πουλάει μας το είπε εμπιστεύτηκα..

Ρώτα το γιατρό.

On 7/4/2019 at 11:35 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Να ρωτήσω κάτι ψιλοσχετικό: Αν δεν σας τρώει όλο το απογευματινό, θα κόβατε λίγο από το μεσημεριανό; Βραδυνό δεν έχουμε, είναι το γάλα. Ο μικρός πίνει το πρωί περ. 200ml κατά τις 7-7.30, μετά τις μισές μέρες τρώει αυγό καμιά ώρα αργότερα αλλιώς μισή μπανάνα, και κατά τις 10 τρώει μπανάνα και πορτοκάλι, και προσθέτω και μήλο ή αβοκάντο τη μέρα που δεν έχει αυγό. Μετά κάποια στιγμή κοιμάται και μεσημεριανό τρώει 2 περ. και μετά το γιαούρτι το δίνω κατά τις 6, γιατι αν το έδινα νωρίτερα το άφηνε. Και πάλι όμως μπορεί τις μισές μέρες να αδειάσει το πήλινο και να το γλείφουμε κυριολεκτικά με το κουτάλι για να μαζέψουμε όλα τα υπολείμματα, και τις άλλες μισές να φάει το μισό και αν. Μετά δεν ζητάει κάτι, πίνει κανονικά το γάλα, ούτε πεινάει νωρίτερα το άλλο πρωί. Αν κόψω φυσικά θα έιναι λαχανικά, όχι κρέας. Ψωμιά, ζυμαρικά και πατάτες σπάνια δίνω έτσι κι αλλιώς κι αυτό ελάχιστη ποσότητα. Θέμα βάρους δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. 

Όχι είναι πιο σημαντικό γεύμα το μεσημεριανό από το απογευματινό. 

2 ώρες πρίν, Νένα 27 είπε:

Το αλάτι μέχρι το χρόνο το αποφεύγουμε και τα τυριά που επιλέγουμε καλό είναι να είναι όσο γίνεται ανάλατα. Δοκίμασες εσύ, πως τη βλέπεις? Αν δεν είναι αλμυρή θα έχει ελάχιστο αλάτι μέσα, δίνεις, όχι μεγάλες ποσότητες και με προτεραιότητα έτσι κι αλλιώς σε άλλα φαγητά σε αυτή την ηλικία.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Just now, marakiz είπε:

Όχι είναι πιο σημαντικό γεύμα το μεσημεριανό από το απογευματινό. 

Το αλάτι μέχρι το χρόνο το αποφεύγουμε και τα τυριά που επιλέγουμε καλό είναι να είναι όσο γίνεται ανάλατα. Δοκίμασες εσύ, πως τη βλέπεις? Αν δεν είναι αλμυρή θα έχει ελάχιστο αλάτι μέσα, δίνεις, όχι μεγάλες ποσότητες και με προτεραιότητα έτσι κι αλλιώς σε άλλα φαγητά σε αυτή την ηλικία.

Σ'ευχαριστώ για την συμβουλή.. Όχι δεν δοκίμασα δεν μου αρέσουν καθόλου..Μέχρι τον χρόνο ε;;Στον πρώτο μου μέχρι 18 μηνών δεν έδινα..

Just now, Νένα 27 είπε:

Σ'ευχαριστώ για την συμβουλή.. Όχι δεν δοκίμασα δεν μου αρέσουν καθόλου..Μέχρι τον χρόνο ε;;Στον πρώτο μου μέχρι 18 μηνών δεν έδινα..

Και καλά έκανες. Μέχρι το χρόνο θέλουμε σίγουρα ανάλατα, από εκεί και πέρα όσο το καθυστερούμε ή λιγότερο βάζουμε ακόμα καλύτερα. Απλά δεν σε δεσμεύει τόσο ώστε να φάει και κάτι που δεν είναι σπιτικό. 

Just now, marakiz είπε:

Και καλά έκανες. Μέχρι το χρόνο θέλουμε σίγουρα ανάλατα, από εκεί και πέρα όσο το καθυστερούμε ή λιγότερο βάζουμε ακόμα καλύτερα. Απλά δεν σε δεσμεύει τόσο ώστε να φάει και κάτι που δεν είναι σπιτικό. 

Να σαι καλά!!!σημαντική πληροφορία...με τους γιατρούς δεν μπορώ να βγάλω άκρη...Αλλά μου λέει η μια αλλά μου λέει η άλλη αλλά μαθαίνω ότι λένε σε άλλους ένα μπέρδεμα...κρατάω τα χρήσιμα και προσπαθώ να κάνω τι καλύτερο για τα παιδιά μου!

Εγώ το γιατρό μου δεν τον άκουσα ποτέ σε θέματα διατροφής. Δεν ήταν καθόλου ενημερωμένος. Μου είπε να δώσω κρέμα βανίλια για απογευματινό στην ηλικία σας, αβγό να δώσω μετά το χρόνο κι αλάτι μετά τα δύο χρόνια. Ότι να ναι! Τον εμπιστεύομαι στα ιατρικά. Για τη διατροφή του παιδιού μου έχω ρίξει πάρα πολύ διάβασμα και ρίχνω ακόμα. Φιλτράρω αυτά που διαβάζω και τα προσαρμόζω. Ακολούθησα αρκετά το πλάνο του Παπαβέντση, γκούγκλαρε αν θες, έχει αρκετές πληροφορίες στο σάιτ του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...