Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απογευματινό μωρο 7-8μηνων

Nefeli2014

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και πάλι, επανέρχομαι με νέες απορίες.. 

Ξεκινήσαμε στερεές με την μπεμπα μου και απόγευμα της δίνω άλλοτε φαριν λακτε, άλλοτε μπισκότοκρεμα, άλλοτε γιαούρτι-επιδόρπιο. Ρώτησα το γιατρό για κανονικό γιαουρτι μου είπε θα πέσει βαρύ και είναι νωρίς. 

Τι άλλο μπορώ να δίνω εκτός από αυτά που να είναι σχετικά εύκολα στην προετοιμασία? Μη μου πείτε το υπόλοιπο μεσημεριανό το χω κάνει και έχει πέσει βαρύ. Καμμια άλλη κρεμουλα θα ήθελα ελαφριά για λίγες ώρες πριν τον ύπνο... 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κρέμα 5 δημητριακών, βρωμη βρασμένη σε νερό (ποριτζ νομίζω λέγεται) με λιωμένα φρούτα (πχ μπανάνα, αχλάδι, αβοκάντο), τραχανα, ζυμαρικό με ντοματουλα. Εγω έδινα και γιαούρτι ή έβραζα στο ζουμί του μεσημεριανού κάποιο ζυμαρικό τύπου αστεράκι αλλά κυρίως τραχανά, αλλά τα έκοψα νωρίς γιατί από τον 10ο κ μετά δεν έτρωγε τπτ σουποειδες και πολτοποιημενο. Αν ψάξεις υπάρχει θεμα νομίζω με ιδέες για απογευματινό, αν το βρω θα στο στείλω. Πώς καταλαβαίνεις ότι πέφτει βαρύ; 

Με τους γιατρούς σ αυτά δεν βγαζεις ακρη. Αλλοι θα σου πουν μακρια απο ετοιμες κρεμες (που μου ακουγεται πιο λογικο) και δεν θα προτείνουν ουτε επιδόρπια. Εμενα παντως απο 7,5-8 μηνες μου ειπε κανονικο γιαουρτι κ δινω εκτοτε προβειο με πέτσα και τρωει 200-240gr., οσα εχει το κεσεδάκι. 

Γυρω στον 7ο ειχα δωσει κ κρεμα βρωμης, μουχλιασμένη στο νερο κ με λιγο μητρικο γαλα και ενα κομματακι φρουτο για γευση. Σαν αυτο που λεει η Lenia. Επισης τοτε μας ειχε πει να ξεκινησουμε κατι σαν ντάκο, ψωμάκι με ντοματα, ανθοτυρο κ λιγο λαδι. Οσο ειχε ντομάτες εδινα πού και πού, στον 8ο νομιζω που αρχισα τα κομματακια, αλλα επειδη λατρευει το γιαουρτι, το προτίμησα. 

πρίν από 56 λεπτά , Έσπερος είπε:

Με τους γιατρούς σ αυτά δεν βγαζεις ακρη. Αλλοι θα σου πουν μακρια απο ετοιμες κρεμες (που μου ακουγεται πιο λογικο) και δεν θα προτείνουν ουτε επιδόρπια. Εμενα παντως απο 7,5-8 μηνες μου ειπε κανονικο γιαουρτι κ δινω εκτοτε προβειο με πέτσα και τρωει 200-240gr., οσα εχει το κεσεδάκι. 

Γυρω στον 7ο ειχα δωσει κ κρεμα βρωμης, μουχλιασμένη στο νερο κ με λιγο μητρικο γαλα και ενα κομματακι φρουτο για γευση. Σαν αυτο που λεει η Lenia. Επισης τοτε μας ειχε πει να ξεκινησουμε κατι σαν ντάκο, ψωμάκι με ντοματα, ανθοτυρο κ λιγο λαδι. Οσο ειχε ντομάτες εδινα πού και πού, στον 8ο νομιζω που αρχισα τα κομματακια, αλλα επειδη λατρευει το γιαουρτι, το προτίμησα. 

Φαντάζομαι θες να πεις μουλιασμενη κ όχι μουχλιασμενη!:mrgreen:

Διαφημίσεις

Απογευματινο εδινα μετα τον 9ο,οποτε υπαρχουν παρα πολλες επιλογες. Επισης τα παιδια μου δ ετρωγαν, αλλα εγω συνεχιζα να Προσφερω

Γιαουρτι κανονικο, μονο ο μικρος τρωει κ σκετο κ με βρωμη κ φρουτα. Τραχανα, τα λαχανικα απο το μεσημεριανο, πουρε γλυκοπατατας μονο ο μικρος, ψητη γλυκια κολοκυθα, τπτ με αυγο λιγο αργοτερα, ψωμι με ανθοτυρο κ ντοματα. Κ εκανα κ διαφορα για οταν ειμασταν εξω, κ γτ δ ετρωγαν το Φαι τους, οπως μπισκοτα με βρωμη κ μηλο η μπανανα, μαφιν αλμυρα η γλυκα. Αλλα κανενα απο τα δυο δ ετρωγε αλεσμενα απο πολυ νωρις

Δεν μπορώ να το βρω δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο να ψαξω εκτενως αλλά αν κοιτάξεις στην αντίστοιχη ενότητα θα βρεις ιδέες. Κ εμένα μου είχε απαγορεύσει τα επιδόρπια κ τις κρέμες με μπισκότα και φαριν λακτε και μου εκανε εντύπωση που σου είπε ότι είναι προτιμότερα από το κλασικό γιαούρτι. Τεσπά, ο καθένας λέει τα δικά του. Η αλήθεια πάντως ειναι πως σε αυτή την ηλικία εμείς δίναμε κυρίως βιολογική κρέμα 5 δημητριακών που την καταβρόχθιζε, κεχρί, τραχανά με λίγο τυράκι μέσα και καμιά φορά σε ζουμί κοτας -οχι κύβο. Επίσης της έδινα και μπισκότα βρώμης ή κέικ μπανάνας χωρίς ζαχαρη, εκτός αυτών που έγραψα παραπάνω, η σκέτη μπανάνα σε κομματάκια. 

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εγώ δε δίνω ακόμα κομματάκια, φοβάμαι... 

Ούτε μισό δόντι δεν έχει! 

Της έδωσα γιαούρτι πρόβειο με πέτσα και κατσικίσιο καθώς μελέτησα τον ΕΔΟ και τον ΠΟΥ και δεν έλεγαν μέσα να μη δίνουμε. Ο τραχανάς έχει αυγό γιαυτό ακόμα δε δίνω.. Από τον άλλο μήνα.. Αστεράκι με ντομάτα έδωσα επίσης. Ανθότυρο καλή ιδέα.. 

Κέικ μπανανας? Πως φτιάχνεται αυτό? Και μετά να το κάνω πουρέ? Γίνεται αυτό αλεσμενο? :? 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

On 15/3/2019 at 12:41 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Καλησπέρα σας και πάλι, επανέρχομαι με νέες απορίες.. 

Ξεκινήσαμε στερεές με την μπεμπα μου και απόγευμα της δίνω άλλοτε φαριν λακτε, άλλοτε μπισκότοκρεμα, άλλοτε γιαούρτι-επιδόρπιο. Ρώτησα το γιατρό για κανονικό γιαουρτι μου είπε θα πέσει βαρύ και είναι νωρίς. 

Τι άλλο μπορώ να δίνω εκτός από αυτά που να είναι σχετικά εύκολα στην προετοιμασία? Μη μου πείτε το υπόλοιπο μεσημεριανό το χω κάνει και έχει πέσει βαρύ. Καμμια άλλη κρεμουλα θα ήθελα ελαφριά για λίγες ώρες πριν τον ύπνο... 

Δεν έδωσα ποτέ κρέμες, με οδηγίες παιδιάτρου, οπότε έχω εναλλακτικές να σου πω :) Εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα, ένα ανά 3 μέρες. Αχλάδι, μήλο, μπανάνα κλπ. Στην αρχή έδινα πορτοκάλι (πολύ αργά, ένα κουταλάκι τη μέρα, δυο τη δεύτερη  κλπ), ώστε να έχουμε και ένα μέσο να βοηθήσει στην πολτοποίηση των υπόλοιπων, και μετά ένα ένα φρούτα, και μετά σε συνδυασμούς. Εμείς τα αλεσμένα γενικά τα κρατήσαμε πολύ λίγο, μετά λιωμένα με το πηρούνι απλώς, και πολύ σύντομα απλά κομματάκια, είχαν πολύ μεγαλύτερο σουξέ τα φρούτα έτσι.

Διαφημίσεις

8 μηνών είχες πει ότι είναι η μπεμπούλα σου; Δεν θέλει δόντια, μια χαρά μπορεί να καταπιεί κομματάκια. Μη φοβάσαι, εξάλλου είσαι έμπειρη από το άλλο παιδί. Δώσε λιωμένα λαχανικά, πατημένα με το πηρούνι, στο μεσημεριανό. Ή πολύ μαλακή μπανάνα. Και το απόγευμα μπορείς να δοκιμάσεις ψιχουλάκια ψωμία με τρίμματα ανθότυρο και λίγη ντομάτα. ΜΙα χαρά θα τα φάει!!

8 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Της έδωσα γιαούρτι πρόβειο με πέτσα και κατσικίσιο καθώς μελέτησα τον ΕΔΟ και τον ΠΟΥ και δεν έλεγαν μέσα να μη δίνουμε. Ο τραχανάς έχει αυγό γιαυτό ακόμα δε δίνω.. Από τον άλλο μήνα.. Αστεράκι με ντομάτα έδωσα επίσης. Ανθότυρο καλή ιδέα.. 

Κέικ μπανανας? Πως φτιάχνεται αυτό? Και μετά να το κάνω πουρέ? Γίνεται αυτό αλεσμενο? :? 

Δ χρειαζεται δοντια ο μικρος εβγαλε 11, 5μ.φυσικα μεχρι τοτε ετρωγε τα παντα σε κομματια

Φυσικα θα ξεκινησεις με μαλακα τροφιμα. Μπανανα αβοκαντο, βρασμενα λαχανικα

Οι χυλοπιτες εχουν αυγο. Ο τραχανας ο γαλατενιος κ ο ξινος εχουν γαλα. Αλλα ο τραχανας ο σταρενιος κ λαχανικων επιτρεπεται

Οχι το κεικ σε κομματακια, δ θα το αλεσεις

Επισης τους εδινα να μασουλανε την κορα για εξασκηση

Για κρεμες υπαρχουν διαφορα ψευδοδημητριακα που συνδυαζεις με λαχανικα η φρουτα

10 hours ago, Nefeli2014 said:

Βρε θα αλεσεις το κεικ? Ετσι το δινεις, ειναι πολυ μαλακο. Οπως σου ειπαν δεν χρειαζονται δοντια για να φανε κομματια. Αλλα απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι ετοιμη, οποτε καλυτερα να μην τα δωσεις μεχρι να εισαι σιγουρη, γιατι μπερδευεται το παιδι αν κανεις πισογυρισματα. Απλα με τις κρεμες του εμποριου πριν δωσεις καποια, μελετησε λιγο την διατροφικη ετικετα γιατι πολλες περιεχουν εως και 15% ζαχαρη και δεν προσφερουν διατροφικα ιδιαιτερα στο παιδι. 

να κανω και εγω μια ερωτηση? τη βιολογικη κρεμα 5 δημητριακων μπορω να την φτιαξω μονη μου?

δηλαδη να παρω πχ 100γρ βρωμη ολικης, 100 γρ φαγοπυρο, 100 γρ... και παει λεγοντας να τα ανακατεψω σε ενα βαζακι και να εχω ετοιμη να φτιαχνω? επισης επειδη δεν ξερω

αν οι νιφαδες θα γινουν σκονη να παρω τα παραπανω σε αλευρι? η διαδικασια μαγειρεματος ειναι να βραζω νερο σε μπρικακι και να προσθετω μερικες κουταλιες?

γιατι διαβαζα και για μουλιασμα της βρωμης κλπ.

προσπαθω να της δινω υγιεινα γευματα οσο το δυνατον και επισης να διευκολυνω τις γιαγιαδες μας.

ευχαριστω πολυ

3 ώρες πρίν, MSMARIA είπε:

να κανω και εγω μια ερωτηση? τη βιολογικη κρεμα 5 δημητριακων μπορω να την φτιαξω μονη μου?

δηλαδη να παρω πχ 100γρ βρωμη ολικης, 100 γρ φαγοπυρο, 100 γρ... και παει λεγοντας να τα ανακατεψω σε ενα βαζακι και να εχω ετοιμη να φτιαχνω? επισης επειδη δεν ξερω

αν οι νιφαδες θα γινουν σκονη να παρω τα παραπανω σε αλευρι? η διαδικασια μαγειρεματος ειναι να βραζω νερο σε μπρικακι και να προσθετω μερικες κουταλιες?

γιατι διαβαζα και για μουλιασμα της βρωμης κλπ.

προσπαθω να της δινω υγιεινα γευματα οσο το δυνατον και επισης να διευκολυνω τις γιαγιαδες μας.

ευχαριστω πολυ

Δ ξερω αν γινεται αυτο που λες. Γτ για παραδειγμα η κινοα θελει καλο ξεπλυμα πριν μαγειρευτει αλλιως πικριζει. Δ ξερω με τα αλευρα τι παιζει

Ποσο ειναι το παιδακι σου; σιγουρα θα βρεις 3-4υγιεινες επιλογες απλες

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Βρε θα αλεσεις το κεικ? Ετσι το δινεις, ειναι πολυ μαλακο. Οπως σου ειπαν δεν χρειαζονται δοντια για να φανε κομματια. Αλλα απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι ετοιμη, οποτε καλυτερα να μην τα δωσεις μεχρι να εισαι σιγουρη, γιατι μπερδευεται το παιδι αν κανεις πισογυρισματα. Απλα με τις κρεμες του εμποριου πριν δωσεις καποια, μελετησε λιγο την διατροφικη ετικετα γιατι πολλες περιεχουν εως και 15% ζαχαρη και δεν προσφερουν διατροφικα ιδιαιτερα στο παιδι. 

Δε θα πνίγει άμα δώσω κέικ? Της είχα δώσει μια φορά κουλούρι και μουλιαζε Αλλα μετά φοβθηξηκα και της το πήρα... :/

ΠΝτως στη μεγάλη μου κόρη άργησα πολύ να της δώσω κανονικό φαΐ.. Ενώ ειχε λίγα δοντάκια, φοβόμουν πολύ. Αλλα μια χαρά έμαθε δεν ειχαμε Θεμα ευτυχώς 

9 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

8 μηνών είχες πει ότι είναι η μπεμπούλα σου; Δεν θέλει δόντια, μια χαρά μπορεί να καταπιεί κομματάκια. Μη φοβάσαι, εξάλλου είσαι έμπειρη από το άλλο παιδί. Δώσε λιωμένα λαχανικά, πατημένα με το πηρούνι, στο μεσημεριανό. Ή πολύ μαλακή μπανάνα. Και το απόγευμα μπορείς να δοκιμάσεις ψιχουλάκια ψωμία με τρίμματα ανθότυρο και λίγη ντομάτα. ΜΙα χαρά θα τα φάει!!

Τρέμω στην ιδέα και μόνο... Το ειχα ξεχάσει προς στιγμήν ότι ήρθε η ωρααααα

Πως κάνω το μήλο βρε κορίτσια κομματάκια? Τόσο μικρά μικρά σα ψείρες δηλαδή? Σαν ρυζι πούμε τέτοιο μέγεθος? Πως το κόβετε τόσο μικρό? Λέω να ξεκινήσω με τη μπανάνα και το αστεράκι η το ρύζι... Και σιγά σιγά.. 

Αλλά ψωμί ποτε? 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Just now, Nefeli2014 said:

Δε θα πνίγει άμα δώσω κέικ? Της είχα δώσει μια φορά κουλούρι και μουλιαζε Αλλα μετά φοβθηξηκα και της το πήρα... :/

ΠΝτως στη μεγάλη μου κόρη άργησα πολύ να της δώσω κανονικό φαΐ.. Ενώ ειχε λίγα δοντάκια, φοβόμουν πολύ. Αλλα μια χαρά έμαθε δεν ειχαμε Θεμα ευτυχώς 

Πως κάνω το μήλο βρε κορίτσια κομματάκια? Τόσο μικρά μικρά σα ψείρες δηλαδή? Σαν ρυζι πούμε τέτοιο μέγεθος? Πως το κόβετε τόσο μικρό? Λέω να ξεκινήσω με τη μπανάνα και το αστεράκι η το ρύζι... Και σιγά σιγά.. 

Αλλά ψωμί ποτε? 

Χαχα τώρα ρωτάς εμένα που η κόρη μου 6 μηνών έτρωγε το κρέας κομμάτια - σε ίνες δηλαδή. Αν είναι μαλακό το κέικ δεν θα πνίγει όχι. Αλλιως μην το δίνεις καθόλου αν φοβάσαι. Φαντάζομαι δηλαδή ότι πολτοποιημενο κέικ θα είναι εντελώς χάλια. Άσε που τα κέικ τα κάνουν συνηθως όσες δίνουν κομμάτια γιατί βολεύει. Το πιάνει το παιδί και το τρώει. Αλλιώς δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικασία να φτιάξεις κεικ, μπορείς να της δώσεις κάτι άλλο από αυτά που σου πρότειναν :) 

Just now, Nefeli2014 είπε:

Αλλά ψωμί ποτε? 

Εμεις λιγο ψιλοαναγκαστικα δωσαμε κομματια, αφου δ ετρωγαν τα αλεσμενα. Αλλα οχι, με το κεικ δ πνιγεται

Αν το δοκιμασεις, διαβασε για το baby led weaning

Το μηλο δ ειναι καλη επιλογη σαν πρωτη δοκιμη. Εκτος αν το κανεις σαν φλουδες με αποφλοιωτη

Ξεκινας με κτ μαλακο, κτ που εσεις μπορεις να λιωνεις με την γλωσσα σκεψου

Εγω το κρεας του εκοβα πολυ μικρα με ψαλιδι κουζινας μεχρι 10μ περιπου. Κ πολυ κιμα

Στον μικρο η γιατρος ειπε υδατανθρακες απο 7μκ του εδινα καμια φορα κορα να μασουλαει, ασχολιοταν ωρα... 

Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι ή ανιδεη..γιατι γενικά διαβάζω κι από μαμάδες στο φμπ από νωρίς να μην σταματούν νωρίς νωρίς το αλεσμα.. 

Γιατί γιβεται αυτό? Εννοώ γιατί τόση βιασύνη? Υπάρχει περίπτωση να μη φάνε μετά ούτως ή άλλως κομματάκια και κανονικό φαΐ? Γιατί πρέπει από νωρίς πριν καλά καλά βγάλουν δόντια? 

Εγώ πάντως δε νομίζω να το κάνω.. Κέικ ίσως.. Όλα τα άλλα θα δούμε.. Σε νομίζω πάντως.. 

το μήλο εγώ ακόμα το δίνω στον τρίφτη (15μ). δεν ξερω αν έχω αργήσει, ήθελα κ να το ρωτήσω αν το φερνε η κουβέντα. τα φρουτα αυτην την εποχη ειναι λιγο δυσκολα. Αλλα μπορεις μπανανα, πορτοκαλι, αβοκαντο.Οταν καναμε τη μεταβαση, τα κομματακια λαχανικών μας φανηκαν ποο ευκολα απο τα φρουτα. Απλως για καμια 15αρια μερες άλεθα μονο κρεας με λιγη πατατα κ εδινα μαλακα κομματακια καρότο αρακά φασολάκια κλπ. Και τότε άρχισα κ το ψωμάκι με ανθότυρο κ ντομάτα όλα σαν τρίμματα. 

Οι συστάσεις λένε 10ο μήνα να ολοκληρωθει η μεταβαση. Παιδιατρικές συστάσεις, του υπουργείου δλδ οι οδηγιες. Ειναι κ καπου αναρτημένο. Δεν ειναι μόδα μαμαδων. Οντως λενε οτι μπορει να προδιαθέσεις σε αρνητικές διατροφικές συνηθειες. Τι να σου πω... Παντως τοσα παιδακια το κανουν, μη φοβασαι!!! Αρκει να μη σε μπερδεψει καμια γιαγιά κ τις αγχώσει! 

Just now, Nefeli2014 said:

Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι ή ανιδεη..γιατι γενικά διαβάζω κι από μαμάδες στο φμπ από νωρίς να μην σταματούν νωρίς νωρίς το αλεσμα.. 

Γιατί γιβεται αυτό? Εννοώ γιατί τόση βιασύνη? Υπάρχει περίπτωση να μη φάνε μετά ούτως ή άλλως κομματάκια και κανονικό φαΐ? Γιατί πρέπει από νωρίς πριν καλά καλά βγάλουν δόντια? 

Εγώ πάντως δε νομίζω να το κάνω.. Κέικ ίσως.. Όλα τα άλλα θα δούμε.. Σε νομίζω πάντως.. 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Αρχικά γιατί αν το δεις από την πλευρά της ανθρώπινης εξέλιξης δεν έτρωγαν τα μωρα αλεσμενες τροφές, έτρωγαν κανονικές τροφές. Δεν είχαν μπλέντερ πριν από κάποια χρόνια δηλαδή. Επίσης γιατί υπάρχουν πολλές αναφορές που τα παιδιά αναπτύσσουν προβληματική σχέση με το φαγητό αργότερα όταν τρώνε αλεσμένα για καιρό. Για παράδειγμα δεν τρώνε κρέας αν δεν είναι αλεσμένο κλπ κλπ. Για μένα έγκειται περισσότερο στο ότι δεν υπάρχει λόγος να φάει αλεσμένα αφού μπορεί μια χαρα να φάει κομμάτια. Κυρίως όμως ημουν κατά στο να πιεζω και να ταΐζω με το ζόρι, να της βάζω δηλαδή απλά το κουτάλι στο στόμα και αυτή να το ανοίγει απλά παθητικά. Ήθελα να μάθει να τρώει όσο θέλει χωρίς πίεση. Γιατί με το κουτάλι έρχεται και το "έλα φαε μια κουταλιά ακόμα να μεγαλώσεις". Επίσης με τα αλεσμένα δεν ενθαρρύνω το παιδί να επεξεργαστεί στην τροφή. Να δει ότι εχει διαφορετικές μορφές, υφές, χρώματα. Και τέλος μεγάλη υπόθεση να τρώμε όλοι μαζί στο τραπέζι το ίδιο. 

Just now, Έσπερος said:

το μήλο εγώ ακόμα το δίνω στον τρίφτη (15μ). δεν ξερω αν έχω αργήσει, ήθελα κ να το ρωτήσω αν το φερνε η κουβέντα. τα φρουτα αυτην την εποχη ειναι λιγο δυσκολα. Αλλα μπορεις μπανανα, πορτοκαλι, αβοκαντο.Οταν καναμε τη μεταβαση, τα κομματακια λαχανικών μας φανηκαν ποο ευκολα απο τα φρουτα. Απλως για καμια 15αρια μερες άλεθα μονο κρεας με λιγη πατατα κ εδινα μαλακα κομματακια καρότο αρακά φασολάκια κλπ. Και τότε άρχισα κ το ψωμάκι με ανθότυρο κ ντομάτα όλα σαν τρίμματα. 

Οι συστάσεις λένε 10ο μήνα να ολοκληρωθει η μεταβαση. Παιδιατρικές συστάσεις, του υπουργείου δλδ οι οδηγιες. Ειναι κ καπου αναρτημένο. Δεν ειναι μόδα μαμαδων. Οντως λενε οτι μπορει να προδιαθέσεις σε αρνητικές διατροφικές συνηθειες. Τι να σου πω... Παντως τοσα παιδακια το κανουν, μη φοβασαι!!! Αρκει να μη σε μπερδεψει καμια γιαγιά κ τις αγχώσει! 

Δοκίμασε να δώσεις και μηλο σε φέτα πάντως, από ότι θυμάμαι ο γιος σου είναι ένα μήνα περίπου μικρότερος από την κόρη μου και το καταφέρνει μια χαρά, εκτός από την φλούδα :) 

Just now, Chrysoum είπε:

Δοκίμασε να δώσεις και μηλο σε φέτα πάντως, από ότι θυμάμαι ο γιος σου είναι ένα μήνα περίπου μικρότερος από την κόρη μου και το καταφέρνει μια χαρά, εκτός από την φλούδα :) 

Φέτα εννοείς ας πούμε σαν να κάνω μια πατάτα λεπτές φέτες για σπιτικο πατατάκι; χμ δεν το χα σκεφτει, ειχα βολευτει κιολας με τον τρίφτη, του βαζω ενα βουναλάκι μπριστα, το τρωει λιγο λιγο κ την ιδια ωρα μαζευω την κουζινα! Κι αυτο ειναι πλεονεκτημα να τρωμε μονα τους! Το μεσημερι τρως μαζι τους σαν ανθρωπος κ στα αλλα γευματα πίνεις τον καφε σιυ ή κανεις καμια δουλεια!!! 

Just now, Έσπερος said:

Φέτα εννοείς ας πούμε σαν να κάνω μια πατάτα λεπτές φέτες για σπιτικο πατατάκι; χμ δεν το χα σκεφτει, ειχα βολευτει κιολας με τον τρίφτη, του βαζω ενα βουναλάκι μπριστα, το τρωει λιγο λιγο κ την ιδια ωρα μαζευω την κουζινα! Κι αυτο ειναι πλεονεκτημα να τρωμε μονα τους! Το μεσημερι τρως μαζι τους σαν ανθρωπος κ στα αλλα γευματα πίνεις τον καφε σιυ ή κανεις καμια δουλεια!!! 

Εμένα τα τρώει ως μισοφέγγαρα. Το κόβω την μέση και μετά σε 4-5 φέτες μισοφέγγαρα. Και αυτό παίρνει κάποια ώρα μέχρι να το φάει μην νομίζεις, οπότε πάλι θα έχεις χρόνο να μαζέψεις :) 

Just now, Chrysoum είπε:

Εμένα τα τρώει ως μισοφέγγαρα. Το κόβω την μέση και μετά σε 4-5 φέτες μισοφέγγαρα. Και αυτό παίρνει κάποια ώρα μέχρι να το φάει μην νομίζεις, οπότε πάλι θα έχεις χρόνο να μαζέψεις :) 

Εγώ κορίτσια παρόλο που η κόρη μου (16 μηνών) είναι καλά εκπαιδευμένη στα μη αλεσμένα από πολύ νωρίς, προσφέρω όλα τα φρούτα σε κομμάτια πλην του μήλου. Έχω πρόσφατο περιστατικό φίλης που στάθηκε στο παιδάκι της, 3 ετών, μήλο στο λαιμό και την έβγαλαν 2 μέρες στο νοσοκομείο με παρακολούθηση, ακτινογραφίες κτλ. για το ενδεχόμενο το κομμάτι να περάσει στην τραχεία. Όλα καλά ευτυχώς. Οι γιατροί της είπαν ότι το μήλο είναι το πιο επικίνδυνο φρούτο για πνιγμονή και τη συμβούλεψαν να το κόβει σε πολύ μικρές ροδέλες σαν τσιπς.

Επηρεάστηκα για να είμαι ειλικρινής και συνεχίζω να το τρίβω όταν το δίνω.

Εμένα δεν έτρωγε αλεσμενα από 8-9 μηνων. Να πω την αλήθεια μου, λανθασμένα προτιμούσα λόγω ευκολίας τα αλεσμένα από το να κάθομαι δέκα ώρες να την περιμένω από πάνω για να φάει αλλά τα έφτυνε κ αναγκάστηκα να δοκιμάσω μη αλεσμένα κ είδα ότι τα ήθελε έτσι. Το μόνο που αλεθα, αλλά όχι εντελώς κ πάλι, ήταν το μοσχάρι. Κ καλύτερα γιατί είναι πιο εύκολο έτσι τελικά απτό να κουβαλάς ραβδομπλεντερ όπου πας. Δεν ξέρω αν το υποκινησα ασυνείδητα γιατί πάντα της έδινα μαλακά φαγητά στο χέρι να κρατάει κ να δοκιμάζει, είχε βγάλει κ αρκετά δόντια μέχρι τον 9ο (10 αν θυμάμαι καλά) οπότε μου φαινόταν φυσιολογικο να μασουλαει. Σίγουρα όμως δεν επηρεάζουν τόσο πολύ τα δόντια, τρώνε κ με τα ούλα.

Το μήλο είναι πολύ επικίνδυνο, μεγάλη προσοχή.

8 δόντια είχε βγάλει τελικά, τώρα το είδα στο άλμπουμ.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...