Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι κάνετε όταν τα παιδιά σας δεν τρώνε ενα φαγητό;

Recommended Posts

3 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Είμαι σε περίοδο δοκιμών με το τι της αρεσει. Γι αυτό μάλλον στο τέλος καταλήγουμε με ψωμί.. στα αλεσμένα υπήρχαν άλλες φορές που τα έτρωγε κι άλλες που δεν τα έτρωγε. Ανάλογα την πείνα και τη διάθεση. Απλά εκνευρίζομαι μερικές φορές γτ φτιάχνω τα φαγητά ειδικά για να τα φάει η μικρή πχ χθες της έκανα κολοκυθοκεφτέδες και στο τέλος καταλήγουμε να τους τρώμε εμείς(που ήταν πεντανόστιμοι παρεπιπτόντως) και η μικρή έφαγε λίγο φέτα και 2 ελιές!

το βλεπεις λαθος.μην κανεις φαγητα ειδικα για την μικρη,φορτιζεσαι με προσδοκιες κ πολυ πιθανο να απογοητευτεις

κ μην κανεις θεμα ειδικα μπροστα στην μικρη ουτε οταν δ φαει,ουτε με πανηγυρισμους οταν φαει.ηπιες αντιδρασεις για κτ φυσιολογικο

ειναι απολυτα λογικο σε αυτες τις ηλικιες μια να τρωνε ενα φαι κ την αλλη οχι.κ συνηθισε το γτ κραταει καιρο.ειναι κ η δυσκολια στην επικοινωνια

κ εμεις 1-2φορες την εβδομαδα δ ειχαμε κρεας,αν για καποιον λογο δ ετρωγαν το μεσημερι απλα στα υπολοιπα γευματα θα εκανα κτ πιο χορταστικο

αλλα για παραδειγμα η κορη μου τρελενεται για μακαρονια,ρυζι κ ομελετα.σιγουρα 3φορες την εβδομαδα θα εκανα ενα τετοιο συνοδευτικο.αλλα οχι καθε μερα μακαρονια κ να μην τρωει ουτε λαδερα ουτε οσπρια ουτε κρεας.την ομελετα την ειχα για βραδινο για μερες που δ ειχε φαει καλα

δ ειναι οτι πεινουσε κ εκλαιγε για φαι κ εγω επεμενα στα φασολακια.επισης πριν τους 18μ κ τα δυο θηλαζανε πολυ,οποτε υπολιγιζα κ σε αυτο

συμφωνω με την προσεγγιση της αννας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η κορη μου 18 μηνων πολυ δυσκολα δοκιμαζει φαγητα κ συνηθως δεν της αρεσει τιποτα.τρωει ακομα τα φαγητα που με δυσκολια εφαγε εξ αρχης αλλα τωρα τρελενεται κ τα μονα φαγητα που τρωει ειναι κοτοπουλο,μοσχαρι,ψαρι με λαχανικα αλεσμενα ολα.τρωει γιαουρτι με φρουτα,τα αλλα οσο κ αν προσπαθησα δεν!ψωμι τρωει κ τελευταια μετα απο μια γαστρεντεριτιδα που περασε ξεκινησε να τρωει μπισκοτα κ εκοψε τις κρεμες που ετρωγε πριν.α καμια φορα δοκιμαζει κ λιγο πατατα τηγανιτη ή μακαρονια.αν προσπαθησω να της δωσω κατι αλλο που τρωω εγω συνηθως μου λεει οχι αλλα ακομα κ αν δοκιμασει δεν της αρεσει.

Νομίζω γενικα αν μιλαμε για ενα μονο φαγητό οπως ξεκίνησε το post,  ειναι απόλυτα φυσιολογικό,  οταν μιλαμε για πιο πολλα ή τα περισσότερα αρχίζει και γινεται πρόβλημα. Θέλει πολυ υπομονη και επιμονή ,να δίνεις πολλές φορές κατι. Εμενα πχ δεν έτρωγε φέτα καποια στιγμη πηρε μονος του από το τραπεζι και εφαγε αρκετη. 

.επισης οσο πιο γρήγορα φυγεις απο τα αλεσμενα τόσο πιο εύκολο θα ειναι να δοκιμάζει νέα πράγματα το παιδί. Εγω εμεινα αρκετα στα αλεσμένα και ταλαιπωρηθηκα με τη μετάβαση. Και ακομα δεν τρωει πολλα πραγματα. Οσο πιο νωρις δωσεις ερεθίσματα για νεες γεύσεις και υφές παντα χωρίς πίεση, νομίζω αυξάνεις τις πιθανότητες για ενα καλοφαγο παιδι. .. 

14 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

το βλεπεις λαθος.μην κανεις φαγητα ειδικα για την μικρη,φορτιζεσαι με προσδοκιες κ πολυ πιθανο να απογοητευτεις

κ μην κανεις θεμα ειδικα μπροστα στην μικρη ουτε οταν δ φαει,ουτε με πανηγυρισμους οταν φαει.ηπιες αντιδρασεις για κτ φυσιολογικο

ειναι απολυτα λογικο σε αυτες τις ηλικιες μια να τρωνε ενα φαι κ την αλλη οχι.κ συνηθισε το γτ κραταει καιρο.ειναι κ η δυσκολια στην επικοινωνια

κ εμεις 1-2φορες την εβδομαδα δ ειχαμε κρεας,αν για καποιον λογο δ ετρωγαν το μεσημερι απλα στα υπολοιπα γευματα θα εκανα κτ πιο χορταστικο

αλλα για παραδειγμα η κορη μου τρελενεται για μακαρονια,ρυζι κ ομελετα.σιγουρα 3φορες την εβδομαδα θα εκανα ενα τετοιο συνοδευτικο.αλλα οχι καθε μερα μακαρονια κ να μην τρωει ουτε λαδερα ουτε οσπρια ουτε κρεας.την ομελετα την ειχα για βραδινο για μερες που δ ειχε φαει καλα

δ ειναι οτι πεινουσε κ εκλαιγε για φαι κ εγω επεμενα στα φασολακια.επισης πριν τους 18μ κ τα δυο θηλαζανε πολυ,οποτε υπολιγιζα κ σε αυτο

συμφωνω με την προσεγγιση της αννας

Κάνω φαγητά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της που να μπορούμε να τα φάμε κι εμείς. Δλδ με περισσότερα λαχανικά μέσα ή λιγότερο τσιγαρισμενα. Έτσι καταλαβαίνω την έννοια του κάνω 1 φαγητό. Για παράδειγμα αντί να κάνω πατάτες με κοτόπουλο στο φούρνο. Κάνω τις πατάτες πουρέ και βάζω μέσα πχ καρότο ή κολοκύθα. Αυτό βέβαια σύμφωνα και με τις δικές μας προτιμησεις.

4 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Κάνω φαγητά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της που να μπορούμε να τα φάμε κι εμείς. Δλδ με περισσότερα λαχανικά μέσα ή λιγότερο τσιγαρισμενα. Έτσι καταλαβαίνω την έννοια του κάνω 1 φαγητό. Για παράδειγμα αντί να κάνω πατάτες με κοτόπουλο στο φούρνο. Κάνω τις πατάτες πουρέ και βάζω μέσα πχ καρότο ή κολοκύθα. Αυτό βέβαια σύμφωνα και με τις δικές μας προτιμησεις.

να πω οτι τα δικα μου απο 7-8μ τρωνε κομματια

οποτε για παραδειγμα στους 14μ,κ πιο πριν,θα εκανα τι κοτοπουλο στον φουρνο κανονικα.λαδι χρησιμοποιω μονο ελαιολαδο,κ βαζω ελαχιστο αλατι.κ απλα δ θα βαλω μονο πατατες γυρω,αλλα κ γλυκοπατατα,κολοκυθακι,φινοκιο,σελινοριζα,μπροκολο,κουνουπιδι η γλυκια κολοκυθα την butternut οχι την μεγαλη.επισης οχι ολα τα λαχανικα αλλα 2-3 επιλογες

μπαχαρικα επισης χρησιμοποιω αρκετα.γλυκια παπρικα,κουρκουμα,καρυ

κ θα εβγαζα κ λιγα λαχανικα σαν σαλατα.ντοματα,αγγουρι,καροτο,παντζαρι

ο μικρος θα φαει κ λιγο τυρι.αν πχ καποιο δ φαει κρεας αλλα φαει λαχανικα ειτε μαγειρεμενα εκτε σαλατα οκ.αν φανε μονο κρεας κ κανενα λαχανικο δ θα δωσω ψωμι.επισγς δ σημαινει οτι δ θα ξαναμαγειρεψω κοτοπουλο

(η μεγαλη δ τρωει ουτε γιαουρτι,ουτε πουρε,γενικα με κρεμες δ ενθουσιαζεται)

μας αρεσει πολυ να μαριναρουμε το κοτοπουλο με λαδι,χυμο λεμονι κ πορτοκαλι,μελι κ πιο μεγαλα σαλτσα σογιας η μπαλσαμικο

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, evalex είπε:

η κορη μου 18 μηνων πολυ δυσκολα δοκιμαζει φαγητα κ συνηθως δεν της αρεσει τιποτα.τρωει ακομα τα φαγητα που με δυσκολια εφαγε εξ αρχης αλλα τωρα τρελενεται κ τα μονα φαγητα που τρωει ειναι κοτοπουλο,μοσχαρι,ψαρι με λαχανικα αλεσμενα ολα.τρωει γιαουρτι με φρουτα,τα αλλα οσο κ αν προσπαθησα δεν!ψωμι τρωει κ τελευταια μετα απο μια γαστρεντεριτιδα που περασε ξεκινησε να τρωει μπισκοτα κ εκοψε τις κρεμες που ετρωγε πριν.α καμια φορα δοκιμαζει κ λιγο πατατα τηγανιτη ή μακαρονια.αν προσπαθησω να της δωσω κατι αλλο που τρωω εγω συνηθως μου λεει οχι αλλα ακομα κ αν δοκιμασει δεν της αρεσει.

Η δικιά μου άμα τη βάλω στο τραπέζι και τρώμε εμείς κάτι που δεν ξέρει, θέλει οπωσδηποτε να δοκιμάσει.  Έτσι άρχισε να τρώει ελιές, φέτα, κουνουπίδι κά. Βοήθησε πολύ το ότι έβγαλα το τραπεζάκι από το καρεκλάκι της και την έβαλα στο τραπέζι να τρώει μαζί μας και βλέπει τι τρώμε. 

1 hour ago, Astrien είπε:

Η δικιά μου άμα τη βάλω στο τραπέζι και τρώμε εμείς κάτι που δεν ξέρει, θέλει οπωσδηποτε να δοκιμάσει.  Έτσι άρχισε να τρώει ελιές, φέτα, κουνουπίδι κά. Βοήθησε πολύ το ότι έβγαλα το τραπεζάκι από το καρεκλάκι της και την έβαλα στο τραπέζι να τρώει μαζί μας και βλέπει τι τρώμε. 

Μήπως το παιδάκι σου δείχνει ότι θέλει να τρώει σαν μεγάλη και να αφήσεις τις σούπες και τα ταΐσματα και να της δίνεις στέρεα πράγματα να τα φάει μόνη της; 

πρίν από 43 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μήπως το παιδάκι σου δείχνει ότι θέλει να τρώει σαν μεγάλη και να αφήσεις τις σούπες και τα ταΐσματα και να της δίνεις στέρεα πράγματα να τα φάει μόνη της; 

κ αν δεν τα τρωει?

πρίν από 13 λεπτά , evalex είπε:

κ αν δεν τα τρωει?

Το λέω γιατί η κοπέλα είπε ότι τρώει φρούτα μονη της σε κομματια κ ψωμια κ ζηλευει κ το φαγητο των μεγάλων. Αν δεν τα τρωει ουτε ετσι, θα πρεπει να δοκιμασει καποια αλλη υφη μαλλον, ή να δεχτει οτι καποια θα της αρεσουν περισσοτερο κ καποια λιγοτερο. Αφου δεν ειναι κακοφαγο το παιδακι, οπως καταλαβαινω. 

50 minutes ago, evalex said:

κ αν δεν τα τρωει?

Αν δεν τα τρώει τότε θα πρέπει να την αφήσει νηστικη μέχρι να τα φάει! Αστειεύομαι φυσικά! Αν δεν δοκιμάσει, δεν θα μάθει. Κατά τα άλλα συμφωνώ με την @Έσπερος :)

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Από προχθές που το πρότειναν τα κορίτσια στη συζήτηση της έδωσα μεγαλύτερη πρωτοβουλία στο θέμα του φαγητού και όντως πάει κάπως καλύτερα. Χθες με τα φασολάκια μου κουνούσε το χέρι και έκανες και μμμμμ.. τάχα ότι είναι νόστιμα! :)) βέβαια στο τελος κουραστηκε και μου δώσε να την ταΐσω. Αν κάτι όμως δεν της αρέσει καθόλου το φτύνει. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρω τι της αρέσει και τι όχι και θα μπορώ να μαγειρέψω περισσότερο  αυτά που της αρέσουν και τα υπόλοιπα είπαμε.... κεφτεδάκια :)

5 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Από προχθές που το πρότειναν τα κορίτσια στη συζήτηση της έδωσα μεγαλύτερη πρωτοβουλία στο θέμα του φαγητού και όντως πάει κάπως καλύτερα. Χθες με τα φασολάκια μου κουνούσε το χέρι και έκανες και μμμμμ.. τάχα ότι είναι νόστιμα! :)) βέβαια στο τελος κουραστηκε και μου δώσε να την ταΐσω. Αν κάτι όμως δεν της αρέσει καθόλου το φτύνει. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρω τι της αρέσει και τι όχι και θα μπορώ να μαγειρέψω περισσότερο  αυτά που της αρέσουν και τα υπόλοιπα είπαμε.... κεφτεδάκια :)

Μπορεις να δεις θεαματικες αλλαγες αν της δινεις πρωτοβουλια στο φαγητο! Επισης, μπορεις να κινεισαι συμφωνα με τα γουστα της, αλλα να ξερεις οτι τα γουστα αλλαζουν απο μερα σε μερα, απο εβδομαδα σε εβδομαδα και απο μηνα σε μηνα. Μην ακυρωνεις κατι επειδη το αρνηθηκε καποιες φορες. Συνεχισε να το προσφερεις συχνα και το πιο πιθανο να το δεχτει καλυτερα καποια στιγμη. 

On 13/1/2019 at 12:42 ΜΜ, Chrysoum είπε:

Όχι δεν τρώει από όλα, δεν τα πάει πολύ καλά με τα λαχανικά. Ενίοτε βεβαια όταν δεν προσπαθώ να την ταισω, αλλά της το βάζω απλά στο πιάτο της θα τα δοκιμασει. Αυτό εξαρτάται άμεσα από το πόσο πολύ πεινάει κιόλας. Αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι δείχνει περιέργεια για το φαγητό και τα πιάνει ολα να τα βάλει στο στόμα. Επίσης λαχανικά που πριν από 2-3 μήνες δεν έτρωγε, όπως για παράδειγμα το μπρόκολο, τώρα τα τρώει με ευχαρίστηση. Οπότε προσπάθησε πάλι σε λίγο καιρό με κάτι που δεν θέλει τώρα. Ναι μαγειρεύω ένα φαγητό από τότε που άρχισε να τρώει κάτι πάραπανω από τους απλούς συνδυασμούς 2-3 λαχανικων  δηλαδή περίπου από 7 μηνών. Όπως σου είπα ξεκίνησε κατ ευθείαν με κομμάτια και στην αρχή ούτε έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φαγητό, ούτε και τα κατάφερνε καλά, οπότε σταματούσε γρήγορα. Της πήρε 2 μήνες περίπου να μάθει να τρώει καλά. Τώρα θα δοκιμάσει τα πάντα όταν είναι στο πιάτο της και μερικά θα τα απορρίψει. Με τις σούπες, δεν της κανω βελουτε για να μπορεί να φάει κι αυτή μαζί μας τα κομμάτια. Απλά δεν της δίνω το ζουμί. Πχ πατάτες, καρότα, κοτόπουλο, μπρόκολα, κουνουπίδι, ψάρι (όταν έχουμε ψαροσουπα). Γιαούρτι της έδινα εγώ με το κουτάλι, αλλα από τοτε που της δώσαμε κουτάλι, θέλει να το τρώει μόνη της. Εννοείται ότι υπάρχουν γιαούρτια παντού γύρω της ακόμη και στον τοίχο, και που και που μου ζητάει να την βοηθήσω λίγο, της βάζω λίγο γιαούρτι στο κουτάλι της και το φέρνει μετά στο στόμα/μύτη/πηγούνι της. Γενικά την τάιζα και εγώ με τα χέρια μου μέχρι που είδα ότι τρώει καλύτερα όταν τρώει μόνη της. Είναι στο παιδί, δωστου πρωτοβουλία και αυτό θα σου δείξει τον δρόμο. 

Και φαγητά με ρύζι πώς τα δίνουμε; πχ κοτόσουπα, γιουβαρλακια ή  σπανακόρυζο.. καμία ιδέα; μη μου πεις σπυρι-σπυρί; τα καταφερνει η μικρή σου με το κουτάλι;όχι τπτ άλλο από βδομάδα θα πάω λίγες μέρες στους δικούς μου και σίγουρα η μαμα μου θα θέλει να της φτιάξει σπιτική κοτόσουπα. ;)

πρίν από 6 λεπτά , Astrien είπε:

Και φαγητά με ρύζι πώς τα δίνουμε; πχ κοτόσουπα, γιουβαρλακια ή  σπανακόρυζο.. καμία ιδέα; μη μου πεις σπυρι-σπυρί; όχι τπτ άλλο από βδομάδα θα πάω λίγες μέρες στους δικούς μου και σίγουρα η μαμα μου θα θέλει να της φτιάξει σπιτική κοτόσουπα. ;)

Μπορεί να σου φανεί κουλό αλλά όλα τα φαγητά που αναφέρεις, πέραν της σούπας, η μικρή μου τα τρώει με τα χέρια. Το ρύζι, ναι όπως το λες, σπυρί σπυρί και σε πληροφορώ είναι πλέον πολύ γρήγορη. Όταν ψιλοβαριέται και παίζει με το φαγητό χωρίς να τρώει βοηθάω με το κουτάλι. Είτε της δίνω εγώ κουταλιές είτε τη βοηθάω λίγο με το κουτάλι να φάει μόνη. Το ίδιο κάνω και με τις σούπες. Εννοείται βέβαια ότι το γεύμα μπορεί να πάρει αρκετή ώρα αλλά το διασκεδάζει και τρώει ικανοποιητικές ποσότητες. Κατά τα άλλα, όρεξη να έχεις μετά να καθαρίζεις το χάος :-D

Συμφωνω με την @Anna3011. Να συμπληρωσω μονο για τις σουπες: μπορεις να δινεις τα στερεα της σουπας να τα τρωει μονη της πχ κοτοπουλο ή γιουβαρλακι και εσυ να της δινεις το ζουμι. Βασικα, δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι που να μην μπορει να το φαει με τα χερια. Εμενα ακομη και φακες ετρωγε με τα χερια αν αγανακτουσε με το κουταλι στην φαση της εκμαθησης, αλλα ακομη  και τωρα (3 χρ) μπορει να ευχαριστιεται το γιαουρτι με τα χερια. Φυσικα, ειναι ικανοτατος να φαει με το κουταλι αλλα απο ενα σημειο και μετα χωνει χερακια, του αρεσει πολυ με το γιαουρτι, γιατι να του το αρνηθω; Μηπως θα παει σε κανενα εστιατοριο οταν μεγαλωσει και θα τρωει ακομη με τα χερια;;;

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Και φαγητά με ρύζι πώς τα δίνουμε; πχ κοτόσουπα, γιουβαρλακια ή  σπανακόρυζο.. καμία ιδέα; μη μου πεις σπυρι-σπυρί; τα καταφερνει η μικρή σου με το κουτάλι;όχι τπτ άλλο από βδομάδα θα πάω λίγες μέρες στους δικούς μου και σίγουρα η μαμα μου θα θέλει να της φτιάξει σπιτική κοτόσουπα. ;)

Ο δικός μου 12μ κουτάλι ακόμα δεν έχει μάθει. Όμως δεν έχει πρόβλημα να τον ταΐσω. Απλώς βουτάει πρώτα το χέρι του μέσα για να επιθεωρήσει. Όταν βεβαιωθεί ότι το φαγητό δεν πιάνεται, μια χαρά κάθεται να του το δώσω. Γιαούρτι με το χέρι έχει φάει πολλές φορές βέβαια. Και αρακά και ενίοτε και φακές. Φυσικά εγώ είμαι δίπλα και συμπληρώνω με το κουτάλι. 

Επίσης για αντιπερισπασμό έχω πάντα κάτι σε μορφή που να πιάνεται. Καρότο οπωσδήποτε σε κάθε γεύμα. Έτσι μπορεί να κρατάει το καρότο και να το μασουλάει κι εγώ δίπλα να δίνω με το κουτάλι. Θέλει υπομονή αλλά μετά το αποτέλεσμα αξίζει. 

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Ο δικός μου 12μ κουτάλι ακόμα δεν έχει μάθει. Όμως δεν έχει πρόβλημα να τον ταΐσω. Απλώς βουτάει πρώτα το χέρι του μέσα για να επιθεωρήσει. Όταν βεβαιωθεί ότι το φαγητό δεν πιάνεται, μια χαρά κάθεται να του το δώσω. Γιαούρτι με το χέρι έχει φάει πολλές φορές βέβαια. Και αρακά και ενίοτε και φακές. Φυσικά εγώ είμαι δίπλα και συμπληρώνω με το κουτάλι. 

Επίσης για αντιπερισπασμό έχω πάντα κάτι σε μορφή που να πιάνεται. Καρότο οπωσδήποτε σε κάθε γεύμα. Έτσι μπορεί να κρατάει το καρότο και να το μασουλάει κι εγώ δίπλα να δίνω με το κουτάλι. Θέλει υπομονή αλλά μετά το αποτέλεσμα αξίζει. 

Ναι αυτό με τον αντιπερισπασμό μερικές φορές πιάνει.. :)

12 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Ο γιος μου 15 μηνών τον άφησα κ έτρωγε μόνος του κ δεν ήθελε με τίποτα από εκεί κ πέρα να τον ταιζω .. κ το γιαούρτι με τα χέρια το έτρωγε κ έβρισκε τρόπο ώστε να το πιάνει κ να το βάζει στο στόμα του .. ότι είναι σε στιλ σούπας μπορείς να τα βγάζεις κ με τη τρυπιτη κουταλα ώστε να μην έχει πολύ ζουμακι κ εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα να τον αφήσεις να εξοικειωθεί μόνος με τις τροφές στον γιο μου δε τα ήξερα κ εγώ όλα αυτά κ έκανα αρκετά λαθοι εδώ από το φόρουμ έμαθα πάρα πολλά κ στον μπέμπη που έχω τώρα που είναι 8,5 μηνών ξεκινήσαμε με κομμάτια σε εκείνον βέβαια δεν άρεσαν κ τα αλεσμένα κ από 7 μηνών μπορεί να τρώει κ το μήλο κανονικά κ να το μασάει κ πλέον όταν πάω να τον ταισω μου σπρώχνει το χέρι κ μου περνει το κουτάλι η το φαγητό κ τα τρώει μόνος του ..!!!

Τι να πω κ μενα με δυσκολευει πολυ με το φαγητο.οταν της δινω κατι που τρωω εγω μου λεει οχι ή γκρινιαζει.λιγα πραγματα δεχεται να φαει.μπορει να με κοιταζει να τρωω κατι κ αν της δωσω να αρχισει να γκρινιαζει ή να φευγει για να μην το φαει.γιαυτο ρωτησα τι κανουμε οταν δε θελει.

πρίν από 11 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Ο γιος μου 15 μηνών τον άφησα κ έτρωγε μόνος του κ δεν ήθελε με τίποτα από εκεί κ πέρα να τον ταιζω .. κ το γιαούρτι με τα χέρια το έτρωγε κ έβρισκε τρόπο ώστε να το πιάνει κ να το βάζει στο στόμα του .. ότι είναι σε στιλ σούπας μπορείς να τα βγάζεις κ με τη τρυπιτη κουταλα ώστε να μην έχει πολύ ζουμακι κ εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα να τον αφήσεις να εξοικειωθεί μόνος με τις τροφές στον γιο μου δε τα ήξερα κ εγώ όλα αυτά κ έκανα αρκετά λαθοι εδώ από το φόρουμ έμαθα πάρα πολλά κ στον μπέμπη που έχω τώρα που είναι 8,5 μηνών ξεκινήσαμε με κομμάτια σε εκείνον βέβαια δεν άρεσαν κ τα αλεσμένα κ από 7 μηνών μπορεί να τρώει κ το μήλο κανονικά κ να το μασάει κ πλέον όταν πάω να τον ταισω μου σπρώχνει το χέρι κ μου περνει το κουτάλι η το φαγητό κ τα τρώει μόνος του ..!!!

Ναι εδώ στο φόρουμ έχω βρει σημαντική βοήθεια σε πολλά θέματα αλλά και κατανόηση όταν δεν ξέρω που να τα πω :))) αφού καμιά φορά σκέφτομαι τι θα έλεγαν τα κορίτσια στο φόρουμ όταν πχ λέει μια περίεργη ατάκα η πεθερά μου και γελάω μόνη μου! :PΑκόμα και ο άνδρας μου αν κάτι τον ρωτήσω σχετικά με το παιδί μου λέει κοροϊδευτικά "γτ δε ρωτάς στο φόρουμ;" ! εκτός θέματος το ποστ αλλά ταιριάζει στο σχόλιο.. :)

πρίν από 16 λεπτά , evalex είπε:

Τι να πω κ μενα με δυσκολευει πολυ με το φαγητο.οταν της δινω κατι που τρωω εγω μου λεει οχι ή γκρινιαζει.λιγα πραγματα δεχεται να φαει.μπορει να με κοιταζει να τρωω κατι κ αν της δωσω να αρχισει να γκρινιαζει ή να φευγει για να μην το φαει.γιαυτο ρωτησα τι κανουμε οταν δε θελει.

Δοκίμασες να τα αφήσεις μπροστά της να πάρει μόνη της;  την 1η φορά θα φάει λίγο αλλά σιγά σιγά θα το συνηθίσει. Αυτή η τακτική έπιασε σε εμάς με τα φρούτα. Δεν ήθελε με τπτ τις φρουτόκρεμες που της έφτιαχνα και άρχισα να τα αφήνω μπροστά της σε μικρά κομμάτια. 

13 hours ago, Astrien said:

Κι όμως, το ρύζι το τρώει με το χέρι. Μέσα στην χούφτα και μετά στο στόμα. Και γενικά της αρέσουν όσες τροφές είναι μικρές (ρύζι, φακές, αρακας) για να τις πιάνει με τον μεγάλο και τον δεικτη. Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες έχω δώσει κουτάλι, κι όπως σου είπα είναι μεγάλη η χαρά της. Δεν τα καταφέρνει καλά γι αυτό ειμαι από δίπλα να βοηθάω. Της πιανω το χεράκι και βάζουμε μαζί το φαγητό στο κουτάλι, μετά της το αφήνω και το βάζει μόνη της στο στόμα της (όχι πάντα βέβαια, πολλές φορές πάει και παραδίπλα). Άλλες φορές της έδειχνα εγώ πως να βάζουμε το φαγητό στο κουτάλι χωρίς να το κρατάει η ίδια και τώρα έμαθε και πολλές φορές που δίνει το κουτάλι της για να της βάλω το φαγητό, μέτα πρέπει να της το δώσω στο χέρι και να το βάλει μόνη της στο στόμα της. Το μόνο πρόβλημα είναι όταν της το βάζω εγώ στο στόμα της, δεν το θέλει. Ο αντιπερισπασμος που ειπώθηκε πιο πριν λειτουργούσε και για εμάς μέχρι το έτος. Επίσης τέτοιου είδους σούπες τις έχω προσαρμόσει, λιγότερο ρύζι και περισσότερα κομμάτια λαχανικων μέσα. Βάζω πχ καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, παρόλο που δεν ανήκουν στην παραδοσιακή συνταγή, αλλά το κάνω πρωτον για να φάμε και λίγα λαχανικά και δευτερον για να μπορεί και η μικρή να φάει κάτι. Είναι κι αυτό που λέγαμε με την πληθώρα επιλογών :)

@evalex όταν λες της δίνεις, τι εννοείς; της το βάζεις στο στόμα ή το αφήνεις μπροστά της να το πιάσει και να το δοκιμάσει μόνη της; γιατί σε εμάς αυτό ήταν που έκανε την χρυσή διαφορά :)

σημερα ξεκινησαμε αυτη την τακτικη.ενω ειχε φαει πιο νωρις το δικο της φαγητο φυσικα γυρισαμε σπιτι απο τις δουλειες μας κ φτιαξαμε μακαρονια,τα οποια ομως δοκιμαζε κ πριν,καθησαμε στο τραπεζι ολοι μαζι κ τα εφαγε ολα οσα της ειχα στο πιατο της.κ της αρεσε η διαδικασια γιαυτο κ της εδωσα φαγητο που ηξερα οτι θα το φαει και δεν θα γκρινιαξει.φρουτα της δινω στο πιατο της αλλα ποτε τα τρωει ποτε τα πεταει ή μου τα δινει εμενα να τα φαω.θα δοκιμασω αυτη την τακτικη κ βλεπουμε.σας ευχαριστω!

πρίν από 58 λεπτά , evalex είπε:

σημερα ξεκινησαμε αυτη την τακτικη.ενω ειχε φαει πιο νωρις το δικο της φαγητο φυσικα γυρισαμε σπιτι απο τις δουλειες μας κ φτιαξαμε μακαρονια,τα οποια ομως δοκιμαζε κ πριν,καθησαμε στο τραπεζι ολοι μαζι κ τα εφαγε ολα οσα της ειχα στο πιατο της.κ της αρεσε η διαδικασια γιαυτο κ της εδωσα φαγητο που ηξερα οτι θα το φαει και δεν θα γκρινιαξει.φρουτα της δινω στο πιατο της αλλα ποτε τα τρωει ποτε τα πεταει ή μου τα δινει εμενα να τα φαω.θα δοκιμασω αυτη την τακτικη κ βλεπουμε.σας ευχαριστω!

Nα σου προτεινω και ενα πολυ καλο βιβλιο που θα σε βοηθησει, το "Προικισμενα μωρα, εμπνευσμενοι γονεις, για μια αλλη προσχολικη διατροφη" του Παπαβεντση. Περιγραφει καθημερινες καταστασεις και δινει λυσεις για την σωστη αντιμετωπιση τους, ωστε το παιδι να αναπτυξει καλες διατροφικες συνηθειες.

1 ώρα πρίν, evalex είπε:

Πάρε πληροφορίες και απο δω αν θέλεις. Το βρήκα τις προάλλες σε παρόμοιο θέμα του φορουμ.

http://pediatros-thes.gr/for-parents/diatrofi/ 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...