Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίπληξη από δασκάλα!

Recommended Posts

On ‎22‎/‎11‎/‎2018 at 9:09 ΠΜ, erin0000 είπε:

Δηλαδή αν έχεις 3 παιδιά είναι 12; αν έχεις 4 παιδιά είναι 16; :-D  τι λέτε βρε παιδιά;  Και ακόμα και αν όντως υπάρχει τέτοιος νόμος εν ισχύ, υπάρχει καμιά εταιρεία που να δίνει τόσες μέρες; μου φαίνεται μιλάτε εντελώς θεωρητικά...

Είμαι μαμά 2 παιδιών και για όσο το δικαιόμουν έπαιρνα 8 μέρες γονική άδεια. Αλλά αυστηρά 4 για το κάθε παιδί.  

BdmAp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

20 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Νομίζω όλοι συμφωνούν μαζί σου απλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη θεωρια. Αν κάποιος έχει δύο παιδιά στο σπίτι κ έναν άνεργο σύζυγό κ τρέχει το δάνειο διαβάζοντας τα αυτά απλά θα καγχασει. Ή θα σου πει, έχεις απόλυτο δίκιο κ εγω μαζι σου, απαίτησε τα δικαιώματα σου, σε ποια εταιρεία είπαμε δουλεύεις να στείλω βιογραφικό;;

Ξερεις τι ? ΓΙΑΤΙ να μην επιβραβεύονται οι εταιρείες και οι εργοδότες; ΝΑΙ καλά θα έλεγε, και ναι να ειπωθούν αυτές οι εταιρείες. (όχι εδώ,.κατάλαβες πως το εννοώ).

2 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Θα μπορούσε βέβαια να πάει απλά ο σύζυγος, μιας και άνεργος ^_^

Γενικά, στο όλο θέμα μιλάμε μόνο για εμάς, οι σύζυγοι δηλαδή δε συμμετέχουν καθόλου; 

Στο θέμα που συζητάμε ναι, αν ο σύζυγος είναι άνεργος καλά θα κάνει να πάει, απλά αναφερθηκα στη γενικότερη άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που λέει η @belleblue, όχι στην 4ημερη γονική άδεια συγκεκριμένα. Εγώ πάντως πάντα όταν μιλάω συμπεριλαμβάνω κ το συζυγο μου γιατί ο,τι κάνω εγώ για το παιδί άλλα τόσα κάνει κ αυτος, ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητες του κ τις συνθήκες. Όταν η συνάντηση στον παιδικό πχ ήταν απόγευμα εγώ δεν μπορούσα να παρευρεθώ κ πήγε εκείνος προφανώς. Αν ειχα καποιον που το έπαιζε πατέρας μπιμπελό μάλλον δε θα τον ειχα. :)

Κατά βάση, αυτό που λέει η belleblue είναι σωστό. Όταν εγώ δε διεκδικώ, το κάνω 2 φορές πιο δύσκολο στον επόμενο να διεκδικήσει.

Καταλαβαίνω όμως ότι δεν είναι για όλους εύκολο, ειδικά όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν (υψηλή ανεργία, οικονομικά προβλήματα).

Πλακα πλάκα όμως, το ωράριο τους οι εκπαιδευτικοί (για τους οποίους γίνεται ο λόγος) με αγώνα το έχουν διεκδικήσει και το κέρδισαν.Αλλιώς ακόμα θα δούλευαν και Σάββατο.

Πάντως το ενδεχόμενο να πηγαίνει ο σύζυγος αντί για την ίδια τη θεματοθέτρια, δεν τον άγγιξε κανείς...

Η πιθανότητα του να μην υπάρχει για τους όποιους λόγους σύζυγος ή πατέρας στο κάδρο θεωρώ ότι απέτρεψε τις περισσότερες συνομιλητριες στην αναφορά του.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Διαφημίσεις

On 11/22/2018 at 3:07 PM, belleblue said:

αυτό το θέμα είναι όπως και αρκετά άλλα στην χώρα. εάν ΟΛΟΙ απαιτούσαν από τους προιστάμενούς τους να τηρείται το νόμιμο σχετικά με τις ενημερώσεις, 

θα ηταν όλα πιο απλά.  Κάθε φορά που κάποιος δέχεται να μην γίνεται αποδεκτό κάτι που δικαιούται ο ίδιος, βάζει τρικλοποδιά και στον επόμενο που θα θέλει να το διεκδικήσει. 

Συλλογική συνειδηση σημαίνει ότι ο καθένας έχει ευθύνη όταν απορρίπτει κάτι το οποίο κανονικά δικαιούται. Εκείνη τη στιγμή φαινομενικά βοηθαέι τον εαυτό του να γίνει πιο αρεστός στον εργοδότη, αλλά ταυτόχρονα γίνεται μη αρεστός στους υπολοίπους που μετά αναγκάζονται να δεχτούν και αυτοί, το καθεστώς που έχει επιτρέψει ο προηγούμενος. 

@annoulen

Πολύ ωραία αυτά που γράφετε και συμφωνώ μαζί σας αλλά εκτός από την τροφή για σκέψη υπάρχει και η τροφή που πρέπει να έχεις και για να ζήσεις.
Εγώ δυστυχώς ανήκω στο πώς να το πω, αναλώσιμο προσωπικό, για να βρω μία δουλειά θα πρέπει να παρακαλέσω γιατί δεν έχω τα τυπικά προσόντα καθώς δεν υπήρξε καμία οικονομική δυνατότητα από την οικογένειά μου να με βοηθήσει να σπουδάσω και να πάω λίγο παραπέρα.
Μπορεί να φαίνεται ότι ανήκω σε έναν διαφορετικό κόσμο αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένη και μόνο με το γεγονός ότι έχω μία δουλειά που μου δίνει την δυνατότητα να ζήσω το παιδί μου. Μία δουλειά όμως στην οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαι αναλώσιμη. Δεν διαθέτω την μόρφωση και την τεχνογνωσία να είμαι σε μία καλή δουλειά. Έχω δουλέψει σε εργοστάσιο, σε σούπερ μάρκετ και η δουλειά που κάνω τώρα σχετική είναι.
Είμαι ευχαριστημένη όσο έχω δουλειά έστω και με αυτά που παίρνω γιατί μπορώ να τα βγάζω πέρα. Οπότε και καταπάτηση των δικαιωμάτων μου θα δεχτώ (κακώς αλλά θα την δεχτώ) και την υπερωρία μου δεν θα την πληρωθώ (κακώς αλλά θα το δεχτώ) και όπως μου χτυπάνε θα χορέψω. Αν ήμουν μόνη ή με κάποια οικονομική άνεση ίσως να ήμουν και πιο ρομαντική και να υπερθεμάτιζα απόψεις / τροφή για σκέψη, τώρα όμως με το παιδί, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Εγώ δεν έχω ούτε την μόρφωση αν θέλετε, ούτε μπορώ να πάω να μιλήσω ωραία όπως βλέπω ότι μιλάτε εσείς. Προσωπικώς θεωρώ πως άτομα κύρους και σε καίριες θέσεις ή που να έχουν γνωριμίες μπορεί να κάνουν κάτι να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο. Η δική μου η φωνή είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Προσωπικώς εξουσιοδοτώ άτομα με απόψεις σαν τις δικές σας να παλέψουν για τα δικά μου δικαιώματα, εσείς ίσως έχετε τα φόντα να το πράξετε, εγώ σίγουρα δεν τα έχω!

On 11/23/2018 at 10:57 AM, vtgian said:

Θα μπορούσε βέβαια να πάει απλά ο σύζυγος, μιας και άνεργος ^_^

Γενικά, στο όλο θέμα μιλάμε μόνο για εμάς, οι σύζυγοι δηλαδή δε συμμετέχουν καθόλου; 

Ναι αλλά το ζήτημα είναι αν θα πάει η μητέρα, ο πατέρας ή η γιαγιά ή εάν υπάρχει καλή διάθεση για συνεργασία και από τις δύο πλευρές να βρεθεί μία λύση? από ότι διαπιστώνω αρκετοί εκπαιδευτικοί δείχνουν πνεύμα καλής συνεργασίας και κατανοούν μία δυσκολία και προς αυτήν την κατεύθυνση συνεργάζονται αρμονικά με τους γονείς και μπράβο.

On 11/23/2018 at 11:30 AM, ZWH said:

Απλα καποιοι ψαχνουν δικαιολογιες....

Μπορεί να αναφέρεστε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ενδεχομένως γνωρίζετε. Από την πλευρά μου καμία δικαιολογία δεν θα χρησιμοποιούσα για να αποφύγω να κάνω κάτι που αφορά το παιδί μου. Εξ ‘ ου και ο λόγος που άνοιξα το θέμα, να δω τι ισχύει καθώς όλες οι εναλλακτικές προτάσεις προς την δασκάλα απορρίφθηκαν όπως και να δω τι κάνουν και οι άλλοι γονείς. Κάποιος που δεν ενδιαφέρεται και ψάχνει δικαιολογίες δεν θα έμπαινε στον κόπο να ψαχτεί και να αναρωτηθεί. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

On 11/22/2018 at 9:30 AM, Έσπερος said:

Νομίζω ότι η @Αννα 35 έχει γράψει το πιο εύστοχο σχόλιο. Πάνω κάτω αυτό εννοούσα κι εγώ όταν είπα ότι θα μ' ενοχλούσε να μου πει κάποιος ότι δουλεύει για το μεροκάματο υπονοώντας ότι οι άλλοι δουλεύουν για το κέφι τους. Η δουλειά των εκπαιδευτικών δεν είναι η πιο σκληρή που υπάρχει ούτε η πιο κακοπληρωμένη, ούτε όμως και η πιο προνομιούχα απασχόληση. Ο εκπαιδευτικός με δυο λόγια δεν είναι ταξικός εχθρός σας. 

Εν πάση περιπτώσει, έτσι όπως τα διαβάζω, τρία σενάρια νομίζω υπάρχουν:

1) Η δασκάλα σας είναι γενικά δύσκολη / προβληματική / αγενής κλπ. Αν συμβαίνει αυτό, δεν δίνετε σημασία σε οτιδήποτε δεν αφορά το παιδί σας.

2) Με δεδομένο ότι δεν ήταν η πρώτη χρονιά που συνεργάζεστε, η δασκάλα θεωρούσε πολύ σημαντική την πρώτη ενημέρωση για να θίξει ίσως ζητήματα που προέκυψαν πέρσι και φέτος πρέπει να αντιμετωπιστούν, ή να μιλήσει για τις προκλήσεις της νέας τάξης, ή τα καινούργια μαθήματα κλπ. Γι' αυτό και θεωρούσε αυτονόητη την παρουσία των γονέων. 

3) Για κάποιον λόγο που μόνο εσείς γνωρίζετε, είχαν τεθεί από πέρσι οι βάσεις μιας δικαιολογημένης ή αδικαιολόγητης παρεξήγησης και αυτό  μεταφέρθηκε φέτος.

Το ποιο σενάριο ισχύει εσείς το ξέρετε και φυσικά δεν χρειάζετε να μας το πείτε, δεν είναι δικαστήριο εδώ. Ακούσατε γνώμες και εκπαιδευτικών αλλά κυρίως και άλλων γονέων που αντιμετωπίζουν κι εκέινοι ανάλογα θέματα. Γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί, μπορείτε να κινηθείτε στη συνέχεια με τρόπο που να φέρει ομαλή συνεργασία προς οφελος του παιδιού γιατί αυτό είναι το βασικό. Τα υπόλοιπα είναι χαζες κόντρες ενηλίκων. 

Δυστυχώς στην δική μας περίπτωση ισχύει το 1 και δυστυχώς όταν μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά παρά να την ανεχτείς. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, με πολλούς γονείς δημιουργούνται συνεχώς διάφορα ζητήματα κυρίως εξαιτίας της απόλυτης συμπεριφοράς της. Για παράδειγμα, μία φορά είχε δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα γιατί ένα παιδάκι είχε ξεχάσει το κολατσιό του στην τάξη και όταν πήγε στο γραφείο στο διάλλειμα να της το πει για να ξεκλειδώσει του αρνήθηκε και του είπε να ήταν αρκετά συνεπής για να το πάρει και να περίμενε τώρα το άλλο διάλλειμα. Αν θυμάμαι καλά ήταν το τρίτο διάλλειμα γι' αυτό και έγινε ζήτημα γιατί το παιδάκι ήταν νηστικό. Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι και αυτή το διάλλειμά της κάνει αλλά εδώ ένα ξένο παιδί να μας σταματήσει στο δρόμο και να μας πει να του πάρουμε ένα κουλούρι θα τρέξουμε να του το πάρουμε, τα παιδιά μας που τα κάνει μάθημα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα? Ξέχασες το κολατσιό σου = μείνε νηστικό! Και πόσα ακόμη, άμα ο άνθρωπος δεν το έχει με τίποτε και έχει θέματα τι να πεις!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...