Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παραλία για παιδιά στην Αττική

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα την άποψη σας για παραλίες στην Αττική για παιδιά, σχετικά καθαρές και με άμμο, κατά προτίμηση ήρεμες και όχι τίγκα στην ξαπλώστρα.. Λόγω περιοχής με ενδιαφέρει πιο πολυ το κομμάτι Ωρωπος - Κάλαμος μέχρι Σχοινιάς και όχι τόσο νότια (Σούνιο Αναβυσσος κλπ). Επειδη κατοικω  βορειο δυτικά γενικά προτιμούσαμε την Ψάθα μέχρι πρότινως, αλλά έχει αρκετά χοντρό βότσαλο που αντεδείκνυται για μωρό, επίσης φέτος έχω ακούσει οτι έχει πολλές τσουχτρες.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Καλημέρα,  

Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι οι παραλίες από εκεί είναι βρώμικες.  Ψαξε το στο google φιλενάδα μην πάθεις καμιά ζημιά.  Εμείς είχαμε πάει Εύβοια πέρυσι. Καλύτερα να κάνεις μια ημερήσια εκδρομή πάρα να πας σχοινιά που είναι χαβουζα. Λέω εγώ τώρα. .. 

Εξαρτάται το πόσο καθαρές τις θες ... δεδομενου οτι μιλάμε για Αττική. Οι περισσότερες παραλίες στην περιοχή του Ωρωπού παλιότερα ήταν ουσιαστικά απαγορευμένες λόγω των αποβλήτων από το ποτάμι, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια. Εγώ πηγαίνω τακτικά στην ευρύτερη περιοχή του Σχινιά και Μαραθώνα, είναι και σχετικά ρηχά, έχει άμμο, και γενικά ανεκτά καθαρές, πάντα για δεδομένα Αττικής.

23 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα την άποψη σας για παραλίες στην Αττική για παιδιά, σχετικά καθαρές και με άμμο, κατά προτίμηση ήρεμες και όχι τίγκα στην ξαπλώστρα.. Λόγω περιοχής με ενδιαφέρει πιο πολυ το κομμάτι Ωρωπος - Κάλαμος μέχρι Σχοινιάς και όχι τόσο νότια (Σούνιο Αναβυσσος κλπ). Επειδη κατοικω  βορειο δυτικά γενικά προτιμούσαμε την Ψάθα μέχρι πρότινως, αλλά έχει αρκετά χοντρό βότσαλο που αντεδείκνυται για μωρό, επίσης φέτος έχω ακούσει οτι έχει πολλές τσουχτρες.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εμεις παμε πολυ συχνα στην παραλια Μαραθωνα (ετσι λεγεται η περιοχη). Εχει αμμο, ειναι πολυ ρηχα και γενικα ειναι οικογενειακη κατασταση, δηλαδη λιγες ξαπλωστρες και οχι δυνατα μουσικη και τετοια. Αν πας Κυριακη φυσικα κι εκει γινεται λιγο χαμουλης!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μίλησα με φίλο που καταγεται απο Αλεποχωρι, λεει οτι δεν εχει καθολου τσουχτρες εκει που είναι (ακουσε οτι εχουν ριξει δελφίνια για τις τσουχτρες). Μου προτεινε την παραλια του Αλεποχωρίου που εχει αμμο και πιο κατω μία που λεγεται Σχίνος.Από τα υπόλοιπα κι εγώ συμφωνώ Σχοινιας Μαραθώνας μάλλον ειναι οι καλύτερες επιλογές. Για Σχοινιά ή Μαραθώνα μπορείτε να μου πείτε πως πάμε και που παρκάρουμε, γιατί είμαι τελείως άσχετη. Μιλάω για τα πιο ήρεμα και ανοργάνωτα κομμάτια, όχι το "Καράβι"

6 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μίλησα με φίλο που καταγεται απο Αλεποχωρι, λεει οτι δεν εχει καθολου τσουχτρες εκει που είναι (ακουσε οτι εχουν ριξει δελφίνια για τις τσουχτρες). Μου προτεινε την παραλια του Αλεποχωρίου που εχει αμμο και πιο κατω μία που λεγεται Σχίνος.Από τα υπόλοιπα κι εγώ συμφωνώ Σχοινιας Μαραθώνας μάλλον ειναι οι καλύτερες επιλογές. Για Σχοινιά ή Μαραθώνα μπορείτε να μου πείτε πως πάμε και που παρκάρουμε, γιατί είμαι τελείως άσχετη. Μιλάω για τα πιο ήρεμα και ανοργάνωτα κομμάτια, όχι το "Καράβι"

Στην παραλία Μαραθώνα τα πράγματα είναι γενικά απλά, υπάρχει αρκετά πιο μεγάλο ελεύθερο κομμάτι. Υπάρχουν μπαράκια κλπ αλλά υπάρχει πρόσβαση ανάμεσα. Αν και το παρκάρισμα είναι τραγική υπόθεση.

Στο Σχινιά το πιο ωραίο ανοργάνωτο κομμάτι είναι αρκετά μετά τα μεγάλα οργανωμένα κομμάτια, τύπου Καράβι. Ουσιαστικά περνάς τις εγκαταστάσεις της αεροπορικής λέσχης, περνάς από ένα χώρο με 2-3 ταβέρνες επί του δρόμου, και μετά έχει ένα χωράφι στα δεξιά όπου θα δεις πάντα αμάξια παρκαρισμένα. Παρκάρεις και περπατάς για κανένα 5λεπτο το μονοπάτι μέσα στο δάσος και βγαίνεις στην παραλία. Μπορείς να ακολουθήσεις και με το αμάξι το χωματόδρομο, αλλά έχω δει πολλές φορές αμάξια να κολλάνε στην άμμο, και ειδικά αν είσαι μόνη με παιδιά, δεν αξίζει το ρίσκο.

On 24/6/2018 at 6:13 PM, ΑΡΓΚ said:

Ουσιαστικά περνάς τις εγκαταστάσεις της αεροπορικής λέσχης

Αεροπορική λέσχη που ακριβώς? Δεν μπόρεσα να το βρω.

Μου πρότειναν και το Λευκαντί λίγο έξω από τη Χαλκίδα με άμμο καλό για παιδιά και με γαλαζια σημαία . Εκεί ξεφέγουμε λίγο σε απόσταση βέβαια αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά, για εμάς όπου και να πάμε ταξίδι θα είναι. Για Σχοινια ακουσα 1-2 περιστατικά φέτος με δερματικές μολύνσεις..Εκτός απο αυτό όντως νομιζω πως οι παραλίες της Αττικης απο εδώ και πέρα δεν είναι για σαβκο...Για Αλεποχωρι είδα τις φωτο με τη σπηλια με τις τσουχτρες που βρηκαν πριν κανα μήνα και είναι αρκετά ανατρεπτική, ακόμα κι αν μου πουν οτι πλεον δεν εχει καθολου, με το παιδι δεν θα το ρισκαρω.

Κορίτσια γνωρίζει κάποια για τη θάλασσα στο Πόρτο Ράφτη; Μας πρότειναν κάτι φίλοι να μας φιλοξενήσουν στο εξοχικό τους τέλος του μήνα. Η μικρή θα είναι 8 μηνών τότε και αναρωτιέμαι αν είναι μεγάλο ρίσκο να τη βουτήξω...

• 3 χρόνια μετά...

Υπάρχουν νέες προτάσεις για αμμώδεις παραλίες , ανοργάνωτες ήσυχες και καθαρές στην Αττική, να ενδείκνυνται για παιδιά; Το ξέρω ζητάω πολλά!

Διαφημίσεις

8 minutes ago, Sunshine8 said:

Υπάρχουν νέες προτάσεις για αμμώδεις παραλίες , ανοργάνωτες ήσυχες και καθαρές στην Αττική, να ενδείκνυνται για παιδιά; Το ξέρω ζητάω πολλά!

προς Αρτέμιδα είναι ωραία , με άμμο και ρηχά, ΟΜΩΣ γίνεται χαμός από κόσμο!!!

Οι Μαρίκες στη Ραφήνα, η αρχή της παραλίας Μαραθώνα λίγο μετά τη Νέα Μάκρη δίπλα στην Αγία Κυριακή (πιο πέρα δεν έχω πάει) και μία άλλη κάτω από τον Άγιο Νικόλαο Λούτσας που έχει όμως φύκια. Ήταν και το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι αλλά πλέον εγώ δεν θέλω να πάω...

@little lamb Για ψιλό βότσαλο δε με νοιάζει. Συνήθως πάμε Ψαθα που το μόνο ήσυχο σημείο συνήθως είναι στην αρχή που έχει πέτρες και δεν είναι ότι καλύτερο, ούτε εγώ έχω καλή ισορροπία. Θα προτιμούσα δηλ ή άμμο ή βότσαλο σχετικά ψιλο. Το κυριότερο κριτήριο να είναι σχετικά καθαρή και να μην γίνεται πανικός από κόσμο. Συνήθως πάμε Σάββατο νωρίς απόγευμα

είδα το σημείο στο Μαραθώνα της Αγίας Κυριακής φαίνεται ωραίο, να παρκάρεις έχει κοντά στην παραλία;

1 ώρα πρίν, Sunshine8 είπε:

Έχω 4 χρόνια να πάω και δεν ξέρω πως είναι τώρα. Υπάρχει η Ακτή Ασημάκη (φεύγοντας από Λαύριο πηγαίνοντας προς Σούνιο), με άμμο, ρηχή, όχι οργανωμένη που πρέπει να ξέρεις που θα στρίψεις για να κατέβεις. Τις καθημερινές είναι ήρεμα, τα Σ/Κ όμως είμαι σίγουρη ότι γίνεται χαμός. Δεν έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ μόνο ένα ταβερνάκι στην άκρη του κόλπου. Πηγαίνουν περισσότερο άνθρωποι που έχουν εκεί γύρω τα εξοχικά τους.

Διαφημίσεις

Για να παρκάρεις εχει στο στενό ανάμεσα στο golden coast και στο Καλοκαιράκι, αλλά δεν ξέρω πώς είναι το καλοκαίρι, πάμε κυρίως χειμώνα και Μάιο-Σεπτεμβρη.

Ψιλό βοτσαλακι -ή καλύτερα χαλικι- έχει στο Ζούμπερι κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής αλλά είναι ένα πολύ μικρό σημείο στο τέλος των beach bars και των ξαπλωστρων

Θα ήθελα να το δω το Μαραθώνα, αλλά φοβάμαι μήπως είναι ρίσκο Σάββατο μεσημέρι προς απόγευμα, μήπως φάμε καμία ήττα λόγω κόσμου στο παρκάρισμα κλπ. Κι αν πας εκεί θα μείνεις για μπάνιο, δεν γυρίζεις πίσω μια ώρα δρόμο 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...