Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιπίλα και αποκλειστικός θηλασμός

Recommended Posts

Just now, Deena είπε:

Αρχίσαμε να την αφήνουμε στο κρεβάτι όταν ξυπνούσαν, ήρεμα και αναίμακτα δεν ξαναβάλανε την ημέρα.

Δηλαδή το έλεγες και την άφηναν; Εϊχατε κάνει συζήτηση; Ο δικός μου φεύγει από το κρεβάτι με πιπίλα. Πίνει γάλα στο κρεβάτι, μετά καθόμαστε καμιά ώρα κ παίζουμε στο κρεβάτι κ όταν σηκωνόμαστε την παίρνει μαζί. Την αφήνει όταν του δίνω αυγό ή νερό εκτός αν για κάποιον λόγο την κρατάει στο χέρι κ την ώρα εκείνη. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Δηλαδή το έλεγες και την άφηναν; Εϊχατε κάνει συζήτηση; Ο δικός μου φεύγει από το κρεβάτι με πιπίλα. Πίνει γάλα στο κρεβάτι, μετά καθόμαστε καμιά ώρα κ παίζουμε στο κρεβάτι κ όταν σηκωνόμαστε την παίρνει μαζί. Την αφήνει όταν του δίνω αυγό ή νερό εκτός αν για κάποιον λόγο την κρατάει στο χέρι κ την ώρα εκείνη. 

Ξυπνούσαν, τα σήκωνα, εάν είχαν την πιπίλα στο στομα την έβγαζα και την έριχνα μέσα στην κούνια, τα ετοίμαζα και αρχίζαμε την μέρα μας. Η πιπίλα έμενε όλη μέρα στην κούνια.

Προφανώς κάποιες φορές χρειάστηκε να την πάρω με το ζόρι, αλλά τα απασχολούσα με κάτι άλλο αμέσως και ξεχνιόντουσαν. Η όλη διαδικασία (κόψιμο πιπίλας την ημέρα) πήρε περίπου 1 εβδομάδα μέχρι να σταματήσει η αντίδραση/γκρίνια.

Η συζήτηση ήταν του στύλ "Τώρα είσαι μεγάλο παιδί/ξεκίνησες σχολείο (η μικρή είχε ξεκινήσει 19 μηνών) και τα μεγάλα παιδιά/τα παιδιά που πάνε σχολείο φοράνε πιπίλα μόνο όταν κοιμούνται", ξανά και ξανά.....πρέπει να είσαι έτοιμη να δεχτείς την γκρίνια βέβαια.

Εγώ προς το παρόν την παίρνω όταν τη βρω ακουμπισμένη. Άλλες φορές με βλέπει, αλλες δεν με βλέπει. Από τη μία δεν θέλω να πιέσω, από την άλλη είναι κοροϊδία που το κάνω κρυφά (πέραν του ότι πλέον το έχει αντιληφθεί), δεν ξέρω τι από τα δυο είναι χειρότερο. Η σχολή του να αφήνεις το παιδί με διάφορες εξαρτήσεις όπως η πάνα κ η πιπίλα μέχρι να πάει 4-5 για να μην πιέσεις πριν, μου προκαλεί επιφυλάξεις. Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν χαίρομαι πολύ που την έδωσα, παρόλο που σπάνια θα έβλεπες το παιδί μου εκτός σπιτιού με πιπίλα σε μέρος όπου υποτίθεται ότι περνάει καλά. Αν κάνω άλλο παιδί ειδικά αν θηλάσω, δεν ξέρω αν θα επιδιώξω να τη δώσω εκτός αν  υπάρχει λόγος όπως περιγράφει η sentir. 

Εγω δ ηθελα να δωσω γτ ο γιος μου ηταν ενα αρκετα μικρο σε βαρος μωρο, που δ ηταν κολλημενο στο στηθος, κ δ ενιωθα να εχω τεραστια παραγωγη(στην κορη ειχα υπαρπαραγωγη, ηταν βεντουζα κ φουσκα). Επισης εκανα το λαθος να δωσω σε νεογεννητο στην κορη, με αποτελεσμα να χανει γευματα

Ακριβως οπως λεει κ η samsympan κ μενα ο μικρος. Δ θυμαμαι ποτε αρχισε να πιπιλαει με ευχαριστηση, σιγουρα μεχρι 7μ.μεχρι τοτε ειχε μεταμορφωθει απο χαλαρο μωρακι σε πολυ απαιτητικο, λογω αγχους αποχωρισμου. 

Τα βραδια αν δ χαλαρωνε ξαπλωμενος τον εκανε ο μπαμπας βολτες, εγω αρνουμουν να μπω στη διαδικασια, αλλα οχι συχνα, μια φορα την εβδομαδα ας πουμε. 

Για να χαλαρωσει πριν τον υπνο απο τοτε που γυρνουσε βαρελακια, αλωνιζε στο διπλο, κ μετα γλαρωνε λιγο στο στηθος αφου κουραζοταν. Η γυριζε μπρουμυτα κ τον χαιδευα

14 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ο μικρος μου (4 μηνων) αν χορτασει με τον θηλασμο δεν θελει αλλο στηθος πχ για να νανουριστει και να κοιμηθει. Τον πρωτο μου τον κοιμιζα με θηλασμο μεχρι τα 2, ποτε δεν αρνηθηκε το στηθος ακομη κι οταν δεν πεινουσε. Ο δευτερος αν πιει και χορτασει τελειωσε, με αποτελεσμα να πρεπει να τον κουνησω για να κοιμηθει και παλι κανει αρκετη ωρα αν δεν εχει γλαρωσει με τον θηλασμο. Σκεφτομαι να του δωσω πιπιλα, αλλα οχι συστηματικα, μονο στις περιπτωσεις που δεν δεχεται το στηθος για να μην καταληγω στο κουνημα γιατι εκτος των αλλων γινομαστε και μουσκεμα τωρα το καλοκαιρι. Τι λετε; Να δωσω μια ευκαιρια στην πιπιλα να δικαιολογησει την υπαρξη της;

Αν δεν χάνει γεύματα και ή χρήση της είναι περιορισμένη μπορείς να την δώσεις. Το κούνημα μπορεί τώρα να ειναι σχετικά εύκολο αλλά αργότερα θα βαρύνει. Νομίζω ότι και συ όπως και γω κουνουσες το πρώτο σου παιδί. Δεν είναι ακατόρθωτο βέβαια να κοπεί όπως ξέρεις, το ιδιο και ή πιπιλα αργότερα. Άλλωστε λίγοι είναι οι μήνες που θα έχουν ανάγκη ένα βοήθημα για να κοιμηθούν.

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ευχαριστω για την απαντηση! Δεν με προβληματιζει ο θηλασμος τοσο γιατι εκτος του οτι εχει εδραιωθει απο τις 2 εβδομαδες, δεν θα εχανε γευματα. Αν δωσω τελικα θα ειναι μονο για τον υπνο (κι αυτο μεχρι να κοιμηθει, οχι καθ'ολη τη διαρκεια δηλαδη κανενα μισαωρο το βραδυ) και οχι συστηματικα και σιγουρα θα την σταματησω πριν τους 10 μηνες. Δεν θελω με τιποτα να την φοραει εκτος υπνου, αυτο ειναι αδιαπραγματευτο για την χρηση της. Λεω να περιμενω λιγο καιρο ακομη γιατι μπορει να δυσκολευεται ο υπνος και λογω δοντιων τωρα (τον ενοχλουν αρκετα) και θα δω πως θα πραξω.

Επειδή τα έχουμε πει πολλές μαμάδες αυτά, το να δώσεις μόνο για τον ύπνο, γίνεται, αλλά θα πρέπει να το έχεις στο νου σου. Να μην ξεγελαστείς ότι το παιδί θέλει παρηγοριά κλπ. Το να την κόψεις στους 10 μήνες που είναι τα δόντια στο φουλ, είναι σκληρό και βασικά δεν γίνεται. Αν δώσεις, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη ότι θα είναι μέχρι τα 2 χρόνια, μπορεί και 3. 

12 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Επειδή τα έχουμε πει πολλές μαμάδες αυτά, το να δώσεις μόνο για τον ύπνο, γίνεται, αλλά θα πρέπει να το έχεις στο νου σου. Να μην ξεγελαστείς ότι το παιδί θέλει παρηγοριά κλπ. Το να την κόψεις στους 10 μήνες που είναι τα δόντια στο φουλ, είναι σκληρό και βασικά δεν γίνεται. Αν δώσεις, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη ότι θα είναι μέχρι τα 2 χρόνια, μπορεί και 3. 

Bασικα, ο μεγαλυτερος προβληματισμος μου εγκειται στο αν το παιδι θα την συνηθισει και θα ζηταει μονο αυτην για παρηγορια. Εγω αν δωσω θελω να κανει περιστασιακη χρηση, αλλα υπαρχει περιπτωση να την προτιμησει απο το στηθος για παρηγορια (και για τα δοντια πχ οπως γραφεις); Γιατι αν υπαρχει αυτη η πιθανοτητα να ακυρωσω απο τωρα την χρηση της. Την θελω καθαρα για περιπτωσεις που δεν κοιμαται διαφορετικα, οχι για πιπιλισμα παρηγοριας.

Εφόσον δώσεις πιπίλα όλα είναι πιθανά , όσα φοβάσαι εννοώ.  Και γεύματα μπορεί να χάσει και παρηγοριά μπορεί να είναι για τα πάντα  και απαραίτητη στο τέλος.  Νομίζω είναι δύσκολο να ελέγξουμε εντελώς τη χρήση της αλλά και τη διάρκεια της.  Γιατί θεωρείς πως θα μπορείς να την κόψεις μέχρι 10 μηνών, πάνω που θα έχει αρχίσει η οδοντοφυία? Τώρα εχετε βγει από το τέταρτο τρίμηνο,  τωρα σιγά σιγά θα φτιάξετε τη ρουτίνα σας, έτσι δεν είναι?  Σου κάνω ερωτήσεις για να καταλάβεις τι θελεις . Είσαι πολύ διαβασμενη και νομίζω ξέρω τι θέλεις από όσο σε έχω καταλάβει.  Από εκεί και πέρα μετράς τα υπέρ και τα κατα και αποφασίζεις.  Κι εγώ λέω να μην δώσω πιπιλα στο νέο μωρο όπως δεν εκανα στον πρώτο αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αντισταθω,  δεν είμαι απόλυτη. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Just now, marakiz είπε:

Εφόσον δώσεις πιπίλα όλα είναι πιθανά , όσα φοβάσαι εννοώ.  Και γεύματα μπορεί να χάσει και παρηγοριά μπορεί να είναι για τα πάντα  και απαραίτητη στο τέλος.  Νομίζω είναι δύσκολο να ελέγξουμε εντελώς τη χρήση της αλλά και τη διάρκεια της.  Γιατί θεωρείς πως θα μπορείς να την κόψεις μέχρι 10 μηνών, πάνω που θα έχει αρχίσει η οδοντοφυία? Τώρα εχετε βγει από το τέταρτο τρίμηνο,  τωρα σιγά σιγά θα φτιάξετε τη ρουτίνα σας, έτσι δεν είναι?  Σου κάνω ερωτήσεις για να καταλάβεις τι θελεις . Είσαι πολύ διαβασμενη και νομίζω ξέρω τι θέλεις από όσο σε έχω καταλάβει.  Από εκεί και πέρα μετράς τα υπέρ και τα κατα και αποφασίζεις.  Κι εγώ λέω να μην δώσω πιπιλα στο νέο μωρο όπως δεν εκανα στον πρώτο αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αντισταθω,  δεν είμαι απόλυτη. 

Ευχαριστω για την απαντηση! Σημερα σε σκεφτομουν επειδη εχεις να μπεις καιρο και αναρωτιομουν αν ειναι ολα καλα με την εγκυμοσυνη σου :) Θεωρω οτι θα μπορεσω να την κοψω οποτε αποφασισω (αλλα πριν τους 10 μηνες για να ειναι πιο μικρη η αντισταση) αλλα επειδη δεν γνωριζω καθολου περι πιπιλας γι'αυτο εγραψα στο φορουμ. Δεν πιστευα οτι υπαρχει η περιπτωση να προτιμαει την πιπιλα απο το στηθος για παρηγορια (και για την οδοντοφυια). Εχω μια εικονα στο μυαλο μου οτι θα χρησιμοποιειται μονο για να τον παρει ο υπνος στη βραδυνη ρουτινα (αν δεν πιανει κατι αλλο, δηλαδη οχι καθε νυχτα), στα ξυπνηματα και σε ολα τα υπολοιπα στηθος. Ειναι εφικτο κατι τετοιο; Αν οχι απορριπτεται απο τωρα η επιλογη. Αλλιως, αν δεν υπαρχει περιπτωση να προτιμησει την πιπιλα απο το στηθος θα περιμενω λιγο να ηρεμησουν τα δοντια (ηδη ξεκινησε) και θα δω πως θα πραξω. 

Κι εγω δεν πιστευα οτι θα το σκεφτομουν για πιπιλα, αλλα δεν περιμενα να μην θελει να πιπιλισει για να κοιμηθει και το σκεφτηκα σαν εναλλακτικη γιατι τωρα εχω και τον μεγαλο που με χρειαζεται ξεκουραστη. Αν ηταν το πρωτο δεν θα το σκεφτομουν ακομη κι αν εκανε 2 ωρες να κοιμηθει. Επισης, αν ηταν χειμωνας δεν θα το σκεφτομουν, αλλα τωρα το κουνημα ειναι μαρτυριο. Ζω διπλα στη θαλασσα, εχει πολλη υγρασια και γινομαστε μουσκεμα οταν κουνιομαστε (παρ'ολο που μας χτυπαει και ο ανεμιστηρας).

Just now, Sentir...natureza είπε:

Bασικα, ο μεγαλυτερος προβληματισμος μου εγκειται στο αν το παιδι θα την συνηθισει και θα ζηταει μονο αυτην για παρηγορια. Εγω αν δωσω θελω να κανει περιστασιακη χρηση, αλλα υπαρχει περιπτωση να την προτιμησει απο το στηθος για παρηγορια (και για τα δοντια πχ οπως γραφεις); Γιατι αν υπαρχει αυτη η πιθανοτητα να ακυρωσω απο τωρα την χρηση της. Την θελω καθαρα για περιπτωσεις που δεν κοιμαται διαφορετικα, οχι για πιπιλισμα παρηγοριας.

Τα παιδιά μου που θήλασαν, δεν πήραν πιπίλα ποτέ, κάποια στιγμή το δοκιμάσαμε όταν άρχισα να δουλεύω και κυριολεκτικά μας την έφτυσαν στα μούτρα, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να την προτιμήσουν από το στήθος ή όχι, γιατί πολύ απλά δεν την πήραν καν. Στην κόρη μου που πήρε πιπίλα από νωρίς, είχαμε όρια, δηλαδή ήταν κάτι αυστηρά και μόνο για τον ύπνο, και ποτέ δεν τη ζήτησε αν δε νύσταζε. Αλλά είναι αδύνατο αν το παιδί συνδέσει τον ύπνο με την πιπίλα να την πάρεις πίσω χωρίς να γίνει ο κακός χαμός. Και ειδικά όταν βγάζει δόντια, θα την έχει όλη τη νύχτα, το ίδιο μου έχουν πει και όσοι φίλοι έδωσαν πιπίλα. Η την δίνεις στο νεογέννητο γιατί δεν θηλάζεις, για τους πρώτους μήνες, ή την αφήνεις για 2-3 χρόνια συνήθως.

Διαφημίσεις

Επειδή έχεις τον μεγάλο και φυσικά κουραζεσαι,  γι αυτό σε καταλαβαίνω που το σκέφτεσαι. 

Είναι εφικτό αυτό που σκέφτεσαι αλλά κανείς δεν μπορεί να στο σιγουρέψει, πως μπορεί να γίνει ακριβώς όπως το σκέφτεσαι, κάθε παιδί είναι διαφορετικό. 

Εγώ καλά πάω όπως φαίνεται,  ελπίζω να κρατήσει!  :)

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Υπαρχει αυτο το ενδεχομενο, να την προτιμησει λογω δοντιων η παρηγοριας

Κουνημα σε καροτσι; ρηλαξ τυπου κουνια; ξερω δ βοηθαει η ζεστη, αλλα μαρσιπο; καμενα μομπιλε η τυπου προτζεκτορα; να βοηθησει στον υπνο; ισως κ με λευκους ηχους; 

Μπορεί να πω βλακεία τώρα αλλά το παρατήρησα κ το καταθέτω. Περσι μολις επιασαν οι ζεστές ο δικος μου μυστηριωδώς αρχισε τη μερα να κοιμαται στο κρεβατι κ οχι καροτσι ή πανω μ κ μαλιστα χωρις κουνημα ή αγκαλια. νομιζω οτι η ζεστη επαιξε ρολο. μετα ξαναγυρίσαμε σε λιγο αγκαλια κ κουνημα για διαφορους λογους αλλά πάλι τώρα ίδια εποχή με πέρσι ζεσταίνεται κ ζητάει να φυγει απο αγκαλια κ να χαλαρωσει στο κρεβατι του μονος του που δεν ηθελε πριν. μηπως κ ο δικος σου ζεσταίνεται κ γι αυτο δεν θελει πολλα-πολλα; 

Μεχρι πριν καποιους μηνες ειχα μεγαλο ελεγχο στο ποτε θα παρει την πιπιλα. Ακομα κ σε φασεις δοντιών μπορει κ να μην την εδινα κ να βολευοταν με μασητικα ή ασχετα αντικειμενα. Παιδι βεβαια που περασε ανώδυνα οδοντοφυιια. Σχεδον δλδ για υπνο αποκλειστικα την ειχα εκτος σν τύχαινε να ξεμεινει καπου κ την έβρισκε ή όταν την έδινε ο άντρας μ που είναι πιο χαλαρός στο θεμα αυτο κ θεωρουσε οτι υπεφερε οταν δάγκωνε αλλα κ ελεγε τοτε ας δαγκώνει την πιπιλα. Αρα δεν θεωρω απιθανο να πετύχεις να μην τη δινεις σε αλλες ωρες. Το ποσο θα εξαρτηθεί στον υπνο δεν το ξερω ομως. 

Just now, vicky86 είπε:

Υπαρχει αυτο το ενδεχομενο, να την προτιμησει λογω δοντιων η παρηγοριας

Κουνημα σε καροτσι; ρηλαξ τυπου κουνια; ξερω δ βοηθαει η ζεστη, αλλα μαρσιπο; καμενα μομπιλε η τυπου προτζεκτορα; να βοηθησει στον υπνο; ισως κ με λευκους ηχους; 

Στον μαρσιπο θα κοιμηθει αν τον βαλω αλλα και παλι γινομαστε μουσκεμα (γι'αυτο και ξεκινησα και το καροτσι στις μακρυνες βολτες απο τωρα). Βεβαια, εχω αρχισει να το σκεφτομαι περισσοτερο γιατι νομιζω πως κοιμαται γρηγοροτερα απ'οτι στην αγκαλια και κουνημα. Καροτσι και ρηλαξ απορριπτονται για διαφορετικους λογους το καθενα. Μομπιλε εχω αλλα αν ειναι κουρασμενος ουτε να το βλεπει δεν θελει και το κατανοω απολυτα. Επισης, μπορει να ξεσηκωθει αντι να γλαρωσει (και δεν εχω και κανενα εντονο τυπου φισερ πραις, ενα απλο του ικεα εχω που τα προτιμω), δηλαδη το εχω μονο για παιχνιδι. Γενικως, ειναι ενα παιδι που ξεσηκωνεται ευκολα. Παρ'ολο που κοιμαται αρκετα εκτος αγκαλιας απο νεογεννητο και χωρις πολλα ξυπνηματα, αν ξυπνησει μπορει να ξυπνησει για τα καλα. Ευτυχως, δεν το κανει πλεον το βραδυ (αν και υπαρχει παντα η πιθανοτητα) αλλα στους ημερησιους ειναι συχνο φαινομενο.

Just now, Έσπερος είπε:

μηπως κ ο δικος σου ζεσταίνεται κ γι αυτο δεν θελει πολλα-πολλα;

Οταν ζεσταινεται το καταλαβαινω απο τον τροπο που διαμαρτυρεται. Εξαλλου, αυτος δεν εχει θεμα να κοιμηθει κουνωντας τον στην αγκαλια, ουτε τον ενοχλει που γινομαστε μουσκεμα, εγω δεν αντεχω να χοροπηδαω για μιση ωρα πανω στο κρεβατι.

Πάντως είναι δεδομένο ότι αν ένα μωρό δεν κοιμάται με στήθος, κάποια εξάρτηση θα αναπτύξει για τον ύπνο και μακροπρόθεσμα οποιαδήποτε από τις εξαρτήσεις αυτές έχει μειονεκτήματα, είτε το καρότσι είτε το κούνημα είτε η πιπιλα είτε χειρότερα το μπιμπερό. Αλλά κ το να χάνεις ώρες τη μέρα για να κοιμίζεις ένα νεογέννητο προσπαθώντας να αποφύγεις όποιαεξάρτηση έχεις προσωπικούς λόγους να μην θες (εγώ πχ δεν ήθελα το καρότσι) έχει πολλά μειονεκτήματα και αν έχεις να ασχοληθείς κ με άλλο παιδί φαντάζομαι ότι είναι ακόμα χειρότερο. Εν τέλει δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις κ αν δεις ότι η χρηση ξεφευγει απο τα δικά σου όρια το κόβεις νωρίς.

Εντωμεταξύ προβλήματίζεσαι τόσο κ μπορεί να παι΄δι να μην θελει την πιπίλα!!! Ξέρω πάντως κ θηλάζον που είχε παρει πιπιλα κ μπιμπερο περιστασιακα κ μετα τα εφτυνε.

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Πάντως είναι δεδομένο ότι αν ένα μωρό δεν κοιμάται με στήθος, κάποια εξάρτηση θα αναπτύξει για τον ύπνο και μακροπρόθεσμα οποιαδήποτε από τις εξαρτήσεις αυτές έχει μειονεκτήματα, είτε το καρότσι είτε το κούνημα είτε η πιπιλα είτε χειρότερα το μπιμπερό. Αλλά κ το να χάνεις ώρες τη μέρα για να κοιμίζεις ένα νεογέννητο προσπαθώντας να αποφύγεις όποιαεξάρτηση έχεις προσωπικούς λόγους να μην θες (εγώ πχ δεν ήθελα το καρότσι) έχει πολλά μειονεκτήματα και αν έχεις να ασχοληθείς κ με άλλο παιδί φαντάζομαι ότι είναι ακόμα χειρότερο. Εν τέλει δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις κ αν δεις ότι η χρηση ξεφευγει απο τα δικά σου όρια το κόβεις νωρίς.

Εντωμεταξύ προβλήματίζεσαι τόσο κ μπορεί να παι΄δι να μην θελει την πιπίλα!!! Ξέρω πάντως κ θηλάζον που είχε παρει πιπιλα κ μπιμπερο περιστασιακα κ μετα τα εφτυνε.

Καλα δεν προβληματιζομαι και τοσο, κουβεντα να γινεται :-P. Η αληθεια ειναι οτι το εχω σκεφτει οτι μπορει να μην την δεχτει αλλα δεν το πολυσκεφτομαι. Κατσε πρωτα να αποφασισω αν θα την δωσω και αν δεν την δεχτει καλως, αν και δεν με βλεπω να την δινω τελικα. 

Just now, Έσπερος είπε:

Εντωμεταξύ προβλήματίζεσαι τόσο κ μπορεί να παι΄δι να μην θελει την πιπίλα!!! 

Ναι υπάρχει περίπτωση να μην την θέλει καθόλου. Ή πεθερά μου προσπάθησε να δώσει στον δικό μου εννέα μηνών όταν χρειάστηκε να τον φροντιζει. Ο δικος μου την εφτυνε επιδεικτικά και ας δυσκολευόταν πολυ να κοιμηθεί. 

Το κούνημα που το έζησα είναι μεγάλη παγίδα. Φοβερή εξάρτηση είχε ο δικός μου από αυτό. Θήλαζε και κουνουσα ταυτόχρονα μέχρι τους εννιά μήνες συστηματικά και έπειτα περιστασιακα όταν δεν έπιανε τίποτα άλλο. 

@Sentir...natureza Πως φαντάζεσαι πως θα γίνει?Πχ θα τον ξαπλώνεις στο κρεβατι/κουνια και θα αποκοιμιεται με πιπιλα ή θα τον κρατάς αγκαλιά? Αν πχ τον κρατάς δεν ξέρω αν η πιπιλα θα έχει λόγο ύπαρξης. 

Ακόμα μήπως δεν θέλει να πιπιλα το στήθος για να κοιμηθεί λόγο υπερεντασης? Δοκιμασες να θηλαζεις με λευκούς ήχους ή νανουριζοντας? Εμένα πχ αρνιόταν να θηλασει για να κοιμηθεί κάποιες φορες απο υπερενταση. Τον εβγαζα λίγο στο μπαλκόνι, περπατουσα έχοντας τον αγκαλιά αμιλητη, άκουγε τους ήχους της νύχτας, νυσταζε κ μετά οταν εμπαινα μέσα θήλαζε χωρίς να διαμαρτύρεται και κοιμόταν πολυ εύκολα. 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Ακόμα μήπως δεν θέλει να πιπιλα το στήθος για να κοιμηθεί λόγο υπερεντασης? Δοκιμασες να θηλαζεις με λευκούς ήχους ή νανουριζοντας? 

Nαι, τα εχω δοκιμασει κι αυτα :???:

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

@Sentir...natureza Πως φαντάζεσαι πως θα γίνει?Πχ θα τον ξαπλώνεις στο κρεβατι/κουνια και θα αποκοιμιεται με πιπιλα ή θα τον κρατάς αγκαλιά? Αν πχ τον κρατάς δεν ξέρω αν η πιπιλα θα έχει λόγο ύπαρξης. 

Το θεμα μου ειναι η κινηση. Αν εχει την πιπιλα οπως εχει το στηθος δηλαδη ξαπλωμενοι στο πλαι ή αγκαλια τοτε οκ, αλλα δεν θελω με πιπιλα και να τον κουναω οπως δεν θελω να τον θηλαζω και να τον κουναω. Το εζησα με τον πρωτο μου (για ενα διαστημα που ηταν και μεγαλος) και δεν το θελω, ασε που ειναι ηδη 8 κιλα το γιγαντακι μου γι'αυτο ιδρωνω τοσο χαχα!

Και για να απαντησω και στην @Έσπερος η εξαρτηση δεν με ενοχλει αν ειναι απο το στηθος, το θεωρω απολυτα φυσικο. Αλλα το να εχει απαραιτητη αναγκη την πιπιλα για να κοιμηθει ειναι ενας απο τους λογους που δισταζω να την δωσω. Εγω θελω περιστασιακη σπανια χρηση, οχι να την συνηθισει και να την εχει αναγκη, κατι που μαλλον δεν γινεται.

Και για να απαντησω και στην @Έσπερος η εξαρτηση δεν με ενοχλει αν ειναι απο το στηθος, το θεωρω απολυτα φυσικο. Αλλα το να εχει απαραιτητη αναγκη την πιπιλα για να κοιμηθει ειναι ενας απο τους λογους που δισταζω να την δωσω. Εγω θελω περιστασιακη σπανια χρηση, οχι να την συνηθισει και να την εχει αναγκη, κατι που μαλλον δεν γινεται.

Οχι, δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό. Όσα μωρά ξέρω που είχαν πιπίλα στον ύπνο, όταν κόπηκε η πιπίλα, κόπηκαν μαχαίρι οι ημερήσιοι ύπνοι την ίδια μέρα, και αλίμονο αν, όσο είχαν πιπίλα, την είχαν ξεχάσει στο σπίτι και τους έπιανε νύστα σε αυτοκίνητο, ταβέρνα κλπ. Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Τουλάχιστον αυτό ήτνα η εμπειρία μου με την κόρη μου, τα ανίψια μου και τα παιδιά της κολλητής μου.

ναι @Sentir...natureza κι εγώ για τις τεχνητές λέω, που καποιαστιγμη γίνονται άβολες κ κουραστικές κ πρέπει εμείς να επιβάλουμε το κόψιμο τους ενώ τις ειχαμε "επιβάλλει" οταν μας εξυπηρετούσαν. Γι αυτο εχω γραψει κ αλλου οτι αν δεν εισαι σίγουρος για μια συνηθεια που μπορείς να αποφύγεις, αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να τη συνεχίσεις για καιρό, ίσως καλύτερα μην την αρχίσεις αν είναι να την κόψεις βίαια. Από την άλλη βέβαια εγώ περισσότερο ταλαιπωρήθηκα από την επιμονη μου να ΜΗΝ καλλιεργήσω εξαρτήσεις τυπου πιπιλας ή καροτσιου σε μη θηλαζον βρεφος. Ενω τελικα το καροτσι το ξεμαθε γρηγορα, το πανω μου σταματησε λογω ζεστης, το κουνημα σταδιακα εγινε απλη αγκαλια κ ακομα κ το κρεβατι μου που κοιμοταν περιστασιακά δεν του εμεινε. Οποτε αμφιταλαντευομαι καπως για το θεμα αυτο.

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Οχι, δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό. Όσα μωρά ξέρω που είχαν πιπίλα στον ύπνο, όταν κόπηκε η πιπίλα, κόπηκαν μαχαίρι οι ημερήσιοι ύπνοι την ίδια μέρα, και αλίμονο αν, όσο είχαν πιπίλα, την είχαν ξεχάσει στο σπίτι και τους έπιανε νύστα σε αυτοκίνητο, ταβέρνα κλπ. Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Τουλάχιστον αυτό ήτνα η εμπειρία μου με την κόρη μου, τα ανίψια μου και τα παιδιά της κολλητής μου.

E ενταξει μια τετοια εμπειρικη πληροφορια περιμενα για να επιβεβαιωθουν οι αμφιβολιες μου :grin: Ευχαριστω ολες για τις απαντησεις! Απ'οτι φαινεται θα πορευτω ως εχει κι αν δω οτι ειμαι ενα βημα πριν τη κοπωση μπορει και να τη δωσω (αν και δεν το βλεπω). Παντως σημερα που καθισαμε πρωτα να χαλαρωσουμε στο κρεβατι με χαμηλωμενο φως, μιλησαμε, τραγουδησαμε, αγκαλιαστηκαμε, καναμε γυμναστικουλα και λιγο μασαζ και μετα απο 4 αποπειρες θηλασμου και μια ωρα και κατι, αποκοιμηθηκε στο στηθος. Να δουμε αν θα επιβεβαιωθει και τις επομενες μερες αλλα πιστευω οτι ισως απλα να θελει αρκετο χρονο για να χαλαρωσει. Να 'στε καλα!:)

Εμένα η δική μου εμπειρία με την πιπίλα κράτησε 8 μήνες. Αφού μόνο τόσο τη δέχτηκε η μικρή μου. Πότε δεν την ήθελε στα αλήθεια, την έπαιρνε μόνο αν δεν έβρισκε άλλο τρόπο να κοιμηθεί. Αυτό που λες ότι όταν είναι χορτάτος ο μικρός δε θέλει το στήθος, το πάθαινε και η δική μου αλλά παρόλα αυτά ούτε πιπίλα ήθελε. Θα σου πρότεινα εξαρχής αν θα αποφασίσεις τελικά να δοκιμάσεις την πιπίλα να τη δώσεις μόνο σε καταστάσεις-μέρη που θέλεις εσύ. Πχ για εμάς αυτό το μέρος ήταν το καρότσι και το αυτοκίνητο. Την έπαιρνε πιο εύκολα εκεί (υποθέτω γιατί συνοδεύονταν και από κινηση). Σπάνια την έδινα όταν ήμασταν σπίτι.  Αν μάθει πχ ότι για το ύπνο στο κρεβάτι παίρνουμε πιπίλα μετά δύσκολο το κόβω στους 10 μήνες να μάθει να κοιμάται και με το στήθος, όπως δύσκολο μου φαίνεται σε τέτοια ηλικία  να κοιμηθεί χωρίς πιπίλισμα. 

8 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

E ενταξει μια τετοια εμπειρικη πληροφορια περιμενα για να επιβεβαιωθουν οι αμφιβολιες μου :grin: Ευχαριστω ολες για τις απαντησεις! Απ'οτι φαινεται θα πορευτω ως εχει κι αν δω οτι ειμαι ενα βημα πριν τη κοπωση μπορει και να τη δωσω (αν και δεν το βλεπω). Παντως σημερα που καθισαμε πρωτα να χαλαρωσουμε στο κρεβατι με χαμηλωμενο φως, μιλησαμε, τραγουδησαμε, αγκαλιαστηκαμε, καναμε γυμναστικουλα και λιγο μασαζ και μετα απο 4 αποπειρες θηλασμου και μια ωρα και κατι, αποκοιμηθηκε στο στηθος. Να δουμε αν θα επιβεβαιωθει και τις επομενες μερες αλλα πιστευω οτι ισως απλα να θελει αρκετο χρονο για να χαλαρωσει. Να 'στε καλα!:)

Μήπως δε θέλει πια στήθος για να κοιμηθεί; Ο μικρός μου ενώ θήλασε για δυόμιση χρόνια, έπαψε πολύ μικρούλης να κοιμάται θηλάζοντας. Απλά θηλάζαμε, και μετά καθόμουν και του έκανα παρέα μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. Θυμάμαι μία περίεργη φάση που δεν ήξερε κι αυτός τι τον βολεύει, αλλά καταλήξαμε στο μοντέλο θηλασμός - αγκαλιά

Πάντως, ΕΑΝ ένα μωρό δέχεται την πιπίλα και τελικά ίσως την προτιμά αντί του στήθους και κοιμάται πιο γρήγορα για ποιον λόγο να μην προτιμηθεί?

Με ειλικρινή απορία ρωτώ, δεδομένου ότι στα περισσότερα σπίτια με περισσότερα του ενός παιδιά είναι αντικειμενικώς αδύνατον να αφιερωθεί 1+ ώρα για να κοιμηθεί το ένα παιδί....

Κι αν ο γονιός δεν θέλει την εξαρτηςη απο την πιπίλα για ιδεολογικούς λόγους; Πέρα από τα θέματα με υγεία δοντιών κ αφτιών που απ' όσο καταλαβαίνω υπάρχουν. 

Just now, Deena είπε:

Πάντως, ΕΑΝ ένα μωρό δέχεται την πιπίλα και τελικά ίσως την προτιμά αντί του στήθους και κοιμάται πιο γρήγορα για ποιον λόγο να μην προτιμηθεί?

Με ειλικρινή απορία ρωτώ, δεδομένου ότι στα περισσότερα σπίτια με περισσότερα του ενός παιδιά είναι αντικειμενικώς αδύνατον να αφιερωθεί 1+ ώρα για να κοιμηθεί το ένα παιδί....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...