Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Baby swimming

Recommended Posts

πρίν από 13 λεπτά , stevoulini είπε:

Ναι, το άλλο παράδειγμα ήταν τα σπίτια και τα μαγαζιά :? μα θα κάτσει το μωρό να χαζεύει τα μαγαζιά?

Όπου "δάσος" ίσον " ουσία. Κι όμως, μια χαρά περνάνε τα μωρά σε αυτή την ηλικία χαζεύοντας μαγαζιά, σπίτια, πόρτες, δέντρα, λουλούδια, θάμνους (φυσικά!:-P) σκυλιά, γατιά, περαστικούς και διάφορα άλλα που συναντούν σε κάθε διάβα τους, όπου δίπλα είναι ο φροντιστής να βοηθά στην αλληλεπίδραση. Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει εσύ να δίνεις τέτοια ερεθίσματα κι όμως υπάρχουν. Τα μωρά από πάντα είχαν ερεθίσματα, τα βρεφικά θέατρα, τα baby swimming και οι υπόλοιπες βρεφικές δραστηριότηρες πάλι, δεν υπήρχαν πάντα.

πρίν από 13 λεπτά , stevoulini είπε:

Μην κοιτάς που δεν τα σχολιάζω όλα και αφήνω και πράγματα να περνάνε στο ντούκου!

Για αυτό είμαι σίγουρη! :mrgreen:

πρίν από 4 λεπτά , Aggeliki21 είπε:

.οσο για το παρκο και τους θαμνους οκ θα τα δει θα παιξει αλλα μεχρι ποτε ??? 

Την ίδια ώρα ή και περισσότερη ίσως από ότι θα διαρκέσει μια βρεφική παράσταση 30-45'. :) 

Νομίζω όσοι μιλήσαμε για βόλτα στα μαγαζιά δεν εννοούσαμε να κάτσουμε για καφέ με το παιδί, σιγά μην κάτσει. Και καλά θα κάνει εδώ που τα λέμε.
Αν πάμε για καφέ με το μικρό, φροντίζουμε ώστε ένας από τους ενήλικες να το απασχολεί με βόλτα. 

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

4 minutes ago, marakiz said:

Όπου "δάσος" ίσον " ουσία. Κι όμως, μια χαρά περνάνε τα μωρά σε αυτή την ηλικία χαζεύοντας μαγαζιά, σπίτια, πόρτες, δέντρα, λουλούδια, θάμνους (φυσικά!:-P) σκυλιά, γατιά, περαστικούς και διάφορα άλλα που συναντούν σε κάθε διάβα τους, όπου δίπλα είναι ο φροντιστής να βοηθά στην αλληλεπίδραση. Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει εσύ να δίνεις τέτοια ερεθίσματα κι όμως υπάρχουν. Τα μωρά από πάντα είχαν ερεθίσματα, τα βρεφικά θέατρα, τα baby swimming και οι υπόλοιπες βρεφικές δραστηριότηρες πάλι, δεν υπήρχαν πάντα.

Για αυτό είμαι σίγουρη! :mrgreen:

Κοίταξε να δεις ένα μωρό που το έχεις στο καρότσι όπως περπατάς λογικό είναι να βλέπει αυτά που υπάρχουν στο διάβα του, πχ. άμα μία μαμά χαζολογάει στις βιτρίνες ναι τις βλέπει και αυτό! αν παίρνει ερεθίσματα το μωρό, όχι!

όπως λες τα βρεφικά θέατρα κλπ δεν υπήρχαν από παλιά, γι' αυτό θεωρώ πως η γενιά των δικών μας παιδιών είναι πιο "έξυπνα" (καταλαβαίνεις) πως το λέω, σε σχέση με την δική μας την γενιά!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Εγώ μιλάω στο να περπατάμε μαζί με το μωρό, όχι να είναι στο καρότσι. :) 

Συμφωνώ στο ότι είναι πιο έξυπνη αυτή η γενιά για πολλούς λόγους όμως, κυρίως επειδή οι γονείς ασχολούνται πάρα πολύ μαζί τους ποικιλοτρόπως, όχι αποκλειστικά λόγω των ποικίλων δραστηριοτήτων. Σχετικά με τη συγκεκριμένη ηλικία πάντα. Κατά τα άλλα ως άνθρωπος πολύ δραστήριος, ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο ώστε να δοκιμάσουμε διάφορα.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

7 minutes ago, marakiz said:

Εγώ μιλάω στο να περπατάμε μαζί με το μωρό, όχι να είναι στο καρότσι. :) 

Συμφωνώ στο ότι είναι πιο έξυπνη αυτή η γενιά για πολλούς λόγους όμως, κυρίως επειδή οι γονείς ασχολούνται πάρα πολύ μαζί τους ποικιλοτρόπως, όχι αποκλειστικά λόγω των ποικίλων δραστηριοτήτων. Σχετικά με τη συγκεκριμένη ηλικία πάντα. Κατά τα άλλα ως άνθρωπος πολύ δραστήριος, ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο ώστε να δοκιμάσουμε διάφορα.

Συμφωνώ, γενικά οι δραστηριότητες καλύπτουν πολλές ανάγκες, κάποιοι θεωρούν ότι καλύπτουν σωματικές ανάγκες π.χ. να πάμε το παιδί σε μία δραστηριότητα / άθλημα για να εκτονώσει την ενέργειά του, δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρέπει να επενδύουμε και σε άλλα κυρίως την πνευματική ανάπτυξή του όπου αυτή επιτυχγάνεται μέσω και των δραστηριοτήτων, π.χ. δεν είναι τυχαία η ανάπτυξη του βρεφικού θεάτρου όπως και πολλών άλλων! Ομοίως βλέπεις παιδιά που πανε σχολείο και έχουν πλούσιο λεξιλόγιο, αυτό το λεξιλόγιο κάπως έχει χτιστεί! Ασχετο αλλά μιας και είπα λεξιλόγιο, εμένα με τσαντίζει να βλέπω να μιλάνε στα μωρά μωρουδίστικα, πχ. το τουτού, κάνε μαμ, κλπ κλπ Στο παιδί μιλάμε κανονικά, δεν λέμε κοίτα το τουτού λέμε κοίτα το αυτοκίνητο!

Εκτός από έξυπνα τα παιδιά πρέπει να είναι και ευτυχισμένα, καλές οι δραστηριότητες, καλά τα θεατρικά και τα κολυμβητήρια, οι μουσικοκινητικές και τα babygym, αλλα σαν μητέρα το παιδί μου το βλέπω πιο ευτυχισμένο όταν παίρνω το πατίνι και την μπάλα του και κατεβαίνουμε στην πλατεία να παίξουμε απο ότι όταν τον ετοιμάζω για κολυμβητήριο. Μιλάω καθαρά ως μητέρα..δεν είμαι  παιδοψυχολόγος ή οτιδήοποτε άλλο σχετικό ... είμαι μητέρα που βλέπω πως το παιδί μου είναι πιο ευτυχισμένο όταν τον αφήνω ελεύθερο να παίξει και να δημιουργήσει με την φαντασία του.

Διαφημίσεις

Just now, kotsifikos said:

Εκτός από έξυπνα τα παιδιά πρέπει να είναι και ευτυχισμένα, καλές οι δραστηριότητες, καλά τα θεατρικά και τα κολυμβητήρια, οι μουσικοκινητικές και τα babygym, αλλα σαν μητέρα το παιδί μου το βλέπω πιο ευτυχισμένο όταν παίρνω το πατίνι και την μπάλα του και κατεβαίνουμε στην πλατεία να παίξουμε απο ότι όταν τον ετοιμάζω για κολυμβητήριο. Μιλάω καθαρά ως μητέρα..δεν είμαι  παιδοψυχολόγος ή οτιδήοποτε άλλο σχετικό ... είμαι μητέρα που βλέπω πως το παιδί μου είναι πιο ευτυχισμένο όταν τον αφήνω ελεύθερο να παίξει και να δημιουργήσει με την φαντασία του.

Γιατί να αποκλείει το ένα το άλλο? ένα παιδί πρέπει να έχει προσλαμβάνουσες από όλα, και από δραστηριότητα και από ελεύθερο παιχνίδι και από βόλτες, γενικά να αφιερώνουμε χρόνο (όσο μπορεί η καθεμιά) για να του παρέχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ακόμη και σπίτι να είναι ένα παιδί έχει διαφορά να είναι σπίτι με μία τηλεόραση και να είναι σπίτι έχοντας γύρω του 10 παραμύθια και βιβλία (και ας δει και τηλεόραση)!

Κλίνω περισσότερο σε αυτό που λέει η @kotsifikos, νομίζω θα δίνω περισσότερη βαρύτητα στο ελεύθερο παιχνίδι αλλά συμφωνώ στο ότι το ένα δεν χρειάζεται να αποκλείει το άλλο. 

Και τώρα που είπες παραμύθι στεβουλίνι, το παραμύθι είναι κάτι που σίγουρα κάνει τα παιδιά εξυπνότερα, το είπε ολόκληρος Αινστάιν. Και είμαι πολύ χαρούμενη που ήδη ανταποκρίνεται πολύ θετικά ο μικρός μου. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. (Μήπως να ανοίγαμε ένα θέμα με παιδικά βιβλία?)

Just now, stevoulini said:

Γιατί να αποκλείει το ένα το άλλο? ένα παιδί πρέπει να έχει προσλαμβάνουσες από όλα, και από δραστηριότητα και από ελεύθερο παιχνίδι και από βόλτες, γενικά να αφιερώνουμε χρόνο (όσο μπορεί η καθεμιά) για να του παρέχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ακόμη και σπίτι να είναι ένα παιδί έχει διαφορά να είναι σπίτι με μία τηλεόραση και να είναι σπίτι έχοντας γύρω του 10 παραμύθια και βιβλία (και ας δει και τηλεόραση)!

Μα δεν ανέφερα πουθενά πως το ένα αποκλείει το άλλο. Απλά θεωρώ πως πρέπει να συνυπάρχουν, το να βάλεις το παιδί σου σε μια ομάδα να κάνει ότι του υποδικνείουν δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα γίνει πιο έξυπνο.

Μιλάω από την προσωπική μου εμπειρία, ο γιός μου είναι σε παιδικό κάνει μουσικοκινητική (στον παιδικό) και πάμε και κολυμβητήριο, απλά μπορώ να κρίνω σε κάθε περίπτωση πότε βλέπω το παιδί μου πιο γεμάτο και πιο χαρούμενο. Για μένα είναι απαραίτητο στην ηλικία μου είναι ο γιος μου να παίξει και να ζήσει όπως αρμόζει στην ηλικία του, να είναι ξένοιαστος γιατί θα μεγαλώσει , θα αρχίσουν οι υποχρεώσεις και θέλω να είναι χορτασμένος από παιχνίδι..εγώ ως μητέρα έχω επιλέξει να μεγαλώσω έτσι το παιδί μου, σίγουρα κάποια άλλη μπορεί να διαφωνεί, για μένα όμως αυτό είναι το καλύτερο.

1 minute ago, kotsifikos said:

Μα δεν ανέφερα πουθενά πως το ένα αποκλείει το άλλο. Απλά θεωρώ πως πρέπει να συνυπάρχουν, το να βάλεις το παιδί σου σε μια ομάδα να κάνει ότι του υποδικνείουν δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα γίνει πιο έξυπνο.

Μιλάω από την προσωπική μου εμπειρία, ο γιός μου είναι σε παιδικό κάνει μουσικοκινητική (στον παιδικό) και πάμε και κολυμβητήριο, απλά μπορώ να κρίνω σε κάθε περίπτωση πότε βλέπω το παιδί μου πιο γεμάτο και πιο χαρούμενο. Για μένα είναι απαραίτητο στην ηλικία μου είναι ο γιος μου να παίξει και να ζήσει όπως αρμόζει στην ηλικία του, να είναι ξένοιαστος γιατί θα μεγαλώσει , θα αρχίσουν οι υποχρεώσεις και θέλω να είναι χορτασμένος από παιχνίδι..εγώ ως μητέρα έχω επιλέξει να μεγαλώσω έτσι το παιδί μου, σίγουρα κάποια άλλη μπορεί να διαφωνεί, για μένα όμως αυτό είναι το καλύτερο.

Δεν είπα ότι ένα παιδί θα γίνει πιο έξυπνο αν ακολουθεί μόνο δραστηριότητες! σίγουρα η κάθε μητέρα ξέρει καλύτερα τι "ταιριάζει" στο δικό της το παιδί και πως αυτό είναι χαρούμενο. Εγώ πάντως και μεγαλώνοντας τα παιδιά δεν τους στερώ το παιχνίδι, δηλαδή θα κάνουν τις δραστηριότητες που θέλουν, αφήνοντας πολλά απογεύματα κενά για βόλτες και παιχνίδι με φίλους. Αλλά το ΣΚ που υπάρχει πιο πολύς χρόνος την μία φορά θα πάμε θέατρο την άλλη σε μία παράσταση, γενικά λίγο από όλα!

Ένα θέατρο για βρέφη και νήπια διαρκεί μισή με μία ώρα, εμείς πηγαίνουμε σε αυτά τα λίγα που παίζονται, άντε 5 σε όλη τη χρονιά, μετά ποδηλατάδα στο πάρκο και φαγητό. Αρέσει σ' εμάς, ο μικρός τρελαίνεται και για το ποδήλατο και για την παράσταση κι ας είναι μεγάλη κούραση να κουβαλάμε ένα σωρό πράγματα για την πολύωρη έξοδο. Η κούραση είναι για τους γονείς. Νομίζω η συζήτηση περιπλέκεται γιατί η κάθε μια κρίνει ηλικιακά από το παιδί της και τι του αρέσει στην παρούσα φάση, π.χ. στους 13 μήνες αρέσει το περπάτημα σε αυτά που μόλις περπάτησαν και η βόλτα τριγύρω (παρ' όλο που κι εκεί δεν μπορείς επί 7 μέρες τη βδομάδα πρωί κι απόγευμα να το πηγαίνεις στην ίδια παιδική, βαριέμαι μόνο που το έγραψα και το ίδιο βαριόταν κι ο μικρός), στους 24 μήνες που είναι ο δικός μου αν η βόλτα δεν περιλαμβάνει έναν νέο χώρο, π.χ. μουσείο, θέατρο κ.λπ., και επίσης ποδηλατάδα ή αυτοκινητάδα σε ανοιχτό χώρο -κούνιες, τσουλήθρες κ.λπ. γραμμένες τις έχει πλέον- δεν του λέει τίποτα. Βλέποντας και κάνοντας η κάθε μια από το παιδί της. Αλλά αν δεν δώσεις τα ερεθίσματα, ποτέ δεν θα μάθεις αν κάτι θα του άρεσε ή όχι.  

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Josephine είπε:

Νομίζω η συζήτηση περιπλέκεται γιατί η κάθε μια κρίνει ηλικιακά από το παιδί της και τι του αρέσει στην παρούσα φάση, π.χ. στους 13 μήνες αρέσει το περπάτημα σε αυτά που μόλις περπάτησαν και η βόλτα τριγύρω (παρ' όλο που κι εκεί δεν μπορείς επί 7 μέρες τη βδομάδα πρωί κι απόγευμα να το πηγαίνεις στην ίδια παιδική, βαριέμαι μόνο που το έγραψα και το ίδιο βαριόταν κι ο μικρός), στους 24 μήνες που είναι ο δικός μου αν η βόλτα δεν περιλαμβάνει έναν νέο χώρο, π.χ. μουσείο, θέατρο κ.λπ., και επίσης ποδηλατάδα ή αυτοκινητάδα σε ανοιχτό χώρο -κούνιες, τσουλήθρες κ.λπ. γραμμένες τις έχει πλέον- δεν του λέει τίποτα. Βλέποντας και κάνοντας η κάθε μια από το παιδί της. Αλλά αν δεν δώσεις τα ερεθίσματα, ποτέ δεν θα μάθεις αν κάτι θα του άρεσε ή όχι.  

Ακριβώς! Άλλο 13 μηνών, άλλο 18, άλλο 24! Μπορεί να είναι λίγοι μήνες διαφορά, όμως σε αυτή την ηλικία είναι τεράστια η διαφορά αναπτυξιακών σταδίων.

2 hours ago, marakiz said:

Ακριβώς! Άλλο 13 μηνών, άλλο 18, άλλο 24! Μπορεί να είναι λίγοι μήνες διαφορά, όμως σε αυτή την ηλικία είναι τεράστια η διαφορά αναπτυξιακών σταδίων.

Ναι αλλά για κάθε στάδιο υπάρχει πληθώρα επιλογών που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του αλλά και να διευρύνει τις δεξιότητές του! π.χ. για ένα μωράκι 6 μηνών άλλος επιλέγει το baby swimming άλλος μία βόλτα, άλλος και τα δύο μαζί! εγώ είμαι υπέρ των πολλαπλών επιλογών!

Επεξεργάστηκαν by stevoulini

Καταρχάς, να διευκρινίσω πως δε θεωρώ ότι η εργαζόμενη μητέρα ελλείψει χρόνου και λόγω κούρασης είναι φειδωλή ως προς την προσφορά οργανωμένων δραστηριοτήτων, αλλά πως μέχρι τουλάχιστον μία ηλικία θα έπρεπε να είναι, ώστε να μπορεί να περνάει ποιοτικό one on one χρόνο με το παιδί της. Προσωπικά, μου είναι δύσκολο να φανταστώ, ότι θα επέστρεφα στις 6 το απόγευμα στο σπίτι, για να ετοιμάσω τα παιδιά, να τα πάω στην εκάστοτε δραστηριότητα και να επιστρέψω μαζί τους, προκειμένου απλά να φάνε και να ξεκινήσει η βραδινή ρουτίνα. Και είναι άλλο πράγμα να επιλέξει κανείς μια δραστηριότητα μιας ώρας δυο απογεύματα την εβδομάδα και άλλο πράγμα να είναι γεμάτο κάθε απόγευμα, συχνά και με back to back δραστηριότητες. Δυστυχώς, το τελευταίο είναι η νόρμα, κρίνοντας από την πλειοψηφία των συμμαθητών των παιδιών μας, αλλά και τον κοινωνικό μας κύκλο.

Επίσης, είναι διαφορετικό όταν μιλάμε για μια οικογενειακή επίσκεψη σε έναν χώρο (θέατρο, μουσείο, μουσική παράσταση) και κατά τη γνώμη μου επιβεβλημένο και διαφορετικό το να σπεύδει κάνεις να φορτώνει - ας μου επιτραπεί η έκφραση - μια σειρά δραστηριότητες το παιδί του, στο όνομα της κοινωνικοποίησης και των ερεθισμάτων, αντί να καθίσει μαζί του να παίξει ένα επιτραπέζιο (υπάρχουν και για πολύ μικρές ηλικίες), να διαβάσει ένα βιβλίο ή να κάνει κάποια κατασκευή.

Δεν αναθεματίζω τις οργανωμένες δραστηριότητες, όμως θεωρώ ότι το πόσες θα είναι εξαρτάται και από το χρόνο που έχουν οι γονείς μέσα στην ημέρα, ώστε να βρίσκονται ουσιαστικά με τα παιδιά τους και επίσης ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η αναγκαία ανάπαυλα του παιδιού.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Βρε κορίτσια συγγνώμη κιόλας, αλλά ένα μωρό μωρό, μηνών, όχι ετων είναι απείρως πιο ευτυχισμένο και δέχεται πολύ πιο χρήσιμα ερεθίσματα αν το κρατάμε αγκαλιά, το νανουρίζουμε, το πάμε βόλτα ή του μιλάμε ενώ κάνουμε δουλειές, από το να το πάμε στο θέατρο ή στο babyswimming. Θα πάθει κάτι με το θέατρο ή το babyswimming; Προφανώς όχι. Θα πάρει κάτι όμως; Η μαμά την ικανοποίηση ότι έχτισε το βιογραφικό του, ο διοργανωτής της εκδήλωσης θα βγάλει τα προς το ζην γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός, το δε μωρό θα είχε εκτιμήσει μάλλον περισσότερο το να κάτσει κάτω από ένα δέντρο και να κοιτάει τα φύλλα. 

Πολλές μητέρες μπορεί να αναρωτηθούν, γιατί δεν ξέρουν, αν θα πάρει κάτι το μωρό από το babyswimming, ναι λοιπόν θα πάρει! Τι είναι αυτό? ας διαβάσουμε να μάθουμε!

H ευεργετική δράση του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή. Στα μωρά ενισχύει το αμυντικό τους σύστημα, που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως, και βοηθά πολύ στην κινητική, μυϊκή και ψυχική τους ανάπτυξη. H σύσταση του νερού, η άνωση, η αντίσταση που ασκεί στο σώμα, τους προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον και την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους από πολύ νωρίς. Mαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να αλλάζουν στάσεις και θέσεις. Eπιπλέον, το νερό τα χαλαρώνει, επειδή ρυθμίζει το μυϊκό τους τόνο και κοιμούνται πιο ήρεμα. Mε βάση διεθνείς επιστημονικές μελέτες, τα μωρά που κολυμπούν, όταν μεγαλώσουν έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και γίνονται πιο κοινωνικά και ανεξάρτητα. Eπίσης, μαθαίνοντας να ασκούνται από μικρά, συνήθως συνεχίζουν και στην υπόλοιπη ζωή τους. Όμως, ωφελούνται και οι γονείς, επειδή αναπτύσσουν ισχυρότερους συναισθηματικούς δεσμούς με τα μωρά τους.

Σύμφωνα με παιδίατρο-αναπτυξιολόγο , το κολύμπι βοηθά ψυχικά και σωματικά το παιδί. Τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα, όταν εξοικειώνεται με το νερό από τη βρεφική ηλικία. Mε το κολύμπι γυμνάζεται ολόκληρο το κορμί του χωρίς να καταπονείται και ενισχύεται το ανοσοποιητικό του σύστημα. Παράλληλα, το παιδί «σκληραγωγείται» και ανεξαρτητοποιείται από νωρίς, καθώς από την ασφάλεια της οικογένειας μεταφέρεται σε ένα πιο ανοιχτό κοινωνικό περιβάλλον. Eπίσης, κερδίζει και συναισθηματικά, γιατί του δίνεται η ευκαιρία να παίζει, να χαλαρώνει και να «δένεται» περισσότερο με τους γονείς του.

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, stevoulini είπε:

Πολλές μητέρες μπορεί να αναρωτηθούν, γιατί δεν ξέρουν, αν θα πάρει κάτι το μωρό από το babyswimming, ναι λοιπόν θα πάρει! Τι είναι αυτό? ας διαβάσουμε να μάθουμε!

H ευεργετική δράση του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή. Στα μωρά ενισχύει το αμυντικό τους σύστημα, που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως, και βοηθά πολύ στην κινητική, μυϊκή και ψυχική τους ανάπτυξη. H σύσταση του νερού, η άνωση, η αντίσταση που ασκεί στο σώμα, τους προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον και την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους από πολύ νωρίς. Mαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να αλλάζουν στάσεις και θέσεις. Eπιπλέον, το νερό τα χαλαρώνει, επειδή ρυθμίζει το μυϊκό τους τόνο και κοιμούνται πιο ήρεμα. Mε βάση διεθνείς επιστημονικές μελέτες, τα μωρά που κολυμπούν, όταν μεγαλώσουν έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και γίνονται πιο κοινωνικά και ανεξάρτητα. Eπίσης, μαθαίνοντας να ασκούνται από μικρά, συνήθως συνεχίζουν και στην υπόλοιπη ζωή τους. Όμως, ωφελούνται και οι γονείς, επειδή αναπτύσσουν ισχυρότερους συναισθηματικούς δεσμούς με τα μωρά τους.

Σύμφωνα με παιδίατρο-αναπτυξιολόγο , το κολύμπι βοηθά ψυχικά και σωματικά το παιδί. Τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα, όταν εξοικειώνεται με το νερό από τη βρεφική ηλικία. Mε το κολύμπι γυμνάζεται ολόκληρο το κορμί του χωρίς να καταπονείται και ενισχύεται το ανοσοποιητικό του σύστημα. Παράλληλα, το παιδί «σκληραγωγείται» και ανεξαρτητοποιείται από νωρίς, καθώς από την ασφάλεια της οικογένειας μεταφέρεται σε ένα πιο ανοιχτό κοινωνικό περιβάλλον. Eπίσης, κερδίζει και συναισθηματικά, γιατί του δίνεται η ευκαιρία να παίζει, να χαλαρώνει και να «δένεται» περισσότερο με τους γονείς του.

Aυτα που γραφεις ισχυουν για τη θαλασσα, οχι για τον χλωριωμενο νερο της πισινας, το οποιο σιγουρα δεν ενισχυει το ανοσοποιητικο. To ιδιο θα το ευχαριστηθει το παιχνιδι με τον νερο αν γεμισουμε την μπανιερα μια στο τοσο και το καλοκαιρι θα του δινουμε την ευκαιρια για συχνα μπανια στη θαλασσα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Σε ένα μωρό 1-2 ετών και πάνω, συστηματική κολύμβηση όντως είναι πολύ όμορφη άσκηση, και έχει πολλά οφέλη, μη πω καλό θα ήταν να είναι και υποχρεωτική στη χώρα που ζούμε, αν υπήρχαν υποδομές, να μειώνοταν  η πιθανότητα πνιγμου.

Αλλά το ότι το μωρό των λίγων μηνών θα κερδίσει κάτι από τις λίγες επισκέψεις που συνολικά θα κάνει σε μια πισίνα, δεν μπορώ να το φανταστώ. Και το λέω και κολυμπώντας η ίδια και έχοντας τα παιδιά μου σε μαθήματα κολύμβησης από τα 2,5 , και πλέον σε αγωνιστικές  ομάδες.

Αν δώσει το ΟΚ ο παιδίατρος, δεν μπορώ ούτε να φανταστώ κάτι κακό που θα πάθει το μωρό, αν είναι επαρκώς καθαρή η πισίνα (τεράστιο θέμα αυτό), μπορεί και η μαμά να διασκεδάσει, αλλα τώρα να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό από τη χλωριωμένη πισίνα ή να γυμναστεί το 4-5 μηνών μωρό, μου φαινεται λίγο δυσκολο.

3 hours ago, Sentir...natureza said:

Aυτα που γραφεις ισχυουν για τη θαλασσα, οχι για τον χλωριωμενο νερο της πισινας, το οποιο σιγουρα δεν ενισχυει το ανοσοποιητικο. To ιδιο θα το ευχαριστηθει το παιχνιδι με τον νερο αν γεμισουμε την μπανιερα μια στο τοσο και το καλοκαιρι θα του δινουμε την ευκαιρια για συχνα μπανια στη θαλασσα.

Δεν έχουν όλοι οι γονείς την δυνατότητα της θάλασσας, είτε γιατί είναι μακριά, είτε γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο να μεταβούν, είτε γιατί δεν έχουν τον χρόνο. Οπότε η επαφή του παιδιού να γίνεται με το νερό μέσω μία πισίνας. Δεν καθαρίζονται όλες οι πισίνες με χλώριο, υπάρχουν πισίνες που καθορίζονται με όζον! Ευτυχώς, πολύς κόσμος πηγαίνει το παιδί του κολυμβητήριο και το baby swimming που ξεκινά συνήθως από 6 μηνών είναι μοναδική εμπειρία για το μωρό που έχει εξεικοιωθεί με το υγρό τόσους μήνες αλλά συνδέεται και με την μητέρα που κολυμβά μαζί του. Οποιος θέλει να πάει θάλασσα ας πάει θάλασσα, δεν έχουν όλοι οι γονείς την δυνατότητα!

πρίν από 49 λεπτά , stevoulini είπε:

Δεν έχουν όλοι οι γονείς την δυνατότητα της θάλασσας, είτε γιατί είναι μακριά, είτε γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο να μεταβούν, είτε γιατί δεν έχουν τον χρόνο. Οπότε η επαφή του παιδιού να γίνεται με το νερό μέσω μία πισίνας. Δεν καθαρίζονται όλες οι πισίνες με χλώριο, υπάρχουν πισίνες που καθορίζονται με όζον! Ευτυχώς, πολύς κόσμος πηγαίνει το παιδί του κολυμβητήριο και το baby swimming που ξεκινά συνήθως από 6 μηνών είναι μοναδική εμπειρία για το μωρό που έχει εξεικοιωθεί με το υγρό τόσους μήνες αλλά συνδέεται και με την μητέρα που κολυμβά μαζί του. Οποιος θέλει να πάει θάλασσα ας πάει θάλασσα, δεν έχουν όλοι οι γονείς την δυνατότητα!

Aπαντησα συγκεκριμενα για τα οφελη που παρεθεσες και εδωσα ενα παραδειγμα για το χλωριο. Μην αρπαζεσαι...εισαι και χαμηλων τονων:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

3 minutes ago, Sentir...natureza said:

Aπαντησα συγκεκριμενα για τα οφελη που παρεθεσες και εδωσα ενα παραδειγμα για το χλωριο. Μην αρπαζεσαι...εισαι και χαμηλων τονων:)

Μα δεν αρπάχτηκα, αυτό ειναι το κανονικό μου! :?

Η κοπέλα θέλει να το πάει το παιδί baby swimming, να το πάει, εμείς γιατί φαγωθήκαμε να μην το πάει, δεν καταλαβαίνω!

πρίν από 17 λεπτά , stevoulini είπε:

Η κοπέλα θέλει να το πάει το παιδί baby swimming, να το πάει, εμείς γιατί φαγωθήκαμε να μην το πάει, δεν καταλαβαίνω!

Συζητηση κανουμε:)

• 7 months later...
On 16/1/2018 at 9:51 ΠΜ, ninika84 είπε:

Βόρεια προάστια.χτες μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε να αποφύγω ΤΟ ΟΑΚΑ.Το panda στο νερό το είδα και μου άρεσε.θα κάνω μια επίσκεψη να δω

Καλησπέρα

Γιατί όχι στο ΟΑΚΑ σου είπε;

Όλες οι πισίνες έχουν χλώριο. Το ποσό χλώριο έχουν αλλάζει. Σκέτο το όζον η το βρωμίο δεν επαρκεί να κρατήσει την πισίνα ασφαλή από μικρόβια. Αντί όμως για 200 γραμμάρια χλώριο πχ την ημέρα για μια πισίνα μπαίνουν 200 γραμμάρια κάθε 4 ημέρες. Προσωπικά μετά από χρόνια που συντηρώ πισίνες το παιδί μου μόνο σε όσες συντηρώ και ξέρω θα το άφηνα και αφού κάνω τεστ του νερού. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...