Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προστατευτικο καγκελο κρεβατιού

Recommended Posts

Ψάχνουμε προστατευτικό για το κρεβάτι του γιου μας, τι σας βόλεψε; Απ' τη μια μεριά ακουμπάει σε τοίχο, από την άλλη θα ήθελα ένα προστατευτικό σταθερό κάτω από το παιδικό στρώμα, να μην έχει κίνδυνο να βγει ή να πέσει και κατά προτίμηση να στερεώνεται κάτω από το στρώμα. Επίσης, να μπορεί να το καβαλάει άνετα το παιδί για να κατεβαίνει ή τουλάχιστον να είναι σε τέτοιο μήκος που να αφήνει χώρο στην επάνω πλευρά. Το κρεβάτι είναι 90 εκ. χ 200 εκ. 

Έχω δει της combelle 
https://www.skroutz.gr/s/8607413/Combelle-Bed-Rail-Natural.html

Έχω διαβάσει για τα απλά με δίχτυ από jumbo

Έχω δει και ένα φουσκωτό και εύκολα μεταφερόμενο για διακοπές, που φοβάμαι όμως μην μπορεί να το σπρώχνει έξω απ' το κρεβάτι
https://www.skroutz.gr/s/10465115/The-Shrunks-Φουσκωτή-Μπαριέρα-Κρεβατιού-Wally.html

Αλλά γενικώς τώρα αρχίσαμε να ψάχνουμε, οπότε όποιο σας βόλεψε θα βοηθήσει! Όλα ίδια πάνω κάτω μου φαίνονται. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Καταρχήν δεν ήξερα οτι υπάρχει φουσκωτή μπαριέρα. Τώρα το έμαθα απο σένα. Αλλά έτσι όπως το είδα στις φωτο μου φαίνεται οτι κόβει χώρο απο το κρεβάτι και δεν μ' αρέσει αυτό. 

Εμείς χρησιμοποιούμε το απλό προστατευτικό με δίχτυ απο το jumbo. Για την τιμή του κάνει πολύ καλή δουλειά. Το παιδί δεν πρόκειται να πέσει, χώρο δεν πιάνει. Βέβαια μπαλατζάρει λίγο, δεν είναι σταθερό όπως το θέλεις για να το καβαλάει. Αλλά γιατί να το καβαλαει? Αφού δεν πιάνει όλο το μάκρος του κρεβατιού, αφήνει και ένα άνοιγμα για να μπορεί να ανεβοκατεβαίνει το παιδάκι.

Eγω εχω παρει της chicco, η οποια δεν καλυπτει ολο το μηκος οποτε αφησα το κενο στα ποδια, αν ηθελε να κατεβει μπορουσε απο 'κει. Επισης, στερεωνεται με ιμαντες κατω απο το στρωμα.

Έχω κι εγώ της chicco και στα δυο κρεβάτια,στερεώνεται με ιμάντες μόνο στην μικρής όμως που έχει τάβλες, στου γιου μου που είναι τύπου στρώμα υπόστρωμα το χρησιμοποιώ χωρίς ιμάντες αλλά είναι σταθερό. Νομιζω έχει σε 2 διαστάσεις 90εκ και 140εκ όποτε σίγουρα μένει χώρος για να ανεβοκατεβαίνει.

Εκ των υστέρων πήρα και δυο του jumbo (ήμουν στο χωριό και είχα ξεχαςει Αθήνα τα Chico) που είναι ιδανικά για διακοπές γιατί διπλώνουν/σπάνε και μεταφέρονται, είναι τέλεια. Τα βρίσκω και αυτά πολύ σταθερά, αν τα γνώριζα όταν πρώτοαγόραζα θα τα είχα πάρει αντί των Chico σιγουρα, ως πιο οικονομικά.

Νομίζω κι εγώ καλύτερα να πάρεις ένα που μην χρειάζεται να το καβαλάει, καλύτερα να έχει κενό στο κάτω μέρος να κατεβαίνει μόνος του μπρούμυτα. Θα είναι πιο ασφαλές.

Όσες έχετε προστατευτικό με δίχτυ, δεν σας κάνει κενό στη μέση του προστατευτικού? 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

πρίν από 37 λεπτά , marakiz είπε:

Νομίζω κι εγώ καλύτερα να πάρεις ένα που μην χρειάζεται να το καβαλάει, καλύτερα να έχει κενό στο κάτω μέρος να κατεβαίνει μόνος του μπρούμυτα. Θα είναι πιο ασφαλές.

Όσες έχετε προστατευτικό με δίχτυ, δεν σας κάνει κενό στη μέση του προστατευτικού? 

Αχ πειράζει που δεν κατάλαβα? Τί εννοείς κενό?

Χμμ, πως να το εξηγήσω γραπτά. Εγώ έχω πάρει κάτι προστατευτικά με δίχτυ που εφαρμόζουν κάτω από το στρώμα. Ανάμεσα από τις δυο βάσεις που στηρίζεται το προστατευτικό, στο κάτω μέρος από το δίχτυ δημιουργείται ένα κενό. Που σημαίνει πως εν δυνάμει, το μωρό μπορεί να χωρέσει σε αυτό το κενό και να πέσει από εκεί. Άρα τι προστατευτικό??!

(τώρα καλύτερα?? :P )

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 43 λεπτά , marakiz είπε:

Χμμ, πως να το εξηγήσω γραπτά. Εγώ έχω πάρει κάτι προστατευτικά με δίχτυ που εφαρμόζουν κάτω από το στρώμα. Ανάμεσα από τις δυο βάσεις που στηρίζεται το προστατευτικό, στο κάτω μέρος από το δίχτυ δημιουργείται ένα κενό. Που σημαίνει πως εν δυνάμει, το μωρό μπορεί να χωρέσει σε αυτό το κενό και να πέσει από εκεί. Άρα τι προστατευτικό??!

(τώρα καλύτερα?? :P )

Αν καταλαβαίνω καλά τί εννοείς, για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην στέκεται πολύ σταθερό το προστατευτικό, δηλαδή να μην μένει κολλημμένο στο κρεβάτι, αλλά να γλιστράει προς τα έξω. Το έχω ενμέρει αυτό το θέμα με το προστατευτικό στο κρεβάτι του γιου μου που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ιμάντες, αλλά επειδή το υπόστρωμα κάνει ένα πηχάκι, το αντιμετωπίζω σπρώχνοντας το προστατευτικό να σφηνώσει ανάμεσα στο πηχάκι και το στρώμα (ευτυχώς το στρώμα δεν είναι τσίμα-τσίμα στις διαστάσεις, οπότε υπάρχει περιθώριο).

Στην κόρη μου που κοιμάται στην κούνια της με βγαλμένο το κάγκελο, δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί είναι με τάβλες και με τους ιμάντες το προστατευτικό στερεώνεται πολύ καλά, μένει κολλημένο στο στρώμα.

Ωστόσο, το θέμα αυτό το αντιμετώπισα στις φετινές διακοπές που τα παιδικά κρεβάτια ήταν χτιστά με αποτέλεσμα να γλυστράνε τα προστατευτικά συνέχεια, με αποκορύφωμα ένα βράδυ που πήγα να τσεκάρω τα πιτσιρίκια και βλέπω τον γιο μου, να έχει γλιστρήσει μεταξύ κρεβατιού και προστατευτικού (το οποίο φυσικά είχε βγει πολύ έξω) και να είναι από την μέση και κάτω στο πάτωμα, με τον κορμό του όμως πάνω στο κρεβάτι, να κοιμάται σαν τον μεθυσμένο :-D:-D:-D

πραγματικα το καταλληλο θεμα την καταλληλη στιγμη και εμεις εχουμε ξεκινησει να μπενουμε στη διαδικασια να σκεφτομαστε για προστατευτικο γιατι απο τον καινουργιο χρονο τον μικρο θα τον βαλω σε μονο κρεβατι...!!!! χθες τα εδειχνα στον αντρα μου και δε μπορουσε να καταλλαβει πως στερεωνονται κατω απο το στρωμα  και το στρωμα δε μενει ποιο ψηλα απο την μια μερια  που εχει το ξυλο απο το προστατευτικο απο κατω;;;

πρίν από 22 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

πραγματικα το καταλληλο θεμα την καταλληλη στιγμη και εμεις εχουμε ξεκινησει να μπενουμε στη διαδικασια να σκεφτομαστε για προστατευτικο γιατι απο τον καινουργιο χρονο τον μικρο θα τον βαλω σε μονο κρεβατι...!!!! χθες τα εδειχνα στον αντρα μου και δε μπορουσε να καταλλαβει πως στερεωνονται κατω απο το στρωμα  και το στρωμα δε μενει ποιο ψηλα απο την μια μερια  που εχει το ξυλο απο το προστατευτικο απο κατω;;;

Νομιζω αυτο εξαρταται απο το κρεβατι. Εγω οταν το ειχα στο διπλο κρεβατι δεν ειχε θεμα ενω στο κρεβατι του μικρου ειναι ελαφρως εξυψωμενο. Ειναι λιγο εμφανως υπερυψωμενο εκει που μπαινει το σεντονι, αλλα οχι τοσο ωστε να τον ενοχλει στον υπνο. Δεν κανει καμπυλη το στρωμα δηλαδη.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες! Όντως η φουσκωτή μπάρα πρέπει να είναι χαζομάρα, και πιάνει χώρο απ' το κρεβάτι και πιστεύω ότι θα μετακινείται εύκολα αν δεν στερεώνεται καλά το σεντόνι κάτω απ' το στρώμα. Εμένα το ξεστρώνει κιόλας, οπότε δεν είμαι και σίγουρη. Θα δω πρώτα αυτά του τζάμπο που λέτε, απλώς επειδή το κρεβάτι που του πήραμε είναι σπιτάκι με πόρτα δεν ήθελα να κλείνει την πορτούλα το προστατευτικό και να μην μπορεί να κατέβει, αλλά μάλλον αντί να το καβαλάει θα πρέπει να αφήσω την επάνω πλευρά ανοιχτή και να βάλω πιο κάτω το προστατευτικό αν δεν είναι πολύ μακρύ. Δηλαδή αυτά του τζάμπο αν κατάλαβα καλά στερεώνονται σε τάβλες κάτω απ' το στρώμα, οπότε δεν υπάρχει φόβος να τα βγάλει, ε; Γιατί κάνει πολλές ταρζανιές, σίγουρα θα το "εξετάσει" απ' όλες τις χρήσεις του το προστατευτικό :)

GCqDp3.png qpsdp2.png

Εγώ με ιμάντες εννοώ της Chico. Και τα jumbo όμως έχουν (νομίζω) αλλά σε αυτά οι ιμάντες δεν δένουν, αλλά έχουν στην άκρη τους ένα σχήμα σαν μικρό δίσκο που λειτουργεί σαν άγκιστρο και στερεώνεται.

Παρε για αρχή το jumbo που είναι οικονομικό και βολευει για τα ταξίδια και βλέπεις.

θα πάρω ένα τζάμπο και θα το στερεώσουμε και έξτρα στις τάβλες με δικούς μας ιμάντες και όσο αντέξει. Αλλιώς βλέπω και κανένα ακόμα. Αλλά μέχρι πόσον καιρό θα θέλει άραγε προστατευτικό; 

GCqDp3.png qpsdp2.png

πρίν από 24 λεπτά , Josephine είπε:

θα πάρω ένα τζάμπο και θα το στερεώσουμε και έξτρα στις τάβλες με δικούς μας ιμάντες και όσο αντέξει. Αλλιώς βλέπω και κανένα ακόμα. Αλλά μέχρι πόσον καιρό θα θέλει άραγε προστατευτικό; 

Μονο σε αυτο μπορω να απαντησω

Εξαρταται στο παιδι.η κορη μου 18μηνων σκαρφαλωνε κ ανεβοκατεβαινε σωστα απο καναπεδες κ στο διπλο.οποτε απο τα δυο που καναμε αποπειρες για μονο κοιμαται χωρις προστατευτικο.εξαρταται κ απο τον υπνο του παιδιου,αν στριφογυρναει

Κατεβαίνει από 9 μηνών κανονικά με τον πωπό όταν είναι ξύπνιος, αλλά το θέμα είναι μέσα στον ύπνο του. Δεν στριφογυρνάει και πολύ, αλλά άλλο στο διπλό που τον είχα μέχρι τώρα, άλλο στα 90 εκ. στενό κρεβάτι, σκέφτομαι μη μου βρεθεί κάτω καμιά ώρα. πάντως ευτυχώς είναι χαμηλό το κρεβατάκι, μοντεσσοριανού τύπου, αλλά και πάλι αν βρεθεί κάτω θα τρομάξει, αφήστε που σκέφτομαι μη σπάσει κανέναν ώμο

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Ο δικός μου 5+ ετών το χρειάζεται ακόμα σίγουρα, κάνει πολύ "κινητικό" ύπνο, νομίζω ότι το παράδειγμα που έβαλα νωρίτερα για το πως τον βρήκα στις διακοπές το αποδεικνύει!!!!

Ειμαι σίγουρη ότι έτσι θα πάει και η κόρη μου, κουνιούνται και τα δυο πολύ στον ύπνο τους, είναι ο βασικός λόγος που δεν βολευονταν  ποτέ να κοιμηθούν μαζί μας!

Βίκυ, σ' ευχαριστώ, πολύ καλή ιδέα, είναι και το χαλί, θα χω και 2 μαξιλάρια, πιο πολύ για τη δική μου ηρεμία και για να πέσει στα μαλακά. Μπορεί να μη στριφογυρνάει συχνά, γιατί τον παρακολουθούσα ένα χρόνο που κοιμόμασταν μαζί, αλλά έχει τύχει να σκαρφαλώσει από τα μαξιλάρια που στοίβαζα στο διπλό και να βρεθεί από πολύ ψηλά στο πάτωμα μες στον ύπνο του, πήρε μεγάλη τρομάρα κι αυτός και όλοι μας :( Φιλιά, κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις ιδέες και καλές γιορτές!

GCqDp3.png qpsdp2.png

• 1 χρόνο μετά...

Όταν ήρθε η ώρα, προβληματιστήκαμε κι εμείς σχετικά με το τι είδους προστατευτικό κάγκελο να αγοράσουμε και ήθελα να δώσω κάποιες πληροφορίες που ενδεχομένως φανούν χρήσιμες. Επιλέξαμε κάγκελα με ύφασμα διχτυωτό και όχι ξύλινα, οπότε και σε αυτά αναφέρομαι.

1) Να στερεώνεται το κάγκελο στο κρεβάτι με όλους τους διαθέσιμους τρόπους που υποδεικνύονται στις οδηγίες και να μην αρκείται κανείς πχ στο ότι είναι χωνευτό στο κρεβάτι και/ή θεωρεί ότι το βάρος του στρώματος με το παιδί επάνω είναι αρκετό να το κρατήσει στη θέση του. Τα περισσότερα κάγκελα έχουν πάνω από ένα τρόπο σταθεροποίησης. Συχνότερα έχουν ιμάντες με βέλκρο που δένουν τους βραχίονες του κάγκελου στις σανίδες του κρεβατιού και έναν ιμάντα που δένει με το στρώμα. Εμείς στο κάγκελο που πήραμε για την κούνια (όταν αφαιρέσαμε το δικό της από τη μία πλευρά) χρησιμοποιήσαμε, για έξτρα ασφάλεια, εκτός από τα βέλκρο και δεματικά καλωδίων (αυτά που χρησιμοποιούμε στο προστατευτικό πλέγμα μπαλκονιού) για να το στερεώσουμε στις σανίδες. Το δε κάγκελο που πήραμε αργότερα για το μονό κρεβάτι και επειδή ήταν κρεβάτι με ξύλο μασίφ κάτω από το στρώμα και όχι τάβλες, το επιλέξαμε επειδή εκτός των άλλων είχε τη δυνατότητα να στερεωθούν οι βραχίονες στο κρεβάτι, με ξυλόβιδες. ‘Έτσι το κάγκελο είναι βιδωμένο πάνω στο κρεβάτι.

2) Να επιλέγεται κατάλληλο μήκος κάγκελου, που να αφήνει κάποιο κενό στο κάτω μέρος, αρκετό για να ανεβοκατεβαίνει το παιδί με άνεση. Και όχι το παιδί να το υπερπηδά για να ανέβει ή να κατέβει. Επίσης, στην αρχή πιθανόν θα χρειαστεί να υπενθυμίζουμε ανά τακτά διαστήματα στο παιδί ότι δεν πρέπει να ταρακουνά το κάγκελο με δύναμη ή να κρεμιέται από αυτό σαν από μονόζυγο. Το κάγκελο δεν είναι κατασκευασμένο για τέτοια καταπόνηση και σιγά σιγά αποσταθεροποιείται.

3) Να ελέγχεται και το ύφασμα-το δίχτυ-οι ραφές, να είναι γερές. Επειδή τα παιδιά συνήθως γρατζουνάνε και σπρώχνουν με παλάμες και πατούσες το δίχτυ, είναι πιθανό εάν δεν είναι καλοραμμένο, οι ραφές να ανοίξουν και να ξηλωθεί από το περιμετρικό ύφασμα. Εμάς το κάγκελο για την κούνια, παρόλο που δεν καταπονήθηκε καθόλου από το παιδί και το είχαμε για λίγο μόνο χρονικά διάστημα (περάσαμε σύντομα στο μονό κρεβάτι λόγω έλευσης του μωρού), έχει ανοίξει στις ραφές και θα χρειαστεί ενίσχυση πριν το ξανάχρησιμοποιήσουμε. Από την άλλη το ύφασμα και οι ραφές στο κάγκελο του μονού, παρόλο που καταπονείται περισσότερο, φαίνονται πολύ ανθεκτικές (επώνυμα και τα δύο).

4) Είναι αρκετά πρακτικό στο στρώσιμο και ξεστρώσιμο του κρεβατιού, αλλά κυρίως στο ανέβα-κατέβα της μαμάς/του μπαμπά από το κρεβάτι, το κάγκελο να είναι πτυσσόμενο. Πχ εγώ όταν ήμουν έγκυος και ξάπλωνα στο μονό δίπλα στην μεγάλη μου κόρη, βόλευε πολύ που το κάγκελο κατέβαινε και δεν χρειαζόταν να "σκαρφαλώσω-ξεσκαρφαλώσω" στο κρεβάτι. Και όταν έφευγα και την άφηνα κοιμισμένη, ανέβαινε εύκολα.

Πάντως το προστατευτικό κάγκελο που επιτρέπει στο παιδί να ανεβοκατεβαίνει στο κρεβάτι του, πέρα από προστασία από πτώση, προσφέρει και αυτονομία. Και όπως έχω γράψει κι αλλού, μπορεί να μετατρέψει το κρεβάτι-φυλακή σε κρεβάτι-καταφύγιο και να βοηθήσει πολύ στη διαμόρφωση θετικής εικόνας ως προς την χαλάρωση και τον ύπνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...