Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρτυ ή φιλοξενία?

Recommended Posts

Επίσης πολλές φορές όμως τυχαίνουν "καθυστερήσεις" και σε αυτού του είδους τα πάρτυ, σου το λέω εκ πείρας...ειδικά εφόσον λες ότι είναι και μακριά από το σπίτι σου. Κι εκεί που υπολογίζεις 1,5 ώρα καθυστέρηση να σου βγει 3ωρο χαλαρά. Ούτε άνετη για συζητήσεις θα είσαι εσύ η ίδια, αν στέκεσαι στο ένα πόδι με το μάτι στο ρολόι. Τελοσπάντων εγώ είπα ό,τι είχα να πω, εύχομαι οι φιλοξενούμενοί σου να έχουν πολύ περισσότερη κατανόηση από το μέσο όρο. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως εγώ αν ήμουνα με τα μπαγκάζια και 1-2 παιδιά, είχα περάσει από αναμονή στο αεροδρόμιο για να φύγω, 1 ώρα ταξίδι, αναμονή στο αεροδρόμιο για να παραλάβω τα μπαγκάζια, αναμονή για το μετρό, 30' μίνιμουμ για να φτάσω από το μετρό στον προορισμό μου, σύνολο κανα 3ωρο, δε θα ήθελα φτάνοντας να μου πουν οτι πρέπει να πάρω τα παιδιά, να πάρω και τα μπαγκαζια και να πάω στην Ερμού για καφέ. Και όλα αυτά για τη διασκέδαση του πιτσιρίκου, την οποία κατά τα λοιπά θεωρώ σημαντική. Δε θα το σχολίαζα και μάλλον θα πήγαινα στο Σύνταγμα για καφέ, αλλά ότι θα στράβωνα, θα στράβωνα.

3 minutes ago, Lisbet said:

Επίσης πολλές φορές όμως τυχαίνουν "καθυστερήσεις" και σε αυτού του είδους τα πάρτυ, σου το λέω εκ πείρας...ειδικά εφόσον λες ότι είναι και μακριά από το σπίτι σου. Κι εκεί που υπολογίζεις 1,5 ώρα καθυστέρηση να σου βγει 3ωρο χαλαρά. Ούτε άνετη για συζητήσεις θα είσαι εσύ η ίδια, αν στέκεσαι στο ένα πόδι με το μάτι στο ρολόι. Τελοσπάντων εγώ είπα ό,τι είχα να πω, εύχομαι οι φιλοξενούμενοί σου να έχουν πολύ περισσότερη κατανόηση από το μέσο όρο. 

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά η ψυχολογία του παιδιού? :(

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Συν οτι δ θα φταινε οι ανθρωποι για τις καθυστερησεις,ουτε θα τις απολαυσουν ,ουτε τις προγραμματιζουν εκεινοι

Του λες οτι θα πρεπει να παραλαβετε τους φιλους σας που ερχονται απο ιταλια κ δ μπορεις να τον πας.κακως δ του το ειπες με το που σου ειπε για την προσκληση

Ευχομαι μια κ ειστε φιλες η φιλοξενουμενη  να εχει το ιδιο σκεπτικο κ να θελει να παει βολτα μετα το ταξιδι,οποτε ολα θα ναι τελεια

Επεξεργάστηκαν by vicky86

πρίν από 8 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά η ψυχολογία του παιδιού? :(

Η ψυχολογία των παιδιών της φίλης σου, που θα περιφέρονται με τα μπαγκάζια στην πλάτη, μετά από ταξίδι;

Στο παιδί έπρεπε να το πεις αμέσως ότι δε θα μπορέσετε να πάτε, δε θα του κακοφαινόταν και τόσο, ειδικά αν του τόνιζες ότι θα έχετε πολλές άλλες ευκαιρίες μέσα στη χρονιά. Εξήγησε τους λόγους της απουσίας και στο ίδιο, αλλά και στη μαμά που σε κάλεσε και δε θα σε παρεξηγήσει κανείς. Προσωπικά, νομίζω ότι υπερβάλλεις σε αυτό το σημείο, αλλά και να μην υπερβάλεις, πρέπει και το παιδί να καταλάβει ότι οι ανειλημμένες υποχρεώσεις προηγούνται της διασκέδασης, δεν είναι μωρό. 

Διαφορετικά, πρέπει να ρίξεις τα στάνταρ σου και να βρεις μια άλλη λύση. Πάντως αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι η χειρότερη επιλογή, σου το είπε και η φίλη που ρώτησες εξάλλου. Κι ο καθένας έτσι θα σκεφτόταν. 

Διαφημίσεις

Αν και πλατιάζουμε λίγο απότο θέμα, τo "βάζω το παιδί μου πάνω από όλα", προσωπικά δεν το θεωρώ καλή φιλοσοφία ανατροφής. Προφανώς στα σημαντικά ναι, αλλά ακόμη και το παιδί των 6 χρόνων πρέπει να ξέρει γενικά ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου και ότι η δική του χαρά δεν μετρά πάνω από των άλλων. Το ίδιο, ναι, παραπάνω όχι. 

Δεν κατάλαβα αν θα πας να τους πάρεις εσύ από το Σύνταγμα ή αν θα έρθουν μόνοι τους σπίτι σου. Επίσης τί ώρα υπολογίζουν να φτάσουν? Αν φτάνουν μετά τις 5 μπορείς να τους πεις να σε πάρουν τηλέφωνο όταν θα πλησιάζουν σπίτι σου ή όταν θα φεύγουν από το αεροδρόμιο και να φύγεις τότε και εσύ από το πάρτυ να τους βρεις. Έτσι θα έχετε πάει έστω για λίγο στο πάρτυ, θα έχετε πάει το δώρο σας, θα έχετε χαιρετήσει το παιδάκι και ίσως να προλάβετε να κάτσετε λίγο. Αν μάλιστα έχει καθυστέρηση το αεροπλάνο μπορεί να προλάβετε να κάτσετε αρκετά. Εναλλακτικά αν μπορείς άφησε λίγο το παιδί στο πάρτυ, πες στους άλλους γονείς να έχουν το νου τους, πήγαινε άνοιξέ τους και ξαναπήγαινε στο πάρτυ. Μέχρι να κάνουν ένα μπάνιο και να αλλάξουν θα έχετε γυρίσει και εσείς. 

Πάντως και εγώ με τίποτα δεν θα τους έλεγα να περιμένουν για ένα πάρτυ, ακόμα και αν είναι το πρώτο πάρτυ της χρονιάς σε νέο σχολείο. Θα έχετε και άλλες ευκαιρίες για γνωριμίες με παιδάκια. 

Εγώ πάντως δε θα παρεξηγιομουν αν κάποιος που προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει να μου γλιτώσει τόσα χρήματα κ να μου προσφέρει τη ζεστασιά του σπιτιού του και της παρέας του μου έλεγε ότι του προέκυψε κάτι κ αν μπορώ να καθυστερήσω. Ειδικά αν ήταν καλή μου φίλη και πόσο μάλλον αν αφορούσε το παιδί της. Όταν αποδεχόμαστε πρόταση φιλοξενίας σε οικογένεια γνωρίζουμε εξαρχής ότι το πρόγραμμα μπορεί να μην πάει όπως θέλουμε. Πολύ εύκολα παρεξηγειστε ρε κορίτσια εδώ μέσα. Κ στο κάτω κάτω δεν της λέει τελευταία στιγμή ότι δεν μπορεί να τη φιλοξενήσει, απλά να καθυστερήσει 1 ώρα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά άνθρωποι είμαστε και πολλά μπορούν να συμβουν. Είναι προτιμότερο να το συζητήσει με τη φίλη της παρά ένα Σαββατοκύριακο να μην έχει διάθεση να τους περιποιηθει. 

πρίν από 24 λεπτά , Lenia16 είπε:

Εγώ πάντως δε θα παρεξηγιομουν αν κάποιος που προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει να μου γλιτώσει τόσα χρήματα κ να μου προσφέρει τη ζεστασιά του σπιτιού του και της παρέας του μου έλεγε ότι του προέκυψε κάτι κ αν μπορώ να καθυστερήσω. Ειδικά αν ήταν καλή μου φίλη και πόσο μάλλον αν αφορούσε το παιδί της. Όταν αποδεχόμαστε πρόταση φιλοξενίας σε οικογένεια γνωρίζουμε εξαρχής ότι το πρόγραμμα μπορεί να μην πάει όπως θέλουμε. Πολύ εύκολα παρεξηγειστε ρε κορίτσια εδώ μέσα. Κ στο κάτω κάτω δεν της λέει τελευταία στιγμή ότι δεν μπορεί να τη φιλοξενήσει, απλά να καθυστερήσει 1 ώρα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά άνθρωποι είμαστε και πολλά μπορούν να συμβουν. Είναι προτιμότερο να το συζητήσει με τη φίλη της παρά ένα Σαββατοκύριακο να μην έχει διάθεση να τους περιποιηθει. 

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με όσα λες

Εαν καποια φιλη μου ,μ προτεινε να με φιλοξενήσει και αργοτερα μου ελεγε "ξερεις κατι τελικα θα παω σε ενα παρτυ για αυτο αν εχεις την καλοσύνη περιμενε με στο συνταγμα . Πιες τον καφε σου . Κανε τη βολτα σου (με τις βαλιτσες) και ελα σπιτι μου κατα τις 9 ή 10 .. οσο καλα και να την ηξερα θα πιστευα οτι μαλλον το μετανιωσε και προσπαθει με καποιο τροπο να μ πει οτι δεν θελει να με φιλοξενησει. Ετσι απο μονη μου θα πηγαινα να μεινω σε ξενοδοχειο! Ενταξει καταλαβαινω οτι ειναι το πρωτο παρτυ τ παιδιου αλλα σιγουρα θα εχει και αλλες ευκαιριες για να γνωριστειτε και εσεις οι γονεις. Αργοτερα ισως κανετε ενα παρτυ στο σπιτι σας . Στα γενεθλια του ας πουμε.. Το παρτυ προεκυψε αργοτερα οποτε κατα τ γνωμη μου ειναι γαϊδούρια να τους βαλεις να σε περιμενει ολοκληρη οικογενεια στ Συνταγμα! Αν εξηγησεις στο παιδι με ωραιο τροπο θα σ καταλαβει. Επιση η φιλη σου παιδια δεν εχει? Αν ναι θα παιξουν μαζι.. Οικογενεια πανω απ ολα δε λεω, αλλα μετα οταν χανονται οι φιλίες λεμε μα γιατι ?! Χωρις να σκεφτουμε τι εχουμε κανει!! Οπως νομιζεις αν και βλεπω οτι εχεις καταληξει στο τι θα κανεις οποτε δεν χρειαζεται να τ συζηταμε. Απλα στ λεω επειδη εχω κανει ταξιδια και εκτος και εντος Ελλαδας και οσο μικρο κ ν ειναι ενα ταξιδι θελεις μολις φτασεις στον προορισμο σ ν βολευτεις κ ν ξεκουραστεις και οχι να τρεχεις Στ Συνταγμα με τις βαλιτσες μες στη ζεστη και να περιμενεις ποτε θα τελειωσει το παρτυ τ μικρου. Επισης συγνωμη κιολας αλλα θ το περνουσα για κακομαθημενο τ παιδι.. Αν ηταν κατι αλλο πιο σοβαρο εννοειται θα εδειχνα κατανοηση. Αλλα γ παρτυ οχι! 

Διαφημίσεις

Εγώ συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης του zaxaroulini (άσχετα αν δεν θα έκανα ποτέ πρόταση για φιλοξενία,  καθώς δεν μου αρέσει ούτε να φιλοξενώ ούτε να φιλοξενούμαι). Θεωρώ ότι προηγούνται τα παιδιά,  ακόμα κ σε αυτήν την περίπτωση. Απλώς θα εξηγούσα στο παιδί και στην μητέρα του παιδιού που γιορτάζει ότι θα φύγουμε νωρίτερα από το πάρτι για το συγκεκριμένο λόγο. 

ΑΛΛΑ θα φρόντιζα να είμαι εκεί στις 5 ακριβώς κ θα φεύγαμε στις 7 το αργότερο. Στους παιδότοπους τα κεράκια τα σβήνουν μετά από 1 ή 1,30 ωρα συνήθως κ μετά τα παιδάκια τρώνε. Στην τελική ας μην φάει το παιδί με τους υπόλοιπους, ας φάει κάτι στον δρόμο. 

Τωρα παρατηρησα ξανα τον τιτλο.κ μονο η ερωτηση παρτυ η φιλοξενια ειναι ουτοπικη για μενα.το πρωτο ειναι ενα παρτυ.διασκεδαση.ας ειναι κτο πρωτο που θα παει το πρωτακι.το δευτερο ειναι κανονισμενο ηδη,κ εχεις υποσχεθει να ανοιξεις το σπιτι σου,κ θα ερθουν οι αλλοι οικογενειακως.δ το βλεπουμε ολοι το ιδιο ομως,κ λογικο.ελπιζω η φιλη να εχει την ιδια αποψη με σενα ζαχαρουλινι

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, πραγματικά με βοηθάτε πάρα πολύ, στην φίλη μου δεν έχω πει κάτι ακόμη, την Παρασκευή όπως σας είπα έρχονται. Είπα στην κοπέλα που έχω για το σπίτι αν μπορεί να έρθει αυτή αλλά δυστυχώς δεν μπορεί γιατί έχει δικές της δουλειές, το συζήτησα και με τους γονείς μου και μου είπαν να μην στενοχωριέμαι, να έρθουν αυτοί την Παρασκευή και το Σάββατο ή Κυριακή ξαναγυρνάνε στο εξοχικό, το κακό βέβαια είναι ότι ειναι μακριά και μία ταλαιπωρία θα την έχουν. Εγώ τους είπα να μην έρθουν βέβαια κάπως θα τα βολέψω, δεν ξέρω σκέφτομαι να βασιστώ στους γονείς μου και να μην πω τίποτε στην φίλη μου.

Πάντως αφού τέθηκε το θέμα "βάζω το παιδί μου πάνω από όλα" να πω ότι δεν είναι έτσι, εγώ προσπαθώ να μην στενοχωρώ τα παιδιά μου σε τέτοια ζητήματα, οπότε αν ήταν να διαλέξω την δική μου ευχαρίστηση ή του παιδιού μου θα διάλεγα του παιδιού μου, λάθος σωστό, έτσι μπορώ να λειτουργήσω, κάθε τι άλλο θα με στενοχωρήσει.

Από την άλλη όταν οι σχέσεις είναι ειλικρινείς και βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη και κατανόηση όλα μπορούν να γίνουν. Αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα και μου έλεγε η φίλη μου να την περιμένω δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί θα καταλάβαινα ότι υπάρχει λόγος που μου το ζητάει.

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα φέρω τους γονείς μου γιατί ξέροντας την φίλη μου και την σχέση που έχουμε θεωρώ πως θα με καταλάβει.

Ειλικρινά με συγκινείτε με τις συβουλές σας!

πρίν από 2 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Πάντως αφού τέθηκε το θέμα "βάζω το παιδί μου πάνω από όλα" να πω ότι δεν είναι έτσι, εγώ προσπαθώ να μην στενοχωρώ τα παιδιά μου σε τέτοια ζητήματα, οπότε αν ήταν να διαλέξω την δική μου ευχαρίστηση ή του παιδιού μου θα διάλεγα του παιδιού μου, λάθος σωστό, έτσι μπορώ να λειτουργήσω, κάθε τι άλλο θα με στενοχωρήσει.

Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα, θεωρώ ότι το να μάθει το παιδί ότι μετράνε και τα συναισθήματα των αλλων, είναι απαραίτητο, και δε γίνεται μετά από κάποια ηλικία. Αν ποτέ δεν έχεις μπει στη λογική ότι το "θέλω" δεν μπορεί πάντα να ικανοποιείται από παιδί, μετά τα βρίσκεις πολύ δύσκολα. Ασφαλώς δεν εννοώ να στερούμε από τα παιδιά πράγματα ως άσκηση, αλλά δεν πρέπει να θεωρούν αυτονόητο ότι το δικό τους "θέλω" ειναι πιο σημαντικό από τον άλλο, ούτε καν ότι η μαμά μπορεί να στεναχωρεθεί, να μην διασκεδάσει κλπ προκειμένου να χαρούν εκείνα. Σκέψου ότι σε ένα αγόρι, καλώς ή κακώς θέτεις και ίγο της βάσης για το πώς θα είναι μεθαύριο η σχέση με την σύντροφό του. Σκέψου ότι αρκετοί άντρες μένουν άναυδοι όταν ανακαλύπτουν ότι η σύντροφός τους δεν σκοπεύει να προλαβαίνει και να ικανοποιεί όλα τα καπρίτσια τους, αφού η μαμά πάντα έτσι έκανε ;) 

Στην προκειμένη περίπτωση, το να είχε ειπωθεί από την αρχή "Δυστυχώς θα έχουμε επισκέπτες, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στο δρόμο, θα στεναχωρηθούν. Τι λες να πάμε όλοι μαζί για παγωτό και να κανονίσουμε να έρθει ο Γιαννάκης την άλλη Κυριακή να παίξετε;" θα ήταν ένα μάθημα πάνω στις ανάγκες των άλλων και το συμβιβασμό που προσωπικά δε θα έβρισκα καθόλου κακό σε αυτή την ηλικία. Αν δε υπάρχει και μικρότερο αδερφάκι, όσο νωρίτερα αρχίζουν τα παιδιά να μαθαίνουν ότι υπάρχουν υποχωρήσεις και συμβιβασμοί στη ζωή, τόσο πιο εύκολο για όλη την οικογένεια.

Κ δ ειναι η χαρα του παιδιου σου πανω απο τη δικη σου,αλλα πανω απο μιας αλλης οικογενειας

Εφοσον προσφερονται θα βγαλουν το φιδι απο την τρυπα οι γονεις σου

Παντως δ θα παρεξηγιομουν σε σημειο να μην μιλαμε η να μη σας εβλεπα αυτο το σ/κ,απλα αλλη φορα σε ξενοδοχειο

Διαφημίσεις

Αχ βρε κορίτσια, καταλαβαίνω πραγματικά τι θέλετε να πείτε αλλά νομίζω ότι παρεξηγείτε κάποια πράγματα. Δεν είναι το «θέλω» του παιδιού μου πάνω από των άλλων, είναι μια κοινωνική εκδήλωση όπου το παιδί μου με την παρουσία του εκεί θα δείξει ότι και τιμά τον φίλο του που τον κάλεσε και θα περάσει ευχάριστα τον χρόνο του. Από την άλλη υπάρχει μία κοινωνική επαφή της μαμάς που για το παιδί είναι προφανώς αδιάφορη, π.χ. τώρα έτυχε να είναι η άφιξη κάποιων καλεσμένων, θα μπορούσε όμως να είναι και κάτι άλλο π.χ. κάτι έκτακτο στη δουλειά.

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει αλλά έχω πάει σε πάρτυ που δεν έχουν φέρει το παιδάκι ενώ είχαν πει ότι θα το πάνε γιατί έτυχε κάτι στη δουλειά, μα θα βάλεις την δουλειά πάνω από την ψυχολογία του παιδιού? και μιλάμε για Σάββατο απόγευμα!

Εγώ προσωπικά, όπως σας είπα, προτιμώ τις ειλικρινείς και ξεκάθαρες συζητήσεις, γι’ αυτό και οι φίλοι που έχω τους έχω χρόνια και σχεδόν ποτέ δεν έχουν ανταλλάξει κάποια άσχημη κουβέντα, γιατί ο καθένας μπαίνει στην θέση του άλλου και τον καταλαβαίνει. Τώρα για κάποιον κάποια πράγματα είναι σοβαρά με τα δικά του κριτήρια (π.χ. δουλειά κλπ) οπότε θα «θυσίαζε» μία κοινωνική εκδήλωση του παιδιού του για κάτι που ο ίδιος θεωρούσε σοβαρά για κάποιον άλλον όμως τα κριτήριά του είναι διαφορετικά.

Πάντως χαίρομαι πραγματικά για τις συμβουλές σας και μου αρέσει η οπτική που βλέπει ο καθένας τα πράγματα.

Αφού βρε zaxaroulini σου αρέσουν οι ειλικρινείς συζητήσεις γιατί δεν ρωτάς με ευθύτητα τη φίλη σου? Μην ταλαιπωρείς και τους γονείς σου τσάμπα? Ότι και να λέμε εδώ, δεν γνωρίζουμε ούτε εσένα και τον τρόπο που προτείνεις κάτι ούτε τη φίλη σου και πόσο άνετη και ευπροσάρμοστη είναι, ούτε τις ιδιαιτερότητες της σχέσης σας και όσα έχετε ζήσει. Πχ εμένα με ενοχλεί αφάνταστα η μη συνέπεια, να δίνω ραντεβού και να με στήνουν συστηματικά είναι το χειρότερο μου. Ε, με συγκεκριμένη φίλη μου δεν με πειράζει ποτέ, την έχω αποδεχτεί όπως είναι με αυτό το ελάττωμά της, αφού κατά τα άλλα έχει γίνει χίλιες φορές χαλί να την πατήσω. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 8 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει αλλά έχω πάει σε πάρτυ που δεν έχουν φέρει το παιδάκι ενώ είχαν πει ότι θα το πάνε γιατί έτυχε κάτι στη δουλειά, μα θα βάλεις την δουλειά πάνω από την ψυχολογία του παιδιού? και μιλάμε για Σάββατο απόγευμα!

Eχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Είναι κάτι που δεν έχω ποτέ ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου, από κανένα, και σου ορκίζομαι ότι δε σε ειρωνεύομαι, δεν κοροϊδεύω και δεν υπερβάλλω.

Τι εννοείς; Τα περισσότερα (θα έλεγα όλα, αλλά γενικά δεν υπαρχει "ολα" σε κανένα θεμα) παιδάκια και από το προνήπιο ήδη ξέρουν ότι οι εργασιακές υποχρεώσεις της μαμάς και του μπαμπά έρχονται πάνω από τη διασκέδαση, και ότι τα πάρτυ, τα playdates, οι οικογενειακές έξοδοι, ακόμη και οι σχολικές συγκεντρώσεις και ενημερώσεις συχνά, μπορεί να χαθούν αν δεν προγραμματιστούν σε ώρα εκτός εργασίας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση κάποια στιγμή της ζωής μας να αναβάλουμε ως και ιατρικό ραντεβού ή να στείλουμε ένα ελαφρά (ή και σοβαρά) άρρωστο παιδί στο σχολείο ή να μείνει μόνο στο σπιτι γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να λείψουμε από τη δουλειά, ποιος εργαζόμενος θα έλεγε στον εργοδότη ή τον πελάτη "δε θα εργαστώ γιατί το μικρό θα πάει σε πάρτυ" ;;;;

34 minutes ago, marakiz said:

Αφού βρε zaxaroulini σου αρέσουν οι ειλικρινείς συζητήσεις γιατί δεν ρωτάς με ευθύτητα τη φίλη σου? Μην ταλαιπωρείς και τους γονείς σου τσάμπα? Ότι και να λέμε εδώ, δεν γνωρίζουμε ούτε εσένα και τον τρόπο που προτείνεις κάτι ούτε τη φίλη σου και πόσο άνετη και ευπροσάρμοστη είναι, ούτε τις ιδιαιτερότητες της σχέσης σας και όσα έχετε ζήσει. Πχ εμένα με ενοχλεί αφάνταστα η μη συνέπεια, να δίνω ραντεβού και να με στήνουν συστηματικά είναι το χειρότερο μου. Ε, με συγκεκριμένη φίλη μου δεν με πειράζει ποτέ, την έχω αποδεχτεί όπως είναι με αυτό το ελάττωμά της, αφού κατά τα άλλα έχει γίνει χίλιες φορές χαλί να την πατήσω. 

Ήθελα να δω πως το βλέπουν το θέμα και άλλες μανούλες, μήπως κάνω κάπου λάθος! Για την φίλη σου που λες είναι αυτό που έλεγα νωρίτερα, για εσένα η συνέπεια είναι σοβαρή για τον άλλον δεν είναι. Δεν κρίνω αν είναι λάθος ή σωστό προφανώς ο καθένας λειτουργεί όπως αισθάνεται καλύτερα! είδες όμως πως δεν σε πειράζει αφού η συγκεκριμένη κοπέλα όπως λες έχει γίνει χαλί να την πατήσεις? προφανώς σε αγαπά και σε νοιάζεται όπως φαντάζομαι και εσύ, οπότε βλέποντας το γενικότερο πλαίσιο κάποια "ελαττώματα" όπως λες δεν δίνεις σημασία!

3 ώρες πρίν, zaxaroulini είπε:

Ήθελα να δω πως το βλέπουν το θέμα και άλλες μανούλες, μήπως κάνω κάπου λάθος! Για την φίλη σου που λες είναι αυτό που έλεγα νωρίτερα, για εσένα η συνέπεια είναι σοβαρή για τον άλλον δεν είναι. Δεν κρίνω αν είναι λάθος ή σωστό προφανώς ο καθένας λειτουργεί όπως αισθάνεται καλύτερα! είδες όμως πως δεν σε πειράζει αφού η συγκεκριμένη κοπέλα όπως λες έχει γίνει χαλί να την πατήσεις? προφανώς σε αγαπά και σε νοιάζεται όπως φαντάζομαι και εσύ, οπότε βλέποντας το γενικότερο πλαίσιο κάποια "ελαττώματα" όπως λες δεν δίνεις σημασία!

Όπως βλέπεις όμως είναι πολλές οι κοπέλες που διαφωνούν. Βγάζεις συμπέρασμα τελικά στο αν κάνεις κάπου λάθος?

Αυτό για τη δουλειά δεν το είχα προσέξει.

Καλέ.

Αν τύχει κάτι στη δουλειά τι θα κάνεις? Θα πεις γεια σας, έχω να πάω το παιδί σε πάρτι???

Έλα, zaxaroulinaki θα αστειεύεσαι!!

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Κορίτσια καταλαβαίνω τι λέτε αλλά εγώ το θέτω σε άλλη βάση! δυστυχώς, ειδικά τώρα και με την κρίση οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει πολύ και εις βάρος των εργαζομένων. Προσωπικά θεωρώ ότι πολλοί εργοδότες εκμεταλλεύονται στο έπακρο την διαθεσιμότητα ή μη των υπαλλήλων τους και δεν μιλάω για το 8ωρο που κάνει κανείς. Μπορεί ένας άνθρωπος να μην δουλεύει Σάββατα, παρά μόνο Δευτέρα - Παρασκευή και το ΣΚ να το διαθέτει όπως θέλει. Όταν έχεις κανονίσει κάτι με την οικογένειά σου από ταξίδι, από πάρτυ, από το να κάτσεις σπίτι σου ή να πας σινεμά και το έχεις υποσχεθεί στα παιδιά από νωρίς και σου πουν τελευταία στιγμή στην δουλειά ξέρεις έλα και αύριο γιατί κάτι προέκυψε εκεί λες απλά όχι ότι δεν μπορείς, δεν θα δώσεις λογαριασμό στο τι έχεις κανονίσει. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και το λέω ειλικρινά αυτό ότι, το ραντεβού στο γιατρό το Σάββατο δεν θα το ακυρώσω γιατί είναι σοβαρό οπότε εκεί θα πω όχι στη δουλειά, ενώ το πάρτυ / βόλτα / διασκέδαση θα το ακυρώσω γιατί μπορώ, αδιαφορώντας για την ψυχολογία του παιδιού μου. Μόνο εγώ πιστεύω ότι η ψυχολογία του παιδιού στο συγκεκριμένο παράδειγμα υπερτερεί? :-(

Χτες κιόλας ένας φίλος μου, μου έλεγε ότι παραιτήθηκε γιατί δούλευε τρελές ώρες εις βάρος της οικογένειάς του, αφού βρήκε δουλειά που το ωράριο ξεκαθάρισε ότι θα είναι αυστηρά 8-4.

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Eχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Είναι κάτι που δεν έχω ποτέ ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου, από κανένα, και σου ορκίζομαι ότι δε σε ειρωνεύομαι, δεν κοροϊδεύω και δεν υπερβάλλω.

Τι εννοείς; Τα περισσότερα (θα έλεγα όλα, αλλά γενικά δεν υπαρχει "ολα" σε κανένα θεμα) παιδάκια και από το προνήπιο ήδη ξέρουν ότι οι εργασιακές υποχρεώσεις της μαμάς και του μπαμπά έρχονται πάνω από τη διασκέδαση, και ότι τα πάρτυ, τα playdates, οι οικογενειακές έξοδοι, ακόμη και οι σχολικές συγκεντρώσεις και ενημερώσεις συχνά, μπορεί να χαθούν αν δεν προγραμματιστούν σε ώρα εκτός εργασίας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση κάποια στιγμή της ζωής μας να αναβάλουμε ως και ιατρικό ραντεβού ή να στείλουμε ένα ελαφρά (ή και σοβαρά) άρρωστο παιδί στο σχολείο ή να μείνει μόνο στο σπιτι γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να λείψουμε από τη δουλειά, ποιος εργαζόμενος θα έλεγε στον εργοδότη ή τον πελάτη "δε θα εργαστώ γιατί το μικρό θα πάει σε πάρτυ" ;;;;

έλα βρε κοπέλα μου, σφίγγεται η καρδιά μου, είναι δυνατόν ένα άρρωστο παιδάκι και μάλιστα σοβαρά να το στείλω στο σχολείο? μόνο στο σπίτι?

η δουλειά ποιο σημαντική από το άρρωστο παιδί μου? ειλικρινά νομίζω ότι βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα στην ζωή, αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω με τίποτε!

Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνεις γιατί ίσως δεν χρειάζεται να το καταλάβεις -να μην υπάρχει η οικονομική ανάγκη δηλαδή, υποθέτω και το λέω τελείως φιλικά- είναι ότι τους περισσότερους στις μέρες μας, δεν μας παίρνει να ρισκάρουμε να μείνουμε χωρίς δουλειά, έστω κι αν ξέρουμε και το βλέπουμε πως μας εκμεταλλεύονται, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Γιατί μετά, ποια πάρτι, ποιες βόλτες.

πρίν από 4 λεπτά , zaxaroulini είπε:

έλα βρε κοπέλα μου, σφίγγεται η καρδιά μου, είναι δυνατόν ένα άρρωστο παιδάκι και μάλιστα σοβαρά να το στείλω στο σχολείο? μόνο στο σπίτι?

η δουλειά ποιο σημαντική από το άρρωστο παιδί μου? ειλικρινά νομίζω ότι βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα στην ζωή, αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω με τίποτε!

Φυσικά και βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς. Μιλάς από μία οπτικη γωνία : Εγώ είμαι μαμά, και απλά φροντίζω να περνά καλά το μωρό μου, δεν έχω άλλη ευθύνη. Απλά πρόσεξε πώς κρίνεις τν υπόλοιπο κόσμο (και τώρα που πάτε σχολείο) γιατί η πραγματικότητα των υπολοίπων δεν είναι η ίδια. Οι μέρες ασθενείας παιδιού π.χ. είναι περιορισμένες, είναι απλήρωτες, και αν το "παρακάνεις" (και μέσα στο όριο να είσαι) μπορεί να ψάχνεις για άλλη δουλειά. Πολυτέλεια μεγάλη για τους περισσότερους. 

Οπότε όχι, δεν με πειράζει να κλαίει το παιδί που δεν π'ηγε στο πάρτυ ή να παέι σχολείο συναχωμένο, αν εκείνην την ώρα δουλεύω. Και το 99,9% των υπόλοιπων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τουλάχιστον τομέα το ίδιο

1 minute ago, marakiz said:

Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνεις γιατί ίσως δεν χρειάζεται να το καταλάβεις -να μην υπάρχει η οικονομική ανάγκη δηλαδή, υποθέτω και το λέω τελείως φιλικά- είναι ότι τους περισσότερους στις μέρες μας, δεν μας παίρνει να ρισκάρουμε να μείνουμε χωρίς δουλειά, έστω κι αν ξέρουμε και το βλέπουμε πως μας εκμεταλλεύονται, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Γιατί μετά, ποια πάρτι, ποιες βόλτες.

Κοπέλα μου σε καταλαβαίνω, αλλά ακριβώς αυτή την ανασφάλεια εκμεταλλεύονται κάποιοι και βλέπεις ανθρώπους να ξημεροβραδιάζονται στην δουλειά εις βάρος της οικογένειάς τους :-( εμένα φίλη μου δούλευε σε μία εταιρεία και τους είπε όχι για τα Σάββατα (της είχαν ζητήσει να πάει 2 Σάββατα το μήνα), όλοι οι άλλοι πάνε μόνο αυτή δεν πάει και μια χαρά το δέχτηκε ο εργοδότης. Είναι μέχρι που τους παίρνει τον καθένα. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά πολλές φορές αξίζει να ρισκάρεις για να είσαι ευτυχισμένος και να μην στερείς πράγματα από τα παιδιά. 

Δεν νομίζω ότι μιλάμε από την ίδια βάση. :)
Αν μείνεις χωρίς δουλειά θα στερήσεις περισσότερο στα παιδιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...