Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρτυ ή φιλοξενία?

Recommended Posts

Κορίτσια μου χρειάζομαι την συμβουλή σας, έχω το εξής πρόβλημα: χτες το απόγευμα βρήκα στην τσάντα του μεγάλου μου γιου, (πρωτάκι) πρόσκληση για  πάρτυ από το σχολείο για την Παρασκευή. Έλα όμως που την Παρασκευή έρχεται αεροπορικώς μια παλιά μου συμφοιτήτρια με την οικογένειά της για ΣΚ και έχω πει ότι θα τη φιλοξενήσω, δεν ξέρω τι να κάνω. Ούτε μπορώ να τους αφήσω και να πάω τον μεγάλο στο πάρτυ γιατί θα έρθουν πάνω κάτω την ώρα εκείνη, ο σύζυγος θα δουλεύει μέχρι αργά δεν μπορεί να τον πάει και οι γονείς με τα πεθερικά μου δεν έχουν γυρίσει ακόμη από το εξοχικό για να τους περιμέναν τουλάχιστον αυτοί στο σπίτι. Δεν ξέρω τι να κάνω, σκέφτομαι την απογοήτευση που θα φάει ο μεγάλος και έχω μαραζώσει ήδη.

Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν θέλω να χάσει το πάρτυ ο γιος μου, αλλά ντρέπομαι και να τους πω να περιμένουν στο αεροδρόμιο μέχρι να γυρίσω σπίτι.

Μία φίλη μου που το συζήτησα μου λέει να μην πάω το παιδί στο πάρτυ, θα έρθουν και άλλα και να κάτσω σπίτι να περιμένω τους ανθρώπους.

Εγώ όμως δεν μπορώ να στενοχωρήσω το αγόρι μου, έχω απογοητευτεί, εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου? Είναι ντροπή να τους πω να με περιμένουν μέχρι να γυρίσω σπίτι? Θεωρώ πως το παιδί πρέπει να προηγηθεί!

:-(

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνω zaxaroulini πως το παιδι πρεπει να προηγηθει.Εξηγησε στη φιλη σου και θα καταλαβει.Εξαλλου δεν ακυρωνεις αυτο που της ειπες.τη φιλοξενια δηλαδη.Αφησε την να περιμενει λιγο δεν ειναι δα και τοσο τρομερο.Ασ πιει ενα καφε ας κανει και μια βολτα και ολα καλα..

Αν πρόκειται για πτήση εσωτερικού που είναι σύντομες άρα ξεκούραστες, εγώ θα τους έλεγα να πάνε απ το αεροδρόμιο στον τάδε super παιδότοπο της πόλης (αφού έχουν παιδιά) να πιουν τον καφέ τους και εγώ θα φρόντιζα να μείνω στο πάρτυ όσο λιγότερο μπορούσα. 

Βέβαια εγώ έχω παιδί στην Γ΄δημοτικού πια οπότε ίσως θα της έλεγα πως σε αυτό δεν μπορεί να πάει αλλά θα πάει στο επόμενο. Άλλωστε, δεν χάνει παιχνίδι. Θα παίξει με τους φιλοξενούμενους. Εξήγησέ του ότι θα περάσετε ένα ωραίο ΣΚ με παιχνίδι και βόλτες. 

Επεξεργάστηκαν by ravT
pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, ήδη νιώθω πολύ καλύτερα! το κλειδί του σπιτιού δεν μπορώ να το αφήσω κάπου, το θέμα είναι ότι έρχονται αεροπορικώς από Ιταλία και θα κατέβουν με το Μετρό μέχρι το Σύνταγμα, και εγώ σκεφτόμουν να τους προτείνω να πιουν κανένα καφεδάκι στην πλατεία να χαζέψουν και λίγο στην Ερμού και να έρθουν μετά σπίτι. Η φίλη μου όμως μου λέει ότι θα είναι κουρασμένοι οι άνθρωποι, μήπως νιώσουν ότι δεν τους θέλω κιόλας, να σας πω ότι αρχικά θέλανε να μείνουνε σε ξενοδοχείο αλλά τους είπα με μεγάλη χαρά ότι θέλω να τους φιλοξενήσω σπίτι.

3 minutes ago, ravT said:

Αν πρόκειται για πτήση εσωτερικού που είναι σύντομες άρα ξεκούραστες, εγώ θα τους έλεγα να πάνε απ το αεροδρόμιο στον τάδε super παιδότοπο της πόλης (αφού έχουν παιδιά) να πιουν τον καφέ τους και εγώ θα φρόντιζα να μείνω στο πάρτυ όσο λιγότερο μπορούσα. 

Βέβαια εγώ έχω παιδί στην Γ΄δημοτικού πια οπότε ίσως θα της έλεγα πως σε αυτό δεν μπορεί να πάει αλλά θα πάει στο επόμενο. Άλλωστε, δεν χάνει παιχνίδι. Θα παίξει με τους φιλοξενούμενους. Εξήγησέ του ότι θα περάσετε ένα ωραίο ΣΚ με παιχνίδι και βόλτες. 

μωρέ είναι και πρωτάκι ο γιος μου και είναι σούπερ ευκαιρία να γνωρίσω και τους γονείς, δεν ξέρω σε ότι αφορά τα παιδιά μου δεν νομίζω ότι μπορεί να βάλω κάτι πάνω από αυτά, με στενοχώρησε η φίλη μου που έλεγε ότι είναι ντροπή να τους αφήσω να περιμένουν τους ανθρώπους και εγώ να τρέχω στο πάρτυ.

Χαίρομαι όμως που όλες σας με καταλαβαίνετε και θεωρώ ότι και εσείς θα διαλέγατε να μην στενοχωρηθεί το παιδί! :-P

Διαφημίσεις

Καλό είναι να μην χάσει μιας και είναι πρωτάκι , το πρώτο του πάρτι . Ειδικά μια πτήση μπορεί να έχει πολλές ανατροπές χρονικές , επίσης μπορεί και οι ίδιοι να θέλουν να  κανουν βόλτα στην έρμου και να μείνετε να περιμένετε .

Αυτή η φίλη σου  δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη φάση? Η λύση είναι να βρεις κάποιον να '' συνοδεύσει'' το παιδί στο χώρο του πάρτι όσο θα λείπεις αν χρειαστεί . Μια άλλη μαμα ίσως ? 

Nαι ειναι ντροπη να τους αφησεις να περιμενουν στο αεροδρόμιο μεχρι να φυγεις απο το παρτι. Ενα ταξιδι ειναι μεγαλη ταλαιπωρια και ειναι πολυ ασχημο να σε αφηνουν να περιμενεις στο αεροδρομιο για ενα γεγονος που δεν ειναι πολυ σημαντικο. Να ηταν θεμα υγείας, νοσοκομειο ή κατι εκτακτο που δεν μπορει να αποφυγεις, να το καταλαβω. Στο παρτι αν θες πηγαινεις το παιδι, το αφηνεις και πηγαινεις ξανα να το παρεις. Βαλε τον εαυτο σου στην θεση των φιλων σου, σκεψου και αποφασισε.

Συμφωνω με τη φιλη σου.ειναι ντροπη να τους αφησεις ειτε αεροδρομιο ειτε κεντρο.εγω δ θα ηθελα να παω για καφε εκεινη την ωρα.βρες καποιον να συνοδευσει τον μικρο σου αν δ ταιριαζουν με τπτ οι ωρες

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες κορίτσια, ferby επειδή το πάρτυ είναι λίγο μακριά από το σπίτι δεν νιώθω καθόλου άνετα να αφήσω το παιδί να πάει με το αυτοκίνητο κάποιας άλλης μαμάς, άσε που θέλω να τον πάω εγώ η ίδια, μέχρι τώρα πάντα εγώ τον πήγαινα, από την άλλη είναι και πρωτάκι να τον πήγαινα να τον άφηνα και να ξαναγύριζα να τον πάρω... ΖΩΗ και vicky86 σκεφτόμουν ότι αφού θα κατέβουν Σύνταγμα που είναι και ωραία τι πειράζει να κάτσουν να πιουν ένα καφέ και να χαλαρώσουν? γενικά επειδή θα κάτσουν μονο το ΣΚ θα είμαστε όλο στο  τρέξιμο σε βόλτες κλπ δεν έχουν τέτοια θέματα, ούτως ή άλλως για ταξίδι αναψυχής ήρθαν, και Ακρόπολη θα ανέβουμε με τα πόδια και για μπάνιο λέμε να πάμε, θα έχουμε φουλ πρόγραμμα όλο το ΣΚ

Διαφημίσεις

Τα πράγματα ίσως τα μεγαλοποιούμε μόνοι μας. Μίλα με την φιλοξενούμενή σου και ενημέρωσέ την. Ειλικρινείς κουβέντες. Θα καταλάβει και την ανάγκη σου να πας το παιδί στο πάρτυ αλλά και την ανάγκη σου να μη τους στεναχωρήσεις. Σίγουρα θα βρείτε μαζί τη λύση. 

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Γιατί δε συζητάς μαζί τους; Μίλα με την φίλη σου που είναι να φιλοξενήσεις, μπορεί και οι ίδιοι να έχουν να σου προτείνουν μια λύση. Αν και δεν είναι για λόγους υγειας, θεωρώ πως είναι σημαντικό για το παιδί. Το παιδί δε φταίει σε κάτι επειδή εσύ κανόνισες τα δικά σου, αλλά σίγουρα δε θα πεθάνει κιολας αν το χάσει. Απλά είναι ένας τρόπος να δεθεί με τους νέους φίλους του κ να ανήκει στο σύνολο. Αν είναι εφικτό ας πάρει άδεια ο άντρας σου ή κάποιες ώρες έστω. 

Έαν περιμενες κανέναν πρέσβη θα σου έλεγα πως πρέπει να τηρήσεις το πρωτόκολλο. Τώρα είναι μια φιλη σου και μαμά μάλιστα, θα σε βοηθήσει να βρεθείτε στη μέση. Κ από ιταλία έρχεται όχι από Αυστραλία! Αν έπαιρνε το ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη περισσότερη ταλαιπωρία θα χε.

Πρέπει να είσαι σωστή απέναντι τους και να τους αποδεχτείς όπως τους αξίζει αλλά είμαστε κ άνθρωποι, δε γίνεται να τα κάνουμε όλα τέλεια.

Η φίλη σου εδώ δεν μπορεί να σε βοηθήσει;; να τους υποδεχτεί ή να πάτε μαζί το παιδί κ να μείνει μαζι του;;

Μίλα με την φίλη σου που έρχεται και μίλα κ με το παιδί σου! Δες τι γνώμη έχουν κ οι δυο. 

4 minutes ago, ravT said:

Τα πράγματα ίσως τα μεγαλοποιούμε μόνοι μας. Μίλα με την φιλοξενούμενή σου και ενημέρωσέ την. Ειλικρινείς κουβέντες. Θα καταλάβει και την ανάγκη σου να πας το παιδί στο πάρτυ αλλά και την ανάγκη σου να μη τους στεναχωρήσεις. Σίγουρα θα βρείτε μαζί τη λύση. 

Αυτό θα κάνω, φίλη μου είναι πιστεύω θα καταλάβει, δεν θέλω να χάσει το πάρτυ το παιδί μου, δεν θέλω να τον στενοχωρήσω. Από την άλλη ίσως και να τους αρέσει να κάτσουν να πιουν και ένα καφέ στο Σύνταγμα, σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου, με βοήθησες πολύ, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!

Εφοσον ολο το σκ θα ειστε εξω πολυ πιθανο μετα την πτηση να θελουν να πανε οπου θα κοιμηθουν,να ξεφορτωσουν,να φανε,να κανουν ενα μπανιο η κ να ξαπλωσουν

Καλυτερα να μιλησεις με τη φιλοξενουμενη σου

Παρολα αυτα αν ημουν εκεινη θα σου ελεγα οκ θα παμε για καφε η να τσιμπησουμε κτ αλλα την αλλη φορα θα εμενα σε ξενοδοχειο

1 minute ago, vicky86 said:

Εφοσον ολο το σκ θα ειστε εξω πολυ πιθανο μετα την πτηση να θελουν να πανε οπου θα κοιμηθουν,να ξεφορτωσουν,να φανε,να κανουν ενα μπανιο η κ να ξαπλωσουν

Καλυτερα να μιλησεις με τη φιλοξενουμενη σου

Παρολα αυτα αν ημουν εκεινη θα σου ελεγα οκ θα παμε για καφε η να τσιμπησουμε κτ αλλα την αλλη φορα θα εμενα σε ξενοδοχειο

αχ με κάνεις και αισθάνομαι άσχημα, μα όταν κανονίσαμε το ταξίδι για να έρθουν εδώ δεν υπήρχε η πρόσκληση για το πάρτυ... τώρα προέκυψε... το αγοράκι μου το ξέρει και το περιμένει το πάρτυ γιατί το παιδάκι που μας κάλεσε και φίλος του είναι και κάλεσε όλη την τάξη, δεν θέλω να μην τον πάω και να τον στενοχωρήσω :-(

πιστεύω ότι η φίλη μου θα καταλάβει, στο κάτω κάτω καφέ θα της πω να κάτσει να πιει, από Ιταλία σε μία ωρίτσα θα είναι εδώ, καμία ταλαιπωρία..

11 minutes ago, Vasilo said:

Γιατί δε συζητάς μαζί τους; Μίλα με την φίλη σου που είναι να φιλοξενήσεις, μπορεί και οι ίδιοι να έχουν να σου προτείνουν μια λύση. Αν και δεν είναι για λόγους υγειας, θεωρώ πως είναι σημαντικό για το παιδί. Το παιδί δε φταίει σε κάτι επειδή εσύ κανόνισες τα δικά σου, αλλά σίγουρα δε θα πεθάνει κιολας αν το χάσει. Απλά είναι ένας τρόπος να δεθεί με τους νέους φίλους του κ να ανήκει στο σύνολο. Αν είναι εφικτό ας πάρει άδεια ο άντρας σου ή κάποιες ώρες έστω. 

Έαν περιμενες κανέναν πρέσβη θα σου έλεγα πως πρέπει να τηρήσεις το πρωτόκολλο. Τώρα είναι μια φιλη σου και μαμά μάλιστα, θα σε βοηθήσει να βρεθείτε στη μέση. Κ από ιταλία έρχεται όχι από Αυστραλία! Αν έπαιρνε το ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη περισσότερη ταλαιπωρία θα χε.

Πρέπει να είσαι σωστή απέναντι τους και να τους αποδεχτείς όπως τους αξίζει αλλά είμαστε κ άνθρωποι, δε γίνεται να τα κάνουμε όλα τέλεια.

Η φίλη σου εδώ δεν μπορεί να σε βοηθήσει;; να τους υποδεχτεί ή να πάτε μαζί το παιδί κ να μείνει μαζι του;;

Μίλα με την φίλη σου που έρχεται και μίλα κ με το παιδί σου! Δες τι γνώμη έχουν κ οι δυο. 

Δυστυχώς ο σύζυγος δεν παίζει, σκεφτόμουν να έλεγα ή στους γονείς μου ή στα πεθερικά μου να έρθουν νωρίτερα αλλα με βοηθάνε μωρέ όλο τον χρόνο με τα παιδιά και δεν θέλω να τους το χαλάσω, θα έρθουν Αθήνα τέλος του μήνα.

Θα μιλήσω με την φίλη μου και πιστεύω θα καταλάβει, σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , zaxaroulini είπε:

αχ με κάνεις και αισθάνομαι άσχημα, μα όταν κανονίσαμε το ταξίδι για να έρθουν εδώ δεν υπήρχε η πρόσκληση για το πάρτυ... τώρα προέκυψε... το αγοράκι μου το ξέρει και το περιμένει το πάρτυ γιατί το παιδάκι που μας κάλεσε και φίλος του είναι και κάλεσε όλη την τάξη, δεν θέλω να μην τον πάω και να τον στενοχωρήσω :-(

πιστεύω ότι η φίλη μου θα καταλάβει, στο κάτω κάτω καφέ θα της πω να κάτσει να πιει, από Ιταλία σε μία ωρίτσα θα είναι εδώ, καμία ταλαιπωρία..

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παιδί ή ενήλικα, προηγείται πάντα αυτός που κανόνισε πρώτος, είναι νομίζω στοιχειώδης κανόνας ευγενείας.

Το λογικό είναι να συνοδεύσει το παιδί μία μαμά φίλου/συμμαθητή του ή να περιμένει έστω κάποιος κοινός φίλος ή συγγενής τους επισκέπτες στο σπίτι. 

Εαν ενα κοριτσι εγραφε απο την πλευρα της φιλης, οτι μου ειπε η κολλητη μου να με φιλοξενησει με την οικογενεια μου ενα συγκεκριμενο ΠΣΚ. Ξαφνικα λιγο πριν το ταξιδι μου λεει να μεινω στο αεροδρομιο ή να παω στο συνταγμα να πιω εναν καφε μεχρι να τελειωσει το εξαχρονο παιδι της το παρτι που ξαφνικα προεκυψε,ειμαι σιγουρη οτι την φιλη που θα πηγαινε στο παρτι θα την περνούσατε απο γενεές 14. Ειναι τελειως ακομψο και καθολου ευγενικο να εχεις προσφερθει να φιλοξενησεις στο σπιτι σου μια οικογενεια και ξαφνικα να τους πεις να περιφερονται γιατι το παιδι σου θελει να παει σε παρτι. ΠΡοσωπικα οπως ειπε και ενα κοριτσι παραπανω, θα πηγαινα σε ξενοδοχειο και ναι θα θυμωνα με την φιλη μου. Δεν ειναι δυνατον να ταλαιπωρεις μια φιλη και την οικογενεια της για ενα παρτι. Μηδεν σεβασμος προς το προσωπο της. Μετα αναρωτιομαστε τι γινεται με τις φιλικες μας σχεσεις.

1 hour ago, ZWH είπε:

Εαν ενα κοριτσι εγραφε απο την πλευρα της φιλης, οτι μου ειπε η κολλητη μου να με φιλοξενησει με την οικογενεια μου ενα συγκεκριμενο ΠΣΚ. Ξαφνικα λιγο πριν το ταξιδι μου λεει να μεινω στο αεροδρομιο ή να παω στο συνταγμα να πιω εναν καφε μεχρι να τελειωσει το εξαχρονο παιδι της το παρτι που ξαφνικα προεκυψε,ειμαι σιγουρη οτι την φιλη που θα πηγαινε στο παρτι θα την περνούσατε απο γενεές 14. Ειναι τελειως ακομψο και καθολου ευγενικο να εχεις προσφερθει να φιλοξενησεις στο σπιτι σου μια οικογενεια και ξαφνικα να τους πεις να περιφερονται γιατι το παιδι σου θελει να παει σε παρτι. ΠΡοσωπικα οπως ειπε και ενα κοριτσι παραπανω, θα πηγαινα σε ξενοδοχειο και ναι θα θυμωνα με την φιλη μου. Δεν ειναι δυνατον να ταλαιπωρεις μια φιλη και την οικογενεια της για ενα παρτι. Μηδεν σεβασμος προς το προσωπο της. Μετα αναρωτιομαστε τι γινεται με τις φιλικες μας σχεσεις.

Υπάρχουν και οικογένειες που ήρθαν από την κάθε Ιταλία και από μόνοι τους θέλησαν να πάνε πριν το ξενοδοχείο για καφέ ή για φαγητό ή απλά την βόλτα τους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Υπάρχουν κ κάποιοι άνθρωποι που θα πιεστούν που χάλασε η οικοδέσποινα το προγραμμα της γι αυτούς. Φυσικά κ πρέπει να φερθεί φιλόξενα προς τους ανθρώπους αλλά συμβαίνουν κι απρόοπτα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για καμία πλευρά. 

Όσο για το ξενοδοχείο σας βρίσκω πολύ σκληρές, όταν σε περιμένει κάποιος με αγάπη και σε βάζει σπιτι του δεν παρεξηγήσε τοσο εύκολα.

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παιδί ή ενήλικα, προηγείται πάντα αυτός που κανόνισε πρώτος, είναι νομίζω στοιχειώδης κανόνας ευγενείας.

Το λογικό είναι να συνοδεύσει το παιδί μία μαμά φίλου/συμμαθητή του ή να περιμένει έστω κάποιος κοινός φίλος ή συγγενής τους επισκέπτες στο σπίτι. 

Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό αυτό είναι το πιο δίκαιο απ'όλα κ η μόνη λύση.

πρίν από 4 λεπτά , Vasilo είπε:

Υπάρχουν και οικογένειες που ήρθαν από την κάθε Ιταλία και από μόνοι τους θέλησαν να πάνε πριν το ξενοδοχείο για καφέ ή για φαγητό ή απλά την βόλτα τους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Υπάρχουν κ κάποιοι άνθρωποι που θα πιεστούν που χάλασε η οικοδέσποινα το προγραμμα της γι αυτούς. Φυσικά κ πρέπει να φερθεί φιλόξενα προς τους ανθρώπους αλλά συμβαίνουν κι απρόοπτα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για καμία πλευρά. 

Όσο για το ξενοδοχείο σας βρίσκω πολύ σκληρές, όταν σε περιμένει κάποιος με αγάπη και σε βάζει σπιτι του δεν παρεξηγήσε τοσο εύκολα.

Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό αυτό είναι το πιο δίκαιο απ'όλα κ η μόνη λύση.

Nα ηταν κατι σοβαρο ναι να το δεχτω. Αλλα οχι, απροοπτο δεν ειναι ενα παρτι . Επισης διαφορετικο ειναι οι φιλοξενουμενοι μας να θελουν να πανε για ενα καφε ή μια βολτα και αλλο να τους το επιβαλλουμε. Δεν γνωριζουμε ποση ταλαιπωρια μπορει να ειναι ενα ταξιδι για εναν ανθρωπο και αν θελει να παει κατευθειαν στο σπιτι να ξεκουραστει και οχι να τριγυρναει γυρω γυρω για ενα παρτι. Μιλαμε για παρτι ρε παιδι και οχι για αρρωστια, νοσοκομειο ή οτιδηποτε αλλο. Ας μαθουμε να ξεχωριζουμε. Το ξαναλεω, μετα βλεπουμε ενα σωρο θεματα εδω μεσα, δεν μου μιλαει η φιλη μου, η κουμπαρα μου ο ενας και ο αλλος. Δεν ειναι σωστο απο την στιγμη που φιλοξενεις να τους εχει πεταμενους στο δρομο εστω και για 2-3 ωρες. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Απο εκει και περα η θεματοθετρια και η καθεμια μας, κανει αυτο που θεωρει σωστο.

Επεξεργάστηκαν by ZWH

πρίν από 2 λεπτά , ZWH είπε:

Nα ηταν κατι σοβαρο ναι να το δεχτω. Αλλα οχι, απροοπτο δεν ειναι ενα παρτι . Επισης διαφορετικο ειναι οι φιλοξενουμενοι μας να θελουν να πανε για ενα καφε ή μια βολτα και αλλο να τους το επιβαλλουμε. Δεν γνωριζουμε ποση ταλαιπωρια μπορει να ειναι ενα ταξιδι για εναν ανθρωπο και αν θελει να παει κατευθειαν στο σπιτι να ξεκουραστει και οχι να τριγυρναει γυρω γυρω για ενα παρτι. Μιλαμε για παρτι ρε παιδι και οχι για αρρωστια, νοσοκομειο ή οτιδηποτε αλλο. Ας μαθουμε να ξεχωριζουμε. Το ξαναλεω, μετα βλεπουμε ενα σωρο θεματα εδω μεσα, δεν μου μιλαει η φιλη μου, η κουμπαρα μου ο ενας και ο αλλος. Δεν ειναι σωστο απο την στιγμη που φιλοξενεις να τους εχει πεταμενους στο δρομο εστω και για 2-3 ωρες. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Απο εκει και περα η θεματοθετρια και η καθεμια μας, κανει αυτο που θεωρει σωστο.

Δεν είπα να τους το επιβάλλει απλά να μάθει ποιο ειναι κ το δικο τους πλάνο. Ένα πάρτυ σαν πάρτυ δεν είναι σημαντικό ούτε είναι απρόοπτο. Μιλώντας συναισθηματικά και μόνο απρόοπτο είναι να τα βάψει μαύρα το παιδί επειδή γι αυτόν είναι σημαντικο το πρώτο πάρτυ για να κάνει φίλους.Μπορεί όμως κ το ίδιο το παιδί να ναι κουλ κ να περιμένει τους μουσαφίρηδες με χαρά.

Ισχύει ο χρυσός κανονας "το ειπα πρώτος" απλά αν τη βοηθήσει κάποιος μπορεί να καταφέρει να τους ικανοποιήσει ολους.

Θα συμφωνήσω με όλες τις κοπέλες που λένε ότι είναι ντροπή να αφήσεις τους προσκεκλημένους να περιμένουν ή να περιφέρονται, για ένα παιδικό πάρτι, ειδικά τη στιγμή που εσύ επέμενες να τους φιλοξενήσεις. Αυτά τα πάρτι δεν είναι υπόθεση 1-2 ωρών, έχεις την οδήγηση προς και από το αεροδρόμιο κι επιπλέον, αν το παιδί περνάει καλά και δε θέλει να φύγει, τι θα κάνεις;

Στη θέση σου δε θα τους το πρότεινα καν, μπορεί να πει η φίλη σου εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά οπωσδήποτε θα της κακοφανεί και δε θα ξαναρισκάρει τη φιλοξενία σου. Να ήταν μόνη της, τελοσπάντων, αλλά είπες ότι ταξιδεύει με την οικογένειά της η κοπέλα, εσένα δλδ θα σου άρεσε να σε αφήσουν να περιμένεις με τα παιδιά σου στο δρόμο; Απορώ και που το συζητάτε δηλαδή...σίγουρα θα το σκυλομετανιώσει που σε εμπιστεύτηκε! Κι αφού θεωρείς ότι η βολή όλων των άλλων προηγείται (του παιδιού, του συζύγου, των πεθερικών κλπ) και δεν έχεις εναλλακτικές, θα σου συνιστούσα να το ξανασκεφτείς πριν ανοίξεις το σπίτι σου την επόμενη φορά. 

Επεξεργάστηκαν by Lisbet

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αλλά δεν νομίζω ότι εδώ ισχύει ο κανόνας "ότι κανονίστηκε πρώτο". Δεν θέλω να στενοχωρήσω το αγοράκι μου, με το που πήρε την πρόσκληση το περιμένει πως και πως, είναι και το πρώτο πάρτυ μας για φέτος και εγώ θέλω να γνωρίσω και τους γονείς, είναι όλη η τάξη καλεσμένη, δεν θέλω να με περάσουν για ακατάδεχτη. Η φίλη μου πιστεύω θα καταλάβει, θα της μιλήσω αύριο, να της πω ότι κάτι προέκυψε αν μπορούν να έρθουν λίγο αργότερα σπίτι. Και εγώ αν ήμουν στην θέση της και μου έλεγαν ότι αντί π.χ. για τις 7 έλα στις 8,30 σπίτι, θα καταλάβαινα, δεν θα παρεξηγιόμουν. Στην αρχή θέλανε να μείνουνε σε ξενοδοχείο αλλά επειδή ξέρουν πόσο τους αγαπώ, δεν το συζήτησα καν. Με ξέρουν, ξέρουν ότι αν δεν ήταν κάτι σοβαρό δεν θα τους το ζητούσα.

Δεν ξέρω, με αυτά που γράφετε νομίζω ότι κάτι κάνω λάθος, εγώ προσωπικά, μπορεί να κάνω και λάθος, βάζω πάνω από μία δική μου υποχρέωση - ευχαρίστηση μία υποχρέωση - ευχαρίστηση του παιδιού μου.

3 minutes ago, Lisbet said:

Θα συμφωνήσω με όλες τις κοπέλες που λένε ότι είναι ντροπή να αφήσεις τους προσκεκλημένους να περιμένουν ή να περιφέρονται, για ένα παιδικό πάρτι, ειδικά τη στιγμή που εσύ επέμενες να τους φιλοξενήσεις. Αυτά τα πάρτι δεν είναι υπόθεση 1-2 ωρών, έχεις την οδήγηση προς και από το αεροδρόμιο κι επιπλέον, αν το παιδί περνάει καλά και δε θέλει να φύγει, τι θα κάνεις;

Στη θέση σου δε θα τους το πρότεινα καν, μπορεί να πει η φίλη σου εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά οπωσδήποτε θα της κακοφανεί και δε θα ξαναρισκάρει τη φιλοξενία σου. Να ήταν μόνη της, τελοσπάντων, αλλά είπες ότι ταξιδεύει με την οικογένειά της η κοπέλα, εσένα δλδ θα σου άρεσε να σε αφήσουν να περιμένεις με τα παιδιά σου στο δρόμο; Απορώ και που το συζητάτε δηλαδή...σίγουρα θα το σκυλομετανιώσει που σε εμπιστεύτηκε! Κι αφού θεωρείς ότι η βολή όλων των άλλων προηγείται (του παιδιού, του συζύγου, των πεθερικών κλπ) και δεν έχεις εναλλακτικές, θα σου συνιστούσα να το ξανασκεφτείς πριν ανοίξεις το σπίτι σου την επόμενη φορά. 

Κοπέλα μου σε ευχαριστώ για την απάντηση, το πάρτυ είναι σε παιδότοπο και γράφει 5-8. Επειδή πέρσι είχαμε πάει σε ένα πάρτυ που έγινε σε κάτι αντίστοιχο, όντως την ώρα που έλεγε ότι τελείωνε το πάρτυ έφυγε ο κόσμος, σκέφτομαι να φύγω λίγο νωρίτερα. Η φίλη μου δεν νομίζω να έχει θέμα, ειλικρινά αφού θα πάνε Σύνταγμα με το μετρό, όπως είπα, πιστεύω ότι θα της αρέσει να κάτσουν λίγο να πιουν ένα καφεδάκι, θα το συζητήσω μαζί της και θα σας πω νέα. Να ξέρετε ότι τους έχω ξαναφιλοξενήσει όπως και εγώ έχω πάει σπίτι τους, με ξέρουν ότι αν δεν ήταν κάτι σοβαρό, δεν θα τους έβαζα σε τέτοια διαδικασία.

πρίν από 13 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Κοπέλα μου σε ευχαριστώ για την απάντηση, το πάρτυ είναι σε παιδότοπο και γράφει 5-8. Επειδή πέρσι είχαμε πάει σε ένα πάρτυ που έγινε σε κάτι αντίστοιχο, όντως την ώρα που έλεγε ότι τελείωνε το πάρτυ έφυγε ο κόσμος, σκέφτομαι να φύγω λίγο νωρίτερα. Η φίλη μου δεν νομίζω να έχει θέμα, ειλικρινά αφού θα πάνε Σύνταγμα με το μετρό, όπως είπα, πιστεύω ότι θα της αρέσει να κάτσουν λίγο να πιουν ένα καφεδάκι, θα το συζητήσω μαζί της και θα σας πω νέα. Να ξέρετε ότι τους έχω ξαναφιλοξενήσει όπως και εγώ έχω πάει σπίτι τους, με ξέρουν ότι αν δεν ήταν κάτι σοβαρό, δεν θα τους έβαζα σε τέτοια διαδικασία.

Τότε γιατί προβληματίζεσαι; Εγώ απλά σου λέω, με κάθε φιλική διάθεση, ότι αντικειμενικά αυτό που κάνεις είναι αγένεια (και πολύ περισσότερο επειδή έχει παιδιά μαζί της και εσύ δεν τους άφησες να πάνε στο ξενοδοχείο) και οι περισσότεροι στη θέση της φίλης σου θα παρεξηγούνταν. Αν εσύ έχεις άλλη σχέση με τη φίλη σου, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης κλπ τότε όλα καλά. 

ΥΓ αποσκευές δε θα έχουν μαζί τους; Πώς θα πάνε για καφέ και για window shopping?

Επεξεργάστηκαν by Lisbet

Δ νομιζω οτι θα ναι ευκολο να φυγεις λιγο νωριτερα απο παρτυ

Κ δ βαζεις πανω απο μια υποχρεωση σου τη διασκεδαση του παιδιου,βαζεις τη διασκεδαση του παιδιου σου πανω μια οικογενεια που θα πινει καφε 1,5ωρα  αντι να παει να τακτοποιηθει εκει που θα μεινει

Καταλαβαινω οτι ο μικρος θελει να παει,ειναι πρωτακι κ ειναι το πρωτο παρτυ.θα ηταν καλη ευκαιρια να γνωρισεις κ συ τους γονεις.οποτε η θα τον παει ο μπαμπας η θα αφησεις καποιον εμπιστο κατα προτιμηση που τον ξερουν να δεχτει τους φιλοξενουμενους

Φυσικα αν εκεινη την ωρα προεκυπτε ραντεβου σε γιατρο θα δειχνανε κατανοηση κ οι φιλοξενουμενοι.για το παρτυ δ ξερω

Οι μόνοι που θα μπορούσα να εμπιστευτώ για να ειναι σπίτι να περιμένουν τους καλεσμένους είναι οι γονείς και τα πεθερικά μου αλλά λείπουν, ο σύζυγος δυστυχώς θα γυρίσει σπίτι μετά τις 9 γιατί έχουν κάτι σημαντικό στην δουλειά την Παρασκευή. Ξέρω πως αν τους το πω θα έρθουν αμέσως αλλά δεν θέλω να του τους γυρίσω πιο νωρίς από το ότι σχεδίαζαν, δεν ξέρω σκέφτομαι ότι και πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις ή το ένα τρένο να χάσουν θα περιμένουν το επόμενο, για 1 - 1,30 ώρα μου φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό που περιγράφετε κορίτσια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...