Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συζήτηση "Πρώτη φορά χωρίς τη μαμά στο νηπιαγωγείο"

Recommended Posts

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Δεν πάω πουθενά με ξένους,το σώμα μου είναι δικό μου,για το σώμα μου αποφασίζω εγω.

Τέλεια φαίνονται! Μονο το πρωτο βρηκα εξαντλημενο. Εσυ που το βρήκες? Απο πολιτεια ψωνιζω συνηθως. Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, diane2020 είπε:

Τέλεια φαίνονται! Μονο το πρωτο βρηκα εξαντλημενο. Εσυ που το βρήκες? Απο πολιτεια ψωνιζω συνηθως. Ευχαριστω!

Το ξέρω.Τα εχω παρρι καιρό.Ψαξε πρωτοπορία max κ σε συνοικιακά.

4 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Γι αυτο κ δεν υπάρχει περίπτωση μεγαλωνοντας να την αφήνω να κοιμάται σε φιλες το βράδυ η να φιλοξενώ έργου φίλους.

Πίσω απ όλο αυτό βρίσκεται ομως η δουλεια που κανεις μεψτο παιδι κ η σχεση που φτιάχνεις μαζί του απο τα γεννοφάσκια του .

Το δεύτερο όμως αντιφάσκει με το πρώτο.Βρισκω υπερβολικό να στερηθεί το παιδί μου την υπέροχη εμπειρία να κοιμηθεί σε κάποιο φίλο του για να μην υποστεί κακοποιηση. Πιο πιθανό είναι  να σε πατήσει  αμάξι  αν βγεις  από  το σπίτι σου. Άμα  είναι να μην κυκλοφορούμε καθολου.Δεν  έχει λογική  αυτο.Το παν είναι να έχεις χτισει μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί για να σου μιλήσει αν του φανεί κάτι περίεργο.

Just now, Sentir...natureza είπε:

Το δεύτερο όμως αντιφάσκει με το πρώτο.Βρισκω υπερβολικό να στερηθεί το παιδί μου την υπέροχη εμπειρία να κοιμηθεί σε κάποιο φίλο του για να μην υποστεί κακοποιηση. Πιο πιθανό είναι  να σε πατήσει  αμάξι  αν βγεις  από  το σπίτι σου. Άμα  είναι να μην κυκλοφορούμε καθολου.Δεν  έχει λογική  αυτο.Το παν είναι να έχεις χτισει μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί για να σου μιλήσει αν τύχει φανεί κάτι περίεργο.

Δεν αντιφάσκει καθολου γιατι το παιδι μπορει να υποστεί βία.δεν εχει να κανει με την παιδεία που εχει παρει από το σπίτι.

Εχει συμβει τετοιο περιστατικό που το γνωρίζω.

Δεν αντιφάσκει καθολου γιατι το παιδι μπορει να υποστεί βία.δεν εχει να κανει με την παιδεία που εχει παρει από το σπίτι.

Εχει συμβει τετοιο περιστατικό που το γνωρίζω.

Κι εγώ γνωρίζω 2 περιστατικά που τα παιδιά περπατούσαν αμέριμνα και τα χτύπησε αυτοκίνητο. Είναι λόγος αυτός να του απαγορεψω να κυκλοφορεί;

Διαφημίσεις

Κι εγώ γνωρίζω 2 περιστατικά που τα παιδιά περπατούσαν αμέριμνα και τα χτύπησε αυτοκίνητο. Είναι λόγος αυτός να του απαγορεψω να κυκλοφορεί;

Τωρα συγκρίνεις ανόμοια πραγματα.οπως κ να χει εχει να κανει κ με το τι επιτρέπει κάθε οικογένεια.Εγω είμαι σε πολλα πραγματα χαλαρηωαλλα αυτο ουτεψθαψτο κάνω ουτε κ θα αναλαβω την ευθύνη να κρατήσω ολη νύχτα αλλο παιδι.

Τωρα συγκρίνεις ανόμοια πραγματα.οπως κ να χει εχει να κανει κ με το τι επιτρέπει κάθε οικογένεια.Εγω είμαι σε πολλα πραγματα χαλαρηωαλλα αυτο ουτεψθαψτο κάνω ουτε κ θα αναλαβω την ευθύνη να κρατήσω ολη νύχτα αλλο παιδι.

Είναι ανόμοια παραδείγματα αλλά η λογική είναι η ίδια. Σεβαστό το τι θα κάνεις, εγώ έγραψα για μένα, εγώ θα το έβρισκα υπερβολικό. 

Είναι ανόμοια παραδείγματα αλλά η λογική είναι η ίδια. Σεβαστό το τι θα κάνεις, εγώ έγραψα για μένα, εγώ θα το έβρισκα υπερβολικό. 

Ναι βρε πουλακι μου.το καταλαβα.δεν το ειπα επικριτικά.Αλλα συμβαίνουν πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις. Κ να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να μαθει κ πολεμική τέχνη που εκτός των άλλων,σου μαθαίνει πως να αμυνθείς.Για την ακρίβεια δεν ξερω κωεγω πως να χειριστώ το όλο θέμα.Γι αυτο είχα κανονίσει κ το σεμινάριο, αφού έψαξα πολύ που θα το κάνω. Δεν έκανα Οδυσσέως ουτε αυτο ουτε των πρώτων βοηθειών.

Ακούγεται Υπερβολικό αλλα δεν ειναι... δεν ζουμε πια εποχές παλιες που κοιμομασταν αναμεταξυ μας.

Εμενα δε με αφηναν οι γονείς μου γενικα αλλα φίλες μου κοιμόντουσαν σπιτι. Πλεον θα το σκεφτώ πολυ αν θα αφησω να κοιμηθει καποιο παιδακι σπιτι μου , όπως επίσης αρνητικη ειμαι στο κομμάτι της κατασκήνωσης. Τα παιδια σημερα ειναι πονηρεμενα και δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει και να τρέχεις και να μη φτάνεις . Ο καθενας σπιτι του και απο το πρωι ως το βραδυ Κάντε παρεα. Πρέπει να κοιμηθείτε κιολας? Πανε πια αυτα.

Να σας πω πως ήμουν 13 στα 14 οταν απο γιορτη ζητησα απο τους γονείς μου να μείνω στα ξαδερφια μου ειχαμε κολλητες σχέσεις και επειδή ηταν πολυ αργα και κοιμόμασταν ορθιοι καταφερε και τους επεισε η θεια μου εφοσον δεν ει χα και σχολείο την αλλη μερα. Ε μου την επεσε ο ξαδερφος. Οπως το ακουτε. Φυσικά τον ξεχεσα και επεσα και κοιμήθηκα και δεν ειπα ποτε τιποτα σε κανέναν,ουτε αυτος φυσικα γιατι θα χαμε κηδεία. Ηταν πανω στα ντουζενια του ο μ....ας πρεπει να χε πιει και τίποτα αλκοολ λιγο πιο μεγαλος απο μενα στα 16 με 17, αμφιβαλλω αν αντιλαμβανοταν τις μ...κιες που μου ελεγε. Απο τοτε με χαιρεταει απο μακρια με κατεβασμενη παντα μουρη κι έχουν περασει εικοσι τοσα χρονια, αυτος με οικογένεια κοκ.

Οχι για να δείτε οτι ειναι να μην τύχει.  Ποτέ, ποτε υπνο σε ξένα σπιτια!!!

Διαφημίσεις

Ναι βρε πουλακι μου.το καταλαβα.δεν το ειπα επικριτικά.Αλλα συμβαίνουν πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις. Κ να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να μαθει κ πολεμική τέχνη που εκτός των άλλων,σου μαθαίνει πως να αμυνθείς.Για την ακρίβεια δεν ξερω κωεγω πως να χειριστώ το όλο θέμα.Γι αυτο είχα κανονίσει κ το σεμινάριο, αφού έψαξα πολύ που θα το κάνω. Δεν έκανα Οδυσσέως ουτε αυτο ουτε των πρώτων βοηθειών.

Συμφωνώ κι εγω για πολεμικες τεχνες. Εκανα κι εγω μικρη και εχω μαθει πολλα , σε διδασκει μεγαλη αυτοπεποιθηση πειθαρχία και ηρεμία τη δύσκολη στιγμη αχρείαστα ναναι!

Καράτε εχω μαυρη ζωνη δεν εχει χρειαστεί ποτε να το αποδειξω. Κι ουτε θαθελα εδω που τα λεμε.  Αλλα σου δίνει μεγαλη δύναμη,  δεν εχω ξεχάσει τιποτα. Προσπαθω να πεισω το μεγαλο μου παιδι να ξεκινήσει απο νωρις. Προς το παρον αδιαφορει αλλα λεω να παμε μια μερα αφου περασει η κριση covid και να κανει ενα δοκιμαστικό μαθημα. Να ξεκινήσετε!!!

Εγώ θα προτεινα πλεον οχι καρατε αλλα muaythai (μαιται) ειναι πιστευω καλυτερο για επιθεσεις τετοιου τυπου η judo αυτοαμυνα. 

Taekwondo θα έλεγα οχι αν και έχουν ανοίξει άπειρες σχολές που μαζεύουν παιδια 

Οι γονείς μου ήταν από τους "χαλαρούς" θα έλεγα. Σε φίλους δεν κοιμηθήκαμε ποτέ εγώ και η αδερφή μου. Ούτε και φιλοξενήσαμε δικούς μας.

Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν έχεις την καλοσύνη @Sentir...natureza, βάσει ποιάς στατιστικής έρευνας είναι πιο πιθανό να σε χτυπήσει αυτοκίνητο από το να υποστείς σεξουαλική κακοποίηση σε φιλικό σπίτι.

Συμφωνώ κι εγω για πολεμικες τεχνες. Εκανα κι εγω μικρη και εχω μαθει πολλα , σε διδασκει μεγαλη αυτοπεποιθηση πειθαρχία και ηρεμία τη δύσκολη στιγμη αχρείαστα ναναι!

Καράτε εχω μαυρη ζωνη δεν εχει χρειαστεί ποτε να το αποδειξω. Κι ουτε θαθελα εδω που τα λεμε.  Αλλα σου δίνει μεγαλη δύναμη,  δεν εχω ξεχάσει τιποτα. Προσπαθω να πεισω το μεγαλο μου παιδι να ξεκινήσει απο νωρις. Προς το παρον αδιαφορει αλλα λεω να παμε μια μερα αφου περασει η κριση covid και να κανει ενα δοκιμαστικό μαθημα. Να ξεκινήσετε!!!

Εγώ θα προτεινα πλεον οχι καρατε αλλα muaythai (μαιται) ειναι πιστευω καλυτερο για επιθεσεις τετοιου τυπου η judo αυτοαμυνα. 

Taekwondo θα έλεγα οχι αν και έχουν ανοίξει άπειρες σχολές που μαζεύουν παιδια 

Είναι μικρη ακομη.απο 4ων αρχίζουν.κ το aikido ειναι πολυ καλο για μεγαλύτερη ηλικία.

Είναι μικρη ακομη.απο 4ων αρχίζουν.κ το aikido ειναι πολυ καλο για μεγαλύτερη ηλικία.

Εμενα δε πολυθελει απο πέρσυ το παλευω αλλα νομίζω θα καταφέρω να πείσω εστω και δοκιμαστικά,  εμενα ειναι 5

Εσενα ποσο ειναι το παιδακι σου?

Εμενα δε πολυθελει απο πέρσυ το παλευω αλλα νομίζω θα καταφέρω να πείσω εστω και δοκιμαστικά,  εμενα ειναι 5

Εσενα ποσο ειναι το παιδακι σου?

Ουτε τριων

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Οι γονείς μου ήταν από τους "χαλαρούς" θα έλεγα. Σε φίλους δεν κοιμηθήκαμε ποτέ εγώ και η αδερφή μου. Ούτε και φιλοξενήσαμε δικούς μας.

Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν έχεις την καλοσύνη @Sentir...natureza, βάσει ποιάς στατιστικής έρευνας είναι πιο πιθανό να σε χτυπήσει αυτοκίνητο από το να υποστείς σεξουαλική κακοποίηση σε φιλικό σπίτι.

Ειναι καθαρα προσωπικη εκτιμηση. Εχεις δικιο, επρεπε να γραψω "Θεωρω οτι ειναι πιο πιθανο...", ηθελα απλα να τονισω την ελλειψη λογικης γιατι παντα υπαρχει πιθανοτητα να συμβει κατι, δεν εχει νοημα να αποφευγουμε καθημερινες καταστασεις/εμπειριες. Εγω παντως περνουσα τελεια οταν κοιμομασταν μαζι με φιλες, ειναι απο τις πιο ωραιες εμπειριες που θυμαμαι και δεν θα ηθελα να το στερησω απο το παιδι μου αν μου το ζητησει. 

@Mama_Anesti_ πως πήγε σήμερα το πρωινό σας??

Φοβάμαι πως δεν φτάνει το ζόρι που θα περάσουν φέτος τα προνηπιάκια για προσαρμογή, αλλά μόλις λίγο προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση θα κλείσουν και μετά πάλι από την αρχή!

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

@Mama_Anesti_ πως πήγε σήμερα το πρωινό σας??

Φοβάμαι πως δεν φτάνει το ζόρι που θα περάσουν φέτος τα προνηπιάκια για προσαρμογή, αλλά μόλις λίγο προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση θα κλείσουν και μετά πάλι από την αρχή!

Δεν έχεις αδικο, κάπως έτσι θα είναι φέτος τα πράγματα δυστυχως με πισωγυρισματα.

Σήμερα πηγαμε με λιγότερα κλάματα απ τις άλλες φορες αλλά όταν είδε πως εκλαιγαν κι άλλα παιδιά έκλαιγε πιο εντονα. Μπήκε μέσα με την νηπιαγωγό, εγώ στάθηκα στην πορτα, έμεινε ένα τεταρτο, συνεργάστηκε αν και γκρινιαζε και στο τέλος βγήκε με την πρώτη του ζωγραφιά! 

Just now, Mama_Anesti_ said:

Δεν έχεις αδικο, κάπως έτσι θα είναι φέτος τα πράγματα δυστυχως με πισωγυρισματα. 

Σήμερα πηγαμε με λιγότερα κλάματα απ τις άλλες φορές αλλά όταν είδε πως έκλαιγαν κι άλλα παιδιά έκλαιγε πιο έντονα. Μπήκε μέσα με την νηπιαγωγο, εγω σταθηκα στην πόρτα, έμεινε ένα τέταρτο, συνεργάστηκε αν και γκρινιαζε και στο τέλος βγήκε με την πρώτη του ζωγραφια! 

Λογικό να επηρεάζεται από τα υπόλοιπα παιδιά.  Ελπίζω καθε μέρα να είναι και καλύτερα, δεν χάνεις κάτι να μιλήσεις και την νηπιαγωγό έτσι ώστε να έχει μια πιο ήπια προσαρμογή το παιδάκι.

Just now, kotsifikos είπε:

Λογικό να επηρεάζεται από τα υπόλοιπα παιδιά.  Ελπίζω καθε μέρα να είναι και καλύτερα, δεν χάνεις κάτι να μιλήσεις και την νηπιαγωγό έτσι ώστε να έχει μια πιο ήπια προσαρμογή το παιδάκι.

Έχω μιλήσει με την νηπιαγωγό, ή προσαρμογή γίνεται βήμα βήμα σε συνεργασία μαζι της. Δεν ενεργώ μόνη μου. 

Στην παρούσα φαση, μένει μικρό χρονικο διάστημα ωστε να διαπιστώσει τις δραστηριότητες που θα μπορούσε να κάνει και να εξοικειωθεί με τις νέες συνθήκες του σχολείου,  ενισχύοντας του το αίσθημα ασφάλειας.  

Στόχος μας είναι να θέλει να μεινει για να περάσει όμορφα και όχι να μενει ενώ κλαίει μην έχοντας άλλη επιλογή. 

Έχω μιλήσει με την νηπιαγωγό, ή προσαρμογή γίνεται βήμα βήμα σε συνεργασία μαζι της. Δεν ενεργώ μόνη μου. 

Στην παρούσα φαση, μένει μικρό χρονικο διάστημα ωστε να διαπιστώσει τις δραστηριότητες που θα μπορούσε να κάνει και να εξοικειωθεί με τις νέες συνθήκες του σχολείου,  ενισχύοντας του το αίσθημα ασφάλειας.  

Στόχος μας είναι να θέλει να μεινει για να περάσει όμορφα και όχι να μενει ενώ κλαίει μην έχοντας άλλη επιλογή. 

Σας έχει πει για πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτό? Φαντάζομαι δηλαδή δεν προβλέπεται για ένα μήνα πχ να πηγαίνετε, να βλέπετε και να φεύγετε. Δεν θα πρέπει να κάθεται κάθε φορά και περισσότερο? Και αν δεν γίνει αυτό που λέει? Να θέλει δηλαδή από μόνος του να μείνει? Φαντάζομαι πολλά παιδιά αν είχαν την επιλογή θα προτιμούσαν να μην πάνε. Δεν πρέπει να καταλάβει ότι έτσι έχει η κατάσταση και να το αποδεχτεί? 

Just now, Yovanna είπε:

Σας έχει πει για πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτό? Φαντάζομαι δηλαδή δεν προβλέπεται για ένα μήνα πχ να πηγαίνετε, να βλέπετε και να φεύγετε. Δεν θα πρέπει να κάθεται κάθε φορά και περισσότερο? Και αν δεν γίνει αυτό που λέει? Να θέλει δηλαδή από μόνος του να μείνει? Φαντάζομαι πολλά παιδιά αν είχαν την επιλογή θα προτιμούσαν να μην πάνε. Δεν πρέπει να καταλάβει ότι έτσι έχει η κατάσταση και να το αποδεχτεί?

Just now, Yovanna είπε:

Δεν έχουμε συζητήσει μακροπρόθεσμα, προχωράμε βήμα βήμα για να πετύχουμε μια ηπια προσαρμογη την οποία δουλευουμε ουσιαστικά τέσσερεις μέρες. Ο,τι ζήτημα προκύψει θα το δούμε στην πορεία. Ή νηπιαγωγός έχει εμπειρία, ίσως για αυτό δεν αγχωνομαι. 

Εσείς πως τα πάτε στον παιδικό? Προσαρμόστηκε το παιδί?

Επεξεργάστηκαν by Mama_Anesti_

Δεν έχουμε συζητήσει μακροπρόθεσμα, προχωράμε βήμα βήμα για να πετύχουμε μια ηπια προσαρμογη την οποία δουλευουμε ουσιαστικά τέσσερεις μέρες. Ο,τι ζήτημα προκύψει θα το δούμε στην πορεία. Ή νηπιαγωγός έχει εμπειρία, ίσως για αυτό δεν αγχωνομαι. 

Εσείς πως τα πάτε στον παιδικό? Προσαρμόστηκε το παιδί?

Κατάλαβα.. Νόμιζα ότι γινόταν ήδη καμιά βδομάδα αυτό. Δοκίμασες να φύγεις παρότι κλαίει μήπως και ξεχαστεί μετά από λίγο?

Ο δικός μου δεν έχω καταλάβει αν έχει προσαρμοστεί πλήρως. Τι εννοώ.. Το πρωί, έχουμε δράματα. Πραγματικά τα πρωινά μου έχουν γίνει εφιάλτης. Σήμερα ήμουν ξύπνια από τις 5 το πρωί και σκεφτόμουν τι με περιμένει αργότερα. Θα πήγαινε και πρώτη μέρα ο άντρας μου δουλειά, και θα το περνούσα μόνη μου. Κλαίει και μοιρολογάει που λες το πρωί, γιατί θέλει να κάτσει με τη μαμά και τον μπαμπά. Λέμε για εκατομμυριοστή φορά τα ίδια και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις. Αρχίζει δηλαδή, θα παίξω το τάδε παιχνίδι, θα ξαπλώσω λίγο στο κρεβατάκι μου (του αρέσει το κρεβάτι του στο σχολείο), και θα έρθεις να με πάρεις, εντάξει??? Εγώ λέω ναι , ότι και να λέει μπας και ηρεμήσει. Στα μάσα της διαδρομής συνήθως ηρεμεί και δεν κλαίει όταν με αποχωρίζεται. Εκεί μου λένε οι δασκάλες ότι είναι μες την καλή χαρά ακι όταν τον παίρνω λέει τι ωραία που πέρασε στο σχολείο του! Το άλλο πρωί βέβαια το έχει ξεχάσει και έχουμε δράματα! Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτό..

10 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Κατάλαβα.. Νόμιζα ότι γινόταν ήδη καμιά βδομάδα αυτό. Δοκίμασες να φύγεις παρότι κλαίει μήπως και ξεχαστεί μετά από λίγο?

Ο δικός μου δεν έχω καταλάβει αν έχει προσαρμοστεί πλήρως. Τι εννοώ.. Το πρωί, έχουμε δράματα. Πραγματικά τα πρωινά μου έχουν γίνει εφιάλτης. Σήμερα ήμουν ξύπνια από τις 5 το πρωί και σκεφτόμουν τι με περιμένει αργότερα. Θα πήγαινε και πρώτη μέρα ο άντρας μου δουλειά, και θα το περνούσα μόνη μου. Κλαίει και μοιρολογάει που λες το πρωί, γιατί θέλει να κάτσει με τη μαμά και τον μπαμπά. Λέμε για εκατομμυριοστή φορά τα ίδια και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις. Αρχίζει δηλαδή, θα παίξω το τάδε παιχνίδι, θα ξαπλώσω λίγο στο κρεβατάκι μου (του αρέσει το κρεβάτι του στο σχολείο), και θα έρθεις να με πάρεις, εντάξει??? Εγώ λέω ναι , ότι και να λέει μπας και ηρεμήσει. Στα μάσα της διαδρομής συνήθως ηρεμεί και δεν κλαίει όταν με αποχωρίζεται. Εκεί μου λένε οι δασκάλες ότι είναι μες την καλή χαρά ακι όταν τον παίρνω λέει τι ωραία που πέρασε στο σχολείο του! Το άλλο πρωί βέβαια το έχει ξεχάσει και έχουμε δράματα! Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτό..

Ότι περνά εκεί καλά κ ξεχνιέται είναι καλό σημάδι. Ή πρωινή γκρίνια ίσως ευθύνεται και στην αλλαγή προγράμματος και ύπνου. Εμείς αν και ακολουθούμε μετά το σχολείο το πρόγραμμα που είχαμε με τις ωρες ύπνου δυσκολευομαστε. Απ την μία δεν μπορεί να κοιμηθεί ενώ είναι μέρα απ την άλλη δεν του φτάνουν οι ώρες που κοιμάται περίπου 10-11 που το καλοκαίρι τόσο κοιμόταν και ήταν μία χαρά.  

Στην φάση που είμαστε τον αφήνω και βγαινω έξω και περιμένω μέχρι να "σχολάσει". 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...