Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα. Ο γιος μου είναι 3 χρονών και φοβάται υπερβολικά τη θάλασσα. Η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι δεν ήταν το καλύτερό του αλλά τον κράταγα στα χέρια και είχαμε καταλήξει να βάζει ακόμη και το πρόσωπο μέσα αρκεί να τον έχω μαζί μου. Φέτος και ενώ στα πρώτα δύο μπάνια όλα πήγαν καλά και δε φάνηκε να τον ενοχλεί κάτι (το αντίθετο μάλιστα) αρνείται να ξαναμπεί μέσα. Σε βαθμό όμως που δε θέλει ούτε να βρέξει το πόδι του, ούτε να πάει να γεμίσει το κουβαδάκι. Ισως να φοβήθηκε γιατί του έβαλα τα μπρατσακια στο δεύτερο μπάνιο και τον αφησα 2 δευτερόλεπτα από τα χέρια μου χωρίς να πατώνει αν και εκείνη την ώρα δεν αντέδρασε καθόλου, φάνηκε μάλιστα να του αρέσει. Τον ρωτάω τι φοβάται αλλά μου λέει συνέχεια δε θέλω τη θάλασσα. Δοκίμασα όλες τις μεθόδους (να τον πάρω στα χέρια να μπούμε μαζί, να πάμε κοντά να βρέξει λίγο τα πόδια του αλλά δεν πιάνει τίποτα). Επίσης δεν ξέρω και τι είναι το καλύτερο, να τον πιέσω ή να μην μπαίνει καθόλου μέσα.

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Ο γιος μου είναι 3 χρονών και φοβάται υπερβολικά τη θάλασσα. Η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι δεν ήταν το καλύτερό του αλλά τον κράταγα στα χέρια και είχαμε καταλήξει να βάζει ακόμη και το πρόσωπο μέσα αρκεί να τον έχω μαζί μου. Φέτος και ενώ στα πρώτα δύο μπάνια όλα πήγαν καλά και δε φάνηκε να τον ενοχλεί κάτι (το αντίθετο μάλιστα) αρνείται να ξαναμπεί μέσα. Σε βαθμό όμως που δε θέλει ούτε να βρέξει το πόδι του, ούτε να πάει να γεμίσει το κουβαδάκι. Ισως να φοβήθηκε γιατί του έβαλα τα μπρατσακια στο δεύτερο μπάνιο και τον αφησα 2 δευτερόλεπτα από τα χέρια μου χωρίς να πατώνει αν και εκείνη την ώρα δεν αντέδρασε καθόλου, φάνηκε μάλιστα να του αρέσει. Τον ρωτάω τι φοβάται αλλά μου λέει συνέχεια δε θέλω τη θάλασσα. Δοκίμασα όλες τις μεθόδους (να τον πάρω στα χέρια να μπούμε μαζί, να πάμε κοντά να βρέξει λίγο τα πόδια του αλλά δεν πιάνει τίποτα). Επίσης δεν ξέρω και τι είναι το καλύτερο, να τον πιέσω ή να μην μπαίνει καθόλου μέσα.

Να μην τον πιέσεις, να τον αφήνεις απέξω να παίζει με τα κουβαδάκια.... θα μπει όταν αυτός το θελήσει...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Φυσικά και να μην το πιέσεις! 3 χρονών είναι...

Εννοείται δεν τον πιέζεις! για το όνομα! μόνο του θα μπει το παιδάκι. και κοίτα όταν μπει να μην ξανανιώσει ανασφάλεια, ούτε να το βουτήξεις το κεφάλι του παιδιού στο νερό, ασε το μόνο του να εξοικειωθεί με την θάλασσα.

Ούτε καν να διανοηθείς να το πιέσεις, θα έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Άστο να ζητήσει μόνο του να μπει, έστω κι αν του πάρει όλο το καλοκαίρι.

Διαφημίσεις

Εννοείται δεν τον πιέζεις! για το όνομα! μόνο του θα μπει το παιδάκι. και κοίτα όταν μπει να μην ξανανιώσει ανασφάλεια, ούτε να το βουτήξεις το κεφάλι του παιδιού στο νερό, ασε το μόνο του να εξοικειωθεί με την θάλασσα.

Δεν σκοπεύω να το πνίξω το παιδί!για όνομα!και προφανώς δεν του έχω προκαλέσει εγώ την ανασφάλεια. Τέλοσπαντων, μάλλον έχω παρεξηγηθεί. αναρωτιόμουν απλώς μήπως είχε συμβεί και σε κάποια άλλη και υπάρχε κάποιο κόλπο για να τον βοηθήσω να ξεπεράσει το φόβο του. Πάντως ευχαριστώ πολύ όλες για το ενδιαφέρον!

Καλα σε όλες εχει συμβεί... Ο μεγαλος ούρλιαζε γύρω στα 2... Τον άφησα να κανει οτι γουστάρει και τωρα στα 4 κολυμπάει μόνος του...

Αστο να τα βρει μονο του, και να μην του αρέσει ποτε δεν εγινε και τιποτα

Οχι παιδί μου, δεν έχεις παρεξηγηθεί, επειδή μας έχει συμβεί κι εμάς, γιαυτό στα λεμε!!! Κάποια στιγμή εμένα σχεδόν έκανε μόνη της μπάνιο και ξεκινάει καλοκαιρι και με το που βάζει πόδι στη θάλασσα παθαίνει αμόκ!!! Λέμε κι εμέις "φέτος δεν πρόκειται να μπει έτσι όπως κάνει", την παίρναμε λοιπόν μόνο με τα παιχνίδια της άμμου μαζί. Και 3η φορά στην παραλία μπήκε μόνη της! Την προλάβαμε στο τσακ να την πιάσουμε !!

Φάσεις περνάνε!

Οταν ο γιος μου ηταν ενος ετους ή αδελφη του τον πεταξε μεσα στην πισινα πριν προλαβω να ρυθμισω τα μπρατσακια του. Ο μικρος φοβηθηκε.. τον αφησα τελειως ελευθερο ολα τα χρονια και σιγα σιγα μονος του μπηκε στην θαλασσα και εμαθε μπανιο. Χαλαρα και ηρεμα. Θυμαμαι οταν ημουν μικρουλα με επαιρνε ο πατερας μου με το ζορι και εγω ουρλιαζα.. ακομη και σημερα μου εχει μεινει η φοβια. Καθε φορα που βλεπω διπλα μου γονεις που βαζουν με το ζορι τα παιδια τους στην θαλασσα και εκεινα τα καημενα ουρλιαζουν, με πιανει η ψυχη μου. Αφηστε τα παιδιακια να παιξουν με τα κουβαδακια, να μπουν σιγα σιγα, να παιξουν με το νερο... Αλλωστε μην ξεχνατε οτι ο καθενας μας απολαμβανει διαφορετικα την θαλασσα.. Αλλος μπαινει και παει στα απατα, αλλοι κανουν βουτιες.... αλλοι απλα "βαπτιζονται" και απολαμβανουν το βιβλιο τους κατω απο την σκια. ;)

Να προσθέσω κ εγώ ότι θεωρώ σημαντικό για να ξεφοβηθεί : να μην έχει κύμα - να είναι "λάδι" η θάλασσα, είναι πιο ελεγχόμενη για τα παιδάκια μας έτσι.

Ο μεγάλος μου γιος (βέβαια μιλάμε όταν ήταν 1,5 ετών), τις πρώτες 2 φορές στην θάλασσα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ αρνητικός - γιατί είχε κύμα - μετά το κατάλαβα.

Την τρίτη φορά, με θάλασσα "λάδι", μπήκε μόνος του.

Διαφημίσεις

κ να προσθέσω και τα βότσαλα που ενδεχομένως δημιουργούν δυσφορία στις παιδικές πατουσίτσες, με αποτέλεσμα να έχουν αρνητική αίσθηση για το θέμα "θάλασσα". Διαπιστωμένο αυτό.

Να προσθέσω κ εγώ ότι θεωρώ σημαντικό για να ξεφοβηθεί : να μην έχει κύμα - να είναι "λάδι" η θάλασσα, είναι πιο ελεγχόμενη για τα παιδάκια μας έτσι.

Ο μεγάλος μου γιος (βέβαια μιλάμε όταν ήταν 1,5 ετών), τις πρώτες 2 φορές στην θάλασσα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ αρνητικός - γιατί είχε κύμα - μετά το κατάλαβα.

Την τρίτη φορά, με θάλασσα "λάδι", μπήκε μόνος του.

Αυτό. Η δικιά μου την 1η φορά που η θάλασσα ήταν λάδι και κάπως ζεστή λίγο πήγε να τσινίσει και μετά άρχισε το τραγούδι μέσα στο νερό.

Την επόμενη μέρα πήγαμε σε άλλη παραλία, είχε κυματάκι, το νερό πιο κρύο, η ατμόσφαιρα πιο δροσερή και δεν ήθελε με τίποτα, στην άμμο την έβγαλε.

Δεν ξαναπήγαμε θάλασσα έκτοτε, για άσχετους λόγους. Έχει όμως κανα 2βδόμαδο που δε θέλει να κάτσει στη μπανιέρα. Στέκεται όρθια και μου αγκαλιάζει το πόδι και πρέπει να μπω η μισή μέσα για να την πλύνω (πάντα όρθια). Οπότε σκέφτομαι αν έχει τέτοιο κόλλημα τώρα με το μπάνιο στο σπίτι, φαντάσου τι έχει να γίνει σε 2 βδομαδούλες που θα φύγουμε διακοπές :?. Δεν τη βλέπω να βουτάει. Το παρήγορο είναι που λέτε ότι τα παιδάκια σας το ξεπέρασαν.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβούλες σας. Θα παίξουμε λοιπόν με τα κουβαδάκια μας και τα νεροπίστολά μας και θα δούμε αν μέχρι τέλος του καλοκαιριού έχουμε γίνει δελφινάκια...αλλιώς του χρόνου ;).

Tα περισότερα παιδιά περνάνε αυτή τη φάση με τη θάλασσα. Ο μικρός μου δε, ακόμη κι από μακριά όταν την έβλεπε με κύμα, άρχιζε να κλαίει! Το θέμα είναι να μην τους προσθέσει ο γονιός περισσότερο άγχος. Βλέποντας τα άλλα στην παραλία να τσαλαβουτάνε, θα μπούνε κι αυτά κάποια στιγμή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...