Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Στις κρέμες για να τις φτιάξεις γάλα δεν βάζεις;Αν ναι δε μου ακούγεται λάθος.

Έχω ακούσει παρόμοια κατάσταση.Το μωρό 9-10 μηνών ξαφνικά αρνείται να πιεί γάλα με τον οποιοδήποτε τρόπο (δε θηλαζε).Η παιδίατρος ενημέρωσε να τρώει στα γεύματα μπρόκολο για το ασβέστιο κ αύξησε το γιαούρτι,ενώ ειπε υπομονή λίγο ακομα να μπει στο φρέσκο μπας κ το θέλει,ενω κρεμες κλπ δεν έτρωγε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 24 λεπτά , Elfer είπε:

Έχω ακούσει παρόμοια κατάσταση.Το μωρό 9-10 μηνών ξαφνικά αρνείται να πιεί γάλα με τον οποιοδήποτε τρόπο (δε θηλαζε).Η παιδίατρος ενημέρωσε να τρώει στα γεύματα μπρόκολο για το ασβέστιο κ αύξησε το γιαούρτι,ενώ ειπε υπομονή λίγο ακομα να μπει στο φρέσκο μπας κ το θέλει,ενω κρεμες κλπ δεν έτρωγε.

Πόσα γεύματα κρέμας κάνει ένα μωρό 6 μηνων ημερησίως; Εγώ δεν κατάλαβα, εφόσον η κοπέλα λείπει 10 ώρες το παιδάκι σημαίνει ότι ξυπνάει τρώει κρέμα, μετά φρούτο, μετά κρέμα, μετά πάλι κρέμα, το απόγευμα πάλι κρέμα (αφού δεν τρώει κάτι άλλο) κ το βράδυ πίνει γάλα. Σου φαίνεται αυτό φυσιολογικό; Ένα μωρό 10 μηνών κάνει σχεδόν 5 γεύματα με λαχανικά, κρέας, όσπρια, ψάρι, αυγο, γιαουρτι κ μπορεί να πίνει λιγότερο γαλα. Αλλά 6 μηνων; Αφού πίνει νερό με το ποτηράκι ας πιει κ γάλα, που είναι το δύσκολο;

3 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Πόσα γεύματα κρέμας κάνει ένα μωρό 6 μηνων ημερησίως; Εγώ δεν κατάλαβα, εφόσον η κοπέλα λείπει 10 ώρες το παιδάκι σημαίνει ότι ξυπνάει τρώει κρέμα, μετά φρούτο, μετά κρέμα, μετά πάλι κρέμα, το απόγευμα πάλι κρέμα (αφού δεν τρώει κάτι άλλο) κ το βράδυ πίνει γάλα. Σου φαίνεται αυτό φυσιολογικό; Ένα μωρό 10 μηνών κάνει σχεδόν 5 γεύματα με λαχανικά, κρέας, όσπρια, ψάρι, αυγο, γιαουρτι κ μπορεί να πίνει λιγότερο γαλα. Αλλά 6 μηνων; Αφού πίνει νερό με το ποτηράκι ας πιει κ γάλα, που είναι το δύσκολο;

Νομιζα ότι τρώει φαγητό κανονικά..Οποτε ουσιαστικά αντι για γαλα το πρωί τρώει κρέμα (η οποία φτιάχνεται με ΓΑΛΑ) ακολουθεί φρούτο,φαγητό,κρέμα και το γάλα.Ο παιδίατρος το θεωρεί φυσιολογικό,εγω γτ να είμαι παράλογη;;Ουτως η αλλως αν κατάλαβα καλα είναι λύση ανάγκης για λίγες μερες μεχρι να παιρνει τα απαραίτητα απο τις υπολοιπες τροφές.Και ναι μπορει το γαλα να είναι η κυρια τροφή μεχρι το 1ο ετος αλλα δεν μπορείς να του το βάλεις στο στομα με το ζόρι!Το πρόβλημα της κοπελας εξ άλλου δεν ειναι αυτό!!Αναρωτιέται αν πρέπει να αποθηλασει τώρα δεδομενης της κατάστασης.

@Elfer Έχεις δίκιο απλά το παιδί δεν αρνείται το γάλα, πίνει γάλα θηλάζοντας κ το αποζητάει όταν η μαμα είναι κοντά του. Το πρβλ είναι ότι η κοπέλα λείπει πολλές ώρες κ μάλλον λόγω του ότι θέλει να αποθηλασει νομίζει ότι θα γίνει έτσι πιο εύκολα. Μπορεί να έχει κ δίκιο, δεν το ξέρω. Το σίγουρο είναι οτι το μωρό χρειάζεται γάλα. @κουκίδα εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να το μάθω να πίνει πρώτα οποιουδήποτε είδους γάλα από το ποτηράκι κ κυρίως τη σκόνη, εφόσον θέλεις να σταματήσεις το θηλασμό κ σαν δεύτερο βήμα θα επιχειρουσα να αποθηλασω. Εκτός από το μωρό που θα του έρθει απότομο, τι θα του δίνεις για βραδινό; Κρεμα; Κ αν ξυπνάει τη νύχτα κ θέλει να φάει; Η παιδίατρος τί σου απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα;

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Συμφωνω με τη @Lenia16.. Απ τη στιγμή που θέλεις να αποθηλασεις πρώτα απ όλα πρέπει να δώσεις με μπιμπερο το δικό σ γάλα ώστε να μάθει να πίνει από εκεί... Γιατί καλό το ποτηρακι κλπ αλλά αν ξυπνήσει το βράδυ κ θέλει να πιει γάλα δεν θα γίνεται να του δινεις κοιμισμένο να πιει με ποτήρι. Όταν συνηθίσει το μπιμπερο θα πρέπει να του δώσεις γάλα σε σκόνη.. Να ξέρεις ότι θα δυσκολευτεις μέχρι να βρεις ποιο θα πίνει.. Ύστερα απ όλα αυτά μπορείς να αρχίσεις να αποθηλαζεις σταδιακά για να μην  πάθεις μαστίτιδα! Ελπίζω να είναι εύκολη η μετάβαση..

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ κ συμμερίζομαι τις σκεψεις σας αλλά νομίζω το μωρο παίρνει αρκετό γάλα, τόσο από τις κρεμες, οι οποιες ειτε εχουν μεσα γαλα οι ιδιες ή τις φτιαχνω με εξτρα γαλα. Τρωει 3 κρεμες την ημερα -βανιλια ρυζαλευρο, φαριν κτλ- μια φρουτοκρεμα κ μια κρεμα με λαχανικα (το κρεας θα το βαλουμε την άλλη εβδομαδα). Αναφορικα με το μπιμπερο, δυστυχως έχω δοκιμασει τα παντα. Ο,τι μπιμπερο κυκλοφορει στην αγορα κ στο ιντερνετ (πανω απο 10 διαφορετικα και πολλες διαφορετικες θηλες). Δεν το παιρνει με τιποτα. 2,5 μηνες προσπαθουσσαμε καθε μερα, και εγω κ άλλος, και τιποτα. Τον αφήσαμε και νηστικο ένα 8ωρο και παλι τιποτα. Τελικα η παιδιατρος ειπε οτι δεν προκειται να το παρει οσο κι αν προσπαθω, κ ετσι καταφύγαμε στην λυση των κρεμων, η οποια τελικα λειτουργει τέλεια. Γυρναω απο την δουλεια κ ειναι φουλ χαρουμενος. Τέλος, πινει τις τελευταιες μερες ξενο γαλα απο το ποτηρι, αλλα μου φαινεται πολυ δυσκολο να το πιει ετσι αν ξυπνησει μεσα στην νυχτα. Εκεινη την ωρα θέλει μονο στηθος. ... γι αυτο αναρωτιεμαι πως θα αποθηλασει τελικα... η παιδιατρος λεει οτι ισως αποθηλασει μονος του σε κανα 2μηνο που θα εχουν μπει ολα τα στερεα κ θα εχει λιγοστεψει κ το γαλα

7 hours ago, Elfer said:

Ναι ναι. Ακριβως. Αυτη την λογικη εχει κ δικια μου παιδιατρος. Απλως εμενα τις τρωει τις κρεμες φουλ

7 hours ago, Elfer said:

Ναι ναι. Ακριβως. Αυτη την λογικη εχει κ δικια μου παιδιατρος

πρίν από 11 λεπτά , κουκίδα είπε:

Κορίτσια ευχαριστώ κ συμμερίζομαι τις σκεψεις σας αλλά νομίζω το μωρο παίρνει αρκετό γάλα, τόσο από τις κρεμες, οι οποιες ειτε εχουν μεσα γαλα οι ιδιες ή τις φτιαχνω με εξτρα γαλα. Τρωει 3 κρεμες την ημερα -βανιλια ρυζαλευρο, φαριν κτλ- μια φρουτοκρεμα κ μια κρεμα με λαχανικα (το κρεας θα το βαλουμε την άλλη εβδομαδα). Αναφορικα με το μπιμπερο, δυστυχως έχω δοκιμασει τα παντα. Ο,τι μπιμπερο κυκλοφορει στην αγορα κ στο ιντερνετ (πανω απο 10 διαφορετικα και πολλες διαφορετικες θηλες). Δεν το παιρνει με τιποτα. 2,5 μηνες προσπαθουσσαμε καθε μερα, και εγω κ άλλος, και τιποτα. Τον αφήσαμε και νηστικο ένα 8ωρο και παλι τιποτα. Τελικα η παιδιατρος ειπε οτι δεν προκειται να το παρει οσο κι αν προσπαθω, κ ετσι καταφύγαμε στην λυση των κρεμων, η οποια τελικα λειτουργει τέλεια. Γυρναω απο την δουλεια κ ειναι φουλ χαρουμενος. Τέλος, πινει τις τελευταιες μερες ξενο γαλα απο το ποτηρι, αλλα μου φαινεται πολυ δυσκολο να το πιει ετσι αν ξυπνησει μεσα στην νυχτα. Εκεινη την ωρα θέλει μονο στηθος. ... γι αυτο αναρωτιεμαι πως θα αποθηλασει τελικα... η παιδιατρος λεει οτι ισως αποθηλασει μονος του σε κανα 2μηνο που θα εχουν μπει ολα τα στερεα κ θα εχει λιγοστεψει κ το γαλα

Ναι ναι. Ακριβως. Αυτη την λογικη εχει κ δικια μου παιδιατρος. Απλως εμενα τις τρωει τις κρεμες φουλ

Πιπιλα παίρνει? Αν δεν παίρνει δοκίμασε να του μάθεις μπας κ μετά είναι πιο εύκολο να πιει με μπιμπερο..

πρίν από 46 λεπτά , κουκίδα είπε:

@κουκίδα Εγω όταν έπρεπε να αποθηλασω το πρώτο που εκανα ηταν να αποσυνδεσω τον ύπνο απο το θηλασμό,έτσι ώστε να μη ζητήσει στηθος για να κοιμηθεί.Απο τη στιγμή που δέχεται τη σκόνη έστω κ με ποτήρι είναι θετικό γτ το βλέπω δύσκολο να ξυπνήσει το βράδυ γτ πεινάει,αυτα τα κάνει το μητρικό γτ είναι εύπεπτο.Αν παίρνει κ πιπίλα δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

15 ώρες πρίν, κουκίδα είπε:

Mε σύριγγα που είναι το πιο κλασικό σε τέτοιες καταστάσεις δοκιμάσατε;

10 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Mε σύριγγα που είναι το πιο κλασικό σε τέτοιες καταστάσεις δοκιμάσατε;

Η σύριγγα ειναι για πολυ μικρα βρεφακια. Δεν κανει για 6 μηνών που εχει πληρη συναισθηση. Αλλά βασικα το θεμα μου ειναι πως θα αποθηλάσω, γιατί κατά τ´άλλα το απαραιτητο γάλα το πινει με ποτηρακι ή με τις κρέμες. Τον αποθηλασμό δεμ ξερω πως θα πετυχω σχετικα ανωδυνα και χωρις να κλαιει (cry it out method)

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , κουκίδα είπε:

Η σύριγγα ειναι για πολυ μικρα βρεφακια. Δεν κανει για 6 μηνών που εχει πληρη συναισθηση. Αλλά βασικα το θεμα μου ειναι πως θα αποθηλάσω, γιατί κατά τ´άλλα το απαραιτητο γάλα το πινει με ποτηρακι ή με τις κρέμες. Τον αποθηλασμό δεμ ξερω πως θα πετυχω σχετικα ανωδυνα και χωρις να κλαιει (cry it out method)

Θα πρέπει να βάλεις στο παιχνίδι τον πατέρα. Για μερικές μέρες όταν ξυπνάει το βράδυ θα χρειαστεί να αναλάβει εκείνος να ξανακοιμησει το μικρό είτε με νερό είτε με πιπίλα είτε με κούνημα ή δεν ξέρω κ εγώ με τι αλλο. Θα υποφέρετε κ οι τρεις για κάποιες μερες. Αν το παιδάκι είναι βολικό θα συνηθίσει. Αν είναι "στριμμένο" σαν την κόρη μου απλά θα ταλαιπωρηθειτε μέχρι να το πάρετε απόφαση κ θα ξαναγυρίσετε στις παλιές "καλές" μερες. 

Πρόσεχε μην πάθεις μαστίτιδα. Αν δεν το ταιζεις το βράδυ πρέπει να βγάζεις μικρή ποσότητα ίσα να ανακουφίζεσαι κ σιγά σιγά θα ελαττωθεί το γάλα ώσπου να σταματήσει τελείως.

On 12/26/2017 at 7:23 ΠΜ, Sophibabu είπε:

Καλημερα σημερα θηλασα απο το στηθος που πονουσα μετα απο δυο μερες αποχης(θηλαζα μονο απο το ενα και εδινα κ ξενο)αυτες τις 2 μερες εβγαζα λιγο με το χερι οταν με πονουσε που πετρωνε,τωρα το πρωι κατα τις 6 τον εβαλα απο εκει κ θηλασε 25 λεπτα ενω κατα την ωρα του θηλασμου δεν πονουσα οσο αλλες φορες τωρα μετα απο μια ωρα κ ενω εχω βαλει ζεστες κομπρεσες μηπως κ ανακουφιστω εχω παλι αυτες τις ενοχλησεις σαν σουβλιες αααα εχω παρει εννοειται κ παυσιπονο προληπτικα γιατι εχει φοβηθει το ματι μου!!!candida αν ητανε θα ηταν μονο απο το ενα στηθος επισης ο μικρος δεν εχει τπτ στο στομα του!!!απελπισια παλι πρωι πρωι πφφφφ βαρεθηκα!!!

Γειά σου, 

πως είσαι τώρα? κανονικά, 

για να σταματήσει ο πόνος πρέπει να σε δεί κάποιος να διορθώσει το τρόπο που σε πιάνει το μωρό. 

Εάν δεν το διορθώσεις αυτό δεν υπάρχει λόγος να καλύπτεις τον πόνο με παυσίπονα, ... γιατί είναι μια κατάσταση που δεν είναι καλή. 

Τελικά μπορέι να σε δεί κάποιος εκεί που να είναι πιστοποιυημένος σύμβουλος θηλασμού για να σου πει τι και πως να κανεις και στην τελικη αν δε βρεις λυση,  να σε βοηθήσεις να αποθηλάσεις σωστά με καλές συμβουλές?  

Όσο για την  καντιντα νομίζω θα ήταν πιο ασφαλές να σου δώσει κάποιος πραγματικά διάγνωση, δηλαδή να σε δεί! 

εύχομαι καλή τύχη  !

On 12/30/2017 at 11:34 ΜΜ, κουκίδα είπε:

δεν νομίζω οτι ισχύει.  με την σύρριγγα στην τελική δίνεις και φάρμακο ντεπον αν χρειαστεί, θέλω να πω ότι εάν το πίνει έτσι, γιατί να μην το κάνεις αυτό ? 

όσο για τον αποθηλασμό χωρίς να κλαίει, .... παίζει να το βάζει άλλος για ύπνο? 

Αυτά που γράφει η lenia16 !!

• 2 εβδομάδες μετά...

εχω θεμα θηλαζα 3 χρονια κ 1,5 μηνα εκανα σταδιακα κοψιμο συχνοτητας κ λογω πολυ γαλατος πηρα χαπια τωρα μετα απο 4 μηνες με επιασε πονος στα στηθη ειχα γαλα ελαχιστο το εβγαλα ποναγα 3 μερες λεω αν ειναι κ αυριο παω γιατρο τελικα μια χαρα μετα απο 1,5 μηνα δηλαδη σημερα παλι ποναω μονο το ενα αυτη την φορα κ παλι εβγαλα γαλα τι κανω?

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω ένα μωράκι 3 μηνών με αλλεργία σε διάφορες τροφές οπότε κάνω αυστηρή δίαιτα... Όμως νιώθω εξάντληση και αρχίζουν και μου πέφτουν και τα μαλλιά κ έχω αργήσει και αγχωνομαι... ηθεκα να σταματήσω τον θηλασμο στους 6 μήνες Αλλά τώρα με έχουν φάει ολοι ότι έχω αδυνατίσει πολύ και πως είμαι χαλια και η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι και χαλια.. οπότε έλεγα να αποθηλασω... απλά θέλω να το κάνω με ήπιο τρόπο.. να σημειώσω πως του δίνω και συμπλήρωμα Αλλά δεν πίνει πάντα γιατ δεν του αρέσει ... Πως γίνεται λοιπόν να αποθηλασω χωρίς να ταραχτειτο μικρούλι  Μου?

Just now, Tzeni tzeni είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω ένα μωράκι 3 μηνών με αλλεργία σε διάφορες τροφές οπότε κάνω αυστηρή δίαιτα... Όμως νιώθω εξάντληση και αρχίζουν και μου πέφτουν και τα μαλλιά κ έχω αργήσει και αγχωνομαι... ηθεκα να σταματήσω τον θηλασμο στους 6 μήνες Αλλά τώρα με έχουν φάει ολοι ότι έχω αδυνατίσει πολύ και πως είμαι χαλια και η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι και χαλια.. οπότε έλεγα να αποθηλασω... απλά θέλω να το κάνω με ήπιο τρόπο.. να σημειώσω πως του δίνω και συμπλήρωμα Αλλά δεν πίνει πάντα γιατ δεν του αρέσει ... Πως γίνεται λοιπόν να αποθηλασω χωρίς να ταραχτειτο μικρούλι  Μου?

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Καταρχάς να σου πω ότι τα μαλλιά πέφτουν σε όλες τις λεχωνες επειδή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν έπεφταν οι αναμενόμενες τρίχες κ χάνονται τώρα όλες μαζί. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι χάνεις παραπάνω από όσες θα έχανες φυσιολογικά. Δεύτερον, σε τι έχει αλλεργία το παιδάκι σου; με τι συμπτώματα; Αν έχει στην πρωτεινη του γάλακτος φαντάζομαι ξέρεις ότι το συμπλήρωμα που δίνεις πρέπει να είναι ειδικό, με υδρολυμενη πρωτεινη; Γιατί αλλιώς η δίαιτα που κάνεις εσύ πάει στο βροντο. Επίσης, αυτού του τύπου η αλλεργία μετά από κάποιο διάστημα βελτιώνεται κ περνάει, θέλει κάποιο χρόνο να ωριμάσει το γαστρεντερικό του μωρού, στις περισσότερες περιπτώσεις μόλις αρχίσουν οι στέρεες φτιάχνει πολύ η κατάσταση. Έχεις δοκιμάσει αν τον ενοχλεί ακόμη κ αν τα φας ψημένα; Πχ σε κέικ;

Πάντως, επειδή αντιμετώπισα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα κ δεν είχα θέμα με τα κιλά (δυστυχώς στην περίπτωση μου), ίσως πρέπει να αλλάξεις το είδος του φαγητού που τρως. Για παραδειγμα, τρως αρκετά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, κρέας, λιπαρά, ρύζι, μακαρονια; Πες μας σε τι έχει αλλεργία μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω ένα μωράκι 3 μηνών με αλλεργία σε διάφορες τροφές οπότε κάνω αυστηρή δίαιτα... Όμως νιώθω εξάντληση και αρχίζουν και μου πέφτουν και τα μαλλιά κ έχω αργήσει και αγχωνομαι... ηθεκα να σταματήσω τον θηλασμο στους 6 μήνες Αλλά τώρα με έχουν φάει ολοι ότι έχω αδυνατίσει πολύ και πως είμαι χαλια και η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι και χαλια.. οπότε έλεγα να αποθηλάσω... απλά θέλω να το κάνω με ήπιο τρόπο.. να σημειώσω πως του  δίνω και συμπλήρωμα Αλλά δεν πίνει πάντα για τ δεν του αρέσει ... Πως γίνεται λοιπόν να   αποθ ηλ ασω  χωρίς να ταραχτειτο μικρούλι  Μου?

Είχατε δημοσιεύσει ξανά τον προβληματισμό σας, στην έναρξη της αυστηρής δίαιτας. Είχατε λάβει κάποιες απαντήσεις σχετικά. Προφανώς δεν σας ωφέλησαν, δεν βελτιώθηκε η κατάσταση. Αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη.

Αν θέλετε να αποθηλάσετε, το μωρό σας είναι μικρό ακόμη, παίρνει ήδη μπιμπερό και συμπλήρωμα, οπότε δεν νομιζώ να είναι δύσκολο για το ίδιο. Υποθέτω μειώνετε σταδιακά τη συχνότητα και την διάρκεια του θηλασμού και αυξάνετε το συμπλήρωμα με μπιμπερό. Μητέρες που αποθήλασαν σε αντίστοιχη ηλικία πιστεύω θα σας απαντήσουν σωστότερα.

Ωστόσο απαντήστε μας εάν θέλετε. Τι λένε ο γυναικολόγος σας, ο παιδοαλλεργιολόγος, ο σύμβουλος θηλασμού και ο διατροφολόγος σας για αυτή την εξέλιξη;! Σας έδωσαν κατάλληλο διαιτολόγιο-κατάλληλα συμπληρώματα; Εφόσον επιθυμούσατε να θηλάσετε, σας υποστήριξαν ενεργά προκειμένου να συνεχίσετε χωρίς να διαταραχθεί η σωματική και ψυχική σας υγεία; Πραγματικά έχει σημασία να γίνει γνωστό αυτό! 

Just now, samsympan είπε:

Τι λένε ο γυναικολόγος σας, ο παιδοαλλεργιολόγος, ο σύμβουλος θηλασμού και ο διατροφολόγος σας για αυτή την εξέλιξη;! Σας έδωσαν κατάλληλο διαιτολόγιο-κατάλληλα συμπληρώματα; Σας υποστηρίζουν ενεργά προκειμένου να συνεχίσετε τον θηλασμό εάν το επιθυμείτε;

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση... Η γυναικολόγος μ είπε να το σταματήσω γιατ το παιδί δεν παίρνει βιταμίνες μόνο τα αντισώματα... Η παιδίατρος κ σύμβουλος π είναι μ είπε να μην σταματήσω τον θηλασμο κ να τρώω απ όλα κ ότι τον ενοχλεί να τα κόβω...Η Αλλεργιολόγος δε μ είπε αν είναι να τρώω απ όλα να σταματήσω μαχαιρι τον θηλασμο γιαρ του κάνω κακο... καταλαβαινετε τώρα ένα χάος... Οδηγίες διατροφολογια τίποτα... πήγα κ σε άλλη Αλλεργιολόγο κ μ είπε να κάνουμε πατς τεστ π δεν ήθελα γιατ μπαίνουν λίγες τροφές κ πάλι δεν θα έβγαζα άκρη...

Just now, Lenia16 είπε:

σου ζήσει το μωράκι σου. Καταρχάς να σου πω ότι τα μαλλιά πέφτουν σε όλες τις λεχωνες επειδή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν έπεφταν οι αναμενόμενες τρίχες κ χάνονται τώρα όλες μαζί. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι χάνεις παραπάνω από όσες θα έχανες φυσιολογικά. Δεύτερον, σε τι έχει αλλεργία το παιδάκι σου; με τι συμπτώματα; Αν έχει στην πρωτεινη του γάλακτος φαντάζομαι ξέρεις ότι το συμπλήρωμα που δίνεις πρέπει να είναι ειδικό, με υδρολυμενη πρωτεινη; Γιατί αλλιώς η δίαιτα που κάνεις εσύ πάει στο βροντο. Επίσης, αυτού του τύπου η αλλεργία μετά από κάποιο διάστημα βελτιώνεται κ περνάει, θέλει κάποιο χρόνο να ωριμάσει το γαστρεντερικό του μωρού, στις περισσότερες περιπτώσεις μόλις αρχίσουν οι στέρεες φτιάχνει πολύ η κατάσταση. Έχεις δοκιμάσει αν τον ενοχλεί ακόμη κ αν τα φας ψημένα; Πχ σε κέικ;

Πάντως, επειδή αντιμετώπισα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα κ δεν είχα θέμα με τα κιλά (δυστυχώς στην περίπτωση μου), ίσως πρέπει να αλλάξεις το είδος του φαγητού που τρως. Για παραδειγμα, τρως αρκετά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, κρέας, λιπαρά, ρύζι, μακαρονια; Πες μας σε τι έχει αλλεργία μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Ευχαριστώ Πολύ! Το γνώριζα ότι πέφτουν Αλλά τόσο Πολύ?? Εχουν αραίωση από τα πλαγια παρα πολυ... εχω δοκιμάσει κ ψητά κ τον ενοχλούν... να σκεφτείς η μητέρα μ δεν είχε ντομάτα κ έβαλε στο φαγητο ντοματακια σε κονσέρβα κ έκλαιγε ενώ ήθελε να φάει δεν έτρωγα 3 μερες υπέφερε..  Δεν περίμενα να τον πειράξει τόσο πολύ... μακαρόνια ρυζι αρνί χοιρινό πατάτες ψωμί κ μακαρόνια τρώω αυτή την στιγμή... φτιάχνω κ κουλούρια με ελαιόλαδο 

διαιτολόγιο-κατάλληλα συμπληρώματα; Σας υποστηρίζουν ενεργά προκειμένου να συνεχίσετε τον θηλασμό εάν το επιθυμείτε;

Φυσικά κ θέλω να συνεχίσω Αλλά πραγματικά νιώθω χαλια... ζαλίζομαι Συνέχεια δεν τρέφομαι σωστά κ για αυτο προφανώς νιώθω ένα ράκος Αλλά πιο πολύ αγχωθηκα για την τριχοπτωση

καταλαβαινετε τώρα ένα χάος... 

Καταλαβαίνω... και είναι πραγματικά λυπηρό.

Να κάνετε αυτό που θα επαναφέρει την ευεξία και την χαρά στην καθημερινότητα σας! Όλα θα πάνε καλά μην έχετε αμφιβολία! :)

υγ1: ...και ενδεχομένως, ασχέτως εξέλιξης, να αντικαταστήσετε κάποιους από τους ειδικούς...

υγ2: @Tzeni tzeni στη λίστα με τους πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού, υπάρχουν και διατροφολόγοι. Το γνωρίζω διότι φίλη μου απευθύνθηκε αντιστοίχως και ήταν ικανοποιημένη από την υποστήριξη. Μιλώ για Αθήνα. Αν θυμάμαι καλά μένετε επαρχία. Εάν δέν έχετε στην περιοχή σας (σύμβουλο θηλασμού-διατροφολόγο), ίσως τηλεφωνικά ή διαδικτυακά να κάνατε μια επαφή. Εάν το αποφασίσετε τελικά.

Να κάνετε αυτό που θα επαναφέρει την ευεξία και την χαρά στην καθημερινότητα σας! Όλα θα πάνε καλά μην έχετε αμφιβολία! :)

Ευχαριστώ παρα Πολύ! Με έχετε βοηθήσει παρα πολυ και τς προηγούμενες φορές! Ωστόσο αν καταλήξω στον αποθηλασμος πως να το κάνω?? Γιατ ο μικρός είναι και κολλημένος πανω μου και Συνέχεια πάει προς το στήθος...

στη λίστα με τους πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού

Συγγνώμη επειδη δεν γνωρίζω σε ποια Λίστα???Ή παιδίατρος είναι και σύμβουλος Αλλά δεν ξέρω αν έχει τς απαραίτητες γνώσεις 

Η γυναικολόγος ας ανοίξει κανένα βιβλίο να διαβάσει για το θηλασμό, θα τη βοηθήσει στη συμβουλευτική της. Ειδάλλως, ας μείνει στην πρακτική της μαιευτικης. Ή μπορεις απλά να της μιλήσεις για τα μωρά της Αφρικής και τις μαμάδες τους που τρώνε μόνο ρύζι κ πρασινάδες. Ωστόσο, συγγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει σε τι έχει αλλεργία το μωρό κ δεν καλύφθηκα από την απάντηση. Θα ξαναπώ ότι αν έχει αλλεργία στην πρωτεινη του γάλακτος και μόνο γεγονός ότι πίνει σκόνη χειροτερεύει την κατάσταση. Το θέμα δεν είναι μόνο να νιώσεις εσύ καλύτερα αλλά και το παιδάκι σου και πρέπει να βρεθεί τι το ενοχλεί ώστε να το απομακρύνετε από τη διατροφή του. Υπάρχουν βιταμίνες για θηλάζουσες που μπορείς να πάρεις αν νιώθεις καταβολή. Δεν είμαι φανατική του θηλασμού ούτε κ σου λέω να μην τον κόψεις αν το θέλεις, μην εκλάβεις λανθασμένα την επιμονή μου. Απλά πιστεύω ότι δεν σε καθοδηγεί κάνεις σωστά ούτε κ σε υποστηρίζει κάνεις, ειδικός και μη.

Για να φανούν τα αποτελέσματα της δικής σου διατροφής στο παιδι πρέπει να περάσουν 2 εβδομάδες αποχής από το αλλεργιογόνο. Ποιο είναι αυτο βέβαια δεν έχω καταλάβει.

Τι συμπτώματα έχει το μωρό; Έχει βλέννα ή αίμα στα κακά; Το αίμα μπορεί να είναι σαν τριχουλα. Έχει παλινδρόμηση; Τι φαγητό ήταν αυτό με τη ντοματα; Ήταν μοσχάρι;

Just now, Lenia16 είπε:

αν έχει αλλεργία στην πρωτεινη του γάλακτος και μόνο γεγονός ότι πίνει σκόνη χειροτέρευση τη

Ναι το γνωριζω Πίνει υποαλλεργικο γαλα ....

Just now, Lenia16 είπε:

Η γυναικολόγος ας ανοίξει κανένα βιβλίο να διαβάσει για το θηλασμό, θα τη βοηθήσει στη συμβουλευτική της. Ειδάλλως, ας μείνει στην πρακτική της μαιευτικης. Ή μπορεις απλά να της μιλήσεις για τα μωρά της Αφρικής και τις μαμάδες τους που τρώνε μόνο ρύζι κ πρασινάδες. Ωστόσο, συγγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει σε τι έχει αλλεργία το μωρό κ δεν καλύφθηκα από την απάντηση. Θα ξαναπώ ότι αν έχει αλλεργία στην πρωτεινη του γάλακτος και μόνο γεγονός ότι πίνει σκόνη χειροτερεύει την κατάσταση. Το θέμα δεν είναι μόνο να νιώσεις εσύ καλύτερα αλλά και το παιδάκι σου και πρέπει να βρεθεί τι το ενοχλεί ώστε να το απομακρύνετε από τη διατροφή του. Υπάρχουν βιταμίνες για θηλάζουσες που μπορείς να πάρεις αν νιώθεις καταβολή. Δεν είμαι φανατική του θηλασμού ούτε κ σου λέω να μην τον κόψεις αν το θέλεις, μην εκλάβεις λανθασμένα την επιμονή μου. Απλά πιστεύω ότι δεν σε καθοδηγεί κάνεις σωστά ούτε κ σε υποστηρίζει κάνεις, ειδικός και μη.

Για να φανούν τα αποτελέσματα της δικής σου διατροφής στο παιδι πρέπει να περάσουν 2 εβδομάδες αποχής από το αλλεργιογόνο. Ποιο είναι αυτο βέβαια δεν έχω καταλάβει.

Τι συμπτώματα έχει το μωρό; Έχει βλέννα ή αίμα στα κακά; Το αίμα μπορεί να είναι σαν τριχουλα. Έχει παλινδρόμηση; Τι φαγητό ήταν αυτό με τη ντοματα; Ήταν μοσχάρι;

Δεν το ηξερα για Τς βιταμίνες θα πάω να πάρω...Ναι κάνω αποχή 2 μήνες και κάτι... Έχει σίγουρα στα γαλακτοκομικά σογια μοσχάρι μέλι κοτόπουλο πουμαρο ντοματακια... τα συμπτώματα διαφέρουν κάθε φορά..  Για παράδειγμα στο μελι έκανε ρουκέτες σε κάθε γεύμα και εμετό μολις το σταμάτησα ήταν μια χαρά..  στο ντοματακια πουμαρο π έβαλε η μητέρα μ αντί για ντομάτα αρνούνταν να φάει 3 μερες... Ενώ πεινούσε μόλις έμπαινε στο στήθος για 2 λεπτά μετά έβγαινε και έκλαιγε..Ενώ πήγαινε με φορά να φάει μετά ξινιζε το πρόσωπο το6 και έβγαινε... Και κατάλαβα ότι τον ενοχλεί το γαλα μου γιατ έβγαλα με το θήλαστρο και έκανε το ίδιο..  ετσι του εδινα με τα χίλια ζορια ν φάει το ξενο... Μέχρι π πεινούσε Αφού παρέλειψε γεύματα και έτρωγε λίγο στήθος πολύ ξενο

Έχει βλέννα ή αίμα στα κακά; Το αίμα μπορεί να είναι σαν τριχουλα. Έχει παλινδρόμηση; Τι φαγητό ήταν αυτό με τη ντοματα; Ήταν μοσχάρι;

Ειψε βλεννα στα κακα Όχι όμως φανερά στη μαγιερ φάνηκε και κατά κύριο λόγο ήταν φοβερα ανήσυχος βογγαγε στον υπνο  έτριβε το πρόσωπο του πανω μου... χτυπιοταν καιβμε εσπρωχνε μεριξες φορες δεν ηθεκε το στηθος...έκανε και 10 φορές κακα την ημέρα..  Μόλις όμως ξεκίνησα την άποψη ήταν μια χαρα.. Και μόλις βαζω κάτι στη διατροφή μ καινούριο βλέπω αντιδράσεις και πράττω ανάλογα... 

Καλησπέρα,νομίζω πως έχεις πάρει απόφαση να κόψεις το θηλασμό,αν αυτό σε ευχαριστεί να το κάνεις,δεν το λέω επικριτικά προσωπικά δεν θηλασα από επιλογή πιστεύω όμως πως με σωστή καθοδήγηση μπορείς να φτάσεις τους 6 μήνες που είχε βάλει ως στάνταρ από την αρχή και χωρίς να πεινάς.οσο για τα μαλλιά είναι σύνηθες φαινόμενο δεν έχει να κάνει με τη διατροφή σου.

• 8 months later...

Καλησπέρα σας, 

Έχω ενα μωρό που  διανύει τον έκτο μηνα και το θηλαζω αποκλειστικά.  Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε την πρώτη κρέμα του και θα ήθελα σταδιακά να αποθηλασω. Δοκίμασα χθες το βράδυ να του δώσω μπουκάλι με γαλα Φόρμουλα και αρνήθηκε να το πιει.  Έκανα μια προσπάθεια και την επόμενη το μεσημέρι με τα ίδια αποτέλεσματα.  Του έδωσα με μπιμπερό αλλα και με κουταλάκι αλλα είχε μια έκφραση αηδίας όταν το δοκίμασε.  Εχω αγχώθει μην τυχόν και δεν καταφέρω ποτέ να του δώσω ξένο γαλα. ο παιδίατρος μου είπε ότι το ξεκίνησα λάθος και ο πρωινός κ ο βραδυνος θηλασμος είναι οι τελευταίοι που κόβονται. Έχετε αντίστοιχες εμπειρίες;  

Ευχαριστώ πολύ! 

13 ώρες πρίν, Tzela_de_la_fraga είπε:

Καλησπέρα σας, 

Έχω ενα μωρό που  διανύει τον έκτο μηνα και το θηλαζω αποκλειστικά.  Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε την πρώτη κρέμα του και θα ήθελα σταδιακά να αποθηλασω. Δοκίμασα χθες το βράδυ να του δώσω μπουκάλι με γαλα Φόρμουλα και αρνήθηκε να το πιει.  Έκανα μια προσπάθεια και την επόμενη το μεσημέρι με τα ίδια αποτέλεσματα.  Του έδωσα με μπιμπερό αλλα και με κουταλάκι αλλα είχε μια έκφραση αηδίας όταν το δοκίμασε.  Εχω αγχώθει μην τυχόν και δεν καταφέρω ποτέ να του δώσω ξένο γαλα. ο παιδίατρος μου είπε ότι το ξεκίνησα λάθος και ο πρωινός κ ο βραδυνος θηλασμος είναι οι τελευταίοι που κόβονται. Έχετε αντίστοιχες εμπειρίες;  

Ευχαριστώ πολύ! 

Με όσες θηλάζουσες μανουλες έχω μιλήσει σε κανένα παιδάκι δεν άρεσε το γάλα σε σκόνη. Όλες στράφηκαν σε χάρτινες συσκευασίες όπως είναι το φρέσκο γάλα τύπου Neslac, Aptamil, Noulac αλλά δεν ξέρω πλέον αν βγαίνουν από τον 6ο μήνα ή τον χρόνο. Κάποτε έβγαιναν. Πάντως να σε ενημερώσω ότι μετά το 6μηνο εφόσον μπαίνουν κ οι στερεες ο θηλασμός γίνεται πιο εύκολος

Νομίζω ότι είναι απο το χρόνο και μετα.  Σίγουρα οι πρωινοι θηλασμοι θα κοπουν με την εισαγωγή των τροφών  αλλα κυρίως με ενδιέφερε ο βραδυνος θηλασμος καθώς και οι ενδιάμεσες αυφυπνησεις.  Γι αυτό ήθελα να ξεκινήσω να δίνω το ξένο. Δεν θέλω σε καμμια περίπτωση να τον τραβήξω παραπάνω γιατί μετά ο Αποθηλασμος θα είναι ακόμα πιο δύσκολος! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...