Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπνάει με το παραμικρό!

smak

Recommended Posts

7 ώρες πρίν, Mikraki2207 είπε:

Όταν μαζεύει τα ποδαράκια σφίγγεται; αν ασπουμε κάνει κακακια ανακουφιζεται και χαλαρώνει; έχουν υπάρξει βραδια που είχε αερια ο μπέμπης μου και ενω κοιμοταν πήγαινε για να ξυπνήσει και του κρατούσα τα ποδια εγω μαζεμένα και ηρεμουσε και μετά από λίγο έκανε προυυυμ... 

Είπα κάπου ότι κοιμαται 2 ώρες την ημέρα; αν ναι μαλλον λάθος διατυπωση. Λέω ότι κοιμαται το βράδυ σερί το πολύ δύο ώρες, και μετα μπορεί να ξυπνάει καθε μισαωρο η κ λιγότερο. 

Υπομονή, μονο έτσι όπως γράφεις φαίνεσαι λίγο ζορισμένη. Τι να σου πω μακάρι να μπορούσα να ρθω γω να στο κρατήσω να κοιμηθείς.. Πάντως όντως όλα περνάνε πολύ γρήγορα. 

Μονο που το λες αρκει.Δεν ειναι μονο ο υπνος,ειναι αυτη η συνεχομενη γκρινια της...Ειναι στο παιδι,εκει καταληγω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

5 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Α αυτό εννοείς... Τρόμαξα όταν είπες 2 ώρες, κατάλαβα συνολικά... Κάνε υπομονή, σιγά σιγά θα κοιμάται παραπάνω! Κ εμενα ο γιος μου έτσι έκανε αλλά κάνω συνκοιμηση κ παλεύεται λίγο.. Πάντως τώρα που μεγάλωσε υπάρχει πιθανότητα να κοιμηθεί κ 3-4 ώρες σερί κ το βράδυ να κάνει γύρω στους 3-4θηλασμους που διαρκούν πολύ λίγο κ κοιμάται πάλι αμέσως.

Καλέ εννοείται ότι θα ήθελα να κοιμάται παραπάνω απλά είπα ότι είμαι ευχαριστημένη γιατί δεν κοιμάται κάθε μέρα 2 ώρες. Τις μισές μέρες της εβδομάδας κοιμάται λιγότερο. Κ επειδή κ τα 2 μου παιδιά κάπου τόσο κοιμόταν δεν ήξερα ότι αλλά παιδάκια κοιμούνται περισσότερο κ θεωρείται λίγο το δίωρο..

Και εγώ να φανταστείς ότι είχα ακούσει για πιο πολλές ώρες ότι κοιμούνται.. ξέρεις γενικά από άλλες μαμάδες και γενικά είχα σχηματίσει την άποψη ότι τα πιο πολλά κοιμούνται κ ο δικός μου είναι εξαίρεση. 

9 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Α αυτό εννοείς... Τρόμαξα όταν είπες 2 ώρες, κατάλαβα συνολικά... Κάνε υπομονή, σιγά σιγά θα κοιμάται παραπάνω! Κ εμενα ο γιος μου έτσι έκανε αλλά κάνω συνκοιμηση κ παλεύεται λίγο.. Πάντως τώρα που μεγάλωσε υπάρχει πιθανότητα να κοιμηθεί κ 3-4 ώρες σερί κ το βράδυ να κάνει γύρω στους 3-4θηλασμους που διαρκούν πολύ λίγο κ κοιμάται πάλι αμέσως.

Αχ αυτό κάνω, υπομονη! Κανω συγκοιμιση κι εγώ αλλιώς δε θα γινόταν να πηγαινοερχομαι. 

1 hour ago, despoina34 είπε:

Μονο που το λες αρκει.Δεν ειναι μονο ο υπνος,ειναι αυτη η συνεχομενη γκρινια της...Ειναι στο παιδι,εκει καταληγω

Μπορεί και να είναι στο παιδί αλλά να ξέρεις ότι αν είσαι εσύ καπως ψυχολογικα το μεταδίδεις και στο παιδί και είναι ανήσυχο. Το χω παρατηρήσει και στον δικο μου αυτό. 

πρίν από 28 λεπτά , Mikraki2207 είπε:

Αχ αυτό κάνω, υπομονη! Κανω συγκοιμιση κι εγώ αλλιώς δε θα γινόταν να πηγαινοερχομαι. 

Μπορεί και να είναι στο παιδί αλλά να ξέρεις ότι αν είσαι εσύ καπως ψυχολογικα το μεταδίδεις και στο παιδί και είναι ανήσυχο. Το χω παρατηρήσει και στον δικο μου αυτό. 

Έχεις δίκιο. Πρέπει ν είμαστε ήρεμες όσο μπορούμε 

On 30/4/2020 at 8:45 ΜΜ, vicky86 είπε:

Αυτο αρχισε πριν βαλετε κ το γαλα για δυσκοιλιοτητα; η μετα; 

Τι ακριβως σας εκανε να δωσετε γαλα για δυσκοιλιοτητα; πως ειναι οι πανες του; 

Μετά άρχισε.. Βάλαμε γάλα για δυσκοιλιοτητα γιατί ζοριζοταν πάρα πολύ να κάνει κακά του και όταν έκανε ήταν κάποια κομμάτια σκληρά σαν πλαστελίνη.. 

Διαφημίσεις

On 1/5/2020 at 1:04 ΠΜ, Mikraki2207 είπε:

Όταν μαζεύει τα ποδαράκια σφίγγεται; αν ασπουμε κάνει κακακια ανακουφιζεται και χαλαρώνει; έχουν υπάρξει βραδια που είχε αερια ο μπέμπης μου και ενω κοιμοταν πήγαινε για να ξυπνήσει και του κρατούσα τα ποδια εγω μαζεμένα και ηρεμουσε και μετά από λίγο έκανε προυυυμ... 

Είπα κάπου ότι κοιμαται 2 ώρες την ημέρα; αν ναι μαλλον λάθος διατυπωση. Λέω ότι κοιμαται το βράδυ σερί το πολύ δύο ώρες, και μετα μπορεί να ξυπνάει καθε μισαωρο η κ λιγότερο. 

Υπομονή, μονο έτσι όπως γράφεις φαίνεσαι λίγο ζορισμένη. Τι να σου πω μακάρι να μπορούσα να ρθω γω να στο κρατήσω να κοιμηθείς.. Πάντως όντως όλα περνάνε πολύ γρήγορα. 

Ναι όταν τα μαζεύει σφίγγεται και βογγαει συνήθως... Παλαιότερα μετά από λίγη ώρα έκανε προυπ τώρα, όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί. 

4 ώρες πρίν, Ιωάννα - Μπέμπης 21/1/20 είπε:

Μετά άρχισε.. Βάλαμε γάλα για δυσκοιλιοτητα γιατί ζοριζοταν πάρα πολύ να κάνει κακά του και όταν έκανε ήταν κάποια κομμάτια σκληρά σαν πλαστελίνη.. 

Άρα για κάποιον λόγο το συγκεκριμένο γαλα για δυσκοιλιοτητα δ του κάθεται κ πάρα πολύ καλα

Μπορει δλδ να κάνει πιο συχνά, αλλά έχει πονακια. Τα οποία ίσως να μην τα γλιτώσετε με οποιοδήποτε γαλα

Εγω θα ξαναεδινα προβιοτικα, δ ξερω τι άλλο μπορεί να βοηθησει

• 2 εβδομάδες μετά...
On 28/4/2020 at 1:44 ΠΜ, Mikraki2207 είπε:

@Vespa33διάβασα όλα τα σχόλια σου και θέλω να σου πω κάποια πράγματα απο την εμπειρία μου ως τωρα που ίσως βοηθήσουν ψυχολογικα πιο πολύ. 

Απο οταν ήρθαμε σπίτι δεν κοιμοταν καθόλου όπως λένε ολοι ότι τα μωρά κοιμούνται συνέχεια και πολύ. Ίσως εφταιξα που όποτε έκανε τον παραμικρό θορυβο τον εβαζα στήθος και τον αφηνα να κάνει και πιπιλα αλλά δεν μετανιώνω. Έχουμε περάσει όλα τα αλματα και αυτο των 4 μηνων. Εχω κλάψει πολυ παρα πολυυ και κλαίω βασικά ακόμα ωρες ωρες, τα νεύρα έχουν γίνει μονιμα και αναζητω λύσεις για να ηρεμώ γιατί εννοείται ο εκνευρισμός περνάει στο παιδί. Στο αλμα των 4 μηνων το οποιο κρατησε περίπου εναν μήνα στον δικο μου ισως και παραπάνω, με βοηθησε να ηρεμήσει η βολτα εξω και να δει κόσμο σε ηρεμία όμως γιατί ο θόρυβος του δημιουργεί νεύρα, τώρα λίγο δύσκολο αυτό λογω πανδημίας βέβαια. Μαρσιπο χρησιμοποιουσα σίγουρα για να κοιμηθεί μεσα στη μέρα και εννοείται πανω μου αν τον αφηνα κατω ξυπναγε. Εκείνο το διάστημα ειχα γράψει στο forum και μου είχαν πει καποιες κατηγοριματικα λογω των αντοδρασεων που είχε στο θηλασμο και στον ύπνο ότι έχει γοπ και εννοείται καμία σχέση δεν ειχε με αυτο, αλλά μετα απο αυτη τη φαση του έκανα καλλιεργεια κοπρανων και μαγιερ η οποία βγήκε θετική και μετα απο δύο μήνες διατροφης χωρίς γαλακτοκομικά και μοσχάρι σταματησε αυτη τη μιζερη γκρίνια. Το χεις ψάξει απο αυτη την οδο;; 

Καλησπέρα. Μιας κ ο ύπνος μας χειροτερεύει κ η ανησυχία επίσης, έκανα σήμερα μαγιερ στη μικρή κ βγήκε θετική. Δεν το περίμενα. Ξεκινάω αποχή κ εύχομαι Ν λυθεί το θέμα μας

• 2 months later...

Καλησπέρα στις ταλαιπωρημένες μανουλες! Τι να πω...ότι "χαίρομαι" που βρήκα και άλλες που έχουν περάσει αυτά που περνάω γιατί μόνο μεταξύ μας μπορούμε να καταλάβουμε; Αχ! Ήθελα να ρωτήσω το εξής...επειδή η μικρή μου έφτασε 6 μηνών,ακόμα ξυπνάει κάθε μία ώρα και αν δε θηλάσει κλαίει κ δεν κοιμάται αλλιώς..τελευταία η κατάσταση χειροτερεύει αφού θέλει το στήθος πιπίλα και το ψάχνει συνέχεια.ειχαμε μια ανάκαμψη γιατί κατάφερε να κοιμάται και δίωρα και σε διάστημα 20 ημερών κοιμήθηκε και 2 τρίωρα! Τρομερή εξέλιξη για εμάς!! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι πάει καλά τη μια μέρα και κοιμάται δύο ώρες και μετά πάλι το ίδιο χαλι!εσείς που έχετε περάσει τα ίδια...ποτέ και πως αρχίσατε να βλέπετε διάφορα και εξέλιξη στον ύπνο των μωρών; Αποθηλασατε νωρίς; βοήθησε; Αν χρειάζεται και μπορεί να βοηθήσει να το κάνω και αυτό! Έχω διαλυθεί τελείως..αντί να χαιρόμαστε που έχουμε ένα υγιές και χαρούμε παιδί δε μπορώ να σταθώ στα πόδια μου να παιξω μαζί της.δεν ξέρω που να στραφω και σε τι να πια..ούτε η σύμβουλος ύπνου βοήθησε ούτε τα βιβλία και τα άρθρα που έχω διαβάσει όλο αυτό το διάστημα :(

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, ARETID είπε:

Καλησπέρα στις ταλαιπωρημένες μανουλες! Τι να πω...ότι "χαίρομαι" που βρήκα και άλλες που έχουν περάσει αυτά που περνάω γιατί μόνο μεταξύ μας μπορούμε να καταλάβουμε; Αχ! Ήθελα να ρωτήσω το εξής...επειδή η μικρή μου έφτασε 6 μηνών,ακόμα ξυπνάει κάθε μία ώρα και αν δε θηλάσει κλαίει κ δεν κοιμάται αλλιώς..τελευταία η κατάσταση χειροτερεύει αφού θέλει το στήθος πιπίλα και το ψάχνει συνέχεια.ειχαμε μια ανάκαμψη γιατί κατάφερε να κοιμάται και δίωρα και σε διάστημα 20 ημερών κοιμήθηκε και 2 τρίωρα! Τρομερή εξέλιξη για εμάς!! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι πάει καλά τη μια μέρα και κοιμάται δύο ώρες και μετά πάλι το ίδιο χαλι!εσείς που έχετε περάσει τα ίδια...ποτέ και πως αρχίσατε να βλέπετε διάφορα και εξέλιξη στον ύπνο των μωρών; Αποθηλασατε νωρίς; βοήθησε; Αν χρειάζεται και μπορεί να βοηθήσει να το κάνω και αυτό! Έχω διαλυθεί τελείως..αντί να χαιρόμαστε που έχουμε ένα υγιές και χαρούμε παιδί δε μπορώ να σταθώ στα πόδια μου να παιξω μαζί της.δεν ξέρω που να στραφω και σε τι να πια..ούτε η σύμβουλος ύπνου βοήθησε ούτε τα βιβλία και τα άρθρα που έχω διαβάσει όλο αυτό το διάστημα :(

Εγώ για όλους αυτούς τους λογους συν, διέκοψα τον θηλασμό αλλα δε νομιζω πως ειμαι καλο παράδειγμα γιατι ειναι καλο να θηλαζουμε. Απο την αλλη όμως και ορμηξτε να με φάτε, αυτο το μαζοχισμό,δυο παιδιά εκανα, ποτε δεν τον καταλαβα. Καλυτερα ομως να σου δωσουν συμβουλές κοπέλες που θήλασαν κι έχουν εμπειρία...

Να σου ζήσει και... υπομονη!!:)

Παντως να πω κι εγώ με τη μικρη παρολο που δεν τη θηλασα(ενω την πρωτη ναι για ενα διάστημα μέχρι που έφτασα στα όρια μου), ξυπναγε οχι καθε μια ωρα αλλα σιγουρα καθε 3ωρο να φάει μέχρι τους 4 με 5 μήνες περιπου. Μολις μπηκε στα στερεα φαγητα κοιμόταν πολλές ώρες. Της εκοψα ομως το γαλα τη νυχτα και της έδινα νερο για να σταματήσει η συνήθεια πεινάω μεσα στη νυχτα. Φυσικα ομως εδινα πιπιλα η οποία πιπιλα στη παρουσα φαση ειναι για εσενα το στήθος. Και Αποτι ξερω στο θηλασμο απαγορευεται η πιπιλα. Οποτε.. αναμονή οσοτου ωριμάσει κι αποθηλασει.μονο του,ειδεμι διακόπτεις εσυ.  Δε νομιζω να υπάρχει μεση λυση.. 

Αλλα καλυτερα θα στα πουν οι πιο εμπειρες..

Απ'οσο ξέρω ο θηλασμός δεν έχει σχέση πάντα. Πολλές φορές είναι στο παιδί. Αν το παιδί είναι να ξυπνάει, θα ξυπνάει θηλάζει δεν θηλάζει (το πολύ να κοιμηθεί λίγη ώρα παραπάνω λόγω του ότι το ξένο γάλα βαραίνει) και άλλα θηλάζουν αλλά δεν ξυπνάνε, όπως η δικιά μου που μέχρι 3-4 μηνών την ξυπνούσαμε εμείς στο 5ωρο να θηλασει, μετά για λίγο είχε ρυθμιστεί έτσι και ξυπνούσε από μόνη της και από 9-10 μηνών κοιμάται 10ωρα. Οπότε είναι κρίμα να κόψεις το θηλασμό και να ξυπνάει πάλι!

4 hours ago, ARETID said:

Δε νομίζω ότι ξυπνάει για να θηλασει. Ξυπνάει γιατί θα ξύπνουσε ούτως ή άλλως και για να ξανακοιμηθει θηλαζει. Αν διακοψεις το θηλασμό θα πρέπει μάλλον να βρεις άλλον τρόπο να την κοιμιζεις? Έχετε αρχίσει στερεες? Τρώει αρκετά μέσα στην ημέρα? Πίνει νερό ή γάλα αρκετό,'? Βάζει σωστό βάρος? 

5 ώρες πρίν, maripoz είπε:

Δε νομίζω ότι ξυπνάει για να θηλασει. Ξυπνάει γιατί θα ξύπνουσε ούτως ή άλλως και για να ξανακοιμηθει θηλαζει. Αν διακοψεις το θηλασμό θα πρέπει μάλλον να βρεις άλλον τρόπο να την κοιμιζεις? Έχετε αρχίσει στερεες? Τρώει αρκετά μέσα στην ημέρα? Πίνει νερό ή γάλα αρκετό,'? Βάζει σωστό βάρος? 

Πρόσφατα ξεκινήσαμε τις στερεές πολύ σταδιακά και εδώ και δύο μέρες σταθερά.επειδή κάνουμε baby led δεν ξέρω πόσο τρώει αλλά από βάρος όλους τους μήνες παίρνει πολύ καλά.προσπαθω μέσα στη μέρα να θηλάζει αρκετά .. όταν το ζητάει ..τώρα αν πεινάει και ξεχνιέται με το παιχνίδι τι να πω;! Θα προσπαθήσω περισσότερο και με τις στερεές.καποιες φορές όταν ξυπνάει την κοιμιζω με ελαφρύ κούνημα και σσσσ και κάνει και η ίδια νανούρισμα (ααααα μμμμμ) αλλά ακόμα αυτός ο τρόπος τη ζοριζει αρκετά .λέω μήπως έτσι βρει μια συσχέτιση με κάτι που μπορεί να κάνει μόνη της για να ξανακοιμηθεί αλλά ακόμα δεν το έχει κάνει.για πιπίλα ούτε λόγος!έχω προσπαθήσει πολλές φορές αφού μεγάλωσε,για να μην επηρεαστεί ο θηλασμός αλλά δεν τη θέλει..Παναγία μου ανά είναι στο παιδί πότε θα τα καταφέρει ;! Ελπίζω να μην έχω καμία μόνιμη βλάβη μνήμης ή τίποτα άλλο ως τότε

6 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Εγώ για όλους αυτούς τους λογους συν, διέκοψα τον θηλασμό αλλα δε νομιζω πως ειμαι καλο παράδειγμα γιατι ειναι καλο να θηλαζουμε. Απο την αλλη όμως και ορμηξτε να με φάτε, αυτο το μαζοχισμό,δυο παιδιά εκανα, ποτε δεν τον καταλαβα. Καλυτερα ομως να σου δωσουν συμβουλές κοπέλες που θήλασαν κι έχουν εμπειρία...

Να σου ζήσει και... υπομονη!!:)

Παντως να πω κι εγώ με τη μικρη παρολο που δεν τη θηλασα(ενω την πρωτη ναι για ενα διάστημα μέχρι που έφτασα στα όρια μου), ξυπναγε οχι καθε μια ωρα αλλα σιγουρα καθε 3ωρο να φάει μέχρι τους 4 με 5 μήνες περιπου. Μολις μπηκε στα στερεα φαγητα κοιμόταν πολλές ώρες. Της εκοψα ομως το γαλα τη νυχτα και της έδινα νερο για να σταματήσει η συνήθεια πεινάω μεσα στη νυχτα. Φυσικα ομως εδινα πιπιλα η οποία πιπιλα στη παρουσα φαση ειναι για εσενα το στήθος. Και Αποτι ξερω στο θηλασμο απαγορευεται η πιπιλα. Οποτε.. αναμονή οσοτου ωριμάσει κι αποθηλασει.μονο του,ειδεμι διακόπτεις εσυ.  Δε νομιζω να υπάρχει μεση λυση.. 

Αλλα καλυτερα θα στα πουν οι πιο εμπειρες..

Είμαι πολύ υπέρ του θηλασμού,παιδευτηκα πολύ 4 μήνες να τα καταφέρω και θέλω να συνεχίσω αλλά! Πραγματικά δεν ξέρω αν θα το ξαναέκανα σε δεύτερο παιδί αποκλειστικα.υπεροχος μεν ο θηλασμός, ωστόσο τα μωρά έχουν εξίσου ανάγκη υγιείς μαμάδες που μπορούν να τα φροντίσουν μέσα στη μέρα.οποτε σίγουρα δεν θα κατηγορούσα καμία μανούλα που για τους λόγους της επέλεξε να μην το κάνει

Διαφημίσεις

6 hours ago, ARETID said:

Πρόσφατα ξεκινήσαμε τις στερεές πολύ σταδιακά και εδώ και δύο μέρες σταθερά.επειδή κάνουμε baby led δεν ξέρω πόσο τρώει αλλά από βάρος όλους τους μήνες παίρνει πολύ καλά.προσπαθω μέσα στη μέρα να θηλάζει αρκετά .. όταν το ζητάει ..τώρα αν πεινάει και ξεχνιέται με το παιχνίδι τι να πω;! Θα προσπαθήσω περισσότερο και με τις στερεές.καποιες φορές όταν ξυπνάει την κοιμιζω με ελαφρύ κούνημα και σσσσ και κάνει και η ίδια νανούρισμα (ααααα μμμμμ) αλλά ακόμα αυτός ο τρόπος τη ζοριζει αρκετά .λέω μήπως έτσι βρει μια συσχέτιση με κάτι που μπορεί να κάνει μόνη της για να ξανακοιμηθεί αλλά ακόμα δεν το έχει κάνει.για πιπίλα ούτε λόγος!έχω προσπαθήσει πολλές φορές αφού μεγάλωσε,για να μην επηρεαστεί ο θηλασμός αλλά δεν τη θέλει..Παναγία μου ανά είναι στο παιδί πότε θα τα καταφέρει ;! Ελπίζω να μην έχω καμία μόνιμη βλάβη μνήμης ή τίποτα άλλο ως τότε

Εμένα δυομιση χρονών ακόμα ξυπνάει δύο φορές εκεί προς τα χαράματα από τις πέντε Κ μετα

On 17/7/2020 at 1:22 ΜΜ, ARETID είπε:

Είμαι πολύ υπέρ του θηλασμού,παιδευτηκα πολύ 4 μήνες να τα καταφέρω και θέλω να συνεχίσω αλλά! Πραγματικά δεν ξέρω αν θα το ξαναέκανα σε δεύτερο παιδί αποκλειστικα.υπεροχος μεν ο θηλασμός, ωστόσο τα μωρά έχουν εξίσου ανάγκη υγιείς μαμάδες που μπορούν να τα φροντίσουν μέσα στη μέρα.οποτε σίγουρα δεν θα κατηγορούσα καμία μανούλα που για τους λόγους της επέλεξε να μην το κάνει

Είναι στο παιδί όμως το αν ξυπνάει , όπως σου είπε άλλη κοπέλα. Και η δικιά μου θηλάζει αποκλειστικά και από τις σαράντα μέρες έκανε οκτάωρο ύπνο, δεν κατάλαβα ότι είχα νεογέννητο... πριν τις σαράντα μέρες τη ξυπνούσα εγώ για να τη θηλάσω γιατί φοβόμουν για το βάρος. Τώρα μας τα χάλασε γιατί βγάζει δόντια και ξυπνάει τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την νύχτα. Έχεις σκεφτεί μήπως φταίει αυτό και ανακουφίζεται με το θηλασμό; Πρέπει να είναι περίπου ίδια ηλικία τα μωρά μας. Έχω διαβάσει ότι στη διάρκεια του ύπνο ενός μωρού αυτής της ηλικίας υπάρχουν τέσσερις φάσεις κατά τις οποίες φτάνει πολύ κοντά στο να ξυπνήσει αλλά ξανακοιμαται. Αν όμως πονάει , από τα δόντια, ξυπνάει κανονικά. Ίσως είναι αυτό . Αλλά αν εσύ θέλεις να κόψεις το θηλασμό και για άλλους λόγους , να κάνεις αυτό που νιώθεις. Απλώς αν είναι μόνο αυτό, σκέψου  μήπως φταίνε τα δόντια και πονάει το καημένο γιατί λες ότι τελευταία χειροτέρεψε η κατάσταση.

On 17/7/2020 at 1:22 ΜΜ, ARETID είπε:

Και να με κατηγορούσες εχω πια απενεχοποιηθει απο αυτο..δε φαντάζεσαι τι φρικες εφαγα για να αποφασισω να διακόψω. Γενικα δεν περνούσαμε καλα κλαμα ολη την ωρα να μην μπορω να σταθω πουθενα μονη. Μολις σταμάτησα επανηλθα. Στην αρχή ειχα τύψεις αλλα στο δεύτερο παιδι δε θηλασα καθολου και ολα μια χαρα. 

Πιστεύω καλα κανεις που το συζητας,θα έλεγα εφοσον το θες να το παλέψεις κι αλλο και βλεπεις πως θα παει!

On 16/7/2020 at 9:06 ΜΜ, ARETID είπε:

Εμένα η κατάσταση βελτιώθηκε μετά τους 9 μήνες αλλά όπως θα σου γράψουν και άλλες μανούλες το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του ύπνου τα μωρά περνάνε από διάφορες φάσεις που κάνουν βαρύ η ελαφρή ύπνο. Στην διάρκεια του ελαφρή ύπνου που κάνουν μπορεί να ενοχληθούν από τον παραμικρό θόρυβο που θα κανείς με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν. Άλλες φορές μπορεί να χτυπάς πόρτες , να πέφτουν κατσαρόλες και να μην ξυπνάνε με τίποτα :p είναι αυτές οι φορές που κοιμούνται βαθιά. Όπως και να έχει στους 6 μήνες δεν θεωρό ότι αν ξυπναει ανα ώρα ότι κάθε φορά πεινάει κιόλας. Απλά με το να θηλάζει καθησηχαζει τον εαυτό του , βρίσκει παρηγοριά και ξανά κοιμάται. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι είναι τόσο η ανάγκη να φάει όσο να βρει ζεστασιά στην αγκαλιά σου. Αν θες μπορείς να προσπαθήσεις να βρεις έναν άλλο τρόπο που μπορεί να την κοιμήσει. Να την κουνήσεις λίγο , να την καθησυχάσεις με χάδι και σσσσσσς η κανα τραγουδάκι. Δεν έχει την δυνατότητα ακόμα να μπορεί να ξανά κοιμηθεί χωρίς την βοήθεια σου όταν ξυπναει αλλά θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή για αυτό λίγο υπομονή. Εσυ πρέπει στην αρχή να βοηθήσεις όσο μπορείς να καταλάβει πως μπορεί να ξανά κοιμηθεί. Εγώ πάντως στην θέση σου όταν θήλαζα και μου το έκανε αυτό μου φαινόταν η εύκολη λύση να τον πάρω μαζί στο κρεβάτι να τον θηλάσω και έτσι να κοιμηθεί και αυτός και εγώ να μην χάμω χρόνο από το κρεβατακι μου. Τώρα αν ξυπνήσει το βράδυ σκέφτομαι μακάρι να θήλαζε ακόμα να μπορούσα να τον κοιμησω Τσακ μπαμ :p όπως και να έχει να ξέρεις τα έχουν περάσει οι περισσότερες .. δεν είσαι μόνη σου. Όλα είναι περαστικά είναι μια δύσκολη περίοδος που θα δεις ότι θα περάσει για αυτό κοιτα να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς. :) πάντως αν θες προμηθεύσου του βιβλίο:  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας. Είναι αρκετά οικονομικό και θα δεις ότι θα μάθεις πολλά πράγματα γύρο από τον ύπνο του μωρού και το τι είναι φυσιολογικό για αυτά. 

Just now, Annitamik είπε:

Είναι στο παιδί όμως το αν ξυπνάει , όπως σου είπε άλλη κοπέλα. Και η δικιά μου θηλάζει αποκλειστικά και από τις σαράντα μέρες έκανε οκτάωρο ύπνο, δεν κατάλαβα ότι είχα νεογέννητο... πριν τις σαράντα μέρες τη ξυπνούσα εγώ για να τη θηλάσω γιατί φοβόμουν για το βάρος. Τώρα μας τα χάλασε γιατί βγάζει δόντια και ξυπνάει τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την νύχτα. Έχεις σκεφτεί μήπως φταίει αυτό και ανακουφίζεται με το θηλασμό; Πρέπει να είναι περίπου ίδια ηλικία τα μωρά μας. Έχω διαβάσει ότι στη διάρκεια του ύπνο ενός μωρού αυτής της ηλικίας υπάρχουν τέσσερις φάσεις κατά τις οποίες φτάνει πολύ κοντά στο να ξυπνήσει αλλά ξανακοιμαται. Αν όμως πονάει , από τα δόντια, ξυπνάει κανονικά. Ίσως είναι αυτό . Αλλά αν εσύ θέλεις να κόψεις το θηλασμό και για άλλους λόγους , να κάνεις αυτό που νιώθεις. Απλώς αν είναι μόνο αυτό, σκέψου  μήπως φταίνε τα δόντια και πονάει το καημένο γιατί λες ότι τελευταία χειροτέρεψε η κατάσταση.

Γενικά τα μωρα περνάνε τέτοιες φάσεις κ ποτέ δεν ειμαστε σιγουρες για το τι ακριβως φταιει. Εγη στη θεση της θα ηταν το τελ πραγμα να σκεφτω να διακοψω θα εκανα πρωτα υπομονη και πειραματισμούς αλλα τελ ο θηλασμός γιατι εκει δε ξέρω αν μπορεί να υπάρξει πισωγυρισμα. Μη το μετανιώσει κιολας.

Εμενα δεν ετρωγε καλα δεν επιανε θηλη,εφταιγε η θηλη μου μαλλον γιατι κ με το δεύτερο παιδευτηκα λιγακι στην αρχη.  Τονους γαλα κατέβαζα! Κι αυτο δεν ετρωγε! Δε χόρταινε. Ασε πια αυτο θηλαστρο μετα τα εκανα τα στηθη μου χάλια. Τελοσπαντων γενικα η καλη ψυχολογια ειναι το παν σε ολα.!!

6 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Γενικά τα μωρα περνάνε τέτοιες φάσεις κ ποτέ δεν ειμαστε σιγουρες για το τι ακριβως φταιει. Εγη στη θεση της θα ηταν το τελ πραγμα να σκεφτω να διακοψω θα εκανα πρωτα υπομονη και πειραματισμούς αλλα τελ ο θηλασμός γιατι εκει δε ξέρω αν μπορεί να υπάρξει πισωγυρισμα. Μη το μετανιώσει κιολας.

Εμενα δεν ετρωγε καλα δεν επιανε θηλη,εφταιγε η θηλη μου μαλλον γιατι κ με το δεύτερο παιδευτηκα λιγακι στην αρχη.  Τονους γαλα κατέβαζα! Κι αυτο δεν ετρωγε! Δε χόρταινε. Ασε πια αυτο θηλαστρο μετα τα εκανα τα στηθη μου χάλια. Τελοσπαντων γενικα η καλη ψυχολογια ειναι το παν σε ολα.!!

Καμία μαμά δε πρέπει να θηλάζει με το ζόρι. Είναι το δικό της σώμα και κάνεις δε μπορεί να της πει τι θα κάνει με το σώμα της, το πιστεύω ακράδαντα αυτό και για άλλες περιπτώσεις που οι άλλοι έχουν άποψη για το τι θα κάνει μια γυναίκα με το σώμα της αλλά δεν είναι της παρούσης. 

Έχεις δίκιο μπορεί να φταίνε πολλά. Παρέθεσα και εγώ τη δική μου εμπειρία με τα δόντια μήπως τη βοηθήσω, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση αυτό φταίει για τα ξυπνήματα. Σίγουρα η @Super.mum έχει δίκιο δε μπορεί να πεινάει ανά μία ώρα , κάτι άλλο φταίει.

To μωρό μου που δε θήλαζε, απλά κάναμε κάθε μισή ώρα πάνω κάτω με βάρδιες, με πιπίλες, νανουρίσματα, και τραβάγαμε τα μαλλιά μας, εκεί μέχρι το χρόνο. Τα μωρά μου που θήλαζαν, τουλάχιστον τους έδινα το στήθος και χαζοκοιμόμασταν. Δε σημαίνει ότι απογαλακτίζοντας το μωρό δε θα ξυπνά, αλλά μπορεί να ξυπνά και ν αμην έχεις πια το θηλασμό για παρηγοριά.

Να πω μόνο ότι έκανα συγκοίμιση, δεν μπορώ να φανταστώ ότι γίνεται θηλασμός αλλιώς. Το έχω ακούσει, άρα θα γίνεται, αλλά δεν ξέρω στην πραγματκή ζωή καμία φίλη που να θήλασε και να μην κοιμόταν μαζί με το παιδί.

Just now, ΑΡΓΚ said:

To μωρό μου που δε θήλαζε, απλά κάναμε κάθε μισή ώρα πάνω κάτω με βάρδιες, με πιπίλες, νανουρίσματα, και τραβάγαμε τα μαλλιά μας, εκεί μέχρι το χρόνο. Τα μωρά μου που θήλαζαν, τουλάχιστον τους έδινα το στήθος και χαζοκοιμόμασταν. Δε σημαίνει ότι απογαλακτίζοντας το μωρό δε θα ξυπνά, αλλά μπορεί να ξυπνά και ν αμην έχεις πια το θηλασμό για παρηγοριά.

Να πω μόνο ότι έκανα συγκοίμιση, δεν μπορώ να φανταστώ ότι γίνεται θηλασμός αλλιώς. Το έχω ακούσει, άρα θα γίνεται, αλλά δεν ξέρω στην πραγματκή ζωή καμία φίλη που να θήλασε και να μην κοιμόταν μαζί με το παιδί.

Εγώ θήλασα 5 μήνες και δεν έχω κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ με το παιδί. Εγώ ούτε με τον άντρα μου δεν μπορώ να κοιμηθώ , πόσο μάλλον με μωρό. Όταν ξυπνούσε το βράδυ τον έπαιρνα στο κρεβάτι και τον θήλαζα. Όταν αποκοιμιόταν τον ξαναέβαζα στην κούνια. Η αλήθεια είναι ότι όταν σταμάτησε να θηλάζει, το κοίμισμα ήταν εφιάλτης γιατί πιπίλα πήγε 7-8 μηνών για να πάρει.

Ούτε εγώ κοιμάμαι με το μωρό και θηλάζει σχεδόν 15 μήνες. Βασικά εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πώς κοιμούνται θηλάζοντας, δηλαδή ούτε ακριβώς ανάσκελα ούτε στο πλάι και μην έχοντας που να βάλεις το χέρι σου!Θα το διαπιστώσω πιθανώς με το επόμενο παιδί γιατί αυτή μας βγήκε εύκολη στον ύπνο και δεν χρειάστηκε συγκοιμιση. Τη θηλάζω ξαπλωτη, κοιμάται (μετά από καμιά ώρα ομως και με αρκετές αλλαγές απ'το ένα στήθος στο άλλο) και μετά από καμιά ώρα είτε τη μεταφέρουμε στην κούνια είτε κοιμαται ο άντρας μου μαζί της κι εγώ σε ένα μονό που έχουμε γιατί το στρώμα μας δεν με βολεύει καθόλου. Κοιμόμουν θηλάζοντας μόνο τον πρώτο μήνα που με έπαιρνε ο ύπνος κατά λάθος. Μετά μέχρι 6-7 μηνών τη θήλαζα στα χέρια και την έβαζα στο λίκνο και περίπου τότε αρχισαμε να θηλάζουμε ξαπλωτες. Εξ αρχής όμως την ξυπνούσαμε εμείς για να θηλάσει, δεν ξυπνούσε. Γύρω στους 8-10 μήνες ξυπνούσε κάποια στιγμή το βράδυ και τη θήλαζα αλλά παλι παιδευοταν μια ώρα να κοιμηθεί, σηκωνόταν και άλλαζε συνέχεια στήθος κλπ όπως στο βραδινό κοιμισμα, δεν ήταν αυτό που λέτε ότι δίνεις το στήθος και κοιμαστε και οι δύο. Το να αλλάζει στήθος εντωμεταξύ σημαίνει να αλλάζουμε και θέσεις με τον άντρα μου για να είναι στη μέση! Και τέλος πάντων κάποια στιγμή είδαμε ότι αν ας πούμε πήγαινα τουαλέτα ή να πιω νερό για να είμαι άνετη μετά να θηλάσω, μέχρι να γυρίσω την είχε πάρει ήδη ο ύπνος με τον άντρα μου ενώ αν θήλαζε θα πέρναγε μία ώρα κι έτσι το ψιλοκαθιερωσαμε κι έτσι αν ξυπνήσει την κοιμίζει ο άντρας μου στο πι και φι. Μιλάμε όμως για παιδι που κάνει ένα ξύπνημα κι αυτό σε συχνότητα μια φορά τη βδομάδα.

Just now, little lamb είπε:

Το να αλλάζει στήθος εντωμεταξύ σημαίνει να αλλάζουμε και θέσεις με τον άντρα μου για να είναι στη μέση! Και τέλος πάντων κάποια στιγμή είδαμε ότι αν ας πούμε πήγαινα τουαλέτα ή να πιω νερό για να είμαι άνετη μετά να θηλάσω, μέχρι να γυρίσω την είχε πάρει ήδη ο ύπνος με τον άντρα μου ενώ αν θήλαζε θα πέρναγε μία ώρα κι έτσι το ψιλοκαθιερωσαμε κι έτσι αν ξυπνήσει την κοιμίζει ο άντρας μου στο πι και φι. 

Συγκοίμιση στη μέση απαγορεύεται δια ροπάλου. Συγκοίμηση σε μωρό που θηλάζει γίνεται μόνο ανάμεσα στη μαμά και κάγκελο, τοίχο, κούνια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...