Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολυκυστικές Ωοθήκες - Σύνδρομο πολυκυστικών

Recommended Posts

Δεν το πιστεύω!!!!!! Ακόμα το δίνουν αυτό το Gynofen;;;; Το είχα πάρει μαθητρια ακόμα, σχεδόν 18 χρονών και μου άλλαξε τα φώτα!!!!!! Τρελός πόνος στο στήθος και σε 6 μήνες που το πήρα άλλαξα καπ στο σουτιέν!!!! Για πρώτη φορά είδα τότε στο μπούτι μου ευρυαγγεία σε ένα σημείο (μετά δεν ξαναείδα ως την εγκυμοσύνη στα 31 όπου έγινε ....χαμός) και ένιωθα τσιμπήματα μέσα στις φλέβες μοου. Χώρια ότι πρήστηκα τρελά!!!!! Ήλπιζα ότι έχει εξαφανιστεί πια αυτό το φάρμακο!!!!!

Εμένα το gynofen μου φαινεται πολυ ελαφρυ κ δεν ειχα ποτε παρενεργεια!

Οταν το σταματαμε μπορει να μεινουμε εγκυες?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 672
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

sisika ειλικρινά είσαι τυχερή που τα gynofen σου φαίνοντα ελαφριά..εγώ έπαθα ότι και η πασχαλίτσα!!!πραγματικά μου άλλαξε τα φώτα!!!μετρούσα μέρες αντίστροφα σαν τους φαντάρους για να τα σταματήσω!!!!

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

Το θεμα ειναι γινεται μετα.Εμενα ο γιατρος θα μου τα σταματησει το Μαιο.Αλλα μετα θα εχω περιοδο?Παλι τα ιδια...Πως θα κανω μωρακι?

Ο γιατρός σου τι σου είπε?

Εγώ τα έχω σταματήσει πολλά χρόνια τώρα (έκανα άλλη θεραπεία και έχω σταθερό κύκλο) οπότε δυστυχώς δεν ξέρω για να σου απαντήσω.

τώρα σχετικά με το το πως θα κάνεις παιδάκι μην έχεις άγχος και μην βάζεις στο μυαλό σου το χειρότερο, η αδερφή μου και εκείνη με πολυκυστικές έκανε τρία παιδιά.

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!

ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ...

ΣΤΑ 20 ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ... ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΤΥΧΑΙΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ!

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 26 ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 28-30 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ...!

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΒΑΛΩ ΤΕΛΕΙΩΣ:shock:

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ!!!:-D

Διαφημίσεις

Ο γιατρός σου τι σου είπε?

Εγώ τα έχω σταματήσει πολλά χρόνια τώρα (έκανα άλλη θεραπεία και έχω σταθερό κύκλο) οπότε δυστυχώς δεν ξέρω για να σου απαντήσω.

τώρα σχετικά με το το πως θα κάνεις παιδάκι μην έχεις άγχος και μην βάζεις στο μυαλό σου το χειρότερο, η αδερφή μου και εκείνη με πολυκυστικές έκανε τρία παιδιά.

Θα δούμε λέει πως θα αντιδράσει ο οργανισμος.Αλλα και παλια που τα επαιρνα κ τα εκοβα δεν ειχα παλι περιοδο.Μια απο τα ιδια.Μετα τα 30 μου ειπε οτι χαλαρωνει λιγο το συνδρομο.

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχω απίστευτα νεύρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

όπως έχω ξαναπεί εδώ μέσα έχω πολυκυστικές αλλά με μια θεραπεία που έκανα τα τελευταία 8 χρόνια είχα σταθερότατο κύκλο!!!τι ήθελα να το μελετήσω??

τον ιανουάριο ξεκινήσαμε με τον καλό μου προσπάθειες για παιδάκι..και ενώ αδιαθέτησα 31/01 (μία μέρα νωρίτερα απο ότι περίμενα) ξανααδιαθέτησα χθες!!!!!!!!!!!!!!!!!

θα μιλήσω με τον γιατρό μου το απόγευμα να δω τι θα μου πει..αλλά αυτό έχει συμβεί σε καμια απο εσάς?????μήπως ξέρετε γιατί?και αν σας έχει συμβεί πως το αντιμετωπίσατε?

Vyf0p2.png

γεια σας! καινουργια και γω εδω..

εχω πολυκυστικες ωοθηκες και αναρωτιεμαι αν υπάρχουν τροφες που δεν κανουν καλο για οσες εχουν πολ.ωοθ. και τροφες που κάνουν καλο?:oops:

όπως έχω ξαναπεί εδώ μέσα έχω πολυκυστικές αλλά με μια θεραπεία που έκανα τα τελευταία 8 χρόνια είχα σταθερότατο κύκλο!!!τι ήθελα να το μελετήσω??

τον ιανουάριο ξεκινήσαμε με τον καλό μου προσπάθειες για παιδάκι..και ενώ αδιαθέτησα 31/01 (μία μέρα νωρίτερα απο ότι περίμενα) ξανααδιαθέτησα χθες!!!!!!!!!!!!!!!!!

θα μιλήσω με τον γιατρό μου το απόγευμα να δω τι θα μου πει..αλλά αυτό έχει συμβεί σε καμια απο εσάς?????μήπως ξέρετε γιατί?και αν σας έχει συμβεί πως το αντιμετωπίσατε?

Γεια σου Katerina.S!

Κι εγώ έχω πολλά νεύρα!!!! Μάλλον έχω πάθει το ίδιο με σένα! :?

Κι εγώ ενώ αδιαθέτησα στις 1/2, ξαφνικά και αναπάντεχα χθες το απόγευμα, είδα αίμα ζωηρό και κόκκινο, σαν αυτό της περιόδου! Δεν έχω την ίδια ποσότητα, αλλά το χρώμα είναι ίδιο!

Σήμερα που πήγα στο γυναικολόγο μου, μου είπε ότι δε χρειάζεται να ανησυχώ, γιατί βρίσκομαι πάνω στη φάση της ωορρηξίας και καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό! Για μένα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου όμως και, όπως καταλαβαίνεις, έχω μία ανησυχία. Συν το γεγονός ότι σε 2 μέρες πρόκειται να ξεκινήσω θεραπεία για εξωσωματική!

Μήπως στο εντωμεταξύ πήρες καμιά ιδέα για το γιατί μπορεί να γίνεται αυτό?

Πολλά φιλιά και μην ανησυχείς!:-)

Katerina.S τι θεραπεία έκανες και σου έφτιαξε τον κύκλο?Εγώ απο τότε που μου είπαν οτι εχω εικόνα πολυκυστικων ωοθηκών έπαιρνα αντισυλληπτικα και μόνο τότε ειχα σταθερό κύκλο 28 ημερών!Όταν τα σταμάτησα απο πέρυσι τον Ιανουάριο για να κάνουμε προσπάθειεσ για μωράκι,ο κύκλοσ ξαναρχισε τα τρελλα του!!Κι εγώ που νόμιζα οτι μόλισ σταματάσ τα χάπια μενεις αμέσως εγκυος!!!!Τώρα πάω για 3η προσπάθεια με κλομιφενη και πρεγκνυλ γιατι σήμερα αδιαθέτησα παλι!Γαμώτοοοοο... Μήπως έπρεπε να είχα κάνει κάτι πολύ νωρίτερα για τισ πολυκυστικές και δεν με είχαν ενημερώσει σωστά???

Διαφημίσεις

Γεια σου Katerina.S!

Κι εγώ έχω πολλά νεύρα!!!! Μάλλον έχω πάθει το ίδιο με σένα! :?

Κι εγώ ενώ αδιαθέτησα στις 1/2, ξαφνικά και αναπάντεχα χθες το απόγευμα, είδα αίμα ζωηρό και κόκκινο, σαν αυτό της περιόδου! Δεν έχω την ίδια ποσότητα, αλλά το χρώμα είναι ίδιο!

Σήμερα που πήγα στο γυναικολόγο μου, μου είπε ότι δε χρειάζεται να ανησυχώ, γιατί βρίσκομαι πάνω στη φάση της ωορρηξίας και καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό! Για μένα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου όμως και, όπως καταλαβαίνεις, έχω μία ανησυχία. Συν το γεγονός ότι σε 2 μέρες πρόκειται να ξεκινήσω θεραπεία για εξωσωματική!

Μήπως στο εντωμεταξύ πήρες καμιά ιδέα για το γιατί μπορεί να γίνεται αυτό?

Πολλά φιλιά και μην ανησυχείς!:-)

Καλημέρα!!

τον καιρό αυτό λείπω εκτός οπότε δεν μπορούσα να πάω τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε πως πιθανόν να είναι ορμονική διαταραχή, το μόνο που μου είπε να κάνω ήταν να πάρω βιταμίνες και θα πάω αμέσως μόλις γυρίσω στην αθήνα για να κάνω ότι εξετάσεις χρειάζεται να δούμε τι είναι!!

εύχομαι να πάνε ολα καλά με εσένα !!!!!!!!!!!

Vyf0p2.png

Καλημέρα!!

τον καιρό αυτό λείπω εκτός οπότε δεν μπορούσα να πάω τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε πως πιθανόν να είναι ορμονική διαταραχή, το μόνο που μου είπε να κάνω ήταν να πάρω βιταμίνες και θα πάω αμέσως μόλις γυρίσω στην αθήνα για να κάνω ότι εξετάσεις χρειάζεται να δούμε τι είναι!!

εύχομαι να πάνε ολα καλά με εσένα !!!!!!!!!!!

Καλημερα και σε σενα καλη μου!

Σ'ευχαριστω και ελπιζω να πανε και σε σενα ολα καλα!

Εμενα ο δικος μου χθες μου ειπε οτι ειμαι πανω στην ωορρηξια (19η μερα!!!) και γι'αυτο γινεται αυτο! Το περιεργο ειναι οτι αιμα εχω δει μονο 2 μερες (χθες & προχθες) και μονο το απογευμα! Τα πρωινα ολα καλα!!!

Περιεγο δεν ειναι???

Καλημερα σας.Ανηκω και εγω στο club των πολυκυστικων δυστυχων απο πολυ μικρη..εμενα ο κυκλος μου ειναι σταθεροσ οταν ειμαι στα κιλα μου δλδ 1,60 και 54 κιλα οταν ομως παρω 3 κιλα χαλαει οπως τωρα:( εχω ξεκινησει εδω και 2 χρονια προσπαθειες για μωρακι αλλα τιποτα..κανω θεραπεια με σερπαφαρ αλλα τιποτα...ευτυχως ειχα παρει κατι τεστακια ωορηξιας και ωρικα τιν ωορηξια μου αυτο το μηνα αλλα η περιοδοσ ακομα να ερθει...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν εχω καθυστερηση ...

Καλημερα και σε σενα καλη μου!

Σ'ευχαριστω και ελπιζω να πανε και σε σενα ολα καλα!

Εμενα ο δικος μου χθες μου ειπε οτι ειμαι πανω στην ωορρηξια (19η μερα!!!) και γι'αυτο γινεται αυτο! Το περιεργο ειναι οτι αιμα εχω δει μονο 2 μερες (χθες & προχθες) και μονο το απογευμα! Τα πρωινα ολα καλα!!!

Περιεγο δεν ειναι???

περίεργο αλλά πολυκυστικές είναι αυτές ότι θέλουν κάνουν!:confused:

εφόσον όμως ο γιατρός σου σου είπε πως οφείλεται σε αυτό μην έχεις άγχος.

αυτό θα είναι.

εγώ είχα κανονικότατη περίοδο και αυτό είναι που με άγχωσε αλλά θα κάνω υπομονή μέχρι να πάω να δω τι θα μου πει.βέβαια εμένα μου είπε πως δεν είχα ωορρηξία και για αυτό αλλά το θέμα είναι να δούμε γιατί έγινε!!!

καλή τύχη και στις δυο μας λοιπόν!!!!:D

Vyf0p2.png

Καλημερα σας.Ανηκω και εγω στο club των πολυκυστικων δυστυχων απο πολυ μικρη..εμενα ο κυκλος μου ειναι σταθεροσ οταν ειμαι στα κιλα μου δλδ 1,60 και 54 κιλα οταν ομως παρω 3 κιλα χαλαει οπως τωρα:( εχω ξεκινησει εδω και 2 χρονια προσπαθειες για μωρακι αλλα τιποτα..κανω θεραπεια με σερπαφαρ αλλα τιποτα...ευτυχως ειχα παρει κατι τεστακια ωορηξιας και ωρικα τιν ωορηξια μου αυτο το μηνα αλλα η περιοδοσ ακομα να ερθει...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν εχω καθυστερηση ...

:confused: τώρα που το λες αυτό δεν το έχω προσέξει, δηλαδή με την μεταβολή τους βάρους αν χαλάει ο κύκλος μου...λες????

εσένα ο γιατρός σου τι σου είπε?

Vyf0p2.png

Διαφημίσεις

περίεργο αλλά πολυκυστικές είναι αυτές ότι θέλουν κάνουν!:confused:

εφόσον όμως ο γιατρός σου σου είπε πως οφείλεται σε αυτό μην έχεις άγχος.

αυτό θα είναι.

εγώ είχα κανονικότατη περίοδο και αυτό είναι που με άγχωσε αλλά θα κάνω υπομονή μέχρι να πάω να δω τι θα μου πει.βέβαια εμένα μου είπε πως δεν είχα ωορρηξία και για αυτό αλλά το θέμα είναι να δούμε γιατί έγινε!!!

καλή τύχη και στις δυο μας λοιπόν!!!!:D

Αυτο ξαναπες το για τις πολυκυστικες!

Πριν λιγο που μιλησα μαζι του, καπως ηρεμησα γιατι μου ειπε παλι το ιδιο, και με τον υπερηχο που εκανα χθες, δεν ειδε καποια κυστη ή κατι αλλο περιεργο! ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!!

Παντως, οντως ο κυκλος εχει να κανει και με την αυξομειωση του βαρους μας.

ευτυχως ειχα παρει κατι τεστακια ωορηξιας και ωρικα τιν ωορηξια μου αυτο το μηνα αλλα η περιοδοσ ακομα να ερθει...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν εχω καθυστερηση ...

Angelvoice,αφου βρήκες αυτό το μήνα με το τεστάκι πότε είχες ωορρηξία, τότε μπορείς να υπολογίσεις αν έχεις καθυστέρηση ή όχι!!! Είναι απλό: σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες όλων των φυλών, των ηλικιών (και των κιλών) η περίοδος έρχεται ΠΑΝΤΑ 12 με 16 μέρες μετά την ωορρηξια (μέσος όρος 14 μέρες). Αυτή η ωχρινική φάση του κύκλου (δηλαδή το χρονικό διάστημα από την ωορρηξία μέχρι την περίοδο) είναι εξαιρετικά σταθερή σε κάθε γυναίκα και δε διαφέρει ποτέ παραπάνω από μία μέρα πάνω-μία μέρα κάτω. Η δική μου π.χ. είναι 13 μέρες. Σε σπάνιότερες περιπτώσεις (όπου υπάρχουν και ορμονικές διαταραχές) μπορεί η ωχρινική φάση να είναι και συντομότερη...

Γενικά, στον άστατο κύκλο μας δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πότε θα κάνουμε ωορρηξία και όχι πότε θα αδιαθετήσουμε. Αν εντοπίσουμε τη μέρα της ωορρηξίας, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να περιμένουμε την περίοδό μας σε 16 μέρες το πολύ! Εκτός φυσικά κι αν είσαι έγκυος, πράγμα που σου εύχομαι ολόψυχα!!!! :D

YdyMp3.png wQLRp3.png

:confused: τώρα που το λες αυτό δεν το έχω προσέξει, δηλαδή με την μεταβολή τους βάρους αν χαλάει ο κύκλος μου...λες????

εσένα ο γιατρός σου τι σου είπε?[/QUOT

Βασικα αυτο το παρατηρησα μονη μου αλλα και ο γιατροσ μου ειπε οτι στις πολυκυστικες το παραπανο βαρος ειναι κακο..γιατ ικαι εγω ελεγα ελα μωρε 3 κιλα τι να κανουν αλλα κανανε διαφορα..φαντασου οτι πριν ο κυκλος μου ηταν 30 μερες χωρις σερπαφαρ και τωρα που πηρα τα κιλα εγινε 40 μερες και περνω και τα σερπαφαρ..αδιαθετησα πριν λιγο οποτε ηταν σωστο το τεστ ωορηξιας που ειχα κανει...Μακαρι να ερθει το μωρακι συντομα..γιατι αλλιως δεν την γλυτωνω την εξωσωματικη..

Καλησπερα κοριτσια!παρακολουθω εδω και καιρο το φορουμ και αποφασισα να ζητησω την γνωμη σας μιας και ειναι λιγο λεπτο το θεμα και δεν μπορω να μιλησω αλλου .Λοιπον οπως ολες και εγω απο τα 19 μου βασανιζομαι με συνδρομο πολυκυστικων και με εναν κυκλο ο οποιος ξεχναει να εμφανιστει.Τελευταια μου περιοδος ηταν 24/12 και απο τοτε οπως παντα τιποταααα..Τωρα εχω ομως το εξης προβλημα..Την Κυριακη με τον αρραβωνιαστικο μου ειχαμε ερθει σε <επαφη> και μετα αφου πηγα να κανω μπανιο ειδα αιμα πολυ ανοιχτο κοκκινο που δεν εμοιαζε με περιοδου και σιγουρα δεν εχω τραυματιστει καπου ωστε να οφειλεται σε αυτο.Αρχικα ειπα οκ ενταξει μπορει να ειναι περιοδος απλα να ειναι ετσι λογω καθυστερησης, την επομενη μερα ομως μονο το πρωι ειχα λιγο καφε στο εσωρουχο μου και απο τοτε τιποτα ουτε σταγονα.Δεν ξερω τι μπορει να ειναι και εχω αγχωθει παρα πολυ και οπως παντα αναβαλω την επισκεψη στο γιατρο.Μπορει να ειναι καποια κυστη και να εσπασε???δεν ενιωσα ομωσ καποιον πονο περα απο τους κλασσικους πονους περιοδου που με περιτριγυριζουν απο την προηγουμενη δευτερα??εχει καμια σας ιδεα τι μπορει να εγινε??(δεν ξερω αν μπορει να εχει σχεση αυτο παντως οι επαφεσ μας ειναι ελευθερες χωρισ κανενος ειδους προφυλαξη)

angel88 δε νομίζω ότι είναι τίποτε σοβαρό όπως το να σπάσει μια κύστη. Το πιο πιθανό είναι ότι από την πίεση ξέφυγε λίγο αίμα από τη μήτρα. Μου έχει συμβαί κάτι αντίστοιχο και πραγματικά αν δε μιλάμε για πολύ αίμα (όχι σαν της περιόδου) και χωρίς πόνο δεν εμπνέει ανησυχία.

Εγώ πάλι με μεγάλη επιτυχία πήρα τα αποτελέσματα των ορμονολογικών μου και όλα είναι τέλεια εκτός από την Δ4 (ανδροστενεδιόνη) που είναι διπλάσια του ανώτατου φυσιολογικού.

Έχει κάποια κοπέλα κάτι παρόμοιο????

NE1r.png

Καλησπερα κοριτσια!παρακολουθω εδω και καιρο το φορουμ και αποφασισα να ζητησω την γνωμη σας μιας και ειναι λιγο λεπτο το θεμα και δεν μπορω να μιλησω αλλου .Λοιπον οπως ολες και εγω απο τα 19 μου βασανιζομαι με συνδρομο πολυκυστικων και με εναν κυκλο ο οποιος ξεχναει να εμφανιστει.Τελευταια μου περιοδος ηταν 24/12 και απο τοτε οπως παντα τιποταααα..Τωρα εχω ομως το εξης προβλημα..Την Κυριακη με τον αρραβωνιαστικο μου ειχαμε ερθει σε <επαφη> και μετα αφου πηγα να κανω μπανιο ειδα αιμα πολυ ανοιχτο κοκκινο που δεν εμοιαζε με περιοδου και σιγουρα δεν εχω τραυματιστει καπου ωστε να οφειλεται σε αυτο.Αρχικα ειπα οκ ενταξει μπορει να ειναι περιοδος απλα να ειναι ετσι λογω καθυστερησης, την επομενη μερα ομως μονο το πρωι ειχα λιγο καφε στο εσωρουχο μου και απο τοτε τιποτα ουτε σταγονα.Δεν ξερω τι μπορει να ειναι και εχω αγχωθει παρα πολυ και οπως παντα αναβαλω την επισκεψη στο γιατρο.Μπορει να ειναι καποια κυστη και να εσπασε???δεν ενιωσα ομωσ καποιον πονο περα απο τους κλασσικους πονους περιοδου που με περιτριγυριζουν απο την προηγουμενη δευτερα??εχει καμια σας ιδεα τι μπορει να εγινε??(δεν ξερω αν μπορει να εχει σχεση αυτο παντως οι επαφεσ μας ειναι ελευθερες χωρισ κανενος ειδους προφυλαξη)

καλημέρα!!!!!

προσωπική μου γνώμη είναι πως εφόσον έχεις το συγκεκριμένο θέμα (Σύνδρομο Πολυκυστικών) καλό θα ήταν να μην αναβάλεις την επίσκεψη σου στον γιατρό γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση στα ερωτήματα σου καθώς επίσης είναι ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει.

όσο το παρακολουθείς τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις (σου μιλάω απο εμπειρία καθαρά)

Vyf0p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα!!

γράφω για να βοηθήσω τις κοπέλες που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα Σ.Π.Ω.

λοιπόν, μετά το πράβλημα που είχα τον πρηγούμενο μήνα (περίοδος στην μέση του κύκλου) πήγα στον γιατρό αμέσως μόλις γύρισα αθήνα..τα νέα για εμένα δεν ήταν πολυ θετικά, η μια μου ωοθήκη (δεξιά,) έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω περίοδο δύο φορές τον ίδιο μήνα...θα κάνω θεραπεία 2 μήνες και βλέπουμε...νομίζω πως θα πέσω σε κατάθλιψη..τόσα χρόνια και μετά απο θεραπεία ήταν όλα εντάξει και τώρα ξαφνικά που είπαμε να κάνουμε παιδάκι στράβωσαν..έχω πέσει πολυ ψυχολογικά αλλά τι να κάνω θα το παλέψω..

Vyf0p2.png

Κοριτσάκι μου μην αγχώνεσαι (κάνει κακό και στην ωορρηξία αν μη τι άλλο)

Όλοι στον αγώνα είμαστε!

Εγώ η κουλή πήρα πίσω τις ορμονολογικές μου και ακόμα μπερδεμένη είμαι!

Όλες οι ορμόνες φυσιολογικές εκτός από

1. 17 ΥΔΡΟΞΥΠΡΟΓΕΡΤΕΡΟΝΗ 1,3 (μέγιστο 1,08 )

2. ΑΝΔΡΟΣTΕΝΕΔΙΟΝΗ 6,3 (μέγιστο 3,0 -αλλά στα όρια του μέγιστου για PCO- 6,5)

Άσε που η Ωχρινική μου φάση είναι στις 9-11 μέρες κανονικά (μόνο 1 φορά είχα 15)

Ο γυναικολόγος δε βρήκε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα από την Τ4 που ήταν 1.77 με μέγιστο το 1.70 την οποία η ενδοκρινολόγος μου θεώρησε ok. Σύμφωνα με το γυναικολόγο, δεν τρεχει κάστανο, και θα τα πούμε σε ένα χρόνο πάλι αν δεν έχει γίνει τίποτα. Μου έδωσε πάντως και κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις... Τι να πείς!

NE1r.png

• 5 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια γεια σας. Ξεκίνισα και εγω τη θεραπεία για το ΣΠΩ στα 16 μου με τα genofem, αφού είχα πολύ αστατο (σχεδόν ανύπαρκτο κύκλο). είμαι τώρα 25χρονών και από τα 15 μου είναι 3-4 φορές που αδιαθέτησα χωρίς την βοήθια των αντισυλλιπτικών. Δυστηχώς με τα πιο ήπια αντισυλλιπτικά οπώς yasmin για παράδειγμα πάλι δεν βλέπω περίοδο και ούτε καν βοηθούν στην ακμή, στη λιπαρότητα και στην τριχόπτωση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ορμόνες μου. Δεν ξέρω όμως τι πρέπει αλλο να κάνω κουράστικα να εξαρτούμε απο το χάπι και όταν κατα διαστήματα τα σταματαώ για να ηρεμίση λίγο ο οργανισμός μου απο τον 1ο κιόλας μήνα αρχίζει η τριχόπτωση, υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα και τα σπυράκια αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά σιγά αλλά η περίοδος δεν λεεί να έρθει με τίποτα μόνο αν πάρω πάλι το genofem. το καλοκαίρι δοκίμασα ένα αλλο αντισυλλιπτικό το cilest που μου είπε ο γιατρός μου ήρθε η περιόδος με αυτό αλλα δεν με βοήθησε καθόλου στα άλλα τα συμπτώματα και προτίμησα για να μην μείνω φαλακρή να αρχίσω πάλι τα genofem. Φοβάμαι τι θα κάνω όταν θα αρχίσω την διαδικασία για να κάνω ένα μωράκι. Μου φαινεται πολύ παράλογο να μπορέσω να κανω παιδί αφού στην ουσία δεν έχw καθόλου κύκλο.

mousiki καλώς ήλθες!

Πιο μικρή είχα και εγώ πολυκυστικές ωοθήκες και άλλα ενοχλητικά σαν αυτά που περιγράφεις (λιπαρότητα, ακμή, κλπ,κλπ).

Έκανα θεραπεία με gynofen πριν 10 χρόνια και έκτοτε ο κύκλος μου άρχισε σιγά-σιγά να φτιάχνει. Είναι τελείως σταθερός μόλις τα τελευταία 3 χρόνια. Μην απελπίζεσαι, κάποια στιγμή θα φτάσεις κι εσύ εκεί!

Από ορμονολογικής πλευράς λες είσαι ΟΚ. Έχεις ψαχτεί και για θυρεοειδή; Αν όχι, κάν'το οπωσδήποτε, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στον κύκλο. Εγώ είχα και εκεί ένα θεματάκι, που ευτυχώς και αυτό ρυθμίστηκε.

Όσον αφορά το πρόβλημα της ακμής και της λιπαρότητας εγώ βρήκα γιατρειά μόνο όταν πήρα το Roaccutan (το 2005 σε ηλικία 24 ετών). Είναι πολύ ισχυρό χάπι, όσο το έπαιρνα με χάλαγε αφάνταστα αλλά μετά.....μετά δε το πίστευα!!!! Από τότε δεν έχω ξαναβγάλει σπυράκι και το δέρμα μου είναι απόλυτα υγιές. Για λιπαρότητα ούτε λόγος!!! Συζήτησέ το με το δερματολόγο σου, αν δε το έχεις ήδη κάνει. (οφείλω όμως να σου πώ ότι αν σχεδιάζεις να μείνεις έγκυος μέσα στα επόμενα 2 χρόνια το συγκεκριμένο φάρμακο είναι τελείως απαγορευτικό....)

Το θέμα της σύλληψης μη σε αγχώνει καθόλου! Για τους γιατρούς το να προκαλέσουν ωορρηξία είναι εύκολο!. Οταν θα θελήσεις να ξεκινήσεις προσπάθειες θα το συζητήσεις με το γιατρό σου και θα σου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Όπως τα αντισυλληπτικά είναι στην ουσία ορμόνες συμπυκνωμένες που αποτρέπουν την ωορρηξία, αντίστοιχα θα πάρεις άλλες ορμόνες για να κάνεις ωορρηξία. Χαλαρωσε λοιπόν!!!

YdyMp3.png wQLRp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...