Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΦΑΓΗΤΟΥ

Recommended Posts

Αυτά τα μεγάλα καρεκλάκια εμένα δεν με βόλεψαν καθόλου. Έχουν μεγάλο άνοιγμα ποδιών, υποθέτω για σταθερότητα, και πιάνουν πολύ χώρο στο σπίτι. Εμείς το κλείναμε γιατί δεν χωρούσαμε αλλιώς, αλλά δεν άνοιγε εύκολα με το ένα χέρι αν είχες το μωρό αγκαλιά, κι έτσι δυσκολευόμουν τα πρωινά που ο άντρας μου ήταν στη δουλειά. Το μόνο καλό είναι ότι έχουν μεγάλο δίσκο κ έτσι αποφεύγονται τα ατυχήματα. Αντίθετα μας βόλεψε πάρα πολύτο καρεκλάκι chicco που δένει στην καρέκλα. Έχει ποδαράκια για προσαρμοζόμενο ύψος και φτάνει μέχρι 15 κιλά. Ο δικός μου κοντεύει τα δύο κ το χρησιμοποιούμε ακόμα κ θα το χρησιμοποιούμε μέχρι να πιάσει το βάρος. Υποθέτω ότι αν πατάει στέρεα κ όχι στα ποδαράκια, θα μπορούμε κ λίγο πιο μετά, αν δω ότι δυσκολεύεται στο τραπέζι. μεταφέρεται εύκολα, το παίρνουμε σε ταξίδια, σε ΄βολτες έξω, παντού. 

Πάντως κ εγώ για κανένα δεκαπενθήμερο τις στέρεες τις έδινα σε πολυθρονάκι ριλάξ γιατί το καρεκλάκι δεν είχε υφασμάτινο μαξιλάρι και τον ενοχλούσε από τη ζέστη και τον πίεζαν και τα λουριά. Αλλά καθόταν μόνος του στον πωπό του, δηλαδή είχε τη σωστή θέση, δεν έτρωγε ξαπλωμένος, μετά συνήθισε το κανονικό καρεκλάκι και τη διαδικασία του φαγητού γενικά. 

για παιχνίδι δεν έκατσε σχεδόν ποτέ ο δικός μου, γιατί το ριλάξ μας ήταν μεγάλο και μέχρι τον χρόνο τον έδενα εκεί όταν ήταν να κάνω κάτι που δεν τον ήθελα στα πόδια μου. κρατούσε ένα κουκλάκι ή ένα βιβλίο κ χάζευε. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα! Εμάς μας έχουν δώσει του ΙΚΕΑ, το χρησιμοποιουμε τις τελευταίες εβδομάδες κ μας έχει φανει βολικό.Δεν πιάνει πολύ χώρο, σπάει σε κομμάτια αν θες να το πάρεις εκτός σπιτιού ή σε ταξίδι (αν και νομίζω πως έξω δεν είναι απαραίτητο το καρεκλακι, δίνεις και στην αγκαλιά ή στο καρότσι, υποθέτω δεν τρώνε και κάθε μέρα έξω), έχει χώρισμα μεταξύ των ποδιών οπότε δεν χρειάζεται να δένεις συνέχεια το μωρο και της μικρής της αρέσει κ κάθεται και παίζει αρκετή ώρα, είναι και ψηλά και χαζεύει και κουνάει ποδαράκια (στο συγκεκριμένο τα πόδια κρέμονται,δεν είναι οριζόντια - παρεμπιπτόντως και στο καρότσι μας δεν κάθονται οριζόντια κ αναρωτιέμαι αν είναι κακό).Ισως της αρέσει που είναι και κάτι καινούργιο, θα δούμε ως πότε θα της αρέσει.Πηραμε και το μαξιλάρι του για να είναι μαλακό και γιατί ήταν μεγάλο το κάθισμα και το μωρό έγερνε στο πλαι και με το μαξιλάρι περιορίστηκε.Τις πρώτες μέρες που δεν καθόταν καλά καθιστή την ταιζαμε αγκαλια ή στο αυγό το οποίο έτυχε να έχει μια βάση με πόδια ψηλή σε ύψος καρεκλακιου (είναι βάση για να εφαρμόζει το πορτ μπεμπέ κ το αυγό), γιατί το ριλαξ είναι χαμηλα - τώρα έχουν βγει και ψηλά ριλαξ βέβαια, το δικό μας είναι παλιό.Κανονικα όμως δεν πρέπει να κάθονται στο αυγό εκτός αυτοκινήτου, το κάναμε για λίγο κατ'εξαιρεσιν.

Γενικα για τη χρησιμότητα του καρεκλακιου δεν μπορώ να το πω "απαραίτητο" (μπορείς και αγκαλιά ή στο καρότσι ή σε καναπέ πχ), θα το έλεγα όμως απλά χρήσιμο και βολικό λόγω ύψους κυρίως κ για να μη λερώνονται καρότσι ή καναπές.

Εμείς είχαμε ένα μεγάλο καρεκλάκι της joie που είχε θέση για relax και αποσπώμενους δίσκους (μικρό και μεγάλο) και έκλεινε. Ήταν βολικό για αρχή γιατί ο δίσκος ήταν τεράστιος και γλιτώναμε τα ατυχήματα. Ωστόσο, το βολικότερο όλων ήταν το καρεκλάκι το φτηνό του IKΕΑ. Και γιατί λόγω τιμής μπορούσα να έχω ένα σε κάθε σπίτι, και γιατί χωρίς τον δίσκο κολλούσε εύκολα στο τραπέζι και το παιδί ήταν κοντά μας είτε για φαγητό είτε για παιχνίδι. Επίσης πλένεται πανεύκολα.

Just now, little lamb είπε:

Καλημέρα! Εμάς μας έχουν δώσει του ΙΚΕΑ, το χρησιμοποιουμε τις τελευταίες εβδομάδες κ μας έχει φανει βολικό.Δεν πιάνει πολύ χώρο, σπάει σε κομμάτια αν θες να το πάρεις εκτός σπιτιού ή σε ταξίδι (αν και νομίζω πως έξω δεν είναι απαραίτητο το καρεκλακι, δίνεις και στην αγκαλιά ή στο καρότσι, υποθέτω δεν τρώνε και κάθε μέρα έξω), έχει χώρισμα μεταξύ των ποδιών οπότε δεν χρειάζεται να δένεις συνέχεια το μωρο και της μικρής της αρέσει κ κάθεται και παίζει αρκετή ώρα, είναι και ψηλά και χαζεύει και κουνάει ποδαράκια (στο συγκεκριμένο τα πόδια κρέμονται,δεν είναι οριζόντια - παρεμπιπτόντως και στο καρότσι μας δεν κάθονται οριζόντια κ αναρωτιέμαι αν είναι κακό).Ισως της αρέσει που είναι και κάτι καινούργιο, θα δούμε ως πότε θα της αρέσει.Πηραμε και το μαξιλάρι του για να είναι μαλακό και γιατί ήταν μεγάλο το κάθισμα και το μωρό έγερνε στο πλαι και με το μαξιλάρι περιορίστηκε.Τις πρώτες μέρες που δεν καθόταν καλά καθιστή την ταιζαμε αγκαλια ή στο αυγό το οποίο έτυχε να έχει μια βάση με πόδια ψηλή σε ύψος καρεκλακιου (είναι βάση για να εφαρμόζει το πορτ μπεμπέ κ το αυγό), γιατί το ριλαξ είναι χαμηλα - τώρα έχουν βγει και ψηλά ριλαξ βέβαια, το δικό μας είναι παλιό.Κανονικα όμως δεν πρέπει να κάθονται στο αυγό εκτός αυτοκινήτου, το κάναμε για λίγο κατ'εξαιρεσιν.

Γενικα για τη χρησιμότητα του καρεκλακιου δεν μπορώ να το πω "απαραίτητο" (μπορείς και αγκαλιά ή στο καρότσι ή σε καναπέ πχ), θα το έλεγα όμως απλά χρήσιμο και βολικό λόγω ύψους κυρίως κ για να μη λερώνονται καρότσι ή καναπές.

To παιδάκι δεν θα είναι πάντα μηνών... όταν αρχίσει να περπατάει δεν θα κάθετε στην αγκαλιά για να φάει. ούτε θα θέλεις, γιατί θα θέλετε να φάτε όλοι μαζί στο τραπέζι. Και για να καθίσει σε κανονική καρέκλα πρέπει να περάσει κάποιος καιρός και για να μην πέφτει αλλά και για να φτάνει στο ύψος του τραπεζιού

.Κανονικα όμως δεν πρέπει να κάθονται στο αυγό εκτός αυτοκινήτου, το κάναμε για λίγο κατ'εξαιρεσιν.

Το αυγό χωρίς την βάση είναι πολύ επικίνδυνο. Εγώ το χρησιμοποιουσα σαν δεύτερο ριλαξ εντός σπιτιού κ όταν ο μικρός ήταν έξι μηνών κ προσπάθησε να σηκωθεί αναποδογύρισε όλο το αυγό! Περιττό να πω πως ήταν το πρώτο του πέσιμο κ τρελάθηκα! 

Διαφημίσεις

Just now, irin είπε:

To παιδάκι δεν θα είναι πάντα μηνών... όταν αρχίσει να περπατάει δεν θα κάθετε στην αγκαλιά για να φάει. ούτε θα θέλεις, γιατί θα θέλετε να φάτε όλοι μαζί στο τραπέζι. Και για να καθίσει σε κανονική καρέκλα πρέπει να περάσει κάποιος καιρός και για να μην πέφτει αλλά και για να φτάνει στο ύψος του τραπεζιού

Δεν ξέρω, σκέφτομαι μήπως είναι λίγο υπερκαταναλωτικα αυτά και μας τα πλασάρουν ως δήθεν τόσο απαραίτητα.Για πολλά αντικείμενα το σκέφτομαι. Στην εποχή μας που δεν υπήρχαν πώς τρώγαμε;  Μη νομίζετε ότι είμαι της λογικής "κι εμείς τι πάθαμε", δεν θα το έλεγα ποτέ για ένα θέμα ασφάλειας ή διαπαιδαγώγησης αλλά σε κάποια πράγματα υλικά το σκέφτομαι πολύ. Επίσης αν δεν κάθεται στην αγκαλιά, με την ίδια λογική μπορεί να μην κάθεται ούτε στο καρεκλακι! Εξάλλου στις περισσότερες οικογένειες λόγω ωραρίου δεν τρώνε όλοι μαζί έτσι κι αλλιώς οπότε ας φάει και σε μικρό τραπεζάκι ζωγραφικής ή σαλονιού.Επισης δεν είπα ότι δεν χρειάζεται καθόλου να έχει κάποιος, είπα ότι δεν είναι "απαραίτητο" αλλά είναι "χρήσιμο", έχει διαφορά.

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Το αυγό χωρίς την βάση είναι πολύ επικίνδυνο. Εγώ το χρησιμοποιουσα σαν δεύτερο ριλαξ εντός σπιτιού κ όταν ο μικρός ήταν έξι μηνών κ προσπάθησε να σηκωθεί αναποδογύρισε όλο το αυγό! Περιττό να πω πως ήταν το πρώτο του πέσιμο κ τρελάθηκα! 

Ναι το ξέρω, γενικά δεν κάνει εκτός αυτοκινήτου λόγω στάσης του σώματος. Ούτε στο καρότσι δεν κάνει να το βάζουμε σύμφωνα με καποιες μελέτες, μόνο μέσα στο αυτοκίνητο.Εμεις δεν το είχαμε κάτω σαν ριλαξ, το είχαμε στη βάση του πορτ μπεμπέ και του αυγού που ήταν από την τριλογία, κούμπωνε δηλαδή εκεί κανονικα.Και είχε ψηλά σταθερά πόδια με μεγάλο ανοιγμα, σαν τα μεγάλα καρεκλακια  φαγητού που λέτε.Αλλα το κάναμε ελάχιστες φορές μέχρι να φέρουμε το ικεα.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Δεν ξέρω, σκέφτομαι μήπως είναι λίγο υπερκαταναλωτικα αυτά και μας τα πλασάρουν ως δήθεν τόσο απαραίτητα.Για πολλά αντικείμενα το σκέφτομαι. Στην εποχή μας που δεν υπήρχαν πώς τρώγαμε;  Μη νομίζετε ότι είμαι της λογικής "κι εμείς τι πάθαμε", δεν θα το έλεγα ποτέ για ένα θέμα ασφάλειας ή διαπαιδαγώγησης αλλά σε κάποια πράγματα υλικά το σκέφτομαι πολύ. Επίσης αν δεν κάθεται στην αγκαλιά, με την ίδια λογική μπορεί να μην κάθεται ούτε στο καρεκλακι! Εξάλλου στις περισσότερες οικογένειες λόγω ωραρίου δεν τρώνε όλοι μαζί έτσι κι αλλιώς οπότε ας φάει και σε μικρό τραπεζάκι ζωγραφικής ή σαλονιού.Επισης δεν είπα ότι δεν χρειάζεται καθόλου να έχει κάποιος, είπα ότι δεν είναι "απαραίτητο" αλλά είναι "χρήσιμο", έχει διαφορά.

Αν τρως με το παιδί αγκαλιά σημαίνει ότι δεν θα τρως εσύ επί της ουσίας. Τώρα δεν το καταλαβαίνεις που το ταϊζεις αλλά κάποια στιγμή θα θες να φας κανονικά και να χαρείς το γεύμα σου. Ο σκοπός είναι να τρώει όλη η οικογένεια μαζί ή εστω το παιδί με έναν φροντιστή τουλάχιστον. Αν σε ενδιαφέρει κιόλας να περάσει η συνήθεια του φαγητού στο τραπέζι, δεν γίνεται αλλιώς, χρειάζεται θέση κανονική. Και για έξω ακόμα, το παιδί νιώθει πιο ισότιμα όταν έχει τη θέση του και το τραπέζι του μπροστά με το φαγητό του. Αλλιώς είναι σαν να λες ότι δεν πειράζει, ας φάει όπως όπως, έτσι κι αλλιώς η ταβέρνα είναι για τους μεγάλους. ΥΠερκαταναλωτισμό θεωρώ λίγο αυτά τα πολύ τεράστια τραπεζάκια που πιάνουν τόσο χώρο. Το καλύτερο για μένα είναι το φορητό. 

Δεν καταλάβατε τι λέω, δεν είπα ότι δεν είναι χρήσιμο ή δεν αξίζει, είπα απλά ότι δεν θα το χαρακτήριζα "απαραίτητο". Απαραίτητο είναι κάτι που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε, πχ πάνες, ρούχα κλπ. Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά, κάποιοι δεν θεωρούν απαραίτητο ούτε το κρεβατάκι ας πούμε λόγω συγκοίμησης ή το καρότσι γιατί προτιμούν μάρσιπο (όχι εγώ, αλλά τα έχω ακούσει). Με αυτή την έννοια του "απαραίτητου" το εννοώ.

.Επισης δεν είπα ότι δεν χρειάζεται καθόλου να έχει κάποιος, είπα ότι δεν είναι "απαραίτητο" αλλά είναι "χρήσιμο", έχει διαφορά.

Κι εγώ χρησιμοποιησα τον όρο "απαραίτητο" κ πραγματικά το πιστεύω κ το προτεινω για τους λόγους που έγραψα παραπάνω. Επίσης τα μωρά πρέπει να τρώνε καθιστά κ όχι ξαπλωμένα. Σε αγκαλιά θα τύχει να φάνε είτε κ σε καρότσι όταν είναι εξω αλλά κατά βαση χρειάζονται καρεκλα που να είναι ασφαλής. Επίσης ή συμμετοχη στο οικογενειακό τραπέζι ειναι σημαντική αν όχι κομβική, οπότε οσο πιο γρήγορα ενταχθεί σε αυτή τη. συνήθεια τόσο το καλύτερο. Και εγω οταν ήταν μικρότερος τον ταιζα ξεχωριστά αλλά είδα πως λειτουργούμε καλυτερα όταν  εντασσουμε το παιδί στις καθημερινές μας συνήθειες. 

Θα συμφωνησω πως επικρατεί ένα πνεύμα υπερκαταναλωτισμου με πραγματα που ουσιαστικα δεν είναι χρηστικά στα μωρά. Απ την άλλη κάθε οικογένεια έχει διαφορετικές ανάγκες κ κάποιο αντικείμενο που σε άλλη ειναι περιττό για άλλη ειναι εξυπηρετικο  πχ το γιογιό, ή ενδοεπικοινωνια, το μαρσιπο. Κάποια άλλα πάλι, θα συμφωνησω, είναι αδιαπραγματευτα είτε είναι βολικά ή όχι όπως το κάθισμα αυτοκινήτου.

Δεν καταλάβατε τι λέω, δεν είπα ότι δεν είναι χρήσιμο ή δεν αξίζει, είπα απλά ότι δεν θα το χαρακτήριζα "απαραίτητο". Απαραίτητο είναι κάτι που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε, πχ πάνες, ρούχα κλπ. Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά, κάποιοι δεν θεωρούν απαραίτητο ούτε το κρεβατάκι ας πούμε λόγω συγκοίμησης ή το καρότσι γιατί προτιμούν μάρσιπο (όχι εγώ, αλλά τα έχω ακούσει). Με αυτή την έννοια του "απαραίτητου" το εννοώ.

Τώρα είδα το σχόλιο, αν δεν υπάρχει καρεκλακι που θα τρώει το μωρό κ θα είναι ασφαλές?

Επίσης αν δεν κάθεται στην αγκαλιά, με την ίδια λογική μπορεί να μην κάθεται ούτε στο καρεκλακι! Εξάλλου στις περισσότερες οικογένειες λόγω ωραρίου δεν τρώνε όλοι μαζί έτσι κι αλλιώς οπότε ας φάει και σε μικρό τραπεζάκι ζωγραφικής ή σαλονιού.Επισης δεν είπα ότι δεν χρειάζεται καθόλου να έχει κάποιος, είπα ότι δεν είναι "απαραίτητο" αλλά είναι "χρήσιμο", έχει διαφορά.

Διαφωνώ, προσωπική άποψη φυσικά. Πάντα απαγόρευα σε όλους να ταϊζουν τα παιδιά μου αγκαλιά, για να μη μάθουν να τρώνε μόνο σε αγκαλιά. Επίσης, στο καρεκλάκι έχουν ζωνίτσα, οπότε δεν κατεβαίνουν τόσο εύκολα. 

Η κάθε οικογένεια επιλέγει τί της ταιριάζει, αλλά γενικά διαβάζουμε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι τρώμε συγκεκριμένες ώρες, τα κυρίως γεύματα στο τραπέζι της κουζίνας (ή όπου κρίνει η οικογένεια), δεν τριγυρνάμε πχ με φαγητό μέσα στο σπίτι κλπ. για να μπουν σωστές βάσεις και για να μάθουν ότι το φαγητό δεν είναι απλώς για να γεμίζει η κοιλιά, αλλά είναι και διαδικασία, και ευχαρίστηση και ευχάριστος χρόνος με την οικογένεια κλπ. 

Από την άλλη, φυσικά και δεν είναι απαραίτητο ένα κάθισμα υπερπαραγωγή, με ένα του ΙΚΕΑ ή ένα φορητό που θα το παίρνεις και έξω, είναι μια χαρά! 

Έχω δει ότι όποτε βάζω τον μικρό να κάτσει στα γόνατα (για να φτάνει) σε απλή καρέκλα, βαριέται γρήγορα ή κουράζεται και φεύγει από το τραπέζι, ενώ όταν έχει κάποιο καρεκλάκι κάθεται περισσότερο και φυσικά τρώει περισσότερο και πιο χαλαρός. 

Αυτό όμως θα το δεις και στην πορεία, όταν και αν προκύψει η ανάγκη.

Τέλος, νομίζω ότι κι εμείς είχαμε καρεκλάκια φαγητού πριν από 30 ή 40 χρόνια..δεν είναι μόδα της εποχής.

Επεξεργάστηκαν by irin

Διαφημίσεις

υπάρχουν πράγματα που όντως είναι υποκειμενικό αν είναι απαραίτητα όπως το πάρκο ή η περπατουρα ή κ ο μαρσιπος, ίσως κ η κούνια. Αλλά πραγματικά το καρεκλάκι φαγητού δεν είναι υποκειμενικό, κάπου θα πρέπει να τρώει το παιδί. υποκειμενικό ειναι το αν θα παιρνεις μαζι σου οταν βγαινεις για φαγητο ή σε άλλο σπίτι. εγω προσωπικα ακομα κ στο σπίτι των παππουδων αν το παιδι τρωει τακτικα εκει, το θεωρω απαραιτητο. Θυμαμαι πριν καν κανουμε παιδι, ποσο ασχημο μου ειχε φανει να βλεπω τον ανιψιο μου που ηταν 8ωρο κ βαλε στο σπίτι της πεθερας μου, να τρωει στο καροτσι ή στον καναπε ή αγκαλια. εμεις στις πρωτες διακοπες που ίσα-ίσα ενα μηνα ετρωγε φαγητο, ειχαμε παρει μαζι το καρεκλακι παρόλο που δεν το είχε συνηθίσει καλά ακόμα. είχε φάει 2-3 φορες στι καροτςι σε εξοδους μεχρι να παρουμε το φορητό αλλα απο τη στιγμη που αρχιςε τα κομματια κ μονος του, δεν γινοταν εκ των πραγματων. κ βέβαια ακόμα κ τώρα που κοντεύει τα δυο, το φορητό καρεκλακι το παίρνουμε στα τραπεζια κ στις ταβερνες. Μου φαινεται αδιανοητο να αφηνω στην τυχη το πού θα κατσει το παιδι κ να μην προβλέψω να ειναι οσο ανετα κ εμεις. Τωρα βεβαια για παιδακια που τρωμε δυο μπουκιές με το ζορι μπορει αυτα οντως να φαινονται περιττά. 

Just now, Έσπερος είπε:

Τωρα βεβαια για παιδακια που τρωμε δυο μπουκιές με το ζορι μπορει αυτα οντως να φαινονται περιττά. 

Μπα, μάλλον δεν είναι αυτό. Απλά στα πολύ μικρά παιδάκια είναι πιο εύκολο να φάνε κάπου αλλού και γι'αυτό ακούγεται περιττό, όμως μεγαλώνοντας νομίζω ότι θα προκύψει η ανάγκη..

Καλέ δεν διαφωνώ ότι είναι χρήσιμο, κι εμείς έχουμε άλλωστε όπως είπα και εκεί τρώει πλέον. Είπα απλά ότι "προσωπικά" δεν το θεωρώ "απαραίτητο", όπως άλλος "προσωπικά" δεν θεωρεί απαραίτητο το καρότσι ή την κούνια, που εγώ τα θεωρώ. Εξάλλου και η Μαμά Ανέστη κι εκείνη "προσωπικά" είπε το θεωρεί απαραίτητο. Θέλω να πω δεν είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ κανείς να έχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και δεν γίνεται αλλιώς, επιλέγεις αν θα πάρεις ή όχι, τόσο απλά, δεν ξέρω αν ακούστηκε κάπως αλλιώς και γι' αυτό ήθελε τόση ανάλυση! Σίγουρα είναι καλό και βοηθάει και βολεύει κλπ κλπ, δεν είπα το αντίθετο! Εξάλλου όλες λέτε (κι εγώ μαζί) ότι εκεί τρώει ΚΑΛΥΤΕΡΑ, όχι ότι δεν γίνεται να φάει χωρίς αυτό, κάπως έτσι το εννοούσα αλλά δεν έχει νόημα τόση ανάλυση ακριβώς γιατί είναι μια προσωπική άποψη!

Just now, irin είπε:

Πάντα απαγόρευα σε όλους να ταϊζουν τα παιδιά μου αγκαλιά, για να μη μάθουν να τρώνε μόνο σε αγκαλιά.

Σχετικά με αυτό, συμφωνώ απόλυτα στο να μην εξαρτώνται τα παιδιά από συγκεκριμένες συνήθειες ή αντικείμενα. Όπως δεν θα ήθελα να τρώει ΜΟΝΟ σε αγκαλιά, έτσι δεν θα ήθελα να τρώει ΜΟΝΟ σε καρεκλάκι, ΜΟΝΟ στο καρότσι κλπ κλπ. Αντίστοιχα μόνο σε συγκεκριμένο πιάτο, ποτήρι κλπ (ήθελα να το γράψω και στο θέμα των παγουριών). Και όχι μόνο σε θέματα φαγητού αυτά. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία για την περίπτωση που κάτι δεν θα μπορεί να γίνει (όχι καταπιέζοντας το παιδί και μη σεβόμενοι τις ανάγκες του προφανώς, απλά να μη δημιουργούμε τόσο παγιωμένες συνήθειες που τείνουν να γίνουν εξάρτηση. Γιατί αν ας πούμε ένα παιδί έχει μάθει να θέλει μόνο το καρεκλάκι του για να φάει ακόμα και εκτός σπιτιού, τι θα γίνει αν κάποια στιγμή αντικειμενικά δεν γίνεται να το έχει μαζί; Μπορεί να μην έχει θέμα μπορεί όμως και να έχει). Δεν λέω να μην το πάρει κάποιος γιατί όντως είναι χρήσιμο, απλά δεν θα έβαζα το παιδί ΠΑΝΤΑ εκεί, κάποιες φορές (και εφόσον το δεχόταν φυσικά) θα το έβαζα κι αλλού για δοκιμή, ή να πιει από άλλο ποτήρι πχ για να μην του έρθει ξαφνικό αν κάποια στιγμή κάτι απλά δεν γίνεται. Ξέφυγα όμως από το θέμα του καρεκλακίου καθώς αυτό είναι γενικότερο θέμα. 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Επίσης τα μωρά πρέπει να τρώνε καθιστά κ όχι ξαπλωμένα.

Δεν είπα πουθενά καλέ να τρώνε ξαπλωμένα, αυτονόητο είναι αυτό! Αν εννοείς για το αυγό που είπα, κάπως στεκόταν σε αυτή τη βάση και δεν είχε καθόλου κλίση προς τα πίσω. Κι εγώ δεν θα καταλάβαινα αν μου το περιέγραφαν γιατί δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα, έτυχε και το είχε το καρότσι που μας έδωσαν.

Πάντως εμένα κορίτσια μου αρέσει πολύ να την έχω αγκαλιά για να τρώει, ακόμα και τώρα που έχουμε καρεκλάκι πολλές φορές την κρατάω αγκαλίτσα. Είμαστε ακόμη στα αλεσμένα βέβαια και ταΐζουμε οπότε ούτως ή άλλως δεν θα έτρωγα ταυτόχρονα. Ή ας πούμε στο γιαούρτι που δεν τρώμε κι εμείς ταυτόχρονα. Το να είναι απέναντι και να της δίνω μου φαίνεται κάπως σαν να την μπουκώνω, δεν ξέρω, και μου φαίνεται και βαρετό, ενώ αγκαλιά πιο τρυφερό.  Αλλά μπορεί όταν σταματήσουμε το τάισμα να αναθεωρήσω. 

Just now, irin είπε:

Μπα, μάλλον δεν είναι αυτό. Απλά στα πολύ μικρά παιδάκια είναι πιο εύκολο να φάνε κάπου αλλού και γι'αυτό ακούγεται περιττό, όμως μεγαλώνοντας νομίζω ότι θα προκύψει η ανάγκη..

Τώρα το είδα αυτό, ναι ίσως είναι ακόμα μικρή η δικιά μας γι'αυτό να μου φαίνεται ότι μπορούσαμε και χωρίς

Just now, Έσπερος είπε:

Θυμαμαι πριν καν κανουμε παιδι, ποσο ασχημο μου ειχε φανει να βλεπω τον ανιψιο μου που ηταν 8ωρο κ βαλε στο σπίτι της πεθερας μου, να τρωει στο καροτσι ή στον καναπε ή αγκαλια.

Εντάξει το καρότσι ή τον καναπέ δεν τον θεωρώ ίδιο με την αγκαλιά γιατί στην αγκαλιά είναι στο τραπέζι όπως όλοι, οπότε ούτε υποτιμάται ούτε χάνει τη συνήθεια του τραπεζιού. Απλά δεν μπορείς να φας ταυτόχρονα. Στα άλλα όντως δεν μετέχει στο τραπέζι.

πρίν από 57 λεπτά , little lamb είπε:

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να παίζουμε με τις λέξεις και που βοηθάει αυτό στην όλη συζήτηση. Αν για σένα στην κατηγορία του απαραίτητου βρίσκονται μόνο οι πάνες και τα ρουχα τότε ναι, δεν είναι απαραίτητο αλλά χρήσιμο. Αλλά γιατί το αναλύουμε τόσο πολύ;

Πάντως επειδή έχεις πολύ μικρό παιδί που ακόμα βολεύεται σε αγκαλιές και καρότσια κράτα μία επιφύλαξη για τη χρησιμότητά του στο μέλλον. Κάποια στιγμή θα επεξεργαστεί κομμάτια τροφής, θα θέλει να συμμετέχει στην παρέα του τραπεζιού, θα αλληλοταίζεστε για πλάκα και όλα αυτά τα όμορφα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη του παιδιού στη διαχείριση της τροφής και την θέση του στο οικογενειακό τραπέζι. Όλα αυτά αρχίζουν συνήθως σε μικρή ηλικία (συχνά πριν το έτος) και η αγκαλιά όσο τρυφερή και αν είναι δε βολεύει. Το καρότσι επίσης. Το ίδιο και το τραπεζάκι δραστηριοτήτων. Οπότε δώσε μας ένα δίκιο σε όλες εμάς με μεγαλύτερα παιδάκια που λέμε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε, είναι απαραίτητο κτλ κτλ. και περίμενε λίγο καιρό ακόμα για να αποκτήσεις μια πιο σφαιρική άποψη.

Διαφημίσεις

@Anna3011 Μα κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόση ανάλυση! Αν δεις το πρώτο μου μήνυμα έχω 10 γραμμές για το ότι μας έχει βολέψει, και μόνο μια φράση στο τέλος ότι μπορεί να μην είναι απαραίτητο-απαραίτητο (με την έννοια του είδους πρώτης ανάγκης) αλλά σίγουρα είναι κάτι πολύ χρήσιμο. Δεν ξέρω γιατί αυτή η φράση παρεξηγήθηκε και αναλύθηκε τόσο :D. Και τόση ώρα δεν γράφω για να επιμείνω, αλλά για να εξηγήσω πώς το εννούσα επειδή νιώθω ότι απλά παρερμηνεύθηκε.

Εξάλλου είπα και μόνη μου ότι προς το παρόν την ταΐζουμε και μετά μπορεί να βολεύει κάτι άλλο (η αλήθεια είναι ότι δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να κάθεται σε καρεκλάκι παιδί μεγαλύτερο του έτους οπότε μου φαινόταν ότι είναι για λίγους μήνες μόνο. Και βασικά επειδή λόγω διαρρύθμισης του σπιτιού το καρεκλάκι το έχουμε μακριά από το τραπέζι, δεν είχα φανταστεί ούτε ότι προάγει τη συμμετοχή στο τραπέζι, αφού ούτως ή άλλως τρώει σε δικό του δίσκο.

Ούτε είπα ότι απαραίτητα είναι μόνο τα ρούχα και πάνες, είπα ότι πέρα από αυτά (που είναι αντικειμενικά), το τι είναι απαραίτητο αλλάζει για τον καθένα. 

Αυτά, ελπίζω να μη χρειαστεί να ξαναεξηγήσω, για να προχωράει και η συζήτηση επί του θέματος! 

@Anna3011 Μα κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόση ανάλυση! Αν δεις το πρώτο μου μήνυμα έχω 10 γραμμές για το ότι μας έχει βολέψει, και μόνο μια φράση στο τέλος ότι μπορεί να μην είναι απαραίτητο-απαραίτητο (με την έννοια του είδους πρώτης ανάγκης) αλλά σίγουρα είναι κάτι πολύ χρήσιμο. Δεν ξέρω γιατί αυτή η φράση παρεξηγήθηκε και αναλύθηκε τόσο :D. Και τόση ώρα δεν γράφω για να επιμείνω, αλλά για να εξηγήσω πώς το εννούσα επειδή νιώθω ότι απλά παρερμηνεύθηκε.

Εξάλλου είπα και μόνη μου ότι προς το παρόν την ταΐζουμε και μετά μπορεί να βολεύει κάτι άλλο (η αλήθεια είναι ότι δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να κάθεται σε καρεκλάκι παιδί μεγαλύτερο του έτους οπότε μου φαινόταν ότι είναι για λίγους μήνες μόνο. Και βασικά επειδή λόγω διαρρύθμισης του σπιτιού το καρεκλάκι το έχουμε μακριά από το τραπέζι, δεν είχα φανταστεί ούτε ότι προάγει τη συμμετοχή στο τραπέζι, αφού ούτως ή άλλως τρώει δικό του δίσκο.

Ούτε είπα ότι απαραίτητα είναι μόνο τα ρούχα και πάνες, είπα ότι πέρα από αυτά (που είναι αντικειμενικά), το τι είναι απαραίτητο αλλάζει για τον καθένα. 

Αυτά, ελπίζω να μη χρειαστεί να ξαναεξηγήσω, για να προχωράει και η συζήτηση επί του θέματος! 

Όχι όχι φτάνει καταλάβαμε!!:grin::grin:

Εμείς πάντως το χρησιμοποιούμε ακόμα και η μικρή είναι 2 ετών. Είναι λίγο υπερπαραγωγή και το ακριβοπληρώσαμε είναι η αλήθεια (θύματα του υπερκαταναλωτισμού και εμείς :)) αλλά είναι πολύ άνετο και αντέχει πολλά κιλά, ανεβοκατεβαίνει κιόλας σε διάφορα ύψη και το έχουμε βολευτεί. Εμείς το έχουμε στο τραπέζι μόνιμα, βγάζουμε το δίσκο και το κολλάμε στο τραπέζι οπότε συμμετέχει στο φαγητό μαζί μας. Όσο την αντέχει στο βάρος θα το χρησιμοποιούμε. Εκτός σπιτιού βέβαια κάθεται πια σε καρέκλα. Δε φτάνει καλά να φάει στα τραπέζια αλλά προσπαθεί.

Καλά ναι αν είχα πάρει κι εγώ κανένα ακριβό θα το χρησιμοποιούσα και μέχρι τα 5 μη σου πω, χαχα!

Κορίτσια η λύση είναι μια: φορητό. ούτε υπερπαραγωγές.ουτε αυτό το ακαλαίσθητο του ΙΚΕΑ, ούτε πιάσιμο χώρου. Κι εμείς όσο αντέχει από βάρος, θα το εξαντλήσουμε. Υπαρχουν κ καλύτερης ποιοτητας απο αυτο που εχουνε που μας το εκανα δωρο, εννοω οχι πλαστικά.,

Πάντως όντως νόμιζα ότι γύρω στα 2 κάθονται σε καρέκλα, γιατί στο γάμο μας που είχα ρωτήσει οικογένειες με δίχρονα αν πρέπει να υπολογίσουμε χώρο για τα καρότσια τους στο τραπέζι είχαν πει όχι, να βάλουμε καρέκλα κανονικά.

Just now, Έσπερος είπε:

Κορίτσια η λύση είναι μια: φορητό. ούτε υπερπαραγωγές.ουτε αυτό το ακαλαίσθητο του ΙΚΕΑ, ούτε πιάσιμο χώρου. Κι εμείς όσο αντέχει από βάρος, θα το εξαντλήσουμε. Υπαρχουν κ καλύτερης ποιοτητας απο αυτο που εχουνε που μας το εκανα δωρο, εννοω οχι πλαστικά.,

Υπάρχουν και ωραία υφασμάτινα, αλλά δεν έχουν δίσκο. Του ΙΚΕΑ δεν είναι ακαλαίσθητο αν βάλεις δίσκο κι ακόμα περισσότερο αν βάλεις και το μαξιλάρι (έτσι το έχουμε εμείς), χωρίς δίσκο απλά φαίνεται λίγο σαν σκελετός από κάτι. Και μεταφέρεται και αυτό εύκολα, όχι σαν το φορητό βέβαια. Το φορητό όντως υπερτερεί, με εξαίρεση αν αντί για καρέκλες έχεις σκαμπώ ή αν είσαι έξω σε καρέκλα τύπου σκηνοθέτη ή πολυθρόνα κλπ.

Υπάρχουν και ωραία υφασμάτινα, αλλά δεν έχουν δίσκο. Του ΙΚΕΑ δεν είναι ακαλαίσθητο αν βάλεις δίσκο κι ακόμα περισσότερο αν βάλεις και το μαξιλάρι (έτσι το έχουμε εμείς), χωρίς δίσκο απλά φαίνεται λίγο σαν σκελετός από κάτι. Και μεταφέρεται και αυτό εύκολα, όχι σαν το φορητό βέβαια. Το φορητό όντως υπερτερεί, με εξαίρεση αν αντί για καρέκλες έχεις σκαμπώ ή αν είσαι έξω σε καρέκλα τύπου σκηνοθέτη ή πολυθρόνα κλπ.

Σε καρέκλα σκηνοθέτη δεν βολεύει προφανώς. ΕΚεί βρίσκεςι άλλες λύσεις αλλά έτσι κ αλλιώς καρέκλα σκηνοθέτη δεν εχεις σε ταβέρνες που θες να κάτσεις να φας κανονικά. ένα φρούτο σε μια καφετέρια μια χαρά τρώνε κ σε καρέκλα σκηνοθέτη. μια κανονική καρέκλα σε κάθε σπίτι βρίσκεται υποθέτω για να δέσεις το φορητό. 

Μπα μην το λες, υπάρχουν σπίτια που ακόμα και οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι κάτι πολύ μοντέρνες τύπου πολυθρονίτσα! Ή γενικώς υφασμάτινες οπότε για φαγητό...δεν! 

(Ναι έχω μια ροπή να ξεφεύγω από τα θέματα :D ) 

Πάντως όντως νόμιζα ότι γύρω στα 2 κάθονται σε καρέκλα, γιατί στο γάμο μας που είχα ρωτήσει οικογένειες με δίχρονα αν πρέπει να υπολογίσουμε χώρο για τα καρότσια τους στο τραπέζι είχαν πει όχι, να βάλουμε καρέκλα 

Ναι καλέ σε καρέκλα κάθονται. Και εμείς έξω όταν βγούμε σε καρέκλα τη βάζουμε. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ζητούσαμε καρεκλάκι στα εστιατόρια που πηγαίναμε. Εγώ φορητό δεν πήρα ποτέ έξω. Το θεωρούσα πάντα ένα έξτρα βάρος στα τόσα που κουβαλάει κανείς για το μωρό. Φαντάσου ότι μας είχαν κάνει δώρο ένα φορητό και το αλλάξαμε. Άλλοι όμως το θεωρούν πρακτικό. Ο καθένας όπως βολεύεται.

Μπα μην το λες, υπάρχουν σπίτια που ακόμα και οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι κάτι πολύ μοντέρνες τύπου πολυθρονίτσα! Ή γενικώς υφασμάτινες οπότε για φαγητό...δεν! 

(Ναι έχω μια ροπή να ξεφεύγω από τα θέματα :D ) 

Τέλος πάντων αν κάποιος δεν βολεύεται για φορητό, δεν παίρνει. Παντως σ ενα πραγμα εχεθς δικιο. δεν ειναι απο τα ειδη που χρειαζεται φοβερη ερευνα αγοράς ουτε προδιαγραφες ουτε να επενδύσεις θδθαιτερα. χρησιμοποιείται λιγο, μπορει το μικρο να αρχισει βρεφικο να τρωει τα περισσοτερα γευματα εκτος σπιτιου, μπορει να βγει δυσκολο στο φαι κ να προτιμα αγκαλια, δεν το ξερεις. δηλαδη ειναι κατι που δεν μπορεις χωρθς αυτο (δεν ειναι παρκο

ή ριλαξ που μπορει να μην χρξςιμοποιηθουν πχ) αλλα δεν χρειαζεται κ να το αγοράσεις κιολας, αν μπορεις να το δανειστείς ειναι το καλυτερο. 

On 3/12/2019 at 6:55 ΜΜ, Mamaloulou είπε:

Ο δικός μου έκλεισε τον 6,προς το παρόν τρωει στο ρηλαξ που σηκώνεται και γίνετε σαν καρεκλάκι άρα μάλλον πρέπει να αγοράσω καρεκλάκι 

μπορεί να καθήσει ελεύθερα; να ελέγξει τον κορμό του για να σκύψει και να φτύσει αν πνιγεί; αν όχι, δεν κάνει να κάθεται εκεί για να φάει, αν ναι, είστε μία χαρά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...