Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πώς αντιδρατε οταν ενα παιδακι χτυπαει το παιδι σας?

Recommended Posts

καταρχάς απομακρύνω το δικό μου παιδι για να το σώσω ...!

η ασφάλεια πάνω απ όλα ....

...............................................................................

δεν θα είμαι πάντα μπροστά να δίνω εγώ της μάχες της κόρης μου !

ούτε θα μάθω τρόπους στο σύμπαν !

θα πρέπει δια του παραδείγματος να μάθει να συμπεριφέρεται και να επιβιώνει μονάχη της !

Χριστέ μου. Εγώ τώρα αυτό το ...ufo που το ξέρω?????:lol:

Συμφωνώ.

Δεν θα μάθουμε εμείς (εσύ και εγώ εννοώ...:lol::lol::lol::lol:) τρόπους στο σύμπαν. Ειδικά σε κάτι τέτοια, όπως το παρακάτω, αν μου τύχει, μάλλον θα χάσω και τους δικούς μου ...τρόπους....

Καλά έκανες. Κάποιοι άνθρωποι είναι παχύδερμα και πρέπει να τους προσβάλεις για να καταλάβουν

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πιστευω οτι κανονικα το να αγγιζεις ενα παιδι πρεπει να το κανεις μονο αν εχει πιασει απο το λαιμο το παιδι σου αλλα και παλι, απλα να του παρεις το χερι, τιποτε παραπανω, οχι με εμπαθεια.

Και το να βριζεις ενα παιδι ειναι ασχημο, ο τροπος μας πρεπει να ειναι παιδαγωγικος και οχι απειλητικος γιατι ετσι οντως γινομαστε ενα με το παιδι. Τωρα πανω στο θυμο μας ή την απελπισια μας, ενεργουμε πολλες φορες διαφορετικα απο οτι το σκεφτομασταν, νομιζω ομως οτι πρεπει να διορθωνομαστε και να αλλαζουμε...

Και εγω πιστευω οτι τα περισσοτερα παιδια οταν ειναι μικρα εχουν κανει κατι ασχημο και καποτε θα κανουν και τα δικα μας. Οποτε καλο ειναι να δειχνουμε κατανοηση γιατι ακομη και 3 χρονων και 4, μικρα ειναι.

Το θεμα ειναι, τι γινεται με τα μεγαλυτερα παιδια οταν ενεργουν σκοπιμα; Φυσικα πιστευω οτι αν ειναι μπροστα μας οι γονεις, ζηταμε τη συμβολη τους, την παρεμβαση τους αν τα παιδια τους δεν ακουνε εμας. Αν δεν ειναι ομως;

Οταν εμαθα οτι τα παιδια της γειτονιας ηλιας 10 χρονων εκτος απο το οτι βριζουν, χτυπανε συχνα την 9 χρονη κορη μου, εκανα υπομονη κανα μηνα. Ηθελα μονη της να λυσει το θεμα αλλα ελα που την ελεγα και να μη χτυπησει η ιδια καποιο παιδι και ετσι αυτες το εκμεταλλευονταν! Οταν ειδα οτι συνεχιζοταν η κατασταση και ερχοταν κλαιγοντας, τα πηρα στο κρανιο.

Κανονικα αν ακολουθουσα το ενστικτο του θυμου, θα εβγαινα και θα απειλουσα αλλα σκεφτηκα οτι ειναι παιδια...Ετσι κατεβηκα και σα να μην ειχα ταραχτει καθολου, με μαλακο υφος και αφου ρωτησα τα ονοματα για εξοικειωση, τα μιλησα για τα ατυχηματα που προξενουν τα σπρωξιματα και τα χτυπηματα, αλλα και οτι δεν επιτρεπεται να αγγιζουμε τα αλλα παιδακια. Δεν εχουμε το δικαιωμα να αγγιζουμε με θυμο τα αλλα παιδακια, δεν επιτρεπεται.

Τονισα οτι αν ποτε η κορη μου τις χτυπησει να ερθουν να μου το πουνε και θα εχει συνεπειες αλλα το ιδιο παρακαλω και απο αυτες να μη χτυπανε. Και αν τελικα χτυπησουν παλι θα ξαναπαω και θα ζητησω το ιδιο. Ομως αν συνεχιστει και αλλο αυτο, τοτε αναγκαστικα με φερνουν σε δυσκολη θεση και οτι θα αναγκαστω μην εχοντας αλλη λυση, να ενοχλησω τους γονεις τους.Και οτι αυτο ειναι κατι που ουτε αυτες θελουνε ασφαλως γιατι θα τους στεναχωρησουμε και αυτο δεν ειναι καλο αλλα ουτε και εγω το θελω ομως θα αναγκαστω...

Τι λετε, πειραζει που εκανα αυτην την επεμβαση; Και τελικα πως αλλιως θα προστατευσεις ενα παιδι χωρις να θιξεις την υποσταση του στην παρεα; Και μαλιστα οταν οι γονεις ειναι αποντες ή κανουν τα στραβα ματια;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Πιστευω οτι κανονικα το να αγγιζεις ενα παιδι πρεπει να το κανεις μονο αν εχει πιασει απο το λαιμο το παιδι σου αλλα και παλι, απλα να του παρεις το χερι, τιποτε παραπανω, οχι με εμπαθεια.

.......

και την επέκταση του κρανίου του (μαλλιά) να συμπληρώσω , τα οποία τυχαίνουνε να είναι και μακριά

και δημιουργούν υπέροχους ναυτικούς κόμπους, τύπου . στα χεράκια κανιβαλικών ενστίκτων ...!

(υ.σ δνε είχα καμία εμπάθεια ούτε σαν υπαινιγμό . δεν κατανοώ δλδ το σχόλιο σου ΑΝ αναφέρεσαι στο γεγονός που εξιστόρησα :-) )

παιδαγωγικούς σκοπούς είχα σε δευτερεύουσα φάση

σε πρωτεύουσα να σώσω ότι είχε απομείνει από το μαλλι του παιδιου ...

(διάβαζα η δόλια με το ένα ματι ένα βιβλίο και δεν έτυχα στην απαρχή του ναυτικού κόμπου ) :wink:

Συμφωνώ.

Δεν θα μάθουμε εμείς (εσύ και εγώ εννοώ...:lol::lol::lol::lol:) τρόπους στο σύμπαν. Ειδικά σε κάτι τέτοια, όπως το παρακάτω, αν μου τύχει, μάλλον θα χάσω και τους δικούς μου ...τρόπους....

ψυχραιμίαααα :lol:

Συμφωνώ.

Δεν θα βρίσεις το παιδάκι, αλλά τη μάνα του που το έχει κάνει ανάγωγο και δεν του έχει μάθει ότι δεν απλώνουν χέρι σε άλλα παιδάκια. Τέτοια μάνα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τρώει βρίσιμο καθώς τα παχύδερμα θέλουν τράνταγμα για να ξυπνήσουν. Αν όμως οδηγάει και κάνα καγιέν τότε η ανασχόληση μαζί της θα είναι χάσιμο χρόνου.

Αν όμως δεν καταλαβαίνει μια τέτοια μάνα και το παιδιάκι της ξαναορμήξει, τότε το τράνταγμα για αυτήν θα είναι το βραχιολάκι και ένα βράδυ στο κρατητήριο και μία μήνυση για κακοποίηση ανηλίκου.

Στα γαϊδούρια δεν πρέπει να είμαστε ούτε ευγενικοί, ούτε αδιάφοροι.

αναφέρεσαι τώρα εσύ pk33 σε πιθανό κολλητό του παιδιού σου -συζηγο-συνεργάτη .... και λέγοντας γαιδούρια σε πιθανό συνεργάτη σου , προϊστάμενο σου - συμπέθερο-συμπεθέρα ....

όχι για να ξέρουμε και Πως μιλάμε ....!

ή έχεις την αίσθηση ότι θα επιλέγεις πάντα τους φίλους , εραστές, συνεργάτες των παιδιών σου ;;;;;

λίγος πολιτισμός δε βλάπτει !

(καλα για ευγένεια ούτε λόγος)

φιλικά πάντα

Διαφημίσεις

αναφέρεσαι τώρα εσύ pk33 σε πιθανό κολλητό του παιδιού σου -συζηγο-συνεργάτη .... και λέγοντας γαιδούρια σε πιθανό συνεργάτη σου , προϊστάμενο σου - συμπέθερο-συμπεθέρα ....

όχι για να ξέρουμε και Πως μιλάμε ....!

ή έχεις την αίσθηση ότι θα επιλέγεις πάντα τους φίλους , εραστές, συνεργάτες των παιδιών σου ;;;;;

λίγος πολιτισμός δε βλάπτει !

(καλα για ευγένεια ούτε λόγος)

φιλικά πάντα

μιλάμε για 3 χρονα και 4χρονα που παίζουν στην παιδική χαρά.

Όταν μεγαλώσουν ας πλακώνονται με τους φίλους τους. Και εμείς παίζαμε ξύλο με τους φίλους μας μικροί. Αν όμως κάποιος φίλος του προξενήσει βλάβη τότε θα τον πάριε και θα τον σηκώσει το φίλο και τους γονείς του. Φυσικά αντίστοιχο θα πρέπει να συμβεί και με εμένα καθως εγώ θα είμαι υπεύθυνος αν το κωλόπαιδό μου χτυπήσει σοβαρά άλλο παιδί.

Εσύ όμως τι πρόβλημα έχεις με την απάντησή μου; Μεγαλώνεις το παιδί σου ώστε να χτυπάει τα άλλα παιδιά; Ή μήπως είσαι από τους γονείς που αν δεις το παιδί σου να χτυπάει άλλα παιδιά θα αδιαφορείς; Αν όχι δεν σε αφορά τότε. Αν ναι τότε σε αφορά

Όσο για το "λίγος πολιτισμός δεν βλάπτει": Φυσικά και δεν βλάπτει. Γιαυτό και όταν δούμε το παιδί μας να χτυπάει άλλα παιδιά δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τον άλλο γονιό να χωρίσει τα παιδιά αλλά εμείς θα πρέπει να επέμβουμε και να μαλώσουμε το παιδί μας και να το βάλουμε να ζητήσει συγνώμη. Αν είμαστε απολίτιστοι και αφήνουμε το παιδί μας να χτυπάει άλλα παιδιά, να μην περιμένουμε να μας φέρονται πολιτισμένα.

μιλάμε για 3 χρονα και 4χρονα που παίζουν στην παιδική χαρά.

Όταν μεγαλώσουν ας πλακώνονται με τους φίλους τους. Και εμείς παίζαμε ξύλο με τους φίλους μας μικροί. Αν όμως κάποιος φίλος του προξενήσει βλάβη τότε θα τον πάριε και θα τον σηκώσει το φίλο και τους γονείς του. Φυσικά αντίστοιχο θα πρέπει να συμβεί και με εμένα καθως εγώ θα είμαι υπεύθυνος αν το κωλόπαιδό μου χτυπήσει σοβαρά άλλο παιδί.

Εσύ όμως τι πρόβλημα έχεις με την απάντησή μου; Μεγαλώνεις το παιδί σου ώστε να χτυπάει τα άλλα παιδιά; Ή μήπως είσαι από τους γονείς που αν δεις το παιδί σου να χτυπάει άλλα παιδιά θα αδιαφορείς; Αν όχι δεν σε αφορά τότε. Αν ναι τότε σε αφορά

Όσο για το "λίγος πολιτισμός δεν βλάπτει": Φυσικά και δεν βλάπτει. Γιαυτό και όταν δούμε το παιδί μας να χτυπάει άλλα παιδιά δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τον άλλο γονιό να χωρίσει τα παιδιά αλλά εμείς θα πρέπει να επέμβουμε και να μαλώσουμε το παιδί μας και να το βάλουμε να ζητήσει συγνώμη. Αν είμαστε απολίτιστοι και αφήνουμε το παιδί μας να χτυπάει άλλα παιδιά, να μην περιμένουμε να μας φέρονται πολιτισμένα.

έχει κοφτι το φόρουμ ;;;

εσένα ;;;;;

αγαπητέ διαχειριστή pk33 θα ήθελα παρακαλώ να διαβάσετε την απάντηση μου

και μετά να επιπλήξετε !ποστ νούμερο #100

(και είναι εμφανές ότι δεν διαβάζεις ποτε !)

δεν θεωρώ απίθανο τα παιδάκια σου να υιοθετήσουν την υπεροχη συμπεριφορά σου

μα δεν μπορεί κάποια μέρα ένας σαν εσένα θα βρεθεί στον δρόμο σου

υπέροχο θέαμα ...:-):wink:

έχει κοφτι το φόρουμ ;;;

εσένα ;;;;;

αγαπητέ διαχειριστή pk33 θα ήθελα παρακαλώ να διαβάσετε την απάντηση μου

και μετά να επιπλήξετε !ποστ νούμερο #100

(και είναι εμφανές ότι δεν διαβάζεις ποτε !)

δεν θεωρώ απίθανο τα παιδάκια σου να υιοθετήσουν την υπεροχη συμπεριφορά σου

μα δεν μπορεί κάποια μέρα ένας σαν εσένα θα βρεθεί στον δρόμο σου

υπέροχο θέαμα ...:-):wink:

Τώρα αυτή η απάντηση που κολάει;

Μάλλον ούτε εσύ διαβάζεις.

Δηλαδή εσύ είσαι της άποψης να μην κάνω τίποτε αν δω το παιδί μου να το χτυπάνε;

Αυτό που γράφω είναι ότι θα φερθώ όπως περιμένω να μου φερθούν σε αντίστοιχη περίπτωση.

Όταν δω ένα παιδί να χτυπάει το δικό μου παιδί, περιμένω από τον άλλο γονιό να πεταχτεί, να απομακρύνει το παιδί του και να μου ζητήσει συγνώμη. Αλλιώς είναι γαϊδούρι και θα τον προσβάλω.

Έχεις πρόβλημα με αυτό; Δηλαδή κατ εσέ θα πρέπει το θύμα να φέρεται πολιτισμένα, άσχετα με το τι θα κάνει ο θύτης; Αν όχι τότε ποιό το πρόβλημά σου με την απάντησή μου; Απλά διαφωνείς για να διαφωνείς;

Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Ο θύτης πρέπει να φερθεί πολιτισμένα.

Όσο για να παιδιά μου, θα τους μάθω ότι δεν σηκώνουν χέρι σε άλλον, αλλά αν κάποιος τους χτυπήσει θα πρέπει να υπερασπιστούν το εαυτό τους. Εσύ θα τους μάθεις να πλακώνουν τους άλλους; Αν όχι τότε που διαφωνείς;

Τώρα αυτή η απάντηση που κολάει;

Μάλλον ούτε εσύ διαβάζεις.

Δηλαδή εσύ είσαι της άποψης να μην κάνω τίποτε αν δω το παιδί μου να το χτυπάνε;

Αυτό που γράφω είναι ότι θα φερθώ όπως περιμένω να μου φερθούν σε αντίστοιχη περίπτωση.

Όταν δω ένα παιδί να χτυπάει το δικό μου παιδί, περιμένω από τον άλλο γονιό να πεταχτεί, να απομακρύνει το παιδί του και να μου ζητήσει συγνώμη. Αλλιώς είναι γαϊδούρι και θα τον προσβάλω.

Έχεις πρόβλημα με αυτό; Δηλαδή κατ εσέ θα πρέπει το θύμα να φέρεται πολιτισμένα, άσχετα με το τι θα κάνει ο θύτης.

Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Ο θύτης πρέπει να φερθεί πολιτισμένα.

τώρα αυτό το θεωρείς απάντηση ;;;;

και πάμε άλλη μια ΠΟΣΤ ΝΟΥΜΕΡΟ 100 αυτή η άποψη μου

ποιο το πρόβλημα σου εσένα τώρα;;;;

ωχουυυυ

τώρα αυτό το θεωρείς απάντηση ;;;;

και πάμε άλλη μια ΠΟΣΤ ΝΟΥΜΕΡΟ 100 αυτή η άποψη μου

ποιο το πρόβλημα σου εσένα τώρα;;;;

ωχουυυυ

ααααα στο post σου 105 αναφέρομαι που με σχολίασες. ΟΚ;

Αν ξύπνησες στραβά σήμερα βρες άλλο σάκο του μποξ να ξεσπάσεις.

Διαφημίσεις

Δεν θα βρίσεις το παιδάκι, αλλά τη μάνα του που το έχει κάνει ανάγωγο και δεν του έχει μάθει ότι δεν απλώνουν χέρι σε άλλα παιδάκια. Τέτοια μάνα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τρώει βρίσιμο καθώς τα παχύδερμα θέλουν τράνταγμα για να ξυπνήσουν. Αν όμως οδηγάει και κάνα καγιέν τότε η ανασχόληση μαζί της θα είναι χάσιμο χρόνου.

Αν όμως δεν καταλαβαίνει μια τέτοια μάνα και το παιδιάκι της ξαναορμήξει, τότε το τράνταγμα για αυτήν θα είναι το βραχιολάκι και ένα βράδυ στο κρατητήριο και μία μήνυση για κακοποίηση ανηλίκου.

Στα γαϊδούρια δεν πρέπει να είμαστε ούτε ευγενικοί, ούτε αδιάφοροι.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι η μανα του παιδιου δεν εχει προσπαθησει να μαθει στο παιδι της τροπους;Δλδ ολα τα παιδια ειναι προβλεψιμα;Οτι τους λεμε κανουν;

Λυπαμαι αλλα δεν ειναι ετσι.

Και λυπαμαι που σε ενα φορουμ γονεων που ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε,και ολοι θα περασουμε απο τη δυσκολη θεση να κανει κατι αναρμοστο το παιδι μας,λεμε λογια ελαφρα τη καρδία.

Ψυχραιμια χρειαζεται αλλιως ας κλεισουμε τα παιδια μας σε γυαλα να μην πειραξουν κανεναν και να μην τα πειραξουν ποτέ.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Τι σε κανει να πιστευεις οτι η μανα του παιδιου δεν εχει προσπαθησει να μαθει στο παιδι της τροπους;Δλδ ολα τα παιδια ειναι προβλεψιμα;Οτι τους λεμε κανουν;

Και λυπαμαι που σε ενα φορουμ γονεων που ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε,και ολοι θα περασουμε απο τη δυσκολη θεση να κανει κατι αναρμοστο το παιδι μας,λεμε λογια ελαφρα τη καρδία.

Ψυχραιμια χρειαζεται αλλιως ας κλεισουμε τα παιδια μας σε γυαλα να μην πειραξουν κανεναν και να μην τα πειραξουν ποτέ.

Διαβασε το 1ο post που ανέφερε ότι η μάνα ήταν αδιάφορη και αυτά που έγραψα. Τα παιδιά δεν είναι προβλέψιμα και γιαυτό όταν το παιδί μας χτυπήσει ένα άλλο παιδάκι πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει να χωρίσουμε τα παιδιά και όχι ο γονέας του παιδιού θύματος. Αυτό έγραψα, τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό, ή διαφωνείς με αυτό που έγραψα;

Δεν με ενδιαφέρει τι προσπαθεί να μάθει ο κάθε γονέας στο παιδί του. Η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά θεωρώ ότι επιβάλει ο γονέας του παιδιού-θύτη να ζητήσει συγνώμη από το παιδί-θύμα και τον γονιό του. Είναι παράλογο αυτό που λέω; Αν όχι που είναι η διαφωνία;

Δηλαδή διαφωνούμε για να διαφωνούμε;

Δεν θα βρίσεις το παιδάκι, αλλά τη μάνα του που το έχει κάνει ανάγωγο και δεν του έχει μάθει ότι δεν απλώνουν χέρι σε άλλα παιδάκια. Τέτοια μάνα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τρώει βρίσιμο καθώς τα παχύδερμα θέλουν τράνταγμα για να ξυπνήσουν.

Διαφωνω καλη μου σε συγκεκριμενα γραφομενα.

Θεωρεις το παιδακι που φερθηκε αναρμοστα, ανάγωγο.Πολυ επιπολαιος χαραχτηρισμος οταν μιλαμε για παιδια.

Σε ποιο ποστ αναφερεσαι;Αν αναφερεσαι σε αυτο το πρωτο- πρωτο ποστ στην αρχη του θεματος δε θεωρω τη μανα διολου αδιαφορη .Εχω απαντησει για το συγκεκριμενο περιστατικο.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Θεωρεις το παιδακι που φερθηκε αναρμοστα, ανάγωγο.Πολυ επιπολαιος χαραχτηρισμος οταν μιλαμε για παιδια.

Σε ποιο ποστ αναφερεσαι;Αν αναφερεσαι σε αυτο το πρωτο- πρωτο ποστ στην αρχη του θεματος δε θεωρω τη μανα διολου αδιαφορη .Εχω απαντησει για το συγκεκριμενο περιστατικο.

Πες τα χρυσόστομη!

Djccp2.png

67KIp2.png

ααααα στο post σου 105 αναφέρομαι που με σχολίασες. ΟΚ;

Αν ξύπνησες στραβά σήμερα βρες άλλο σάκο του μποξ να ξεσπάσεις.

Κοίταξε τώρα να μάθεις τι γίνεται

πιστεύω από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς ότι

δεν είσαι ευγενικός

και δεν είσαι και σε θέση να μάθεις κανέναν να συμπεριφέρεται ευγενικά απ την στιγμή που είσαι ο ίδιος αγενής (σίγουρα στους συμφορουμίτες σου , ελπίζω όχι στην ζωή σου )

αυτό είναι όλο . η ευγένεια για μένα δεν είναι είναι ένα είδος που εφαρμόζετε μόνο στους όμοιας συμπεριφοράς συμπολίτες μου ... (δεν έχω γνώση αν υπάρχει καν ευγενο detector ) είναι ένα κοινωνικό χάρισμα ...αυτό πιστεύω εγώ )

βεβαια θα συμφωνήσω ότι στα γαιδουρια πρέπει να φερεσε το ίδιο

θεωριτικά , γιατί εγώ στην ζωή μου δνε επιθυμώ να σπαταλώ τον χρόνο μου σε αυτά

δεν μπορείς να μάθεις γράμματα σε ένα γαιδούρι !

δεν έχω ξυπνήσει καθόλου στραβά

νιώθω ότι είναι μία υπεροχη μέρα στο γραφείο :-)

για το μόνο που καμία φορά μετανοώ αλλα δυστηχώς το θεωρώ αναπόφευκτο είναι να συναντώ στην ζωή μου ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ και παχύδερμα ...

(ΚΑΝΩ ΧΡΉΣΗ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΣΟΥ )

αλλα απ την άλλη είναι μέσα στην ζωή και αυτοί

έχουν μερίδιο στην κοινωνία μας

και πρέπει κι εγώ και το παιδι μου να μάθουμε να ζούμε με τα "ζωντανά" !

έτσι και με την φίλη μας που αντιμετώπισε μια αγενή συμπεριφορά

από άλλη μητέρα

εγώ επιθυμώ να βρίσκουμε τρόπους να συνυπάρχουμε

και όχι να πλακωνόμαστε στα κοσμητικά επίθετα και να γεμίζουμε την ψυχή μας με συναισθήματα που μας εμποδίζουν ...

ξανά λέω

θα ήθελα να σώσω το παιδι μου πρώτα λοιπόν

και μετά να μπορώ να βοηθήσω - παιδαγωγικά και δια του παραδείγματος- και τους συμπολίτες μου

αν αυτοί είναι ανοιχτοί να το δεχθούν έχει καλός

αν όχι πάλι καλός έχει

.....

και σε ένα υποθετικό σενάριο όπου ο μπαμπάς του παιδιού που επιθετικέ στο δικό σας φίλτατε ,δεν ζητα συγνώμη αλλα έχει ξυπνήσει στραβά όπως εσείς

τι θα γίνει ;

θα πλακωθείτε στις σφαλιάρες ;

που ο πολιτισμός;

αυτά τα ολίγα ... βαρέθηκα να συνομιλώ μαζί σας

μου είστε κουραστικός και αγενής !

! :-):lol:

καλη σας ημέρα !

Διαφημίσεις

Χιχιχι. Πολύ μου αρέσει αυτό. Για άλλη μία φορά να σου πω και εσένα, ότι δεν είναι καλή. Ειναι καλός....:lol::lol:

Κατα τα λοιπά, συμφωνω απολύτως με αυτά που λες.

Είναι όντως πολύ επιπολαιος χαρακτηρισμός.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Συμφωνω με το παραπανω παιρνοντας το 'αναποδα'. Κανονικα θα επρεπε και θα ηταν αναμενομενο να περιμενουμε απο τον αλλο γονιο να επιβλεπει το παιδι του και αντιστοιχα να το περιοριζει, κατι το οποιο κανω και εγω με την μικρη και μαλιστα πολυ αυστηρα οταν προκειτε για χτυπηματα σε αλλα παιδια. Οταν ομως ο αλλος γονιος δεν αντιδρα και το δικο μου παιδι δεν τα καταφερνει τοτε ναι θα αντιδρασω εγω. Ετσι πρεπει και ετσι επιβαλεται, γιατι το παιδι παιρνει παραδειγμα απο τους γονεις. Αν δει τον γονεα υποχωρητικο στα 'δικα' του δικαιωματα (οχι να επιβληθει στους αλλους, μιλαμε τα βασικα, να εχει τον δικο του σωματικο χωρο ακεραιο), τοτε το ιδιο θα μιμηθει και το παιδι. Και δυστυχως ΔΕΝ ζουμε σε ιδανικο κοσμο ευγενιας και καλων τροπων. Ομολογω οτι ειναι η πλειοψηφια του ετσι 'ακομα', αλλα δεν ειναι ΟΛΟΙ ετσι. Ο πολιτισμος ειναι απολυτα σεβαστος, αλλα μην ξεχναμε οτι η ελευθερια του αλλου ειναι αποδεχτη και σεβαστη μεχρι εκει που ΔΕΝ περιοριζει την ΔΙΚΗ μας ελευθερια. Και αυτο για μενα ειναι νομος, που θα τον μαθει και το παιδι σε ολους τους τομεις της ζωης του.

Τωρα 'πως' θα επεμβει ο εκαστοτε γονεας κρινεται απο 'πολλους' παραγοντες διαφορετικους καθε φορα, και δεν γινεται να βαλετε ολα τα απιδια στον ιδιο σακο. ΣΥμπληρωματικα ομολογω οτι την αντιδραση που ειχε ΠΧ στο δικο της περιστατικο, η Μαρια06 υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να την ειχα και εγω χωρις το λεκτικο φυσικα. Αλλα θα επενεβαινα σωματικα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ναι οντως τελικα ο καθενας επεξηγει αυτα που γραφονται οπως θελει, μαλλον λογω βιασυνης (θελω να πιστευω). Ριτα μου, για μια φορα στην ζωη μου θα υποστηριξω τον pk33 και θα σου πω οτι δεν μιλησε για γονεις που μαθαινουν τροπους στα παιδια τους, αλλα αντιμετωπιζουν απορβλεπτη συμπεριφορα απο αυτα ανα φασεις (οπως κανουμε ολοι μας). Μιλησε για περιστατικα οπου το δικο του/σου/της παιδι δεχεται σωματικη επιθεση απο αλλο παιδι, και ο γονεας του ΑΛΛΟΥ παιδιου ΔΕΝ κανει τπτ. Εκει θα επεμβει. Και ΚΑΛΑ θα κανει!

Ellaki υπαρχουν τροποι και τροποι να επεμβεις δεν χρειαζεται να γινεσαι διχρονο και να πιανεσαι στα χερια με το αλλο διχρονο π,χ

Υ.Σ Χαιρομαι που σε συναντω....

Ellaki υπαρχουν τροποι και τροποι να επεμβεις δεν χρειαζεται να γινεσαι διχρονο και να πιανεσαι στα χερια με το αλλο διχρονο π,χ

Υ.Σ Χαιρομαι που σε συναντω....

:lol: εγω να δεις, τραβα μια διπλα ......εχω κατι ενδιαφερον......

Οσο για το προκειμενο εννοειτε οτι δεν πας να πιαστεις στα χερια, αλλα εγω αμα δω την μικρη να εχει θεμα θα μπω στην μεση. Δεν θα το πλακωσω το αλλο στα χαστουκια αλλα θα τραβηξω τα χερια του πανω απο την μικρη οπωσδηποτε.

Για άλλη μία φορά να σου πω και εσένα, ότι δεν είναι καλή. Ειναι καλός....:lol::lol:

:oops:Ζητω συγνωμη δεν το ξερα...

Δεν θα βρίσεις το παιδάκι, αλλά τη μάνα του που το έχει κάνει ανάγωγο και δεν του έχει μάθει ότι δεν απλώνουν χέρι σε άλλα παιδάκια.

Ellemphriem μου τι κανεις;Επιμενω σε αυτο που ειπα.Δεν συμφωνω καθολου με τα συγκεκριμενα γραφομενα.Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για παιδια.Μιλαμε για παιδια που παραφερθηκαν ,οπως το δικο μας σημερα ή αυριο.Δεν μπορουμε να χαραχτηριζουμε το παιδι αναγωγο και τη μανα αδιαφορη με τετοια ευκολια γιατι αργα ή γρηγορα ισως βρεθουμε και εμεις στη θεση αυτη και ας εχει μαλλιασει η γλωσσα μας για τροπους καλης συμεριφορας.

Ναι, συμφωνω οτι υπαρχουν γονεις αδιαφοροι και ισως υπαρχουν και αυτοι που κρυφοκαμαρωνουν οταν το παιδι τους πουλησει μαγκια.Ομως σε καμμια περιπτωση δεν μπορουμε να βαζουμε ολους τους γονεις στο ιδιο καζανι και να θεωρουμε οτι δεν εμαθαν στα παιδια τους τροπους ,επειδη ειχαν αλλη αντιδραση απο τη δικη μας.Αναφερεται ο φιλος μας στο αρχικο ποστ;Αν ναι, δε βλεπω καμμια αδιαφορια...

Το παιδακι τραβηξε τα μαλλια του κοριτσιου επειδη του πειραξε το ποδηλατο.Σαφεστατα Λαθος..ομως η μαμα πηγε και το απομακρυνε.Το πηγε παραεκει του ειπε κατι που δε ξερουμε και το παιδακι επεστρεψε μετα απο λιγο.Η μαμα το παρατηρουσε (που ξερουμε; ισως του ειπε πηγαινε να ζητησεις συγνωμη.. )και περιμενε να δει τι θα κανει ,το παιδακι ομως ειπε ας πειραξω πρωτα λιγο το αλλο ποδηλατακι και εκει παλι επεμβαινει η μαμα του και του λεει μην το πειραζεις δεν ειναι το δικο σου .Μια μανα φρικαρισμενη(δικαιως ισως) απο το προηγουμενο γεγονος αρχιζει τα θα σε ''ξεμαλλιασω'' επειδη το μεγαλυτερο παιδι εκανε οτι και η κορη της νωριτερα...πειραξε δλδ το ξενο ποδηλατακι.Ε απο εκει και υστερα τι συγνωμη να ζητησεις και τι να πεις...γινανε ενηλικες και παιδια ισα και ομοια....

Για αυτο λεω...ψυχραιμια!!!!Και κατ'εμε απο καποια φαση και μετα η συγνωμη του γονιου εκ μερους του παιδιου του δεν εχει καμμια αξια.Ποσες φορες εχετε πει απο μεσα σας...''Καλα τι συγνωμη τωρα και βλακειες..κοιτα να μαζεψεις το παιδι σου...'' μη μου πειτε οχι....

Για αυτο απο καποια ηλικια των παιδιων μας και μετα ειναι προτιμοτερο να μην υποκρινομαστε. Δλδ τι;Καθε φορα που το παιδι μας ειτε τωρα ειτε στο μελλον ,θα κανει κατι στραβο θα τρεχει η μανουλα απο πισω να ζηταει συγνωμη;;Πολυ υποκριτικο θα ελεγα.Πρεπει μεσα απο διαφορα περιστατικα να τους μαθουμε να φερονται σωστα και ναι φυσικά και να ζητουν συγνωμη αν χρειαστει.Αλλα πρωτιστως πρεπει να τους δωσουμε την ευχαιρια να επιλυσουν τις διαφορες τους μονα τους.Οσο φυσικα αυτο επιτρεπεται αν υπαρχει ενα λαιτ περιστατικο.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

:lol: εγω να δεις, τραβα μια διπλα ......εχω κατι ενδιαφερον......

Οσο για το προκειμενο εννοειτε οτι δεν πας να πιαστεις στα χερια, αλλα εγω αμα δω την μικρη να εχει θεμα θα μπω στην μεση. Δεν θα το πλακωσω το αλλο στα χαστουκια αλλα θα τραβηξω τα χερια του πανω απο την μικρη οπωσδηποτε.

Goodmorning

Ας πω και εγω την εμπεριστατομένη άποψή μου....:-D

Εννοείτε ότι αν το παιδί μου έχει θέμα, δηλαδή το έχει βουτήξει κάποιο παιδάκι θα πάω να τα απομακρύνω. Αλλά δεν θα του πω ότι θα το ξεμαλλιάσω...

Με ευγενικό τρόπο θα προσπαθήσω να το συνετίσω.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε, αν η μαμά του αγνοείτε, θα πάω να την βρω και να της πω να έχει το νου της.

Αν αυτή και πάλι δεν προσέχει το βλαστάρι της, ε, τότε θα σκεφτώ όντως ότι είναι γαιδούρα...

Αλλά σε μία μάνα που προσπαθεί, ε, δεν μπορώ να την βρίσω..

Ούτε να πω ότι ένα παιδί είναι ανάγωγο απλώς επειδή έτυχε να διαπληκτιστεί με το δικό μου.

Αφού ξέρετε ότι μερικές φορές τα σκασμένα μας επιφυλλάσουν εκπλήξεις...... και όχι απαραίτητα ευχάριστες....:rolleyes:

TbSdp2.png

Goodmorning

Ας πω και εγω την εμπεριστατομένη άποψή μου....:-D

Εννοείτε ότι αν το παιδί μου έχει θέμα, δηλαδή το έχει βουτήξει κάποιο παιδάκι θα πάω να τα απομακρύνω.

Καλημερα της :wink:

Μα αυτο το παραπανω ειναι ολη η ουσια. Θα μπω στην μεση. Το να αναφερθεις στο παιδι λεκτικα δεν ειναι σωστο προφανως αλλα δεν θελω να κρινω την μανα που πανω στον τρομο της ή οτιδηποτε αλλο συμπεριφερθηκε ετσι. Δεν ξερω αλλα ειδικα με αυτα που εχω δει να γινονται εκατερωθεν δεν θελω να λεω πολλα.....καταλαβαινεις.......

Ως εχει δεν διαφωνω με του τι λετε εσυ και η Ριτα, απλα επιλεγω να μην πιαστω σε λεξεις αλλα στην ουσια, η οποια για μενα παραμενει, αν το παιδι μου βρισκεται σε (distress) και δεν μπορει να το διαχειριστει μονο του (γιατι παντα στην αρχη μονη της την αφηνω), και βλεπω επισης οτι ο γονεας του αλλου παιδιου καθεται και το χαζευει (ειδικα αυτο μου γυρναει το ματι) τοτε θα μπω στην μεση. Δεν θα αρχισω (μαλλον γιατι ποτε δεν λεω ποτε) τα κοσμιτηκα επιθετα αλλα σιγουρα ΔΕΝ θα ειμαι και ηρεμη σε εκεινη την φαση ;) Και τα νευρα μου δεν θα τα εχω με το επιτηθεμενο παιδι, αλλα με την αδιαφορη μανα που καθεται και το κοιταει (πολλες φορες και με χαμογελο).........:evil::evil::evil::evil::evil:

Εμένα το παιδί μου είναι πλέον (εδώ και κανα εξάμηνο, απο τότε που έκλεισε τα δύο) απο τα άλλα παιδάκια. Αυτά, ξέρετε, τα ανάγωγα. Καμαρώναμε εμείς οι δολιογονείς οτι το παιδί μας μοιράζεται, οτι δεν χτυπάει κτλ κτλ. Τώρα κάθε μέρα που θα πάω σχολείο να τον πάρω, τρέμει η ψυχή μου. Σε μία μέρα δάγκωσε 3 παιδάκια. Εκείνη την ημέρα για παράδειγμα κοιμήθηκε το μεσημέρι με αναφιλητά γιατί τον μάλωσα και τον είχα τιμωρία. Επίσης να μην παραξηγηθώ όταν λέω τον μάλωσα εννοώ οτι αφου τον ρώτησα τί έκανε σχολείο και μου τα είπε (σε σπασμένα ελληνικα αλλα γενικά τα μαρτυράει )του έλεγα συνέχεια αυστηρα οτι δεν δαγκωνουμε και είναι τιμωρία. Ποτέ μα ποτέ δεν τον αφήνουμε χωρίς να τον μαλώσουμε ή να τον απομακρύνουμε όταν ξεφεύγει. Επίσης να σας πώ ότι μπορεί να ζητάει επίμονα μόνο τα παιχνίδια που παίζουν τα άλλα παιδάκια, ευτυχώς συνήθως φίλων μας, που ξέρουν και πως ήταν πρίν και ότι εμείς δεν αδιαφορούμε. Απο την άλλη τί να πώ αυτά τα ζούσαμε απο την ανάποδη στο προηγουμενο διάστημα που τα παιδάκια που κάνει παρέα, ως μεγαλύτερα ένα εξάμηνο ήταν στην φάση την δική του. Τελειώνοντας θα πώ πως μάλλον οι περισσότερες κοπέλες στο φόρουμ είναι πολυ καλές μανούλες, μιας και τα δικά τους τα παιδάκια δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Εμείς μάλλον (στον κύκλο μου αλλα και στην παιδική χαρα και στο σχολειο) έχουμε πέσει πολλές εξαιρέσεις μαζεμένες να έχουμε αυτά τα όπως αναφέρθηκε προς εγκλεισμό παιδια΄.

Εμένα το παιδί μου είναι πλέον (εδώ και κανα εξάμηνο, απο τότε που έκλεισε τα δύο) απο τα άλλα παιδάκια. Αυτά, ξέρετε, τα ανάγωγα. Καμαρώναμε εμείς οι δολιογονείς οτι το παιδί μας μοιράζεται, οτι δεν χτυπάει κτλ κτλ. Τώρα κάθε μέρα που θα πάω σχολείο να τον πάρω, τρέμει η ψυχή μου. Σε μία μέρα δάγκωσε 3 παιδάκια. Εκείνη την ημέρα για παράδειγμα κοιμήθηκε το μεσημέρι με αναφιλητά γιατί τον μάλωσα και τον είχα τιμωρία. Επίσης να μην παραξηγηθώ όταν λέω τον μάλωσα εννοώ οτι αφου τον ρώτησα τί έκανε σχολείο και μου τα είπε (σε σπασμένα ελληνικα αλλα γενικά τα μαρτυράει )του έλεγα συνέχεια αυστηρα οτι δεν δαγκωνουμε και είναι τιμωρία. Ποτέ μα ποτέ δεν τον αφήνουμε χωρίς να τον μαλώσουμε ή να τον απομακρύνουμε όταν ξεφεύγει. Επίσης να σας πώ ότι μπορεί να ζητάει επίμονα μόνο τα παιχνίδια που παίζουν τα άλλα παιδάκια, ευτυχώς συνήθως φίλων μας, που ξέρουν και πως ήταν πρίν και ότι εμείς δεν αδιαφορούμε. Απο την άλλη τί να πώ αυτά τα ζούσαμε απο την ανάποδη στο προηγουμενο διάστημα που τα παιδάκια που κάνει παρέα, ως μεγαλύτερα ένα εξάμηνο ήταν στην φάση την δική του. Τελειώνοντας θα πώ πως μάλλον οι περισσότερες κοπέλες στο φόρουμ είναι πολυ καλές μανούλες, μιας και τα δικά τους τα παιδάκια δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Εμείς μάλλον (στον κύκλο μου αλλα και στην παιδική χαρα και στο σχολειο) έχουμε πέσει πολλές εξαιρέσεις μαζεμένες να έχουμε αυτά τα όπως αναφέρθηκε προς εγκλεισμό παιδια΄.

Ποσο αληθινο μηνυμα ειναι αυτο...καλα εκανες και εγραψες και εσυ την αποψη σου . Πρεπει να ακουγεται και η αλλη πλευρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...