Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μάρσιπος - ερωτήσεις και διάφορα μοντέλα

Recommended Posts

ο ergobaby ειναι εργονομικος ο babybjorn οχι οποτε δ θα τον προτεινα

θελεις εναν με κλιπ.υπαρχουν απειρες εταιριες.διαφορες τιμες.κ φυσικα ποικιλια στα χρωματα.κ ο εργκο soft stuctured carrier ειναι.επισης απο οσο ξερω αγορασε την tula.θες να τον δοκιμασεις πρωτα;θες να παραγγειλεις απο εξωτερικο;υπαρχουν κ lennylamb,zensling κ  παρα πολλες αλλες

ακομη κ οι μαρσιποι που λενε οτι επιτρεπεται να κοιταζει μπροστα το μωρο ειναι για περιπου ενα τεταρτο,δ ειναι ιδανικη θεση

το υφασμα γενικα στην πλατη του μωρου θελουμε να ειναι μαλακο για να κανει την φυσικη καμπυλη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ότι οι babybjorn δεν είναι εργονομικό το είδες κάπου γιατί στο site λένε ότι είναι.

Ειδα του Tula και κάποιες άλλες μάρκες και το μοντέλο πχ της Tula που μου άρεσε πήγαινε στα ίδια λεφτά με ergobaby και babybjorn που έχουν πολύ παραπάνω καλές κριτικές στο εξωτερικό.

Ναι θα ήθελα να τον δοκιμάσω αλλά μένω επαρχία. Δεν με πειράζει να τον παραγγείλω από εξωτερικό. Δοκίμασα έναν soft με κλιπς όχι structured και νόμιζα ότι το μωρό το συνθλίβω στο στηθος μου το οποίο είναι μεγάλο. Επισης θελω πολύ καλό pad για εμένα, να μην πονάω στο μισάωρο. Δηλαδή θέλω ζώνη μέσης οπωσδήποτε. 

Ναι το διάβασα ότι γενικά 15-20 λεπτά είναι ο συνιστώμενης χρόνος για μπροστά. Μου αρκεί ένα γρήγορο σουπερμάρκετ η μια βόλτα μέχρι τον κήπο τον κάνω όταν είναι ανήσυχος και θέλει να κοιτάει. 

το οτι ο babybjorn δ ειναι εργονομικος φαινεται απο την πολυ μικρη βαση που εχει.εκει που μπαινει ο πωπος του μωρου.οσο μεγαλωνει το μωρο δ θα πιανει απο γονατο σε γονατο,με αποτελεσμα να μην δημιουργειται το Μ δλδ ο πωπος πιο ψηλα απο τα γονατα.αλλα τα ποδια του μωρου θα κρεμονται

μπορεις να νοικιασεις καποιους μαρσιπους οπως fidella,lennylamb,tula,physiocarrier απο δανειστικη μαρσιποθηκη,στελνουν κ επαρχια(ecoslings)

αυτο το κακο εχουν με τα κλιπ.καλο ειναι να τους δοκιμαζουμε γτ σε καθε σωματοτυπο ταιριαζει διαφορετικα

δ ξερω ποιος εχει την πιο καλη στηριξη σε μεση κ ραντες με pad,προσωπικα δ θα επελεγα τουλα γτ δ γινονται χιαστι οι ραντες πχ

μπορεις να μπεις στην ομαδα babywearing love and appreciassion στο φβ,εχει διαφορα να ενημερωθεις,κριτικες απο μαμαδες για διαφορους μαρσιπους,ισως να βρεις κ καποια κοντα σου να δοκιμασεις καποιον

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Ο babybjorn one έχει μεγάλη βάση. 

Ο Tula αυτός που μου άρεσε είχε κλιπ οριζόντιο στην πλάτη θεωρησα ότι θα είναι αρκετό. 

Μπήκα στην ομάδα. 

Αυτο με την ενοικίαση θα το κοιτάξω ! 

1 hour ago, Silky είπε:

Ο babybjorn one έχει μεγάλη βάση. 

Ο Tula αυτός που μου άρεσε είχε κλιπ οριζόντιο στην πλάτη θεωρησα ότι θα είναι αρκετό. 

Μπήκα στην ομάδα. 

Αυτο με την ενοικίαση θα το κοιτάξω ! 

Καλύτερα να τα δεις από κοντά να δεις πιο σου κάνει. Εμένα παντός με βόλεψε πολύ τώρα εσύ ξέρεις δικιά σου επιλογή πιο θα πάρεις. 

Διαφημίσεις

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καταστήματα να πάω με τον μικρο να δοκιμάσουμε τι μας βολεύει;

Να έχει και κανονικά carrier, και από αλλα είδη; 

Κοίταζα τώρα ξανά τα Μέι ται και μου φαίνονται πιο βολικά αν κάποιος μου δείξει. 

πρίν από 11 λεπτά , Silky είπε:

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καταστήματα να πάω με τον μικρο να δοκιμάσουμε τι μας βολεύει;

Να έχει και κανονικά carrier, και από αλλα είδη; 

Κοίταζα τώρα ξανά τα Μέι ται και μου φαίνονται πιο βολικά αν κάποιος μου δείξει. 

Σε αυτό το μαγαζί που σου είπα εγώ έχει και μει ται έχει και άλλους. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι μήπως σε βολεύει η Χαλκίδα; 

8 ώρες πρίν, Silky είπε:

Εγώ είμαι Αργολίδα αλλά ελευσινα ανεβαίνω συχνά γιατί είναι τα πεθερικά μου όποτε κάποιο κατάστημα δυτική Αττική θα με βόλευε

Εκεί δεν έχει κάποιο κατάστημα κοντά σου; μήπως ξέρουν τα αλλα κοριτσια κάποιο κατάστημα κοντά στη ελευσινα;και η Χαλκίδα που σου είπα εγώ από ελευσινα καμία ώρα ειναι

On 14/10/2018 at 12:54 ΜΜ, Silky είπε:

Ότι οι babybjorn δεν είναι εργονομικό το είδες κάπου γιατί στο site λένε ότι είναι.

Ειδα του Tula και κάποιες άλλες μάρκες και το μοντέλο πχ της Tula που μου άρεσε πήγαινε στα ίδια λεφτά με ergobaby και babybjorn που έχουν πολύ παραπάνω καλές κριτικές στο εξωτερικό.

Ναι θα ήθελα να τον δοκιμάσω αλλά μένω επαρχία. Δεν με πειράζει να τον παραγγείλω από εξωτερικό. Δοκίμασα έναν soft με κλιπς όχι structured και νόμιζα ότι το μωρό το συνθλίβω στο στηθος μου το οποίο είναι μεγάλο. Επισης θελω πολύ καλό pad για εμένα, να μην πονάω στο μισάωρο. Δηλαδή θέλω ζώνη μέσης οπωσδήποτε. 

Ναι το διάβασα ότι γενικά 15-20 λεπτά είναι ο συνιστώμενης χρόνος για μπροστά. Μου αρκεί ένα γρήγορο σουπερμάρκετ η μια βόλτα μέχρι τον κήπο τον κάνω όταν είναι ανήσυχος και θέλει να κοιτάει. 

Θα συμφωνησω με @vicky86 για τους babybjorn. Δεν φαινονται να τηρουν τις προϋποθεσεις για σωστη στηριξη του μυοσκελετικου(ισως μονο των μηρων) και θα σου ελεγα να τους αποφυγεις, γιατι μετα τα ποδια θα κρεμονται οταν μεγαλωσει το μωρο. Ειδες τους fidella full buckle ή τους half buckle; Εχουν αρκετα φαρδια μεση και θεωρουνται πολυ ποιοτικοι και καλοι μαρσιποι. Mην νομιζεις οτι συνθλιβεις το μωρο, ισα ισα φωλιαζει και λογικα θα του αρεσει. Θελω να πω οτι δεν εισαι η πρωτη ουτε η τελευταια που εχει μεγαλο στηθος και φοραει υφασματινο μαρσιπο ;-) Αυτα που πρεπει να κοιταξεις ειναι να κατα κυριο λογο να υποστηριζει την φυσικη σταση του σωματος των μωρων, δηλαδη να εχει σωστη στηριξη μηρων (τα γονατα ψηλοτερα απο τον πωπο, το Μ), να μην ειναι κοκκαλενιος στην πλατη ωστε να μην ισιωνει την σπονδυλικη στηλη αλλα να ακολουθει την φυσικη "καμπουρα" των μωρων. Ο meh tah καλυπτει ολες αυτες τις παραμετρους και ειναι αρκετα βολικος, αλλα μπορεις να δεις και τον "ενδιαμεσο" σε full buckle και meh tah, τον half buckle. Η ενοικιαση ακουγεται καλη ιδεα. Επισης, δεν νομιζω οτι το να κοιταει μπροστα ειναι λογος για να μην ειναι ανησυχος. Δεν ξερω αν τον εχεις φορεσει καθολου σε καποιον αλλον μαρσιπο, αλλα δεν δυσανασχετουν αν δεν κοιτουν μπροστα, ασε που μετα τους 5 μηνες μπορεις να τον βαζεις και πισω και να κοιταει μια χαρα και στο πλαι.  Επισης, υπαρχουν δεσιματα (με meh tah, wrap και ring sling, για τους αλλους δεν ξερω), που ειναι στο πλαι (στο πλευρο σου) οχι ακριβως μπροστα στην κοιλια σου, οπου μπορει να κοιταει μπροστα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

Μπήκα στο ecoslings να νοικιασω έναν phusiocarrier και η τιμή που μου βγάζει είναι 159 ευρώ για μια εβδομάδα. Τα 75 ευρώ είναι η εγγύηση τα αλλά είναι το κόστος ενοικίασης; 

Μονο σε έναν της Bebe confort αλλά με όσα έχω διαβάσει είναι της πλάκας διότι το μωρό δεν το Νοιώθω πάνω μου με τέρμα σφιγμένος ολους τους ιμάντες και στην πιο ψηλή θέση όποτε με το ένα χέρι τον κρατάω στην πλάτη. Επισης η πλάτη μου στο 10 λεπτό ξεκινάει να με τσιμπάει. Δεν παραπονιέται αλλά πχ τον βλέπω που προσπαθεί να δει αριστερά δεξιά και τώρα ακριβώς στο ύψος των Ματιών έχει ιμάντες και δεν μπορεί να δει καλά όποτε το κεφάλι το Πάει λες και βλέπει τένις προσπαθώντας να δει. 

Λεω να κλείσω ένα ραντεβου η στο babywearing η στο ecosling να πάω να μου δείξουν. 

Εχω μια ανησυχία διότι φοράω διαμορφωτές θηλων και όλη την ώρα έχω αγχος ότι αντί το μωρό να χουχουλιαζει στο στηθος, πιέζεται πανω στα πλαστικά. 

νομιζω στο πλαι μπαινουν απο 4μ,τουλ στο σλινγκ κ το μαι ται που εχω.κ στην πλατη οι περισσοτεροι μετα τους 6μ

το ecoslings ειναι στην ν.ιωνια

τουλ στη σελιδα του λητω ειχε τον physiocarrier μεχρι προσφατα

κ ο limas ειναι πολυ ωραιος με υφασμα didymos

ναι τα 75ειναι η εγγυηση

σε μαι ται θα κοιτουσα wrap tai,επειδη αυξομειωνεται η βαση κ το πανελ,εχει φαρδιες ραντες,κουκουλα κ πιο λεπτο υφασμα

αν μπορεσεις κλεισε ενα ραντεβου στο ecoslings,ειναι ιδανικο να δοκιμασεις με το μωρο

γτ σου βγαινει τοσο το κοστος;

εγω βλεπω σαν χρεωση 75€ την εγγυηση κ 12€ την εβδομαδα ο physio

Δεν ξέρω γιατί βγαίνει τόσο, προσπάθησα 2-3 φορές , μολις διαλέξω ημερομηνία παραλαβής και παράδοσης βάζοντας το κατώτατο (5μερες) το σύνολο βγαίνει τόσο. :blink:

Κατάλαβα γιατί βγαίνει τόσο, τα 12 ευρώ είναι το κόστος ενοικίασης ημερησίως αν και στο site αναφέρεται ότι είναι για μια εβδομάδα. 

Αρα για μια εβδομάδα που το έβαλα εγώ 75+12x7 = 159 ευρώ. :shock::shock::shock: 

το μετάνιωσα :lol:

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Silky είπε:

Λεω να κλείσω ένα ραντεβου η στο babywearing η στο ecosling να πάω να μου δείξουν. 

Aυτη ειναι η καλυτερη επιλογη αν μπορεις να το κανεις, γιατι θα γλιτωσεις τα χρηματα της ενοικιασης και θα δοκιμασεις πολλους μαρσιπους μεχρι να δεις ποιος σας ταιριαζει περισσοτερο.

Μίλησα με την κυρία στο ecosling έχει μάλλον πρόβλημα το site. Θα κάνω μια ενοικίαση τον physiocarrier και αν δεν βολεύομαι θα περιμένω τον Νοέμβριο που θα ανέβω Αθήνα να πάω στο κατάστημα. 

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! 

• 7 months later...

Καλησπέρα κορίτσια, το μωράκι μου είναι 2 μηνων και θέλω να αρχίσω να την μεταφέρω με μαρσιπο. 

Θέλω να είναι φυσικά άνετα το μωρό μου αλλά και εγώ, να μην με πιάνει η μέση και να μπορώ να την θηλάζω μέσα στο μαρσιπο. 

Είμαι ανάμεσα σε mei tei, kibi και stokke my carrier 

Έχετε εμπειρία από αυτά τα τρία ή κάτι άλλο να μου προτείνετε? 

Just now, MommyMar είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, το μωράκι μου είναι 2 μηνων και θέλω να αρχίσω να την μεταφέρω με μαρσιπο. 

Θέλω να είναι φυσικά άνετα το μωρό μου αλλά και εγώ, να μην με πιάνει η μέση και να μπορώ να την θηλάζω μέσα στο μαρσιπο. 

Εχω εμπειρια μονο απο mei tei...Πολυ βολικο, ευχρηστο, το παιδι καθοταν ανετα, βολευει και για θηλασμο, μπαινει βγαινει για πλακα, ακομη και τωρα το εχω παντα μαζι μου σε μεγαλες βολτες για λυση αναγκης...

Just now, Fenia27 είπε:

Εχω εμπειρια μονο απο mei tei...Πολυ βολικο, ευχρηστο, το παιδι καθοταν ανετα, βολευει και για θηλασμο, μπαινει βγαινει για πλακα, ακομη και τωρα το εχω παντα μαζι μου σε μεγαλες βολτες για λυση αναγκης...

προσυπογράφω!!!! !! asteraki μειται !  

5 ώρες πρίν, MommyMar είπε:

Και εγω μεγας φαν αστερακι!!! Εχω μει ται, το οποίο με εσωσε στην κυριολεξια τς 8 αυτους μηνες και προσφατα απεκτησα και ring sling!!! Το οποιο αγαπω εξισου!!! Το μει ται ειναι; πανευκολο αλλά πολύ ζεστο!! Το ρινγκ σλινγκ είναι λίγο πιο μπελαλιδικο αλλά πιο δροσερό!!!! Προσωπικά τα λατρεύω και τα 2!!!

Υπάρχει κάποια κοπέλα που έχει δοκιμάσει το kibi από αστεράκια? 

Νομίζω κλίνω προς αυτό λόγω του υφάσματος που δεν είναι τόσο βαρύ, έχει κουκούλα και φαίνεται βολικό με τα κλιπς

6 ώρες πρίν, MommyMar είπε:

Με εναν σωστο εργονομικο, πιστοππιημενο μαρσιππ, αν τον βαλεις σωστα το μωρο θα ειναι ανετα κ δ θα πονεσει η μεση σου

Το μαι ται ειναι ειδος οχι μαρκα, εχεις καππιον κατα νου; ειναι ευκολος κ γρηγορος. Λιγο ζεστος γι αυτο θα προτεινα ραπ ται, με κουκουλα, πιο δροσερο υφασμα κ φαρδιες τιραντες

Το κιμπι ειναι για λιγο μεγαλυτερα μωρακια, δ θυμαμαι απο ποσο. Αν θελεις με κλιπ υπαρχουν απειρες εταιριες κ υφασματα.υπαρχουν κ με μες υφασμα για πιο δροσερα. 

Οι στοκκε δ ειναι κ η καλυτερη επιλογη, ειδικα σε αυτα τα χρηματα

Σε ποια περιοχη μενετε; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...