Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ :(

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα οπωε σας διαβαζω τελικα με το γαλα δεν εχω μονο εγω το προβλημα.εχω ενα γιο 8,5 μηνων καιαπο τοτε που περασαμε στο γαλα 2ης βρεφικης ηλικιας ςκςι που επινε 180-210 μλ πρωι βραδυ ξαφνικα ειδικα το βραδυ πινει 130 μλ με το ζορι εχω δοκιμασει τα παντα οπως ανφερουν και πιο πανω οι μανουλες αλλα τιποτα.Την ημερα ομως τρωωει κανονικα τι φαι του οχι ολο αλλα τρωει καλα και γαλα τιποτα.Το συζητησα με τον γιατρο κ μου ειπε να αλλαξω γαλα και δεν μου συνεστηστησε καποιο γιατι λεει πως ειναι στο παιδι πιο θα του αρεσει.Εχετε να μου προτεινετε καποιο?Τι αλλα να κανω για να πιει?Συνολικα ουτε 300 μλ την ημερα δεν πινει.

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Ζητώ απεγνωσμένα βοήθεια μιας κ η παιδίατρος μου έχει απογοητευτεί κ η ιδία.το μωρακι μου ειναι 2 μηνών παρα 4 μέρες..έχουμε μεγαλο πρόβλημα στο γάλα..έχουμε αλλάξει 13 γάλατα και σε όλα παίζουμε πόλεμο για να φαει.τα αηδιάζει όλα και γκρινιαζει απίστευτα .,σαν να του έδωσα δηλητήριο.το θέμα είναι οτι πειναει Πόλυ..του δίνω γάλα τσιριζει,κ μόλις νιώσει χαμομήλι το πίνει του σκοτωμου...εγώ απογοητευτεί.. Δεν αντεχω άλλο.τόσο ξενυχτι δν ειχαμε τον 1ο μήνα.κολικους ειχαμε δυνατούς αλλά χαζοπερασαν με το neo baby gribe water...βοήθεια.

Σαν να περιγραφεις την κορη μου ακριβως!!Εγω θα προτεινα (δεν ξερω αν η παιδιατρος σου το εχει προτεινει) να πατε οπωςδηποτε και το γρηγοροτερο σε εναν παιδογαστρεντερολογο.Η μικρη μου ειχε αλεργια στο αγελαδινο και λιγο μετα που εκλεισε μηνα αρχισε σιγα σιγα να μειωνει το γαλα και να γκρινιαζει ολο και πιο πολυ.Και οπως η δικη σου με το που μυριζε το γαλα τσιριζε ενω πινουσε,μολις της εδεινα τσαι το επινε μονορουφι.Μολις επινε το γαλα πονουσε το στομαχακι της και γι'αυτο γκρινιαζε...δεν ξερω και εγω ποσα γαλατα ειχαμε αλλαξει τοτε.Πηγαμε σε παιδογαστρεντερολογο και σωθηκαμε απο τοτε!Της διναμε υποαλλεργικο γαλα για μωρα με διαγνωσμενη αλεργια στην προτεινη του αγελαδινου γαλακτος.Τωρα πλεον που ειναι 21 μηνων ακομα την εχει μεν αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο και πινει φρεσκο κατσικισιο γαλα

• 5 χρόνια μετά...

Καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα καθώς η κόρη μου 14,5 μηνών ξαφνικά εδώ και 5 μέρες έχει κόψει το γάλα τελείως και δε δέχεται καν να πιει έστω και μια γουλιά. Μόλις βλέπει το μπουκάλι κατεβάζει το κεφάλι και κρύβει το προσωπάκι της. Μια εβδομάδα περίπου πριν σταματησει να το πίνει, κάναμε μετάβαση από γάλα σκόνη σε φρέσκο αγελαδινο με μεγάλη ευκολία. Είχαμε αρχικά προσπαθήσει με κατσικίσιο και δεν το έπινε αλλά το αγελαδινο της άρεσε και άρχισε μάλιστα να πίνει μεγαλύτερες ποσότητες από πριν. Την Τρίτη το βράδυ λοιπόν είχα τη φαεινή ιδέα να της δώσω το γάλα της σε ένα μπιμπερό που είχα μήνες να χρησιμοποιήσω και φυσικά είχα αλλάξει θηλή, συμβατή με την ηλικία της. Μόλις η μικρή πήγε να πιεί, έδειξε να ενοχλείται προφανώς από τη ροή που ήταν πιο γρήγορη, άφησε αμέσως το μπουκάλι και πιτσιλίστηκε λίγο στο μάγουλο. Της έβαλα το γάλα στο παλιό μπουκάλι αλλά ούτε που το δοκίμασε. Από τότε ούτε κάνει την κίνηση καν να δοκιμάσει παρόλο που της προσφέρουμε το γάλα κανονικά στο παλιό μπουκάλι πρωί και βράδυ σύμφωνα με τη ρουτίνα της. Δε μπορώ να φανταστώ ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν τόσο σοβαρό ώστε να "στραβώσει" τελείως με το γάλα αλλά το αναφέρω γιατί δε βρίσκω άλλο λόγο πέρα από το ότι βγάζει δοντάκι αυτό τον καιρό.
Όλες αυτές τις μέρες έχω δοκιμάσει να της δώσω το γάλα σε ποτήρι είτε απλο είτε εκπαιδευτικό, καθώς το χρησιμοποιούμε από πολύ νωρίς για το νερό, αλλά και πάλι δε θέλει.
Στεναχωριέμαι γιατί οι μέρες περνάνε χωρίς αποτέλεσμα και φοβάμαι μήπως το κόψει τελείως. Στο μεταξύ δεν τρώει ούτε γιαούρτι ούτε οτιδήποτε με μορφή κρέμας, οπότε το τυρί είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου που τρώει.
Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη...

πρίν από 18 λεπτά , Anna3011 είπε:

Καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα καθώς η κόρη μου 14,5 μηνών ξαφνικά εδώ και 5 μέρες έχει κόψει το γάλα τελείως και δε δέχεται καν να πιει έστω και μια γουλιά. Μόλις βλέπει το μπουκάλι κατεβάζει το κεφάλι και κρύβει το προσωπάκι της. Μια εβδομάδα περίπου πριν σταματησει να το πίνει, κάναμε μετάβαση από γάλα σκόνη σε φρέσκο αγελαδινο με μεγάλη ευκολία. Είχαμε αρχικά προσπαθήσει με κατσικίσιο και δεν το έπινε αλλά το αγελαδινο της άρεσε και άρχισε μάλιστα να πίνει μεγαλύτερες ποσότητες από πριν. Την Τρίτη το βράδυ λοιπόν είχα τη φαεινή ιδέα να της δώσω το γάλα της σε ένα μπιμπερό που είχα μήνες να χρησιμοποιήσω και φυσικά είχα αλλάξει θηλή, συμβατή με την ηλικία της. Μόλις η μικρή πήγε να πιεί, έδειξε να ενοχλείται προφανώς από τη ροή που ήταν πιο γρήγορη, άφησε αμέσως το μπουκάλι και πιτσιλίστηκε λίγο στο μάγουλο. Της έβαλα το γάλα στο παλιό μπουκάλι αλλά ούτε που το δοκίμασε. Από τότε ούτε κάνει την κίνηση καν να δοκιμάσει παρόλο που της προσφέρουμε το γάλα κανονικά στο παλιό μπουκάλι πρωί και βράδυ σύμφωνα με τη ρουτίνα της. Δε μπορώ να φανταστώ ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν τόσο σοβαρό ώστε να "στραβώσει" τελείως με το γάλα αλλά το αναφέρω γιατί δε βρίσκω άλλο λόγο πέρα από το ότι βγάζει δοντάκι αυτό τον καιρό.
Όλες αυτές τις μέρες έχω δοκιμάσει να της δώσω το γάλα σε ποτήρι είτε απλο είτε εκπαιδευτικό, καθώς το χρησιμοποιούμε από πολύ νωρίς για το νερό, αλλά και πάλι δε θέλει.
Στεναχωριέμαι γιατί οι μέρες περνάνε χωρίς αποτέλεσμα και φοβάμαι μήπως το κόψει τελείως. Στο μεταξύ δεν τρώει ούτε γιαούρτι ούτε οτιδήποτε με μορφή κρέμας, οπότε το τυρί είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου που τρώει.

Ετσι κι αλλιώς μπουκάλι δε θα έπρεπε να έχει πια προ πολλού, για να μην χαλάσει και τα δοντάκια. Οπότε επέμεινε με ποτήρι, και πειραματιστείτε με γεύσεις και θερμοκρασία. Ισως γάλα για νήπια, ή χλιαρό γάλα με λίγο μέλι; Αλλιώς μία μερίδα τυρί με ψωμάκι για πρωινό, τοστ, κρέμα με σιμιγδάλι ή άνθος αραβοσίτου, γιαούρτι με μέλι, τυρόπιτα; 

πρίν από 37 λεπτά , Anna3011 είπε:

Θα σου πρότεινα βασικά να μη την πίεσης γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα .. μπορείς να τις προτείνεις να διαλέγει σε ποιο ποτηράκι θέλει να πιει το γάλα της κ εφόσων είναι 14 μηνών μπορείς να της βάλεις κ μέλι μέσα μπορεί να της αρέσει περισσότερο η να το δίνεις με δημητριακα .. το ασβέστιο δε το περνούν μόνο από τα γαλακτοκομικά αλλά κ από τα φαγητά άρα σίγουρα θα περνει το ασβέστιο.. μετά τον χρόνο κανονικά τα παιδιά δε πρέπει να ξεπερνάνε τα 300 με 500 ml σε γαλακτοκομικά .. τα 30 γρ τυριού ισοδυναμουν  με 150 ml γάλατος άρα κ το τυρί που τρώει πιστεύω την καλύπτει κ μπορείς κ μέσα σε σπιτικά κέικ η μαφινς να βάζεις γάλα η γιαούρτι να περνει κ από εκεί το ασβέστιο που χρειάζεται ..!!!!

Διαφημίσεις

πρίν από 55 λεπτά , Anna3011 είπε:

Έχεις δοκιμάσει καλαμάκι? Μπορεί να πιει έτσι? Ακόμα δοκίμασε κούπες, διάφορα ποτήρια, παγουρινο. Μπορείς να της μιλησεις για ότι έχει πάνω το κουτί απ το γάλα, πχ να μία αγελαδιτσα που κάνει "μμμ" και κάνει νανι την νύχτα κτλ. Επίσης θα μπορούσες να της δείξεις ότι κι εσύ ή ο μπαμπάς  πινετε γάλα απ το ποτηράκι/κουπα. Σου το λέω γιατί και ο δικός μου μπορεί να μην θέλει να πιει πχ πορτοκαλάδα αλλά αν ακούσει πως το ποτήρι είναι του μπαμπά που και εκείνος πίνει κτλ το δέχεται!

Ακόμη και αν τίποτα απ αυτά δεν φέρει αποτέλεσμα στην θέση σου θα συνεχίζα να προσφέρω κανονικά το γάλα στις ώρες που το έπινε για να μην χαθεί έστω ή συνήθεια-ρουτινα.  

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς το οποιοδήποτε τρικ με αλλαγή ποτηριών το δοκίμασα, της εχω προσφέρει το γάλα σε ένα σωρό διαφορετικά ποτηράκια αλλά τίποτα. Μόλις αντιλαμβάνεται ότι δεν της δίνω νερό αλλά γάλα γυρίζει το πρόσωπο αλλού. Γενικά δεν την έχω πιέσει καθόλου, μόλις δω οτι δεν ανταποκρίνεται σταματάω την προσπάθεια. Νομίζω πως θα πρέπει να κρύβω πλέον το γάλα σε μάφινς και κέικ, ούτως ή άλλως έφτιαχνα αλλά τώρα είναι πιο αναγκαία. Επίσης θα πρέπει να αντικαθιστώ πλέον τα 2 γεύματα γάλακτος που έδινα πρωί - βράδυ με κάτι άλλο. Άντε να δούμε...

Λοιπόν .βρέθηκα στην ίδια κατάσταση με εσένα όταν ο μπεμπουλης μου ήταν 6 μηνών.Ξαφνικα σταμάτησε το μπιμπερο.Ετσι μπήκα φουλ στις στέρεες τροφές.Τωρα 17 μηνών και ακόμα δε θέλει το γάλα.Ετσι κάνω το γάλα κρέμα.Δλδ βάζω σκέτο ριζαλευρο και γίνεται χυλός.Και τρώει μια χαρά.

1 ώρα πρίν, Anna3011 είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς το οποιοδήποτε τρικ με αλλαγή ποτηριών το δοκίμασα, της εχω προσφέρει το γάλα σε ένα σωρό διαφορετικά ποτηράκια αλλά τίποτα. Μόλις αντιλαμβάνεται ότι δεν της δίνω νερό αλλά γάλα γυρίζει το πρόσωπο αλλού. Γενικά δεν την έχω πιέσει καθόλου, μόλις δω οτι δεν ανταποκρίνεται σταματάω την προσπάθεια. Νομίζω πως θα πρέπει να κρύβω πλέον το γάλα σε μάφινς και κέικ, ούτως ή άλλως έφτιαχνα αλλά τώρα είναι πιο αναγκαία. Επίσης θα πρέπει να αντικαθιστώ πλέον τα 2 γεύματα γάλακτος που έδινα πρωί - βράδυ με κάτι άλλο. Άντε να δούμε...

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ετσι κι αλλιώς μπουκάλι δε θα έπρεπε να έχει πια προ πολλού, για να μην χαλάσει και τα δοντάκια. Οπότε επέμεινε με ποτήρι, και πειραματιστείτε με γεύσεις και θερμοκρασία. Ισως γάλα για νήπια, ή χλιαρό γάλα με λίγο μέλι; Αλλιώς μία μερίδα τυρί με ψωμάκι για πρωινό, τοστ, κρέμα με σιμιγδάλι ή άνθος αραβοσίτου, γιαούρτι με μέλι, τυρόπιτα; 

Το μπουκάλι όντως θα έπρεπε να έχει κοπεί, ήμουν ωστόσο χαλαρή γιατί μέχρι πρότινος δεν είχε καθόλου δόντια :) ,13 μηνών έβγαλε το πρώτο. Έλεγα να το κόψουμε όταν θα συνήθιζε το φρέσκο γάλα (νερό πίνει σε ποτήρι) αλλά τελικά έκοψε μόνη της και το μπουκάλι και το γάλα μαζί...

Το χλιαρό γάλα με μέλι το δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα. Το κακό είναι ότι τις κρέμες και το γιαούρτι τα έχει κόψει από 10 μηνών και όσες φορές της δίνω να ξαναδοκιμάσει δεν κάνει καμία προσπάθεια. Οι επιλογές επομένως περιορίζονται δυστυχώς σε ψωμί με τυράκι, τόστ, τυροπιτάκια, κεικ με γάλα ή γιαούρτι...αυτά. Ακόμα και τον τραχανά που γενικά τον τρωει μια χαρά, σήμερα τον έφταξα με γάλα και δεν τον έφαγε. 

20 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Το μπουκάλι όντως θα έπρεπε να έχει κοπεί, ήμουν ωστόσο χαλαρή γιατί μέχρι πρότινος δεν είχε καθόλου δόντια :) ,13 μηνών έβγαλε το πρώτο. Έλεγα να το κόψουμε όταν θα συνήθιζε το φρέσκο γάλα (νερό πίνει σε ποτήρι) αλλά τελικά έκοψε μόνη της και το μπουκάλι και το γάλα μαζί...

Το χλιαρό γάλα με μέλι το δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα. Το κακό είναι ότι τις κρέμες και το γιαούρτι τα έχει κόψει από 10 μηνών και όσες φορές της δίνω να ξαναδοκιμάσει δεν κάνει καμία προσπάθεια. Οι επιλογές επομένως περιορίζονται δυστυχώς σε ψωμί με τυράκι, τόστ, τυροπιτάκια, κεικ με γάλα ή γιαούρτι...αυτά. Ακόμα και τον τραχανά που γενικά τον τρωει μια χαρά, σήμερα τον έφταξα με γάλα και δεν τον έφαγε. 

Εχεις δοκιμάσει καλαμάκι; Συνηθως τα παιδιά σε αυτά την ηλικία μόλις καταλάβουν πώς λειτουργεί, τρελαίνονται.

Smoothies? Μπανάνα, μέλι, γάλα, ίσως και λίγο κακάο; Φράουλες (π.χ. κατεψυγμένες το χειμώνα) με γάλα και λίγη ζάχαρη;

Κρεμώδη "επιδόρπια" που να μην είναι μπεμπέ, αλλά κρέμα όπως θα τρώγαμε και εμείς, είτε ζεστή είτε κρύα; Κατα προτίμηση σε ένα "μεγαλίστικο" μπωλ, να μην της θυμίζει τα μωρουδιακά.

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Καλησπέρα! Θέλω την γνώμη σας να μου πείτε αν σας έχει συμβεί και γιατί. Ο μπέμπης μου έγινε 8 μηνων και το πρωί θηλάζουμε κανονικα, μετα τρωμε φρουτοκρεμα για δεκατιανο, μετα το μεσημεριανό μας, το απόγευμα ή πάλι φαγητό ή κρέμα και το βράδυ πάλι γαλα. Εχει όμως 4 μερες συνεχόμενα που το βράδυ δεν θέλει με τίποτα γαλα. Ειτε από θηλασμό ή από μπουκάλι (έχει ξαναπιει από μπουκάλι και δεν εχει θεμα). Ή θα ξυπνήσει το βράδυ να πιει γαλα ή κατευθείαν το πρωί που θα σηκωθεί. Γιατί δεν μου πίνει γαλα το βράδυ ενω το πρωί πινει κανονικά; Μήπως χορταινει πολύ απο το φαγητό; Ποτέ δεν είχε θέμα με το γάλα. Μήπως φταίει που βγάζει δοντακια; Έχουμε βγαλει τα δύο κάτω και τέσσερα πάνω και οταν ειχε πολυ πονο δεν ηθελε να θηλασει αλλα μου έπινε από μπιμπερο. Τώρα ούτε αυτο.. σας έχει τύχει; Αύριο λεω να πάρω τηλ την παιδίατρο γιατί ανησύχησα που δεν ηπιε πάλι απόψε.. ευχαριστω!

@iliana32 Και η μπέμπα μου ακριβώς το ιδιο στην ίδια ηλικία, με τη διαφορά ότι εμείς δεν θηλαζουμε. Ο παιδίατρος με καθησυχασε ότι συμβαίνει σε πολλά παιδακια και μου είπε να της δίνω γιαουρτάκι.

Τρώει γυρω στις 5μιση και το γαλα της γύρω στις 8μιση με 9. Να είναι πολυ νωρις και να μην πεινάει; Αλλα παλιά δεν ειχε θέμα

5 ώρες πρίν, Maya14 είπε:

@iliana32 Και η μπέμπα μου ακριβώς το ιδιο στην ίδια ηλικία, με τη διαφορά ότι εμείς δεν θηλαζουμε. Ο παιδίατρος με καθησυχασε ότι συμβαίνει σε πολλά παιδακια και μου είπε να της δίνω γιαουρτάκι.

Και μεις την αλλη εβδομάδα θα αρχίσουμε το γιαουρτακι. Σου ξαναηπιε γάλα ή οχι;

8 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Καλησπέρα! Θέλω την γνώμη σας να μου πείτε αν σας έχει συμβεί και γιατί. Ο μπέμπης μου έγινε 8 μηνων και το πρωί θηλάζουμε κανονικα, μετα τρωμε φρουτοκρεμα για δεκατιανο, μετα το μεσημεριανό μας, το απόγευμα ή πάλι φαγητό ή κρέμα και το βράδυ πάλι γαλα. Εχει όμως 4 μερες συνεχόμενα που το βράδυ δεν θέλει με τίποτα γαλα. Ειτε από θηλασμό ή από μπουκάλι (έχει ξαναπιει από μπουκάλι και δεν εχει θεμα). Ή θα ξυπνήσει το βράδυ να πιει γαλα ή κατευθείαν το πρωί που θα σηκωθεί. Γιατί δεν μου πίνει γαλα το βράδυ ενω το πρωί πινει κανονικά; Μήπως χορταινει πολύ απο το φαγητό; Ποτέ δεν είχε θέμα με το γάλα. Μήπως φταίει που βγάζει δοντακια; Έχουμε βγαλει τα δύο κάτω και τέσσερα πάνω και οταν ειχε πολυ πονο δεν ηθελε να θηλασει αλλα μου έπινε από μπιμπερο. Τώρα ούτε αυτο.. σας έχει τύχει; Αύριο λεω να πάρω τηλ την παιδίατρο γιατί ανησύχησα που δεν ηπιε πάλι απόψε.. ευχαριστω!

Κ εμενα το εκανε 7μηνων! Τελικα εδινα κ τ βραδυ κρεμα ή γιαουρτακι για να μην μενει νηστικη 12ωρες καποια στιγμη ξαναηπιε μετα απο 25μερες μεχρι τοτε μονο πρωι επινε ή κοιμησμενη μερικες φορες!

8Fh7p2.png

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Μέιωσε τα στερεά. Θα έπρεπε σίγουρα να θηλάζεις και μέσα στη μέρα ακόμη, εκτός αν αρχίσεις ξένο γάλα. Μείωσε ποσότητες, και θήλαζε πρώτα σε μερικά γεύματα. Ας πούμε απόγευμα θήλασε και μετά δώσε λιγότερο κρέμα κλπ. Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον όσα γεύματα στερεά τρώει, άλλα τόσα μητρικό, ιδανικά περισσότερα. Αν χορταίνει με τα στερεά για ώρες, δινε λιγότερο για να ξαναπεινάσει σε καμιά δυο ώρες, ή πιο απλά θήλαζε και μετά δίνε σε μισή με μία ώρα τα στερεά, ειδικά τα "δευτερεύοντα" γεύματα. Μην κόψεις κρέας ή φρούτο, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρώει κρέμα αντί να θηλάζει.

3 ώρες πρίν, iliana32 είπε:

Τρώει γυρω στις 5μιση και το γαλα της γύρω στις 8μιση με 9. Να είναι πολυ νωρις και να μην πεινάει; Αλλα παλιά δεν ειχε θέμα

Και μεις την αλλη εβδομάδα θα αρχίσουμε το γιαουρτακι. Σου ξαναηπιε γάλα ή οχι;

Οχι γάλα δεν ξαναήπιε για βραδυνό. Μέχρι αυτήν την στιγμή που μιλάμε δηλαδή. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να την θηλάσεις για βραδυνό λίγο νωρίτερα απο ότι συνήθως, δηλαδή κατα της 19.30, γιατί καμιά φορά δεν τρώνε λόγω νύστας και υπερέντασης. Αν πάλι αρνείται, δες μήπως μπορείς να αντλήσεις και να κάνεις μία κρεμούλα με το μητρικό (πχ ρυζάλευρο) έτσι ώστε να μην χάσει το πολύτιμο μητρικό γάλα αλλά και εσύ να αποσυμφορήσεις το στήθος σου.

Μίλησα με την παιδίατρο. Και μου είπε οτι αυτή η περιστασιακή άρνηση γίνεται συνήθως όταν τα ενοχλεί κάτι. Ίσως επειδή βγάζει δόντια. Και από την στιγμή που πινει το πρωί και τρώει ολα του τα γεύματα να μην ανησυχω. Αλλά τί να πω... Στεναχωριεμαι που δεν πίνει το βράδυ. Και σήμερα του μείωσα τις ποσότητες στα γεύματα και του έδωσα νωρίτερα το απογευματινό του για να πεινάσει... Αλλά τίποτα! Θα δοκιμάσω από αύριο μήπως κάνουμε πιο πολλες αγκαλίτσες πριν και χαλαρώνει..

5 μέρες δεν είναι πολύ. Και εμένα μου το ελαττώσε σταδιακά και έκανα τα εξής και με κάποιο τρόπο το πίνει από όλους αυτούς :ποτήρι, καλαμάκι και μέσα στη κρέμα. Σίγουρα με κάποιον τρόπο από αυτούς θα το πιει. Δοκιμάζω τα δύο πρώτα, κι αν δεν..κρεμουλα η ρυζόγαλο η φρούτοχυμο και ρίχνω γάλα.. Κάπως έτσι

Μην αγχώνεσαι πάντως, αν τρώει γαλακτοκομικα πχ γιαούρτι η τυρί δεν έχεις θέμα. Εμένα τα τρώει αυτά και πιθανόν να μην θέλει το γάλα γιατί παίρνει ασβέστιο από κει ούτως ή άλλως. Άλλωστε το γάλα έχει σημασία τον πρώτο χρόνο κυρίως. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...