Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασφάλεια από ατυχήματα στο σπίτι

Recommended Posts

On 26/2/2019 at 8:57 ΠΜ, Έσπερος είπε:

Έχω μια απορία για τα διάφορα προστατευτικά για ντουλάπια και συρτάρια. Τα βρήκατε χρήσιμα; Έχουν νόημα ή μετά από λίγο καιρο τα μικρά μαθαίνουν να τα ανοιγοκλείνουν έτσι κι αλλιώς; Εμείς εχουμε βάλει καλύμματα στις γωνίες που ξεκόλλησαν, και ήταν αγορά από κατάστημα βρεφικών, ούτε ΙΚΕΑ ούτε Τζάμπο. Για συρτάρια και ντουλάπια δεν έχουμε αγοράσει ακόμα. Τα ντουλάπια της κουζίνας τα διαμόρφωσα έτσι ώστε αυτά στα οποία έχει πρόσβαση να έχουν μόνο ακίνδυνα υλικά έξω έξω και  δεν ανησυχώ. Τα συρτάρια τα φοβάμαι περισσότερο και γι αυτά που περιέχουν, και μην μαγκώσει τα δάχτυλά του, και μήπως πάρειει φορά να ανοίξει και πέσει. Γενικά επειδή το σπίτι είναι μικρό, υπάρχει καλή ορατότητα από παντού και δεν μένει το παιδί χωρίς επίβλεψη ακόμα κι αν δεν είναι κάποιος δίπλα του. Αλλά δεν νιώθω άνετα να ξέρω ότι το συρτάρι με τα μαχαίρια και τις πηρούνες  είναι άμεσα προσβάσιμο. Η σκέψη μου είναι να τα αναδιατάξω και να κρατήσω τα επικίνδυνα στα δύο πάνω πάνω (στο ένα ήδη φτάνει βέβαια) και να αφήσω τα ακίνδυνα στα κάτω. Έτσι κι αλλιώς το νου μου τον έχω μην πέσει ή μαγκωθεί, να μην βγάλει έξω κάτι επικίνδυνο με νοιάζει. Έχετε να προτείνετε κάποιον τύπο ασφάλειας που να είναι αξιόπιστος, να μην μπορεί να ανακαλύψει το παιδάκι πώς ανοίγει. 

To πιο λογικό είναι τα επικίνδυνα πράγματα να τα βάλεις μακριά, έτσι κι αλλιώς. Είναι λίγο άβολο, αλλά δεν είναι για πάντα, και καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Καλά το μαχαίρι απο τα κλασικά σερβίτσια που δεν πολυκόβει, αλλά μαχαίρι για κρέας κλπ, ε δεν το αφήνεις σε συρτάρι που το φτάνει το παιδί, και να κλειδώνει, γιατί να το ρισκάρεις; Αν το σκεφτείς, πόσα πολύ επικίνδυνα πράγματα έχεις; Χλωρίνες κλπ, πολύ κοφτερά μαχαίρια, καμιά πηρούνα. Τα ανεβάζεις ψηλά, κι ας είναι περίεργο στην αρχή, και ξενοιάζεις. 

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!

Σε λίγο καιρό η μπέμπα μας θα αρχίσει να μπουσουλαει και έχουμε απορία για τα εξής θέματα ασφαλείας:  

1.Πώς διαμορφώσατε τα ντουλάπια ώστε να μην έχουν εύθραυστα; Δυσκολευόμαστε γιατί τα εύθραυστα σκεύη σε σχέση με τα ψηλά ντουλάπια είναι αντιστρόφως ανάλογα! Δηλαδή πολύ περισσότερα είναι τα εύθραυστα συγκριτικά με τις κατσαρόλες και ταυτόχρονα πολύ λιγότερα είναι τα ψηλά ντουλάπια!  

2. Τι ασφάλειες μπορεί να βάλει κανείς σε ντουλάπια που ανοίγουν με push και σε βαγονέτα που ανοίγουν με χούφτα; Σημειωτέον ότι η πρόσοψη είναι γυάλινη οπότε δεν ξέρω αν κολλάνε οι ασφάλειες (και ακόμα χειρότερα αν ξεκολλανε μετά).

3. Σε σκάλα σιδερένια στρογγυλή τι πορτακι μπορείς να βάλεις; Η "είσοδος" της σκάλας δεν έχει τοίχο δίπλα ώστε να μπορεί να βιδωθει εκεί, θα πρέπει να στερεωθεί στον κεντρικό στύλο της σκάλας.

Just now, little lamb είπε:

Καλημέρα!

Σε λίγο καιρό η μπέμπα μας θα αρχίσει να μπουσουλαει και έχουμε απορία για τα εξής θέματα ασφαλείας:  

1.Πώς διαμορφώσατε τα ντουλάπια ώστε να μην έχουν εύθραυστα; Δυσκολευόμαστε γιατί τα εύθραυστα σκεύη σε σχέση με τα ψηλά ντουλάπια είναι αντιστρόφως ανάλογα! Δηλαδή πολύ περισσότερα είναι τα εύθραυστα συγκριτικά με τις κατσαρόλες και ταυτόχρονα πολύ λιγότερα είναι τα ψηλά ντουλάπια!  

2. Τι ασφάλειες μπορεί να βάλει κανείς σε ντουλάπια που ανοίγουν με push και σε βαγονέτα που ανοίγουν με χούφτα; Σημειωτέον ότι η πρόσοψη είναι γυάλινη οπότε δεν ξέρω αν κολλάνε οι ασφάλειες (και ακόμα χειρότερα αν ξεκολλανε μετά).

3. Σε σκάλα σιδερένια στρογγυλή τι πορτακι μπορείς να βάλεις; Η "είσοδος" της σκάλας δεν έχει τοίχο δίπλα ώστε να μπορεί να βιδωθει εκεί, θα πρέπει να στερεωθεί στον κεντρικό στύλο της σκάλας.

γεvικα οι ασφαλειες ξεκολλαvε οπου κ vα τις βαλεις καποια στιγμη . Μπορεις vα βαζεις κ κατι μπροστα στα vτουλαπια που δεv θες vα πειραζει κ vα αφησεις εvα vτουλααπι με ταπερ πχ μοvο ελευθερο για vα ικαvοποιει τηv περιεργεια του εγω ετσι εχω καvει. Παvτως η μοvη ασφαλεια ειvαι ποτε μοvο του το μωρο συvεχεια στο οπτικο σου πεδιο κ απο κοvτα. 

Εγώ έβαλα στο βάθος τα εύθραυστα κ μπροστά ταπερ κ αλλα ασφαλη. Σε γωνιακά ντουλαπια εβαλα φυσικα εμπόδια πχ τενεκέ με λαδι, εμφιαλωμένα νερα. Ασφαλειες δεν εχω βαλει. Γενικα παρατηρησα οτι αν δεν αρχίσεις τα μη, ασχολειται λιγο κ μετα του περναει η περιεργεια. Φυσικα παντα στο οπτικό πεδίο, δεν επαφίεσαι στην υπαρξη ασφαλειας. 

Για τα τάπερ διαβάζω παντού αλλά εμείς έχουμε μόνο ένα πλαστικό, 2 μεταλλικά και όλα τα άλλα γυάλινα... Γενικά τα ασφαλή σκεύη δεν μπορώ να φανταστώ ποια είναι, εκτός από κατσαρόλες... Σχεδόν όλα είναι εύθραυστα. Πιάτα, ποτήρια, κούπες, σαλατιερες, πιατέλες, πυρέξ, φλιτζάνια κλπ κλπ που τελειωμό δεν έχουν. Πού τα βάζουν όλα αυτά;; Δεν χωράνε στα ψηλά. Και αντίστοιχα, τι να μπει μετά στα χαμηλά;;

Διαφημίσεις

Για τα τάπερ διαβάζω παντού αλλά εμείς έχουμε μόνο ένα πλαστικό, 2 μεταλλικά και όλα τα άλλα γυάλινα... Γενικά τα ασφαλή σκεύη δεν μπορώ να φανταστώ ποια είναι, εκτός από κατσαρόλες... Σχεδόν όλα είναι εύθραυστα. Πιάτα, ποτήρια, κούπες, σαλατιερες, πιατέλες, πυρέξ, φλιτζάνια κλπ κλπ που τελειωμό δεν έχουν. Πού τα βάζουν όλα αυτά;; Δεν χωράνε στα ψηλά. Και αντίστοιχα, τι να μπει μετά στα χαμηλά;;

μπορεις vα βαλεις φαγωσιμα σε χαμηλα ραφια συρταρια που δεv σε εvοχλει. Αλλα ετσι κ αλλιως δεv μπορεις vα αλλαξεις ολο το σπιτι για το μωρο απλα το εισαι απο πισω ολη τηv ωρα. 

Ναι τα τρόφιμα στα χαμηλά τα έχουμε. 2 χαμηλά είναι με τρόφιμα κι ένα με κατσαρόλες. Στα υπόλοιπα όμως αναγκαστικά είναι εύθραυστα, δεν χωράνε στα ψηλά. Θα βάλουμε σε κάποια χαμηλά κάποια εύθραυστα που τουλάχιστον δεν είναι τόσο ωραία ή ακριβά. πχ τα κολονατα ποτήρια θα πάνε ψηλά κ θα κατέβουν τα πιο απλα. Αυτό βέβαια δεν προστατεύει το παιδί αλλά τα αντικείμενα, αλλά πραγματικά είναι αδύνατον να είναι ψηλά όλα τα σερβίτσια, πιατέλες κλπ, δεν χωράνε.

Εγώ αυτά τα έβαλα στο πίσω μέρος των ραφιων κ μέσα στα κουτιά τους αν γινόταν για να στοιβάζονται ευκολότερα (είναι αυτά που δεν χρησιμοποιουμε τακτικα). Εκτος απο ταπερ κ κατςαρολικα δεν ξερω τι ειναι ασφαλες. Ισως τροφιμα, αν εχετε συσκευασμένα κ ειστε σιγουροι οτι δεν θα ανοιξει κατι. 

Διαφημίσεις

Η άλλη απορία μας είναι τα καθαριστικά, γιατί τα ντουλάπια των μπάνιων μας είναι κάτω από τους νιπτήρες...

Με εξαίρεση τη σκόνη calgon που έχω ψηλά μη χυθει, δεν έχουμε κάνει κάτι. Στο μπάνιο έτσι κ αλλιώς λογικά δεν θα είναι ανεξέλεγκτο ένα μωρό γιατι υπαρχουν πολλοι αλλοι κίνδυνοι. 

Just now, little lamb said:

Η άλλη απορία μας είναι τα καθαριστικά, γιατί τα ντουλάπια των μπάνιων μας είναι κάτω από τους νιπτήρες...

Η μεγάλη μου κόρη, άνοιγε τα ντουλάπια του μπάνιου και έβαζε τα πάντα στο στόμα. Επρεπε να απομακρύνω όλα τα καθαριστικά λοιπόν. Τα έβαλα πάνω στην μπανιερα στην μέσα μέρια. Δεν την χρησιμοποιούμε την μπανιερα προφανώς. Η μικρή τώρα άρχισε να μπούσουλαει οπότε τα βλέπω να μένουν εκεί για πολύ καιρό. Απομακρύνε τα γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν σπάσει ένα πιάτο στην κουζίνα θα το ακούσεις και θα τρέξεις, αν όμως βάλει το καθαριστικό στο στομα παίζει να μην το καταλάβεις αμέσως και να είναι αργά. 

Και η δική μου άποψη είναι οτιδήποτε επικίνδυνο υπάρχει στο σπίτι (εύθραυστο, αιχμηρό, τοξικό, κλπ) να τοποθετείται σε σημείο μη προσβάσιμο από παιδιά. Το θεωρώ πολύ πολύ σημαντικό! Διότι:

α) Όσο κι αν προσέχει κανείς, θα υπάρξει στιγμή αφηρημάδας/κούρασης που η προσοχή μας θα αποσπαστεί και το παιδί θα βρεθεί κοντά σε κάτι επικίνδυνο. Ακόμα και να έχεις προβλέψει δηλαδή και να τα έχεις απομακρύνει όλα, θα υπάρξει αυτή η στιγμή. Πόσο πιο μεγάλο το ρίσκο εάν δεν έχεις προνοήσει.

Επίσης, θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να λείψουμε εμείς και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την προσοχή που θα έχει το άτομο που θα μας αντικαταστήσει.

β) Το παιδάκι όσο μεγαλώνει θα συμμετέχει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα του σπιτιού. Θα βάζει τα ρουχαλάκια του στον κάδο των απλύτων στο μπάνιο. Θα του ζητήσουμε να ανοίξει το συρτάρι/ντουλάπι της κουζίνας να μας δώσει κάτι. Θα πρέπει οι χώροι να είναι ασφαλείς.

γ) Το σπίτι μας θα είναι ανοιχτό και σε άλλα παιδάκια (πικρό χαμόγελο εδώ) και δεν μπορούμε να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους σχετικά.

δ) Τα επικίνδυνα υλικά και ουσίες, είναι επικίνδυνα και για μεγαλύτερα παιδιά. Που γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να τα πλησιάζουν χωρίς επιτήρηση. Και τι εννοώ: Η μεγάλη μας κόρη (4ετών) φυσικά και ξέρει οτι δεν πρέπει να αγγίζει το απορρυπαντικό πλυντηρίου. Μου έχει πει όμως: "Μαμά, άσε με να γεμίσω εγώ το κυπελάκι. Ξέρω! Θα προσέχω!". Αν λοιπόν έχω το απορρυπαντικό προσβάσιμο από το παιδί, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα το προσπαθήσει. Ούτε φυσικά εάν θα της πέσει το δοχείο και πχ θα πιτσιλιστεί το ματάκι της. Ή μου έχει "Μαμά, άσε με να κόψω μόνη μου με το μαχαίρι. Ξέρω! Προσέχω!". Ή "Άσε με να ανάψω το κεράκι". Κ.ο.κ.

Τα οικιακά ατυχήματα είναι συχνά και θα μπορούσαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους να αποφευχθούν. Οπότε πολύ σημαντικό το σπίτι μας να είναι ασφαλές και φιλικό προς τα παιδιά.

Διαφημίσεις

@little lamb καταλαβαίνω αυτό που λες. Δεν μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά. Εμείς δεν είχαμε ποτέ προβληματισμό επ'αυτού (το σπίτι μας είναι μικρό, χωρίς καμία πολυτέλεια, ενάμισι σερβίτσιο που λέμε, λίγα γυαλικά και πάλι πολλά μου φαίνονται θα ξεφορτωθώ κι άλλα). Μου λένε η πεθερά μου και η μητέρα μου για σερβίτσια καλά που έχουν κρατημένα για εμάς και γελάω. Δεν έχουμε τον χώρο, ούτε το σπίτι μας είναι σε τέτοιο ύφος.

Ότι μπορούσαμε το βάλαμε ψηλά. Πχ τα μαχαιροπήρουνα τα βάλαμε στο ντουλάπι και στο συρτάρι βάλαμε τα αφεψήματα, φακελάκια καφέ, μπαχαρικά, κλπ. Στην αρχή ήταν περίεργο γιατί το χέρι πήγαινε αυτομάτως στο συρτάρι, αλλά μετά από λίγο συνηθίσαμε. Ψηλά βάλαμε και λάμπες, μπαταρίες, σπίρτα, ανοιχτήρια, τυρμπουσόν, κλπ). Κάτι πιατέλες, μπολ σαλάτας και βάζα σε ντουλάπι με ασφάλεια. Στο βάθος και μπροστά τα πλαστικά-ξύλινα μπολ. Όλα τα καθαριστικά τα έχουμε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας με ασφάλεια. Τα σαμπουάν-αφροντούζ σε κρεμαστή θήκη στο μπάνιο. Φίλοι με περισσότερα πράγματα, έδωσαν κάποια, αποθήκευσαν σε πατάρι-αποθήκη και κράτησαν τα απαραίτητα.

Just now, samsympan είπε:

Φίλοι με περισσότερα πράγματα, έδωσαν κάποια, αποθήκευσαν σε πατάρι-αποθήκη και κράτησαν τα απαραίτητα.

Είναι κι αυτό μια λύση! Χαχα! Αλλά εμείς ήρθαμε στο σπίτι πριν 3 μήνες, δεν τα έχουμε ευχαριστηθεί γιατί ήταν καινούργια (δώρα γάμου τα πιο πολλά) και όσο μέναμε στο άλλο τα είχαμε αποθηκευμένα εδώ και τώρα τα ανοιξαμε, οπότε δεν παίζει σαν ενδεχόμενο. Μου φτάνει που θα αποχωριστώ τα διακοσμητικά που καλά καλά δεν προλάβαμε να τα βάλουμε! :-P

Εγώ είμαι τις άποψης να παρατηρείς το παιδί κ να πράττεις ανάλογα, από την εμπειρία μου με δύο παιδιά με διαφορετικούς χαρακτήρες ο πρώτος αρκετά ήσυχος δεν  άγγιζε κ πολλά ο δεύτερος αρκετά εφευρετικός 23 μηνών τώρα ξέρει κ ανοίγει το πορτάκι ασφαλείας που εχουμε στις σκάλες κ βγάζει τις ασφάλειες από τη μπριζα (ο μεγάλος δε τα κάνει ακόμα αυτά) ότι έχεις χαμηλά αν το παιδί του αρέσει να εξερευνει στη πορεία θα βρεις τρόπο που πρέπει να τα βάλεις... Όπως κσ τα αποριπαντικα, στο μπάνιο εγώ πλέον κλειδώνω τη πόρτα του μπάνιου αν κ δε το θέλω γιατι έχουμε κ τον μεγάλο που θέλει να πήγενει ανεξάρτητος στη τουαλέτα να κάνει την ανάγκη του αλλά δε γίνεται αλλιώς ο μικρός που τον χάνεις που τον βρίσκεις μέσα στη ντουζιέρα είναι η στο νηπτυρα να πλένει τα χέρια του κ τα παιχνίδια του αααα κ το πάτωμα βεβαίως.. Αλλά ότι είναι κ εμένα χαμηλά από αποριπαντικα τα έχω βάλει ψηλα στη ντουζιέρα. 

Είμαι της άποψης ότι δε πρέπει να υπάρχουν πολλά όχι κ μη γιαυτό αφήνω ασφαλές το περιβάλλον του παιδιού χωρίς περιορίσεις ανάλογα το χαρακτήρα του παιδιού.. Εγώ. Στη θέση σου θα άφηνα τα δώρα του γάμου να τα χαρώ μετά από 5 με 6 χρόνια..(πριν λίγες μέρες έσπασε η λαμπάδα φωτιστικό του γάμου μου κ φυσικά φτσιω εγώ που δεν είχα προβλέψει για αυτό) όσο για ταπερ θα προσπαθούσα να προμηθευτώ μερικά για να τα έχω σε ντουλάπια να τα παίζει το παιδί.... 

Η γονεικοτητα είναι απρόβλεπτη αλλά μέσα από αυτό γινόμαστε κ εμείς καλύτεροι γονείς... :)

18 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Είναι κι αυτό μια λύση! Χαχα! Αλλά εμείς ήρθαμε στο σπίτι πριν 3 μήνες, δεν τα έχουμε ευχαριστηθεί γιατί ήταν καινούργια (δώρα γάμου τα πιο πολλά) και όσο μέναμε στο άλλο τα είχαμε αποθηκευμένα εδώ και τώρα τα ανοιξαμε, οπότε δεν παίζει σαν ενδεχόμενο. Μου φτάνει που θα αποχωριστώ τα διακοσμητικά που καλά καλά δεν προλάβαμε να τα βάλουμε! :-P

Δεν τα έχετε σε κουτιά όλα αυτά τα σερβίτσια; Σε κουτιά φυλάσσονται πιο εύκολα και δεν υπάρχει λόγος να είναι χύμα, αν δεν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. 

Τις ασφάλειες δεν τις θεωρώ αξιόπιστες, αυτές τουλάχιστον που βάλαμε στις γωνίες των τραπεζιών τις ξεκόλλησε με τη  μία, και δεν ήταν αγορασμένες από μαγαζιά του σωρού. Μετά από αυτό δεν ασχοληθήκαμε με ασφάλειες σε ντουλάπια και συρτάρια, γιατί θεωρώ πιο επικίνδυνο να θεωρείς ότι είσαι καλυμμένος και το ζιζάνιο να καταφέρει να βγάλει την ασφάλεια.   

Γενικά έχω καταλήξει ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα επινοήσουν, οπότε καλό είναι να μην είσαι ήσυχος ότι υπάρχει κάπου ασφάλεια ή τα πράγματα είναι ψηλά. Όχι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις το σπίτι ασφαλές, σε καμία περίπτωση δεν λέω αυτό. Απλώς, επειδή είναι δεδομένο ότι δεν γίντεαι να εξαφανίζονται όλα στο  κάθε σπίτι (εμείς πχ δεν έχουμε ψηλό ντουλάπι στο μπάνιο, επομένως τα καθαρίστικά είναι άμεσα προσβάσιμα), καλό είναι να μην αφήνουμε τα παιδιά από το οπτικό μας πεδίο. 

Καλά προφανώς δεν θα τριγυρνάει μόνη της, αλλά καλό είναι να είναι και πιο φιλικό το περιβάλλον, έστω και ώστε απλά να καθυστερήσουν οι επικίνδυνες πράξεις. Δεν τα έχουμε σε κουτιά γιατί έπιαναν πολύ χώρο, ενώ π.χ. τα μπωλ-σαλατιερες το ένα μέσα στο άλλο πιάνουν λιγότερο. Τέλος πάντων θα δούμε πώς θα τα αναδιαταξουμε αυτά.

Μια άλλη απορία που είχα είναι η εξής: το τραπεζάκι σαλονιού μας έχει σε ένα σημείο ένα τζαμακι που από κάτω έχει κάτι θεσουλες για να βάζεις διαφορα, πχ κοχύλια και αλλά μικροπραγματα. Έλεγα να το βγάζαμε εντελώς αυτό το τζαμακι (και τα πραγματάκια) αλλά χτες μου ήρθε ιδέα να αντικαταστήσουμε το τζαμακι με πλεξιγκλάς. Τι λέτε;

• 4 months later...

Καλημέρα!

Ξέρει κάποιος αν τα πορτακια ασφαλείας τα κλασικά τα έτοιμα βιδωνουν σε σίδερο; Έχουμε εσωτερική σκάλα κυκλική σιδερένια. Κάποια άλλη ιδέα;

Επίσης τι ασφάλειες μπορούν να μπουν σε ντουλάπια και συρτάρια που ανοίγουν με push και βαγονέτα με χούφτα;

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Καλημέρα!

Ξέρει κάποιος αν τα πορτακια ασφαλείας τα κλασικά τα έτοιμα βιδωνουν σε σίδερο; Έχουμε εσωτερική σκάλα κυκλική σιδερένια. Κάποια άλλη ιδέα;

Επίσης τι ασφάλειες μπορούν να μπουν σε ντουλάπια και συρτάρια που ανοίγουν με push και βαγονέτα με χούφτα;

Για τα ντουλαπια με push και με χουφτα απλα ελπιζεις να αργησει να ανακαλυψει πως ανοιγουν!

εμεις δεν βαλαμε τιποτα γιατι λυπομασταν να βαλουμε αυτοκολλητα στα καινουρια πορτακια της κουζινας. 

Εμείς δεν βάλαμε ασφάλειες απλώς τα μαχαίρια μπήκαν σε ένα ψηλό συρτάρι κ τα γυάλινα στο βάθος στα κουτιά τους, μπροστά βάλαμε μη εύθραυστα κ στα γωνιακά ντουλάπια φυσικά εμπόδια. Έπαιξε κατά καιρούς πολύ με όλα τα συρτάρια, έμαθε να τα ανοίγει χωρίς να πιάνει δάχτυλα, είδε τι έχουν τα ντουλάπια κ δεν συγκινήθηκε κ τώρα δεν ασχολείται. 

Εμείς έχουμε πολλά εύθραυστα και σχεδόν καθόλου μη εύθραυστα, μόνο κατσαρόλες βασικά κ 3-4 μεταλλικά τάπερ και ταψακια, το είχα γράψει και πριν λιγους μήνες αλλά ακόμα δεν περπάτησε οπότε επανηλθα! :-P

Εμείς έχουμε πολλά εύθραυστα και σχεδόν καθόλου μη εύθραυστα, μόνο κατσαρόλες βασικά κ 3-4 μεταλλικά τάπερ και ταψακια, το είχα γράψει και πριν λιγους μήνες αλλά ακόμα δεν περπάτησε οπότε επανηλθα! :-P

Ε θα πρέπει να αλλάξετε θέση τότε. αμφιβάλλω αν υπάρχει ασφάλεια που σε βάθος χρόνου να μην μπορεί να ανοίξει παιδί. άρα μαθαίνει εξαρχής να προσέχει, κάποια στιγμή θα βαρεθεί να ασχολείται, κ όσα δεν θέλετε με τίποτα να σπάσουν, κρυμμένα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...