Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συγγενής καταρράκτης στον υπέρηχο Β' επιπέδου / έμβρυο & μωρό


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

 

κάναμε τον υπέρηχο Β' επιπέδου στις 22/2 και μας είπαν για ενδεχόμενο "συγγενή καταρράκτη". Τα χάσαμε όπως καταλαβαίνετε! Ουσιαστικά βλέπουν υπερηχογένεια στα ματάκια του μωρού και το εξηγούν έτσι. Βέβαια λόγω του ότι ο μικρός έχει λίγο πιο μικρά μάτια από τον μέσο όρο (αλλά μέσα στα φυσιολογικά όρια) κάναμε διάφορες εξετάσεις (μαγνητική εμβρύου και αμνιο όπου περιμένουμε τα αποτελέσματα) για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο συνδρόμων. Όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι εξαιρετικές όπως και η ανάπτυξη του παιδιού. Όπως καταλαβαίνετε ήταν μια εβδομάδα πάρα πολύ δύσκολη για εμάς και ελπίζουμε για το καλύτερο!

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια μανούλα ή μελλοντική μανούλα που να έχει αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Μας είπαν ότι ναι μεν είναι κάτι σπάνιο και γίνεται τυχαία... αλλά δεν είναι και το πιο σπάνιο... τι να πω;

Περιμένω κορίτσια τη βοήθειά σας..

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημερα...διαβασα αυτα που γραφεις κ ηθελα να σου ευχηθω καλα αποτελεσματα και με το καλο ο μωρακι σου να γεννηθει υγειες!Δυστυχως ξερω να σε βοηθησω..αλλα αφου το μωρακι σου αναπτυσεται καλα κ μεσα στα φυσιολογικα ορια μην ανησυχεις...το πιο πιθανο ειναι να εχει κανει καποιο λαθος ο υπερηχος!Σου ευχομαι τα καλυτερα μεσα απο την καρδια μου!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ Χρύσα μου πάρα πολύ... κι εμείς αυτό ελπίζουμε!

Γνωρίζεις κάτι αντίστοιχο; Το "Δυστυχώς ξέρω να σου απαντήσω" μου έβγαλε έναν πόνο... αν ξέρεις κάτι περισσότερο πες μου σε παρακαλώ..

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ Χρύσα μου πάρα πολύ... κι εμείς αυτό ελπίζουμε!

Γνωρίζεις κάτι αντίστοιχο; Το "Δυστυχώς ξέρω να σου απαντήσω" μου έβγαλε έναν πόνο... αν ξέρεις κάτι περισσότερο πες μου σε παρακαλώ..

Καλη μου δεν ηθελα να γραψω ξερω....συγνωμη αν σε εβαλα σε ασχημες σκεψεις...ΔΕΝ ξερω ηθελα να γραψω..αλλα με τα μωρα το παρελειψα!1000 συγνωμη που σε στενοχωρησα!:(:(:(Ολα καλα θα πανε!;)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 5 months later...

Υπαρχει καποια αλλη μανουλα με αναλογο περιστατικο? Το αγορακι μου διαγνωστηκε με καταρρακτη και στα δυο του τα ματακια και μπαινει χειρουργειο πρωτα για το ενα και μετα απο μια εβδομαδα στο αλλο.Εχουμε αργησει παρα πολυ,κανονικα ο καταρρακτης πρεπει στα μωρα να χειρουργηται το πρωτο διμηνο.

Η ακατανομαστη και απαραδεκτη παιδιατρος μας, μας ελεγε οτι εχει σταβισμο ολους αυτους τους μηνες, που πιθανοτητα θα φτιαξει απο μονος του, αλλιως με λειζερ και μας καθησυγαζε.

Εχουμε τρελαθει,το μωρο τοσους μηνες βλεπει μονο το φως και σκιες και ο χειρουργος δεν μπορει να μας πει τη ζημια εχει γινει η τη οραση θα κερδισει η τη κουσουρι θα αφησει.

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω παρόμοια εμπειρία. Θέλω μόνο να σου ευχηθώ όλα να πάνε καλά με τις εγχείριση και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Παναγιά μαζί σας

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εξαρτάται από το είδος του καταρράκτη, αν οι φακοί του ματιού είναι εντελώς θολοί τότε υπάρχει ενδεχόμενο η όραση να παραμείνει μειωμένη λόγω αμβλυοπίας. Η πρόγνωση είναι καλύτερη εάν δεν έχει κάνει νυσταγμό (να κινούνται τα μάτια γρήγορα δεξιά και αριστερά).

 

Για χειρουγική αντιμετώπιση σε αυτή την ηλικία χρειάζεται αφαίρεση του καταρράκτη, οπίσθια καψουλοτομή και υαλοειδεκτομή, αλλά όχι εισαγωγή ψευδοφακού. Μέτα θα χρειαστεί θεραπεία με φακούς επαφής ή γυαλιά. Τα παιδιά που έχουν συγγενή καταρράκτη πολλές φορές μπορεί να παρουσιάσουν γλαύκωμα ή και στραβισμό. Πέραν της αντιμετώπισης του καταρράκτη θα πρέπει να γίνει και έλεγχος για μεταβολικά και λοιμώδη νοσήματα γιατί ίσως υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα και ο καταρράκτης να είναι ένα από τα συμπτώματα

 

περαστικά σας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 χρόνια μετά...

Γεια σας.. θα ηθελα να ε βοηθησετε με το εξης θεμα: συγγενης καταραχτης.

 

Μολις γεννηθηκε το μωρο μας ενημερωσε η παιδιατρος οτι εχει συγγενη καταραχτη.

Γνωριζει κανεις επι του θεματος να μας ενημερωσει?

 

Καναμε δυο επισκεψεις σε γιατρους και μας ειπε ο πρωτος οτι ονομαζεται λευκος κεντρικος καταραχτης και χρειαζεται χειρουργιο πριν τους δυο πρωτους μηνες γιατι αλλιως μετα πορει να μην διορθωνετε και να μην βλεπει.

 

Να επισημανω οτι το εχει στο ενα ματακι του και αυτο ειναι σπανιο.

Καλυπτει γυρω στα 3/4 του ματιου η θαμπαδα.

 

Ο δευτερος γιατρος μας ειπε οτι ειναι PHPV primary hyperplastic vitreous????

 

Θα ηθελα οποιος γνωριζει κατι να μου απαντησει για το τι πρεπει να κανω..

 

Μου ειπανε για χειρουργιο με ενδοφακο η φακο εξωτερικο και δεν ξερω τι να κανω.

Εμενα με ενδιαφερει για το αν θα βλεπει το παιδι η σε τι ποσοστο θα βλεπει.

 

Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων και σας ευχομαι το πιο σημαντικο πραγμα επανω στον πλανητη. ΥΓΕΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το είδαν στο μαιευτήριο.το είδε οφθαλμίατρος το παρατήρησα μετα και φαινεται μια ασπριλα στο μάτι.κοντεύω να τρελλαθω δε ξέρω τι να κάνω.και από ότι βλέπω θα ναι σπάνιο δεν απαντα κανείς αν την έχει κάνει την επέμβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

παιδια ολα καλα καναμε την επεμβαση ηταν κατι πρωτογνωρο και αγχωτικο κλεινουμε σχεδον ενα χρονο απο το χειρουργειο.και μπορω να πω οτι ειμαστε ικανοποιημενοι.και ηδη εχουμε ξεχασει εκεινεσ τισ μερες..αυτο που καταλαβα ψαχνωντας ειναι οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη απο την αλλη δεν ξερω τι ακριβως εχει το παιδακι σας ..οτι αλλο θελετε μπορειτε να μου στειλετε ελευθερα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

εχω ενα μωρο εξι μηνων σημερα, μολις χτες, διεγνωσθηκε καταρρακτης και στα δυο του ματια. εχω διαβασει σχετικα, εχω ακουσει και τρεις παιδοοφθαλμιατρους. υπαρχει κανεις που να εχει βιωσει κατι αναλογο; προσπαθω να βρω καποια ακρη, ωστε να εχει καλυτερη προοπτικη αποκαταστασης της ορασης της. μου ειπαν οτι θα βλεπει απο80% εως και λιγο καλυτερα απο τωρα, δεν ξερουν ακριβως, ειναι δυσκολη επεμβαση γιατι εχει κανει και νυσταγμο. Ετσι για την ιστορια την εχουν δει ως τωρα δυο παιδιατροι και ενας οφθαλμιατρος, οπου κανεις δεν ειδε τιποτα. το βρηκε τυχαια η κυρια Σκουτελη στο Μητερα, την οποια επισκεφτηκαμε για αλλο λογο. Ολοι οι προηγουμενοι μας μιλησαν για ενα καθ'ολα υγεις μωρακι.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...