Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

On 24/10/2017 at 1:47 ΜΜ, marakiz είπε:

Τελικά ανήκει σε αυτό το μικρό ποσοστό. Σταδιακά αύξησε τη διάρκεια του ενός ύπνου μέχρι που την τελευταία εβδομάδα κοιμάται κατά τις 11.30-12.00 και διαρκεί ο ύπνος του 2-2.30 ώρες. Το βράδυ κοιμάται μέχρι τις 20.00. Ο πρώτος του ύπνος διαρκεί 4 ώρες. Όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις για την περίπτωση μας. Όμως σταμάτησε να είναι θετικός στο να κοιμάται χωρίς στήθος κι είχαμε δράματα ενώ όπως είχα πει αυξήθηκαν και πάλι οι αφυπνίσεις, έτσι έκανα μια παύση προς το παρόν κι από τότε βελτιώθηκαν λίγο. Το καλό είναι πως κρατούν λιγότερο, συνήθως πίνει γάλα και μόλις πιει γυρνάει από την άλλη και συνεχίζει τον ύπνο του, ειδικά οι πρώτες αφυπνίσεις κρατάνε το πολύ 5'.  Όσο πάμε προς το ξημέρωμα δυσκολεύεται περισσότερο μέχρι που κατά τις 6 με καβαλάει κανονικότατα, να θηλάσει και να κοιμηθεί πάνω μου μέχρι τις 7 που σηκωνόμαστε να ξεκινήσει η μέρα μας. Βλέπω πως όσο ανταποκρίνομαι στην εκάστοτε ανάγκη του, είναι χαρούμενος την ημέρα και δέχεται ευκολότερα τις όποιες αλλαγές. Μόλις δω πως είναι έτοιμος (κι αυτός κι εγώ) θα αρχίσω και πάλι την αποσύνδεση του ύπνου από το στήθος, πιο σοβαρά εννοώ γιατί και τώρα με κάθε ευκαιρία την απομακρύνω.

Καλησπέρα και από εμένα!! Αυτό που περιγράφεις με τους ημερήσιους ύπνους έγινε και με τη δικιά μου ( 21 μηνών τώρα).

ξεκίνησε πολύ νωρίς αν θυμάμαι καλά γύρω στους 12 μήνες κ ενώ κοιμόταν κατά τις 11:00 το πρωί  μετά το μεσημέρι αντιστεκόταν πολύ. Με είχε μπερδέψει αρκετά. Στην αρχή την άφηνα να δω τι ώρα θα ξυπνήσει και αν κόντευε 2 ωρο μετά δε ξανά κοιμόταν για μεσημέρι εννοείται αποτε το βράδυ πηγαίναμε νωρίς για ύπνο ακόμα και 19:00! 

Ευτφχως ξυπνούσε αργά το πρωί μπορεί κ 20:30. Αυτό που έκανα ήταν να καθυστερώ λίγο λίγο τον ύπνο στις 11:00 που τον χρειαζόταν πιο πολύ από το μεσημεριανό μέχρι που τον έφτασα μα ξεκινάει 13:00 μέχρι 15:00 στους 15--16 μηνών. Αλλά πάντα νωρίς το βράδυ ύπνο!

τωρα πια ξυπναει 09:00 κοιμάται 14:00 με 16:00 στις 20:00 κάνει μπάνιο και 20:45 με 21:00 έχει κοιμηθεί!

εκοψε πολύ παααρα πολύ νωρίς τους δυο ύπνους!

απλ ήμουν τυχερή γιατί κοιμόταν καλα το βράδυ.

οι δυσκολίες σου στους ημερήσιους σας μου θύμισε πολύ τα δικά μου! 

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!Θα ήθελα τη γνώμη σας.Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών έχουμε σταματήσει το θηλασμό κ εδώ κ ένα μήνα κοιμάται στο δωμάτιο της.Κατά διαστήματα θέλει να την παίρνω αγκαλιά να κοιμηθεί ,κάτι το οποίο θεωρώ κ φυσιολογικό,αν κ κατά βάση κοιμάται μόνη της στην κούνια της.Συνήθως κοιμάται στις 8 και ενίοτε μπορεί κ λίγο νωρίτερα.Τα τελευταία 3-4 βράδια μου ξυπνάει κατά τις 9 με κλάματα,της δίνω την πιπίλα της κ κοιμάται αμέσως κ ξυπνάει κ στις 5 όπου την παίρνω αγκαλιά την κουνάω λίγο κ κοιμάται περίπου στο μισάωρο.Να σημειώσω εδω οτι τις προηγούμενες μέρες που είχε άστατο καιρό με αστραπές την πήρα κατά τις 5:30 στο κρεβάτι μας.Λέτε να φταίει αυτό που ξυπνάει εκείνη την ώρα;θέλει να κοιμηθεί μαζί μου ή είναι κάτι αλλο; 

10 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Καλημέρα!Θα ήθελα τη γνώμη σας.Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών έχουμε σταματήσει το θηλασμό κ εδώ κ ένα μήνα κοιμάται στο δωμάτιο της.Κατά διαστήματα θέλει να την παίρνω αγκαλιά να κοιμηθεί ,κάτι το οποίο θεωρώ κ φυσιολογικό,αν κ κατά βάση κοιμάται μόνη της στην κούνια της.Συνήθως κοιμάται στις 8 και ενίοτε μπορεί κ λίγο νωρίτερα.Τα τελευταία 3-4 βράδια μου ξυπνάει κατά τις 9 με κλάματα,της δίνω την πιπίλα της κ κοιμάται αμέσως κ ξυπνάει κ στις 5 όπου την παίρνω αγκαλιά την κουνάω λίγο κ κοιμάται περίπου στο μισάωρο.Να σημειώσω εδω οτι τις προηγούμενες μέρες που είχε άστατο καιρό με αστραπές την πήρα κατά τις 5:30 στο κρεβάτι μας.Λέτε να φταίει αυτό που ξυπνάει εκείνη την ώρα;θέλει να κοιμηθεί μαζί μου ή είναι κάτι αλλο; 

Στην ηλικια σας θεωρουσα αυτονοητο οτι απλα θελει να κοιμαται με τα οικεια προσωπα.Ακομη κι αν δεν συντρεχει καποιος αλλος λογος (πχ δοντια, αλμα κλπ) ειναι μικρο το μωρο και απολυτα φυσιολογικο να προτιμαει να κοιμαται μαζι σας απ΄τον να ειναι μονη της σε αλλο δωματιο. Eπισης, τα νυχτερινα ξυπνηματα (ακομη κι αν ειναι μονο 2 :wink: )ειναι φυσιολογικα για τα πρωτα χρονια του παιδιου.

Εχω κι εγω ενα προβληματισμο τον οποιο ηθελα να παραθεσω σε  αυτο το θεμα. Απο τοτε που αλλαξε η ωρα, ο μικρος τα εχει "χασει" με το προγραμμα του. Πανω που αρχισε να συνηθιζει το νεο του προγραμμα μιας που ειχε κοψει τον εναν ημερησιο υπνο, ειχε προγραμμα: 7-8 εγερτηριο, 12-2 υπνος, 19-20 βραδυνος υπνος. Μολις αλλαξε η ωρα αρχισε να κοιμαται απο τις 18-19, ξυπνουσε 6, νυσταζε νωριτερα οποτε ξανακοιμοταν γυρω στις 10-10.30 και καποιες φορες το πηγαινε σερι μεχρι τις 18 (οπου κοιμοταν για βραδυ) η ξανακοιμοταν το μεσημερι με αποτελεσμα κοιμηθει πιο αργα. Τις τελευταιες 4-5 μερες εχουμε ξαναγυρισει στα παλια. Δηλαδη κανει 2 ημερησιους (απο μιση με μια ωρα καθενας) αλλα ξυπναει πολυ νωρις, 6, 5.30, ακομη και 5 ξυπνησε την μια μερα. Τι προτεινετε να κανω; Μπορω καπως να τον βοηθησω να ξαναβρει το προγραμμα που ειχε ή να ακολουθησω αυτες τις ωρες και θα το στρωσει μονος του το ωραριο; 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 30 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Εχω κι εγω ενα προβληματισμο τον οποιο ηθελα να παραθεσω σε  αυτο το θεμα. Απο τοτε που αλλαξε η ωρα, ο μικρος τα εχει "χασει" με το προγραμμα του. Πανω που αρχισε να συνηθιζει το νεο του προγραμμα μιας που ειχε κοψει τον εναν ημερησιο υπνο, ειχε προγραμμα: 7-8 εγερτηριο, 12-2 υπνος, 19-20 βραδυνος υπνος. Μολις αλλαξε η ωρα αρχισε να κοιμαται απο τις 18-19, ξυπνουσε 6, νυσταζε νωριτερα οποτε ξανακοιμοταν γυρω στις 10-10.30 και καποιες φορες το πηγαινε σερι μεχρι τις 18 (οπου κοιμοταν για βραδυ) η ξανακοιμοταν το μεσημερι με αποτελεσμα κοιμηθει πιο αργα. Τις τελευταιες 4-5 μερες εχουμε ξαναγυρισει στα παλια. Δηλαδη κανει 2 ημερησιους (απο μιση με μια ωρα καθενας) αλλα ξυπναει πολυ νωρις, 6, 5.30, ακομη και 5 ξυπνησε την μια μερα. Τι προτεινετε να κανω; Μπορω καπως να τον βοηθησω να ξαναβρει το προγραμμα που ειχε ή να ακολουθησω αυτες τις ωρες και θα το στρωσει μονος του το ωραριο; 

Το καλύτερο για το παιδί είναι να ακολουθούμε το πρόγραμμα τού και όπως έχεις καταλάβει αυτό αλλάζει πολλές φορές! :-D

Όμως επειδή εξίσου καλό για το μωρό είναι μία ξεκουραστη μαμά εγώ στην θέση σου θα προσπαθούσα να κοιμάται περισσότερο το πρωί. Μπορείς να τον απασχολείς όσο περισσότερο γίνεται για να μεταφερεις την ώρα που θα κοιμηθεί το πρωί αργότερα και σταδιακά να εξαλειφθεί ο δεύτερος ύπνος.

Διαφορετικά δοκίμασε να επεκτείνεις λίγο την μεσημεριανή ωρα. Δηλαδη όταν δεις πως πάει να ξυπνήσει τρέχεις κατευθείαν να τον ξανά κοιμισεις. Νομίζω πως αν κοιμηθεί πιο πολύ κ ξεκουραστεί τότε ή βραδυνή ώρα θα πάει πιο πίσω και ίσως να ξυπνήσει και αργότερα. Βέβαια αυτά για να πιάσουν θέλουν να τα εφαρμόσεις για λίγες μέρες. Με μία δυο φορές ίσως δεν δεις αποτέλεσμα.

πρίν από 19 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Μπορείς να τον απασχολείς όσο περισσότερο γίνεται για να μεταφερεις την ώρα που θα κοιμηθεί το πρωί αργότερα και σταδιακά να εξαλειφθεί ο δεύτερος ύπνος.

Δηλαδη όταν δεις πως πάει να ξυπνήσει τρέχεις κατευθείαν να τον ξανά κοιμισεις.

Aυτο εκανα οταν αρχισε να δειχνει σημαδια καταργησης του δευτερου υπνου, αλλα τοτε ξυπνουσε 8 το πρωι,οχι εξι. Αντεχε μεχρι τις 12, τωρα στις 10 πρεπει να κοιμηθει οπωσδηποτε. Γενικως, αρκετες φορες στους ημερησιους θα ξυπνησει ενω νυσταζει κι αλλο, οποτε τον ξανακοιμιζω και μπορει να κοιμηθει ακομη μιση με μια ωρα. Αλλα μου κανει εντυπωση που ενω αυτες τις 4-5 μερες φαινεται να κοιμαται καλυτερα το βραδυ (και να ξυπναει λιγοτερες φορες απ'οτι συνηθως), φαινεται να θελει να κοιμηθει περισσοτερο μεσα στη μερα.

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Aυτο εκανα οταν αρχισε να δειχνει σημαδια καταργησης του δευτερου υπνου, αλλα τοτε ξυπνουσε 8 το πρωι,οχι εξι. Αντεχε μεχρι τις 12, τωρα στις 10 πρεπει να κοιμηθει οπωσδηποτε. Γενικως, αρκετες φορες στους ημερησιους θα ξυπνησει ενω νυσταζει κι αλλο, οποτε τον ξανακοιμιζω και μπορει να κοιμηθει ακομη μιση με μια ωρα. Αλλα μου κανει εντυπωση που ενω αυτες τις 4-5 μερες φαινεται να κοιμαται καλυτερα το βραδυ (και να ξυπναει λιγοτερες φορες απ'οτι συνηθως), φαινεται να θελει να κοιμηθει περισσοτερο μεσα στη μερα.

Αφού κοιμάται καλύτερα το βράδυ σημαίνει πως χρειάζεται να ξεκουράζεται μες στην μέρα. Όταν είναι έτοιμος θα το αλλάξει πάλι το σύστημα. :)

Αν δεν κάνω λάθος ο δικός σου είναι περίπου 18 μηνών. Ο δικός μου που είναι σχεδόν 11 κοιμάται μόνο μία φορά μέσα στην μέρα και ακολουθεί το παλιό σας πρόγραμμα. 

Απορω πως αντέχει τόσες ώρες ?! Φαίνεται δεν τον πολύ συμπαθεί τον ύπνο!:-D

14 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ναι.. Γιατί ο ύπνος φέρνει ύπνο! Νομίζω καλά το χειρίζεσαι που όταν ξυπνάει στο μισάωρο προσπαθείς να επιμηκύνεις τον ύπνο του. Οι ημερήσιοι ύπνοι κάτω της 1 ώρας συνήθως δεν ξεκουράζουν ένα μωρό όπως πρέπει και μάλλον γι αυτό αποζητά και δεύτερο ύπνο.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 45 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Αν δεν κάνω λάθος ο δικός σου είναι περίπου 18 μηνών.

Eιναι 20:)

πρίν από 15 λεπτά , marakiz είπε:

Ναι.. Γιατί ο ύπνος φέρνει ύπνο!

Το σκεφτηκα και εγω αυτο. Σημερα παντως που εχει ωραια μερα πηγαμε βολτα οποτε κοιμηθηκε στις 12. @marakiz εχθες το βραδυ εκανε ρεκορ...20-03...εφταωροοοοο! και ξυπνησε μονο 2 φορες!:-D:-D

Wow!!!! Τέτοια να ακούω! Και για ενθαρρύνω κι εγώ την ομάδα των άυπνων μανάδων του φόρουμ θα πω πως κι εμένα το Σαββάτο κοιμήθηκε 8 ολόκληρες ώρες!! Ο μι τζι!!

1 hour ago, marakiz είπε:

Γιατί ο ύπνος φέρνει ύπνο!

Εγω πάντως όσες φορές προσπάθησα να τον κοιμιζω και δεύτερη φορά μέσα στην μέσα κατέληξε να κοιμηθεί μία το βράδυ και γω να προσκηνω δίπλα του απ την νυστα! 

Διαφημίσεις

Μήπως γιατί ο δεύτερος ύπνος έγινε αργά το απόγευμα? Ιδανικά, όταν μιλάμε για 1 ύπνο, καλό είναι να γίνεται νωρίς το μεσημέρι κι όταν μιλάμε για 2 ύπνους να γίνονται ο πρώτος το πρωί κι ο δεύτερος νωρίς το μεσημέρι. Αν κοιμηθούν πιο αργά είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν το βραδινό ύπνο. Εσένα είναι μικρούλι το δικό σου, σπάνια σε αυτή την ηλικία να κοιμάται μόνο μια φορά.

Ξυπνά 7 κοιμάται μετά στις 12 για 1.5 με δυο ώρες και μετά κοιμάται στις 7. Νυσταζει όμως απ τις 6. Αν το κοιμισω τότε περναμε τα μεσάνυχτα.

Ξέρω πως κοιμάται λίγο για την ηλικία του αλλά μας έχει βολεψει αυτό το πρόγραμμα. 

Βέβαια ακόμα ξυπνά τα βράδυα ποτέ δύο  ποτέ και εξι-επτα φορές! Δεν είναι στάνταρ! 

• 1 month later...

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολες!! Ηθελα τη γνωμη σας για το θεμα του υπνου της μικρης μου και να μου πειτε αν ειχε καποια παρομοια εμπειρια. Η κορη μου ειναι 19 μηνων και γενικα ειμαστε παρα πολυ τυχεροι στον υπνο. Απο πολυ μωρο εφτιαξε προγραμμα και με δικη της πρωτοβουλια δεν θελει κανενος ειδους αγκαλια για να κοιμηθει, την βαζω στην κουνια της, της λεω καληνυχτα, κλεινω το φως και κοιμαται. Το βραδυ κοιμαται 9.30-10 περιπου, το πρωι ξυπναει γυρω στις 9 και το μεσημερι τη βαζω για υπνο (με τον ιδιο τροπο) μετα το μεσημεριανο φαγητο και κοιμαται περιπου ενα διωρο, μπορει και περισσοτερο. Τις τελευταιες ημερες περασαμε μια ιωση με πυρετο και διαφορα αλλα, οπου το βραδυ αρνιοταν πεισμστικα να μπει στην κουνια της και εκλαιγε σπαρακτικα, παρολο που εκεινη την ωρα δεν ειχε πυρετο ή κατι αλλο. Ένα βραδυ την πηρα και κοιμηθηκαμε μαζι (για πρωτη φορα, δεν το εχω ξανακανει ουτε οταν ηταν μωρο). Εδω και 3 ημερες και ενω ειναι τελειως καλα πια, για να κοιμηθει θελει να βρισκομαι στο δωματιο μαζι της. Αν παω να κουνηθω σπαραζει. Αργει ιδιαιτερα να την παρει ο υπνος και οταν τελικα κοιμηθει και παω να βγω απο το δωματιο ξυπναει και κλαιει. Αυτο μπορει να κρατησει και πανω απο ωρα. Το προβλημα ειναι πως σε λιγες μερες περιμενουμε το δευτερο παιδακι μας και πολυ φοβαμαι πως αν συνεχισει αυτον τον τροπο θα εχω μεγαλο προβλημα να συντονισω τα δυο παιδια. Το ερωτημα λοιπον ειναι: θα επανελθει;;; σας εχει τυχει ποτε κατι τετοιο;

Δ εχω κτ να σου προτεινω.εφοσον ειχε καλες συνηθειες υπνου κ ολο αυτο ξεκινησε με την ιωση,λογικα θα επανελθει

Το μονο εξτρα που θα "εψαχνα" ειναι μηπως αυτη η αλλαγη επηρεαζεται κ απο την ελευση του νεου μελους

Πολλες αγκαλιες κ παιχνιδια μεσα στη μερα.να της λες οτι την αγαπας κ οτι εισαι εκει για εκεινη

Απο κει κ περα εξαρταται στην καθε οικογενεια τι επιλογες κανει.οταν η δικια μου επεστρεψε στο διπλο επειδη γεννηθηκε ο αδερφος της,της το επετρεψα ετσι κ αλλιως κοιμοταν εκει παλιοτερα.μονη ζητησε να φυγει μετα ξανα στο δικο της,μετα απο κανενα εξαμηνο βεβαια

15 ώρες πρίν, CME2205 είπε:

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολες!! Ηθελα τη γνωμη σας για το θεμα του υπνου της μικρης μου και να μου πειτε αν ειχε καποια παρομοια εμπειρια. Η κορη μου ειναι 19 μηνων και γενικα ειμαστε παρα πολυ τυχεροι στον υπνο. Απο πολυ μωρο εφτιαξε προγραμμα και με δικη της πρωτοβουλια δεν θελει κανενος ειδους αγκαλια για να κοιμηθει, την βαζω στην κουνια της, της λεω καληνυχτα, κλεινω το φως και κοιμαται. Το βραδυ κοιμαται 9.30-10 περιπου, το πρωι ξυπναει γυρω στις 9 και το μεσημερι τη βαζω για υπνο (με τον ιδιο τροπο) μετα το μεσημεριανο φαγητο και κοιμαται περιπου ενα διωρο, μπορει και περισσοτερο. Τις τελευταιες ημερες περασαμε μια ιωση με πυρετο και διαφορα αλλα, οπου το βραδυ αρνιοταν πεισμστικα να μπει στην κουνια της και εκλαιγε σπαρακτικα, παρολο που εκεινη την ωρα δεν ειχε πυρετο ή κατι αλλο. Ένα βραδυ την πηρα και κοιμηθηκαμε μαζι (για πρωτη φορα, δεν το εχω ξανακανει ουτε οταν ηταν μωρο). Εδω και 3 ημερες και ενω ειναι τελειως καλα πια, για να κοιμηθει θελει να βρισκομαι στο δωματιο μαζι της. Αν παω να κουνηθω σπαραζει. Αργει ιδιαιτερα να την παρει ο υπνος και οταν τελικα κοιμηθει και παω να βγω απο το δωματιο ξυπναει και κλαιει. Αυτο μπορει να κρατησει και πανω απο ωρα. Το προβλημα ειναι πως σε λιγες μερες περιμενουμε το δευτερο παιδακι μας και πολυ φοβαμαι πως αν συνεχισει αυτον τον τροπο θα εχω μεγαλο προβλημα να συντονισω τα δυο παιδια. Το ερωτημα λοιπον ειναι: θα επανελθει;;; σας εχει τυχει ποτε κατι τετοιο;

εμεις αυτο το περασαμε πριν εναμιση μηνα περιπου... και εμενα πολυ καλουπνο παιδακι απο μωρο ξαφνικα μεσα σε μια μερα με το που τον εβαλα στην κουνια του και πηγα να φυγω ξεκινησε να κλαιει ενω οσο ειμουν εκει ηταν πολυ ηρεμος.. αυτο κρατησε δυο βδομαδες και μετα επανηλθε... δε ξερω τι το προκαλεσε σε εμας ισως οτι τον εβαζε και ο μπαμπας του τοτε για υπνο ενωπαντα τον εβαζα εγω...ή ισως οτι ηταν η περιοδο που αλλαζε τον μεσημεριανο του υπνο .. γιατι ενω παντα κοιμοταν απο της 2 περιπου μεχρι της 6 με 6κ μιση καμια φορα... τωρα πλεον κοιματε μεχρι της 4κμιση με5 το αργοτερο.... μεγαλωνουν τα παιδακια μας και προσπαθουν και αυτα να προσαροστουν στις νεες τους συνηθειες.. πιστευω γρηγορα και σε σενα θα επανελθει..!!!

Διαφημίσεις

Βρίσκεται στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού, σε συνδυασμό με την κρίση ύπνου των 18-20 μηνών, ενώ σίγουρα κάτι έχει διαισθανθεί ενόψει του νέου μωρού.

Πρέπει να κάνεις υπομονή γιατί δεν ειναι εποχή να επιχειρήσεις αλλαγές, εκπαιδεύσεις κ.λπ, αρκετή αναστάτωση θα περάσει η μικρή έτσι κι αλλιώς με το αδερφάκι.

Καλό είναι να αναλάβει ενεργά ο μπαμπάς, γιατί θα είναι πολύ απαραίτητη η συμμετοχή του μόλιες έρθει το νεογέννητο. Έτσι κι αλλιώς, ένα πρώτο βασικό crash test θα είναι το κοίμισμα όταν θα είσαι στο μαιευτήριο.

Κι εγώ νομίζω πως παίζει ρόλο η εγκυμοσύνη αλλά και το ότι σταμάτησα τη δουλειά. Πριν έλειπα πολλές  ώρες, ακόμα και μέρες ολόκληρες λόγω δουλειάς. Την κρατούσε η γιαγιά αλλά είναι ένα παιδί που δεν έχει δεθεί με κανέναν, ούτε με τη γιαγιά ούτε με μένα ούτε με τον μπαμπά. Τώρα όμως που είμαστε όλη μέρα μαζί πρώτη φορά έχει κρεμαστεί πάνω μου. @Deena πριν από λίγο είχαμε την ίδια ιστορία με το μεσημεριανό ύπνο. Πήγε ο άντρας μου να τη βάλει για ύπνο αλλά έγινε πανικός. Μετά τον κλωτσαγε και τον έδιωχνε, φώναζε μαμά και έκλαιγε. Τελικά δεν κοιμήθηκε και κάθεται και παίζει αλλά τον μπαμπά της δεν θέλει ούτε να την πλησιάσει! Στενοχωρηθηκε κι αυτός πολύ! 

Εμενα ηταν ακριβως η ιδια περιπτωση,παντα κοιμοταν μονη της,μεχρι τους 21 μηνες που αρχισε να με θελει διπλα της. Ηταν μολις ειχα μεινει παλι εγκυος και ακουσε που το συζητουσαμε! Τυχαιο;; Δεν ειμαι σιγουρη..

7 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

εμεις αυτο το περασαμε πριν εναμιση μηνα περιπου... και εμενα πολυ καλουπνο παιδακι απο μωρο ξαφνικα μεσα σε μια μερα με το που τον εβαλα στην κουνια του και πηγα να φυγω ξεκινησε να κλαιει ενω οσο ειμουν εκει ηταν πολυ ηρεμος.. αυτο κρατησε δυο βδομαδες και μετα επανηλθε... δε ξερω τι το προκαλεσε σε εμας ισως οτι τον εβαζε και ο μπαμπας του τοτε για υπνο ενωπαντα τον εβαζα εγω...ή ισως οτι ηταν η περιοδο που αλλαζε τον μεσημεριανο του υπνο .. γιατι ενω παντα κοιμοταν απο της 2 περιπου μεχρι της 6 με 6κ μιση καμια φορα... τωρα πλεον κοιματε μεχρι της 4κμιση με5 το αργοτερο.... μεγαλωνουν τα παιδακια μας και προσπαθουν και αυτα να προσαροστουν στις νεες τους συνηθειες.. πιστευω γρηγορα και σε σενα θα επανελθει..!!!

Κοιμάται 4 ώρες για μεσημέρι;!! Τι τυχερή που είσαι αλήθεια σε ζηλεύω! Με την καλή έννοια. Εμένα 1 ή 1.30 αν είμαι κ εγώ ξαπλωμένη δίπλα! :roll:

πρίν από 1 λεπτό , Lenia16 είπε:

Κοιμάται 4 ώρες για μεσημέρι;!! Τι τυχερή που είσαι αλήθεια σε ζηλεύω! Με την καλή έννοια. Εμένα 1 ή 1.30 αν είμαι κ εγώ ξαπλωμένη δίπλα! :roll:

ναι ηταν πολυ καλουπνος απο νεογεννητο τωρα η θα αλλαξει μεγαλωνοντας η οπως λεω συνεχεια μου τη φιλαει τωρα το δευτερο..... εαν κανω πως ξαπλωνω και εγω δυπλα του αυτο που θα κανει ειναι να χασει τον υπνο του και να σκαρφαλωνει πανω μου και να παιζει..!! δε μπορει ομως  να κοιμηθει πουθενα αλλου εκτος απο το κρεβατι του....παντως πιστευω πως ο υπνος ειναι θεμα παιδιου....

On 1/1/2018 at 10:46 ΜΜ, CME2205 είπε:

Μάλλον έχουν πέσει όλα μαζί στη μικρή σου. Είναι πάνω στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού, μετά από ίωση κι ενώ έρχεται το δεύτερο παιδάκι σας. Μη στεναχωριέται ο μπαμπάς αν κλαίει, δεν κλαίει γιατί δεν θέλει αυτόν, κλαίει γιατί θέλει τη μαμά. Ακολούθα το μωρό σου θα πω εγώ, θα είναι δύσκολο για αυτό για λίγο καιρό. Και σίγουρα πρέπει να αναλάβει αρκετά ο μπαμπάς, είναι σημαντικό να γίνει μια προεργασία πριν την έλευση του νέου μέλους. Με σταθερότητα και αγάπη, θα την κάνει να νιώσει καλύτερα. Με το καλό!!

2 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Μάλλον έχουν πέσει όλα μαζί στη μικρή σου. Είναι πάνω στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού, μετά από ίωση κι ενώ έρχεται το δεύτερο παιδάκι σας. Μη στεναχωριέται ο μπαμπάς αν κλαίει, δεν κλαίει γιατί δεν θέλει αυτόν, κλαίει γιατί θέλει τη μαμά. Ακολούθα το μωρό σου θα πω εγώ, θα είναι δύσκολο για αυτό για λίγο καιρό. Και σίγουρα πρέπει να αναλάβει αρκετά ο μπαμπάς, είναι σημαντικό να γίνει μια προεργασία πριν την έλευση του νέου μέλους. Με σταθερότητα και αγάπη, θα την κάνει να νιώσει καλύτερα. Με το καλό!!

Το πρόβλημα είναι ότι ο άντρας μου δουλεύει πάρα πολλές ώρες και λείπει πολύ, ειδικά αυτές τις ημέρες που προσπαθεί να στριμώξει όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά για να είναι πιο ελεύθερος όταν έρθει το μωρό. Σκεφτόμουν να την πηγαίνω για καμιά ώρα στην πεθερά μου κάθε 2-3 ημέρες η οποία την κρατούσε όταν πήγαινα για δουλειά, για να βλέπει λίγο και άλλους ανθρώπους και να μην είμαστε όλη μέρα οι δυο μας. Η πεθερά μου άλλωστε θα έρχεται να βοηθάει και όταν θα έρθει το μωρό.

Οποια βοήθεια μπορείς να επιστρατεύσεις να το κανεις χωρίς δισταγμό, έρχονται πολύ όμορφες αλλά συνάμα πολύ δύσκολες μέρες!

Εγω έμεινα έγκυος την κόρη μου όταν ο γιος μου ήταν 18 μηνων, περίπου στο τέλος του 1ου τριμήνου άρχισαν τα όργανα, ο μικρός δεν ήθελε να με χάνει από τα μάτια του, με κρατούσε από το πόδι σε δημόσιους χώρους, έκλαιγε και αντιδρούσε έντονα σε τρίτα πρόσωπα κλπ.

Λιγο πριν γεννήσω, ήθελε μόνο εγώ να του διαβάζω παραμύθι, να τον βάζω εγώ για ύπνο, να τον κάνω μπάνιο κλπ. Το "θέμα" αντιμετωπίσθηκε από την πραγματικότητα, καθώς εκ των πραγμάτων όταν ήρθε η μπεμπα η αποκλειστικότητα πήγε περίπατο, στράφηκε αναγκαστικά στα υπόλοιπα διαθεσιμα πρόσωπα και κυρίως στον μπαμπά του και προσαρμόστηκε....μεγαλύτερο πρόβλημα είχα εγώ που με πιάσανε τα ορμονικά, τα ψυχολογικά και τα ενοχικά μου ταυτόχρονα!!!!

Να σου πω και κάτι άλλο, εκτός από το άγχος αποχωρισμού πλησιάζουν και τα terrible twos (βλ. παιχνίδι "τεστάρω τα όρια")....η ονομασία είναι εύστοχη και καθόλου τυχαία, τα κορίτσια δε (από την δίκη μου εμπειρία τουλάχιστον) είναι αρκετά πιο "ζόρικα" σε αυτή την φάση σε σχέση με τα αγόρια.

Παντως η δικια μου εμπειρια ειναι τελειως αντιθετη απο της ντινα.κ το γραφω ακριβως επειδη καθε παιδι ειναι διαφορετικο

Κ γω εμεινα εγκυος οταν η κορη μου ηταν 18μ.της το ειπαμε απο την αρχη κ ερχοταν κ στους υπερηχους.το μονο κακο ειναι οτι ελεγε οτι το νινι θα πινει γαλα απο το ψυγειο κ μονο εκεινη θα θηλαζει.με πολυ μπλα μπλα το ξεπερασε σε ενα τριμηνο.ολη η εγκυμοσυνη περασε νερακι κ πολυ ωραια.με πολυ υπνο κ παιχνιδι.εβλεπα οτι γινοταν ολο κ πιο ανεξαρτητη.βεβαια τα μονα βραδια που κοιμηθηκε χωρις εμενα ηταν οταν ημουν στο μαιευτηριο.οπου εμεινε με τον μπαμπα.ηταν λιγο δυσκολα τον χειμωνα που ηταν δυο κ ειχαμε το νεογεννητο λογω οτι κλειστηκαμε αρκετα αλλα δ μπορω να πω οτι περασε τραγικα κ τη φαση των δυο.γενικα απο βοηθεια σιγουρα θα χρειαστεις.εγω ευτυχως ειχα τον αντρα μου συνηθως

Μετα τη γεννα ηξερε η οτι θα περιμενει να κοιμηθει το μωρο για να την βαλω για υπνο η θα την παει ο μπαμπας.συνηθως τον προτιμαει,ειναι κ ο ερωτας κορης-μπαμπα

Εγω απο τα παοδακια του περιβαλλοντος βλεπω οτι τα αγορακια ειναι πιο δυσκολα,ισως επειδη δ το εχω περασει

Θα δω του χρονου με τον μικρο

Κορίτσια καλησπέρα.έχω και εγώ μια μπέμπα που τώρα γίνεται 6 μηνών.εδώ και 2 μήνες είχαμε μπει σε ένα πρόγραμμα Μέχρι της 12.30 το βράδυ θα είχε κοιμηθεί.τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει και κοιμάται μόνο μετά της 1.κοντεύω να πέσω κάτω Είμαι και άρρωστη και δεν μπορώ να ξεκουραστώ.χτες κοιμήθηκε στις 4.30. Και ξύπνησε στις 12

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...