Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

δεν ξερω αν η απορια μου εχει αμεση σχεση με το θεμα, νομιζω ομως πως σχετιζεται. 

Ποτε καταλαβατε οτι τα μωρα σας δν ξυπνανε για φαγητο αλλα για αλλους λογους; εχω σταματησει εδω κ τρεις βδομαδες να ξυπναω τον μπεμπη με το ρολοι. Οταν τον ακουσω να στριφογυριζει σηκ νομαι, ετοιμαζω γαλα, τον αλλαζω, τον ταΐζω κ ξανακοιμαται. για την ακριβεια τις μισες φορες αποκοιμιεται με την πιπιλα μεχρι να ετοιμασω το γαλα. 2-3 φορες εχει ξυπνησει στις 5-5.30 (απο τις 9-9.30) αλλα γενικα πιο νωρις. πινει το γαλα που του δινω αλλα οταν τον βαζω να ρευτει δειχνει μα δυσφορει που τον ξεσηκωνω κ το πρωι δν τρωει με ορεξη, ουτε κλαιει οταν ξυπναει. γι αυτο υποθετω οτι δν πειναει. Να δοκιμαζω να τον ησυχασω με τη μουσικη κ την πιπιλα μεχρι να ξυπνησει κανονικα; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επισημα ανακοινωνω οτι ο μικρος μου 27,5 μηνων εδω και 1,5 μηνα (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) ξυπναει 2 φορες την νυχτα (ελπιζω να μην ευχηθω να ειχα δαγκωσει την γλωσσα μου-η μαλλον τα δαχτυλα μου :-P) και κοιμαται σχεδον αμεσως, μετα απο λιγο πιπιλισμα, κι αυτο οχι παντα! Στο κρεβατι του και τους ημερησιους, οι οποιοι εκει που ηταν 1,5 ωρα, εχουν γινει 2-2,5 ωρες! Προς αϋπνες μαμαδες...ΥΠΟΜΟΝΗ! Αφου τα καταφεραμε εμεις που ημασταν η προσωποποιηση των ξυπνηματων σιγουρα ερχονται καλες μερες και για σας! :)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Παρομοίως με τη Sentir, τους τελευταίους 2 μήνες ξυπνάει 1-2 φορές το βράδυ, ο πρώτος ύπνος διαρκεί 5-8 ώρες (8 ναι ναι καλά διαβάσατε) και το μεσημέρι εδώ και πάρα πολύ καιρό κοιμάται 2-3 ώρες, αναλόγως πόσο εξαντλημένος είναι. Τα μεσημέρια του ΣΚ που είμαστε  σπίτι κοιμάται λιγότερο συνήθως, φαντάζομαι πως θέλει να αναπληρώσουμε χρόνο παρέα το πουλάκι μου.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι που χαιρόμαστε με τις 1-2 αφυπνίσεις, όπου λέω ότι ξυπνάει ακόμα με κοιτάνε με λύπηση. Αν δεν το έχεις ζήσει δεν ξέρεις! :-D

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

κ μενα απορουνε που τους λεω οτι κοιμομαστε σχεδον σερι πλεον 19μ με 2ξυπνηματα το πολυ του 1',ο συνεχομενος υπνος ειναι 6-8ωρες,απορουνε που λεω μονο:-D

κλασικα μεσημερι 2-3ωρες κ γενικα ο θηλασμος εχει περιοριστει σε 2-3φορες κ στα ξυπνηματα συνηθως,αν κ καμια φορα καλυπτεται με χαδια

(αν κ εδειξε ενδιαφερον να κοιμηθει μονος σε αυτο πισωγυρισε κ ζηταει μαζι μου στο διπλο)

εσπερος το δικο σου ερωτημα δ ξερω στα σιγουρα αν ξερω να σου πω.καποια παιδακια κ μετα τον χρονο εχουν αναγκη το βραδινο γαλα,πχ ο ανηψιος μου επινε ενα μπουκαλι μεχρι τα δυο

αν το συνολικο γαλα που πινει την μερα ειναι επαρκες,μπορεις να δοκιμασεις σε καποια ξυπνηματα να προσπαθησεις να τον ξανακοιμησεις με πιπιλα,φανταζομαι αν πειναει θα ξυπνησει για τα καλα κ θα κλαψει.ποσα μπουκαλια κανεις το βραδυ;

επισης τωρα που καλοκαιριαζει μπορει να χρειαζεται την ενυδατωση

Πάντως 1-2 ξυπνήματα σε ηλικία κάτω των 2, εφόσον διαρκούν λίγο, είναι συνηθισμένα, επί της ουσίας το παιδί κοιμάται σερί. Απλά τα μη θηλάζοντα κατά κανόνα θα ξανακοιμηθούν με την ελάχιστη παρέμβαση (π.χ. πιπίλα, λίγο χάδι κ.λπ), την οποία μάλιστα δεν αναλαμβάνει πάντα η μαμά......οπότε όποιος σας λέει ότι το δικό του παιδί κοιμάται σερί όλη νύχτα, το πιθανότερο είναι ότι εννοεί τα παραπάνω, δηλαδή ότι πότε-πότε ξυπνάει για πιπίλα, ότι μπορεί να ξυπνήσει μόνο για νερό κ.λπ.

Εδώ τα δικά μου που είναι μεγαλύτερα και γενικώς καλόυπνα, μία φορά την εβδομάδα κάτι θα θυμηθούν και θα ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα :-D:-D:-D

Διαφημίσεις

@vicky86 για ενα ξυπνημα κ ενα γευμα μιλαω. κοιμαται στις 9.-9.30 κ καποια στιγμη γυρω στις 3-4 τον ακουω να εχει μισοξυπνησει. του βαζω πιπιλα κ μεχρι να φτιαξω το συμπληρωμα τις περισσοτερες φορες ξανακοιμαται. κ μετα το ταισμα κοιμαται σχεδον αμεσως. καποιες φορες το εχει παει σερι μεχρι 5-5.30 που κ παλι ετςι μισοξυπνησε. 

Η αληθεια ειναι οτι με τον υπολογισμο να πινει 150 ml ανα κιλο πινει οριακα ακομα κ με το νυχτερινο ταισμα. αν δωσω μεγαλυτερα γευματα βγαζει γουλιες κ συχνοτερα δν γινεται γιατι ειναι στις 2,5 ωρες. αρα λογικα θα το αναζητησει κ θα ξυπνησει νωριτερα. αλλα ετσι φοβαμαι μηπως μετα δν ξανακοιμηθει κ ειναι στο ποδι απο τις 6 πχ κ εχουμε κ το θεμα με τους ημερησιους υπνους, μηπως τελικα ετσι τον ζορισω περισσοτερο. 

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

@vicky86 για ενα ξυπνημα κ ενα γευμα μιλαω. κοιμαται στις 9.-9.30 κ καποια στιγμη γυρω στις 3-4 τον ακουω να εχει μισοξυπνησει. του βαζω πιπιλα κ μεχρι να φτιαξω το συμπληρωμα τις περισσοτερες φορες ξανακοιμαται. κ μετα το ταισμα κοιμαται σχεδον αμεσως. καποιες φορες το εχει παει σερι μεχρι 5-5.30 που κ παλι ετςι μισοξυπνησε. 

Η αληθεια ειναι οτι με τον υπολογισμο να πινει 150 ml ανα κιλο πινει οριακα ακομα κ με το νυχτερινο ταισμα. αν δωσω μεγαλυτερα γευματα βγαζει γουλιες κ συχνοτερα δν γινεται γιατι ειναι στις 2,5 ωρες. αρα λογικα θα το αναζητησει κ θα ξυπνησει νωριτερα. αλλα ετσι φοβαμαι μηπως μετα δν ξανακοιμηθει κ ειναι στο ποδι απο τις 6 πχ κ εχουμε κ το θεμα με τους ημερησιους υπνους, μηπως τελικα ετσι τον ζορισω περισσοτερο. 

εγω νομιζω θα το εδινα αφου ξυπναει.αφου μιλαμε για ενα μωρο περιπου 5μηνων,κ δ ειναι οτι πινει τεραστιες ποσοτητες τη μερα,συν οτι οσο ζεσταινει ο καιρος θα χρειαζεται υγρα

τουλ για κανεναν μηνα ακομη,φυσικα ρωτας κ τον παιδιατρο,μπορει να αλλαξουνε κ οι συνθηκες τωρα με τις στερεες

απο την αλλη,αν τις περισσοτερες φορες κοιμαται μεχρι να το κανεις,σημαινει οτι ισως δ το εχει τοσο αναγκη

Εμένα ο μπέμπης μους από 3 μηνών κοιμαται κοιμόταν βράδυ και εκανε 1 ξύπνημα για γάλα!Τώρα 9 μηνών κοιμαται σερί από τις 21:30 μέχρι τις 8:00 και άντε να σηκωθώ κανά δυο φορές να βάλω πιπίλα!Όσον αφορά ημερήσιους υπνους κάνει 2.Εναν μετά το πρωινό γάλα και το μεσημέρι!Επίσης έχει κόψει το μπιμπερο και αναγκάζομαι και δίνω το γάλα με το κουτάλι της σούπας!

Κορίτσια να σας πω και εγω τον "πόνο" μου!

Ο μικρός μου 7 μηνων αν και κοιμάται σερι το βράδυ 9-10 ώρες (οκ θα κλαψουρίσει 1-2 φορές αλλα με χαδάκι αλλάζει πλευρό και κοιμάται) τον παρατηρώ οτι το πρωί με το που πάω πανω απο την κούνια του και μου ρίξει το πρώτο χαμόγελο της ημέρας μετά απο λίγη ώρα τρίβει τα μάτια και γκρινίαζει γιατί νυστάζει. Αμέσως μετά το πρωινό γάλα δεν κοιμάται, θέλει λίγη ώρα παιχνίδια και μετά τον κοιμίζω στην αγκαλιά μου. Προχθές σηκώθηκα νωρίτερα και τον τάισα κοιμισμενο μην τυχον και ξυπναει λογω πεινας αλλα μετα απο καμια ωρα ξύπνησε και παλι τα ιδια.

Έχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταίει; Ειναι λες και τον κουρασε ο πολυς ύπνος και νυστάζει κι άλλο (ελπιζω να μην ακουγεται πολυ αχαριστο)

πρίν από 12 λεπτά , Alverou είπε:

Κορίτσια να σας πω και εγω τον "πόνο" μου!

Ο μικρός μου 7 μηνων αν και κοιμάται σερι το βράδυ 9-10 ώρες (οκ θα κλαψουρίσει 1-2 φορές αλλα με χαδάκι αλλάζει πλευρό και κοιμάται) τον παρατηρώ οτι το πρωί με το που πάω πανω απο την κούνια του και μου ρίξει το πρώτο χαμόγελο της ημέρας μετά απο λίγη ώρα τρίβει τα μάτια και γκρινίαζει γιατί νυστάζει. Αμέσως μετά το πρωινό γάλα δεν κοιμάται, θέλει λίγη ώρα παιχνίδια και μετά τον κοιμίζω στην αγκαλιά μου. Προχθές σηκώθηκα νωρίτερα και τον τάισα κοιμισμενο μην τυχον και ξυπναει λογω πεινας αλλα μετα απο καμια ωρα ξύπνησε και παλι τα ιδια.

Έχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταίει; Ειναι λες και τον κουρασε ο πολυς ύπνος και νυστάζει κι άλλο (ελπιζω να μην ακουγεται πολυ αχαριστο)

Κ εμένα ο γιος μου ο μεγάλος κοιμόταν σερί το βράδυ από της 9 μέχρι της 7 έπινε το γάλα του κ κατευθείαν ξανα κοιμόταν μέχρι της 11 .. γύρω στους 7 η 8 μήνες δε θημαμαι ακριβώς ξύπναγε 7 κ έμενε ξύπνιος μέχρι της 9 με 9:30 περίπου κ μετα ξανα κοιμόταν μέχρι της 11 με 12 .. 

Διαφημίσεις

Κι εμένα μετα απο ύπνο σχεδον 11ωρο καμια φορα (9.30-8.30) με ενδιαμεσο ταισμα οπως ειπα που δεν ξυπναει παντα τελειως, το πρωι ειναι υποτονικος στην αρχη κ καμια φορα τριβει ματια κ στη μια ωρα απο το ξυπνημα ξανακοιμαται για κανενα μισαωρο κ μετα ξυπναει κανονικα κεφατος. κ οταν λεω υποτονικος εννοω οτι τον βαζω στο ριλαξ για να βγαλω γαλα ή να κανω δουλειες κ παρακολουθει χωρις διαθεση για τραγουδακια κ παιχνιδακια κλπ. 

9 minutes ago, xaroumenh mama said:

Κ εμένα ο γιος μου ο μεγάλος κοιμόταν σερί το βράδυ από της 9 μέχρι της 7 έπινε το γάλα του κ κατευθείαν ξανα κοιμόταν μέχρι της 11 .. γύρω στους 7 η 8 μήνες δε θημαμαι ακριβώς ξύπναγε 7 κ έμενε ξύπνιος μέχρι της 9 με 9:30 περίπου κ μετα ξανα κοιμόταν μέχρι της 11 με 12 .. 

Εμένα δεν κοιμαται τοσο πολυ την ημερα, συνηθως 1,5-3 ωρες το πολύ. Πριν λίγες μέρες ετυχε να κοιμηθει 2 ωρες σερι για μεσημερι και καθε 10΄ πηγαινα απο πανω του να δω εαν ειναι καλα

12 minutes ago, Έσπερος said:

Κι εμένα μετα απο ύπνο σχεδον 11ωρο καμια φορα (9.30-8.30) με ενδιαμεσο ταισμα οπως ειπα που δεν ξυπναει παντα τελειως, το πρωι ειναι υποτονικος στην αρχη κ καμια φορα τριβει ματια κ στη μια ωρα απο το ξυπνημα ξανακοιμαται για κανενα μισαωρο κ μετα ξυπναει κανονικα κεφατος. κ οταν λεω υποτονικος εννοω οτι τον βαζω στο ριλαξ για να βγαλω γαλα ή να κανω δουλειες κ παρακολουθει χωρις διαθεση για τραγουδακια κ παιχνιδακια κλπ. 

καποιες φορες και εμενα ειναι λιγο υποτονικος...αλλες φορες ξεσηκωνει το σπιτι...ειναι με τις μερες του αυτο το παιδι

Μια που λεμε για συνηθειες υπνου, πειτε καμια ιδεα για κοιμισμα χωρις αγκαλια κ κουνημα. Με τη ζεστη γθνομαστε μουσκεμα κ οι δυο. Για τη μερα μιλαω, το βραδυ αποκοιμιεται χωρις αγκαλια. Αλα δν πιανει το κολπο τη μερα. Κ βαραινει κιολας, μου κοβεται η ανασα με το κουνημα.

πρίν από 13 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μια που λεμε για συνηθειες υπνου, πειτε καμια ιδεα για κοιμισμα χωρις αγκαλια κ κουνημα. Με τη ζεστη γθνομαστε μουσκεμα κ οι δυο. Για τη μερα μιλαω, το βραδυ αποκοιμιεται χωρις αγκαλια. Αλα δν πιανει το κολπο τη μερα. Κ βαραινει κιολας, μου κοβεται η ανασα με το κουνημα.

Αν επερνες από τα ριλαξ που είναι σαν κούνια η έχουν δόνηση ;  Μήπως κάτι τέτοιο σε εξυπηρετούσε ;; Και για την πρώτη σου ερώτηση παρότι ο γιος μου σε τέτοια ηλικία κοιμόταν σερί αν κάποιο βράδυ ξυπνούσε πάντα του έφτιαχνα γάλα για να τον ξαναπάρει ο ύπνος αλά αυτή ήταν κ η ρουτίνα μας το βράδυ κοιμόταν πίνοντας το γάλα κ επειδή δε του εδεινα πιπίλα μόνο έτσι ξανακοιμοταν αλλά πάντα περίμενα λίγο αν δεν εκλεγε βέβαια μήπως τον ξαναπάρει ο ύπνος .. πάντως επειδή το βιολογικό ρολόι των μωρών είναι να ξυπνάνε γύρος στις 6 με 7 ίσως αν ξυπνήσουμε τέτοια ώρα να ήταν ποιο ευκολος ο ημερισιος ύπνος του ..

Διαφημίσεις

22 minutes ago, Έσπερος said:

εγω τον κοιμιζω αγκαλια με κουνημα και τον ανεμιστηρα να μας χτυπαει γιατι σταζουμε και οι δυο.

παλια τον κοιμιζα στο κρεβατι μας...ξαπλωνα μαζι του τον κουναγα λιγο, του τραγουδαγα και μολις τον επαιρνε καλα ο υπνος τον μετεφερα στην κουνια του.

Το καροτσι τον κοιμιζει αλλα με βολτα εξω (μενουμε εκτος πολης, το εξω ειμαι σαν να τον βγαζω στον κηπο). στο σπιτι εχει ελαχιστο χωρο για μανουβρες με το καροτσι κ οι λευκοι ηχοι δεν μας εχουν καμια επιδραση! εγραφα κ σε αλλο θεμα οτι καθιερωσα υπνο μεσημεριανο με καροτσι αλλα δν γινεται τωρα με τη ζεστη... ουτε στο ριλαξ εχει αποκοιμηθει ποτε. ξαπλα στο κρεβατι οπως το βραδυ δν πιανει. επισης δν πιανει το να τον κοιμισω πριν νυσταξει. θα καταληξω επι μια ωρα μα προσπαθω για να κοιμηθει τελικα το πολυ 40 λεπτα!. 

10 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Παρομοίως με τη Sentir, τους τελευταίους 2 μήνες ξυπνάει 1-2 φορές το βράδυ, ο πρώτος ύπνος διαρκεί 5-8 ώρες (8 ναι ναι καλά διαβάσατε) και το μεσημέρι εδώ και πάρα πολύ καιρό κοιμάται 2-3 ώρες, αναλόγως πόσο εξαντλημένος είναι. Τα μεσημέρια του ΣΚ που είμαστε  σπίτι κοιμάται λιγότερο συνήθως, φαντάζομαι πως θέλει να αναπληρώσουμε χρόνο παρέα το πουλάκι μου.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι που χαιρόμαστε με τις 1-2 αφυπνίσεις, όπου λέω ότι ξυπνάει ακόμα με κοιτάνε με λύπηση. Αν δεν το έχεις ζήσει δεν ξέρεις! :-D

10 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Επισημα ανακοινωνω οτι ο μικρος μου 27,5 μηνων εδω και 1,5 μηνα (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) ξυπναει 2 φορες την νυχτα (ελπιζω να μην ευχηθω να ειχα δαγκωσει την γλωσσα μου-η μαλλον τα δαχτυλα μου :-P) και κοιμαται σχεδον αμεσως, μετα απο λιγο πιπιλισμα, κι αυτο οχι παντα! Στο κρεβατι του και τους ημερησιους, οι οποιοι εκει που ηταν 1,5 ωρα, εχουν γινει 2-2,5 ωρες! Προς αϋπνες μαμαδες...ΥΠΟΜΟΝΗ! Αφου τα καταφεραμε εμεις που ημασταν η προσωποποιηση των ξυπνηματων σιγουρα ερχονται καλες μερες και για σας! :)

9 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

κ μενα απορουνε που τους λεω οτι κοιμομαστε σχεδον σερι πλεον 19μ με 2ξυπνηματα το πολυ του 1',ο συνεχομενος υπνος ειναι 6-8ωρες,απορουνε που λεω μονο:-D

κλασικα μεσημερι 2-3ωρες κ γενικα ο θηλασμος εχει περιοριστει σε 2-3φορες κ στα ξυπνηματα συνηθως,αν κ καμια φορα καλυπτεται με χαδια

(αν κ εδειξε ενδιαφερον να κοιμηθει μονος σε αυτο πισωγυρισε κ ζηταει μαζι μου στο διπλο)

εσπερος το δικο σου ερωτημα δ ξερω στα σιγουρα αν ξερω να σου πω.καποια παιδακια κ μετα τον χρονο εχουν αναγκη το βραδινο γαλα,πχ ο ανηψιος μου επινε ενα μπουκαλι μεχρι τα δυο

αν το συνολικο γαλα που πινει την μερα ειναι επαρκες,μπορεις να δοκιμασεις σε καποια ξυπνηματα να προσπαθησεις να τον ξανακοιμησεις με πιπιλα,φανταζομαι αν πειναει θα ξυπνησει για τα καλα κ θα κλαψει.ποσα μπουκαλια κανεις το βραδυ;

επισης τωρα που καλοκαιριαζει μπορει να χρειαζεται την ενυδατωση

Κορίτσια δίνετε πολύ κουράγιο! Αρχίζω ήδη και βλέπω φως στο τούνελ!

Έχουν τύχει πολλές βραδιές τελευταία που ο γιος μου ξυπνά μόνο δυο φορές για θηλασμό και δεν το πιστεύω όταν κάνει 4-5 ώρες ύπνο σερί. Και παρατήρησα πως μετά την θάλασσα κοιμάται πανευκολα το μεσημέρι για ένα δίωρο τουλάχιστον.

Βέβαια υπάρχουν κ νύχτες ενδιάμεσα που ξυπνά συστηματικά με κλάματα. Δοκίμασα για λίγες μέρες κ την συγκοίμηση αλλά δεν είδα διαφορά. Πιστεύω πως οι αφυπνισεις του αυτές οφείλονται είτε σε ονειρα, είτε σε δόντια ή στην ζεστη. Οπότε υπομονή!

@Έσπερος για τα βραδινά ξυπνήματα είχα ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό. Πολλές φορές ξύπναγε και μέχρι να φτιάξω γάλα είχε αποκοιμηθεί. Οπότε πλέον εφαρμόζω την εξής πρακτική: αν ξυπνήσει του βάζω πιπίλα και περιμένω 2 λεπτά. Αν ξανακοιμηθεί κοιμάμαι κι εγώ. Αν όχι τον ταίζω. Πίστεψέ με αν πεινάει δεν πρόκειται να τον ξεγελάσει η πιπίλα! Μην του βάζεις μουσικές μέσα στη νύχτα για να ηρεμήσει, δεν έχει κανένα νόημα και αν το συνδέσει με τα βραδινά ξυπνήματα την πάτησες! Όσον αφορά το κοίμισμα μέσα στη μέρα, προσωπικά δεν τον έχω κοιμίσει ποτέ με κάποιο τέχνασμα. Τον βάζω στο πάρκο ή στο ριλάξ και αν νυστάζει τον παίρνει ο ύπνος. Αν δεν κοιμηθεί δεν με νοιάζει, δεν μπαίνω στη διαδικασία να μετρήσω πόσο κοιμάται μέσα στη μέρα. Το βράδυ αν θέλω να κοιμηθεί και δεν τον παίρνει εύκολα ο ύπνος νανουρίζεται με το θηλασμό ακόμα και αν έχει μόλις φάει, μέσα στη μέρα όμως αυτό δεν πιάνει.

@CMES μουσικη εννοω ενα αρκουδακι που παιζει νανουρισμα. πριν καλα καλα σταματησει μονο του εχει κοιμηθει, αν ειναι να κοιμηθει. αυτο το κολπο που λες μαλλον θα δοκιμασω σταδιακα. ειμαστε σε αλλαγες με τα ημερησια γευματα κ την εισαγωγη τροφων κ δν θελω μα πεσουν πολλα μαζι σε σχση με το φαγητο. αλλα επηρεαζομαι βλακωδως γιατι ενω απο μονη μου δν θεωρω οτι εχουμε θεμα με τον βραδυνο υπνο, αγχωνομαι λιγο αν ακουω οτι κακως τον ξυπναω, κακως τον ταιζω κλπ. 

για τη μερα, αν αλλαξει κατι κ δν κοιμηθει πχ ειναι σ/κ ή αργια κ κανουμε κατι διαφορετικο, δν σκαω. θα κοιμηθει στον επομενο υπνακο ή πιο νωρις το βραδυ ή απλως θα εχουμε λιγη γκρινια. ομως οταν κανουμε τα συνηθισμενα μας, πρωινα καθημερινων δλδ, επιδιωκω να τον βαζω για υπνο περιπου την ωρα που ξερω οτι κουραζεται, γιατι αλλιως ταλαιπωρειται κ το βλεπω. βεβαια αυτη την εβδομαδα που καπως βγηκαν διαφορετικα οι δραστηριοτητες, εκανε κατι καλους μεσημεριανους υπνους διωρους κ βαλε, ισως ειναι κ η ζεστη. αλλα ετσι σπλα να τον αφησω κ αν νυσταζει να κοιμηθει, δν γινεται. φανταζομαι ειμαι κ νωρις για να το επιδιωξω, αν δν του βγαινει αυτοματα, η οχι; γενικα σ αυτη τη φαση δν δοκιμαζω αλλαγες πλην της καταργησης της μεσημεριανης καροτσαδας γιατι τον ιουλιο θα ειμαστε σε διακοπες κ ο,τι προκυψει. 

Είμαστε δύο βράδια χωρίς ενδιάμεσο γεύμα. Προχθές δεν κουνήθηκε στον ύπνο του. Εγώ ξύπνησα 1-2 φορές από συνήθεια αλλά αφού τον έβλεπα καλοκοιμισμένο είπα να το δοκιμάσω. Ξύπνησε στις 7 (από τις 9.30), του έδωσα το φάρμακό του, του έβαλα ξανά την πιπίλα και πήγα να ετοιμάσω το γάλα. Εϊχε ξανακοιμηθεί! Μέχρι λίγο μετά τις 8, περίπου δηλαδή στη συνηθισμένη του ώρα,. Χθες τον άκουσα 1-2 φορές που στριφογύρισε μισοξύπνιος αλλά τον πήρε αμέσως ο ύπνος κ έτσι δεν τον τάισα. Ξϋπνησε στις 6 γιατί είχε γυρίσει μπρούμυτα και ζοριζόταν. Πάλι όμως μετά από κάμποση ώρα ξανακοιμήθηκε ξανά μέχρι μετά τις 8. Έφαγε με περισσότερη όρεξη από τις άλλες φορές και του ενίσχυσα λίγο τη μερίδα του, όπως δεν έδειξε υπερβολικά πενιασμένος. Μου κάνει εντύπωση όμως που φτάνει σχεδόν 12ωρο νηστικός. Θα ρωτήσω και τη γιατρό φυσικά, μήπως πρέπει να τον ξυπνάω το πρωί λίγο πιο νωρίς. 

Α, και να συμπληρώσω κιόλας ότι τα δύο αυτά βράδια ήπιε σχεδόν αποκλειστικά μητρικό γάλα προχθές, με 30ml μόνο συμπλήρωμα, και χθες μόνο μητρικό.  Όχι ότι και στο παρελθόν είχα παρατηρήσει διαφορά στο χρόνο ύπνου σε σχέση με το πόσο μητρικό και πόση φόρμουλα έχει πιει, αλλά το επισημαίνω ξανά επειδή συζητιέται πολύ.

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

. Θα ρωτήσω και τη γιατρό φυσικά, μήπως πρέπει να τον ξυπνάω το πρωί λίγο πιο νωρίς

Εγώ δεν θα τολμούσα καν να το ακούμπησα μην τυχόν κ ξυπνήσει!:P

Πίστεψε με άμα πεινασει θα ξυπνήσει μόνος του! 

Εκτός αν έχεις άλλες οδηγίες από ιατρό κ το μωρό έχει σοβαρότατη έλλειψη βάρους. 

Διαφορετικα άσε το μωρό να διαμορφώσει το πρόγραμμα του που στην περίπτωση σας είναι εξαιρετικό!

Αν αναπτύσσεται καλά, παίρνει κανονικά βάρος κλπ δεν χρειάζεται να το ξυπνάς. Απλά να έχεις υπόψιν πως (θεωρητικά πάντα) τα παιδιά που κοιμούνται με πιπίλα ξεγελιούνται και μπορεί να χάνουν γεύματα.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Είμαστε δύο βράδια χωρίς ενδιάμεσο γεύμα. Προχθές δεν κουνήθηκε στον ύπνο του. Εγώ ξύπνησα 1-2 φορές από συνήθεια αλλά αφού τον έβλεπα καλοκοιμισμένο είπα να το δοκιμάσω. Ξύπνησε στις 7 (από τις 9.30), του έδωσα το φάρμακό του, του έβαλα ξανά την πιπίλα και πήγα να ετοιμάσω το γάλα. Εϊχε ξανακοιμηθεί! Μέχρι λίγο μετά τις 8, περίπου δηλαδή στη συνηθισμένη του ώρα,. Χθες τον άκουσα 1-2 φορές που στριφογύρισε μισοξύπνιος αλλά τον πήρε αμέσως ο ύπνος κ έτσι δεν τον τάισα. Ξϋπνησε στις 6 γιατί είχε γυρίσει μπρούμυτα και ζοριζόταν. Πάλι όμως μετά από κάμποση ώρα ξανακοιμήθηκε ξανά μέχρι μετά τις 8. Έφαγε με περισσότερη όρεξη από τις άλλες φορές και του ενίσχυσα λίγο τη μερίδα του, όπως δεν έδειξε υπερβολικά πενιασμένος. Μου κάνει εντύπωση όμως που φτάνει σχεδόν 12ωρο νηστικός. Θα ρωτήσω και τη γιατρό φυσικά, μήπως πρέπει να τον ξυπνάω το πρωί λίγο πιο νωρίς. 

Α, και να συμπληρώσω κιόλας ότι τα δύο αυτά βράδια ήπιε σχεδόν αποκλειστικά μητρικό γάλα προχθές, με 30ml μόνο συμπλήρωμα, και χθες μόνο μητρικό.  Όχι ότι και στο παρελθόν είχα παρατηρήσει διαφορά στο χρόνο ύπνου σε σχέση με το πόσο μητρικό και πόση φόρμουλα έχει πιει, αλλά το επισημαίνω ξανά επειδή συζητιέται πολύ.

Αν θυμάμαι καλά το μωρό κοντεύει 6 μηνών?

Μην κάνεις τίποτα προτείνω κι εγώ, η πλειοψηφία των μη θηλαζόντων σε αυτή την ηλικία δεν κάνει γεύμα τη νύχτα, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε παραξενεύει.

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Αυτό με την περισσότερη μερίδα το έκανα και εγώ επειδή δεν ξυπνούσε για ενδιάμεσο γεύμα. Δεν θήλαζα .Έδινα περισσότερο πριν κοιμηθεί και μόλις ξυπνούσε το πρωί. Το μπρούμυτα ήταν θέμα και με εμάς μέχρι κάποιους μήνες γιατί μόλις γύριζε ξυπνούσε και έκλαιγε παροδικά...μετά ξεπεράστηκε. Να έχεις στο μυαλό το ενδεχόμενο ότι οι συνήθειες ύπνου αλλάζουν ραγδαία. Εκεί που λες οκ βρήκαμε μια σειρά παρουσιάζουν κάτι νέο και χρειάζεται προσαρμογή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...